-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
chipsaway στην Αχαρνων.Οικονομικος και αψογος στη δουλεια του.Δεν χανεις να παρεις μια προσφορα.
Ζητα τον Φωτη,και πεστου με στελνει ο Δημητρης που σε περναει απο την εξωτερικη.Θα καταλαβει.φιλε δε ξερω αν διαβασες το θεμα μου αλλα πηγα στην chipsaway στην αχαρνων και μου ειπαν την ιδια τιμη με ολικο βαψιμο που πηρα προσφορα απο κατι φανοποιους που θα πει 200 ευρω..εσυ τι θα προτεινες?
-
Ο χρήστης nickolas_18 έγραψε:
chipsaway στην Αχαρνων.Οικονομικος και αψογος στη δουλεια του.Δεν χανεις να παρεις μια προσφορα.
Ζητα τον Φωτη,και πεστου με στελνει ο Δημητρης που σε περναει απο την εξωτερικη.Θα καταλαβει.φιλε δε ξερω αν διαβασες το θεμα μου αλλα πηγα στην chipsaway στην αχαρνων και μου ειπαν την ιδια τιμη με ολικο βαψιμο που πηρα προσφορα απο κατι φανοποιους που θα πει 200 ευρω..εσυ τι θα προτεινες?
εγω θα διαλεγα την τοπικη για να αποφυγω την διαφορα που ειναι πιο ευκολα ορατη απο κομματι σε κομματι σε συγκριση με το σβησιμο που γινεται στην τοπικη βαφη.Επισης οταν θα πουληθει το αυτοκινητο, μπορεις να αποδειξεις οτι δεν ειχες τρακαρει και αλλαξες φτερο-καπω-πορτα οτιδηποτε,αλλα εφτιαξες καποιες γρατζουνιες/βαθουλωματακια κλπ μικροζημιες.
στην Αχαρνων εχω φτιαξει και το εβο εδω και 5 χρονια σε γρατζουνιες και ουτε ξεφλουδισματα,ουτε διαφορες ουτε τιποτα.
Τον συστηνω ανεπιφυλακτα. -
Για ελαφριά και 'ψιλή' γρατζουνιά,σα γάτας ας πούμε αλλα όχι βαθιά,προτείνετε μεσαία ή χοντρή αλοιφή; Με ψιλή της 3m που δοκίμασα δεν έκανε δουλεια.
-
Αυτός στην αχαρνων ειναι καλός
-
Το μεταφέρω και εδώ:
Χρησιμοποιώ το παρακάτω:
http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-metallikon-xromaton-sonax-250ml-20114
Γράφει ότι είναι 'Συνδυασμός φυσικών κεριών με συστατικά υψηλής ποιότητας. Συνίσταται η χρήση του 4 φορές το χρόνο'. Λέει και άλλα, ότι προστατεύει το χρώμα, γυαλίζει κλπ. Εμένα στο καπό πηγαίνουν γάτες και αφήνουν στάμπες που φεύγουν δύσκολα με το σαμπουάν της Wurth που χρησιμοποιώ.Κοίταξε από αλοιφές γυαλίσματος και προστασίας του χρώματος γνωρίζω λίγα. Όταν είδα το sonax κάποιες στάμπες από κουτσουλιές πουλιών που άφησαν θαμπάδα στο χρώμα, το sonax να τις βγάζει, σκέφτηκα αυτό που γράφεις. Μήπως αφαιρεί από το στρώμα του βερνικιού και αν το χρησιμοποιώ συχνά στο τέλος θα φάω το βερνίκι; Μετά από όσο ξέρω αυτές οι αλοιφές είναι για 3 φορές το χρόνο και όχι για κάθε μέρα όπως τη χρησιμοποιώ τοπικά βέβαια όπου βλέπω βρωμιά που δε φεύγει μετά το σαπούνισμα και καθάρισμα με το δέρμα.
Αυτό που κατάλαβα είναι πως υπάρχει μία κατηγορία αλοιφών που αφαιρεί γρατζουνιές και βρωμιές, αφαιρώντας και ένα μέρος από το βερνίκι.
Μια άλλη κατηγορία είναι αλοιφές που έχουν μόνον κερί και μπορεί να μη γυαλίζουν το αμάξι, προστατεύουν όμως το βερνίκι, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα με το κερί.
Αν τα λέω σωστά πες μου ποια αλοιφή δεν καταστρέφει το βερνίκι και προστατεύει το χρώμα. Δε με νοιάζει η γυαλάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως επιθυμώ η αλοιφή να δημιουργήσει θαμπάδα. Αν κατάλαβα θα είναι αλοιφή που έχει μόνον κερί. Πρόκειται για αυτοκίνητο με ενός χρόνου μπογιά (μεταλλικό διπλής), χρώματος 'ποντικί'. Αν γίνεται το κόστος της να μην είναι πάνω από 20 ευρώ εκτός αν κάτω αυτού του ποσού δεν έχει κάτι ποιοτικό οπότε μου προτείνεις πάνω από τα 20 ευρώ.
Θέλω όμως είτε εσύ, είτε όποιος διαβάζει το μήνυμα να μου πει υπεύθυνα, δοκιμασμένα, γιατί παιδιά, μην πάω να προστατεύσω το χρώμα και το καταστρέψω. Είναι το κόστος μεγάλο. Α
Αλοιφαδόρο δεν έχω. Έχω τα χέρια μου.
Τα σημεία που θέλω να αλείψω είναι ο ουρανός και το καπό γιατί εκεί πάνε οι γάτες της γειτονιάς και μου αφήνουν στάμπες.Το συζήτησα εδώ αν θέλουν οι mods ας κάνουν τις αλλαγές
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=56355&p=3028440#p3028440 -
Θελω να περασω το καπω του αυτοκινητου μου ξανα βερνικι, γιατι εχει χαλασει.Το χρωμα ειναι οκ.
Εχω ενα ηλεκτρικο πιστολι βαφης με μπεκ 1,8 mm.
Μηπως ειναι αρκετα μεγαλη η διαμετρος για βερνικι, δηλαδη μηπως δεν κανει καλη επιφανεια?
Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο?
Ο κατασκευαστης του εργαλειου παντως αναφερει οτι κανει και για βερνικια. -
Εχει βερνίκια και βερνίκια εσυ πιο Βερνικη έχεις ?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Θελω να περασω το καπω του αυτοκινητου μου ξανα βερνικι, γιατι εχει χαλασει.Το χρωμα ειναι οκ.
Μηπως ειναι αρκετα μεγαλη η διαμετρος για βερνικι, δηλαδη μηπως δεν κανει καλη επιφανεια?
Ο κατασκευαστης του εργαλειου παντως αναφερει οτι κανει και για βερνικια.φουρνο έχεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο κατασκευαστης του εργαλειου παντως αναφερει οτι κανει και για βερνικια.φουρνο έχεις;
στην κουζινα σιγουρα.
-
Φουρνο δεν εχω, αλλα εχοντας βαψει πολλα μερη αυτοκινητου με σπρευ, αν η διαδικασια γινει σε εξωτερικη θερμοκρασια πανω απο 20 βαθμους κελσιου δεν υπαρχει προβλημα.Καθε χερι στεγνωνει σε ενα τεταρτο.
Βερνικι εχω και 1Κ και 2Κ της duplicolor. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Φουρνο δεν εχω, αλλα εχοντας βαψει πολλα μερη αυτοκινητου με σπρευ, αν η διαδικασια γινει σε εξωτερικη θερμοκρασια πανω απο 20 βαθμους κελσιου δεν υπαρχει προβλημα.Καθε χερι στεγνωνει σε ενα τεταρτο.
Βερνικι εχω και 1Κ και 2Κ της duplicolor.Με την σκόνη τι θα κάνεις;
-
βαφω σε υπογειο αφου εχω καταβρεξει πρωτα για να κατακατσει η σκονη.
Στο αρχικο ερωτημα μου αν μπεκ 1,8 mm κανει για βερνικι υπαρχει καμια απαντηση? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο αρχικο ερωτημα μου αν μπεκ 1,8 mm κανει για βερνικι υπαρχει καμια απαντηση?θα σε ταλαιπωρήσει λιγάκι επειδή το καπό έχει μεγάλο όγκο, αλλά μπορείς να το κάνεις
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο αρχικο ερωτημα μου αν μπεκ 1,8 mm κανει για βερνικι υπαρχει καμια απαντηση?Δεν ξέρω σε ποια φάση της διαδικασίας είσαι. Το έχεις ασταρώσει - βάψει και μένει να το βερνικώσεις; Ή έχει καταστραφεί το βερνίκι και θα περάσεις από πάνω νέο βερνίκι. Χωρίς να γνωρίζω πολλά, ξέρω πως αν το βερνίκι έχει ταλαιπωρηθεί δε μπορείς να το περάσεις από πάνω βερνίκι. Θέλει ξύσιμο, αστάρωμα, βάψιμο και νέο βερνίκωμα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο αρχικο ερωτημα μου αν μπεκ 1,8 mm κανει για βερνικι υπαρχει καμια απαντηση?Το 1.8 είναι για αστάρια που περιέχουν πολλά στερεά ( οξείδια αλουμινίου, μαγνησίου κλπ ) για χρώματα και βερνίκια, θέλεις 1.5
-
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Ναι εχει ξεφλουδισει το βερνικι και με μαλακο γυαλοχαρτο εχω αφαιρεσει το βερνικι χωρις να πειραξω το χρωμα.
Ετσι κι αλλιως παλιο ειναι το αμαξι, και να μην πετυχει δε τρεχει και τιποτα.
κ. Παναγιωτη το BOSCH PFS 55 που λεει οτι ειναι λεπτου ψεκασμου δεν κανει?
Απο οτι ειδα στα τεχνικα χαρακτηριστικα του, ψεκαζει και ακρυλικα βερνικια και αλκυδικα λακες κλπ. -
Με το πιο μεγάλο μπεκ υπάρχει ο κίνδυνος τρεξιματων αφού ψεκαζει περισσότερο βερνίκι. Αν μπορείς να το δουλέψεις , προχώρα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!
Ναι εχει ξεφλουδισει το βερνικι και με μαλακο γυαλοχαρτο εχω αφαιρεσει το βερνικι χωρις να πειραξω το χρωμα.
Ετσι κι αλλιως παλιο ειναι το αμαξι, και να μην πετυχει δε τρεχει και τιποτα.
κ. Παναγιωτη το BOSCH PFS 55 που λεει οτι ειναι λεπτου ψεκασμου δεν κανει?
Απο οτι ειδα στα τεχνικα χαρακτηριστικα του, ψεκαζει και ακρυλικα βερνικια και αλκυδικα λακες κλπ.Κάνε μια δοκιμή κάπου αλλού, σε μια άλλη επιφάνεια, και να προσέξεις την αραίωση, είναι πολύ βασικό.
Θάλει σούρωμα, πάρε ένα παληό λεπτό καλτσόν, βάλτο επάνω από το δοχείο και πίεσε το δάχτυλο σου στην μέση να κάνει μια λακκούβα, κράτα το καλτσόν με το χέρι σου να μη βουλιάζει και ρίξε το βερ΄νικι στο δοχεί, αφού πρώτα το έχεις αραιώσει σύμφωνα με τις οδηγίες και με το κατάλληλο διαλυτικό, βάψε λίγο σε μια άλλη επιφάνεια να αποκτήσεις το filling του πιστολιού της δέσμης και της ποσότητας του χρώματος με συνεχή κίνηση του χεριού.
To πιστόλι σου ρυθμίζει τη δέσμη σε οριζόντια και κάθετη, να επιλέξεις την κάθετη και όχι αυτή του μολυβιού γιατί θα ρίξει το βερνίκι σαν το λάστιχο της βρύσης και όταν κάνεις τη δοκιμή να ρυθμίσεις και την επιθυμητή ροή από τον διακόπτη που έχει.
-
δοκιμες θα ξεκινησω σιγουρα,και συντομα!
Ευχαριστω και παλι! -
Καλησπερα! Ειμαι νεα οδηγος και σημερα εγκαινιασα το αυτοκινητο μου με το πρωτο του βαθουλωμα! Εχω χτυπησει νευρο απ οτι μου ειπαν, ειναι στην πορτα του συνοδηγου - με το μπροστινο φτερο, και οπως την ανοιγω βρισκει! Ανοιγει ολη μεν , αλλα βρισκει! Εχει γρατζουνιστει και εχει χτυπησει και το φτερο και η πορτα και χει βγει ο θολος λιγο προς τα εξω! Μικρο χτυπημα φαινεται δεν κανει και πολυ μπαμ αλλα τελικα εχει κανει ζημια! Δεν ξερω πως να το περιγρψω καλυτερα γιατι τωρα μααθαινω κ γω τα του αυτοκινητου θεμτα! Ψαχνω καποιο καλο φανοποιειο , με λογικο κοστος, αλλα αυτο που με νοιαζει ειναι να γινει οσο το δυνατον καλυτερη δουλεια! Ειμαι κατοικος Παγκρατιου! Αν γνωριζεται κατι παρακαλω ενημερωστεμε !
Το ερώτημα σου μεταφέρθηκε στο σωστό θέμα.[MOD]
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...