-
Ξεχασα χθες να βαλω ξυπνητηρι για να ξυπνησω σημερα να παω στη σχολη..
Κατα τις 10 που ειχα ψιλοξυπνησει, αρχιζει να χτυπαει το κουδουνι μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ
πολλες φορες (μενω σε μονοκατοικια).
Οι αδελφες μου και η μανα μου προφανως δεν ηταν εδω, εχουν και δουλειες.
Σκεφτομαι 'Κλασσικα, καποιος πλασιε, δεν ανοιγω με τπτ να με πρηζει'
Το κουδουνι συνεχιζει να χτυπαει και ακουω που σπρωχνουν τη πορτα
(Οπως σπρωχνει καποιος οταν πατας το κουμπι να ανοιξει αλλα ειναι κλειδωμενα).
Λεω, τι στο διαολο, χτυπανε κανα λεπτο τωρα, δεν καταλαβαν οτι λειπουν ολοι;;
Παιρνω το κιν, παιρνω τα κλειδια και κατεβαινω (το σπιτι μου ειναι 2οροφο με μια κεντρικη σκαλα) ξυπολητος.
Φτανω στη εξωπορτα και τι βλεπω;
Η πορτα ορθανοιχτη και δυο γυφτισσες να με κοιταζουν..
Εγω:-Τι θελετε;
Αυτες:-Πουλαμε βετεξ (και μου δειχνει ενα). Παρεις;
Εγω:-Δεν το νομιζω. Η πορτα γιατι ειναι ανοιχτη;
Αυτες:-Ανοιχτη ηταν, γι'αυτο χτυπαγαμε.
Εγω:-Δεν το νομιζω. Θα σας παρακαλεσω να φυγετε..Μερα μεσημερι, στον Υμηττο (εγκληματικοτητα=0), με κοσμο να περναει απ'εξω, τον απεναντι να φτιαχνει κατι στην εξωπορτα του μου ανοιξανε το σπιτι!!
Η πορτα δεν ηταν κλειδωμενη απ'οτι καταλαβαινω, εχει κλειδι ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια δεν ειναι ασφαλειας (εχει 2 κλειδια).
Θυμαμαι οτι καπου τη προηγουμενη βδομαδα μου χτυπησαν παλι με τον ιδιο τροπο το κουδουνι αλλα σηκωσα το θυροτηλεφωνο και τους ειπα να φυγουν..
Μπορει καποιος να μου υποδειξει που ειναι το θεμα με τις πορτες ασφαλειας γιατι δεν το βρισκω;
Δεχομαι προτασεις για πορτα ασφαλειας.. -
Κατα τις 10 που ειχα ψιλοξυπνησει, αρχιζει να χτυπαει το κουδουνι μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ-μπζιτ
Παιρνω το κιν, παιρνω τα κλειδια και κατεβαινω (το σπιτι μου ειναι 2οροφο με μια κεντρικη σκαλα) ξυπολητος.
Εγω:-Δεν το νομιζω. Θα σας παρακαλεσω να φυγετε..Μερα μεσημερι, στον Υμηττο (εγκληματικοτητα=0), με κοσμο να περναει απ'εξω, τον απεναντι να φτιαχνει κατι στην εξωπορτα του μου ανοιξανε το σπιτι!!
Η πορτα δεν ηταν κλειδωμενη απ'οτι καταλαβαινω, εχει κλειδι ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια δεν ειναι ασφαλειας (εχει 2 κλειδια).
Θυμαμαι οτι καπου τη προηγουμενη βδομαδα μου χτυπησαν παλι με τον ιδιο τροπο το κουδουνι αλλα σηκωσα το θυροτηλεφωνο και τους ειπα να φυγουν..
Μπορει καποιος να μου υποδειξει που ειναι το θεμα με τις πορτες ασφαλειας γιατι δεν το βρισκω;
Μου έχει συμβεί κ εμένα αυτό!Βέβαια δν έχουμε πόρτα ασφαλείας,απλή είναι κ δν την κλειδώνουμε αν δν είναι βράδυ.
Κοιμόμουν κ ακούω το κουδούνι να χτυπάει(της εσωτερικής πόρτας στο 2ο όροφο,όχι της κάτω).
Ε αφού βαρέθηκα να το ακούω,πήγα να ανοίξω κ βρήκα 2 γύφτισες κ έμμεινα -
Για ψαξ'τε βρειτε ποστ μου που εξιστορει ακριβως την ιδια ιστορια, με την μονη διαφορα οτι ειχα ψιλιαστει τι συμβαινει, αφησα το γυφτοζευγαρο να προσπαθησει να ανοιξει την πορτα με κατσαβιδι, και μετα την ανοιξα εγω που ημουν μεσα...να δειτε τι παρτυ ακολουθησε...
-
Mένω σε γειτονιά στον Πειραιά ,ποτέ δεν ένιωσα ανασφάλεια ,ποτέ δεν κλείδωσα την πόρτα του σπιτιού μου..
με όσα διαβάζω κ βλέπω ,μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω... -
Την αστυνομία την κάλεσες;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Την αστυνομία την κάλεσες;...Καλό
(χωρίς παρεξήγηση )
-
Την αστυνομία την κάλεσες;Eγω παντως ναι, και σε 6 λεπτα ηταν στο σπιτι και τους μαζευαν. Βεβαια στο δικαστηριο αφεθηκαν προσωρινα ελευθεροι, και ειναι προφανες οτι παρεμειναν και μονιμα αφαντοι μετα απο αυτο...
-
Βιάζεσαι να κρίνεις, Koutsan.
Πολλές φορές η αστυνομία κάνει σωστά την δουλειά της, αλλά οι δικαστές όχι.
-
Βιάζεσαι να κρίνεις, Koutsan.Πολλές φορές η αστυνομία κάνει σωστά την δουλειά της, αλλά οι δικαστές όχι.
Καλά η παραπάνω φράση στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι λανθασμένη και πρέπει να αναστραφεί ...Επίτρεψέ μου να σου πω ότι τα δικαστήρια συνήθως κάνουν καλά τη δουλειά τους...(λίγο αργά ίσως )...Τα δικαστήρια κάνουν νομικά και δεν εξασκούνται στην εφαρμογή του νόμου του Λιντς... Τώρα για την αστυνομία ....
Ξέρεις είναι σχετικά εύκολο να κρίνεις τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού αλλά πολύ δύσκολο να κρίνεις μια δικαστική απόφαση...(χρειάζεται κάτι παραπάνω από γραφή κι ανάγνωση)... -
Την αστυνομία την κάλεσες;Οχι.
Μολις ειχα ξυπνησει, δεν μπορουσα να σκεφτω καθαρα.
Το μονο που σκεφτομουν ηταν να τις απομακρυνω απο το σπιτι μου.
Αν καλουσα την αστυνομια μπορει να σταμπαραν το σπιτι και να ειχαμε αλλα..Για ψαξ'τε βρειτε ποστ μου που εξιστορει ακριβως την ιδια ιστορια...
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... highlight=
-
gia afto kotsarete kamia tampelitsa pou leei gia skylo kai kaneis den 8a tolmisei.apo8aryrenetai kapoios otan vlepei oti yparhei skylos k pi8anon 8a pa8ei kako o idios k me to paramikro 8a gavgisei o skylos
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλά η παραπάνω φράση στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι λανθασμένη και πρέπει να αναστραφεί ...Επίτρεψέ μου να σου πω ότι τα δικαστήρια συνήθως κάνουν καλά τη δουλειά τους...(λίγο αργά ίσως )...Τα δικαστήρια κάνουν νομικά και δεν εξασκούνται στην εφαρμογή του νόμου του Λιντς... Τώρα για την αστυνομία ....
Ξέρεις είναι σχετικά εύκολο να κρίνεις τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού αλλά πολύ δύσκολο να κρίνεις μια δικαστική απόφαση...(χρειάζεται κάτι παραπάνω από γραφή κι ανάγνωση)...Σε γενικές γραμμές, έχεις δίκιο στο ότι δεν μπορώ να κρίνω σωστά μια δικαστική απόφαση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Kacey;
-
Ξέρεις είναι σχετικά εύκολο να κρίνεις τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού αλλά πολύ δύσκολο να κρίνεις μια δικαστική απόφαση...(χρειάζεται κάτι παραπάνω από γραφή κι ανάγνωση)...Σε γενικές γραμμές, έχεις δίκιο στο ότι δεν μπορώ να κρίνω σωστά μια δικαστική απόφαση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Kacey;
Δεν μας έχει δώσει λεπτομέρειες ο kacey :
Λογικά τους πήγαν στον Εισαγγελέα, αυτός τι έκανε?
Προσδιόρισε δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους?
Τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο?
Τους παρέπεμψε στον ανακριτή για κύρια ανάκριση?Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια απλή απόπειρα κλοπής...Δεν είναι δα και κάνα σοβαρό έγκλημα...Τι ήθελες να τους κρατήσουν προσωρινά για μια ήσσονος σημασίας απόπειρα κλοπής? Θα μπορούσαν αλλά συνήθως το κάνουν εκτιμώντας τη σοβαρότητα του τελεσθέντος εγκλήματος...Εδώ νομίζω ότι πραγματικά βρίσκεται ο δικαστής στο κάτω όριο που έχει δικαίωμα να διατάξει προσωρινή κράτηση...Δεν θα το κάνει σχεδόν ποτέ για μια μικρή απόπειρα κλοπής (δεν ήταν και διάρρηξη μουσείου)...ΑΝ τους προφυλακίζουν όλους αυτούς θα πρέπει να βγουν από τις δημόσιες υπηρεσίες οι υπάλληλοι για να μπουν κρατούμενοι
Άλλωστε και η φυλάκιση που τυχόν θα τους επιβάλλετο (κάνα 5μηνο) μετά την εκδίκαση όταν δεν υπερβαίνει το ένα έτος μετατρέπεται σε χρηματική ποινή. Θα ήταν και ψιλοπαράλογη η προσωρινή κράτηση κάποιου ο οποίος αφού δικαστεί θα φάει μόνο κάτι μηνάκια (αφού δεν έκανε τίποτα σοβαρό) που δεν θα τα εκτίσει γιατί θα πληρώσει και θα φύγει...Χώρια το ξύλο που φάγανε και από τον kacey καθ' όμολογία του : 'Μιλαμε για πααααρα πολυ ξυλο. Η αστυνομια ειπε οτι 'επεσαν στις σκαλες της πολυκατοικιας στην προσπαθεια τους να διαφυγουν'.
Κι αυτό ακόμα μπορεί να το συνεκτιμήσει ένας δικαστής και κυρίως όταν δεν είναι και κάνα σοβαρό αδίκημα, όπως εδώ...(να μη σου πω ότι το ξύλο είναι υπεραρκετό κατά τη γνώμη μου )Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι το εξώφθαλμο (μάλλον)...
Το μόνο μεμπτό θα ήταν αν έγινε η δίκη και τους αθώωσαν τελείως...(ακόμα και τότε που λέει ο λόγος δεν ξέρουμε τι αποδεικτικό υλικό προσκομίστηκε, λέμε τώρα )
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο δικαστής δεν αποφασίζει με βάση την δική μου και τη δική σου αγανάκτηση αλλά με βάση την Ποινική Δικονομία και τον Ποινικό Νόμο...
-
ΟΚ, έχεις δίκιο. Ο δικαστής αυτό μπορούσε να κάνει, αυτό έκανε. Με αφορμή αυτό όμως:
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Την αστυνομία την κάλεσες;
...Καλό
(χωρίς παρεξήγηση )
... και για να μην ξεχνάμε το θέμα μας, τι θα έπρεπε να είχε κάνει η αστυνομία για να μην προκαλεί τα γέλια σου;
-
ΟΚ, έχεις δίκιο. Ο δικαστής αυτό μπορούσε να κάνει, αυτό έκανε. Με αφορμή αυτό όμως:Την αστυνομία την κάλεσες;
...Καλό
(χωρίς παρεξήγηση )
... και για να μην ξεχνάμε το θέμα μας, τι θα έπρεπε να είχε κάνει η αστυνομία για να μην προκαλεί τα γέλια σου;
Δεν κατάλαβες πάντως γιατί γέλασα...:
- Γιατί ήταν φανερό από τη διήγηση ότι του φίλου δεν του πέρασε καν από το μυαλό η αστυνομία (εδώ άνοιξε διάλογο με τους γύφτους )
2)Γιατί οι τσιγγάνοι είχαν φύγει οπότε και να ερχόταν η αστυνομία πιάστ' τ'αυγό και κούρευτο...Εκτιμώ δε ότι μάλλον ο φίλος μας θα εισέπραττε κάποια απάντηση από τους αστυνομικούς του στυλ 'Ε ρε φίλε δε βαριέσαι, κάθε μέρα τέτοια έχουμε...Δε λες που ήσουνα τυχερός και δεν πήρανε και τίποτα'
- Στην τελική από τη διήγηση δεν προκύπτει κάτι παράνομο, δεν έγινε κάποια απόπειρα παραβίασης οπότε μπορεί να σου έλεγαν επίσης οι μπάτσοι : 'Και τι θες να κάνουμε ρε φίλε να συλλάβουμε όποιον σου χτυπάει επίμονα το κουδούνι?'
Άρα δεν καταλογίζω τίποτα στην αστυνομία... Απλά φαντάστηκα την φάτσα του βαριεστημένου μπάτσου να βγαίνει από το περιπολικό για να του διηγηθεί το συμβάν ο φίλος μας και με πιάσαν τα γέλια...
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Η πορτα δεν ηταν κλειδωμενη απ'οτι καταλαβαινω, εχει κλειδι ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια δεν ειναι ασφαλειας (εχει 2 κλειδια).Το να ανοίξει κάποιος εξώπορτα (έστω και μη κλειδωμένη) δεν συνιστά απόπειρα παραβίασης; Από ότι ξέρω, οι εξώπορτες δεν έχουν πόμολο από την έξω μεριά.
-
Η πορτα δεν ηταν κλειδωμενη απ'οτι καταλαβαινω, εχει κλειδι ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια δεν ειναι ασφαλειας (εχει 2 κλειδια).Το να ανοίξει κάποιος εξώπορτα (έστω και μη κλειδωμένη) δεν συνιστά απόπειρα παραβίασης; Από ότι ξέρω, οι εξώπορτες δεν έχουν πόμολο από την έξω μεριά.
Ε λίγο δύσκολο μόνο εξ 'αυτού τώρα να κατηγορηθείς για απόπειρα κλοπής...Πρέπει δηλ να είναι ηλίου φαεινότερον ότι μπήκες με σκοπό να κλέψεις και αυτό να προκύπτει με αντικειμενικό τρόπο (όχι με επιχείρημα 'Ε τι άλλο να θέλανε?') Επίσης οι γύφτισσες θα αρχίζαν το τροπάρι με τα χαρτομάντηλα που πουλάνε μπλα μπλα...Εδώ στο σπίτι μου 5 διαφορετικοί τη μέρα ανοίγουν την εξώπορτα του κήπου μου και μπαίνουν στον κήπο...(και δεν έχει πόμολο από την έξω μεριά, βάζουν το χέρι από μέσα από τα κάγκελα)...
-
Ναι ρε συ, αλλά άλλο πράγμα βάζω τα χέρια μου μέσα από τα κάγκελα και ανοίγω την πόρτα του κήπου και άλλο βάζω σύρμα/πιστωτική (ή δεν ξέρω τι σκ@τ@ χρησιμοποιήσανε) για να ανοίξω μια κλειστή εξώπορτα.
Ισα ισα τη γλιτωσαμε..