-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Lippi
Διαβασε παλι τι προτεινα και θα καταλαβεις . Σε νοιωθω περισσοτερο φιλο και ισως (λαθος μου ) γινομαι λιγο επιθετικος μαζι σου .
Τα ιδια πραγματα ψαχνω και εγω στις διακοπες εργαζομενος ειμαι και μαλιστα πηγμενος . Δεν μπορω ομως να δεχτω οτι αυτη η παραλια της Ναξου προσφερεται για ησυχες διακοπες και ξεκουραση .
Τι σχεση μπορει να εχει αυτο το νησι με την Αστυπαλαια , Αμοργο , Ικαρια . Οπως αντιλαμβανεσαι δεν μιλαω για κοσμοπολιτικα νησια ,αλλα για γραφικα με φοβερα νερα , με χωρες ζωγραφια (ειδικα τα δυο πρωτα ) και κυριως ψαρι σε πολυ φιλικες τιμες .
Μην ξεχνας οτι ειμαι ψαροντουφεκας και αυτο παιζει παρα πολυ στις επιλογες μουΜα δεν διαφωνώ με τις επιλογές σου. Είναι Εκπληκτικά νησιά αυτά που λες. (για Ικαρία δεν ξέρω), αλλά απλά λέω (απευθυνόμενος κυρίως στον Ταυρο που ρώτησε για την Νάξο) ότι μου άρεσε η Ναξος για τους ΧΥΖ λόγους. Αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί δικαίωμα του (εξ' ου και η ατάκα με τον πίθηκο - no offense που λένε και οι βάρβαροι).
Η Αστυπάλαια πχ. μου άρεσε για το τοπίο της και το χρωμα της. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που έιχα πάει σε Αστυπ+Αμοργό και δεν ξέρω πως είναι τώρα, γι' αυτό και δεν μιλάω.
Και όχι. Δεν γίνεσαι επιθετικός. Αλλωστε απόψεις εκφράζουμε και μάλιστα χαλαρά (σωστα?).
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Υπάρχει ακόμα ε;; Ναι όντως έτσι όπως τα λες είναι αλλά βέβαια εγώ θυμάμαι τους μισούς να είναι στην κουπαστη και να κάνουν εξαγωγή τροφών από το στομάχι τους στη θάλασσα και τους άλλους μισούς στο 'σαλόνι' μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας¨Οπως και να δεις είναι εμπειρία πάντως!
Ιστορία με τον 'Σκοπελίτη': το 1992 γυρνάμε με ιστιοπλοικό τις Μικρές Κυκλάδες. Ένας φίλος που τελειώνει τη δουλειά του μεσοβδόμαδα πηγαίνει στη Νάξο, παίρνει τον Σκοπελίτη και ψάχνει να μας βρεί χωρίς να ξέρει που είμαστε! Κινητά δεν υπάρχουν και το μόνο που ξέρει από την προηγούμενη που είχαμε μιλήσει είναι ότι το βράδυ θα δέσουμε σε κάποιο 'λιμάνι' της περιοχής. Πηγαίνει και βρίσκει τον καπετάνιο και του λέει ότι ψάχνει μια παρέα με ιστιοπλοικό και τον ρωτάει που νομίζει ότι θα πιάσουμε για βράδυ.
- Στη Σχοινούσα, του λέει ο καπετάνιος. Και μιλάει στον ασύρματο με την ταβέρνα της Σχοινούσας και τους ρωτάει αν είμαστε εκεί! (δεν υπήρχε λιμεναρχείο φυσικά!) Ο ταβερνιάρης δεν μπορούσε όμως να δει γιατί ήταν τριάντα σκάφη μέσα στον όρμο.
Εμείς ήμασταν σε μια παραλία για μπάνιο, αλλά είχαμε ένα προαίσθημα ότι έπρεπε να προλάβουμε τον Σκοπελίτη την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι, κι έτσι γυρίσαμε πίσω την ώρα που έφτανε. Και φυσικά ο πρώτος που πήδηξε έξω ήταν ο φίλος μας!
- Στη Σχοινούσα, του λέει ο καπετάνιος. Και μιλάει στον ασύρματο με την ταβέρνα της Σχοινούσας και τους ρωτάει αν είμαστε εκεί! (δεν υπήρχε λιμεναρχείο φυσικά!) Ο ταβερνιάρης δεν μπορούσε όμως να δει γιατί ήταν τριάντα σκάφη μέσα στον όρμο.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Υπάρχει ακόμα ε;; Ναι όντως έτσι όπως τα λες είναι αλλά βέβαια εγώ θυμάμαι τους μισούς να είναι στην κουπαστη και να κάνουν εξαγωγή τροφών από το στομάχι τους στη θάλασσα και τους άλλους μισούς στο 'σαλόνι' μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
¨Οπως και να δεις είναι εμπειρία πάντως!
Ιστορία με τον 'Σκοπελίτη': το 1992 γυρνάμε με ιστιοπλοικό τις Μικρές Κυκλάδες. Ένας φίλος που τελειώνει τη δουλειά του μεσοβδόμαδα πηγαίνει στη Νάξο, παίρνει τον Σκοπελίτη και ψάχνει να μας βρεί χωρίς να ξέρει που είμαστε! Κινητά δεν υπάρχουν και το μόνο που ξέρει από την προηγούμενη που είχαμε μιλήσει είναι ότι το βράδυ θα δέσουμε σε κάποιο 'λιμάνι' της περιοχής. Πηγαίνει και βρίσκει τον καπετάνιο και του λέει ότι ψάχνει μια παρέα με ιστιοπλοικό και τον ρωτάει που νομίζει ότι θα πιάσουμε για βράδυ.
Εμείς ήμασταν σε μια παραλία για μπάνιο, αλλά είχαμε ένα προαίσθημα ότι έπρεπε να προλάβουμε τον Σκοπελίτη την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι, κι έτσι γυρίσαμε πίσω την ώρα που έφτανε. Και φυσικά ο πρώτος που πήδηξε έξω ήταν ο φίλος μας!
@__'koutsan'__ τόσο έχω να πάω κι εγώ,από το 99
KΥΘΗΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ....ΕΧΩ ΜΕΡΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ....
Εμένα Random μου βγήκε 'μάπα το καρπούζι'.
Κατ'΄αρχήν το βαπόρι από Νεάπολη έζεχνε, όταν λέμε έζεχνε , καρα-έζεχνε.
Ευτυχώς που το ταξίδι από κει είναι σύντομο, κάτι λίγο πάνω λίγο κάτω από μια ώρα.
Το νησί το είχαν κατακάψει. Ο δρόμος προς Μυρτιδιώτισσα ήταν μαύρη απελπισία. Όλο το μερος εκείνο καμμένο.
Μυλοπόταμος εντάξει αλλά για λίγο και όχι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο στο 'ρέμα της φόνισσας'
Καψάλι λίγα πράματα, καλή η θέα από το κάστρο ειδικά όταν εχει αέρηδες αλλά πολύ μέτρια χώρα. Πολύ βαθιές και μάλλον ψιλοπαρατημένες οι βόρειες παραλίες με καθαρές όμως θάλασσες.Το μόνο που μου έμεινε από τα 4 βράδια που έκατσα ήταν το κατσικάκι Αντικηθύρων και η βρεχτολαδιά
Υ.Γ Όλα αυτά το 2001
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Χαίρομαι αφάνταστα που κανείς δεν προτείνει την Τήνο ('ελα μωρέ για να προσκυνήσεις θα πάς') οπότε οι 'γνώστες' χαίρονται ενα πανέμορφο νησί με εκπληκτικές άγνωστες παραλίες εξαιρετικά τοπία και καλό φαίΒοηθεια σου...
-
Ναξο δεν ξερω, η Αστυπαλαια λιγα πραματα, Μηλο θα σου προτεινα αλλα πηγες, Αμοργος ελαφρα (εως χοντρα) υπερτιμημενο....
Θες οπωσδηποτε Κυκλαδες; Αν οχι εχει καλυτερες προτασεις
-
Ναξος,
καθως ειμαστε 'κοινωνικοι' τυποι και εγω και η γυναικα μου ειχαμε περασει καταπληκτικα στη Ναξο στο καστρακι, (νομιζω), ητανε ενα σημειο που ητανε καμια δεκαρια τροχοβιλες κατοχων windsurfs οπου ημασταν εμεις οι δυο και αυτοι και βεβαια ειχαμε μια τεραστια παραλια για μας και τους βλεπαμε απο μακρια
Εδιτ
Τηνος, σαφως ειναι τυχεροι οσοι πηγαινουνε και παραμεσα, πολυ ωραιο νησι, παραλιες, χωρια, φυση. -
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Εάν βέβαια προτιμάς καλό φαγητό η Σκύρος είναι κορυφαία και σε ψάρι-αστακούς αλλά και σε ντόπια κρέατα. (έχω συγκεκριμένες ταβέρνες να προτείνω!)
+1
Eπίσης Αμοργός με τα χίλια (μοναδικό κατ εμέ μείον η απόσταση... αλλά χαλάλι
)Πηγαίνοντας επί 4 καλοκαίρια συνεχώς στην Αιγιάλη Αμοργού, έχω να επισημάνω τα εξης:
- Το νησί δεν έχει πολλές παραλίες. 2-3 είναι στην Αιγιάλη. Αλλη μία είναι η Μούρου και καλή λύση είναι ο Αγιος Παύλος και η Νικουριά.Η παραλία της Αιγιάλης ειναι ψιλοοικογενειακή κατάσταση κατά κύριο λόγο με ότι καλό ή κακό σημαίνει αυτό.
- Η απόσταση από την εποχή που μπήκε η ΝΕΛ στη γραμμή εχει εκμηδενιστεί. Λαύριο-Κατάπολα σε 4,5 ωρίτσες.
- Το νησί είναι γενικά φτηνό αν εξαιρεσουμε το Aigialis που εχει ξεφύγει από τιμές.
- Εχει ενα 'πρόβλημα' βασικό. Από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου ή κολλάς και ξαναπάς (όπως εγω) ή θες να φυγεις με το επόμενο καραβι όπως ο κουμπάρος μου
-
ταυρε, τι λες για Σκιαθο;
οκ, η προσβαση δεν ειναι τοσο ευκολη οσο στις κυκλαδες, αλλα νομιζω ταιριαζει σ'αυτο που εχω καταλαβει οτι ψαχνειςπου θα παω φετος σιγουρα (πρωτα ο θεος δλδ):
camping κοντα στην κυλληνηαρκετο καιρο θα περασω -οπως και το προηγουμενο καλοκαιρι στην ευβοια (ερετρια, χαλκιδα κυριως), θα πηγαινο-ερχομαι δηλαδη 2ημερα 3ημερα απο αθηνα
και στην κρητη φυσικα στους δικους μου (ηρακλειο)
ερωτηση: η χαλκιδικη τι λεει; εχω μια προταση απο φιλο.. γενικα εχω ακουσει πολυ καλα λογια..
οι προτασεις μου (ή μερη που πηγα προηγουμενες χρονιες και περασα ομορφα):
σκιαθος. απλα για ολα τα γουστα, δεν βαριεσαι στις 2 μερες, πολυ ωραιες θαλασσες, χωρις γενικα κακο, ξενο και εγχωριο τουρισμο (απ'αυτον που πανε στα φουλ τουριστικα μερη και στην τρελη βαβουρα εννοω)
κυθνος. ειχα παει με την τοτε κοπελα μου και αλλο ενα ζευγαρι, πριν αρκετα χρονια. ηρεμια, καλο φαγητο, καθαρες παραλιες, πολυ κοντα στην αθηνα και αρκετα φτηνα. πολυ ομορφα πραγματα να δεις, το καλυτερο μεσο εκει ειναι το παπακι ή κατι σαν dt 125, αλλα ειναι οπως ειπα για σχετικα ηρεμες φασεις.. πηγαμε και στην παραλια που ειναι μια λωριδα με αμμο και εχει μια παραλια απο την καθε πλευρα (πηγαμε κολυμπωντας, ειχαμε αφησει τα μηχανακια σε σχετικα μεγαλη αποσταση και μαλιστα ειχα ξεχασει τα κλειδια πανω στο μηχανακι ,το οποιο βεβαια δεν πειραξε κανενας)
σπετσες. φαση καπως σαν τη σκιαθο, αλλα διαφορετικα σε καποια πραγματα. πιο κοντινες αποστασεις και πιο μαζεμενα γενικα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μηλο θα σου προτεινα αλλα πηγεςΔεν πρεπει να υπαρχει πιο υπερτιμημενο νησι απ' αυτο.-
+1000
Η Κερκυρα ειναι το ωραιοτερο νησι του κοσμου, η Κρητη εχει πολυποικιλες ομορφιες, ενω ακουω πολυ καλα λογια (αλλα δεν εχω παει, να δουμε ποτε ) για Θασο, Σαμοθρακη.
Εμενα μ' αρεσουν κι οι παραλιες της ηπειρωτικης Ελλαδας -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μηλο θα σου προτεινα αλλα πηγες
Δεν πρεπει να υπαρχει πιο υπερτιμημενο νησι απ' αυτο.-
Σε services υστερει παρα πολύ,αλλα αν βρεις αλλου το πληθος των ωραιων παραλιων που θα βρεις εκει...θα εισαι ο μοναδικος που θα το εχει κανει!
Προκειται για ενα απο τα ωραιοτερα νησια της Ελλάδος. -
Ειχα ακουσει ΑΥΤΟ ακριβως
Πηρα λοιπον την κοπελα μου και μ'ενα φιλικο ζευγαρι κινησαμε για Μηλο. Μας τον πιασανε για να μεινουμε, μας τον πιασανε για να φαμε, μας τον πιασανε για να νοικιασουμε ενα Panda δεκαετιας , παραλιες βρηκαμε καποιες για ΠΟΛΥ ιδιαιτερα γουστα (οχι τα δικα μας) και καποιες πολυδιαφημισμενες, που ειμαι σιγουρος οτι τις εχω.... ξαναδει, σε βελτιωμενη εκδοση, αλλου.
Το φαγητο μετριο (σε συγκριση με τη Σιφνο, που ειχα παει κανα δυο χρονια πριν, εως χαλια), οι επιλογες στα μπαρακια το βραδυ περιορισμενες και μετριας ποιοτητας.
Ενα ρομαντικο ηλιοβασιλεμα πηγαμε να δουμε στο γνωστο εκκλησακι και κατεληξα, αντι για το μωρο μου, να χαϊδευω το καραφλο κεφαλακι ευτραφους κυριου, που ειχε στριμωχτει διπλα μας, ελεω κοσμοσυρροης (πηγαμε 15-20 Ιουλιου, οχι full-season)
Απο τα νευρα, πλακωθηκαμε και με τα μωρα και περασε το καλοκαιρι υπεροχαΜακαρι να μας εκοβε να κατεβαιναμε στη Σιφνο
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μηλο θα σου προτεινα αλλα πηγες
Δεν πρεπει να υπαρχει πιο υπερτιμημενο νησι απ' αυτο.-
+1000
Η Κερκυρα ειναι το ωραιοτερο νησι του κοσμου, η Κρητη εχει πολυποικιλες ομορφιες, ενω ακουω πολυ καλα λογια (αλλα δεν εχω παει, να δουμε ποτε ) για Θασο, Σαμοθρακη.
Εμενα μ' αρεσουν κι οι παραλιες της ηπειρωτικης ΕλλαδαςΗ Κερκυρα ειναι το ωραιοτερο νησι , αλλα οχι για διακοπες το καλοκαιρι , η Κρητη ειναι ολα τα νησια μαζι , αλλα 5 μερες που να πρωτοπαει . Θελεις 10 τουλαχιστον μερες . Εχω παει 10 φορες και φετος το ξανασκεφτομαι.
-
Η Κερκυρα ειναι το ωραιοτερο νησι , αλλα οχι για διακοπες το καλοκαιριΓιατι;
Εκανα 4 χρονια... διακοπες εκει, χειμωνα-καλοκαιρι και δεν την αλλαζω με ΤΙΠΟΤΑ
(ελεγα, μαλιστα, οταν... μεγαλωσω και εχω λεφτα , θα αγορασω ενα σπιτι στη Γαριτσα, με θεα τη θαλασσα και θα παω ΣΚ να χαλαρωνω - δεν εφαγα, ειχαμε γλαρο )η Κρητη ειναι ολα τα νησια μαζι , αλλα 5 μερες που να πρωτοπαει.
Καθε χρονο σε διαφορετικο νομό
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η Κερκυρα ειναι το ωραιοτερο νησι , αλλα οχι για διακοπες το καλοκαιρι
Γιατι;
Εκανα 4 χρονια... διακοπες εκει, χειμωνα-καλοκαιρι και δεν την αλλαζω με ΤΙΠΟΤΑ
(ελεγα, μαλιστα, οταν... μεγαλωσω και εχω λεφτα , θα αγορασω ενα σπιτι στη Γαριτσα, με θεα τη θαλασσα και θα παω ΣΚ να χαλαρωνω - δεν εφαγα, ειχαμε γλαρο )η Κρητη ειναι ολα τα νησια μαζι , αλλα 5 μερες που να πρωτοπαει.
Καθε χρονο σε διαφορετικο νομό
Σε ποιο σημειο της Γαριτσας μηπως γινουμε γειτονοι Ξερεις απο τιμες που κυμαινονται Ειναι κουραστικο νησι το καλοκαιρι ,πολυ υγρασια και αναγκαζομαι να ξενητευομαι
Στην Κρητη εχω κανει αξεχαστες διακοπες αλλα δεν ξεκουραζεσαι ποτε τρεχεις συνεχως . -
Χλωμο να γειτονεψουμε, εκτος αν κανω καμια ενοπλη ληστεια
Εχω και μια προταση... γαμου απο ενα φοβερο μωρο εκει περα, αλλα δε με βλεπω να την κανω αποδεκτη και να τα παραταω ολα για χαρη της και για χαρη του σπιτιου
Εκει, λιγο μετα το Κορφου Παλας, ελεγα
Η υγρασια, παντως, δε με χαλαει, ειδικα οταν σκεφτομαι οτι θα τσιμπαω τ' αμαξι και σε ενα 20λεπτο θα ειμαι για μπανακι σε παραλιες οπως η Μυρτιωτισσα (απ' τις καλυτερες που πηγα στη ζωη μου)ΥΓ. Απο τιμες δεν ξερω (και να σου πω την αληθεια, δε θελω να μαθω γιατι θα μελαγχολησω). Εχω ακουσει οτι στο σημειο εκεινο ξεκινανε απο τιμες Κολωνακιου
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Χλωμο να γειτονεψουμε, εκτος αν κανω καμια ενοπλη ληστεια
Εχω και μια προταση... γαμου απο ενα φοβερο μωρο εκει περα, αλλα δε με βλεπω να την κανω αποδεκτη και να τα παραταω ολα για χαρη της και για χαρη του σπιτιου
Εκει, λιγο μετα το Κορφου Παλας, ελεγα
Η υγρασια, παντως, δε με χαλαει, ειδικα οταν σκεφτομαι οτι θα τσιμπαω τ' αμαξι και σε ενα 20λεπτο θα ειμαι για μπανακι σε παραλιες οπως η Μυρτιωτισσα (απ' τις καλυτερες που πηγα στη ζωη μου)ΥΓ. Απο τιμες δεν ξερω (και να σου πω την αληθεια, δε θελω να μαθω γιατι θα μελαγχολησω). Εχω ακουσει οτι στο σημειο εκεινο ξεκινανε απο τιμες Κολωνακιου
Δεν ειμαι απο Κερκυρα το μωρο μου εχει σπιτι εκει
-
Για ολους υπαρχει ενα μωρο απο την Κερκυρα
Να το παρεις το κοριτσι. Ειδικα αν εχει τετοια προικα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:ysterical:Για ολους υπαρχει ενα μωρο απο την Κερκυρα
Να το παρεις το κοριτσι. Ειδικα αν εχει τετοια προικαΤο εχω παρει, μαζι ειμαστε αρκετα χρονια οχι ομως για την προικα Συζουμε ειμαστε κατα του γαμου
-
ειμαστε κατα του γαμουΕσύ είσαι.
-
ειμαστε κατα του γαμουΑν τη καταφέρεις να σου γράψει και το μισό (τουλάχιστον) σπίτι στην Κέρκυρα θα είσαι ανυπέρβλητος
ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007