-
Γεια σας
Σε κανα 3-5μηνο σκεφτομαι για αγορα αυτοκινητου
Ειμαι 26 χρονων κ αρχαριος οδηγοςΚριτηρια
Αξιοπιστια
Καταναλωση
Τιμες ανταλλακτικων/service
μεχρι 1.6 κινητηρας
Μουρη(ναι δεν ντρεπομαι να το πω)
μεταπωλησηπροσανατολιζομαι κυριως σε μεταχειρισμενο μιας κ οτι καινουριο υπαρχει στα λεφτα που ειμαι διατεθειμενος να δωσω (μεχρι 14000- 15000euro) δεν μου πολυαρεσει
Περιμενω γενικα τις προτασεις σας λαμβανοντας υποψη τα κριτηρια μου κ οτι ειμαι αρχαριος οδηγος (δεν εχω πολλους περιορισμους οσο αναφορα τον τυπο αμαξωματος-εξαιρουνται station wagon κ cabrio με κουκουλα)
Μεχρι στιγμης εμενα μου εχουν περασει απο το μυαλο BMW 316 e36 compact ή coupe,Audi A3,Honda civic,Opel astra coupe bertone,tigra cabrio,206cc
Περιμενω κ τις δικες σας προτασεις
Ευχαριστω -
Γεια σας
Αξιοπιστια
Καταναλωση
μεχρι 1.6 κινητηρας
μεταπωλησηπροσανατολιζομαι κυριως σε μεταχειρισμενο μιας κ οτι καινουριο υπαρχει στα λεφτα που ειμαι διατεθειμενος να δωσω (μεχρι 14000- 15000euro) δεν μου πολυαρεσει
Περιμενω γενικα τις προτασεις σας λαμβανοντας υποψη τα κριτηρια μου κ οτι ειμαι αρχαριος οδηγος (δεν εχω πολλους περιορισμους οσο αναφορα τον τυπο αμαξωματος-εξαιρουνται station wagon κ cabrio με κουκουλα)
Μεχρι στιγμης εμενα μου εχουν περασει απο το μυαλο BMW 316 e36 compact ή coupe,Audi A3,Honda civic,Opel astra coupe bertone,tigra cabrio,206cc
Ευχαριστω -
Γεια σας
Αξιοπιστια
Καταναλωση
μεχρι 1.6 κινητηρας
Ευχαριστω -
Με το Budget σου χτυπας παντως celica 1,8 (με τα 143 αλογα) με πολλα χμ ομως!Αν ανεβεις 1,500Ε πας σε ποιο λογικα χμ (50000-60000).
Γιαπωνεζικο (αξιοπιστο)
σπορ (μουρη)
4θεσιο(πρακτικο)
σβελτο...Τα 1800 απο τα 1600 κυβικα εχουν πολυ μικρες διαφορες (εως καθολου) στα ασφαλιστρα και ιδια τελη.
Για τιμες συνεργειων τουοτα δεν γνωριζω αλλα νομιζω ειναι λογικες.
Μεταπωληση??! Πλακα μας κανεις? Μεταχειρισμενο θα το παρεις , η μεταπωληση δεν θα εχει καμια διαφορα , οποια μαρκα και να παρεις το ιδιο θα χασεις.
-
BMW 316 e46
Mercedes A-class -
Αν πάρεις την Ε36 θα ψωνίζεις και μία ωραία ανάρτηση ...20ετίας, οπότε καλύτερα να χτυπήσεις μία κουπέ ή και σεντάν που θα την βρεις και με 6Κ. Περι Α3, είναι απλά ένα γκολφ οπότε δεν το συζητώ. Το άστρα κουπέ είναι καλή επιλογή αλλά μάλλον όπως τα λες ένα σεσεδάκι θες...
-
Το opel astra coupe bertone είναι cabrio με κουκούλα, άρα δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις σου.
**Edit: **
λάθος, βγαίνει και με κουκούλα. Βλέπω συχνά ένα τέτοιο με κουκούλα και μπερδεύτηκα. -
ΜΧ-5
Με μόνο πρόβλημα τα ανταλλακτικά του που είναι ακριβά.
με 15Κ λογικά πρέπει να μπορείς να πάρεις ένα σχετικά καλό F/L με a/c πλέον...
Σε αξιοπιστία και μεταπώληση είναι πολύ καλύτερο από πολλά καινούργια και το μόνο που θα με απασχολούσε είναι να μην... το παρακάνεις (αρχάριος γαρ).Ναι... κουκουλα! Υπάρχουν και Hardtop, βέβαια....
-
Η celica οντως ειναι super.Αλλα 1.8 γμτ....
Δεν ξερω...Δεν μπορει να ειναι τα ιδια σε ασφαλεια κ καταναλωση σε σχεση με τα 1.6.Το αυτοκινητο θα το συντηρω μονος μου χωρις βοηθεια απο γονεις κτλΜηπως ομως δεν κανει για αρχαριο οδηγο??Αλλιως οντως πληρει τα κριτηρια μου.Μην σας πω οτι σε αυτη την κατηγορια παιζει κ η alfa gtv που ειναι κ κουκλα Αλλα το θεμα ειναι:κανουν για αρχαριο οδηγο??
Απο κει κ περα η Α-class δεν μου αρεσει καθολου κ το mazda εχει κουκουλα.
περιμενω περισσοτερες προτασεις....
-
Ο χρήστης makr έγραψε:
Δεν ξερω...Δεν μπορει να ειναι τα ιδια σε ασφαλεια κ καταναλωση σε σχεση με τα 1.6.Kαι ομως...
-
Ο χρήστης makr έγραψε:
Δεν ξερω...Δεν μπορει να ειναι τα ιδια σε ασφαλεια κ καταναλωση σε σχεση με τα 1.6.Το αυτοκινητο θα το συντηρω μονος μου χωρις βοηθεια απο γονεις κτλΜηπως ομως δεν κανει για αρχαριο οδηγο??Αλλιως οντως πληρει τα κριτηρια μου.Μην σας πω οτι σε αυτη την κατηγορια παιζει κ η alfa gtv που ειναι κ κουκλα Αλλα το θεμα ειναι:κανουν για αρχαριο οδηγο??
Απο κει κ περα η Α-class δεν μου αρεσει καθολου κ το mazda εχει κουκουλα.
περιμενω περισσοτερες προτασεις....
Εγω σου λεω ειναι τα ιδια , αλλα αφου ειναι ενα μοντελο που σε ενδιαφερει το υπευθυνο ειναι να το ψαξεις και να ρωτησεις εναν ασφαλιστη (ή να το ψαξεις μονο σου στο asfalistra.gr) και να δεις τι ισχυει και τι δεν ισχυει.
Η καταναλωση του TS (192ps) ειναι οντως τσιμπημενη συμφωνα με εναν φιλο που το εχει.Αλλα παλι ειναι σχετικο και εξαρταται πως το οδηγεις.Πχ εγω εχω 1,6 και κανω καταναλωση 11lt/100km!!!
Αν η τσεπη σου σηκωνει καταναλωσεις μεχρι 6-7lt/100km πρεπει να ξεχασεις ολα τα κριτηρια που εβαλες παραπανω και να κοιτας κανα μικρο πολης.Οσο για την ασφαλεια τα 143 αλογα δεν ειναι υπερβολικα ισα-ισα μαλλον ειναι οσα σου χρειαζονται για την περιπτωση σου.
Αλλα να θυμασαι την ζημια δεν την κανουν τα αλογα αλλα αυτο που κουβαλαμε μεσα στο κεφαλι μας.
Αυτογνωσια φανταζομαι εχεις , αν θεωρεις οτι δεν θα εχεις αυτοελεγχο στο θεμα ξεπερναω τα ορια στη οδηγηση , τοτε ναι κοιτα για κανα αμαξι-ταφο , αν και παλι δεν θα εισαι σιγουρος... -
Mx-5 for me!!!! Ως νεος οδηγός με ΣΥΝΕΣΗ ομως
-
Αγοράζοντας μεταχειρισμένο, πρέπει να συνυπολογίσεις κι ένα ποσό στην τσέπη σου αν βγάλει κάποιο πρόβλημα (συνήθως όλο και κάτι θα βγάλουν...). Οπότε, αφού είσαι και αρχάριος, εγώ θ' αγόραζα Ε36, 316 ή καλύτερα 318is που θα σου βγει κάπου στα 7.000
-
ευχαριστω παιδια
Τα λεμε παλι απο Δευτερα γιατι μου ετυχε κατι κ φευγω εκτος Αθηνων -
Γεια σας κ παλι
Ευχαριστω για τον χρονο σας
Η καταναλωση οπως εχω αναφερει κ πιο πανω με ενδιαφερει.Οποτε τελικα μια gtv ή μια celica telika δεν ειναι καλες επιλογες.το ιδιο κ για την 147
η Α-class δεν μου αρεσει κ το mx5 δεν θα αισθανομαι καλα να το αφηνω εξω λογο κουκουλαςΚατι αλλο τωρα:
Το COLT CZT Πως το βλεπετε??
Νομιζω πληρει τα κριτηρια μου κ μεταχειρισμενο εχει 14K με 15Κ euro
Επισης επειδη εχει μεγαλη εγγυηση θα δικαιουμε οτι μενει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη ή δεν θα εχω καθολου??
Ενθουσιαστικα με την περιπτωση του παραπανω αυτοκινητου γιατι εζησα απο κοντα αυτο το διημερο που ελειπα την εμπειρια οδηγησης κ οχι μονο απο ενα παρομοιο σε ιππους αυτοκινητο (207gt)
**Aν θελετε πειτε μου κ εσεις τι θα περνατε μεταχειρισμενο απο την κατηγορια ''μικρα πυραυλακια '' μεχρι 14Κ 15Κ euro?? που θα ικανοποιουσαν τα κριτηρια μου -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Η καταναλωση οπως εχω αναφερει κ πιο πανω με ενδιαφερει.Οποτε τελικα μια gtv ή μια celica telika δεν ειναι καλες επιλογες
Η σελικα δεν πρεπει να εχει και τρελη καταναλωση παντως...
Επισης επειδη εχει μεγαλη εγγυηση θα δικαιουμε οτι μενει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη ή δεν θα εχω καθολου??
Εφοσον εχουν γινει τα προβλεπομενα σερβις, ισχυει το υπολοιπο της εγγυησης. (καλου κακου, αν βρεις καποιο, εξακριβωσε το σε μια αντιπροσωπεια)
-
κι εγω σε παρομοια θέση ειμαι δεν μου αρεσει τιποτα που ειναι μεχρι 20.000Ευρώ αλλα και η αγορα μεταχειρισμενουν ειναι καθαρα joker στο να πεσεις σε ενα καλο διατηριμενο αυτοκινητο!αν και ειμαι της γνωμης καινουριο!δεν ξερω κι εγω το τι θα επιλέξω!
-
Ρίξε μια ματιά εδω πριν αποφασίσεις
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 39&admin=1
Δες και τα αντιστοιχα διεθνή site
.........
και μετά αποφάσισε -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
.........
και μετά αποφάσισεΑπό τον πίνακα του AutoTriti, το πλέον αξιόπιστο αυτοκίνητο είναι το....
....(κρατηθείτε)
....(δεν κρατιόσαστε.... )
SUZUKI LIANA!
Αυτό να πάρεις! Το είδες πως πήγαινε στο test track του TopGear; Μαμούσε το εργαλείο, δεν σπάει δεν χαλάει!
Και το ...Lacetti που πήραν μετά, καλό είναι (λέει το AutoTriti...).
Επίσης, βλέπω τα Fiat είναι πολύ βελτιωμένα! Πχ το Stilo χαλάει λιγότερο από όλα σχεδόν τα ιαπωνικά, με την Corolla μονομαχεί ( και ξανά! )(καλό χρυσό το Stilάκι, αλλά λόγω πολλών ηλεκτρονικών, έκαψε πολλούς με χαζά προβλήματα, κι ας έχει αντίθετη άποψη το AutoTriti...)
Αυτή την έρευνα να πάρεις υπόψη σου, είναι ό,τι καλύτερο , θα με θυμηθείς! Πέφτει εντελώς μέσα!
Mου φαίνεται , μετά από όλα αυτά, πως οι 4Τροχοί είναι...μια χαρά, όσον αφορά την αντικειμενικότητα (αντε, πλην Leon!).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
.........
και μετά αποφάσισεΑπό τον πίνακα του AutoTriti, το πλέον αξιόπιστο αυτοκίνητο είναι το....
τώρα...δεσαμε!
Αγορα μεταχειρισμενου.Τις προτασεις σας??