-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το κακό με τον Βούγιανιτς (ανανέωσε μέχρι το 2009) είναι ότι δεν εχει το 'κρύο αίμα' του Μήτσου. Παρασύρεται και ενθουσιάζεται και κάνει γρήγορα τις επιθέσεις. Εκανε δύο τέτοιες στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήγαν στο βρόντο. Όσο έχει καθαρό μυαλό ομως (=είναι ξεκούραστος) εκτός από οργανωτικά είναι καλός και εκτελεστικά και επίσης πολύ γρήγορος.
Ακριβώς. Όταν μπήκε μέσα στο 1ο ημίχρονο ήταν 'δαίμονας', αλλά δεν μπόρεσε να έχει τη διάρκεια που χρειαζόταν.
Για Σπανούλη: Από αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί η εντύπωση που έχω είναι ότι θα μένει στο Αμέρικα.
Δυστυχώς ακριβώς αυτή την εντύπωση έχω και εγώ. Χρειαζόμαστε όμως και έναν ακόμα καλό περιφερειακό.
Το κακό είναι ότι όποιος είναι προσηλωμένος αμυντικά δεν έχει καλές επιδόσεις στην επίθεση εξαιτίας της κούρασης. Δε μιλάμε βέβαια για περιτπώσεις όπως του Μήτσου που βρίσκονται μια φορά στα 10 χρόνια και αν.
Συμφωνώ και σε αυτό. Το 'πρόβλημα' με το Διαμαντίδη δεν είναι ότι τα αμυντικά του βάρη τον εμποδίζουν στην επίθεση, αλλά ότι όταν παίζεις τόσο σκυλίσια άμυνα και κυνηγάς όλες τις φάσεις μοιραία θα φορτωθείς και με φάουλ. Ακόμα και στο 4ο φάουλ (που δεν ήταν), κανείς άλλος PM δε θα πήγαινε για την τάπα, αποφεύγοντας ακόμα και την υποψία να του δώσουν φάουλ.
Ακριβώς γι' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει και άλλος ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ PM στην ομάδα. Όχι απλά κάποιος χειριστής της μπάλας, αλλά κάποιος που να μπορεί να οργανώνει αξιόπιστα μια επίθεση.
και το παρα-άλλο: Τα συστήματα για τους ψηλούς του Παναθηναϊκού είναι και πολύπλοκα και δύσκολα. Θέλει χρόνο κάποιος για να αφομοιώσει.
Εδώ ζορίστηκε ο Σισκάουσκας στην αρχή, πόσο μαλλον ο Γιαβτόκας. Ο Τομασεβιτς θα μείνει έτσι κι αλλιώς, δεν το συζητάμε.Αυτό είναι αλήθεια. Αν ο Γιαφτόκας δουλέψει ΠΟΛΥ σκληρά στην προετοιμασία μπορεί δώσει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας. Όσο για τον Τομάσεβιτς, σίγουρα πρέπει να μείνει αλλά δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω....
Όλα βέβαια αυτά θα ισχύσουν σε περίπτωση που εξελιχθεί 'φυσιολογικά' η σειρά, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.
Με αυτό δε συμφωνώ. Δηλαδή αν τυχόν χάσουμε το πρωτάθλημα θα θεωρηθούμε αποτυχημένοι; Οι ίδιες κινήσεις που θα γίνουν αν κερδίσουμε 3-1 θα πρέπει να γίνουν και αν χάσουμε 3-1.
-
....Στην ουσία : Τα δεκάλεπτα έκλειναν ως εξής : 20-20, 37-42, 55-59, 76-72
Εσύ αυτό το λες εσύ 'ξέσπασμα';;.....Οχι ετσι οπως το παρουσιαζεις (περασαν τα χρονια παντως για να μου λεει κατι το επιμερους σκορ στα δεκαλεπτα ), αλλα δε θα με εκανε να ξεκινησω ποστ με το 'σημερα δεν κερδισε ο καλυτερος'
Κι ένα τελευταίο : [i]'Το παράδοξο είναι ότι για τριάντα περίπου λεπτά ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ξέρει που πηγαίνει, παρά τη σθεναρή αντίσταση του Ολυμπιακού, που μέχρι να περάσει με 72-71 (καλάθι του Άκερ) καθόταν μονίμως στη θέση του συνοδηγού....[i]
Δεν ξερω ποιος ειναι ο αρθρογραφος, αλλα αν καποιος εβλεπε αλλο ματς ηταν σιγουρα αυτος Απο την αρχη του 4ου δεκαλεπτου, σχεδον, ο Ολυμπιακος ηταν μπροστα. Εφυγε, μαλιστα, 7 ποντους (70-63), πριν το ματς (απο κακες επιλογες) ερθει ξανα στα ισια... Αλλου γι' αλλου ο τυπος
Εάν για σένα το παραπάνω λέγεται ξέσπασμα τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.
Και να χαρείς, μη μου ξαναπείς ότι αυτοί που γράφουν δεν ξέρουν που «πάνε τα 4» διότι όλα τα αθλητικά site τα ίδια γράφουν μέσες-άκρεςΟ Βασιλοπουλος ηταν MVP της ομαδας μου σε ημιτελικους και (ως τωρα) τελικους play off. Αν για σενα μετρανε πιο πολυ τα ματς με Ολυμπιαδα Πατρας, Μαρουσι κλπ., στην κανονικη περιοδο, για την αναδειξη των πρωταγωνιστων, παω πασο, αλλα κατι μου λεει οτι κανεις δε θα σου δωσει δικιο
Τωρα βέβαια δεν ξέρω ποιος θα σου ρίξει εσένα δίκιο, όταν υποστηρίζεις ότι ο Βασιλόπουλος έφτασε στο σημείο ώστε να σνομπαρει παιχνίδια!!! Όλη τη χρονιά κάνει αγγαρεία ο Παναγιωτάκης και περιμένει τα palyoffs για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του!!!! Όπως περίμενε και προχθές στο ΟΑΚΑ την 4η περίοδο για να φανεί , επειδή μάλλον στις τρεις πρώτες απαξιούσε!!...
Υπερβαλλεις, υπερβαλλεις, υπερβαλλεις Ο Παναγιωτακης δεν ηταν καλος σε ολα τα παιχνιδια, αλλα δεν ηταν και κακος σε ολα τα παιχνιδια. Το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα κι αν η ομαδα ειναι χαλια ο παικτης συχνα δεν μπορει να αναδειχθει. Μιλαμε, εξαλλου, για τον σταθερα ΚΑΛΥΤΕΡΟ αμυντικο της ομαδας και τον καλυτερο στη χωρα μετα τον Διαμαντιδη. Αυτο, αληθεια, πως αποτυπωνεται στη στατιστική σου;
Ποια ουσίας και ποιών πόντων; Τώρα εάν εσύ έχεις φτάσει στο σημείο να αποθεώνεις ένα παίχτη που βάζει 6 πόντους και κάνει διάφορα …στους «επιστήμονες» της 7, πάω πάσο.
Για ψαξε λιγο ποιος ειναι ο πιο ευστοχος παικτης στα play off. Για ξαναδες το παιχνιδι και δωσε μου μια απαντηση στα (δικα μας) ανοιχτα σουτ απο την περιφερεια και τις μικρες διεισδυσεις, με ελευθερο σουτ απο τα 3-4 μετρα, με το συνολο των παικτων του ΠΑΟ να κλεινουν στη ρακετα για να κοψουν το θηριο, με την ουσιαστικη εξαφανιση (αυτο, βεβαια, ειναι και εργο Μπουρουση) Τσαρτσαρη, Μπατιστ, Τομασεβιτς, Ντικουδη, που δεν τολμουσαν να παιξουν ενας με εναν στην επιθεση και μοιραζαν εξω στον κακο Μπετσιροβιτς και τον καλο (αλλα εκτος ρυθμου και καταστροφικο, απο ενα σημειο και μετα) Βουγιανιτς... Για συνυπολόγισε την κουραση τους και την προσηλωση σε αυτον.... Τελικα, μαλλον κοιτας περισσοτερο απ’ οτι πρεπει τους δικους σου και χανεις τον αντιπαλο. Ξερεις τι σημαινει για την αμυνα ενα σεντερ που το παιζεις ΜΟΝΟ με (2 και με 3 καμια φορα!) βοηθειες; Σημαινει ελλειψη εξτρα παικτη στην περιφερειακη αμυνα (το μεγαλο σας οπλο) και μηδεν παγιδες (ουτε μια χτες). Σημαινει τρελο ρισκο οταν ο αλλος εχει εναν Ματσε σε καλη κατασταση, να παιρνει πρωτοβουλιες κι εναν ακομα (ασταθη αλλα) καλο σουτερ, οπως ο Ακερ ή ο Ντομερκαντ. Σημαινει δευτερος παικτης σε βοηθεια στο ρολαρισμα μετα το πικ κι ανοιχτος χωρος για διεισδυση του Ματσε. Ωπ! Να πως (καθολου ανεξηγητα για τον... μερακλη) κερδηθηκαν τα φαουλ και μπηκαν οι 14 βολες! Για ξαναφερε στο μυαλο σου το φιλμ του αγωνα, και περαν των εντυπωσεων για την 7 (και για ολους εμας, ομως, που μας αρεσει το καλο μπασκετ) θ’ ανακαλυψεις το νεο θαυμαστο κοσμο του σπουδαιου ψηλου, οπως στο προσωπο του Μητσαρα εχεις ανακαλυψει το θαυμαστο κοσμο του σπουδαιου οργανωτη (υποκλινομαι για χτες). Αληθεια η περιβοητη στατιστικη πως το αποτυπωνει αυτο;
Όσο για το πάθος: Όποιος έχει παθος γι ‘αυτό που κάνει δεν παρουσιάζει αυτό το κατάντημα
Επιμενεις.....
Ο Παναθηναϊκός ότι είχε να αποδείξει (εάν είχε) το έχει αποδείξει με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και με τα 8 (ή 9) FF που έχει συμμετάσχει. Το σημερινό μάλλον πάρεργο είναι και τίποτα δεν προσθέτει επί της ουσίας.
Ελα τωρα... Δε σου ταιριαζει η πικρια! Εχασες χτες κι απαξιωνεις το παιχνιδι. Μεθαυριο που θα κερδισεις θα εχεις αλλη αποψη.
Οι μεγαλες ομαδες παιζουν ΚΑΘΕ ματς σα να ειναι τελικος Ευρωπαικου -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δηλαδή αν τυχόν χάσουμε το πρωτάθλημα θα θεωρηθούμε αποτυχημένοι; Οι ίδιες κινήσεις που θα γίνουν αν κερδίσουμε 3-1 θα πρέπει να γίνουν και αν χάσουμε 3-1.¨Οχι για όνομα!! δεν είπα κάτι τέτοιο Απλώς φοβάμαι μην κάνουν καμια βεβιασμένη καγκουριά οι Γιαννακοπουλαίοι. Τους ψιλοφοβάμαι σε κάτι τέτοια ξέρεις
στο προσωπο του Μητσαρα εχεις ανακαλυψει το θαυμαστο κοσμο του σπουδαιου οργανωτη (υποκλινομαι για χτες). Αληθεια η περιβοητη στατιστικη πως το αποτυπωνει αυτο;
H στατιστική (κατά ένα μέρος αρκετά σημαντικό) το αποτυπώνει ως εξής: ' Ο Διαμαντίδης έδωσε χθες 9 ασιστ'. Εσένα τι σου λέει αυτό εάν όχι ότι είναι σπουδαίος οργανωτής; Οτι είναι όμορφος;;
Τα υπόλοιπα επειδή χρήζουν απαντήσεως πέραν της μιας γραμμής, το μεσημέρι. Τώρα πνίγομαι
-
Asimov, το ενδεχομενο, αν κερδισετε, να παραμεινει ο Πινει, δεν σε ... τρομοκρατει;;;
Αλλαζει ευκολα (και ειδικα στον Ολυμπιακο) ο προπονητης που ξαναφερε τον τιτλο στο λαο του Θρυλου; (λεμε τωρα...).Σε αυτο το σεναριο τι θα προτιμουσες:
'Τιτλο και Πινει' ή 'ενδοξη ηττα και νεος προπονητης' για να φτιαχτειτε του χρονου;
(Οχι, το σεναριο 'τιτλος και να φυγει ο Γκερσον' δεν παιζει. Δικο μου ειναι το διλημμα, οτι θελω το κανω. ) -
Αυτο
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αληθεια η περιβοητη στατιστικη πως το αποτυπωνει αυτο;πηγαινε στα περι Σοφο, ο Διαμαντιδης ηταν παραδειγμα
Οποτε αυτο,H στατιστική (κατά ένα μέρος αρκετά σημαντικό) το αποτυπώνει ως εξής: ' Ο Διαμαντίδης έδωσε χθες 9 ασιστ'. Εσένα τι σου λέει αυτό εάν όχι ότι είναι σπουδαίος οργανωτής; Οτι είναι όμορφος;;
ειναι δεκτο, αλλα οχι ο,τι ακριβως ηθελα να πω (και δε δινει συνολικη απαντηση στα περι επιρροης ενος παικτη στο παιχνιδι και αμυντικης ικανοτητας)
Τα υπόλοιπα επειδή χρήζουν απαντήσεως πέραν της μιας γραμμής, το μεσημέρι. Τώρα πνίγομαι
Περιμενω με ανυπομονησια
ΥΓ. Σχετικο με το θεμα, αλλα για γενικοτερη κουβεντα: Στα ομαδικα αθληματα ειναι απαραδεκτα υποτιμημενη η εννοια 'επιρροη ενος παικτη στο παιχνιδι'. Οριζομενη απο μη μετρησιμα μεγεθη (ηγετικη φυσιογνωμια, πχ το περιφημο 'τελευταιο σουτ', αξιοποιηση συμπαικτων περα απο τελικες πασες, πχ στο χωρο, αμυντικη λειτουργια περα απο τα στερεοτυπικα κλεψιματα/κοψιματα, επιρροη στην επιθετικη ή αμυντικη λειτουργια του αντιπαλου, ευφυης κινηση χωρις τη μπαλα, ευφυης αξιοποιηση των 24'' κλπ.), ειναι απροσιτη στους μη γνωστες και οδηγει σε λαθος ή βεβιασμενα συμπερασματα με βαση το στεγνο φυλλο στατιστικης. Τρανο παραδειγμα ο Διαμαντιδης (δε βαζω δικους μας, για να μην εχω γκρινια ). Ο καλυτερος αμυντικος στην Ευρωπη (αντε δικαιολόγησέ το με αριθμους αυτό - και μη μου πει κανεις 'κρατησε τον αντιπαλο σε χ ποντους', γιατι δε θα εχει δει ουτε το 50% της πραγματικοτητας), κανει επιθετικα το συμπαικτη του καλυτερο, οχι μονο με τις ασιστ (που μπορει να ειναι 2 ή 8, αλλα η μπαλα να εχει φτασει εξ αιτιας του στο καλαθι), ανοιγει την αντιπαλη αμυνα, χειριζεται αψογα τα 24’’ (το πιο σημαντικο στο συγχρονο μπασκετ), παιζει αψογα παγιδες/σπαει αψογα παγιδες, παιρνει το τελευταιο σουτ/το μεγαλο σουτ κι ας μην ειναι ο καλυτερος σουτερ του κοσμου και πολλα αλλα. Κι οταν δεν ειναι στη μερα του και τιποτα απο τα παραπανω δεν του βγαινει (που συμβαινει κι αυτο, φυσικα) ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και γι’ αυτο αναγκαζει τον αντιπαλο να στηνει πανω του τη μιση προετοιμασια και να εχει εναν υποβοσκοντα (αλλα απολυτως υπαρκτο!) μονιμο φοβο, οτι θα του κανει το αεροπλανικο και θα του κλεισει το σπιτι, κατι που ψυχολογικα και μονο, σ’ ενα παιχνιδι που στο υψηλο αυτο επιπεδο στηριζει το 50% στην ψυχολογια, ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Αυτα -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Asimov, το ενδεχομενο, αν κερδισετε, να παραμεινει ο Πινει, δεν σε ... τρομοκρατει;;;
Αλλαζει ευκολα (και ειδικα στον Ολυμπιακο) ο προπονητης που ξαναφερε τον τιτλο στο λαο του Θρυλου; (λεμε τωρα...).Σε αυτο το σεναριο τι θα προτιμουσες:
'Τιτλο και Πινει' ή 'ενδοξη ηττα και νεος προπονητης' για να φτιαχτειτε του χρονου;
(Οχι, το σεναριο 'τιτλος και να φυγει ο Γκερσον' δεν παιζει. Δικο μου ειναι το διλημμα, οτι θελω το κανω. )Δικαιουσαι ειλικρινη απαντηση.
Καταρχην ΔΕΝ ελπιζω οτι θα κερδισουμε τον τιτλο. Κακα τα ψεμματα η ομαδα παιζει χωρις PM και ο προπονητης ειναι λιγος, ενω ο αντιπαλος περα απο καλυτερη ομαδα (ατομικα, εκτος του PM, νομιζω οτι εχουμε καλυτερο υλικο, αλλα φυσικα αυτο δε μετραει στο συγχρονο μπασκετ – εχω ν’ ακουσω τωρα απο τον TRAV.... ) εχει Διαμαντιδη, σπουδαιο προπονητη, εμπειρια, πλεονεκτημα εδρας και κεκτημενη ταχυτητα. Αν, λεμε, αν, γινοταν το θαυμα, θα προτιμουσα, φυσικα, τον τιτλο, οχι για καποιον αλλο λογο, αλλα γιατι οι μεγαλες ομαδες στηνονται πανω σε τιτλους κι η δικια μου απεχει απ’ αυτους 10 χρονια. Ο Γκερσον , ακομα κι αν, παιρνοντας τον τιτλο, μεινει, που δεν το πιστευω, ειναι ζητημα χρονου να δωσει τη θεση του σε καποιον πιο αξιο και με καλυτερες επιλογες σε συστημα και παικτες-κλειδια. Αν δε φυγει τωρα δλδ., θα φυγει το φθινοπωρο που θα πεσουν οι πρωτες σφαλιαρες. Φυσικα, ετσι θα χαθει αλλος ενας χρονος, αλλα, δυστυχως, ο Ολυμπιακος ΔΕΝ εχει την πολυτελεια, να μενει μακρια απο κουπες.
Επειδη φυσικα, ολα αυτα καλα ειναι στη θεωρια αλλα μαλλον ο βαζελος θα μας κερδισει στα δυο επομενα και θα το σηκωσει , εγω του Εβραιου του κουναω ήδη μαντιλι κι ελπιζω να μη γινουν τιποτα πατατες με Ιβκοβιτς, Χολντεν κλπ. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(ατομικα, εκτος του PM, νομιζω οτι εχουμε καλυτερο υλικο, αλλα φυσικα αυτο δε μετραει στο συγχρονο μπασκετ – εχω ν’ ακουσω τωρα απο τον TRAV.... ) εχει Διαμαντιδη, σπουδαιο προπονητη, εμπειρια, πλεονεκτημα εδρας και κεκτημενη ταχυτητα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Περιμενω με ανυπομονησιαΘα περιμένεις λίγο ακόμα ε?
ΥΓ. Σχετικο με το θεμα, αλλα για γενικοτερη κουβεντα: Στα ομαδικα αθληματα ειναι απαραδεκτα υποτιμημενη η εννοια 'επιρροη ενος παικτη στο παιχνιδι'. Οριζομενη απο μη μετρησιμα μεγεθη (ηγετικη φυσιογνωμια, πχ το περιφημο 'τελευταιο σουτ', αξιοποιηση συμπαικτων περα απο τελικες πασες, πχ στο χωρο, αμυντικη λειτουργια περα απο τα στερεοτυπικα κλεψιματα/κοψιματα, επιρροη στην επιθετικη ή αμυντικη λειτουργια του αντιπαλου, ευφυης κινηση χωρις τη μπαλα, ευφυης αξιοποιηση των 24'' κλπ.), ειναι απροσιτη στους μη γνωστες και οδηγει σε λαθος ή βεβιασμενα συμπερασματα με βαση το στεγνο φυλλο στατιστικης. Τρανο παραδειγμα ο Διαμαντιδης (δε βαζω δικους μας, για να μην εχω γκρινια ). Ο καλυτερος αμυντικος στην Ευρωπη (αντε δικαιολόγησέ το με αριθμους αυτό - και μη μου πει κανεις 'κρατησε τον αντιπαλο σε χ ποντους', γιατι δε θα εχει δει ουτε το 50% της πραγματικοτητας), κανει επιθετικα το συμπαικτη του καλυτερο, οχι μονο με τις ασιστ (που μπορει να ειναι 2 ή 8, αλλα η μπαλα να εχει φτασει εξ αιτιας του στο καλαθι), ανοιγει την αντιπαλη αμυνα, χειριζεται αψογα τα 24’’ (το πιο σημαντικο στο συγχρονο μπασκετ), παιζει αψογα παγιδες/σπαει αψογα παγιδες, παιρνει το τελευταιο σουτ/το μεγαλο σουτ κι ας μην ειναι ο καλυτερος σουτερ του κοσμου και πολλα αλλα. Κι οταν δεν ειναι στη μερα του και τιποτα απο τα παραπανω δεν του βγαινει (που συμβαινει κι αυτο, φυσικα) ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και γι’ αυτο αναγκαζει τον αντιπαλο να στηνει πανω του τη μιση προετοιμασια και να εχει εναν υποβοσκοντα (αλλα απολυτως υπαρκτο!) μονιμο φοβο, οτι θα του κανει το αεροπλανικο και θα του κλεισει το σπιτι, κατι που ψυχολογικα και μονο, σ’ ενα παιχνιδι που στο υψηλο αυτο επιπεδο στηριζει το 50% στην ψυχολογια, ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
ΑυταΠολύ καλό το 'άσμα ηρωικό και εύθυμο' στο Μήτσο.
Ο Διαμαντίδης είναι ο τωρινός μεγάλος παίχτης. Το μπάσκετ αλλάζει κατά καιρούς, δεν είναι το ίδιο. Ελπίζω να το καταλάβει το κείμενο και όποιος μη γνώστης το διαβάσει... -
Πολύ καλό το 'άσμα ηρωικό και εύθυμο' στο Μήτσο.
Ο Διαμαντίδης είναι ο τωρινός μεγάλος παίχτης. Το μπάσκετ αλλάζει κατά καιρούς, δεν είναι το ίδιο. Ελπίζω να το καταλάβει το κείμενο και όποιος μη γνώστης το διαβάσει...Δεν ειναι μονο για τον Μητσο, αλλα για ολους αυτους τους παικτες. Π.χ. Βασιλοπουλος, Σοφο (σε μερικα) κλπ
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οχι ετσι οπως το παρουσιαζεις (περασαν τα χρονια παντως για να μου λεει κατι το επιμερους σκορ στα δεκαλεπτα ), αλλα δε θα με εκανε να ξεκινησω ποστ με το 'σημερα δεν κερδισε ο καλυτερος'
Καλό θα είναι να αποτυπώνουμε τα πράγματα όπως έγιναν. Εγώ έγραψα ότι : «σήμερα δεν κέρδισε ο καλύτερος» βασιζόμενος σε αυτά που είδα στο παιχνίδι. Ουτε καν είχα μπει στο net!! Tώρα δεν ξέρω τι σου λέει εσένα η διακύμανση του σκορ. Το επιμέρους σκορ δείχνει μέσες-άκρες πόσο «συνεπής» είναι μια ομάδα στο παιχνίδι της. Τώρα εάν εσένα δε σου αρέσει που ο Παναθηναϊκός ήταν «συνεπέστερος» στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και χαρακτηρίζεις «ξεσπάσματα» την απόδοσή του, πάω πάσο.
Και βέβαια η ουσία δεν αλλάζει: Ο Παναθηναϊκός ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και δεν το έχασε παρά μόνο 1-2 φορές με ελάχιστη διαφορά πόντων 1-2.Δεν ξερω ποιος ειναι ο αρθρογραφος, αλλα αν καποιος εβλεπε αλλο ματς ηταν σιγουρα αυτος Απο την αρχη του 4ου δεκαλεπτου, σχεδον, ο Ολυμπιακος ηταν μπροστα. Εφυγε, μαλιστα, 7 ποντους (70-63), πριν το ματς (απο κακες επιλογες) ερθει ξανα στα ισια... Αλλου γι' αλλου ο τυπος
Είναι υπέρ του δέοντος αυτάρεσκο να απορρίπτουμε συλλήβδην ότι δε μας αρέσει ή ότι ενίοτε διαψεύδει τις εκτιμήσεις μας. Τώρα εάν εσύ πιστεύεις ότι σχεδόν όλα τα αθλητικά site έβλεπαν άλλο παιχνίδι και μόνο εσύ το σωστό, επίσης πάω πάσο.
Αυτό το κακές επιλογές είναι πολύ συζητήσιμο, διότι και ο Παναθηναϊκός από κακές επιλογές έχασε για λίγο το προβάδισμα, από καλές επιλογές το ξαναπήρε και από κακές το ξανά’ χασε. Εκτός βέβαια και εάν ισχύει το εξής: Όταν είναι μπροστά ο Ολυμπιακός στο σκορ το κάνει επειδή «παίζει σαν ομάδα ορθολογιστικά». Όταν είναι πίσω στο σκορ φταίνε οι κακές του επιλογές. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση : (καλά το μάντεψες) ξανα-πάσο αλλά έχε υπόψη σου ότι οι ομάδες στο παρκέ είναι δύοΙσχύει ότι έγραψα στην πρώτη παράγραφο στην προηγούμενη απάντησή μου
Υπερβαλλεις, υπερβαλλεις, υπερβαλλεις Ο Παναγιωτακης δεν ηταν καλος σε ολα τα παιχνιδια, αλλα δεν ηταν και κακος σε ολα τα παιχνιδια. Το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα κι αν η ομαδα ειναι χαλια ο παικτης συχνα δεν μπορει να αναδειχθει. Μιλαμε, εξαλλου, για τον σταθερα ΚΑΛΥΤΕΡΟ αμυντικο της ομαδας και τον καλυτερο στη χωρα μετα τον Διαμαντιδη. Αυτο, αληθεια, πως αποτυπωνεται στη στατιστική σου;
Καθόλου δεν υπερβάλω . Εσύ άφηνες να εννοηθεί ότι ο Βασιλόπουλος έχει φτάσει σε σημείο να διαλέγει τα παιχνίδια που θα παίξει. Κάτι που βεβαίως δεν ισχύει. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε αλλά άλλο είναι αυτό που γράφεις τώρα και άλλο αυτό που γράφεις κατά καιρούς περί «συσσωρευμένου ταλέντου». Όταν μια ομάδα πάει χάλια , μπορεί να είναι και ευκαιρία για έναν παίχτη να δοκιμάσει να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του ή να δοκιμάσει να τραβήξει μόνος του το σκορ. Ο Βασιλόπουλος δεν είναι τέτοιος παίχτης βεβαίως.
Η καλή αμυντική παρουσία ενός παίχτη, αποτυπώνεται στη στατιστική ως εξής: Κερδισμένα φάουλ, κερδισμένα ριμπάουντ, πόσους πόντους έβαλαν οι προσωπικοί του αντίπαλοι, κοψίματα, κλεψίματα, απλά πραγματάκια που ξέρεις αλλά που για κάποιο λόγο θες να με βάζεις να τα γράφω κι εγώΕπιμενεις.....και υπομένω να διαβάζω να παρομοιάζεις ένα παίχτη που δεν μπορεί να κάνει βήμα και δυσκολεύεται στοιχειωδώς να τρέξει και να σηκωθεί , όντας πεσμένος στο παρκέ με τον…Όντι Νόρις (περσινό) . Εάν κάποιος δε, διαβάσει αυτά που γράφεις φέτος και δεν έχει δει σε ποιον αναφέρεσαι, θα νομίσει ότι περιγράφεις τον Σαμπόνις στην προ Πόρτλαντ εποχή. Και λίγο λέω!
Ελα τωρα... Δε σου ταιριαζει η πικρια! Εχασες χτες κι απαξιωνεις το παιχνιδι. Μεθαυριο που θα κερδισεις θα εχεις αλλη αποψη.
Οι μεγαλες ομαδες παιζουν ΚΑΘΕ ματς σα να ειναι τελικος ΕυρωπαικουΕγώ δεν απαξιώνω κανένα παιχνίδι. Μεγάλο λάθος αυτό! Ισα ίσα που έγραψα ότι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτεροι απ’ ότι στο πρώτο παιχνίδι. Επίσης δεν απαξιώνω τίποτα και ποτέ γενικώς στο μπάσκετ. Εάν πρόσεξες, που δεν πρόσεξες, αυτά τα είχα γράψει και απευθυνόμενος προς τον Hellenic Tifosi πολύ πριν τον 1ο αγώνα. Τα περί απαξίωσης λοιπόν δεν στέκουν.
Οι μεγάλες ομάδες απαρτίζονται από ανθρώπους με κρέας και κόκκαλα και όχι από μηχανές. Είναι αφύσικο να λέμε ότι όπως ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Δυναμό (που του καιγόταν ο κώλος να περάσει ) ή την Ταού (μια από τα ίδια) θα αντιμετωπίσει και τον Πανιώνιο (τυχαίο παράδειγμα). Δε στέκει. Και είναι ανθρώπινο να μη στέκει.To quote περί μερακλήδων σε λιγο
-
Καλό θα είναι να αποτυπώνουμε τα πράγματα όπως έγιναν. Εγώ έγραψα ότι : «σήμερα δεν κέρδισε ο καλύτερος» βασιζόμενος σε αυτά που είδα στο παιχνίδι
Κι εγω επιμενω οτι εισαι λαθος
Είναι υπέρ του δέοντος αυτάρεσκο να απορρίπτουμε συλλήβδην ότι δε μας αρέσει ή ότι ενίοτε διαψεύδει τις εκτιμήσεις μας.
Δεν απορριπτω τιποτα που ειναι σωστο. Ομως ο εν λογω εγραψε την πατατα οτι ο Ολυμπιακος πηρε το προβαδισμα στο 72-71, που ΔΕΝ ισχυει. Να του δωσω συχγαρητηρια ή να σεβαστω τον θεσμικο του ρολο στον ημερησιο τυπο;
Εκτός βέβαια και εάν ισχύει το εξής: Όταν είναι μπροστά ο Ολυμπιακός στο σκορ το κάνει επειδή «παίζει σαν ομάδα ορθολογιστικά». Όταν είναι πίσω στο σκορ φταίνε οι κακές του επιλογές.
Αυτο που κανεις λεγεται 'βαζω λογια στο στομα καποιου' κι αν ημασταν σε ακροαματικη διαδικασια ο δικαστης θα σε εκοβε
Καθόλου δεν υπερβάλω . Εσύ άφηνες να εννοηθεί ότι ο Βασιλόπουλος έχει φτάσει σε σημείο να διαλέγει τα παιχνίδια που θα παίξει.
Εσυ καταλαβες οτι αφησα να εννοηθει αυτο Εγω, βεβαια, εννουσα αλλο (μπορει και να φταιει η διατυπωση). Οτι στα κρισιμα ειναι παρων, ο,τι κι αν ειχε συμβει στην κανονικη σεζον, λογω καταστασεων που δεν ηταν στο χερι του Οτι οι μεγαλες παικτες φαινονται οταν η μπαλα καιει και, παντως, οτι απεχει πολυ απο το 'ρολιστας' που του φορτωσατε ελαφρα τη καρδια μολις πριν 2-3 μερες
Η καλή αμυντική παρουσία ενός παίχτη, αποτυπώνεται στη στατιστική ως εξής: Κερδισμένα φάουλ, κερδισμένα ριμπάουντ, πόσους πόντους έβαλαν οι προσωπικοί του αντίπαλοι, κοψίματα, κλεψίματα, απλά πραγματάκια που ξέρεις αλλά που για κάποιο λόγο θες να με βάζεις να τα γράφω κι εγώ
Κανεις λαθος, και μαλιστα εγραψα ολοκληρο ποστ λιγο πριν για να εξηγησω τι ΔΕΝ δειχνει η στατιστικη
Επιμενεις.....και υπομένω να διαβάζω να παρομοιάζεις ένα παίχτη που δεν μπορεί να κάνει βήμα και δυσκολεύεται στοιχειωδώς να τρέξει και να σηκωθεί , όντας πεσμένος στο παρκέ με τον…Όντι Νόρις (περσινό) . Εάν κάποιος δε, διαβάσει αυτά που γράφεις φέτος και δεν έχει δει σε ποιον αναφέρεσαι, θα νομίσει ότι περιγράφεις τον Σαμπόνις στην προ Πόρτλαντ εποχή. Και λίγο λέω!
Και δε χρειαζεται να πεις περισσοτερα. Απλα σκεψου τι μπορει να κανει ο καλος Σχορτσανιτης (και ποσο καλυτερος κι απ' αυτον τον Οντι Νορις μπορει να ειναι) ενθυμουμενος ενα ματσακι με κατι αμερικανακια περσι στην Ιαπωνια Ο καλος, ετσι; Μην παρεξηγηθω, γιατι εγω σ' αυτον αναφερομουνα
Περσι που ολοι τον ειχατε για πεταμα κι εσυ αμφισβητουσες ακομα και το αν κατεχει το αθλημα -
Ενθυμουμαι τον καλό Μούμογλου αλλά μετά δεν τον ξαναθυμήθηκα...
-
Λίγο πριν μπω στο ...ψυχιατρείο με αυτά που γράφεις, ήθελα μια απάντηση:
Το παρακάτω :
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για ψαξε λιγο ποιος ειναι ο πιο ευστοχος παικτης στα play off. Για ξαναδες το παιχνιδι και δωσε μου μια απαντηση στα (δικα μας) ανοιχτα σουτ απο την περιφερεια και τις μικρες διεισδυσεις, με ελευθερο σουτ απο τα 3-4 μετρα, με το συνολο των παικτων του ΠΑΟ να κλεινουν στη ρακετα για να κοψουν το θηριο, με την ουσιαστικη εξαφανιση (αυτο, βεβαια, ειναι και εργο Μπουρουση) Τσαρτσαρη, Μπατιστ, Τομασεβιτς, Ντικουδη, που δεν τολμουσαν να παιξουν ενας με εναν στην επιθεση και μοιραζαν εξω στον κακο Μπετσιροβιτς και τον καλο (αλλα εκτος ρυθμου και καταστροφικο, απο ενα σημειο και μετα) Βουγιανιτς... Για συνυπολόγισε την κουραση τους και την προσηλωση σε αυτον.... Τελικα, μαλλον κοιτας περισσοτερο απ’ οτι πρεπει τους δικους σου και χανεις τον αντιπαλο. Ξερεις τι σημαινει για την αμυνα ενα σεντερ που το παιζεις ΜΟΝΟ με (2 και με 3 καμια φορα!) βοηθειες; Σημαινει ελλειψη εξτρα παικτη στην περιφερειακη αμυνα (το μεγαλο σας οπλο) και μηδεν παγιδες (ουτε μια χτες). Σημαινει τρελο ρισκο οταν ο αλλος εχει εναν Ματσε σε καλη κατασταση, να παιρνει πρωτοβουλιες κι εναν ακομα (ασταθη αλλα) καλο σουτερ, οπως ο Ακερ ή ο Ντομερκαντ. Σημαινει δευτερος παικτης σε βοηθεια στο ρολαρισμα μετα το πικ κι ανοιχτος χωρος για διεισδυση του Ματσε. Ωπ! Να πως (καθολου ανεξηγητα για τον... μερακλη) κερδηθηκαν τα φαουλ και μπηκαν οι 14 βολες! Για ξαναφερε στο μυαλο σου το φιλμ του αγωνα, και περαν των εντυπωσεων για την 7 (και για ολους εμας, ομως, που μας αρεσει το καλο μπασκετ) θ’ ανακαλυψεις το νεο θαυμαστο κοσμο του σπουδαιου ψηλου, οπως στο προσωπο του Μητσαρα εχεις ανακαλυψει το θαυμαστο κοσμο του σπουδαιου οργανωτη (υποκλινομαι για χτες). Αληθεια η περιβοητη στατιστικη πως το αποτυπωνει αυτο;-Iσχύουν για τον χθεσινό Σοφοκλή;
-Ισχύουν γενικώς για τον Σοφοκλή;
-Ίσχυσαν για μια φορά, σε έναν αγώνα, δυο τρεις φορές σε δύο τρεις αγώνες;;
Ετσι όπως τα γράφεις φαίνεται καθαρά να αναφέρεσαι στον χθεσινό αγώνα.
Κάνε έναν κόπο και διευκρίνησε αν θες.
-
Αμα προλαβες να δεις και τον Μουμογλου σου βγαζω το καπελο και τα παιρνω ολα πισω
-
-Iσχύουν για τον χθεσινό Σοφοκλή;-Ισχύουν γενικώς για τον Σοφοκλή;
-Ίσχυσαν για μια φορά, σε έναν αγώνα, δυο τρεις φορές σε δύο τρεις αγώνες;;
Ετσι όπως τα γράφεις φαίνεται καθαρά να αναφέρεσαι στον χθεσινό αγώνα.
Κάνε έναν κόπο και διευκρίνησε αν θες.
Μη μου τρελαθεις
ΙΣΧΥΟΥΝ για τα 13' λεπτα (που μπορεσε να μεινει) χτες στο παρκε
Δεν εχω αυταπατες. Στην κατασταση που ειναι τοσο μπορει, τοσο παιζει. Αλλα ακομα και 13' λεπτα, οπως διαπιστωσες, μπορουν να σου δωσουν τη νικη (οπως εγινε με τον Αρη) ή να βοηθησουν, τελος παντων, καθοριστικα (οπως χτες που γυρισε το ματσακι που κρατουσε ως τοτε με νυχια και δοντια ο Βασιλοπουλος) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για ψαξε λιγο ποιος ειναι ο πιο ευστοχος παικτης στα play off. Βεβαίως να ψάξω αλλά θέλω κι εδώ μια διευκρίνιση. Γενικά ποιος είναι ο πιο εύστοχος παίχτης; Ο δικός σας πιο εύστοχος παίχτης; Σε όλη την σειρά μέχρι τώρα; Μου αρέσει να ψάχνω ξέρεις. Εχει πολλή πλάκα να διαβάζουμε εκ των υστέρων όσα γράφαμε πριν μερικούς μήνες.Για ξαναδες το παιχνιδι και δωσε μου μια απαντηση στα (δικα μας) ανοιχτα σουτ απο την περιφερεια και τις μικρες διεισδυσεις, με ελευθερο σουτ απο τα 3-4 μετρα, με το συνολο των παικτων του ΠΑΟ να κλεινουν στη ρακετα για να κοψουν το θηριο, με την ουσιαστικη εξαφανιση (αυτο, βεβαια, ειναι και εργο Μπουρουση) Τσαρτσαρη, Μπατιστ, Τομασεβιτς, Ντικουδη, που δεν τολμουσαν να παιξουν ενας με εναν στην επιθεση και μοιραζαν εξω στον κακο Μπετσιροβιτς και τον καλο (αλλα εκτος ρυθμου και καταστροφικο, απο ενα σημειο και μετα) Βουγιανιτς... Δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω βεβαίως. Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω. Οι ψηλοί μας πέτυχαν συνολικά 23 πόντους. Σε αυτούς βάζω και το τρίποντο του Ντικούδη (ήταν μεσα ο Σοφοκλής) και το τρίποντο του Τσαρτσαρή (δεν ήταν μέσα ο Σοφοκλής). Ο Μπατίστ έβαλε όλους τους πόντους , όλους επαναλαμβάνω , μέσα από τη ρακέτα. Πιο μέσα δε γινόταν. Αυτό είναι βεβαίως το παιχνίδι των ψηλών του Παναθηναϊκού και μπορώ να σου βρω άλλα 50 παιχνίδια που έχουν παίξει έτσι. Άρα δεν ισχύουν τα περί αποτρεπτικού Σοφοκλή. Τουναντίον: (κάτι που σου είπα και χθες αλλά το προσπέρασες) Όταν ο Σοφοκλής ήταν μέσα, ο ΠαναθηναΙκός ήταν άνετα και σχετικά καθαρά για τέτοιο παιχνίδι μπροστά στο σκορ. Η βοήθεια που μπορεί να δώσει στην άμυνα, είναι περίπου : μηδέν. Κάτι που φάνηκε και από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Στον κακό (από ένα σημείο και μετά Βούγιανιτς) πήγαιναν οι πάσες του Διαμαντίδη και όχι των ψηλών. . Τον έπαιζε ή ο Τομάσεβιτς ή ο Ντικούδης και λίγο ο Μπατιστ. Οι ψηλοί μας ελάχιστα φάουλ χρεώθηκαν , άρα δε θρηνήσαμε και καμια εκατόμβη για πάρτη του. 4 προσπάθειες πήρε όλες κι όλες. Καμια μα καμια βοηθεια δεν πήγε χθες στον Σοφοκλή βάσει συστήματος. Μια δυο που πήγαν ήταν εξ’ αντανακλάσεως . Το να πέσει μέσα ο κοντός της αδύνατης πλευράς δεν είναι ακριβώς βοήθεια. Είναι μαλλον συνήθεια αφού το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σοφοκλής είναι να τελειώσει τη φάση όταν είναι πρόσωπο με το καλάθι. Πέρσι τις τελείωνε και όταν ήταν πλάγια. Φέτος είναι και αυτό συζητήσιμο. Αυτό ξέρει να κάνει ο Σοφοκλής και βεβαίως χθες δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΣΙΣΤ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ σε συμπαίχτη του ώστε να τον καταστήσει απειλητικό για το καλαθι μας. Άρα κι ενώ θα είχε κάθε λόγο να στείλει βοήθεια πάνω του , αφού δεν έχει την πάσα (μηδέν επαλαμβάνω) χθες δεν έστειλε. Τις φάσεις που έβγαλε ο Ακερ τις έβγαλε λόγω του επιθετικού οίστρου πρωτίστως και ήταν όλες ατομικές. Σταμάτημα και σουτ και ειδικά αυτό μπροστά στα μούτρα του Ρίμας στην τελευταία περίοδο, μπορεί να ήταν και το κρισιμότερο καλάθι του αγώνα. Δε μπορώ να θυμάμαι πώς έβαλε τα καλάθια ο Μασιγιάουσκας. Θυμάμαι να παίρνει βολές 3-4 από αιφνιδιασμό, το φάουλ του Μήτσου, την τεχνική πονή και δυο τρια διπλά σκριν στο τέλος. Ντόμερκαντ δεν υπήρχε χθες στο γήπεδο. Όσο για το «δεν τολμούσαν να παίξουν ένας με έναν».:Δεν είναι αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ποτέ δεν ήταν. Τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές. Ο Ομπράντοβιτς θέλει ελαφριούς ψηλούς για να σπάνε τα πικ στην άμυνα και να ρολαρουν ευκολότερα στα επιθετικά πικ.
Και ο Βούισιτς που χτυπήσαμε πέρσι, παρ’ ότι δεν είναι ότι και ελαφρότερο έχει βγάλει η φύση μπορεί να το κάνει καλά αυτό. Και βεβαίως όλοι οι ψηλοί που έχουμε μπορούν να απειλήσουν και από μακριά (όχι ο Ντέγιαν) . Πάντα έτσι ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ότι είδαν το Σοφοκλή και το έβαλαν στα πόδια.Για συνυπολόγισε την κουραση τους και την προσηλωση σε αυτον.... Τελικα, μαλλον κοιτας περισσοτερο απ’ οτι πρεπει τους δικους σου και χανεις τον αντιπαλο. Ξερεις τι σημαινει για την αμυνα ενα σεντερ που το παιζεις ΜΟΝΟ με (2 και με 3 καμια φορα!) βοηθειες; Σημαινει ελλειψη εξτρα παικτη στην περιφερειακη αμυνα (το μεγαλο σας οπλο) και μηδεν παγιδες (ουτε μια χτες). Σημαινει τρελο ρισκο οταν ο αλλος εχει εναν Ματσε σε καλη κατασταση, να παιρνει πρωτοβουλιες κι εναν ακομα (ασταθη αλλα) καλο σουτερ, οπως ο Ακερ ή ο Ντομερκαντ. Σημαινει δευτερος παικτης σε βοηθεια στο ρολαρισμα μετα το πικ κι ανοιχτος χωρος για διεισδυση του Ματσε. Θεωρητικά ισχύει!! Αλλα χθες δεν έκανε ούτε ένα πικ ο Σοφοκλής!!! Ουτε ένα!!! Που το είδες;;; Πλάκα κάνεις;; Τη μια φορά την πήρε από ένα αλαλούμ την μπάλα και τις άλλες από πάσες των κοντών , κυριώς του Ακερ. Πού να παίξει πικ στην κατα΄σταση που είναι , τη στιγμή που δεν μπορεί καν να στρίψει;;;:omg: Ωπ! Να πως (καθολου ανεξηγητα για τον... μερακλη) κερδηθηκαν τα φαουλ και μπηκαν οι 14 βολες!Πόνταρε ότι έχεις και δεν έχεις στον Μπουρούση , αυτός μπορεί να σε πάει μακριά, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει μυαλό καβλί. Είναι γρήγορος, ψηλός, αλματερός, σκιάχτρο στην άμυνα και μπορεί να μάθει και τις κινήσεις στην επίθεση. Εάν ο Σοφοκλής είναι ο ψηλός του μέλλοντος εγώ είμαι ο Φρειδερίκος Μπαρμπαρόσσα (και ας μην έχω μούσι)
-
η με χτυπησε ο ηλιος η διαβασα οτι ο οσφπ εχει καλυτερο η ιδιο υλικο με τον παο?
ο μπουρουσακος ειναι πολυ καλος για παγκο ομαδας ευρωλιγκα..
-
Δεν το αντεχω αυτο με τα quote
Γενικά ποιος είναι ο πιο εύστοχος παίχτης; Ο δικός σας πιο εύστοχος παίχτης; Σε όλη την σειρά μέχρι τώρα; Μου αρέσει να ψάχνω ξέρεις. Εχει πολλή πλάκα να διαβάζουμε εκ των υστέρων όσα γράφαμε πριν μερικούς μήνες.Στα play off μεχρι τωρα. Ναι, ειναι ο Σοφο του Ολυμπιακου.
…..Μια δυο που πήγαν ήταν εξ’ αντανακλάσεως . Το να πέσει μέσα ο κοντός της αδύνατης πλευράς δεν είναι ακριβώς βοήθεια. Είναι μαλλον συνήθεια αφού το μόνο που μπορεί να κάνει ο Σοφοκλής είναι να τελειώσει τη φάση όταν είναι πρόσωπο με το καλάθι. Πέρσι τις τελείωνε και όταν ήταν πλάγια. Φέτος είναι και αυτό συζητήσιμο.
Σοβαρα; Για εξηγησε μου τοτε τι εγινε στη φαση με τους 4 πανω του και τον Σισκα απο κοντα...
Ποτε βαλανε τα καλαθια; Μηπως οταν ο Σοφο ηταν στον παγκο; Ο Μπατιστ ποσα καλαθια απο πασες του Διαμαντιδη στον αιφνιδιασμο εβαλε και ποσες σε 5 εναντιον 5 με τον Σοφο εκει; 23/4 μας κανει 6 παρα κατι ο καθενας. Αν βγαλεις και τα τριποντα τί μενει;Αυτό ξέρει να κάνει ο Σοφοκλής και βεβαίως χθες δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΣΙΣΤ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ σε συμπαίχτη του ώστε να τον καταστήσει απειλητικό για το καλαθι μας.
Αντι απαντησης θα σε παραπεμψω στα προηγουμενα περι «επιρροης στο παιχνιδι». Ασε τις τελικες πασες. Ποσο ανοιξε το παιχνιδι της ομαδας μου; Μετρα ποσα σουτακια απο τα 3-4μ. εκανε ελευθερα ο Χαρισης (αλλο που δεν μπηκαν). Μετρα ποσα εκανε ο Ακερ (οχι απο σκριν μεν, ελευθερα δε). Και θυμαμαι σιγουρα ενα του Ντομερκαντ στο 1ο ημιχρονο. Ο Σοφο παιζει μια χαρα προσωπο και μια χαρα πλατη. Αλλο το δεν ειναι σε καλη κατασταση κι αλλο το ειναι για «λυπηση». Εγω εκει εμεινα. Δλδ. ο Γιαβτοκας που επεσε μικρος στο μαγικο φιλτρο αλλα μπασκετικα εχει μυαλο κουκουτσι και τεχνικα ειναι χειροτερος απο το 4χρονο ανηψακι μου, για τί ειναι; Μην ξεχνας οτι αποθεωνοταν περσι τετοια εποχη ακομα κι απο «αντικειμενικους» δημοσιογραφους κι εμενα με κραζατε που ελεγα οτι δεν κανει...
Όσο για το «δεν τολμούσαν να παίξουν ένας με έναν».:Δεν είναι αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ποτέ δεν ήταν. Τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές. Ο Ομπράντοβιτς θέλει ελαφριούς ψηλούς για να σπάνε τα πικ στην άμυνα και να ρολαρουν ευκολότερα στα επιθετικά πικ.
Πως δεν ειναι; Τι εκανε ο Τομασεβιτς στο FF; Πως παιζει ο Μπατιστ με τον Ντικουδη οταν δε βγαινει σε πρωτο χρονο το P n’ R; Αλλο το ειδος τους κι αλλο το στυλ παιχνιδιου τους (ειδικα στον ΠΑΟ που ελεω προπονητη ειναι πολυδιαστατος σ’ αυτον τον τομεα).
Δεν είναι ότι είδαν το Σοφοκλή και το έβαλαν στα πόδια
Κατ’ εσε λοιπον ο Σοφο ειναι αμελητεα ποσοτητα και κακως ασχολουνται με την εξουδετέρωση του οι δικοί σας και με την αξιοποίησή του οι δικοί μας. Μηπως πιστευεις οτι και χωρις αυτον θα ειχαμε περασει στον τελικο;
Εάν ο Σοφοκλής είναι ο ψηλός του μέλλοντος εγώ είμαι ο Φρειδερίκος Μπαρμπαρόσσα (και ας μην έχω μούσι)
Για το αν ειναι ή δεν ειναι πιο αρμοδιος να σου απαντησει ειναι ο Ελτον Μπραντ
Προς το παρον προσευχομαι να βρεθει ενας καλος ανθρωπος ν’ ασχοληθει με την περίπτωσή του και να τον ξανακανει αθλητη, γιατι με τετοιον ψηλο και μ’ εναν καλο PM γινεσαι αιωνιος πρωταθλητηςΥΓ. Τωρα θα με τρελανεις εσυ! Γυρνα πισω λιγες σελιδες να δεις τι μου 'λεγες για τον Μπουρουση μολις την περασμενη βδομαδα!!! Παω στοιχημα οτι κι ο Βασιλο θα σ' αναγκασει σε αλλαγη στασης σε καμια βδομαδα απο τωρα (αν δε σε εχει ηδη)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(Οχι, το σεναριο 'τιτλος και να φυγει ο Γκερσον' δεν παιζει. Δικο μου ειναι το διλημμα, οτι θελω το κανω. )Δικαιουσαι ειλικρινη απαντηση.
Καταρχην ΔΕΝ ελπιζω οτι θα κερδισουμε τον τιτλο. Κακα τα ψεμματα η ομαδα παιζει χωρις PM και ο προπονητης ειναι λιγος, ενω ο αντιπαλος περα απο καλυτερη ομαδα (ατομικα, εκτος του PM, νομιζω οτι εχουμε καλυτερο υλικο, αλλα φυσικα αυτο δε μετραει στο συγχρονο μπασκετ – εχω ν’ ακουσω τωρα απο τον TRAV.... ) εχει Διαμαντιδη, σπουδαιο προπονητη, εμπειρια, πλεονεκτημα εδρας και κεκτημενη ταχυτητα. Αν, λεμε, αν, γινοταν το θαυμα, θα προτιμουσα, φυσικα, τον τιτλο, οχι για καποιον αλλο λογο, αλλα γιατι οι μεγαλες ομαδες στηνονται πανω σε τιτλους κι η δικια μου απεχει απ’ αυτους 10 χρονια. Ο Γκερσον , ακομα κι αν, παιρνοντας τον τιτλο, μεινει, που δεν το πιστευω, ειναι ζητημα χρονου να δωσει τη θεση του σε καποιον πιο αξιο και με καλυτερες επιλογες σε συστημα και παικτες-κλειδια. Αν δε φυγει τωρα δλδ., θα φυγει το φθινοπωρο που θα πεσουν οι πρωτες σφαλιαρες. Φυσικα, ετσι θα χαθει αλλος ενας χρονος, αλλα, δυστυχως, ο Ολυμπιακος ΔΕΝ εχει την πολυτελεια, να μενει μακρια απο κουπες.
Επειδη φυσικα, ολα αυτα καλα ειναι στη θεωρια αλλα μαλλον ο βαζελος θα μας κερδισει στα δυο επομενα και θα το σηκωσει , εγω του Εβραιου του κουναω ήδη μαντιλι κι ελπιζω να μη γινουν τιποτα πατατες με Ιβκοβιτς, Χολντεν κλπ.Για κάποιο λόγο που ανάγεται στη σφαίρα της μεταφυσικής κι εγώ με τέτοια είναι γεγονός ότι δεν την πολυπαλεύω θεωρούσες και πέρσι ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους Ελληνες παίχτες από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια εκεί κάτω στο γαύρο δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία σου και γι αυτό οι περσινοί παίχτουρες τύπου Αργυρόπουλου, Πρίντεζη, Αγαδάκου, Χατζή (να σου θυμίσω , πώς χτυπιόσουνα πέρσι και γι αυτόν; και τον ήθελες και στην Εθνική ομάδα κιόλας!!!:omg: ) πήραν την άγουσα και από του χρόνου θα στερηθούμε (κυρίως εσείς) το 'γεμάτο και μεστό' παιχνίδι του Χαρίση (το έγραψες ΚΑΙ αυτό ρε θηρίο ) και θα το απολαμβάνει το Σπόρτιγκ για 100 χιλιαρικάκια που ΙΜΗΟ και πολλά του είναι. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει αυτός για να παίζει.
Και ο Μανωλάκης μάλλον ετοιμάζει βαλίτσες , εκτός κι άν αρκεστεί στα 2-3 λεπτά που παίζει για τον Μπάρλο βέβαια δεν το συζητάμε.Τε σπα εμένα δε με πειράζει αυτό. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε , ο καθένας γράφει ότι θέλει
Όμως : επειδή η μισή Εθνική απαρτίζεται από παίχτες του Παναθηναϊκού και η άλλη μισή από ξενιτεμένους που δεν έχουν καμια επιθυμία να έρθουν στην Ελλάδα και αφού τώρα πλέον ρίχνουν λεφτά στο μπάσκετ τα αφεντικά του Ολυμπιακού, πάρε κανέναν καλό ξένο, κράτα και Μπορούση Βασιλόπουλο και άναψε καμια λαμπάδα να σου βγουν (διότι ούτε και αυτό το έχεις εξασφαλίσει 100%) και άσε τις συγκρίσεις.
Καλούς Ελληνες πέρα από μερικά ταλεντάκια τύπου Βεργίνη, δεν πρόκειται να βρειςΟ Παναθηναϊκός δεν έχει σπουδαίο προπονητή. Εχει τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, σύμφωνα με το site της Ευρωλίγκα. Και μη μου πεις ότι ΚΑΙ αυτοί είναι άσχετοι, διότι θα πηδήξω από το μπαλκόνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ας κάθομαι ισόγειο κι έξω είναι κήπος. Ετσι για το 'γαμώτο'
Ο Γκέρσον : Αυτός ο προπονητής έγινε γνωστός και κέρδισε τίτλους με μια ομάδα που έχει παίξει πολύ θεαματικό μπάσκετ για δύο λόγους
-Για τη βαρύτητα που δίνει στην επίθεση έναντι της άμυνας.
-Για τις γρήγορες επιθέσεις στην επίθεση, περίπου γύρω στα 10-12 δευτερόλεπτα και ποτέ σίγουρα πάνω από 15.
Γι αυτό τον πήρατε, αυτός ήταν, αυτό πάει να κάνει και φέτος με τον Ολυμπιακό. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον χλευάζετε. Είπε ότι θα πάρει τον βάτραχο και θα τον κάνει πρίγκιπα;; Εκτός και εάν εσύ πίστευες *(που δεν το νομίζω) *τις πίπες των Αγγελοπουλαίων πέρσι το καλοκαίρι που έλεγαν ότι οτιδήποτε άλλο πέραν των 3 τίτλων θα είναι αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Γενικά μιλώντας, τους προπονητές που έρχονται στον Ολυμπιακό σαν πετυχημένοι, κάτι βουντού τους κάνουν και ξεχνάνε το μπάσκετ
Κοίτα να βρεις τις όποιες αιτίες:
-Στο ότι είναι ουσιαστικά νέα ομάδα.
-Στην ποιότητα του ροστερ (που είναι βεβαίως όχι άσχημη και σίγουρα καλύτερο από πέρσι αλλά δε φτάνει να χτυπήσεις ψηλά)
και
-Στους συνεχείς τραυματισμούςΥΓ : Χωρίς να θέλω να σου υποδείξω τίποτα : Αυτό το παραμυθάκι ότι ο Παναθηναϊκός 'έχει Διαμαντίδη' όπως πέρσι είχε 'Σπανούλη και Διαμαντίδη' και γενικώς έχει όποιους αρέσουν σε σένα άστο καλύτερα
-
TRAV, απο ελληνες παικτες α' διαλογης ο Ολυμπιακος εχει τους Σχορτσανιτη, Μπουρουση, Βασιλοπουλο, Παπαμακαριο, Χαριση κι ο ΠΑΟ τους Διαμαντιδη, Ντικουδη, Τσαρτσαρη, Χατζηβρεττα (ο Χαρισης που θα παει στο Σπορτιγκ ειναι ο Κωστας, οχι ο Χρηστος ). Ο ΠΑΟ περσι δεν ειχε τον Ντικουδη, ενω ο Ολυμπιακος δεν ειχε τον Μπουρουση. Οι αλλοι ηταν και περσι εδω (ο Αγαδακος κι ο Αργυροπουλος που, επικοινωνιακα , τονιζεις, ηταν στα περισσοτερα ματς εκτος αποστολης, ενω τον Χατζη δυστυχως συμφωνω οτι τον πηρε η κατω βολτα). Δεν καταλαβαινω τί θες να πεις....
Κι επειδη λες για τον Παπαμακαριο: Ο Χατζηβρεττας ποσα λεπτα επαιξε, αληθεια, χτες και τί εκανε; Θα μου πεις, κακως κρινεις απο ενα ματς. Αν σου απαντησω το ιδιο, γιατι θα εχω αδικο;
Για τον Ομπραντοβιτς, μην ξαναπιασουμε την ιδια κουβεντα, δε θα το αντεξω (και το να παρεξηγιεσαι επειδη δεν τον θεωρω τον κορυφαιο στην ιστορια, αλλα απλα... σπουδαιο, ειναι πως να το κανουμε, τουλαχιστον υπερβολικο! ). Επειδη λες γι' αυτους που μ' αρεσουν και γι' αυτους που δεν.... εγω τί να πω για σενα;
Για τον Γκερσον, επίτρεψέ μου, να ξερω καλυτερα οτι η πρόσληψή του βασιστηκε σε εισηγησεις απο ενθουσιωδεις μη γνωστες, που πατησαν (οπως εσυ!) σε ενα πλουσιο βιογραφικο χωρις να ψαξουν το παρασκηνιο... Οσοι τον ηξεραν ειχαν απο τοτε τις αντιρρησεις (ψαξε αν θες τα δικα μου!), αλλα οι Αγγελοπουλοι προδοθηκαν απο την απειρια τους. Επισης ολα αυτα που λες για τις τακτικες του, ειναι ωραια στη θεωρια, αλλα δεν ισχυουν στην πραξη και επ' αυτου κατι παραπανω ξερει ο Μπλατ...Για τις μεταγραφες μας, ελπιζω να γινει μια... εκπληξη
Κατα τα λοιπα, οι Ελληνες που εχω ειναι υπεραρκετοι (με την προϋποθεση ο Σοφο να επανελθει). Με εναν καλο προπονητη, εναν καλο (ξενο, εστω) PM στη θεση του Πεν (κι ενα δευτερο, ας μην ειναι κορυφαιο, στη θεση του Ακερ), επιστροφη του Σειμπουτις που ωριμασε φετος, στη θεση του ασταθεστατου Ντομερκαντ και τον Περπερογλου με τον Πριντεζη αντι του Στακ, ειμαι μια χαρα. Το δυσκολο ειναι του PM επιπεδου και του προπονητη κι εκει θα παιχτει ολη η σεζον (φυσικα και στην επανενταξη του Σοφο). Τα λοιπα ειναι ευκολα κι αυριο το πρωι εφαρμοσιμα.
Ειδες; Κανω και τις προτασεις μου και σου δινω πατημα για του χρονουΤα περι παραμυθιου δεν τα καταλαβα Να πω Χατζηβρεττα και... Αλβερτη επeιδη αρεσουν σε σενα;
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: 2006-2007[#3]