-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και θα το ξαναπώ οι στρατιωτικοί δεν έχουν εκπαιδευτεί για σβήνουν φωτιές γι αυτό έχουμε τους πυροσβέστες. Οι στρατηγοί ασχολούνται με τακτικές μάχης. Όταν πάνε να συνδράμουν την πυροσβεστική ακολουθούν τις εντολές του επικεφαλής της πυροσβεστικής.
Το γεγονός οτι οι άνωτεροι τσακώνονται μεταξύ τους δεν κάνει τους απλούς πυροσβέστες ούτε τους στρατιωτικούς ικανούς να διοικήσουν κάτι για το οποία απλά δεν ξέρουν τπτΜάλιστα. Δηλαδή πεδία μάχης , στρατόπεδα , φλεγόμενα - από τον εχθρό - δάση σε προελάσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ένας στρατός. Τι ακούμε τώρα. Στη ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ έκανα μάθημα δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας και αντίστοιχα το έκανα στους οπλίτες μου στη Ρόδο. Και είμαι Εφ. Αθνυπολοχαγός ( μάλλον όμως γι' αυτό το έκανα ). Μπορούν να βοήθησουν όχι στο μέτωπο αλλά πιο πίσω και κυρίως στο χρονικό διάστημα δύο ώρών μετά.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ασε ρε Μάνο την προπαγάνδα.Κρατιέμαι να μην αρχίσω τα μπινελίκια και γίνουμε μπουρδέλο. Η ευγένεια κάπου εδώ τελειώνει (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)...
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΕΙ!!!
ΕΙΔ' ΑΛΛΩΣ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!Έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στον τόπο;
Ποια προπαγάνδα; Δεν έγραψα ότι έχει ευθύνη ο κάθε πολιτικός;
Θεωρείς ότι το να πετάγονται οι διάφοροι Βερίκιοι και να ρίχνουν το ανάθεμα βοηθά την κατάσταση; Όλοι την ουρά τους απέξω βγάζουν, αν δεν το συνειδητοποίησες.
Η Στάη είπε 'ελπίζω να μην κατηγορηθούν οι δημοσιογράφοι για την καταστροφή'. Ναι κυρία μου, και αυτοί φταίνε. Όταν δοξάζουν οι μισοί τη ΝΔ κι οι άλλοι μισοί το ΠΑΣΟΚ, αναλόγως του ποιος τους πληρώνει και που στηρίζει τα συμφέροντά του.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει τις ευθύνες της. Η αξ. αντιπολίτευση το ίδιο. Τα 'μικρά' κόμματα, που όλα λίγο ως πολύ συνεργάστηκαν με τα κόμματα εξουσίας ομοίως.
Οι πολίτες φωνάζουν, αλλά τους δημαρχαίους που κυκλοφορούσαν με τη δάδα ή τον ήλιο στο πέτο τους ψήφιζαν κι ας μη μάζευαν μισό κλωνάρι από κάτω κι ας έδιναν άδειες για χτίσιμο σε δασικές εκτάσεις κι ας άφηναν τις χωματερές στα όρια των δήμων τους ανεξέλεγκτες.
Τί μου λες τώρα; Για διάβασε τι έχω γράψει νωρίτερα. -
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Σεπτεμβρη ξαναχτυπα....παρακολουθω απο τον σεισμο του 1999 και μετα οτι παγκοσμιως και ειδικα στην ελλαδα καθε Σεπτεμβρη συμβαινει μια καταστροφη μαζικης ταξης..
πχ. σεισμος 1999,Νεα Υορκη 2001,Σαμινα,φωτιες φετος,δεν θυμαμαι το αεροπλανο της Ηλιος αν επεσε Σεπτεμβρη..Το τσουναμι ποτε ηταν?
βοηθηστε με να θυμηθω και αλλα Σεπτεμβριανα περιστατικα...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Προφανως συμφωνοντας οι περισσοτεροι θα μπορουσαμε(μπορουσα..) να συμπληρωσουμε , 'και???'-'κατα συνεπεια??'
Πρεπει να αναγνωρισουμε στους εαυτους μας (ως ανθρωποι) οτι εχουμε και μια αναγκη να λεμε πραγματα ,απλως για να τα πουμε.
Ολα τα επομενα σταδια,αν δεν προσφερουν κατι,ειναι αυτα που εγραψες.....Για να πικαρω την μλκια μας, πληρωνουμε 2,5 ευρω διοδια στην αθηνων πατρων στο κιατο, μπαινοντας στο δρομο-σκοτωστρα και ολλα καλλα(θεσσαλονικωτικα,με ανεση δλδ).
Μια φωτια πανω-μια φωτια κατω,σιγα μην ειναι κοντα η μην παμε ποτε στη Φιγαλεια η στο Σιμοπουλο....
Ο λόγος που 'υπέκυψα' κι εγώ στη μαλακία μου, και αφόρισα κιόλας, είναι πως αισθάνομαι πλήρως απογοητευμένος. Η πρόσφατη καταστροφή μού μοιάζει σαν το τελειωτικό χτύπημα σε μια χώρα που αιμορραγεί χρόνια. Μιλάμε για πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική καταστροφή που μας φέρνει δεκαετίες πίσω. Όταν με τόσο βεβαρυμένο ιστορικό έρχεται η ώρα που χάνεις την αγροτικο-κτηνοτροφικο-τουριστική παραγωγή της μισής σου χώρας και τα μόνα που βλέπεις, ακούς και διαβάζεις σε ΜΜΕ, φόρουμς και πολιτικά γραφεία είναι ΞΑΝΑ αφορισμοί, μετάθεση ευθυνών και ψηφοθηρική διστρέβλωση, δεν ξέρω σε τι μπορείς να επλίζεις ή τι μπορείς να κάνεις. Εμένα μου φαίνεται ως αδιέξοδο!
Kατασταση 'live and let die'......
η το αντιστροφο,που ουτως οι αλλως συμβαινει,γιατι ολοι αυτοι που λεμε για ηγετες δινανε προ ημερων συνεντευξεις σε περιοδικα τυπου εσκουαϊερ ,πανω σε κοτερα λεγοντας οτι ειναι θαλασσολυκοι και οτι αν δεν παιξουν ενα τεννις ,πανε σε μια πισινα δεν μπορουν να δημιουργησουν....Καλα τα λες ,αλλα θελουν μια μουντζα α-λα Μαυρογιαλουρο.....και αι σιχτιρ,κατα τα λοιπα,οπως ορθα λεει ο λαος,εχουμε αυτους που μας αξιζουν.....
Και το στοιχημα:
Ποσο καιρο θα μας παρει να το ξεχασουμε? -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ασε ρε Μάνο την προπαγάνδα.Κρατιέμαι να μην αρχίσω τα μπινελίκια και γίνουμε μπουρδέλο. Η ευγένεια κάπου εδώ τελειώνει (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)...
Κι άλλοι κάνουν προπαγάνδα. Αλλά σας ήθελα όλους μέσα στη φωτιά, να δω τι θα λέγατε τότε.
Κόφτε τη μαλακία, ρε. Καιγόμαστε και φταίμε εμείς. Αυτοί, ΟΛΟΙ αυτοί, είναι εκεί γιατί εμείς τους βάλαμε.
Λέμε δεν λειτουργεί κανείς! Δήμοι, Νομαρχίες, οι πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, κανείς. Δεν είναι Κυβερνητικοί όλοι αυτοί!
Όπως δεν είναι όλοι οι πυροσβέστες πρασινομπλεκόκκινοι. Από αυτούς περιμένουμε όλοι να σβήσουν τις φωτιές μόνοι τους, αλλά ήθελα να δω εσένα Πετράν αρχηγό της Πυροσβεστικής. Θα μας έσωζες, λες;
Αλλά, ως γνήσιοι Κωλοέλληνες, πολιτικολογούμε του κώλου πάνω από ανθρώπους που κάηκαν, καίγονται, θα καούν. Αφασία, λέμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
σκεφτόμουν κάτι τόσο απλό στο δρόμο...
αν έχεις 10-15 σπιτάκια...φτιάχνεις ένα χωριό...
Τώρα κάηκαν... δηλαδή ένα χωριό με όνομα, κατοίκους και ιστορία εξαφανίζεται έτσι απλά!Απλή, παιδική σκέψη αλλά ανατριχιαστική...
+οο
Δύσκολο να διαβάσω 50++ σελίδες που γράφτηκαν από την προηγούμενή μου σύνδεση.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Μπορώ να πω ότι δεν νοιώθω οργή, αγανάκτηση ή άλλα έντονα αισθήματα, ίσως μόνον λύπη. Λύπη για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Λύπη γιατί χάθηκαν χωρίς λόγο. Δεν χάθηκαν παλεύοντας με τη φωτιά, δεν χάθηκαν σε πόλεμο. Χάθηκαν στο αποχαυνωμένο νεοελληνικό μπάχαλο του 'αδειάστε τα χωριά σας κι αφήστε τα να καούν' κι όχι το Ελληνικό πνεύμα της πεθεράς μου 'εδώ είναι το σπίτι μου κι εγώ δεν πάω πουθενά', ενώ οι γιοί της παραθερίζουν.
Έφυγα όπως είχα προγραμματίσει, αλλά γύρισα αμέσως πίσω μόλις κατάλαβα τι γινόταν. Και περίμενα. Περίμενα το Δήμαρχο, το Νομάρχη, το Βουλευτή, τον Πολιτικό, την Κρατική Μηχανή τέλος πάντων, να με καλέσει μαζί με συμπολίτες μου να πάμε να πολεμήσουμε. Ας μας πήγαιναν με δυο – τρία λεωφορεία κι ένα φορτηγό καλάμια να παλέψουμε με τη φωτιά, να μην την αφήσουμε την καριόλα να περάσει βόσκοντας σε χέρσα χωράφια.
Ναι, καλά. Χρειάστηκε να καούν δεκάδες άνθρωποι, εκατοντάδες σπίτια, να σβηστούν από το πρόσωπο της Γης δεκάδες χωριά, για ν’ ακούσουμε από ΕΝΑΝ Δήμαρχο την απάντηση 'μα δεν θέλουμε να πάμε πουθενά' στην ερώτηση του δημοσιογραφίσκου 'έχετε οδό διαφυγής;' Απάντηση που επαναλάμβανε, ενώ ο μαλάκας συνέχιζε 'κι αν καείτε;' 'δεν είναι σημαντικότερη η ανθρώπινη ζωή;'.
Όχι ρε ηλίθιε, δεν είναι. Σημαντικότερη είναι η επιβίωση της Κοινωνίας. Αλλά τι να ξέρεις εσύ;Τελευταία φορά την Ανδρίτσαινα την έκαψε ο Ιμπραήμ, είπε ο Δήμαρχος. Όχι, δεν θα την αφήσουμε να ξανακαεί, συνέχισε.
ΒΑΣΤΑ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ. Βάστα, μπας και ξανασωθεί εκεί ο Ελληνισμός.
Καλώς ήρθες φίλε ( και καλώς επιβίωσες )!!!
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Πάντως και στην τηλεόραση και εδώ είδα διάφορους να λένε/γράφουν πάνω από τα αποκαϊδια την όποια πολιτικάντικη παπάντζα τους. Νόμιζα ότι σε συνθήκες Εθνικής καταστροφής θα είμαστε πολύ πιο ενωμένοι ( χωρίς τα κομματικά πάθη να μας χωρίζουν ) και πολύ πιο έτοιμοι να λειτουργήσουμε χωρίς απαραίτητα την συνδρομή του οργανωμένου (;) κράτους. Ειλικρινά λυπάμαι που διαψεύδομαι.
Λυπαμε αλλα εγω δεν μπορω να δεχτω θεωριες συνωμοσιας(βλεπε Κυβερνητικες δηλωσεις) οταν η κρατικη μηχανη ειναι ανικανη να διαχειριστει την προστασια του Εθνικου μας πλουτου και την ασφαλεια των πολιτων. Και ξεκαθαριζω: Η οποια κυβερνηση και να ειναι, γαλαζιοι, πρασινοι, κοκκινοι κτλ :rtfm:
Αν θελουμε να μαθουμε να λειτουργουμε χωρις την συνδρομη του κρατους, να μας απαλλαξουν και εκεινοι (οι πολιτικοι) απο την παρουσια τους, αφου ειναι αναξιοι να προστατευσουν πολιτες και πατριδα ποιος ο λογος να μας κυβερνουν?
Το χειροτερο ειναι να καταληξουμε στο συμπερασμα οτι φταιμε εμεις οι απλοι πολιτες για την καταστροφη αυτη. Η ολεθρια ολιγωρια ειναι ευθυνη της κρατικης μηχανης και οχι των πολιτων.TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ. Με την παραδοχή ότι το κράτος είναι ανοργάνωτο, αναποτελεσματικό, ανίκανο κλπ. αυτό δεν συνεπάγεται ότι ταυτόχρονα δεν μπορεί να υπάρχουν εσωτερικοί ή εξωτερικοί εχθροί, τρελοί, περίεργοι (συμπληρώστε μόνοι σας) που να θελήσουν να επωφεληθούν. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα (και την ανοργανωσια) χαίρεται. Αυτά με μόνον σύμμαχο τη λογική και καμία διάθεση υπεράσπισης της ανύπαρκτης κυβέρνησης.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε ά γαμηθείτε.
Πάρτε από ένα καλάμι ο καθένας κι ελάτε να σβήσετε μια σπίθα ο καθένας, αν θέλετε να βοηθήσετε.
Άι σιχτίρ, πιά.
Kαταλαβαίνω την πίκρα σου Ηλία, αλλά δεν έχεις δίκιο...
Πολλοί για τον α ή β λόγο δεν μπορούν (ή δεν ξέρουν πως) να βοηθήσουν.
Άσε που δεν πιστευω οτι αν πλακώσει ξαφνικά στα μέρη ένα σωρό κόσμος θα υπάρξει κάτι παραπάνω από μια πλήρη ανοργανωσιά και μεγαλος κίνδυνος για όλους, κυρίως λόγω άγνοιας.Εφόσον κάποιοι δεν μπορούν να συμβάλουν με τον τρόπο που λες εσύ, δε βλέπω πουθενά το κακό στο να δείξουν τη συμπαράστασή τους έστω με αυτόν τον τρόπο...
Φοβάμαι ότι, για μια ακόμα φορά, κάποιοι θέλουν απλά να προβληθούν.
Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, τρόπο μπορεί να βρει. Αλλά να διαμαρτυρηθεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία; Σε ποιόν;
Μου φαίνεται σαν ένας ακόμα τρόπος να πάμε για ύπνο, σίγουροι ότι 'κάναμε το καθήκον μας'. -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Σεπτεμβρη ξαναχτυπα....παρακολουθω απο τον σεισμο του 1999 και μετα οτι παγκοσμιως και ειδικα στην ελλαδα καθε Σεπτεμβρη συμβαινει μια καταστροφη μαζικης ταξης..
πχ. σεισμος 1999,Νεα Υορκη 2001,Σαμινα,φωτιες φετος,δεν θυμαμαι το αεροπλανο της Ηλιος αν επεσε Σεπτεμβρη..Το τσουναμι ποτε ηταν?
βοηθηστε με να θυμηθω και αλλα Σεπτεμβριανα περιστατικα...
Ηλιος =14/08
Τσουναμι=28?/12 -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
σκεφτόμουν κάτι τόσο απλό στο δρόμο...
αν έχεις 10-15 σπιτάκια...φτιάχνεις ένα χωριό...
Τώρα κάηκαν... δηλαδή ένα χωριό με όνομα, κατοίκους και ιστορία εξαφανίζεται έτσι απλά!Απλή, παιδική σκέψη αλλά ανατριχιαστική...
+οο
...Καλώς ήρθες φίλε ( και καλώς επιβίωσες )!!!
Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν τελείωσε ακόμα.
-
Ρε ά γαμηθείτε.
Πάρτε από ένα καλάμι ο καθένας κι ελάτε να σβήσετε μια σπίθα ο καθένας, αν θέλετε να βοηθήσετε.
Άι σιχτίρ, πιά.
Kαταλαβαίνω την πίκρα σου Ηλία, αλλά δεν έχεις δίκιο...
Πολλοί για τον α ή β λόγο δεν μπορούν (ή δεν ξέρουν πως) να βοηθήσουν.
Άσε που δεν πιστευω οτι αν πλακώσει ξαφνικά στα μέρη ένα σωρό κόσμος θα υπάρξει κάτι παραπάνω από μια πλήρη ανοργανωσιά και μεγαλος κίνδυνος για όλους, κυρίως λόγω άγνοιας.Εφόσον κάποιοι δεν μπορούν να συμβάλουν με τον τρόπο που λες εσύ, δε βλέπω πουθενά το κακό στο να δείξουν τη συμπαράστασή τους έστω με αυτόν τον τρόπο...
Φοβάμαι ότι, για μια ακόμα φορά, κάποιοι θέλουν απλά να προβληθούν.
Αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, τρόπο μπορεί να βρει. Αλλά να διαμαρτυρηθεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία; Σε ποιόν;
Μου φαίνεται σαν ένας ακόμα τρόπος να πάμε για ύπνο, σίγουροι ότι 'κάναμε το καθήκον μας'.Ατιμη σπιθα.....
η μπορει να ευαισθητοποιησουμε τους εμπρηστες και να βαλουν και αυτοι ενα χερακι στην κατασβεση.......ουτε μπλακ χουμορ της προκοπης δεν βγαινει....
-
Ασε ρε Μάνο την προπαγάνδα.
Κρατιέμαι να μην αρχίσω τα μπινελίκια και γίνουμε μπουρδέλο. Η ευγένεια κάπου εδώ τελειώνει (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά)...
Κι άλλοι κάνουν προπαγάνδα. Αλλά σας ήθελα όλους μέσα στη φωτιά, να δω τι θα λέγατε τότε.
Κόφτε τη μαλακία, ρε. Καιγόμαστε και φταίμε εμείς. Αυτοί, ΟΛΟΙ αυτοί, είναι εκεί γιατί εμείς τους βάλαμε.
Λέμε δεν λειτουργεί κανείς! Δήμοι, Νομαρχίες, οι πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, κανείς. Δεν είναι Κυβερνητικοί όλοι αυτοί!
Όπως δεν είναι όλοι οι πυροσβέστες πρασινομπλεκόκκινοι. Από αυτούς περιμένουμε όλοι να σβήσουν τις φωτιές μόνοι τους, αλλά ήθελα να δω εσένα Πετράν αρχηγό της Πυροσβεστικής. Θα μας έσωζες, λες;
Αλλά, ως γνήσιοι Κωλοέλληνες, πολιτικολογούμε του κώλου πάνω από ανθρώπους που κάηκαν, καίγονται, θα καούν. Αφασία, λέμε.
Ηλία:
- ΔΕΝ είμαι πυροσβέστης. Αλλά αν ήμουν και μου καιγόταν το 1/3 της Πελοπονήσου θα αυτοκτονούσα!
- Το ότι έτρεχα στο Χολαργό να βοηθήσω, μου δίνει το δικαίωμα δια να ομιλώ; Δυστυχώς δεν ήμουν στην Ηλεία να κυνηγάω τη φωτιά με κανένα ματσούκι, υποκαθιστώντας τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΑΖΑΚΙ, πριν αυτή κάψει έναν ολόκληρο νομό και απλωθεί σε δύο ακόμη.
- Το ότι θεωρώ κι εγώ ΙΕΡΟ το χώρο της Ολυμπίας (και πάνω από πολλές ανθρώπινες ζωές) είναι κακό;
- ΤΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ) γιατί ΔΕΝ τους ψήφισα εγώ, μπορεί επιτέλους να με απαλλάξει από τη συνευθύνη στη μαλακία των συνελλήνων μου;
Το ζήτημα είναι προσωπικό (εκτός του ότι είμαι Έλληνας, κατάγομαι και από την Καλαμάτα όπου καίγονται τα ωραιότερα χωριά του νομού). Καίγεται ο τόπος ΜΟΥ και κάποιοι υπεύθυνοι μαλακίζονται!
Με συγχωρείς πολύ, αλλά συγχωροχάρτια -με τη μορφή γενικόλογων αφορισμών- δε δίνω. Οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι, έχουν ονόματα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ένας από αυτούς μιλούσε για καμένους θάμνους (όποιος δεν το κατάλαβε, είτε δεν άκουσε τη δήλωση, είτε την άκουσε και εσκεμένα έκλεινε τα αυτιά του). Μία άλλη λύσσαξε να κάνει τον Καϊάφα γήπεδο του γκολφ. Καμία πενηνταριά από τους υπόλοιπους βάζουν λυτούς και δεμένους να αποχαρακτηρίσουν δασικές εκτάσεις. Δύο ακόμη παραμένουν στα πόστα τους βιδωμένοι ενώ έχουν αποδείξει στην πράξη την ανικανότητά τους (ο ένας εκ των οποίων το έχει παραδεχτεί).
Όχι ρε φίλε, να με συγχωρείς. Η καταστροφή που συμβαίνει έχει ονοματεπώνυμο!
-
Μερικές σκόρπιες σκέψεις για την Εθνική Καταστροφή!
Καταρχήν νοιώθουμε όλοι θλίψη και οδύνη για το χαμό των συνανθρώπων μας και του φυσικού πλούτου του τόπου μας. Από κει και πέρα μιλάμε για την απόλυτη ΠΑΡΑΝΟΙΑ.
Πρώτοι απ' όλους, οι 'δημοσιογράφοι' (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) αποτελούν κατ' εμέ το χείριστο είδος φασισμού αυτής της άμοιρης χώρας. Δίκες, ξερολισμός, παραπληροφόρηση και εντυπωσιασμός. Το ξέραμε. Δεν το ξέραμε; Απλώς το επιβεβαιώσα για άλλη μια φορά και μάλιστα ιδίοις όμμασι, από τις φωτιές στη Γαλάζια Ακτή, το Λαγονήσι και τα Καλύβια.
Βλέπαμε τους δημοσιογράφους να μας λένε με στόμφο ότι δεν υπάρχει πουθενά Πυροσβεστική και μόνοι τους οι κάτοικοι παλεύουν με τις φωτιές. Αν είναι δυνατόν. Προφανώς υπήρχαν μέρη στα οποία δεν υπήρχε Πυροσβεστική (που να πρωτοπάνε οι άνθρωποι) αλλά η εντύπωση που μου δόθηκε είναι ότι όλη η ΠΥ είχε μπει σε καράβια στην Πάτρα, είχε φθάσει στην Ιταλία και επιχειρούσε κάπου μεταξύ Αγκώνας και Παλέρμο.
Δεν πετούσαν πουθενά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ρίχνανε λεει μια φορά και φεύγανε!!!
Ντροπή και Αίσχος για την παραπληροφόρηση. Στην Πέτα και στα Καλύβια επιχειρούσαν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα (σε μια έκταση που κάλυπτε δεκάδες χιλιόμετρα), αλλά η τηλεόραση άλλα έλεγε. Άσε που όπως πληροφορήθηκα το βράδυ στην περιοχή έπνεεαν ισχυροί άνεμοι. Φυσικά, υπήρχε λίγος άερας τουλάχιστον στο επίπεδο της θάλασσας.
Υποθέτω αν και δεν το ξέρω ότι ανάλογα θα ήταν τα πράγματα και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας που φλέγονταν. Άλλωστε και τα μέσα για τέτοιας έκτασης καταστροφές είναι περιορισμένα.Ο Κος Σόμπολος μας ενημέρωνε στις 2 το μεσημέρι ότι πολλές δυνάμεις έχουν καταφθάσει στην Αρχαία Ολυμπία (4 αεροπλάνα, 4 ελικοπτερα και 18 οχήματα) για να την προστατεύσουν από τη φωτιά και απ' ότι είπε 'και καλά κάνουν. Άμα χάσουμε και τα αρχαία τότε χαθήκαμε'. Μετά από 3 ώρες μαθαίναμε ότι οι κάτοικοι πάλευαν μόνοι τους, ενώ ο Κος Γιανναράς (της ΕΟΕ υπεύθυνος του χώρου εκεί) μας έλεγε ότι δεν υπάρχει κανείς στην Ακαδημία και μόνοι τους παλεύουν. Είναι προφανές ότι όλο αυτό το τεράστιο μέτωπο αναχαιτίστηκε (όσο αναχαιτίστηκε, περιορίζοντας τις ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο) από τις μάνικες, τους κουβάδες, το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και τα κλαριά!
Κατόπιν, οι Πολιτικοί κάθε προέλευσης και χρώματος για την αναμφίβολη (και αναμενόμενη) πολιτική εκμετάλλευση του πόνου και της συμφοράς. Ντροπή.
Μιλάμε για καταστροφή απίστευτης κλίμακας που κατά την προσωπική μου άποψη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα κρατικό μηχανισμό όσο καλά προετοιμασμένος και να είναι. Κατασταλτικά, πάντα. Στην πρόληψη όμως; Εκεί φέρει τεράστια ευθύνη η Κυβέρνηση. Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει 'στην επόμενη μέρα', εκεί που πάλι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Ας τα δούμε επιτέλους.
Έφθασε η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και τη στάση μας απέναντι στον τόπο μας. Μόλις βάλουμε μυαλό εμείς θα βάλουν και οι Πολιτικοί μας. Δεν είναι αυτοί από άλλο πλανήτη. Από εμάς εκλέγονται και φέρουν την ίδια παιδεία με εμάς. Αν εμείς σταματάμε να πετάμε τα χαρτάκια από το αυτοκίνητό μας, αν εμείς φροντίζουμε τους κήπους μας, αν εμείς καθαρίζουμε τα πεζοδρόμιά μας από τα χιόνια, αν εμείς διορθωθούμε, θα διορθωθούν και εκείνοι. Η μετάθεση ευθυνών είναι το πιο εύκολο και βολικό πράγμα στον κόσμο.
Μένει κάποτε σ' αυτή τη χώρα να καταλάβουμε το συμφέρον μας και να δραστηριοποιηθούμε όλοι μαζί σε ορισμένα, τουλάχιστον, θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία του φυσικού πλούτου και του τρόπου ζωής μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καταστροφή θα αποτελέσει μια νέα αρχή.
-
Φανταστείτε ότι εκεί που έδινες κάθε πρωί 200 λίτρα γάλα .... σε μια νύκτα δεν έχεις τίποτα!!! ούτε ζώα, ούτε στάνη, ούτε σπίτι!!!!!!!
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ????
Εμείς στις πόλεις............... πολιτικοι. δημοσιογράφοι, ιδ υπάλληλοι κλπ κλπ κάθε 30 του μήνα πάμε Ταμειο και εισπράτουμε και είμαστε άνετοι!!!!
-
Ωραία. Φταίει ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου καθώς και ο συρφετός τους. Κανείς άλλος, ειδικά οι πολιτικοί άλλων κομμάτων που ίσως τους ψήφισες. Κι αν περάσουν στην εξουσία, με ή χωρίς κηδεμόνες από άλλα κόμματα, όλα θα ροδίσουν στην Ελλάδα.
Το παραπάνω δεν είναι πολιτικολογία, αλλά σχολιασμός του κειμένου σου Πέτρο.
Θα ήθελα, αφού είσαι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, να μου πεις τί έκαναν οι μεταγραφές προς το ΠΑΣΟΚ όταν υπουργοποιήθηκαν. Αν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν τον τόπο κι αν προώθησαν την πολιτική σε υψηλότερο επίπεδο. Ή μήπως έγιναν απολογητές πεπραγμένων προηγούμενων τετραετιών;
ΕΛΠΙΖΩ να συνέλθουν κάποτε οι πολίτες και να αλλάξουν τη χώρα τους και κυρίως το ΧΩΡΟ στον οποίο ζουν καθημερινά. -
Εκλογες, Νομος για αυξηση Συντελεστη δομησης στα Τουριστικα Ακινητα - Επενδυσεις, ξηρασια ολο τον χρονο... Ποια ασυμμετρη επιθεση... Αυτη που κανουμε εμεις τοσα χρονια στην κοινη λογικη της προληψης. Δειτε το διαγραμμα που ειχε η Καθημερινη οπου συσχετιζοταν οι φωτιες με τις εκλογες. .. Κατα την ταπεινη μου γνωμη και οι εμπρηστες ειναι το ιδιο 'ερασιτεχνες' με ολους εμας τους υπολοιπους... Θελησαν να καψουν ενα στρεμμα και ξεπαστρεψαν την Πελοπονησσο. Αυτο μου φαινεται πιο πιστευτο απο το να επιτιθεται ο Χ κακος εναντιον της χωρας καιγοντας την Ζαχαρω... Γιατι παντρευτηκαν αλλοδαπες...
-
νέα απο τα μέτωπα υπάρχουν?
Ηλεία έχει περιοριστεί καθόλου?
Εύβοια? Φυσάει αρκετά αλλά δεν μπορώ να δω τι γίνεταιΕυτυχώς εδώ που είμαι δεν έχω τηλ/ση μόνο ΣΚΑΙ απο ιντερνετ και έχω γλιτώσει τη ψυχική μου ηρεμία και τη νοητική μου ευστάθεια
-
Μάνο:
Ναι ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ (ούτε Μπίστη, ούτε Δαμανάκη - με το ίδιο κάργα παραπλανητικό σκεπτικό όποιος νεοδημοκράτης ψήφιζε τον διαβόητο υπουργό παιδείας Κοντογιαννόπουλο, ή τον έταιρο 'ιδεαλιστή' Στ. Μάνο, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ!). Δεν έχω όμως κανένα δεσμό με το κόμα και μην περιμένεις ότι θα βγω να το υποστηρίξω ούτε φανερά, ούτε κρυφά, όπου ξέρω ότι κάνει μαλακία (π.χ. για τον αντικληρικανισμό του). Επίσης δεν έχω κάνενα απολύτως πρόβλημα να του κόψω την ψήφο μου (μη νομίζεις ότι του έχω δώσει και πολλές στα 17 χρόνια που έχω δικαίωμα ψήφου).Όσο και να το επιχειρήσεις, κοματικά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Η κυβέρνηση την οποία κατηγορώ δεν είναι 'ταξικός μου εχθρός' (τουλάχιστον όχι στο συγκεκριμένο ΠΡΑΚΤΙΚΟ θέμα). Δεν είναι η ΝΔ (ως κόμα). Είναι ένας επικίνδυνος συρφετός που φέρεται πλέον σαν συμμορία και το χειρότερο είναι αποδεδειγμένα παντελώς ανίκανη και πλέον φανερά επικίνδυνη. Επαναλαμβάνω ΟΧΙ η ΝΔ, αλλά η παρούσα κυβέρνηση του ελληνικού κράτους.
Επιφυλάσσομαι για αργότερα, όταν θα δούμε τι ζήτησε (και πώς θα το διαχειριστεί) ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
-
Τελικα ο Λιακοπουλος ειχε μαλλον δικιο οταν ελεγε οτι οι Αμερικανοι εξεταζουν το DNA μας γιατι ειναι διαφορετικο απο των αλλων 'βαρβαρων' λαών. Πρέπει να οφείλεται σε καποιο ΜΟΝΑΔΙΚΟ γονιδιο η ΜΑΛΑΚΙΑ που μας δερνει σα λαο. Από την επανασταση του '21 και επειτα ο ενδοξος (για το παρελθον του) αυτος λαος αγεται και φερεται απο ντοπιους και ξενους καριοληδες. Τούρκοι, Γερμανοι και άλλοι ΒΑΡΒΑΡΟΙ σεβάστηκαν το φυσικο πλουτο και την ιστορικη κληρονομια αυτου του τοπου και χρειαστηκαν καποιοι ανεγκεφαλοι - προφανως Ελληνες- μαλακες εμπρηστες που ειναι βεβαιο πως ψηφισαν ολους αυτους ους ανεγκεφαλους αχρηστους μαλακες οι οποιοι απλως συμπληρωνουν το εργο των εμπρηστων-καταπατητων και βιαστων αυτου του τοπου, ψηφιζοντας αρθρα για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων μεσα σε δαση (πληρωσε να το σωσεις), δινουν ρευμα στα ιδια αυτα αυθαιρετα, νομιμοπιουν την καταπατηση του αιγιαλου. Μην ψαχνετε λοιπον για ξενους δακτυλους γιατι το δαχτυλο το βαζουμε μονοι μας, και φαινεται να μας αρεσει. Θα μπορουσε να πει κανεις πως αυτη η ΤΡΑΓΩΔΙΑ που πονα τον καθε ΕΛΛΗΝΑ που πονα τον τοπο του, θα μπορουσε να ειναι ενα δυνατο σοκ για να ξυπνησει επιτελους αυτος ο ηλιθιος λαος και να δει τα παιχνιδια που παιζονται εδω και δεκαετιες στην πλατη του. Αλλα φευ...Σε λιγες μερες θα βγουν τα κορακια προς αλιευση ψηφων, θα βγουν οι (οδυρομενοι τωρα) κλακαδοροι, σημαιουλες, πανό, τραγουδια και ποιος χεστηκε για τους καμμενους και τα καμμενα....Οι μονοι κερδισμενοι απο την ολη ιστορια ειναι τα κολοκαναλα, που ενω ειχαν τρελαθει στις επαναληψεις για να γεμισουν τον τηλεοπτικο τους χρονο με χαμηλες τηλεθεασεις , τους 'εκατσε' μια χαρα η ολη τραγωδια που εκτοξευσε τις τηλεθεασεις. Ειναι αληθεια τραγικο και δειχνει την καταντια αυτου του αμοιρου τοπου να βλεπεις απεγνωσμενους ανθρωπους να εναποθετουν τις ελπιδες τους στους δημοσιογραφους στους οποιους τηλεφωνουν για να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ για να κινητοποιηθει το συδκοιλιο αυτο κρατος. Ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ να βλεπεις τον τρομο (σε κοντινο ζουμ) ζωγραφισμενο στα ματια της γριουλας - που και βεβαια δε θα εγκαταλειψει το σπτιτικο της- και αμεσως μετα να βλεπεις τη διαφημιση γνωστης σερβιετας ή κολοχαρτου, αφου 'επρεπε να διακοψουμε για διαφημισεις'...Ο ΘΕΟΣ εφτιαξε μια ζωγραφια σε καποιο σημειο του πλανητη μας και τη δωρισε στους πλεον ανικανους, για να την καταστρεψουν. ΚΡΙΜΑ
-
Μεθαύριο που θα γίνει η συγκέντρωση των μαυροφορεμένων για την καταστροφή στο Σύνταγμα (δεν εξετάζω τη σκοπιμότητα της κίνησης), θα ακούγονται από δίπλα οι ντουντούκες της ΝΔ και από παραδίπλα (Κλαυθμώνος) οι ντουντούκες του ΠΑΣΟΚ. Οι άλλοι 3-4 δεν ξέρω που θα έχουν στρατοπεδεύσει. Περιμένω να δω πως θα κυλήσει το πράγμα.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες