-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Το Abarth το εχεις παρει η ακομα το περιμενεις?Ποσο σου εφτασε με το κλειδι στο χερι?Περιμένω ακόμα. Με έξοδα, τέλη, πινακίδες κλπ 19.300 περίπου (έξτρα ήταν μόνο τα αυτοκόλλητα και το υποβραχιόνιο, 250+100 ή 150, δε θυμάμαι ακριβώς).
-
Ζηλευω ρε γαμωτο ...
Μα ειναι τοσο ομορφο το πο@στικο... και τοσο ξεχωριστο...
Το Kit σκεφτεσαι να το βαλεις κατευθειαν? -
250 ευρώ για αυτοκόλλητα;
-
ναι ειναι πιο φθηνα απο της mito γιατι δεν εχουν την ιδια ιεροτητα και ιστορια.
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Αυτο μου περασε και εμενα απο το μυαλο πολλες φορες αλλα αν προσεξεις για τα μπακετ λεει οτι του OPC εχουν καλυτερη πλευρικη στηριξη απο του Abarth αλλα λεει οτι στο Abarth βρισκεις πιο ευκολα την ιδανικη θεση οδηγησης.Για τα φρενα δεν σχολιασαν την μετρηση(κατα την οποια το OPC πηγε καλυτερα) , ειπαν ομως οτι τα φρενα του Abarth ειναι πιο ανθεκτικα στην αγωνιστικη χρηση και με καλυτερη αισθηση.
Επισης ειπαν οτι η αναρτηση του OPC ειναι μαλακη σε συγκριση με του Abarth(φαντασου ποσο θα κοπαναει , κατι το οποιο δεν διαβασα πουθενα στο αρθρο) αρα δικαιολογημενα εχει καλυτερο κρατημα συμφωνα με τους δυο οδηγους αγωνων.Γενικα μου φανηκε πως πραγματι το εθαψαν λιγο το OPC στον τομεα της οδικης συμπεριφορας αλλα στην τελικη μπορει να ειναι πραγματι ετσι.Επισης μην ξεχναμε οτι στην ουσια το αρθρο αυτο το εγραψαν δυο οδηγοι αγωνων και οχι οι συντακτες των 4τροχων κατι που σημαινει πως το αρθρο επικεντρωνεται στην οδηγηση στο οριο και τπτ αλλο...σιγουρα παντως το OPC πρεπει να ειναι πιο ανετο.Tα φρένα είναι όπως είναι γνωστό, όσο πιο αποδοτικά είναι στο όριο (σε υψηλή θερμοκρασία) τόσο υστερούν σε νορμάλ χρήση (εντός πόλης), το οποίο είναι μειονέκτημα, όπως μειονέκτημα είναι και το κοπάνημα που αναπόφευκτα θα έχει ένα τόσο ρυθμισμένο (σφιχτό-σκληρό) στήσιμο! Αυτά είναι θετικά για την 'αγωνιστική χρήση', για την καθημερινή όμως αποτελούν αγκάθια! Η κριτική μου είναι λοιπόν ότι αυτά έπρεπε να αναφερθούν, μιας και το αμάξι δεν πάει για την S2000 αλλά για το κάκιστο ελληνικό οδικό δίκτυο, ώστε και η υποψήφιοι αγοραστές να σχηματίσουν μία καλύτερη άποψη (όσο μπορείς βέβαια μέσα από ένα άρθρο).
Κλείνοντας μου φάνηκε λίγο κάπως το γεγονός ότι το SS δεν βγαίνει έτοιμο, αλλά πρέπει να πάρεις το Abarth, και μετά από 20.000 χλμ να το τοποθετήσεις το kit εδώ στην Ελλάδα! Είναι λίγο περίεργο αυτό.... και επίφοβο...
Φιλικά πάντα!Ναι ρε φιλε μου, αλλα ενα θετικο δεν ακουσα για το κακομοιρο το Punto απο το στωμα σου. Θα κοπαναει, τα φρενα δεν θα ειναι χρηστικα στην πολη, ειναι εξειδικευμενο κτλ κτλ κτλ. Αν οι ιταλοι εβγαζαν ενα αποτελεσμετικο αλλα στιφο οδηγικα αυτοκινητο (οπως παρουσιαζουν τη MITO στο ιδιο τευχος) θα βγαινατε ολοι και θα λεγατε οτι παλι προσπαθησαν οι ιταλοι αλλα δεν τα καταφεραν. Τωρα που επιτελους αξιωθηκαν να βγαλουν ενα καταπληκτικο αυτοκινητο τοσο σε αποτελεσμα οσο και σε αισθηση βρισκουμε ότι δικαιολογια μπορει να υπαρξει για να το υποβαθμισουμε...Δεν λεω πως το Corsa ειναι κακο, σε καμια περιπτωση αλλα το Punto βγαινει (επιτελους για τη FIAT) καθαρος νικητης σε μια κατηγορια που αυτα που παρουσιαζεις εσυ ως αρνητικα του, δεν εχουν τοσο μεγαλη σημασια. Επισης τα παρουσιαζεις ως θεωρητικα αρνητικα μιας που στην δοκιμη δεν αναφερονται στο ποσο ανετα-χρηστικα ηταν τα αυτοκινητα οποτε εσυ μονο μπορεις να υποθετεις.Κατσε να γινουν πιο πολλες δοκιμες, κατσε να το οδηγησεις και μετα θαψ' το με σιγουρια. Εδω υποβαθμιζουμε τα πραγματικα γραμμενα θετικα του αυτοκινητου και υπερτονιζουμε τα υποθετικα αρνητικα του. Ημαρτον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
250 ευρώ για αυτοκόλλητα;και κόκκινους καθρέφτες που πάνε μαζί.
Ζηλευω ρε γαμωτο ...
Μα ειναι τοσο ομορφο το πο@στικο... και τοσο ξεχωριστο...
Το Kit σκεφτεσαι να το βαλεις κατευθειαν?Όχι, λέω πριν κλείσω το χρόνο να το βάλω.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ναι ρε φιλε μου, αλλα ενα θετικο δεν ακουσα για το κακομοιρο το Punto απο το στωμα σου. Θα κοπαναει, τα φρενα δεν θα ειναι χρηστικα στην πολη, ειναι εξειδικευμενο κτλ κτλ κτλ. Αν οι ιταλοι εβγαζαν ενα αποτελεσμετικο αλλα στιφο οδηγικα αυτοκινητο (οπως παρουσιαζουν τη MITO στο ιδιο τευχος) θα βγαινατε ολοι και θα λεγατε οτι παλι προσπαθησαν οι ιταλοι αλλα δεν τα καταφεραν. Τωρα που επιτελους αξιωθηκαν να βγαλουν ενα καταπληκτικο αυτοκινητο τοσο σε αποτελεσμα οσο και σε αισθηση βρισκουμε ότι δικαιολογια μπορει να υπαρξει για να το υποβαθμισουμε...Δεν λεω πως το Corsa ειναι κακο, σε καμια περιπτωση αλλα το Punto βγαινει (επιτελους για τη FIAT) καθαρος νικητης σε μια κατηγορια που αυτα που παρουσιαζεις εσυ ως αρνητικα του, δεν εχουν τοσο μεγαλη σημασια. Επισης τα παρουσιαζεις ως θεωρητικα αρνητικα μιας που στην δοκιμη δεν αναφερονται στο ποσο ανετα-χρηστικα ηταν τα αυτοκινητα οποτε εσυ μονο μπορεις να υποθετεις.Κατσε να γινουν πιο πολλες δοκιμες, κατσε να το οδηγησεις και μετα θαψ' το με σιγουρια. Εδω υποβαθμιζουμε τα πραγματικα γραμμενα θετικα του αυτοκινητου και υπερτονιζουμε τα υποθετικα αρνητικα του. Ημαρτον.
Όταν παίρνεις το Abarth που είναι ήδη στημένο και το χαμηλώνεις άλλα δύο εκατοστά εσύ τι περιμένεις να μην κοπανάει ο ημιάκαμπτος σε κάθε λακούβα και σαμαράκι!
Είναι δυνατόν να πώ ότι το Punto και μάλιστα το SS δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών! Απλά το θεωρώ αρκετά στημένο για καθημερινή χρήση! Μιλάμε για 1.5 bar πίεση από χαμηλά, από 1.3 που έχει το απλό Abarth! Kαι μάλιστα απο 1.4 σύνολο! Αυτό ομολογώ ότι δεν είναι κακό αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη η αξιοπιστία του! Εδώ στο OPC, που έίναι 1.6 με 1 και 1.3 over και φοβάμαι για το χειρότερο! Τι να πω και για το Fire μοτέρ της Fiat, που μας έχει συνηθίσει σε πολλά κατά το παρελθόν!
Συνεπώς η κριτική μου είναι στό άρθρο και όχι στο αυτοκίνητο, θεωρώ ότι θα έπρεπε να θίξουν και τον παράγοντα flexibility, στο οποίο θεωρώ ότι το SS υστερεί έναντι του ανταγωνισμού! Εγώ θα έπαιρνα το Abarth!
Πάντως η Fiat έκανε ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, αντάξιο των προσδοκιών, αν και άργησε λίγο! Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! -
Ναι ρε φιλε μου, απλα σε βλεπω και συνεχως εστιαζεις σε αρνητικα πραγματα που πιο πολυ εχουν να κανουν με το γεγονος οτι εχεις το Corsa OPC (ενα πολυ καλο αυτοκινητο) παρα ειναι ουσιας.Δεν διαφωνω οτι μπορει και να ειναι κουτσουρο και δεν διαφωνω οτι μπορει να ειναι πολυ τσιτομενος ο κινητηρας αλλα κατσε να αποδειχτουν και μετα μιλα.Το μονο που εχει αποδειχθει ειναι οτι παει και κυριως στριβει αερα χωρις να σε κρατα αποκομενο απο την οδηγικη απολαυση και ολα αυτα σε εξαιρετικη τιμη .Επισης αν και η ομορφια ειναι υποκειμενικη ειναι τοσο εκλεπτισμενα ομορφο... Ακομα και οι αγγλοι (που τρωγονται με τα αντερα τους) σε δικα τους test το εχουν εκθιασει... Μακαρι να ειχα τα φραγκα τα το παρω...
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ναι ρε φιλε μου, απλα σε βλεπω και συνεχως εστιαζεις σε αρνητικα πραγματα που πιο πολυ εχουν να κανουν με το γεγονος οτι εχεις το Corsa OPC (ενα πολυ καλο αυτοκινητο) παρα ειναι ουσιας.Δεν διαφωνω οτι μπορει και να ειναι κουτσουρο και δεν διαφωνω οτι μπορει να ειναι πολυ τσιτομενος ο κινητηρας αλλα κατσε να αποδειχτουν και μετα μιλα.Το μονο που εχει αποδειχθει ειναι οτι παει και κυριως στριβει αερα χωρις να σε κρατα αποκομενο απο την οδηγικη απολαυση και ολα αυτα σε εξαιρετικη τιμη .Επισης αν και η ομορφια ειναι υποκειμενικη ειναι τοσο εκλεπτισμενα ομορφο... Ακομα και οι αγγλοι (που τρωγονται με τα αντερα τους) σε δικα τους test το εχουν εκθιασει... Μακαρι να ειχα τα φραγκα τα το παρω...Δε λέμε διαφορετικά πράγματα, συμφωνούμε στην ουσία! Απλά επειδή ακριβώς έχω το OPC και είναι ήδη σκληρό για Ελλάδα αναρωτιέμαι πόσο πιο δύσκολο θα είναι το Punto! Το αμάξι είναι πανέμορφο και υποκειμενικά και αντικειμενικά! Αλλά να ομολογήσουμε ότι το Punto με το Corsa είναι σχεδόν τα ίδια αυτοκίνητα! Η καλύτερη συμπεριφορά του Punto δεν αφορά πλαίσιο κτλ, απλά μία πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης! Για αυτό και εγώ θα επέλεγα το Abarth από το SS! Πάντως αν και πάει πολύ καλά και στρίβει αέρα όπως λες, το ESP δεν απενεργοποιείται έστω και αν είναι πιο ¨διακριτικό'. Μου αρέσει πάντως το Punto! Aλλά και πάλι OPC θα έπαιρνα κυρίως λόγω εταιρέιας! Λίγο μαφιόζοι μου φάινονται οι Ιταλοι! (βέβαια η GM κατέχει το 20 % της Fiat Auto Spa, οπότε μιλάμε για συγγενικό καυγαδάκι)
-
Λίγο μαφιόζοι μου φάινονται οι Ιταλοι! (βέβαια η GM κατέχει το 20 % της Fiat Auto Spa, οπότε μιλάμε για συγγενικό καυγαδάκι)Εχεις μεινει πολυ πισω φιλε μου!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λίγο μαφιόζοι μου φάινονται οι Ιταλοι! (βέβαια η GM κατέχει το 20 % της Fiat Auto Spa, οπότε μιλάμε για συγγενικό καυγαδάκι)
Εχεις μεινει πολυ πισω φιλε μου!!!
To 'καυγαδακι' , μετατραπηκε σε διαζυγιο...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λίγο μαφιόζοι μου φάινονται οι Ιταλοι! (βέβαια η GM κατέχει το 20 % της Fiat Auto Spa, οπότε μιλάμε για συγγενικό καυγαδάκι)
Νομίζεις φίλε μου! Διαβασε το Business Week και μιλάμε!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
To 'καυγαδακι' , μετατράπηκε σε διαζυγιο...Το ότι πούλησε μεγάλο μερίδιο πριν από 2 χρόνια έχετε και την εντύπωση ότι ως GM δεν έχει ποσοστό στη Fiat με τη μορφή άλλων εταιρικών σχημάτων. Για ψάξτε το λίγο καλύτερα!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι τοτε ομως δινουν μονο 1 χρονο ή 20.000χλμ περιθωριο για να εγκαταστησεις το κιτ εσε εσε;
-
To 'καυγαδακι' , μετατράπηκε σε διαζυγιο...
Το ότι πούλησε μεγάλο μερίδιο πριν από 2 χρόνια έχετε και την εντύπωση ότι ως GM δεν έχει ποσοστό στη Fiat με τη μορφή άλλων εταιρικών σχημάτων. Για ψάξτε το λίγο καλύτερα!
Δωσε λινκ link
Στο http://www.businessweek.com τελευταια νεα σχετικα με GM & Fiat ηταν το 2000...
Το τελευταιο νεο ειναι παντως οτι η GM ειναι 'μεσα' 3 δις , και το θεωρουν και επιτυχια...
-
Νομίζεις φίλε μου! Διαβασε το Business Week και μιλάμε!
GM Leaves Fiat in the Dust FEBRUARY 15, 2005
The U.S. auto giant is forking over $2 billion so it won't have to buy the Italian carmaker. Now, can Fiat reverse its troubled course?
http://www.businessweek.com/bwdaily/dnf ... _db016.htm14 February 2005
GM and Fiat have reached a settlement to terminate their 5-year partnership and realign their industrial relationship. Under the deal, GM will pay Fiat €1.55 billion and will return its 10% stake in Fiat. In exchange, Fiat gave up a put option to force General Motors to buy the unprofitable Fiat Auto. GM will also acquire an interest in key strategic diesel engine assets and other rights with respect to diesel engine technology and know-how.The most significant elements of the settlement agreement are as follows:
* The Fiat-GM Powertrain (FGP) joint-venture company will be dissolved and GM will regain complete ownership of all GM assets originally contributed. During a transition period, FGP will continue to supply both companies; * GM will co-own with Fiat key powertrain intellectual property, including the SDE and JTD diesel engines and the M20-32 six-speed manual transmission; * GM will acquire a 50% interest in a new joint venture limited to operating the powertrain manufacturing plant in Bielsko-Biala, Poland, that currently produces the 1.3 liter SDE diesel engine; * The GM-Fiat Worldwide Purchasing joint venture will be dissolved.
The companies will continue cooperation through long-term agreements to supply each other with powertrains, continued cooperative development of certain vehicle programs and through Fiat’s participation in GM’s purchasing alliance program, said GM.
http://www.dieselnet.com/news/2005/02gm.phpΤα τελευταια νεα ειναι απο το 2005 και λενε οτι εχει λυθει η συνεργασια των δυο εταιριων.Η GM πληρωσε €1.55 billion για να μην αγορασει την φιατ.Οι ανησυχίες των αρθρογραφων για το μελλον της φιατ μαλλον δεν τους δικαιωνουν.
Εχεις εσυ νεωτερα απο συνεργασια των δυο; -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Γιατι τοτε ομως δινουν μονο 1 χρονο ή 20.000χλμ περιθωριο για να εγκαταστησεις το κιτ εσε εσε;
Λαθος παραθεση;ΓΙατι δεν βλεπω να κολλαει αυτο που ρωτας με αυτο που εχω γραψει εγω ή ο corsa opc.
-
Νομιζα οτι αναφεροσασταν σε θεματα αξιοπιστιας, σορρυ για την παρανοηση
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Νομιζα οτι αναφεροσασταν σε θεματα αξιοπιστιας, σορρυ για την παρανοησηΔεν υπαρχει προβλημα φιλε μου!
-
Αυτό που ξέρω είναι ότι fiat grande punto και opel corsa, φοράνε το ίδιο πάτωμα της fiat.Αυτό που επίσης ξέρω είναι ότι η διαφορά των corsa 1,4 και του GP sporting ήταν στον τρόπο που σχεδίασαν τις αναρτήσεις...Σε συγκριτικό τεστ λοιπόν φάνηκε ότι η opel χρησιμοποιούσε πιό σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, ενώ η fiat κανονικά με πιό χοντρές αντιστρεπτικές...το αποτέλεσμα του συγκριτικού ήταν υπέρ της fiat.
Τώρα ακούω από φίλους της opel ότι τους ενοχλούν οι σκληρες αναρτήσεις...τι να πω?
Να πω για τα Corsa 1ης γενιάς που χοροπηδούσαν σαν κατσίκια? ή για τα punto της ίδιας εποχής που είχαν εξελιγμένο σύστημα πίσω ανάρτησης με μιάς μορφής παθητική τατραδιεύθυνση? Ασε δεν λέω τίποτα
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC