-
Εγώ πάντως έχω 16500 χλμ και είχα αλλάξει τις βαλβολίνες στα 8000 χλμ στο service του πρώτου χρόνου. Αν εξαιρέσουμε οτι ίσως έχει ένα 'ασαφές' κούμπωμα σε σχέση με κάποια άλλα κιβώτια, εμένα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Και όλες οι ταχύτητες μπαίνουν γλυκά. Ίσως και οι βαλβολίνες που έβαλα να έκαναν καλύτερη δουλειά. Storm το rallye έχω αν και δεν έχει σχέση. Το ίδιο κιβώτιο έχει με το GT.
-
Ο χρήστης koliatsos44 έγραψε:
Σχετικα με το κιβωτιο μετα απο 23000 χρησης. Γρατζουναει αρκετα, πεταει τη οπισθεν συχνα πυκνα ενω την εχεις η νομιζεις οτι την εχεις κλειδωσει, ενιοτε και τη πρωτη. και γενικως το σασμαν ειναι ''κουταλα'' οποιος εχει οδηγησει golf v θα καταλαβει τη διαφορα των 2 κιβωτιων, τεραστιο χασμα..Αυτα μονο για το σασμαν...η συνεχεια κατοπην παραγγελιας..
Eσένα ρε συ έχει προφανώς πρόβλημα, τι να λέμε τώρα.
-
Εγω ρε παιδια μεχρι τα 23000 που παταω απο μερα σε μερα δεν εχω αλλαξει ακομα βαλβολινες, θα το κανω τωρα στο μεγαλο. και εγω για αυτη την ''ασαφεια'' μιλουσα.
Δεν ξερω αν θα γλυκανει με αλλαγη βαλβολινων , ελπιζω πως θα στρωσει..
Τωρα δεν ξερω αν υπαρχει διαφορα στα 3θυρα και 5θυρα , εγω 3θυρο εχω ας μας πει καποιο αλλο παιδι με 3θυρο -
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
...Storm το rallye έχω αν και δεν έχει σχέση. Το ίδιο κιβώτιο έχει με το GT.Δεν είμαι σίγουρος όμως αν όλα τα THP είναι από το ίδιο εργοστάσιο, οπότε ίσως αυτό να παίζει ρόλο.
Χωρίς να ξέρω και πολλά, από το wikipedia βρήκα ότι το 207 συναρμολογείται σε 3 εργοστάσια:
Poissy, France
Madrid, Spain
Trnava, SlovakiaΜήπως στην Ελλάδα δεν έρχονται όλα από το ίδιο εργοστάσιο;...
Πως θα μπορούσαμε άραγε να δούμε που έχει συναρμολογηθεί το δικό μας; -
Απο το VIN ?
-
μια καλη 75-80 βαλβολινη κ ειστε μια χαρα... φθηνη ειναι οποτε και 'συχνα' να αλλαζεται δεν ειναι κακο.
-
το θέμα είναι ότι δεν είναι φτηνά τα εργατικά ακόμα ΚΑΙ στα απλά συνεργεία (όχι εξουσιοδοτημένα).
σε μένα στο παλιό μου c4 που είχα αλλάξει 5-6 φορές μου έπαιρναν έξω 50 ευρώ (+την βαλβολίνη που πλήρωνα)
-
50 για αλλαγή βαλβολίνης; Και συ ξαναπήγαινες;
-
Στο λεόν που τις άλλαξα μία φορά έτσι για να είμαι ψυχολογικά εντάξει μιας και το αμάξι ήταν κανα 6μηνο στοκ μου πήραν 90 μαζί με τις βαλβολίνες στην αντιπροσωπεία.
-
βαλβολινιερα απο που αγοραζουμε? μπορουμε να κανουμε καμμια πατεντα με καμμια χοντρη συριγγα?
-
Ο χρήστης koliatsos44 έγραψε:
βαλβολινιερα απο που αγοραζουμε? μπορουμε να κανουμε καμμια πατεντα με καμμια χοντρη συριγγα?Ψαξε για βαλβολινιερα χειρος στο google ,ειναι οπως ο γρασσαδορος σε μεγεθος
-
http://www.gocar.gr/cars/PEUGEOT/207_3d ... 156hp_6sp/
-
http://www.gocar.gr/cars/PEUGEOT/207_3d/1.6_Rallye_156hp_6sp/Επιτέλους και στην Ελλάδα ο Euro5 156 ίππων με το 6άρι σασμάν. Μάλλον τελειώνει το stock των Euro4.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
http://www.gocar.gr/cars/PEUGEOT/207_3d/1.6_Rallye_156hp_6sp/
Επιτέλους και στην Ελλάδα ο Euro5 156 ίππων με το 6άρι σασμάν. Μάλλον τελειώνει το stock των Euro4.
το οποίο 156 σε συνδυασμό με το 6άρι πρέπει να το κάνει άλλο αυτοκίνητο...
όποιος έχει οδηγήσει ραλλυ και ds3 καταλαβαίνει... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Επιτέλους και στην Ελλάδα ο Euro5 156 ίππων με το 6άρι σασμάν. Μάλλον τελειώνει το stock των Euro4.
όποιος έχει οδηγήσει ραλλυ και ds3 καταλαβαίνει...Είναι αρκετά σημαντικές οι προσθήκες. Όχι τόσο λόγω κινητήρα μιας και είναι ελάχιστη η διαφορά σε απόδοση και επιδόσεις, αλλά το 6άρι πιστεύω κάτι θα λέει παραπάνω. Το καλό είναι οτι θα έχει πιο μικρό σήμα λόγω euro 5. Πάντως στην πόλη δίνει αυξημένη κατανάλωση από 9.3 λ/100χλμ το 150άρι σε 9.7 λ/100 χλμ το 156 με το 6άρι.
Τώρα όσον αφορά ds3 και rallye, είχα διαβάσει σε δοκιμή του ds3 οτι το 'αδερφάκι' του, 207 rallye, είχε αφήσει καλύτερες εντυπώσεις στο δρόμο στους δοκιμαστές από το ds3. Το 150άρι πάντα. Με το 6άρι ίσως να έχουν βελτιωθεί οι ρεπρίζ αν είναι πιο κοντό λογικά. Αλλά σαν αμάξι γενικά δε νομίζω να έχει και τόση διαφορά οδηγικά.
-
όποιος έχει οδηγήσει ραλλυ και ds3 καταλαβαίνει...Είναι αρκετά σημαντικές οι προσθήκες. Όχι τόσο λόγω κινητήρα μιας και είναι ελάχιστη η διαφορά σε απόδοση και επιδόσεις, αλλά το 6άρι πιστεύω κάτι θα λέει παραπάνω. Το καλό είναι οτι θα έχει πιο μικρό σήμα λόγω euro 5. Πάντως στην πόλη δίνει αυξημένη κατανάλωση από 9.3 λ/100χλμ το 150άρι σε 9.7 λ/100 χλμ το 156 με το 6άρι.
Τώρα όσον αφορά ds3 και rallye, είχα διαβάσει σε δοκιμή του ds3 οτι το 'αδερφάκι' του, 207 rallye, είχε αφήσει καλύτερες εντυπώσεις στο δρόμο στους δοκιμαστές από το ds3. Το 150άρι πάντα. Με το 6άρι ίσως να έχουν βελτιωθεί οι ρεπρίζ αν είναι πιο κοντό λογικά. Αλλά σαν αμάξι γενικά δε νομίζω να έχει και τόση διαφορά οδηγικά.
δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα (δεν κρατάω χρονομ όταν οδηγάω) αλλά τα 207 150 και ds3 έχουν μπόλικες διαφορές...
τα 6 άλογα διαφορά λένε τη μισή αλήθεια, το 6αρι το άλλο 1/4 και μένει και 1/4 ...
ο κινητήρας του ds3 φαίνεται αρκετά πιο δυνατός και γραμμικός με καλύτερη απόδοση ψηλά...
(ο 150αρης ήταν απογοητευτικός στις δυναμομετρήσεις βγάζοντας 133άλογα στον τροχό...)
τα ηλε/κα του ds3 είναι επίσης 2 στάδια μπροστά...\βέβαια τα ηλε/κα του ραλλυ είναι αισχρά για την κατηγορία που ανήκει... -
δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα (δεν κρατάω χρονομ όταν οδηγάω) αλλά τα 207 150 και ds3 έχουν μπόλικες διαφορές...
τα 6 άλογα διαφορά λένε τη μισή αλήθεια, το 6αρι το άλλο 1/4 και μένει και 1/4 ...
ο κινητήρας του ds3 φαίνεται αρκετά πιο δυνατός και γραμμικός με καλύτερη απόδοση ψηλά...
(ο 150αρης ήταν απογοητευτικός στις δυναμομετρήσεις βγάζοντας 133άλογα στον τροχό...)
τα ηλε/κα του ds3 είναι επίσης 2 στάδια μπροστά...\βέβαια τα ηλε/κα του ραλλυ είναι αισχρά για την κατηγορία που ανήκει...Το 207 έχει βγάλει 151,6 Hp στις 6170RPM σε δυναμομέτρηση στον στρόφαλο. Αυτή πρέπει να κοιτάς και όχι του τροχού που εξαρτάται από διάφορα πράγματα.Κάθε άλλο παρά απογοητευτικός δεν ήταν.. Η ιπποδύναμη που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι στο στρόφαλο πάντα. Να και η δυναμομέτρηση παρακάτω που όπως βλέπεις ανεβάζει σταθερά μέχρι το κόφτη και δεν έχει πτώση απόδοσης. (βλέπε τη γραμμή που τελειώνει στα 150 κοντά γιατί είναι και η δυναμομέτρηση του βελτιωμένου μέσα). Το πόσο πιο γραμμικός είναι ο 156 δεν ξέρω μιας κ 150 θεωρείται υπόδειγμα γραμμικότητας. Φαντάζομαι θα είναι ανάλογα και ο 156.
-
τα ηλε/κα του ds3 είναι επίσης 2 στάδια μπροστά...\βέβαια τα ηλε/κα του ραλλυ είναι αισχρά για την κατηγορία που ανήκει...Γιά να δούμε ελπίζω να έκανε και εκεί αλλάγές και να απέκτησε το αυτοκίνητο τι σπιρτάδα που του έλειπε γιατί είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία όσον έχει να κάνει σε σχέση αξίας / τιμής .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
50 για αλλαγή βαλβολίνης; Και συ ξαναπήγαινες;Μπορει να του εδωσε και κανα τενεκε λαδι για το σπιτι σαν δωρο..
-
[Το 207 έχει βγάλει 151,6 Hp στις 6170RPM σε δυναμομέτρηση στον στρόφαλο. Αυτή πρέπει να κοιτάς και όχι του τροχού που εξαρτάται από διάφορα πράγματα.Κάθε άλλο παρά απογοητευτικός δεν ήταν.. Η ιπποδύναμη που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι στο στρόφαλο πάντα. Να και η δυναμομέτρηση παρακάτω που όπως βλέπεις ανεβάζει σταθερά μέχρι το κόφτη και δεν έχει πτώση απόδοσης. (βλέπε τη γραμμή που τελειώνει στα 150 κοντά γιατί είναι και η δυναμομέτρηση του βελτιωμένου μέσα). Το πόσο πιο γραμμικός είναι ο 156 δεν ξέρω μιας κ 150 θεωρείται υπόδειγμα γραμμικότητας. Φαντάζομαι θα είναι ανάλογα και ο 156.η εικόνα που μας παράθεσες είναι από βελτιωτικό οίκο και αφορά βελτιωμένο μοτέρ ...
η ιπποδύναμη που μας ενδιαφέρει είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτή που φτάνει στους κινητήριους τροχούς... η οποία είναι και η άμεσα μετρήσιμη... στον στρόφαλο προκύπτει με αλγόριθμο με ΒΑΣΗ το διάγραμμα στον τροχό και τις εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν...
το 150αρη βγάζει κάτι περισσότερο από 136 hp τροχό... δεν το λες και επιτυχία...
ούτε γραμμικό τον λες όμως...http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12824
Peugeot 207 Rallye