-
Κακά τα ψέματα, όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο εκτός από το κόστος κοιτάζουμε και τις διαστάσεις.
Ειδικά αν πρόκειται για αυτοκίνητο που 9 στις 10 φορές θα κυκλοφορεί στην πόλη και 1 σε ταξίδι τότε από την μια θέλουμε μικρές εξωτερικές διαστάσεις και μεγάλο πορτ μπαγκαζ
Πάμε λοιπον στα μικρομεσαια hatchback, που αποτελούν και την πιο δημοφιλή κατηγορία, και διαβάζουμε π.χ.:
Ford focus 385lt
Opel astra 380lt
Mazda 3 HB 300lt
Toyota auris 350lt
κ.λ.π. κ.λ.π.ΑΜ ΔΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εδώ και λίγο καιρό έβλεπα το πορτ μπαγκαζ του δικού μου opel astra με τα 380 λίτρα και το αντίστοιχο ενός φίλου μου με mazda 3 HB με τα 300 λίτρα και κάτι δεν μου καθότανε καλά
Πήραμε λοιπόν την μεζούρα και τις μετρήσαμε, συγνώμη, τα μετρήσαμε ...
Το αποτέλεσμα; Το Astra είχε όντως 380 λίτρα
αλλά το mazda 3 είχε 392 λίτρα
Τι γίνεται ρε παιδιά με άλλη μόνάδα μέτρησης μετράνε οι γιαπωνέζοι -
Κακά τα ψέματα, όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο εκτός από το κόστος κοιτάζουμε και τις διαστάσεις.
Ειδικά αν πρόκειται για αυτοκίνητο που 9 στις 10 φορές θα κυκλοφορεί στην πόλη και 1 σε ταξίδι τότε από την μια θέλουμε μικρές εξωτερικές διαστάσεις και μεγάλο πορτ μπαγκαζ
Πάμε λοιπον στα μικρομεσαια hatchback, που αποτελούν και την πιο δημοφιλή κατηγορία, και διαβάζουμε π.χ.:
Ford focus 385lt
Opel astra 380lt
Mazda 3 HB 300lt
Toyota auris 350lt
Εδώ και λίγο καιρό έβλεπα το πορτ μπαγκαζ του δικού μου opel astra με τα 380 λίτρα και το αντίστοιχο ενός φίλου μου με mazda 3 HB με τα 300 λίτρα και κάτι δεν μου καθότανε καλά
Ford focus 385lt
Opel astra 380lt
Mazda 3 HB 300lt
Toyota auris 350lt
το 5d astra εχεις φανταζομαι..γιατι το gtc εχει 305!
-
Καταρχην το πορτμπαγκαζ είναι λίγο δύσκολο να το κυβίσεις λογο του ότι δεν ειναι ορθογώνειο παραλληλόγραμμο....αλλα ένα σχημα χέσε μέσα!
Το 3ρι που λές μηπως ήταν το σεντάν και όχι το 5πορτο?
Στο φοκους για παραδειγμα το σενταν εχει 520 λιτρα χωρο αποσκευων και οχι 380 που εχουν τα 3/5ρτα -
Για το 5πορτο Astra, το 5πορτο Mazda 3 HB και το 5πορτο Focus μιλάω, φυσικά.
Όλα έχουν σχετικά τετράγωνα πορτ μπαγκαζ, υπάρχουν κάποιες μικρές κλίσεις στα πίσω καθίσματα στο Astra κυρίως, αλλά το astra έχεικαι φουσκωμένη εταζιέρα οπότε διορθώνεται το κακό.
Η μεγάλη διαφορά είναι στο Mazda 3 HB 5d το οποίο λένε οτι έχει 300 λίτρα ενώ έχει 392 και επιπλέον έχει και το συρταράκι κάτω από την μοκέτα.
Έχει βέβαια και μικρού μεγέθους ρεζέρβα -
Το mazda 3 έχει στα χαρτιά 413 λίτρα... που το έιδες το 300 ??
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το mazda 3 έχει στα χαρτιά 413 λίτρα... που το έιδες το 300 ??http://www.mazda.gr/models/mazda3/comfort/index.htm
'....
Χώρο αποσκευών που ξεκινά από 300 lt και φτάνει μέχρι 635 lt για το Hatchback και από 413 lt μέχρι 675 lt για το Sedan.
....'Αλλα στο βιβλίο του λέει 340 λίτρα...
-
Mazda 3 HB - χώρος αποσκευών 346 λτ (VDA) (με εξαίρεση το 2.3 με 290)
Mazda 3 SDN - χώρος αποσκευών 413 λτ (VDA)
http://www.mazda.gr/models/mazda3/perfo ... _specs.pdf
-
iant με πρόλαβες στο τσακ...
-
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
:yahoo:Μην χαίρεσαι μπορεί να έχεις μεγάλο πορτ μπαγκαζ αλλά την ρεζέρβα την έχεις μικρή
-
Λϊγοι την έχουνε μεγάλη την ρεζερβα....
πλεον
-
Για το εάν οι χώροι αποσκευών έχουν πράγματι τον όγκο, που δηλώνουν οι κατασκευαστές δεν το γνωρίζω. Με αφορμή όμως τους αντίστοιχους χώρους που βλέπω στα σημερινά μεσαίας κατηγορίας 'χάτσμπακ', που προ πολλού έχουν ξεπεράσει τα 4 μέτρα μήκους, θα ήθελα να κάνω μια (off topic ) παρατήρηση: θυμάμαι το (super) 5 μας, μοντέλο του '90, που με μήκος 'μόλις' 3,59 μέτρων (σχεδόν δηλαδή όσο το καινούριο 500άρι, που θα παρουσιάσει η FIAT ) είχε χώρο αποσκευών 233 λίτρα !! Επίσης, το Saxo του '97 της οικογένειας, με μήκος 3,72 μέτρα είχε χώρο αποσκευών 280 λίτρα !!! Τέλος (και ενδεικτικό των 'τάσεων', που οδηγούν τον καταναλωτή στο ν' αγοράζει μακρύτερα αυτοκίνητα, εάν θέλει να μπορεί να πάει μια πενθήμερη εκδρομή ...) το 'σημερινό' Clio (II) μας, ένα από τα πρώτα καθωσπρέπει road safe-ανθεκτικά-στη-στούκα με ένα κάρο (βαριές) σιδηροενισχύσεις και αρκετό μήκος για στουκοπαραμόρφωση (κλπ, κλπ) 'supermini', μήκους 3,81 μέτρων, έχει χώρο αποσκευών μόλις ...255 λίτρα. Τί να λέμε όμως τώρα; Το Clio III προσέγγισε τα 4 μέτρα ( ) , για να βγει ένας χώρος αποσκευών, που το Saxo είχε πετύχει πριν 10+ χρόνια. Φαύλος κύκλος...
-
Το θέμα πάντως είναι πολύ σοβαρό! Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι αγοραστες για τους οποίους ο χώρος αποσκευών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους.
Για τα δημοφιλή, τουλάχιστον, hatchback μικρομεσαία.
Προτείνω λοιπόν να τον μετρήσουμε όλοι και να δούμε τι πραγματικά ισχύει
Έχουμε λοιπον (στηνπράξη):
Opel Astra 5d 380lt
Mazda 3 HB 390ltVW Golf ???lt
Ford focus ???lt (Zardoz που είσαι;)
Toyota auris ???lt
Citroen c4 ???lt
Peugeot 307 5d ???lt
Renault Megane???ltκαι όσα άλλα ξέχασα της ίδιας κατηγορίας ...
-
Δεν είμαι ακριβώς αυτός που θα χαρακτηρίζανε ''γνώστης'' αλλά μήπως έιναι πολύ δύσκολο να μετρήσει κανείς με ακρίβεια το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του μια και αυτός δεν έχει απόλυτα κανονικό σχήμα?
Θεωρώ ότι η εφαρμογή ολοκληρωμάτων για την εύρεση τέτοιας χωριτικότητας είναι δύσκολη από τησ στιγμή που δεν έχεις τις απαραίτητες μετρήσεις στο χώρο που θέλεις. (δεν έχεις πχ το σχέδιο)
-
485lt... καλά είναι για χατσμπακ;
( α ρε ημιάκαμπτε...έχεις και τα θετικά σου... )
Πέρα από πλάκα βέβαια το απόλυτο νούμερο δεν λέει τίποτα αν αυτό δεν συνοδεύεται από ευκολία φόρτωσης και πρακτικότητα.
-
To ότι παλαιοτερα είχαν καλητερο χωρο αποσκευων σε σχέση με το μηκος, δεν λέει πολλά αν δεν συνυπολογίσουμε και τον διαθεσιμο χώρο των επιβατών.
Όντως το να κυβισεις ενα πορτμπαγκαζ δεν μου φαίνετε πολυ ευκολο. Ενας μαθηματικός μπορεί άνετα, εγώ όχι!
-
Σημασία έχει
α) Το πορτ μπαγκάζ να είναι τετραγωνισμένο
β) Αν δεν είναι, τουλάχιστο ο τετραγωνισμένος χώρος να είναι μεγάλος
γ) Το βάθος δεν έχει τόση σημασία (βλ focus sedan). Προκαλεί μεν δέος αλλά
δεν είναι καθόλου πρακτικό.δ) Το ωφέλιμο ύψος είναι αυτό που σε εμένα μέτρησε πολύ και κατέληξα στο
hatchback, που είναι και 15 πχ πόντους κοντύτερο από το αντίστοιχο sedan.Στην πόλη
Φορτώνεις εύκολα και μπροστά σου χωρίς να σκύβεις στο βάθος
Σε ειδικές περιστάσεις (πχ ΙΚΕΑ)
Ρίχνεις καθίσματα-εταζέρα και μεταφέρεις μέχρι και ψυγείο. Το τί έχω
βάλει στο picanto όταν πέσαν τα καθίσματα δεν λέγεται.Σε ταξίδια
Στο focus 5D (385lt) έχω
- Αριστερά στο θόλο ειδικό ΠΛΗΡΕΣ φαρμακείο σωλήνα (περίπου 40cm X 8cm)
- Δεξιά στο θόλο τον πυροσβεστήρα σωλήνα
- Τρίγωνα, εργαλεία κάτω στη ρεζέρβα
Το τετραγωνισμένο μέρος που παραμένει είναι άπλετο, χωράει 2 μεγάλες
βαλίτσες (το κλασσικό χοντρό μέγεθος) ΟΡΘΙΕΣ, άλλη μία μεσαία βαλίτσα
(αεροδρομίου) και δύο τσάντες σάκους.Το ΟΡΘΙΕΣ το τόνισα γιατί αυτό είναι που κάνει την διαφορά στα ταξίδια.
Οι βαλίτσες όρθιες ούτε καν πιέζουν την εταζέρα, οπότε από πάνω τους
βάζουμε... τα μπουφαν και τα σακάκια για να πάνε ατσαλάκωτα. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
To ότι παλαιοτερα είχαν καλητερο χωρο αποσκευων σε σχέση με το μηκος, δεν λέει πολλά αν δεν συνυπολογίσουμε και τον διαθεσιμο χώρο των επιβατών.Fiat Tipo εγγύηση!!!
350 λίτρα πορτ-μπαγκάζ και ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ εσωτερικοί χώροι σε μήκος οριακά κάτω από 4 μέτρα.
Χωρητικότητες των πορτ μπαγκαζ μύθος και πραγματικότητα