-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tο θέμα είναι ότι ο απλός φαντάρος δεν είναι πυροσβέστης. Η κατάσβεση φωτιάς είναι ολόκληρη 'επιστήμη', δεν είναι χόλιγουντ όπου θα σκάσει μύτη ο τζακ μπάουερ και ο τσακ νορις και θα σβήσουν τα πάντα. Είναι κάτι που δεν μαθαίνεται εν μια νυκτί, πόσο μάλλον δε εν μέσω μεγάλης κρίσεως.
Ναι, ας αφήσουμε καλύτερα την κατάσβεση στους επιστήμονες. Το να κόψεις 1000 δέντρα κατά μήκος ενός δάσους είναι δουλειά για μορφωμένους και εξειδικευμένους. Χέρια εργατικά δεν χρειάζονται, πρέπει να έχεις βγάλει ένα ΤΕΙ ρε αδελφέ, έστω και από αυτά που μπαίνεις με 4/20.
Το να φορτώσεις 10 γιαγιάδες, να σκάψεις χαντάκια, να μαζέψεις χόρτα γύρω από ένα χωριό και να τα παραχώσεις στο χώμα θέλει μια πείρα τέλος πάντων.Συγνώμη που σας λέρωσα, ε; Καληνύχτα.
Ο στρατός ήδη συμμετέχει, δεν περίμενε εσένα. Εσύ τον παρουσίασες ως έναν εν δυνάμει σωτήρα, ενώ παράλληλα φρόντισες να μειώσεις χαρακτηριστικά όλους τους στρατευμένους.
Διαφωνείς πως η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς δεν είναι κάτι το απλό; Γιατί εγώ σε αυτό αναφέρθηκα, αλλά παρέλειψες να το καταλάβεις μάλλον... Θυμάσαι τι πάθανε οι νέοι δασοπυροσβέστες που τους κύκλωσε η φωτιά και καήκανε;
-
εγώ φίλε manosk μαζί σου είμαι...
-
Σε τι ακριβώς δλδ;
-
Είπε κανείς να μη κάνει ΤΙΠΟΤΑ ο στρατός;
Την ισοπέδωση δεν κατάλαβα, κάτι για τηλέφωνα από μανάδες και κάτι λοιπά ακαταλαβίστικα. Στείλαν κανέναν φαντάρο με όχημα για περισυλλογή ανθρώπων και αρνήθηκε;
Το αν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένει και οι πυροσβέστες (πολύ κακώς) είναι άλλο θέμα. Εκτός και αν νομίζετε ότι το να ανοίγεις χαντάκια σε καιρό 'ειρήνης' είναι το ίδιο με το να σε στείλουν στις φλόγες των 10 μέτρων... -
Ο στρατός μπορεί να βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι του όλου θέματος.
Να εκκενώσει χωριά, να δώσει νερά, τρόφιμα, σκηνές κτλπ
Να ανοίξει δρόμους κλεισμένους απο δέντρα και κορμούς.
Δεν έχεις απαίτηση από ανεκπαίδευτους ανθρώπους, κυρίως παιδιά να πέσουν στην φωτιά να σβήσουν.
-
Σύμφωνοι, και εγώ θα προσθέσω πως πρέπει εφόσον έχει την δυνατότητα (όπως κάνει άλλωστε).
-
Θυμαμαι περυσι ειχα ζησει απο κοντα τις πυρκαγιες στη Χαλκιδικη
Σε καποια φαση το βραδυ γυρισα και ανοιξα το χαζοκουτι.Εκει ειδα τον Παναγιωτη 'οχι νομαρχη ο,τι κι ο,τι παρα Ψωμιαδη Παναγιωτη' Ψωμιαδη να κανει δηλωσεις και μια θειτσα να παρεμβαινει και να λεει:Πες τους να φερουν το στρατο Παναγιωτη!30.000 φανταρους να ριξουνε μεσα,παει τη σβησανε?
Η κυρια δλδ ηθελε (αφου κινητοποιηθει το ΝΑΤΟ) να μαζευτουν 30000 στρατιωτες και να τους πεταξουμε μες στα μετωπα. Λογικο.30000 ατομα,μια ανασα να παρει ο καθενας παει σωθηκε το οξυγονο,εσβησε η φωτια.Αλλωστε ειναι γνωστο οτι οι φανταροι ειναι φτιαγμενοι απο ειδικο πυριμαχο υλικο και αντεχουν τουλ 3000 C.
Προτεινω μαλιστα σε περιπτωσεις ανεξελεκτες περιπτωσεις πυρκαγιας να ριχνουμε φανταρους με C130,οι οποιοι θα φωναζουν:For the Emperor!!!(warhammer 40000 pun )
Γενικα το προβλημα σ'αυτη τη χωρα δεν ειναι το οτι μες στο πονο και την ταραχη μας λεμε και καμμια μπουρδα,αλλα το οτι συνεχεια λεμε μπουρδες.
-
Οπως ειπωθηκε και πιο πριν, ολοκληρα χωρια σωθηκαν ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
Δεν πηγε κανενας πυροσβεστης με ντοκτορα 12ετους φοιτησης,κανενας Βουλγαρακης,κανενα γαλλικο αεροσκαφος.Οι στρατιωτες μπορουν να κανουν παρα πολλα,αρκει να τους καθοδηγει καποιος σωστα και να τους δωσει εργαλεια,οχι να τους περιφερει σαν γελαδια για μοστρα.
-
Παπαχελάς στον ΣΚΑΙ
ένας απο τους λίγους σοβαρούς κατά τη γνώμη μου δημοσιογράφους.
όποιος δεν βαριέται ας δει τη συζήτηση ~6 λεπτά -
το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι πως περιμένουμε από τον διπλανό να πράξει το 'καθήκον', κ εμείς να του λέμε πως να το κάνει...
είμαστε όλοι φτιαγμένοι για να καθόμαστε σε δερμάτινη στρογγυλή καρέκλα... κ να διατάζουμε... ποτέ να μην δουλέψουμε...
ένα παιδί στην χαλκιδική πέρυσι, έσωσε το σπίτι του όχι επειδή πήγε ο εκπαιδευμένος με 3 άστέρια κ τον σταυρό του τάγματος των λεγεώνων πυρίμαχος πυροσβέστης, αλλά επειδή είχε τσαγανό κ μια δεξαμενή στην αυλή του με ένα πιεστικό...
αν περίμενε την εθνοσωτήρια πυροσβεστική, με τα ταχύρυθμα σεμινάρια πυρόσβεσης, φέτος θα έκανε διακοπές στη σκηνή του στον κάμπινγκ κ όχι στο εξωχικό του...
συγνώμη, αν το αμάξι ή το σπίτι σας γίνει μπουρλώτο, θα περιμένετε την πυροσβεστική? εγώ έχω έναν πυροσβεστήρα στο σπίτι κ στο αμάξι για να κάνω κάτι... κ ας έχω παρακολουθήσει μόνο σεμινάρια έκτακτων αναγκών στον ερυθρό σταυρό κ όχι στο σώμα της πυροσβεστικής.
επίσης, επειδή εδώ κ μισό χρόνο σκέφτομαι την πυρασφάλεια που χρειάζεται ένα σπίτι στην χαλκιδική, μέσα σε πευκόφυτη περιοχή,, θεωρώ εκ των ουκ άνευ ένα καλό αλυσοπρίονο κ μια μεγάλη δεξαμενή με πιεστικό κ γεννήτρια... δε θα περιμένω την πυροσβεστική να μου σώσει το σπίτι... αν μου το σώσει έχει καλώς... αν όχι θα ετοιμαστώ κ θα παλέψω εγώ... όπως κάνω κ με την ρεζέρβα του αυτοκινήτου... θα ελέγχω την πίεση της, κ αν πάθω λάστιχο θα την αλλάξω εγώ... τώρα, αν βαριέμαι, θα καλέσω την οδική βοήθεια ( που δεν τοι κάνω)... αν βιάζομαι, θα την αλλάξω εγώ (εγώ με κόβω να το κάνω )
-
Ναι, χμ, ξέρετε, δεν στέλνουν τους φαντάρους ούτε πριν, ούτε μετά ατις φωτιές.
Τους κρατάνε στα στρατόπεδα για γόπινγκ και φασίνα.
Αλλά μέχρι και για την 'αποψίλωση' του στρατοπέδου οι ειδικοί περί φανταρικής γκρινιάζουν. Είναι λέει άχρηστη για τους φοβερούς μαχητές, που αν δεν ρίξουν μερικές δεσμίδες σφαίρες την ημέρα, δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Ας μην γίνονταν οι βαρετές αποψιλώσεις στα στρατόπεδα και θα βλέπαμε στρακαστρούκες.Ό,τι να 'ναι. Λες 'να πάνε να σκάψουν' και σου απαντάνε 'δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά κατουρώντας;'. Λες να πάνε να βοηθήσουν τον κόσμο αντί να κάθονται στα στρατόπεδα και ακούς 'μα πάνε, αλλά χρειάζεται σχέδιο κλπ'.
Εγώ ερωτώ τους ειδήμονες: αν είχε πάει από την πρώτη στιγμή ο στρατός στα χωριά του νομού και φόρτωνε τον κόσμο, θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι που στον πανικό τους εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους και κάηκαν στα γύρω λοφάκια; 6 ηλικιωμένοι βγήκαν χθες από το δρόμο με ένα βανάκι και κάηκαν. Η μάνα με τα 4 παιδιά ακινητοποιήθηκε με το αυτοκίνητό της, βγήκε από αυτό να σωθεί αλλά την πρόλαβαν οι φλόγες.
Βλέπω ΤιΒι από χθες και το μάτι μου δεν έπιασε ούτε 1 φαντάρο. Ενώ θυμάμαι καλά ότι παλιά σε τέτοιες περιπτώσεις οι φαντάροι ήταν πρώτοι δίπλα στους κατοίκους και στην πρώτη γραμμή πάλευαν οι δασοπυροσβέστες.
Και ενώ σίγουρα στα στρατόπεδα υπάρχουν κάμποσοι φαντάροι που θέλουν να πάνε να βοηθήσουν, οι διαταγές είναι να κάτσουν στα πέριξ και να μοιράσουν κουβέρτες. Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να τους στείλει να βοηθήσουν πραγματικά γιατί θα του κόψουν οι μπαμπάδες τον κώλο.
Για τις φυσικές καταστροφές λοιπόν έχουμε τους δασοπυροσβέστες, την ΕΜΑΚ κλπ. Για τον πόλεμο έχουμε τους αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ. Για όλα δηλαδή έχουμε ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ. Μπράβο μας. Μόνο την κριτική την κάνουμε μόνοι μας. Ε, όσο γι΄αυτό..... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tο θέμα είναι ότι ο απλός φαντάρος δεν είναι πυροσβέστης. Η κατάσβεση φωτιάς είναι ολόκληρη 'επιστήμη', δεν είναι χόλιγουντ όπου θα σκάσει μύτη ο τζακ μπάουερ και ο τσακ νορις και θα σβήσουν τα πάντα. Είναι κάτι που δεν μαθαίνεται εν μια νυκτί, πόσο μάλλον δε εν μέσω μεγάλης κρίσεως.
Ναι, ας αφήσουμε καλύτερα την κατάσβεση στους επιστήμονες. Το να κόψεις 1000 δέντρα κατά μήκος ενός δάσους είναι δουλειά για μορφωμένους και εξειδικευμένους. Χέρια εργατικά δεν χρειάζονται, πρέπει να έχεις βγάλει ένα ΤΕΙ ρε αδελφέ, έστω και από αυτά που μπαίνεις με 4/20.
Το να φορτώσεις 10 γιαγιάδες, να σκάψεις χαντάκια, να μαζέψεις χόρτα γύρω από ένα χωριό και να τα παραχώσεις στο χώμα θέλει μια πείρα τέλος πάντων.Συγνώμη που σας λέρωσα, ε; Καληνύχτα.
Σοβαρα μιλας? Και θα πανε τα φανταρια να τα κανουν αυτα? Γιατι ρε φιλε? Εγω παω φανταρος δεν παω αγγαρειομαχος, φωτια, τραβα να σβησεις γιατι δεν προσλάβανε πυροσβεστες, πλυμηρα τραβα να στιβαζεις σακια με αμμο κλπ γιατι παλι δεν υπαρχει πυροσβεστης, κλπ. Αφου λοιπον στην θητεια σου (οπως και στην δικη μου) εκαναν κατι τα κωλοφανταρα γιατι μετα το 2000 λεει πηρε ολη την εξουσια η πυροσβεστικη, τι εκανες? Οταν εισουν μεσα και ειχες υπηρεσια ΛΕΑ (λοχος εκτακτης αναγκης) και πηγαινες φρουρα, τι σου λεγανε οτι θα κανεις? Φυσικα τπτ απλα φορουσες εξαρτηση, και το πρωσοψιο στο σβερκο σαν δειγμα οτι εισαι ετοιμος και για πυρασφαλεια......
Το 1998 τρεχανε φανταρους απο το Χαιδαρι στην Παρνηθα....με τι εκπαιδευση ΡΕ? Η ευκολη λυση οι φανταροι, τσαμπα ειναι ετσι και αλλιως. Μολις καει καποιο παιδακι θα γαμησουν τον λοχια-λοχαγο-ταγματαρχη του και ολα οκ...α και ενα συλληπητηριο γραμμα!Ας βγαλουν τους φανταρους να μεταφερουν ατομε με ΡΕΟ, να πανε φαι και νερο. Οχι να πεσουν και στην φωτια τα παιδακια. Τουλαχιστον για πολεμο μας εχουν εκπαιδευσει!
1000 μπραβο στον Βουλγαρακη, πολυ μαλακας θεε μου, φυσικα ο καραμανλης και ο πολυδωρας ειναι 1-2 κλικ πιο πανω! Τι να περιμενεις απο ενα μαλακα που ειχε παει σε πανεπιστημιο, ηταν τα ΔΑΠ-ΝΔΦΚΟΠΕΔΑ λοιπον και φωναζανε ηρθες να γαμησεις τον γιωργακη....βουλγαρακη βουλγαρακη (χαβαλε ειχε παντως ) χασκογελουσε σα τον χαχα, μετα που τον ρωτησανε γιατι δεν εκανε κατι ειπε οτι δεν το ακουσε!
Τελος εκτος του οτι στις ειδησεις σημερα ειδα εκατομυρια χωρια να καιγονται, απο τηλεφωνικες καταγγελειες εγκοβισμενων κλπ....εχουμε χασει το νοημα των λεξεων....αποκορυφωμα σε ενα χωριο η φωτια πραγματικα ειχε φτασει 10 μετρα απο την καμερα, πισω καιγονταν σπιτια...ο κοσμος στον κοσμο του! Πηγε σουπερπουμα και δεν εφυγαν! Εφυγε το σουπερπουμα, ενας αλλος ελεγε στην εγγυο γυναικα του να φυγει και αυτη με περισσιο τσαμπουκα του αρνηθηκε! και αυτος προσπαθουσε να το συζητησει μαζι της! Βεβαια αν το θεμα ηταν αν θα δει τον γαυρο αυτος η αυτη το σηριαλ που θελει μπορει να την πλακωνε και στα χαστουκια....στο θεμα της φωτιας τον πιασανε τα δημοκρατικα του!
Να κατι που θα μπορουσε να κανει ο Στρατος, σε τετοιες περιπτωσεις που η φωτια εχει μπει ΜΕΣΑ στο χωριο, θεν υπάρχει πυροσβεστικη ουτε καν νερο στο δικτυο του χωριου, να τους παιρνει σηκωτους, τελος ουτε δημοκρατιες ουτε τπτ, αν καποιος εχει χασει τα λογικα του λογω του πανικου πρεπει να φροντισει αλλος για την ζωη του.
Τεσπα, πρεπει στις φωτιες να γινεσαι πυροσβεστης, στους σεισμους παλι πυροσβεστης (νταξ ειχες παρει το κολαει απο τις φωτιες) στις πλυμηρες παλι πυροσβεστης-βαρκαρης-δυτης, να δινεις € σε μαραθωνιους για νοσοκομεια για φωτιες για σεισμους για το κερατο μου το τραγιο γιατι το κρατος απλα δεν υπάρχει!
ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ.....ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΚ! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ 6ου ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΑΝΕ ΦΥΤΑ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, χμ, ξέρετε, δεν στέλνουν τους φαντάρους ούτε πριν, ούτε μετά ατις φωτιές.
Τους κρατάνε στα στρατόπεδα για γόπινγκ και φασίνα.
Αλλά μέχρι και για την 'αποψίλωση' του στρατοπέδου οι ειδικοί περί φανταρικής γκρινιάζουν. Είναι λέει άχρηστη για τους φοβερούς μαχητές, που αν δεν ρίξουν μερικές δεσμίδες σφαίρες την ημέρα, δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Ας μην γίνονταν οι βαρετές αποψιλώσεις στα στρατόπεδα και θα βλέπαμε στρακαστρούκες.Ό,τι να 'ναι. Λες 'να πάνε να σκάψουν' και σου απαντάνε 'δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά κατουρώντας;'. Λες να πάνε να βοηθήσουν τον κόσμο αντί να κάθονται στα στρατόπεδα και ακούς 'μα πάνε, αλλά χρειάζεται σχέδιο κλπ'.
Εγώ ερωτώ τους ειδήμονες: αν είχε πάει από την πρώτη στιγμή ο στρατός στα χωριά του νομού και φόρτωνε τον κόσμο, θα είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι που στον πανικό τους εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους και κάηκαν στα γύρω λοφάκια; 6 ηλικιωμένοι βγήκαν χθες από το δρόμο με ένα βανάκι και κάηκαν. Η μάνα με τα 4 παιδιά ακινητοποιήθηκε με το αυτοκίνητό της, βγήκε από αυτό να σωθεί αλλά την πρόλαβαν οι φλόγες.
Βλέπω ΤιΒι από χθες και το μάτι μου δεν έπιασε ούτε 1 φαντάρο. Ενώ θυμάμαι καλά ότι παλιά σε τέτοιες περιπτώσεις οι φαντάροι ήταν πρώτοι δίπλα στους κατοίκους και στην πρώτη γραμμή πάλευαν οι δασοπυροσβέστες.
Και ενώ σίγουρα στα στρατόπεδα υπάρχουν κάμποσοι φαντάροι που θέλουν να πάνε να βοηθήσουν, οι διαταγές είναι να κάτσουν στα πέριξ και να μοιράσουν κουβέρτες.αν ειναι ετσι οπως τα λες αρα δεν φταινε οι φανταροι αλλα αυτοι που ειναι πανω απ'τους φανταρους
αρα δεν χρειαζεται να μας λες για τους μαμακηδες φανταρους που καθονται και τα ξυνουν
εξ'αλλου ο στρατος δεν μπορει να παρει μονος του τετοιες πρωτοβουλιες
τεσπα οι απλοι φανταροι ελαχιστα πραγματα μπορουν να κανουν χωρις να κινδυνευσουν καθως ειναι με το ζορι στο φανταριλικι και δεν ειναι γεννημενοι ραμπο
αυτους που θα μπορουσαν να στειλουν ειναι οι ειδικες δυναμειςΚανείς δεν παίρνει την ευθύνη να τους στείλει να βοηθήσουν πραγματικά γιατί θα του κόψουν οι μπαμπάδες τον κώλο.
ισως δεν τους στελνουν να βοηθησουν γιατι ξερουν οτι τα παιδακια μιλανε καθε 10 λεπτα στο κινητο με τη μαμα τους (εσυ το ειπες) και σκεφτονται οτι μπορει να θρηνησουμε θυματα
ισως απλα δεν τους στελνουν γιατι οταν μπλεκονται πολλοι (και ειδικα ασχετοι) ο συντονισμος ειναι πιο δυσκολος
τι συμβαινει δεν το γνωριζω, παντως σιγουρα τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως τα σκεφτομαστεΓια τις φυσικές καταστροφές λοιπόν έχουμε τους δασοπυροσβέστες, την ΕΜΑΚ κλπ. Για τον πόλεμο έχουμε τους αξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ. Για όλα δηλαδή έχουμε ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ. Μπράβο μας. Μόνο την κριτική την κάνουμε μόνοι μας. Ε, όσο γι΄αυτό.....
κ εσυ βασικα κριτικη κανεις αυτη τη στιγμη μονο
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Ο στρατός μπορεί να βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι του όλου θέματος.Να εκκενώσει χωριά, να δώσει νερά, τρόφιμα, σκηνές κτλπ
Να ανοίξει δρόμους κλεισμένους απο δέντρα και κορμούς.
Δεν έχεις απαίτηση από ανεκπαίδευτους ανθρώπους, κυρίως παιδιά να πέσουν στην φωτιά να σβήσουν.
Πολύ σωστά. Αλλά μέχρι ενός ορίου. Δεν χρειάζεται να υπάρξουν και άλλα θύματα. Δεν ξέρω ποιος στέλνει το γιο του φαντάρο στην Ελλάδα του 2007 και επιθυμεί να του τον φέρουν 4 αγκαλίτσα με τη σημαία.
Στη Σκιάθο πριν ένα μήνα και στο Πήλιο βρέθηκαν τμήματα του στρατού από το Βόλο και βοήθησαν.
Στις φωτιές στην Πελλοπόνησο δεν ξέρω αν έγινε κάτι αντίστοιχο. -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Μπορεί να σας φανει περίεργο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου συνάντησα περιπολία 10 πεζών αστυνομικών.
Μεσα στην Αθηνα θα βαλουν φωτιες ?
Θα τρελαθουμε.......παντου υπαρχει μπατσαρια δεν ξερω γιατι
περιμενουν εξεγερση?
πρωτη φορα ειδα στη περιοχη μου στη κεντρικη πλατεια τοσους πολλους μπτασουε με αυτοματα παρατεταγμενους σε συγκεκριμενο μεροςΘα ταν καλη ιδεα.....
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μα Σπύρο τότε θα σε πουν φασίστα.Δεν νωμιζω...
Αυτος γαμησε το μελλον των παιδιων μου.
Ας τον γαμησουν λιγο και στην φυλακη, πριν βρεθει αυτοκτονημενος -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
και δήμαρχοι επιβεβαιώνουν την στρατιωτικη κινητοποίηση........και ο Δήμαρχος Πεντέλης μιλάει και για έλεγχο κυκλοφορίας.......
Καλά κάνουν. Έτσι πρέπει.
όχι απλά έτσι πρέπει... αλλά σε κάθε δασικό δρόμο θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες που να καταγράφουν πινακίδες.....
Αυτό θα βοηθούσε να εντοπίζονται και τα ζώα που πετούν αναμμένα τσιγάρα από το παράθυρο...
Για χαλαρώστε λίγο με τις κάμερες, γιατι μου φαίνεται πως μέσα στον πανικό σας, λέτε ο,τι να ΄ναι..!!!!!
Οσον αφορά το θέμα του Στρατού, θεωρείτε οτι έγινε σοβαρή κινητοποίηση του??? Εγω πάντως δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο.Και για να μη παρεξηγηθώ οταν λέω Στρατός και επέμβασή του, δεν εννοώ να βάλει κανείς τα φαντάρια να παλεύουν ενάντια στις πύρινες γλώσσες των 50 μέτρων, ούτε με φτυάρια, ουτε καν με μάνικες αν αυτές υπηρχαν (ούτε ο manosk έχει τέτοια αποψη απ'οτι κατάλαβα). Θα έπρεπε να εχουν 1oν υποστηρικτικό ρολο οπως αναφέρθηκε ηδη παραπάνω και 2ον το να σβήνουν μικροεστίες με φτυάρια και κλαδιά είναι εύκολο, ακίνδυνο και στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετικά χρήσιμο και ουσιαστικό!!!!
-
μαλεα Βουλγαρακη πηγες στην ολυμπεια να πεις την μαλακια σου πηγαν να σε λιντσαρουν και εφυγες αρων αρων και τωρα το βραδυ,συμαζευετηκες στις δηλωσεις σου.
αστα διαλια ελεεινε εμετικε!!!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
και δήμαρχοι επιβεβαιώνουν την στρατιωτικη κινητοποίηση........και ο Δήμαρχος Πεντέλης μιλάει και για έλεγχο κυκλοφορίας.......
Καλά κάνουν. Έτσι πρέπει.
όχι απλά έτσι πρέπει... αλλά σε κάθε δασικό δρόμο θα πρέπει να υπάρχουν κάμερες που να καταγράφουν πινακίδες.....
Οπα.....
Οχι κ ετσι!!!
Σ αυτη τη περιπτωση ετσι και πιασει φωτια κανα βουνο εδω κοντα εμενα θα δεσουν πρωτο....Σοβαρα τωρα.
Υπαρχει συστημα που μεσω δορυφορου, υπολογηζει σε ποιο σημειο υπαρχουν ευνοεικες συνθηκες για εκδηλωση πυρκαγιας.
Το ιδιο συστημα ανηχνευει σε ποιο σημειο εκδηλωνεται πυρκαγια.
Και τραβαει και φωτογραφιες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μα Σπύρο τότε θα σε πουν φασίστα.
και καλά θα κάνουν.
Μέχρι τη μέση του '2' καλά το πήγαινες. Απο εκει και πέρα η εφαρμογή το νόμου σε όλη του την αυστηρότητα αρκεί. Τα άλλα είναι τουλάχιστον γραφικότητες
Είδες στο είπα εγώ.
Χρήστο ορισμένες φορές ίσως να πρέπει για παραδειγματισμό να υπάρξουν υπερβολές.
Καλά τα λέει ο Χρήστος ρε, υπερβάλλω. Υπερβάλλω γιατί όμως; Πρέπει η τιμωρία να είναι παραδειγματική όπως λες κι εσύ. Δηλαδή, ισόβια κα τίποτα λιγότερο. Παράλογο είναι να το απαιτώ αυτό το πράγμα; Ή φασιστικό;
oι ακραιες καταστασεις απαιτουν ακραιες λυσεις
(καλα τα λεει ο σπυρος)+1
Οταν εχουμε πολλα κρουσματα βιασμων, θα κοβουμε.... το οπλο του εγκληματος.
Οταν εχουμε τετοιες καταστροφες, οι εμπρηστες, μετα την καταδικη τους, στο Συνταγμα, δια λιθοβολησμου!-και δεν μιλαω για τον γερο που πηγε να καψει χωρτα στο χωραφι και εκανε μαλακια... Αλλα για τον καρριολη που εσκεμενα πηγε κ εβαλε φωτια επειδη ηξερε οτι σε 5~6~9 χρονια το κοννε του στο Υπουργειο θα το βαλει εντος σχεδιου....
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες