-
που μπορω να βρω σωστο ευθυγραμμισα στην αθηνα?εχει service η bilstein στην αθηνα να μου ελεχξουν τα αμορτισερ και την ευθυγραμμιση?
-
ο πουπακης ειναι καλος?εχω ακουσει καλα λογια απο τιμες πως ειναι?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κλειδώνουν το τιμόνι σε ευθεία θέση με ένα ρυθμιζόμενο στήριγμα ( ιδιοκατασκευή νομίζω είναι ) και μετά βλέπουν στο μηχάνημα την απόκλιση από την ευθεία, λασκάροντας ή σφίγγοντας ανάλογα το κάθε ημίμπαρο φέρνουν τους τροχούς στην ευθεία πάντα εντός των στοιχείων του κατασκευαστή.
Κάπως έτσι έγινε και στο δικό μου. Το τελευταίο 2μηνο σιγά - σιγά το τιμόνι 'έχανε' προς τα αριστερά προκειμένου το αυτοκίνητο να έχει ευθεία πορεία. Το πήγα για ευθυγράμμιση και όλα πλέον o.k. Επειδή δεν το είχα ξαναδεί ψιλοτρόμαξα αρχικά, φοβούμενος μήπως υπάρχει 'ιστορία' με το τιμόνι, ωστόσο τα πράγματα ήταν αρκετά πιο απλά.
-
παιδιά δε βγάζω άκρη στην αντιπροσωπεία μου VW για το στραβό τιμόνι σε Polo, που μπορώ να απευθυνθώ έξω? ή να κοιτάξω πρώτα σε άλλη αντιπροσωπεία?
-
Πόσες επιλογές αντιπροσωπειών έχεις?
-
Ας πεινάσουν τότε...
-
Ο χρήστης halokoloko έγραψε:
υπάρχει πιθανότητα να πάει κάποιος για να του ελέγξουν κάποιο πρόβλημα, σε αντιπροσωπία διαφορετική από αυτή που αγόρασε το αμάξι, και να μη στραβώσουν ??Συνήθως σε προσέχουν για να σε 'κερδίσουν'.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ήταν άσχετος ή τεμπέλης.Κλειδώνουν το τιμόνι σε ευθεία θέση με ένα ρυθμιζόμενο στήριγμα ( ιδιοκατασκευή νομίζω είναι ) και μετά βλέπουν στο μηχάνημα την απόκλιση από την ευθεία, λασκάροντας ή σφίγγοντας ανάλογα το κάθε ημίμπαρο φέρνουν τους τροχούς στην ευθεία πάντα εντός των στοιχείων του κατασκευαστή.
Απο οτι εχω δει, οπως ακριβως τα περιγραφεις ειναι μονο που ρυθμιζουν το ακρομπαρο...χωρις να ειμαι 100% σιγουρος δεν ειδα να πειραζουν κατι στο ημιμπαρο, και ειχα παει για ακριβως αυτο το λογο, στην ευθεια ειχα στραβο τιμονι, επειτα ολα οκ.
Κατι αλλο, στα πολλα χιλιομετρα 80+ οταν επιταχυνω(τερμα γκαζι) νιωθω οτι τραβαει αριστερα, μολις το αφηνω το γκαζι νιωθω οτι τραβαει δεξια. Το αμαξι (favorit) ειναι ευθυγραμισμενο προσφατα, και ελεγμενο απο κατω για τζογους..δεν βρεθηκε κατι. Τι συγκεκριμενο να κοιταξουμε? Δεν το χω παει στο μηχανικο για αυτο το θεμα ακομη.
-
υπαρχει μαγαζι για ολα αυτα.εκει πηγαινω εγω εδω και χρονια απο τοτε που μου τον συστησαν.προς εκπληξη μου εφτιαχνε και αγωνιστικα αυτοκινητα.τα βρισκει ολα ο τυπος.δεν γραφω εδω ομως την διευθυνση του μαγαζιου μην το παρουν για διαφημηση.οποιος θελει ας στειλει πμ.το μαγαζι ειναι αθηνα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κατι αλλο, στα πολλα χιλιομετρα 80+ οταν επιταχυνω(τερμα γκαζι) νιωθω οτι τραβαει αριστερα, μολις το αφηνω το γκαζι νιωθω οτι τραβαει δεξια. Το αμαξι (favorit) ειναι ευθυγραμισμενο προσφατα, και ελεγμενο απο κατω για τζογους..δεν βρεθηκε κατι. Τι συγκεκριμενο να κοιταξουμε? Δεν το χω παει στο μηχανικο για αυτο το θεμα ακομη.
Σινεμπλοκ ψαλιδιών.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σινεμπλοκ ψαλιδιών.
To γνωστο τεσταρισμα με τον λοστο? Θα φανει εκει?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
To γνωστο τεσταρισμα με τον λοστο? Θα φανει εκει?
Υποθέτω αν το δει κάποιος έμπειρος, θα φανεί.
Είχα ακριβώς τα συμπτώματα που περιγράφεις. Οι ευθυγραμμίσεις βγαίναν ο.κ. αλλά στην επιτάχυνση τα φθαρμένα σινεμπλοκ επέτρεπαν αυξημένη σύγκλιση, ιδιαίτερα του αριστερού (στην περίπτωσή μου) τροχού. Το αμάξι τραβούσε δεξιά, οπότε ενστικτωδώς έκανα το τιμόνι λίγο αριστερά ώστε να πηγαίνω ευθεία. Μόλις άφηνα το γκάζι (π.χ. για να αλλάξω ταχύτητα) το σύστημα διεύθυνσης 'ίσιωνε', οπότε έφευγα αριστερά επειδή είχα ήδη λίγο στριμμένο το τιμόνι.
Γενικά, η γεωμετρία του μπροστινού μου συστήματος ήταν σωστή μόνο όταν κυλούσα χωρίς γκάζι και όταν το αμάξι έμπαινε (μάταια) στο μηχάνημα για ευθυγράμμιση!
Άλλαξα αναγκαστικά ψαλίδια (πάνε μαζί με τα σινεμπλοκ στο αμάξι μου punto) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. -
Εμενα κατα την επιταχυνση τραβαει ελαφρως αριστερα αλλα δεν συνεχιζει να με αλλαξει λωριδα, μονο στο πατημα του γκαζιου που δινει κινηση ''ψαρευει''.
Στο αφημα του γκαζιου με παιρνει δεξια σε σημειο που αλλαζω λωριδα σε λιγα μετρα αν δεν το επαναφερω με το τιμονι. Εκεινη την στιγμη παρατηρω το τιμονι ελαφρως στριμμενο αριστερα.Θυμηθηκα οτι καποια στιγμη στην ευθυγραμιση μου χαν πει οτι ο δεξιος τροχος ειναι πιο πισω απο τον αριστερο περιπου 1,5% παρατηρητε και με τα δαχτυλα η διαφορα αν τα βαλεις αναμεσα στον τροχο και στον μαρσπιε, αυτο θα ειναι το προβλημα ε?
Εγω παντως τωρα το διαπιστωσα στον δρομο το προβλημα. -
αυτο ειναι γωνια καστερ το μπρος πισω αν δεν κανω λαθος.πηγαινε στο μαστορα να στο φτιαξει.
-
Καποιοι στην ευθυγραμισση βαζουν μια βεργα και εχουν πατημενο το φρενο κατα την διαδικασια της ρυθμισης. Καποιοι αλλοι οχι.
Τι ρολο παιζει αυτο? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καποιοι στην ευθυγραμισση βαζουν μια βεργα και εχουν πατημενο το φρενο κατα την διαδικασια της ρυθμισης. Καποιοι αλλοι οχι.
Τι ρολο παιζει αυτο?Το τιμόνι μπλοκάρουν.
-
Περα απο αυτο. Για τα φρενα λεω. Αναβουν και τα στοπ πισω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Περα απο αυτο. Για τα φρενα λεω. Αναβουν και τα στοπ πισω.Μάλλον εξαρτάται πως μπλοκάρουν το τιμόνι
http://www.getatool.gr/eidika-ergaleia- ... 904b2.html -
Βλέπω ότι φρόντισαν να στερεώσουν το τιμόνι στην ευθεία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βλέπω ότι φρόντισαν να στερεώσουν το τιμόνι στην ευθεία.για τις ανάγκες της φωτογράφισης
Περί Ευθυγραμμίσεων....