-
Ο τίτλος προηγήθηκε ως συνέχεια του θέματος 'report και αξιοπιστία' .
Πρόθεσή μου δεν είναι να εμπλακούμε και πάλι σε διαμάχες,που αν γίνει είμαι σίγουρος ότι θα κλειδωθει.
Τέτοιες έρευνες γόνονται κατά καιρούς ουκ ολίγες απο διάφορους φορείς ανα τον κόσμο,οι οποίες
κατά τη γνώμη μου ναι μεν δε λένε την απόλυτη αλήθεια αλλά δεν απέχουν και πολύ απ την πραγματικότητα.Η αλήθεια δηλ βρίσκετε κάπου στη μέση.
Επειδή λοιπόν θεωρώ άσκοπο να κατακρίνω μια έρευνα ή ένα περιοδικό,όπως επίσης και να εμπλακούμε σε διαμάχες που ο καθένας θέτει τα πράγματα όπως του βολεύει,πιστεύω ότι η ψηφοφορία λειτουργεί ποιό ουσιαστικά δεδομένου και του απόρητου,αρκεί μερικοί να μην υπερβάλουνΕτσι πιστεύω ότι κι από δω μέσα,έστω με τις όποιες ελείψεις μιας έρευνας θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας και πάνω απ όλα προς απόδειξη όσων τα αμφησβητούν ή θέτουν τα δικά τους συμπεράσματα σύμφωνα με το τι βολεύει τον καθένα.
Και στο κάτω κάτω γιατί να μην κάνουμε τη δική μας δημοσκόπηση
Αρκεί να μη το καταντήσουμε οίκο ανοχήςΣτις 30 ημέρες καλό είναι να κλειδωθεί αφού θα έχουν βγει κάποια συμπεράσματα
-
Πρόθεσή μου δεν είναι να εμπλακούμε και πάλι σε διαμάχες,που αν γίνει είμαι σίγουρος ότι θα κλειδωθει.
Τέτοιες έρευνες γόνονται κατά καιρούς ουκ ολίγες απο διάφορους φορείς ανα τον κόσμο,οι οποίες
κατά τη γνώμη μου ναι μεν δε λένε την απόλυτη αλήθεια αλλά δεν απέχουν και πολύ απ την πραγματικότητα.Η αλήθεια δηλ βρίσκετε κάπου στη μέση.
Επειδή λοιπόν θεωρώ άσκοπο να κατακρίνω μια έρευνα ή ένα περιοδικό,όπως επίσης και να εμπλακούμε σε διαμάχες που ο καθένας θέτει τα πράγματα όπως του βολεύει,πιστεύω ότι η ψηφοφορία λειτουργεί ποιό ουσιαστικά δεδομένου και του απόρητου,αρκεί μερικοί να μην υπερβάλουνΕτσι πιστεύω ότι κι από δω μέσα,έστω με τις όποιες ελείψεις μιας έρευνας θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας και πάνω απ όλα προς απόδειξη όσων τα αμφησβητούν ή θέτουν τα δικά τους συμπεράσματα σύμφωνα με το τι βολεύει τον καθένα.
Αρκεί να μη το καταντήσουμε οίκο ανοχήςΣτις 30 ημέρες καλό είναι να κλειδωθεί αφού θα έχουν βγει κάποια συμπεράσματα
-
-
ως τώρα μόνο ιαπωνικές μάρκες βλέπω να διαφέρουν απο το 0
-
Δε νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έτσι όπως είναι διαμορφωμένη. Είναι αρκετές μάρκες από τις παραπάνω που θεωρώ αξιόπιστες, αλλά καλούμαι να ψηφίσω μόνο μία; Ποια να ψηφίσω λοιπόν; Και θα ψηφίσω βάσει όσων έχω δει στα αυτοκίνητα που είχα, ή και ό,τι έχω ακούσει/διαβάσει; Η ψηφοφορία θα απεικονίζει άποψη για τα πράγματα, ή πραγματική εμπειρία από περιπτώσεις που μας έχουν συμβεί;
Αν είναι να γίνει συζήτηση περί αξιοπιστίας, θεωρώ καλύτερο να αναρτηθούν αποτελέσματα κάποιας επίσημης έρευνας.
-
Mόνο που αυτό δεν είναι έρευνα αξιοπιστίας αλλά ένα ερώτημα σε δημοσκόπηση ανάλογο με την 'παράσταση νίκης' των κομμάτων. Με λίγα λόγια δεν ξέρω ποιο είναι πραγματικά το πιο αξιόπιστο αλλά λέω ποιο πιστεύω εγώ πως θα μπορούσε να είναι...
-
Δεν έχει νόημα η ψηφοφορία. Αυτό που λεει και ο opterios, αν ψηφίσεις μία, θα βγει....νικήτρια η Toyota ή η Honda και λοιπόν; Πάει να πει πως η...Mazda είναι για τα μπάζα;
Επιπλέον, σε πολλές εταιρείες παίζει η αξιοπιστία από μοντέλο σε μοντέλο, πχ το Polo δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο με το Passat...
Πιο λογικό θα ήταν να αναφέραμε συγκεκριμένες αστοχίες που έτυχαν σε δικά μας αυτοκίνητα ή σε αυτοκίνητα που γνωρίζουμε καλά (γονιών, φίλων κλπ κλπ). Απλά, μετά για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, χρειάζεται τουλάχιστον Excel και ανάλυση, βράσε όρυζα δηλαδή...Οπότε, λευκή ψήφος από μένα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν έχει νόημα η ψηφοφορία. Αυτό που λεει και ο opterios, αν ψηφίσεις μία, θα βγει....νικήτρια η Toyota ή η Honda και λοιπόν; Πάει να πει πως η...Mazda είναι για τα μπάζα;όχι
απλώς στο τέλος π.χ. θα έχουμε:
toyota 3.000+ ψήφοι
honda 850
mazda 700
subaru 157
mitsubishi 50και τα υπόλοιπα στο 0
-
Ψήφισα Toyota αλλά δεν συμφωνώ με το ερώτημα της δημοσκόπησης. Λέει ποιά θεωρείτε αξιόπιστα και μπορείς να ψηφίσεις μόνο ένα. Αυτό σημαίνει ότι θεωρείς τα άλλα αναξιόπιστα. Θα ήταν προτιμότερο να μπορείς να ψηφίζεις στην κάθε εταιρία ξεχωριστά και μάλιστα με ένα βαθμό από 1-10 διότι ειναι δύσκολο να πεις ασπρο-μαυρο. Και στο τέλος θα έβγαινε το μέσο όρο των βαθμολογιών.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση στέκει η δημοσκόπιση μόνο εάν το ερώτημα είναι ποιά είναι **η πιο αξιόπιστη ** εταιρία. -
Έχω μια έρευνα της JD Power που βγάζει πρώτα κάτι Γερμανικά από Στουτγκάρδη με σήμα ΚΑΙ το αλογάκι....
Τώρα αν βγεί πρώτη η Toyota εδώ εμένα δεν μου λέει και κάτι παρόλο που θεωρώ την εταιρεία ως ιδιαίτερα αξιόπιστη η 'έρευνα' έχει την ίδια ( και πολύ χειρότερη ) αξιοπιστία με αυτή γνωστού περιοδικού που κράζουμε στο περι αυτοκίνησης
Επίσης τι θα πεί Vag Group και PSA group θεωρείς οτι όλες οι μάρκες των ομίλων έχουν την ίδια αξιοπιστία, και γιατί Fiat-Lancia και όχι Fiat group με όλες τις θυγατρικές μέσα με την ίδια πάντα λογική. -
Η ψηφοφορια θα μπορουσε να γινει σαν αυτη του Car of the year.. Αλλα καποιος πρεπει να κατσει να τα μαζεψει μετα..
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Δεν έχει νόημα η ψηφοφορία. Αυτό που λεει και ο opterios, αν ψηφίσεις μία, θα βγει....νικήτρια η Toyota ή η Honda και λοιπόν; Πάει να πει πως η...Mazda είναι για τα μπάζα;
όχι
απλώς στο τέλος π.χ. θα έχουμε:
toyota 3.000+ ψήφοι
honda 850
mazda 700
subaru 157
mitsubishi 50και τα υπόλοιπα στο 0
+1
στο παράδειγμα
Κανείς δεν είπε ότι η δημοσκόπηση αποτελεί το απόλυτο εργαλείο.
Οτι θα βγουν όμως αξιόλογα συμπεράσματα νομίζω έχει σημασία.
Και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν τα αποτελέσματα κυμανθούν στο μέσο όρο των παγκόσμιων δημοσκοπήσεων.
Ε τόσο τύχη ή βαλτοί όλοι?
Δε νομίζωΨήφο στην ΤΟΥΟΤΑ απο μένα με δεύτερη επιλογή τη Honda kαι τρίτη το VAG .
Για όσους γκρινιάζουν για την απολυτότητα της ψήφου μπορούμε να το κάνουμε κι έτσι -
Οχι μόνο δεν αποτελει κάποιου ειδους αξιόπιστου εργαλείου ρε Μακη,αλλά θα ξαναπυροδωτησει γνωστες και χιλιοτραγουδισμένες συζητησεις
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οχι μόνο δεν αποτελει κάποιου ειδους αξιόπιστου εργαλείου ρε Μακη,αλλά θα ξαναπυροδωτησει γνωστες και χιλιοτραγουδισμένες συζητησειςΕ άμα είμαστε τόσο κανίβαλοι ρε Ανδρέα να πα να γαμηθεί να το κλειδώσουν να βγάζουν οι πορωμένοι τα σπασμένα σπίτι μόνοι τους.
Το λέω και πάλι.
Σιγουρα δεν είναι αξιόπιστο αλλά μην κολάμε εκεί.
Σίγουρα όμως θα βγουν λαυράκια.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να τα μεταφράσουν κατά τη λογική τους,πρόβλημά τους.Εξ άλλου αυτό το πράγμα έρχετε να κάνει,πιστεύω η συγκεκριμένη ψηφοφορία,και είναι καλύτερο απ το αναλώνετε ο καθένας σε διαμάχες.
Εξάλλου αγνοούν οι περισσότεροι κάτι βασικό.
Αλλο πράγμα ποιό ειναι καλύτερο αυτοκίνητο κι άλλο ποιο είναι ποιό αξιόπιστο.
Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο μαζί αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. -
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Η ψηφοφορια θα μπορουσε να γινει σαν αυτη του Car of the year.. Αλλα καποιος πρεπει να κατσει να τα μαζεψει μετα..δηλ?
-
Αλφα Ρομεο
-
Λοιπόν πρίν πέσει ξύλο και λουκέτο ψηφίζω μάζντα γιατί με εξαίρεση φιεστό2 και το Β200 τα υπόλοιπα φτιάχνονται ιαπωνία και γιατί ...είμαι προκατειλλημένος βεβαίως βεβαίως! Η έρευνα πάσχει όντως και από την έλλειψη μαρκών και από την ασαφή κατηγοριοποίηση τους όπως τα λέει και ο μιράγκε. Αν υπήρχε θα ψήφιζα λέξους αλλά πουλάει το χρόνο όσα το φόκους σε μιά μέρα οπότε άκυρο.
Επί των εγκαθετικού τομέα τώρα όλοι ξέρουμε ποιά είναι τα αξιόπιστα αυτοκίνητα. Οι μέν κάτοχοι τους προσπαθούν να πείσουν και τον υπόλοιπο κόσμο ότι είναι, οι δε πολέμιοι τους προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Το κακό είναι ότι σιγά σιγά και εγώ μπαίνω στη λούμπα του οπαδισμού για παλιοσίδερα...
-
Εμένα είναι καρα-αξιόπιστο........ μια βδομάδα το έχω και δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια ενότητα Συνεργείο με θέματα την κάθε μάρκα και οι κάτοχοι αν θέλουν να ανφέρουν βλάβες και κόστη συντήρησης. Σε βάθος 5 ετών θα δείτε ότι θα έχουμε εκπληκτική βάση δεδομένων.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Λοιπόν πρίν πέσει ξύλο και λουκέτο ψηφίζω μάζντα γιατί με εξαίρεση φιεστό2 και το Β200 τα υπόλοιπα φτιάχνονται ιαπωνία και γιατί ...είμαι προκατειλλημένος βεβαίως βεβαίως! Η έρευνα πάσχει όντως και από την έλλειψη μαρκών και από την ασαφή κατηγοριοποίηση τους όπως τα λέει και ο μιράγκε. Αν υπήρχε θα ψήφιζα λέξους αλλά πουλάει το χρόνο όσα το φόκους σε μιά μέρα οπότε άκυρο.Ε δε χωρούσε άλλες μάρκες ρε travelman για αυτό έβαλα και την επιλογή 'αλλη μάρκα'.
Το ότι h lexus δεν πουλάει σχετικά πολύ δε λέει τπτ.
Αν θέλει κάποια έρευνα να είναι όσο ποιό κοντά στην πραγματικότητα κάνει το τεστ δειγματοληπτικά ανα 100 ας πούμε αμάξια σε σύνολο 1000 ας πούμε αυτοκινήτωνΕπί των εγκαθετικού τομέα τώρα όλοι ξέρουμε ποιά είναι τα αξιόπιστα αυτοκίνητα. Οι μέν κάτοχοι τους προσπαθούν να πείσουν και τον υπόλοιπο κόσμο ότι είναι, οι δε πολέμιοι τους προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Το κακό είναι ότι σιγά σιγά και εγώ μπαίνω στη λούμπα του οπαδισμού για παλιοσίδερα...
+1
[/quote]
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εμένα είναι καρα-αξιόπιστο........ μια βδομάδα το έχω και δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ!!!Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια ενότητα Συνεργείο με θέματα την κάθε μάρκα και οι κάτοχοι αν θέλουν να ανφέρουν βλάβες και κόστη συντήρησης. Σε βάθος 5 ετών θα δείτε ότι θα έχουμε εκπληκτική βάση δεδομένων.
Oσοι φυσικά θα έχουν επιζήσει απ την ταλαιπωρία
Ναι κι έχεις εσύ την εντύπωση ότι θα σου πεί ο εγκάθετος αλήθεια-Ρε συ,χθες δεν ήσουν συνεργείο?
-οχι ρε
-τι οχι ρε αφου το ειδα στη ράμπα
-να πέρασα για λάδια
-σε μια βδομάδα πάλι?
-ελα ρε μλκ,τι ζόρι τραβάς?
-οχι ρε συ τπτ,απλά απορώ το μισθό τον παιρνεις κατ ευθείαν στο χέρι ή εισπράτεις τα ρέστα μέσω τράπεζας?
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΥΤ/ΤΩΝ