-
Καλό θα ήταν να είχαμε δει το έργο πριν να το συζητήσουμε
Μια φίλη μου είχε κάνει ένα παρόμοιο (σε σκοπό) έργο, για τη γραφειοκρατία και το ΚΡΑΤΟΣ (δε καταλαβαίνω αρκετά, μη το σκοτώσω κιόλας) και προφανώς είχε περισσότερη δουλειά, στοίχισε περισσότερο και κανένας δεν έδωσε σημασία (παρόλο που καταλάμβανε μια ολόκληρη αίθουσα).
Ενώ με τη μαλακία και τον εθνικό ύμνο αμέσως πρωτοσέλιδο - μπορεί να είναι καλό, δεν το είδα, αλλά είναι εύκολος εντυπωσιασμός (εθνικός ύμνος). Καλά έκαναν και το έβγαλαν, ο/η καλλιτέχνης θα μπορούσε να πετύχει (σχεδόν) το ίδιο χωρίς τον εθνικό ύμνο χρησιμοποιώντας άλλα σύμβολα του κράτους/έθνους που δεν μπορούν να προκαλέσουν παρέμβαση των Αρχών. Δεν θα είχε καθόλου επιτυχία; το πιθανότερο.
Πάντως θα ήθελα να συμμετέχω στο εν λόγω έργο, κάμεραμαν, στον ήχο, κάτι, εκεί να βρισκόμουν.
Μη πάει ο νους σας στο πονηρό, τέχνη κάνουμε -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... ο όρος 'προσβολή' είναι προσωπικός και ουχί αντικειμενικός...
Σας παρακολουθώ να συζητάτε περί όνου σκιάς και είπα να παρέμβω, να πω ότι σύμφωνα με αυτή την άκρως υποκειμενική 'λογική', δεν υπάρχει Νόμος!
Δε μας παρακολουθεις καλα mister Η ελευθερια της εκφρασης δεν ειναι ονου σκια
Γιατί τότε και η 'προσβολή Δημοσίας αιδούς' δεν υπάρχει μια και αυτή είναι υποκειμενική, η εξύβριση το ίδιο, ακόμα και η απάτη παίρνει άλλες διαστάσεις - άσε δε η ιδιοκτησία και η περιουσία.
....γιατι αν μας παρεακολουθουσες θα διαβαζες οτι δεν υφισταται τετοια προσβολη αφου:
α) Προκειται για καλλιτεχνικη δημιουργια (μην πιασουμε παλι την κουβεντα ποια ειναι αυτη και ποια οχι - σιγουρα δεν αποφασιζουμε εμεις)
β) εκτιθεμενη σε χωρο τεχνης με εισιτηριο
γ) με ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ προειδοποιηση για το ακραιο της καλλιτεχνικης εκφρασης
...- Αφού είπαμε ότι σχολίασα το 'ο όρος προσβολή είναι προσωπικός και ουχί αντικειμενικός'.
- Μια χαρά σας παρεακολουθώ (sic). Αν νομίζεις ότι συζητάτε για την ελευθερία της έκφρασης, εσύ δεν σας παρεακολουθείς.
- Παρεακολούθησες χθες βράδυ τηλεόραση; Είδες ένα ζωντανό έργο τέχνης που είχαν ο Φώτης και η Μαρία; Θέλεις ένα ίδιο για το σπίτι σου; Εγώ ναι, για το γραφείο τα απογεύματα.
edit
Ένα έργο τέχνης που θα έδειχνε μια γυναίκα να αυνανίζεται με υπόκρουση τον Εθνικό Ύμνο, θα με ενοχλούσε μόνο αν η γυναίκα ήταν μπάζο. -
Θα γίνω καλλιτέχνης. Θα πάρω μια σημαία, τυλιγμένη στο κοντάρι της, με το σταυρό επάνω και θα γαμάω με τη σημαία ένα τραβεστί (με πολύ μεγάλα βυζιά) και ο τραβεστί θα φωνάζει 'ο σταυρός μ' αρέσει'.
Αυτό είναι τέχνη; ΟΧΙ
Αν το απαγορεύσουν μου στερούν την ελευθερία της έκφρασης; ΟΧΙ
Θα γίνω πασίγνωστος; ΝΑΙ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- Μια χαρά σας παρεακολουθώ (sic) [σσ ]. Αν νομίζεις ότι συζητάτε για την ελευθερία της έκφρασης, εσύ δεν σας παρεακολουθείς
Εγω γι' αυτο συζηταω Δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι
- Παρεακολούθησες χθες βράδυ τηλεόραση; Είδες ένα ζωντανό έργο τέχνης που είχαν ο Φώτης και η Μαρία; Θέλεις ένα ίδιο για το σπίτι σου; Εγώ ναι, για το γραφείο τα απογεύματα.
- Ποιος ειναι ο Φωτης και η Μαρια;
- Χτες βραδυ ειχε ΜΠΑΛΑ
- Αν ειναι περιπου αυτο που υποψιαζομαι, θα ηθελα ενα τετοιο, ναι, αλλα για ολες τις ωρες της ημερας
Στο edit σου: Συμφωνεις κι εσυ λοιπον με το αρθρο του Πανουτσου
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
- Ποιος ειναι ο Φωτης και η Μαρια;
- Χτες βραδυ ειχε ΜΠΑΛΑ
- Αν ειναι περιπου αυτο που υποψιαζομαι, θα ηθελα ενα τετοιο, ναι, αλλα για ολες τις ωρες της ημερας
- Ένας ψευτογκέι και μια μαλάκω, αυτοί που 'παρουσίαζαν' τη γιουροβίζιον κι έχουν μια εκπομπή που αντιγράφει τον 'Θέμο'.
- Μπάλα βλέπαμε όλοι, άσχετο αν δεν τοσο ευχαριστηθήκαμε...
- 4-5 γυμνές που κάθε τόσο άλλαζαν στάση. Τη μια ανάσκελα, την άλλη μπρούμυτα, την άλλη γονατιστές, ....
Αυτό υποψιάστηκες; Εγώ δεν μπορώ για όλη μέρα, λόγοι ανωτέρας βίας, καταλαβαίνεις...
Στο edit σου: Συμφωνεις κι εσυ λοιπον με το αρθρο του Πανουτσου
Συμφωνεί μαζί μου ο Πανούτσος; Καλό είναι αυτό, λές;
-
- Ένας ψευτογκέι και μια μαλάκω, αυτοί που 'παρουσίαζαν' τη γιουροβίζιον κι έχουν μια εκπομπή που αντιγράφει τον 'Θέμο'.
- Μπάλα βλέπαμε όλοι, άσχετο αν δεν τοσο ευχαριστηθήκαμε...
- 4-5 γυμνές που κάθε τόσο άλλαζαν στάση. Τη μια ανάσκελα, την άλλη μπρούμυτα, την άλλη γονατιστές, ....
Αυτό υποψιάστηκες; Εγώ δεν μπορώ για όλη μέρα, λόγοι ανωτέρας βίας, καταλαβαίνεις...
- Ψευτο-γκέι παντως δεν ειναι. Κανονικοτατος μου φαινεται
- Το χθεσινο κι αν ηταν προσβολη των συμβολων, αλλα δε ειδα καναν εισαγγελεα να ευαισθητοποιειται
- Οχι ακριβως, αλλα, τωρα που το λες, δε 'ν' κακο Στη φαση που ειμαι, μπορω 24ωρο
Συμφωνεί μαζί μου ο Πανούτσος; Καλό είναι αυτό, λές;
Εννοειται. Θα ρωτησω κι εκεινον αμα τον ξαναπετυχω σε κανα Toy
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα γίνω καλλιτέχνης. Θα πάρω μια σημαία, τυλιγμένη στο κοντάρι της, με το σταυρό επάνω και θα γαμάω με τη σημαία ένα τραβεστί (με πολύ μεγάλα βυζιά) και ο τραβεστί θα φωνάζει 'ο σταυρός μ' αρέσει'.Αυτό είναι τέχνη; ΟΧΙ
Αν το απαγορεύσουν μου στερούν την ελευθερία της έκφρασης; ΟΧΙ
Θα γίνω πασίγνωστος; ΝΑΙ.Πολύ πετυχημένο....
Ακριβώς έτσι έιναι. Και έτσι γίνεται. -
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για αυτή την αφίσα δεν είχα καταλάβει ποτέ γιατί έγινε ντόρος. Μια γρια (ή γέρος) κρατάει την φωτό ενός αιδοίου. Και μάλιστα την ώρα που προειδοποιεί ότι ώς πιστοί πρέπει να προσέχουμε γιατί ο διάολος μας παρασύρει σε δικά του ''παγκάρια'', ενώ σατυρίζει και το γεγονός ότι αν έχεις αιδοίο ''ανθίζεις''....
αν δεν το έκανε ο Πανούσης δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς.... -
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Για αυτή την αφίσα δεν είχα καταλάβει ποτέ γιατί έγινε ντόρος. Μια γρια (ή γέρος) κρατάει την φωτό ενός αιδοίου. Και μάλιστα την ώρα που προειδοποιεί ότι ώς πιστοί πρέπει να προσέχουμε γιατί ο διάολος μας παρασύρει σε δικά του ''παγκάρια'', ενώ σατυρίζει και το γεγονός ότι αν έχεις αιδοίο ''ανθίζεις''....
αν δεν το έκανε ο Πανούσης δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς....Δεν τους ενοχλησε η φωτο αλλα ο τροπος που σκεπτεται .
Θυμησου την φραση απο τον Ξενοιαστο καβαλαρη .Εαν το εχεις δει φυσικα .
Δεν φοβουντε εσενα αλλα αυτο που κουβαλαςκαπως ετσι
-
-
αν δεν το έκανε ο Πανούσης δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς....Δεν τους ενοχλησε η φωτο αλλα ο τροπος που σκεπτεται.
Μια χαρα σκεπτεται ο Πανουσης...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Μια χαρα σκεπτεται ο Πανουσης...Μπα.
Θέλει ξύρισμα.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
αν δεν το έκανε ο Πανούσης δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς....Δεν τους ενοχλησε η φωτο αλλα ο τροπος που σκεπτεται.
Ο Πανουσης μια χαρα σκεπτεται εσυ σκεπτεσαι δυο τρομαρες
-
Μπα.
Θέλει ξύρισμα.
Αυτοί που έκαναν φασαρία για την αφίσα θεωρούν ότι θέλει και δίαιτα
(ή και λοβοτομή ίσως). -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Μπα.
Θέλει ξύρισμα.
(ή και λοβοτομή ίσως).Ειπες λοβοτομη και μου θυμισες ενα φοβερο εργο ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ
-
Μπα.
Θέλει ξύρισμα.
(ή και λοβοτομή ίσως).Ειπες λοβοτομη και μου θυμισες ενα φοβερο εργο ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ
Εργάρα....
-
Μήπως εννοείτε το 'Κουρδιστό Πορτοκάλι ' ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Μήπως εννοείτε το 'Κουρδιστό Πορτοκάλι ' ;Οχι αυτο ηταν του κιουμπρικ το αλλο ηταν του φορμαν με Νικολσον , ειχε παρει οσκαρ η τυπισα που επαιζε ( το κατεστημενο)
Περί τέχνης και προσβολής συμβόλων [Διάσπαση]