-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τι έγινε ξαφνικά συμφωνείτε όλοι;Εγώ συμφωνώ... (όπως θα κατάλαβες)
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Τι έγινε ξαφνικά συμφωνείτε όλοι;Νο
Το άρθρο που παρέθεσες είναι σε γενικές γραμμές σωστό.
Με τιμές 1/4 και 1/8 in όμως δεν κάνεις ρύθμιση απόκλισης αλλά τζόγου
Οταν θα έχω χρόνο θα γράψω ένα αναλυτικό ποστ για τη σχέση της σύγκλισης στο κράτημα και την αίσθηση του αυτοκινήτου. -
Με τιμές 1/4 και 1/8 in όμως δεν κάνεις ρύθμιση απόκλισης αλλά τζόγου
Αν ειναι 1/4 και 1/8 της ιντσας ειναι υπεραρκετο για αυτοκινητο δρομου αφου ειναι πανω απο 3mm αποκλιση ανα τροχο (δηλαδη πανω απο 18 λεπτα ανα τροχο για 17' ζαντα).
Οσο για το οτι ειναι 'σε γενικες γραμμες σωστο' δεν θεωρω πως εχει καπου λαθος το αρθρο η αν πιστευεις εσυ πες μας που, λεει αυτο που εδω και χρονια ολοι αποδεχονται απλα γενικευει καθως αναφερεται σε ολα τα αυτοκινητα (υποψιν ειναι αναπαραγωγη απο αρθρο του περιοδικου Sport Compact Car και δεν νομιζω να λενε στον κοσμο ψεματα ). -
Μετά από αλλαγή αμορτισέρ και χωρίς να κάνω ευθυγράμμιση πάω για έλεγχο ΚΤΕΟ .... οκ το αμάξι περνάει κανονικά ... και παρατηρώντας τις μετρήσεις βλέπω ότι λέει σύγκλιση/απόκλιση : -7m/1klm, με χαρακτηρισμό σοβαρή έλλειψη >10m/1klm. και ρωτάω τον τεχνικό ..... οκ ... και από που δηλαδή τραβάει το όχημα από δεξιά ή από αριστερά ? Απάντηση δεν πήρα..... αν το δούμε λογικά δεξιόστροφα είναι + και αριστερόστροφα -, μάλλον αριστερά λέει ότι τραβάει ..... και πάμε παρακάτω .... θα πάω το 106 μου για ευθυγράμμιση.... τι ρυθμίσεις μπορώ να κάνω ??? φαντάζομαι μόνο την σύγκληση απόκλιση μπορώ να ρυθμίσω και τίποτα παραπάνω. Στο μηχάνημα που θα κάνει ευθυγράμμιση μάλλον θα έχει database για όλα τα μοντέλα ώστε να ρυθμίσει την σύγκληση απόκλιση σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην database (εργοστασιακή κατάσταση). όμως το 106 μου δεν έχει εργοστασιακή ανάρτηση ... πρέπει να προσέξω κάτι παραπάνω ???
Κάπου είχα διαβάσει, ότι εμπειρικά... με σύγκληση είναι πιο καλό στις στροφές
με πιο πολύ απόκλιση πιο καλό στις ευθείεςκαμια πρόταση μιας και τώρα αρχίζω να ψάχνομαι στην γεωμετρία ???
ανεβάζω και τα στοιχεία της τελευταίας ευθυγράμμισης που έχω κάνει μήπως και βοηθήσουν τους guru για καλύτερη διάγνωση ....
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id ... 071&size=l
Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις τους ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει, ότι εμπειρικά... με σύγκληση είναι πιο καλό στις στροφές
με πιο πολύ απόκλιση πιο καλό στις ευθείεςΜε σύγκλιση έχεις περισσότερη σταθερότητα στην ευθεία και στο φρενάρισμα.
Με απόκλιση δεν έχεις σταθερότητα στην ευθεία, το αμάξι είναι πολύ ευαίσθητο στο τιμόνι και αρχίζει να στρίβει πιο εύκολα.
Νομίζω είναι θέμα γούστου, δε ξέρω αν η μια ή άλλη ρύθμιση είναι πιο γρήγορη.
-
-
Για τη σύγκλιση τα γράφει ανάποδα - τα άλλα δεν τα είδα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για τη σύγκλιση τα γράφει ανάποδα - τα άλλα δεν τα είδα.Λεωνίδα, σωστά τα λέει ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος ... απλώς πρόσεξε ότι αναφέρει ... Υπερβολικές τιμές σύγκλισης
Ο Δημήτρης είναι μέλος του 4TF (username proto) ... όμως έχει πολύ καιρό να γράψει.
-
ειχα ξαναγραψει πριν μερικους μηνες το προβλημα που εχω στο αμαξι... μολις παταω γκαζι με τραβαει δεξια κ στα πολα κμ... μετα απο καπιεσ στροφεσ τοθ κινητηρα δλδ νωθο οτι τραβαει δεξια!!! εχω αλλαξει τα παντα εκτος απο κρεμαγερα, ημιαξονια κ ακρομπαρα... μπορει να ειναι κατι απο αυτα? αν ναι γιατι? νιωθω οτι το αμαξι δεν περνει ιδια δυναμη κ στους 2τροχους... γινεται αυτο? ενα φιατ 128 εχω.... help!!!!!!
-
Ψαλίδια έχεις αλλάξει;
-
τα μπρατσα ενοεις που λεμε ε? ναι ειναι καινουρια....! μονο ακρομπαρα,κρεμαγερα κ ημιαξονια δεν εχω αλλαξει. μπορει να χανει ο ενας τροχος κινηση? δλδ να κανει λιγοτερους κυκλους?
-
Ευθυγράμμιση;
Θα πρότεινα να αλλάξεις και ακρόμπαρα πάντως, ειδικά αν το τράβηγμα συνδυάζεται με τρέμουλο στο τιμόνι.
-
εχει γινει ευθηγραμιση... οχι δεν εχει τρεμουλο... μονο οταν πατας γκαζι, κ συγκεκριμενα μετα απο καποιεσ στροφεσ τραβαει δεξια!
-
Ο χρήστης brotherfiat128 έγραψε:
εχει γινει ευθηγραμιση... οχι δεν εχει τρεμουλο... μονο οταν πατας γκαζι, κ συγκεκριμενα μετα απο καποιεσ στροφεσ τραβαει δεξια!Δοκίμασε να φέρεις τα εμπρός λάστιχα αριστερά-δεξιά. Αν μετά τραβάει προς την αντίθετη κατεύθυνση τότε φταίνε τα λάστιχα.
-
αλλαξα κ τα 4 λαστιχα... τπτ! μονο αυτα που ειπα δεν εχουν αλαχτει!
-
kremagiera einai pithanotata otan traba stin epitaxynsi...
-
το ευχομαι... κ εγω για κρεμαγερα λεω αλλα.... θα δηξει!!! απο ημιαξονια ειναι πηθανο να κανει περισοτερες στροφες ο ενας τροχος απο τον αλλον.?
-
Ο χρήστης brotherfiat128 έγραψε:
το ευχομαι... κ εγω για κρεμαγερα λεω αλλα.... θα δηξει!!! απο ημιαξονια ειναι πηθανο να κανει περισοτερες στροφες ο ενας τροχος απο τον αλλον.?Eίναι λογικό ως ένα βαθμό ο ένας τροχός να παίρνει περισσότερη ροπή από τον άλλο επειδή τα ημιαξόνια συνήθως έχουν διαφορετικό μήκος. Η ροπή ισούται με δύναμη επί την κάθετη απόσταση, όπου η κάθετη απόσταση είναι το μήκος του ημιαξονίου.
Άρα σε πολλά αυτοκίνητα εμφανίζεται το φαινόμενο torque steer, δηλαδή να στρίβει το αυτοκίνητο κατά την επιτάχυνση. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο έντονο είναι το φαινόμενο στην δικιά σου περίπτωση και αν όντως οφείλεται σε αυτό. -
Μπορει να ειναι προβλημα διαφορικου;
-
oxi ειναι προβλημα παρα πολυ εντονο δυστηχως... διαφορικο μπορει να ειναι οπως λεει το παιδι? ημιαξονιο ξερει κανεις αν μπορει να ειναι?
Περί Ευθυγραμμίσεων....