-
Πράγματι Ταξιδιώτη...
Έχω τρομερά ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή τη διαδρομή...
Καλοκαίρι 2000, ταξιδεύοντας με φίλο προς Λευκάδα, πήγαμε να γίνουμε μετάλλα και πρόβιο κρέας ένα κομμάτι, όταν μετά από χάσιμο εμφανίστηκαν αιγοπρόβατα να έχουν αράξει στη μέση του δρόμου...
Το αστείο είναι ότι ένα λεπτό πριν είχαμε δει πινακίδα 'ζώα', και είχαμε σκάσει στα γέλια πιστεύοντας ότι ήταν απίθανο να πεταχτούν ζώα στο δρόμο και 'τι την έβαλαν οι μλκες αυτή την πινακίδα'...
Ίσως θα έπρεπε να βάλουν πινακίδα 'ρε ζώα μην τρέχετε', ειδικά για μας...
-
ε εντάξει και ποιος δεν έχει κάνει καγκουριές.
-
Ειμαι ο μονος που θεωρει 4μιση ωρες ενα λογικο χρονο για λεφκαδα????
Γιατρε παω τοσο αργα και δεν το εχω καταλαβει?
Να πας οπωσδηποτε ΕΓΚΡΕΜΝΟΥΣ!!!!!!! αξιζει και με το παραπανω την ταλαιπωρια! (εχει και χωματοδρωμο δυστηχως!)
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Ειμαι ο μονος που θεωρει 4μιση ωρες ενα λογικο χρονο για λεφκαδα????4μιση; Τοσο γρηγορα; Μπραβο! Εγω θα το εκανα σε 5μιση!
-
Εαν πεσει σε κινηση , ουτε σε 4,5 θα φτασει , για το φοβερο κουνουπι που θα αντιμετωπισει γιατι δεν μιλαει κανενας .
Παντως δεν προσφερεται για τοσο ησυχες διακοπες . -
Ενταξει,αρα ειναι απο 3 εως 6 ώρες
Αυτο με το κουνουπι τι ειναι παλι; -
Πάρα πάρα πάρα πολλά κουνούπια!!!
κάποιο αντικουνουπικό οπωσδήποτε μαζί σου!!!...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενταξει,αρα ειναι απο 3 εως 6 ώρες
Αυτο με το κουνουπι τι ειναι παλι;To γνωστο κουνουπι σε ολους μας , μονο που στην Λευκαδα δεν αντιμετωπιζεται με εντομοαπωθητικα αλλα μονο με φυγη απο το νησι .
Ειναι σαν τις σφηκες της Κεφαλονιας , εαν εχεις ακουστα . -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
έχει μερικές ωραίες κατηφορικές -σχεδόν- εκείΤο νου σου στις κατηφορικές, μπορεί να βρεθείς αλλού γι αλλού εκεί που δεν το περιμένεις..
-
Στον Άγιο Νικήτα έμεινα πέρισυ 10 μέρες. Δεν έχει καλή παραλία, είναι κλειστός στα αυτοκίνητα και το μοναδικό πάρκινγκ είναι 1 χιλιόμετρο μακρυά. Τυπικό τουριστικό μέρος γεμάτο rooms to let και φαγάδικα. Κουνούπια εγώ δεν είδα πουθενά σε σημείο που να είναι πρόβλημα.
Γενικά το νησί είναι πανέμορφο.
Προτιμήστε τα ορεινά χωριά για βόλτες, φαγητό και τις δυτικές παραλίες για μπάνιο. Στην πόλη, το Μουσείο Λαικών Οργάνων είναι must. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ειμαι ο μονος που θεωρει 4μιση ωρες ενα λογικο χρονο για λεφκαδα????
4μιση; Τοσο γρηγορα; Μπραβο! Εγω θα το εκανα σε 5μιση!
το παρακανατε...Αναλυση τριωρου:
Αμα θεωρησουμε 1.5 ωρα μεχρι την Πατρα, το αντικαταστησουμε με το 'μεχρι το Ριο' και υπολογισουμε αλλη 1.5 απο το Αντιριο μεχρι την Λευκαδα (160 χλμ), ειναι 106 χαω μεση ωριαια. Μιλαμε παντα για περιεργες ωρες χωρις κινηση.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
έχει μερικές ωραίες κατηφορικές -σχεδόν- εκεί
Το νου σου στις κατηφορικές, μπορεί να βρεθείς αλλού γι αλλού εκεί που δεν το περιμένεις..
έχω ήδη βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια δυο φορές μάλιστα
αλλά , δεν έχεις ακούσει που λένε ότι πιο εύκολα τρου βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου παρά το χούι? Κάπως έτσι είναι και με μένα -
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Στον Άγιο Νικήτα έμεινα πέρισυ 10 μέρες. Δεν έχει καλή παραλία, είναι κλειστός στα αυτοκίνητα και το μοναδικό πάρκινγκ είναι 1 χιλιόμετρο μακρυά. Τυπικό τουριστικό μέρος γεμάτο rooms to let και φαγάδικα. Κουνούπια εγώ δεν είδα πουθενά σε σημείο που να είναι πρόβλημα.
Γενικά το νησί είναι πανέμορφο.
Προτιμήστε τα ορεινά χωριά για βόλτες, φαγητό και τις δυτικές παραλίες για μπάνιο. Στην πόλη, το Μουσείο Λαικών Οργάνων είναι must.Μπορει το μικροκλιμα που εμεινες (νομιζω ειναι στο βορα) να ειναι αρνητικο περιβαλον για τα κουνουπια , μηπως ομως καποιος αλλος απο την παρεα δεχοτανε ολα τα τσιμπηματα παιζει και αυτο
-
Αν εισαι σερφερ πρεπει να πας στη Βασιλικη.
Αν η συνοδος σου ειναι φανατικη αγοραστρια τοπικων κατασκευασματων ΜΗΝ τη πας στη Καρυα.(Μου γεμισε το σπιτι κεντηματα!!).
Η παραλια του Αγιου Νικητα δεν χωρα τον κοσμο αντιθετα με τα μπαρακια του.
Αν θελεις πιο πολυ ησυχια,υπαρχει και το Μεγανησι.
Για ποικιλια στη διαδρομη μπορεις να πας μεσω Αμφιλοχιας,Βονιτσας και να γυρισεις μεσω Παλερου,Αστακου. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μπορει το μικροκλιμα που εμεινες (νομιζω ειναι στο βορα) να ειναι αρνητικο περιβαλον για τα κουνουπια , μηπως ομως καποιος αλλος απο την παρεα δεχοτανε ολα τα τσιμπηματα παιζει και αυτο
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Αν υπάρχει ένα κουνούπι σε όλα τα Βαλκάνια, εμένα θα έρθει να τσιμπήσει... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν εισαι σερφερ πρεπει να πας στη Βασιλικη.
Αν η συνοδος σου ειναι φανατικη αγοραστρια τοπικων κατασκευασματων ΜΗΝ τη πας στη Καρυα.(Μου γεμισε το σπιτι κεντηματα!!).Δεν συμβαινει τιποτα απο αυτα τα δυο.
Η γυναικα μου ειναι τοσο μοντερνα που αν δει τραπεζομαντηλο απο υφασμα θα το κοιταξει με απορία... -
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Μπορει το μικροκλιμα που εμεινες (νομιζω ειναι στο βορα) να ειναι αρνητικο περιβαλον για τα κουνουπια , μηπως ομως καποιος αλλος απο την παρεα δεχοτανε ολα τα τσιμπηματα παιζει και αυτο
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Αν υπάρχει ένα κουνούπι σε όλα τα Βαλκάνια, εμένα θα έρθει να τσιμπήσει...Ευτυχως εγω εχω παντα μαζι μου μια γλυκοαιματη , και με αφηνουν ησυχο .
παντως ισχυει αυτο -
Λοιπον ειμαι στην τελικη ευθεια καθοτι η γυναικα πιεζει πλεον και δεν πτοηθηκε απο τους προσφατους σεισμους,ανακεφαλαιωνω και με διορθωνετε οπου ειναι :
Την ανατολικη πλευρα δεν την τιμάμε ιδιαιτερα.
Ο Αγιος Νικητας απο οτι καταλαβα δεν ειναι οτι καλυτερο.
Τα κουνουπια ζουν στα νοτια κυριωςΕχετε καποια προταση για το μερος που ειναι καλυτερα να επιλεξω για διαμονη;
-
σου ερχεται pm...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Σκέφτομαι να παω οδικως στην Λευκαδα για λιγες μερες,οι αποριες μου ειναι οι εξής:
Που ειναι καλα να μεινω;
Να παω οδικως;Απαξ και φτασω,το οδικο δικτυο ειναι ΟΚ;
Απο παραλιες πως παμε;Σιγουρα δεν περιμενω να δω κατι σαν την Μήλο,αλλα να μην ειναι και σαν την Σαντορίνη που δεν εχει τιποτα.
Εχει πολλους ξενους;Δεν θελω να ειμαι διαρκως αναμεσα σε μεθυστακες Αγγλους.Υποψιν οτι η νυχτερινη ζωη δεν με ενδιαφερει σχεδον καθολου,κανα μπαρακι αν υπαρχει και ειμαστε ΟΚ.
Να πας οδικώς. Αν ξεκινάς από Αθήνα είναι 3 ώρες δρόμος.
Το οδικό δίκτυο της Λευκάδας είναι εξαιρετικό, με πανέμορφες διαδρομές...
Στην διαδρομή από Λευκάδα προς Άγιο Νικήτα έχουν στρώσει και φρέσκια άσφαλτο, οπότε θα έχεις και πολύ καλή πρόσφυση.
Για oversteering παίρνεις το δρόμο για Νυδρί-Βασιλική που γλιστράει αρκετά...Παραλίες Λευκάδος;
Ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Πορτό-Κατσίκι, Εγγρεμνοί, Κάθισμα...Τα τελευταία χρόνια, που την επισκέπτομαι, δεν έπεσα ποτέ πάνω σε υπερβολικές ορδές ανεξέλεγκτων Άγγλων...
Ήρεμα πράγματα, σε γενικές γραμμές.Από τιμές ξενοδοχείων δεν ξέρω τι γίνεται. Κάνε την έρευνά σου και αποφασίζεις. Όπου κι αν μείνεις πάντως, οι αποστάσεις είναι μικρές, δεν θα έχεις πρόβλημα.
ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙ ΜΕΙ... ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑΣ Η ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΣ..ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ
Λευκαδα,help needed