-
Opel Astra 5θυρο 1.6 T 180ps με iDS+ και 17'άρια :yahoo:
-
Φίλε astanapan:
Alfa 147 1.6: Μπορεί να έχει 'παλιώσει', αλλά νομίζω είναι ό,τι πιο οδηγοκεντρικό μπορείς να βρεις που να έχει αρκετή δύναμη και να προσφέρει την οδηγική συμπεριφορά, αλλά και την αίσθηση που ζητάς.
Έχοντας ο ίδιος το Citroen C4 1.6, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αυτό. Είναι παραδοσιακός Γάλλος στη συμπεριφορά, δηλαδή αρκετά παιχνιδιάρης και ρυθμίσιμος μέσα στη στροφή, άμεσος, ευθύβολος, αλλά και πολύ άνετος! Από την άλλη, δεν έχει ιδιαιτέρως σπορτίφ αίσθηση και υπολείπεται κάπως σε δύναμη. Κορυφαία τιμή!
Ένα άλλο 'παιχνιδιάρικο' είναι το Mazda 3: Καλή αίσθηση, 'συμμετοχική' ουρά, Γιαπωνέζικη αξιοπιστία. Υπολείπεται και αυτό σε δύναμη. Καλή τιμή.
Θα σου έλεγα και το Ford Focus 1.6, αλλά ίσως είναι πιο 'ουδέτερο' από αυτό που ζητάς.
ΥΓ: Όταν λέω 'υπολείπεται σε δύναμη' εννοώ πάντα σε σχέση με τα 'μοδάτα' πλέον (κομπρεσορο)τουρμπάτα. Για 1.6 ατμόσφαιρα, όλα καλά, έως πολύ καλά είναι.
-
Ο χρήστης Ιερεμίας έγραψε:
Opel Astra 5θυρο 1.6 T 180ps με iDS+ και 17'άριαΚαλή αίσθηση τιμονιού, κιβωτίου, συμπλέκτη, φρένων, heel toe
Τι απο τα παραπάνω έχει το Αστρα; Οταν είχα οδηγήσει το απλό 1.6 προ διετιας το κιβώτιο ήταν υπερσκληρο και ασαφές. Επισης δεν κατάφερα μετά απο αρκετές αλλαγές να αποσυμπλέξω σωστά. Το φρένο με νεκρή διαδρομή και ξύλινο! Θυμαμαι είχα παρατήσει το ντραιβ στη μέση και τον πωλητή σύξυλο (ε να μην τον ταλαιπωρώ κιολας τον άνθρωπο)
Ειχα πει να μην ασχοληθώ ξανα με GM (ελέω και παρόμοιας εμπειρίας με corsa c 1.2 και 1.4) αλλά ο 1.6Τ, το 6αρι κιβώτιο και το καλό value for money με βάζουν σε σκέψη μήπως ήμουν υπερβολικός και κάτι έχει αλλάξει.
-
Φιλε astanapan οι αποψεις σου ειναι σωστες, οποτε πιστευω δε θα δυσκολευτεις να βρεις αυτο που θελεις!
Το αστρα το απορριπτω γιατι απο αισθηση ειναι κλασσικο οπελ,δε μου εκανε καποιο κλικ!
Ο κινητηρας βεβαια ειναι καλος!
Λεον ΤFSI απο εμενα χωρις να το εχω ομως οδηγησει. -
Leon 1.8 TFSI Sport Up αφού δεν σε ενδιαφέρει η μεταπώληση.Δίνεις επιπλέον 530 Ευρώ και το παίρνεις με 5 χρόνια εγγύηση και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ αυτό προτίμησα και το περιμένω τέλη Ιουνίου.
-
Αν χρησιμοποιείς φρένο με το αριστερό και μύτη/τακούνι, με τα VAG θα έχεις πρόβλημα. Το ESP τους απλά δεν σε αφήνει ....
Μόλις ακουμπήσεις το φρένο με το αριστερό και έχεις πατημένο το γκάζι ενεργοποιείαται ταμέσως ο ESP, ακόμα κι αν το έχεις off.
Αντίστοιχα το μύτη/τακούνι μπορείς να το κάνεις αν το προγραμματίσεις 5δλ. πριν .... δηλ. σχεδόν άχρηστο.Κατά τ'άλλα, τα Leon 1.8 TFSi και Golf TSi έχουν τη δύναμη που θες, ενώ το Focus είναι πιο αργό αλλά και πιο επικοινωνιακό.
-
Ο lkar επέμενε πως αυτόν δεν ισχύει. Απλά ενεργοποιείται το abs αν χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν σου το επιτρέπει το ηλεκτρόγκαζο.
-
a)Golf Tsi ή GT
b)207 GT ή RC -
Μήπως να κοιτούσες σε ελαφρώς μεταχειρισμένο RX-8; Έχει με το παραπάνω αυτά που θες + περισσότερους χώρους από οποιοδήποτε παρόμοιο [σε εμφάνιση] σπορ αυτοκίνητο [οκ, δε φτάνει τα hatchbacks σε πορτ μπαγκάζ, αλλά δεν είναι και κακό].
Το κακό είναι το ελαφρώς αυξημένο κόστος συντήρησης, αλλά εφόσον λες ότι θες να το κρατήσεις 3 χρόνια, νομίζω είναι καλή περίπτωση, εαν κάνεις ένα μικρό συμβιβασμό σε χώρους και έναν λίγο μεγαλύτερο στο ότι παίρνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Από την άλλη, το πλεονέκτημα είναι -κατά την άποψή μου- ότι οδηγικά το αμάξι είναι αλλού σε σχέση με όλα αυτά που αναφέρθηκαν και βλέπω ότι αυτός είναι ένας τομέας που σε καίει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο lkar επέμενε πως αυτόν δεν ισχύει. Απλά ενεργοποιείται το abs αν χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν σου το επιτρέπει το ηλεκτρόγκαζο.Αν στρίβεις με το γκάζι πατημένο (μπορεί και τέρμα) και χρειαστεί να 'τσιμπήσεις' το φρένο με το αριστερό (όχι δυνατά), είτε για να μειώσεις την υποστροφή - είτε για να σημαδέψεις καλύτερα την επόμενη στροφή ..... και λειτουργήσει το ABS .... τότε αυτό που λειτουργεί είναι το ESP. Ασε που για κανα δυο δλ. το γκάζι δεν ακούει τίποτα. Αποτέλεσμα .... δεν μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.
Βέβαια για το 99% των οδηγών, ακόμα κι εδώ στο φόρουμ, αυτά είναι ψιλά γράμματα. -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
**
Εν ολίγοις: θέλω να μπορώ να κινούμαι ταχύτατα σε απαιτητικές διαδρομές όπου το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι αρκετά επικοινωνιακό για να χαρίζει δόσεις αδρεναλίνης και χαμόγελου. Να το πηγαίνεις και να μη σε πηγαίνει. Να προκαλεί να το πάς και άλλο, όχι να σε πνίγει.**Κάποιο από τα προηγούμενα Renault Clio Rs
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ο lkar επέμενε πως αυτόν δεν ισχύει. Απλά ενεργοποιείται το abs αν χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν σου το επιτρέπει το ηλεκτρόγκαζο.
Αν στρίβεις με το γκάζι πατημένο (μπορεί και τέρμα) και χρειαστεί να 'τσιμπήσεις' το φρένο με το αριστερό (όχι δυνατά), είτε για να μειώσεις την υποστροφή - είτε για να σημαδέψεις καλύτερα την επόμενη στροφή ..... και λειτουργήσει το ABS .... τότε αυτό που λειτουργεί είναι το ESP. Ασε που για κανα δυο δλ. το γκάζι δεν ακούει τίποτα. Αποτέλεσμα .... δεν μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.
Βέβαια για το 99% των οδηγών, ακόμα κι εδώ στο φόρουμ, αυτά είναι ψιλά γράμματα.δεν ειναι το ESP γιατι πολυ απλα το ιδιο κανει και το δικο μου που δεν εχει ESP.
στο γκαζι δεν ακουει, διοτι ο αισθητηρας γκαζιου μετραει μεταβολη θεσης και οχι απολυτη θεση.
επισης, φρενο με το αριστερο στα περισσοτερα καινουργια δεν παιζει, ειτε εχουν ESP ειτε οχι.
-
Στο δικό μου παίζει, νια νια νια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν στρίβεις με το γκάζι πατημένο (μπορεί και τέρμα) και χρειαστεί να 'τσιμπήσεις' το φρένο με το αριστερό (όχι δυνατά), είτε για να μειώσεις την υποστροφή - είτε για να σημαδέψεις καλύτερα την επόμενη στροφή ..... και λειτουργήσει το ABS .... τότε αυτό που λειτουργεί είναι το ESP. Ασε που για κανα δυο δλ. το γκάζι δεν ακούει τίποτα. Αποτέλεσμα .... δεν μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.
Βέβαια για το 99% των οδηγών, ακόμα κι εδώ στο φόρουμ, αυτά είναι ψιλά γράμματα.δεν ειναι το ESP γιατι πολυ απλα το ιδιο κανει και το δικο μου που δεν εχει ESP.
στο γκαζι δεν ακουει, διοτι ο αισθητηρας γκαζιου μετραει μεταβολη θεσης και οχι απολυτη θεση.
επισης, φρενο με το αριστερο στα περισσοτερα καινουργια δεν παιζει, ειτε εχουν ESP ειτε οχι.
Σπύρο, το δοκίμασα πολλές φορές. Σε GTi που έχει ESP, εκτός αυτό που αναφέρεις με το γκάζι πιάνει και τα φρένα. Μιλάμα πάντα για γρήγορη οδήγηση και με το ESP off.
Σε ποιά καινούργια αυτοκίνητα δεν παίζει γκάζι/φρένο ?
Σε Alfa, BMW, Ford, Mazda -απ'αυτά που θυμάμαι στα γρήγορα- λειτουργεί μια χαρά ! -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Σπύρο, το δοκίμασα πολλές φορές. Σε GTi που έχει ESP, εκτός αυτό που αναφέρεις με το γκάζι πιάνει και τα φρένα. Μιλάμα πάντα για γρήγορη οδήγηση και με το ESP off.
Σε Alfa, BMW, Ford, Mazda -απ'αυτά που θυμάμαι στα γρήγορα- λειτουργεί μια χαρά !Αυτο που λεω ειναι οτι αυτο που ενεργοποιειται ειναι το ΑΒS και οχι το ΕSP. Αυτο εγινε και στο GTi που οδηγησες, με το ΕSP off, αν γλυστρησαν οι μπροστα και φρεναρες, μπηκε το ABS για να σε κρατησει μεσα. Αν γλυστρησουν και οι 4 και πεσεις στα φρενα (πρακτικα σημαινει οτι το ...χανεις), θα μπει το ESP μεν, αλλα θα παραμεινει στο off.
αν ΔΕΝ πατησεις φρενο στη στροφη, ΔΕΝ θα μπει το ESP (oταν ειναι στο οff) οτι και να γινει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σε Alfa, BMW, Ford, Mazda -απ'αυτά που θυμάμαι στα γρήγορα- λειτουργεί μια χαρά !Αυτο που λεω ειναι οτι αυτο που ενεργοποιειται ειναι το ΑΒS και οχι το ΕSP. Αυτο εγινε και στο GTi που οδηγησες, με το ΕSP off, αν γλυστρησαν οι μπροστα και φρεναρες, μπηκε το ABS για να σε κρατησει μεσα. Αν γλυστρησουν και οι 4 και πεσεις στα φρενα (πρακτικα σημαινει οτι το ...χανεις), θα μπει το ESP μεν, αλλα θα παραμεινει στο off.
αν ΔΕΝ πατησεις φρενο στη στροφη, ΔΕΝ θα μπει το ESP (oταν ειναι στο οff) οτι και να γινει.
oπότε αυτό που αναφέρουν συνέχεια τα περισσότερα περιοδικά
περί φρένων με στριμένο τιμόνι κ ενεργοποίησης ESP,
είναι λάθος -
mazda mx5 1,8?
c4 vts 2.0?σορρυ ειπες οχι 2λιτρο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτο που λεω ειναι οτι αυτο που ενεργοποιειται ειναι το ΑΒS και οχι το ΕSP. Αυτο εγινε και στο GTi που οδηγησες, με το ΕSP off, αν γλυστρησαν οι μπροστα και φρεναρες, μπηκε το ABS για να σε κρατησει μεσα. Αν γλυστρησουν και οι 4 και πεσεις στα φρενα (πρακτικα σημαινει οτι το ...χανεις), θα μπει το ESP μεν, αλλα θα παραμεινει στο off.
Μα το ESP είναι πρόγραμμα και επενεργεί στο αυτοκίνητο μέσω των φρένων ....
Οταν το βάζεις off θα έπρεπε να είναι off , να μην ξαναλειτουργεί ποτέ ....
Εγώ θέλω να γλυστράω με τα 4 , να γλυστράει εμπρός - πίσω .... να κάνω ότι θέλω.
Ας ονόμαζαν το 'off' .... 'sport' ή κάτι άλλο ... έτσι κι αλλιώς ένα mod λειτουργίας του ESP είναι. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
H 147 πάλιωσε η καημένη. Εξαιρετική συμπεριφορά, αλλά τα 120 άλογά της φαντάζουν πλέον λίγα.Εξαιρετική συμπεριφορά είχε ίσως όταν πρωτοβγήκε. Τα σύγχρονα hot hatch στρίβουν πιό καλά.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μήπως να κοιτούσες σε ελαφρώς μεταχειρισμένο RX-8; Έχει με το παραπάνω αυτά που θες + περισσότερους χώρους από οποιοδήποτε παρόμοιο [σε εμφάνιση] σπορ αυτοκίνητο [οκ, δε φτάνει τα hatchbacks σε πορτ μπαγκάζ, αλλά δεν είναι και κακό].Το κακό είναι το ελαφρώς αυξημένο κόστος συντήρησης, αλλά εφόσον λες ότι θες να το κρατήσεις 3 χρόνια, νομίζω είναι καλή περίπτωση, εαν κάνεις ένα μικρό συμβιβασμό σε χώρους και έναν λίγο μεγαλύτερο στο ότι παίρνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Από την άλλη, το πλεονέκτημα είναι -κατά την άποψή μου- ότι οδηγικά το αμάξι είναι αλλού σε σχέση με όλα αυτά που αναφέρθηκαν και βλέπω ότι αυτός είναι ένας τομέας που σε καίει
Καλή περίπτωση το Ρο-Χι όπως άλλωστε και το Μιατάκι. Ευτυχώς που υπάρχει η Μαζντα γιατί αλλιώς οι επιλογές θα ήταν πάντα μεταξύ ψυγείου και πλυντήριου...
Το NC θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά δε χωράω (είμαι 1.92) - βρίσκω στο τιμόνι!!
Το RX8 σε έκδοση Challenge αν εξαιρέσεις τον περίεργο επιλογέα ήταν εξαιρετικό παρόλο που ήταν αργό και με κατανάλωση νταλίκας. Μάλλον το Cosmo αξίζει καλύτερα. Τώρα όμως κοιτάζω μόνο για καινούριο αμάξι οπότε λόγω τιμής (βασική 26 χιλιάρικα) το RX αποκλείεται... δυστυχώς!
Γνώμες για σπορτίφ μικρομεσαίο χατς με ~22κ