-
Είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα και έχω ψιλομπερδευτεί. Βασικά η κατάσταση έχει ως εξής: Πριν από 1,5 χρόνο που έψαχνα για αμάξι ήμουν ανάμεσα στα 147, Φόκους και Γκολφ (με τον 1.6 τότε). Η Άλφα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά δυστυχώς, λόγω καλής προσφοράς και καλύτερης κάλυψης κάποιων οικογενειακών αναγκών πήρα το Φόκους. Αν και αποδείχτηκε πολύ καλό αμάξι και απροβλημάτιστο (60.000 χλμ έχω), η Άλφα δεν έφευγε από το μυαλό μου. Έτσι τώρα που τακτοποιήθηκα επαγγελματικά σκέφτομαι την αντικατάστασή του. Πήγαινα βουρ για την Άλφα μέχρι που οδήγησα και το Γκολφ και με κέρδισε ο κινητήρας του (θα το έπαιρνα μόνο γι' αυτό). Τι να επιλέξω τελικά; Θα παρακαλούσα να μη γίνει αναφορά για άλλα μοντέλα, παρά μόνο αυτά τα δύο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα και έχω ψιλομπερδευτεί. Βασικά η κατάσταση έχει ως εξής: Πριν από 1,5 χρόνο που έψαχνα για αμάξι ήμουν ανάμεσα στα 147, Φόκους και Γκολφ (με τον 1.6 τότε). Η Άλφα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά δυστυχώς, λόγω καλής προσφοράς και καλύτερης κάλυψης κάποιων οικογενειακών αναγκών πήρα το Φόκους. Αν και αποδείχτηκε πολύ καλό αμάξι και απροβλημάτιστο (60.000 χλμ έχω), η Άλφα δεν έφευγε από το μυαλό μου. Έτσι τώρα που τακτοποιήθηκα επαγγελματικά σκέφτομαι την αντικατάστασή του. Πήγαινα βουρ για την Άλφα μέχρι που οδήγησα και το Γκολφ και με κέρδισε ο κινητήρας του (θα το έπαιρνα μόνο γι' αυτό). Τι να επιλέξω τελικά; Θα παρακαλούσα να μη γίνει αναφορά για άλλα μοντέλα, παρά μόνο αυτά τα δύο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
-
κρατα τα λεφτα σου. πανε διακοπουλες τωρα το καλοκαιρακι και περιμενε την 149
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα και έχω ψιλομπερδευτεί. Βασικά η κατάσταση έχει ως εξής: Πριν από 1,5 χρόνο που έψαχνα για αμάξι ήμουν ανάμεσα στα 147, Φόκους και Γκολφ (με τον 1.6 τότε). Η Άλφα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά δυστυχώς, λόγω καλής προσφοράς και καλύτερης κάλυψης κάποιων οικογενειακών αναγκών πήρα το Φόκους. Αν και αποδείχτηκε πολύ καλό αμάξι και απροβλημάτιστο (60.000 χλμ έχω), η Άλφα δεν έφευγε από το μυαλό μου. Έτσι τώρα που τακτοποιήθηκα επαγγελματικά σκέφτομαι την αντικατάστασή του. Πήγαινα βουρ για την Άλφα μέχρι που οδήγησα και το Γκολφ και με κέρδισε ο κινητήρας του (θα το έπαιρνα μόνο γι' αυτό). Τι να επιλέξω τελικά; Θα παρακαλούσα να μη γίνει αναφορά για άλλα μοντέλα, παρά μόνο αυτά τα δύο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Η 149 δε θα βγει μετά το καλοκαίρι κατ'αρχάς. Η Junior ίσως μετά τον Δεκέμβρη...ή κάπου εκεί.
Το Golf έχει καλύτερο σασμάν σε αίσθηση/κούμπωμα από την 147 (είχα 147) και καλύτερο μοτέρ. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο αυτά τα δύο...τότε πάρε το Golf.
Η 147 έχει πολύ καλύτερη ανάρτηση (διπλά ψαλίδια), πολύ καλύτερο τιμόνι (κοντό και σαφές, 2.5 στροφές απ'άκρη σ'άκρη) και καλύτερη θέση οδήγησης καθώς και φρένα και πλευρική στήριξη. Το μοτέρ είναι όντως αρκετά παλιό...και χρίζει αλλαγής...υπομονή μέχρι να βγει η 149 αν σε ενδιαφέρει το μοτέρ.
Προσωπικά αν επέλεγα αυτοκίνητο στην κατηγορία...πάλι την 147 θα έπαιρνα...αλλά έχει σημασία τι θέλεις και τι σου αρέσει. Το κυριότερο είναι να σου αρέσει και να σε γεμίζει αυτό που οδηγείς. Οδήγησε τα και τα δύο την ίδια μέρα...και ζύγισε αυτά που ψάχνεις από ένα αυτοκίνητο. Πάντα ζητάμε το τέλειο...άλλα όλα τα πράγματα έχουν και τα μειονεκτήματά τους...το θέμα είναι με ποιά μπορούμε να ζήσουμε μαζί.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά μοντέλα και έχω ψιλομπερδευτεί. Βασικά η κατάσταση έχει ως εξής: Πριν από 1,5 χρόνο που έψαχνα για αμάξι ήμουν ανάμεσα στα 147, Φόκους και Γκολφ (με τον 1.6 τότε). Η Άλφα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά δυστυχώς, λόγω καλής προσφοράς και καλύτερης κάλυψης κάποιων οικογενειακών αναγκών πήρα το Φόκους. Αν και αποδείχτηκε πολύ καλό αμάξι και απροβλημάτιστο (60.000 χλμ έχω), η Άλφα δεν έφευγε από το μυαλό μου. Έτσι τώρα που τακτοποιήθηκα επαγγελματικά σκέφτομαι την αντικατάστασή του. Πήγαινα βουρ για την Άλφα μέχρι που οδήγησα και το Γκολφ και με κέρδισε ο κινητήρας του (θα το έπαιρνα μόνο γι' αυτό). Τι να επιλέξω τελικά; Θα παρακαλούσα να μη γίνει αναφορά για άλλα μοντέλα, παρά μόνο αυτά τα δύο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Τι να σου πω ρε φίλε,εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα την alfa,έτσι να μην το έχω καημό και τύψεις.
Είναι γεγονός ότι άμα κολήσεις με κάτι δύσκολά ξεκολάς, και προσωπικά όταν το παθαίνω δεν είναι λίγες οι φορές που η κολημένη επιλογή είναι .....'άνθρακες ο θησαυρός'.......καντήλια,γ@μω το όνομά τους κλπ κλπΠρακτικά τώρα,η άλφα τεχνολογικά είναι κάνα αιώνα πίσω.
Οι ιταλοί έχουν ακόμα την εντύπωση ότι με το σχεδιασμό λύνεις όλα τα προβλήματα.
Η δε αξιοπιστία τους ακόμα βρισκετε σε νηπιακό στάδιο.Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Και τα δύο αυτοκίνητα σε 1-2 χρόνια αλλάζουν από ότι ακούγεται, οπότε αν μπορείς περίμενε για τις νέες εκδόσεις.
Αν δεν θέλεις να περιμένεις, τότε κάνε αυτό που σου γράφει ο G60.
Και το Γκολφ να πάρεις, όσο ευχαριστημένος και να είσαι πάλι ο καημός θα σου μείνει και θα αναρωτιέσαι και θα ψάχνεσαι.Όπως είχε πει και ένας πολιτικός λίγο πριν αυξήσει τους φόρους: Καλύτερα να μετανοιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες.
-
Παρε μια αλφα 2 ετων με 10000 και εισαι οκ
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Παρε μια αλφα 2 ετων με 10000 και εισαι οκΔε βρίσκει 2 ετών Alfa με 10,000 ευρώ. Μια Alfa 147 2 ετών θα κάνει περίπου 15,000.
-
Παρε μια αλφα 2 ετων με 10000 και εισαι οκ
http://img370.imageshack.us/my.php?imag ... 635sw5.jpg
και μετά..... -
Το γκολφ ειναι συνολικα καλυτερο αυτοκινητο και σιγουρα δεν θα το μετανιωσεις.
Η αλφα ειναι πολυ πιο αργη και με παθητικη ασφαλεια προηγουμενης δεκαετιας.
Την αξιοπιστια δεν την σχολιαζω γιατι στραβη μπορει να κατσει σε οποιαδηποτε μαρκα, αν και η αλφα ειναι πιο επιρρεπης...
Η λογικη λεει γκολφ!
Απο την αλλη την αλφα την χαζευεις...ειδικα την μουρη της
Οι δυο εκδοσεις της που κυκλοφορουν τωρα ειναι και αρκετα πλουσιες.
Εγω θα επαιρνα γκολφ παντως...Οσο για το στησιμο της 147, οσο και αν μοιαζουν οι προδιαγραφες, 156 δεν ειναι...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κρατα τα λεφτα σου. πανε διακοπουλες τωρα το καλοκαιρακι και περιμενε την 149 -
Μεταχειρισμένη alfa. Για να επωφεληθείς από τη ραγδαία πτώση της τιμής της μετά την αγορά.
Διαφορετικά το γκολφ. -
μην πάρεις alfa μόνο και μόνο για τον 'καημό'! Περίμενε την 149 που θα είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο, και θα μπορείς να μαζέψεις λεφτά για καλύτερο μοτερ.
Έδωσες κάποια λεφτά για το φόκους, θα δώσεις πάλι λεφτά για 147 και σε 2 χρόνια θα βλέπεις την 149 και θα νιώθεις άσχημα.
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή έχω αλλάξει ζάντες στο Φόκους και δεν θέλω να τις χάσω, μήπως ξέρει κανείς την απόσταση των μπουλονιών (το 'καρέ' που λέμε) των δύο αυτοκινήτων, ώστε να δω αν τους ταιριάζουν;
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή έχω αλλάξει ζάντες στο Φόκους και δεν θέλω να τις χάσω, μήπως ξέρει κανείς την απόσταση των μπουλονιών (το 'καρέ' που λέμε) των δύο αυτοκινήτων, ώστε να δω αν τους ταιριάζουν;Οι Alfa δείχνουν ωραίες ΜΟΝΟ με τις εργοστασιακές τους ζάντες!
Δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΜΙΑ μη εργοστασιακή ζάντα που να είναι καλύτερη από αυτές που βάζει το εργοστάσιο!
Πούλησέ τε χωριστά αν δεν σε συμφέρει να τις αφήσεις πάνω, αλλά ΜΗΝ τις μεταφέρεις στην Alfa! Κρίμα είναι! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή έχω αλλάξει ζάντες στο Φόκους και δεν θέλω να τις χάσω, μήπως ξέρει κανείς την απόσταση των μπουλονιών (το 'καρέ' που λέμε) των δύο αυτοκινήτων, ώστε να δω αν τους ταιριάζουν;
Οι Alfa δείχνουν ωραίες ΜΟΝΟ με τις εργοστασιακές τους ζάντες!
Δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΜΙΑ μη εργοστασιακή ζάντα που να είναι καλύτερη από αυτές που βάζει το εργοστάσιο!
Πούλησέ τε χωριστά αν δεν σε συμφέρει να τις αφήσεις πάνω, αλλά ΜΗΝ τις μεταφέρεις στην Alfa! Κρίμα είναι!Ειδικά στην Imola που οι ζάντες της είναι έργο τέχνης...απίστευτες!
-
Σύμφωνοι για την Imola. Οι ζάντες της είναι πολύ όμορφες. Η αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει να μάθω πιο πολύ για το καρέ του Γκολφ σε περίπτωση που αποφασίσω να το πάρω. Στην Άλφα δύσκολα θα τις άλλαζα. Αλλά ρώτησα γιατί μου περνά από το μυαλό και η έκδοση Progression Plus της οποίας οι 15άρες δε με τρελαίνουν. Τις ζάντες της Imola δεν θα τις άλλαζα.
-
Πάντως η 147 έχει καρέ 5x98 και offset στις 17' από 40.5 (πλάτος 7') μέχρι 35 (πλάτος 7.5' για την GTA). Το Focus δεν ξέρω.
Δύσκολο να ταιριάξουν ζάντες από άλλο μοντέλο με αυτό το καρέ πάντως, εκτός κι αν είναι 5x100 και βάλεις μπουλόνια αλλαγής καρέ.
-
Thanks.
Alfa 147 Imola ή Golf TSI Sportline;