-
Aν πρέπει να τα πεις στον βαφέα να τα κάνει, βρες άλλο βαφέα γιατί το πιο πιθανό είναι να δουλέψει όπως δουλεύει πάντα, σκατά δηλαδή. Γενικά καλό μάστορα δύσκολα θα βρεις, πες περιοχή που είσαι μήπως σε στείλει κάποιος συστημένο και είσαι τελικά τυχερός.
Η τιμή παίζει ανάλογα με την περιοχή. Επαρχία είναι φθηνότερα. 1500 που λες είναι ένας καλός μέσος όρος. -
Σε ευχαριστω φιλε μου για την γρηγορη απαντηση.Απο Αθηνα ειμαι.Το θεμα ειναι οτι δεν θα τα πω αυτα στον βαφεα για να αλλαξει τον τροπο που δουλευει.Αν ο βαφεας,εισαι ατυχος και δεν ειναι καλος,οτι και να κανεις την εκατσες!Το θεμα ειναι οτι ακομα και καλοι μαστορες επειδη ειτε δεν πολυ ασχολουνται,ειτε επειδη βαζουν κατι πιτσιρικαδες που εχουν να τα κανουν τα πολλα,ειτε γιατι δεν αφηνουν τον φουρνο να ψησει καλα το βερνικι για να γλυτωσουν ρευμα, μπορει να σου βγαλουν κακο αποτελεσμα.Οποτε πολυ απλα αν εγω δεν μεινω απολυτα ευχαριστημενος καταλαβαινεις οτι δεν θα παρει cent!!Αυτα τα ξεκαθαριζω απο την αρχη.Του εξηγω τι θελω,αν μπορει να το κανει και ποσα θελει για αυτο.Αν μου πει οτι μπορει δεσμευεται να το κανει.Αν δεν το κανει δεν θα τηρησω και γω το λογο μου.Χιλιες φορες να φαινομαι μακακας και ο κακος της υποθεσης παρα να αφηνω τον Ελληνα μαστορα ελευθερο να κανει οτι θελει αναλογα με τα κεφια.Παντως δεν εχω διαλεξει μαστορα,που λες οτι πρεπει να αλλαξω.Ξερω ειμαι πολυ απαιτητικος πελατης αλλα ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω και αναλογα.
-
Θα δεις προηγούμενες δουλειές του.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα δεις προηγούμενες δουλειές του.που θα τις δει
σπιτια ειναι να περασει απ εξω? -
απο φωτογραφιες..ο πλεον αξιοπιστος τροπος να δεις μπιμπικια απο ασχημη βαφη,διχρωμια αναμεσα σε πορτα-φτερο κτλ...
οτι να ναι...ο καθενας στον κοσμο του..
απλα πραγματα πας σε βαφεα,θελω αυτο ποσα θελεις?
τοσα...ωραια οταν πας να παραλαβεις το οχημα αν κατι δεν σου αρεσει τους λες ξαναβαφτο ή μην τον πληρωνεις για το συγκεκριμενο κοματι...
δουλεια να δει πως?θα φωναξει πελατη του ο βαφεας,ελα να δουμε το αμαξι σου που το εβαψα να το δει υποψηφιος πελατης μου?
ενδεχομενως αν ειναι αργοσχολος ο παλιος πελατης ,και δν εχει βαφτει το αμαξι πριν 2 χρονια ..να ερθει....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Θα δεις προηγούμενες δουλειές του.
που θα τις δει
σπιτια ειναι να περασει απ εξω?Στο φανοποιείο που θα πάει ίσως;Δεν θα έχει ούτε ένα αμάξι εκεί;
-
Και να έχει αυτοκίνητο απ'έξω, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς του.
Μπορεί να έχει ταιριάξει το χρώμα τέλεια σε πέντε, αλλά στο δικό σου να αποτύχει. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Και να έχει αυτοκίνητο απ'έξω, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς του.
Μπορεί να έχει ταιριάξει το χρώμα τέλεια σε πέντε, αλλά στο δικό σου να αποτύχει.Ας παίξει τζόκερ τότε
-
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;
-
Απο Αθηνα-Χαλανδρι ειμαι.Εννοειται πως θα δω και προηγουμενες δουλειες του αλλα οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω δεν σημαινει εγγυημενο αποτελεσμα αυτο.Παρολα αυτα ξερετε καποιες καλες μαρκες στο χωρο βαφων-βερνικιων αυτοκινητου;
-
Πιο πολυ θα με απασχολουσε ο βαφεας (μια και αναφερεις οτι εχεις το κολλημα). Δωσε μου την καλυτερη μαρκα χρωμα και ασε με να σου βαψω ενα δωματιο στο σπιτι, θα στο κανω καραβαν σεραϊ εγγυημενα.
Αντιθετα, ενας εμπειρος με ενα χρωμα της σειρας, θα το εκανε μια χαρα.
-
Καλησπερα παιδια!!ως νεος οδηγος εκανα λαθος υπολογισμο και προσπαθοντας να περασω μια κολωνα σε υπογειο παρκινκ,ακουμπησα τη δεξια πορτα αφηνοντας κατι γρατζουνιες πανω της οπως και στο μασπιε..επισης με το που το πρωτοπηρα,καποιος σε προσπαθεια του να ξεπαρκαρει προφανως μου γρατζουναει τον προφυλακτηρα μπροστα και κλαμα εγω..τωρα επειδη το λυπαμαι το αμαξι και θελω να τα φτιαξω γνωριζει κανεις τι μπορω να κανω και να εχω καλο αποτελεσμα?ψαχνοντας σε φορουμς διαβασα για τοπικο και ολικο βαψιμο..σε κατι φανοποιους που ρωτησα μου ειπαν 200 ευρω και για πορτα και προφυλακτηρα ενω για τοπικο βαψιμο οπου πηγα στην πολυδιαφημισμενη chipsaway,μου ειπαν παλι τα ιδια χρηματα..μονο που επειδη δε ξερω ποια ειναι κλτρη επιλογη απο αποψη βαψιματος(τοπικο η ολικο)σας ζηταω τη γνωμη σας μηπως και βγαλω καμια ακρη...ευχαριστω εκ των προτερων
-
εγω θα εκανα ολικη βαφη στο καθε κομματι, 1ον γιατι πιστευω οτι καποια στιγμη στο σβησιμο που θα γινει θα υπαρξει θαμπαδα, 2ον το θεωρω μαλακια να δωσω τα ιδια λεφτα σε αυτον που θα κανει σβησιμο με αυτον που θα βαψει ολο το κομματι.
-
Η chipsway καλή και χρυσή είναι αλλά για μικρές γρατσουνιές και σημαδάκια. Αν η έχει φύγει το χρώμα από τη μισή πόρτα και το μαρσπιέ δεν έχει νόημα η τοπική βαφή, γιατί θα καταλήξει να ξύνει και να βάφει τη μισή πόρτα
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
Η chipsway καλή και χρυσή είναι αλλά για μικρές γρατσουνιές και σημαδάκια. Αν η έχει φύγει το χρώμα από τη μισή πόρτα και το μαρσπιέ δεν έχει νόημα η τοπική βαφή, γιατί θα καταλήξει να ξύνει και να βάφει τη μισή πόρτακοιτα οι γρατζουνιες που εχω κανει ειναι πολυ λιγες και με μηκος το πολυ 3-4 κατοστα η καθεμια..μιλαμε λοιπον για μικρες επιφανειες τοσο σε πορτα οσο και προφυλακτηρα..αξιζει λοιπον να το παω σε φανοποιο να μου βγαζει πορτα προφυλακτηρα για τοσο μικρη εκταση γρατζουνιων?την chipsaway την ξερεις καλα?εχεις προσωπικη εμπειρια?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
εγω θα εκανα ολικη βαφη στο καθε κομματι, 1ον γιατι πιστευω οτι καποια στιγμη στο σβησιμο που θα γινει θα υπαρξει θαμπαδα, 2ον το θεωρω μαλακια να δωσω τα ιδια λεφτα σε αυτον που θα κανει σβησιμο με αυτον που θα βαψει ολο το κομματι.ναι αλλα και το χρωμα το νεο δε θα κανει εστω και μια μικρη αντιθεση απο το υπολοιπο αμαξι?εν τω μεταξυ το αμαξι ειναι ξανα βαμμενο περσι τον ιουνιο απο τον προκατοχο του.το θεωρω βλακεια να αρχιζω να βαφω μονομερη κομματια για γρατζουνιες..δε συμφωνεις?
-
Ο χρήστης nickolas_18 έγραψε:
εγω θα εκανα ολικη βαφη στο καθε κομματι, 1ον γιατι πιστευω οτι καποια στιγμη στο σβησιμο που θα γινει θα υπαρξει θαμπαδα, 2ον το θεωρω μαλακια να δωσω τα ιδια λεφτα σε αυτον που θα κανει σβησιμο με αυτον που θα βαψει ολο το κομματι.
ναι αλλα και το χρωμα το νεο δε θα κανει εστω και μια μικρη αντιθεση απο το υπολοιπο αμαξι?εν τω μεταξυ το αμαξι ειναι ξανα βαμμενο περσι τον ιουνιο απο τον προκατοχο του.το θεωρω βλακεια να αρχιζω να βαφω μονομερη κομματια για γρατζουνιες..δε συμφωνεις?
το να πληρωσεις την γρατζουνια των 10 cm οσο θα πληρωνες για ολη την πορτα το βλεπεις λογικο?
ποσο σιγουρος εισαι οτι σε 3-4 χρονια δεν θα δεις θαμπαδα στο σβησιμο που εγινε? -
chipsaway στην Αχαρνων.Οικονομικος και αψογος στη δουλεια του.Δεν χανεις να παρεις μια προσφορα.
Ζητα τον Φωτη,και πεστου με στελνει ο Δημητρης που σε περναει απο την εξωτερικη.Θα καταλαβει. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
chipsaway στην Αχαρνων.Οικονομικος και αψογος στη δουλεια του.Δεν χανεις να παρεις μια προσφορα.
Ζητα τον Φωτη,και πεστου με στελνει ο Δημητρης που σε περναει απο την εξωτερικη.Θα καταλαβει.+1
έχω πάει και εγώ όχημα και ήταν άψογοι
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
ναι αλλα και το χρωμα το νεο δε θα κανει εστω και μια μικρη αντιθεση απο το υπολοιπο αμαξι?εν τω μεταξυ το αμαξι ειναι ξανα βαμμενο περσι τον ιουνιο απο τον προκατοχο του.το θεωρω βλακεια να αρχιζω να βαφω μονομερη κομματια για γρατζουνιες..δε συμφωνεις?
το να πληρωσεις την γρατζουνια των 10 cm οσο θα πληρωνες για ολη την πορτα το βλεπεις λογικο?
ποσο σιγουρος εισαι οτι σε 3-4 χρονια δεν θα δεις θαμπαδα στο σβησιμο που εγινε?για καμια απο τις 2 βαφες δε μπορω να ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα τους...γι αυτο ζηταω γνωμες μηπως βγαλω κανενα καλο συμπεραγμα
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...