Jun 11, 2007, 5:56 AM

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:

Το κακό με τον Βούγιανιτς (ανανέωσε μέχρι το 2009) είναι ότι δεν εχει το 'κρύο αίμα' του Μήτσου. Παρασύρεται και ενθουσιάζεται και κάνει γρήγορα τις επιθέσεις. Εκανε δύο τέτοιες στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήγαν στο βρόντο. Όσο έχει καθαρό μυαλό ομως (=είναι ξεκούραστος) εκτός από οργανωτικά είναι καλός και εκτελεστικά και επίσης πολύ γρήγορος.

Ακριβώς. Όταν μπήκε μέσα στο 1ο ημίχρονο ήταν 'δαίμονας', αλλά δεν μπόρεσε να έχει τη διάρκεια που χρειαζόταν.

Για Σπανούλη: Από αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί η εντύπωση που έχω είναι ότι θα μένει στο Αμέρικα.

Δυστυχώς ακριβώς αυτή την εντύπωση έχω και εγώ. Χρειαζόμαστε όμως και έναν ακόμα καλό περιφερειακό.

Το κακό είναι ότι όποιος είναι προσηλωμένος αμυντικά δεν έχει καλές επιδόσεις στην επίθεση εξαιτίας της κούρασης. Δε μιλάμε βέβαια για περιτπώσεις όπως του Μήτσου που βρίσκονται μια φορά στα 10 χρόνια και αν.

Συμφωνώ και σε αυτό. Το 'πρόβλημα' με το Διαμαντίδη δεν είναι ότι τα αμυντικά του βάρη τον εμποδίζουν στην επίθεση, αλλά ότι όταν παίζεις τόσο σκυλίσια άμυνα και κυνηγάς όλες τις φάσεις μοιραία θα φορτωθείς και με φάουλ. Ακόμα και στο 4ο φάουλ (που δεν ήταν), κανείς άλλος PM δε θα πήγαινε για την τάπα, αποφεύγοντας ακόμα και την υποψία να του δώσουν φάουλ.

Ακριβώς γι' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει και άλλος ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ PM στην ομάδα. Όχι απλά κάποιος χειριστής της μπάλας, αλλά κάποιος που να μπορεί να οργανώνει αξιόπιστα μια επίθεση.

και το παρα-άλλο: Τα συστήματα για τους ψηλούς του Παναθηναϊκού είναι και πολύπλοκα και δύσκολα. Θέλει χρόνο κάποιος για να αφομοιώσει.
Εδώ ζορίστηκε ο Σισκάουσκας στην αρχή, πόσο μαλλον ο Γιαβτόκας. Ο Τομασεβιτς θα μείνει έτσι κι αλλιώς, δεν το συζητάμε.

Αυτό είναι αλήθεια. Αν ο Γιαφτόκας δουλέψει ΠΟΛΥ σκληρά στην προετοιμασία μπορεί δώσει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας. Όσο για τον Τομάσεβιτς, σίγουρα πρέπει να μείνει αλλά δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω....

Όλα βέβαια αυτά θα ισχύσουν σε περίπτωση που εξελιχθεί 'φυσιολογικά' η σειρά, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Με αυτό δε συμφωνώ. Δηλαδή αν τυχόν χάσουμε το πρωτάθλημα θα θεωρηθούμε αποτυχημένοι; Οι ίδιες κινήσεις που θα γίνουν αν κερδίσουμε 3-1 θα πρέπει να γίνουν και αν χάσουμε 3-1.