-
Να σημειώσω εδώ ότι σύμφωνα με έναν εξαιρετικό ορισμό που διάβασα πριν λίγο καιρό:
Η εξέλιξη των ειδών μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής είναι η μη τυχαία επιλογή τυχαίων μεταλλάξεων.
Όπου δεν συμβαίνουν οι 'σωστές' μεταλλάξεις, το είδος εξαφανίζεται, όπου συμβαίνουν, 'μεταμορφώνεται' σε κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι το 99,8% των ειδών που έχουν ζήσει στον πλανήτη μας έχουν εξαφανιστεί...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να σημειώσω εδώ ότι σύμφωνα με έναν εξαιρετικό ορισμό που διάβασα πριν λίγο καιρό:Η εξέλιξη των ειδών μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής είναι η μη τυχαία επιλογή τυχαίων μεταλλάξεων.
Όπου δεν συμβαίνουν οι 'σωστές' μεταλλάξεις, το είδος εξαφανίζεται, όπου συμβαίνουν, 'μεταμορφώνεται' σε κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι το 99,8% των ειδών που έχουν ζήσει στον πλανήτη μας έχουν εξαφανιστεί...
αριστος ορισμος.
πιστευω πολλοι βιολογοι θα ειναι χαρουμενοι.
-
Ο χρήστης Vassilis_1 έγραψε:
Η εξελικτική θεωρία, στην οποία Πάντα υπάρχει το στοιχείο της τύχης,
είναι ευνόητο για ποιους κλάδους είναι ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα φίλοι μου.
Άντε για καμιά καφετζού και τους λοιπούς συγγενείς.Η μελέτη της 'τυχαιότητας' αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των μαθηματικών (όπου κανένα αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται), αποτελεί τη βάση της κβαντικής φυσικής, και οι εφαρμογές της στις υπόλοιπες επιστήμες είναι αμέτρητες.
Πχ. Χαρακτηριστικό πρακτικό παράδειγμα εφαρμογής από την πληροφορική: Υπάρχουν αλγόριθμοι που όταν τους 'πειράξεις' κάνοντας μερικές τυχαίες επιλογές τρέχουν αρκετά γρηγορότερα από τον ίδιο αλγόριθμο που δεν βασίζεται σε τυχαίες επιλογές. Αν λοιπόν το κινητό σου σου ταξινομεί γρήγορα τις επαφές σου ενδέχεται να οφείλεται στην τύχη.
-
Τελικά οι προγονοί μας ήταν (σχεδόν) το πρώτο ανθρωπινό είδος στην Γη!;
-
Ένα είναι σίγουρο, το είδος που ψήφιζε το 44% το 1982 δεν εξελιχθηκε
-
vice246 έγραψε:
για να συζηταμε την εξελιξη των ειδων...Καλά αυτή δεν υπάρχει. Υπάρχει βέβαια στη φαντασία ορισμένων.
vice246 έγραψε:
θα πρεπει πρωτα να υπαρχει εξελιξη των ιδεων...Σαν αυτήν που εκπέμπει η εξελικτική βιολογία;
κινητήριος δύναμη για την αύξηση του εγκεφάλου του αυστραλοπίθηκου (απ'όπου προήλθε ο homo habilis/erectus/sapiens klp) ήταν ο κοινωνικός ανταγωνισμός…
Φίλε vice246, με αυτές τις εξελικτικές ιδέες = αυθαίρετες αστειολογίες, δεν πας πουθενά!
Τώρα για να δούμε, τι άλλο λέει η εξελικτική θεωρία, που μόνο χιούμορ με νόημα είναι ικανή να παράγει!!!
Ως γνωστόν η εξελικτική θεωρία λέει: Ότι ο άνθρωπος και ο πίθηκος είχαν κοινό πρόγονο.
Δηλαδή, ο πρόγονος του ανθρώπου ήταν καθ’ όλα όμοιος με τον πίθηκο, ζώο, ακριβώς όπως ο πίθηκος.Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, το απόσταγμα της όλης εξελικτικής αστειολογίας συνδυάζοντάς το με το παρακάτω χιουμοριστικό ιστορικό, που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!!
Τώρα θα δούμε τις αιτίες που συνετέλεσαν, ώστε το ένα ζώο να αναπτύξει
λογική και ομιλία = άνθρωπος, ενώ το αδελφάκι του, όχι = έμεινε ζώο.-
Το ένα ζώο είχε την συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του, η οποία μεταδιδόταν από γενεά σε γενεά, για αυτό ανάπτυξε τελικά λογική και ομιλία!!!
Συνήθεια που δεν είχε το άλλο ζώο!!! -
Το ζώο που είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του, ευνοήθηκε από τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Οι οποίες έπαιξαν πολύ άσχημο παιχνίδι στο ζώο που δεν είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του. Πως εξεδήλωσαν το άσχημο παιχνίδι τους; Αμ εδώ σε θέλω! Το ένα ζώο το ανάγκασαν να κατέβει από τα δέντρα και το άλλο δεν το ανάγκασαν να κατέβει από τα δέντρα.
Έτσι, το τιμώρησαν που δεν είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του! -
Στο ζώο που τελικά έμεινε ζώο, έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ο κοινωνικός ανταγωνισμός.
Ενέπνευσε τον κοινωνικό ανταγωνισμό στο άλλο ζώο, ενώ σε αυτό πάπαλα.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, για να διδάσκεται η εξέλιξη ως παραμύθι τύπου Γκαούρ – Ταρζάν, μια χαρά τα πάει.
Μιλάμε παράγει πολύ διασκέδαση! -
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...εεεεε... τί πως γίνεται ρε παίδες?..
...δεν έχετε ακούσει για την 'μετά θάνατον ζωήν' και την 'δευτέρα παρουσία' συννάμα με την... 'ανάστασιν των νεκρών'!?..
...μα πού ζείτε, θεέ μου!!!...εγω που τα πιστευω αυτα δηλαδη να ανησυχω;
αληθεια...εδω που γραφετε τοσα ατομα...ποιος εχει τελειωσει βιολογικες επιστημες;
θα μου αρεσε να ξερω -
-
πωωω τι μου θυμησες...
εγω βλεπω πολυ Φρουτοπια!!!
καλο μεσημερι. -
Pik μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει η εξέλιξη με την μετα θάνατον ζωή;
-
δεν δεχομαι οτι προερχομαι απο τον πιθηκο,και επισης πιστευω στην μετα θανατον ζωη.
Τα δυο αυτα πραγματα ειναι μερος της θρησκειας μου.
Αν θες μερος του παραμυθιου στο οποιο πιστευω,εστω. -
Το δεύτερο είναι εντελώς άσχετο με το θέμα μας. Και εγώ πιστεύω στον Ολυμπιακό.
Παρεμπιπτόντως, προχτές συζητούσαμε με ένα φίλο και ανέφερε ότι αντιμετώπιζε ένα προβληματάκι με τον κόκκυγα του. Τι είναι αυτό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Pik μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει η εξέλιξη με την μετα θάνατον ζωή;εχει και παραεχει....
αν ο ανθρωπος ειχε μεινει ζωο (κραταω μια επιφυλαξη) πώς θα μπορουσε να σκεφθει την υποθεση (για πολλους βεβαιοτητα) οτι υπαρχει μετα θανατον 'ζωη'...?
λογω της εξελιξης λοιπον και της νοημοσυνης, ο ανθρωπος, κατοχυρωσε (για παρτη του) και την μεταθανατια ζωη...σαν ελληνας λοιπον (πονηρος) αν και αμαρτωλος...οταν θα παρουσιαστω ενωπιον του 'δημιουργου' θα ζητησω συγχωρεση και αυτοματως θα ενδεδυθω τον μανδυαν της αγνοτητος παιρνοντας το εισητηριο (διαρκειας) για την αθανασιαν...(δεν παιρνω και ορκο οτι ειναι .@ναρα...)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Pik μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει η εξέλιξη με την μετα θάνατον ζωή;...σόρυ που παίρνω το θάρρος αλλά άν δεν έχει σχέση, τότε προς τί οι δεκάδες σελίδες αντιπαράθεσης με τον Βασίλη?..
-
Η αντιπαράθεση δεν έχει σχέση με το αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον, αλλά με το κατά πόσο η ζωή δημιουργήθηκε ακριβώς όπως την βλέπουμε σήμερα πριν από... 7500 χρόνια, ή εξελίχτηκε μέσα σε βάθος εκατομμυρίων ετών από πολύ διαφορετικές μορφές.
Και όλα ανεξαιρέτως τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν για το δεύτερο.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Η μελέτη της 'τυχαιότητας' αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των μαθηματικών (όπου κανένα αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται), αποτελεί τη βάση της κβαντικής φυσικής, και οι εφαρμογές της στις υπόλοιπες επιστήμες είναι αμέτρητες.
Πχ. Χαρακτηριστικό πρακτικό παράδειγμα εφαρμογής από την πληροφορική: Υπάρχουν αλγόριθμοι που όταν τους 'πειράξεις' κάνοντας μερικές τυχαίες επιλογές τρέχουν αρκετά γρηγορότερα από τον ίδιο αλγόριθμο που δεν βασίζεται σε τυχαίες επιλογές. Αν λοιπόν το κινητό σου σου ταξινομεί γρήγορα τις επαφές σου ενδέχεται να οφείλεται στην τύχη.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι χάρη σε αυτή την πειραματικά παρατηρημένη (άπειρες φορές) τυχαιότητα υπάρχουμε σήμερα στον πλανήτη και έχουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που μας επιτρέπουν να χαζολογούμε αυτή τη στιγμή...
Α) εγω που τα πιστευω αυτα δηλαδη να ανησυχω;
Β) αληθεια...εδω που γραφετε τοσα ατομα...ποιος εχει τελειωσει βιολογικες επιστημες;
θα μου αρεσε να ξερωΑ) Τι να σου πω... Εφόσον συνδυάζεται με το:
δεν δεχομαι οτι προερχομαι απο τον πιθηκο,και επισης πιστευω στην μετα θανατον ζωη.
Αν θες μερος του παραμυθιου στο οποιο πιστευω,εστω.... τότε θα έλεγα ότι πρέπει να ανησυχείς. Καλή η όποια πίστη, αλλά όταν μας κάνει να εθελοτυφλούμε στην πραγματικότητα, τότε υπάρχει πρόβλημα... Συγνώμη αν ακούγεται προσβλητικό, αλλά δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι κάτι που γράφηκε πριν 3000 χρόνια θα πρέπει να μας κάνει να αρνούμαστε την πραγματικότητα.
BTW, ο άνρωπος ΔΕΝ κατάγεται από τον πίθηκο! Ο άνθρωπος και οι πίθηκοι (μπονόμπο, χιμπατζήδες, γορίλες, ίσως και μερικά άλλα είδη) έχουν ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΟΝΟ, ας τον ονομάσουμε Θανάση. Κάποια στιγμή, κάποιοι Θανάσηδες βρέθηκαν να πρέπει να αντιμετωπίσουν την υποχώρηση των τροπικών δασών που ζούσαν και τη σταδιακή 'σαβανοποίηση' του περιβάλλοντός τους. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί: α) Δεν ακολούθησαν τις υποχωρούσες ζούγκλες και παρέμειναν στη σαβάνα (ίσως δεν είχαν επιλογή), απομονωμένοι από τους υπόλοιπους Θανάσηδες (βασική προϋπόθεση για το διαχωρισμό δύο ειδών είναι η με κάποιο τρόπο απομόνωσή τους), β) εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπτύξουν όρθια βάδιση, νοημοσύνη και τα λοιπά χαρακτηριστικά των σύγχρονων ανθρώπων (προφανέστατα και θα μπορούσαν να είχαν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία ή να είχαν εξαφανιστεί) και φυσικά γ) δεν τους χτύπησε κάποια καταστροφή τόσο μεγάλη, από την οποία να μην μπορούν να ανακάμψουν.
Αυτή η εξελικτική πορεία πέρα του ότι τεκμηριώνεται με μία σειρά απολιθωμάτων, είναι γραμμένη στο DNA που έχει το κάθε κύτταρό μας. ΚΑΝΕΝΑΣ σχετικός με το αντικείμενο δεν το αμφισβητεί. Και θα έλεγα ότι αν δεν είμαστε οι ίδιοι ειδικοί, καλό θα ήταν να αφήνουμε τους ειδικούς να μιλήσουν.
Β) Δεν χρειάζεται να είσαι βιολόγος για να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα. Και ότι λέμε εδώ είναι τα τελείως βασικά. Αρκεί ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον και ψάξιμο...
Pik μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει η εξέλιξη με την μετα θάνατον ζωή;
εχει και παραεχει....
αν ο ανθρωπος ειχε μεινει ζωο (κραταω μια επιφυλαξη) πώς θα μπορουσε να σκεφθει την υποθεση (για πολλους βεβαιοτητα) οτι υπαρχει μετα θανατον 'ζωη'...?
λογω της εξελιξης λοιπον και της νοημοσυνης, ο ανθρωπος, κατοχυρωσε (για παρτη του) και την μεταθανατια ζωη...σαν ελληνας λοιπον (πονηρος) αν και αμαρτωλος...οταν θα παρουσιαστω ενωπιον του 'δημιουργου' θα ζητησω συγχωρεση και αυτοματως θα ενδεδυθω τον μανδυαν της αγνοτητος παιρνοντας το εισητηριο (διαρκειας) για την αθανασιαν...(δεν παιρνω και ορκο οτι ειναι .@ναρα...)
Συγνώμη, αλλά ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ ζώο. Είναι τμήμα της φύσης, δεν είναι και τόσο διαφορετικός από τόσα και τόσα άλλα είδη. Από τους μπονόμπο (τους κοντινότερους συγγενείς μας - ένα είδος τόσο κοντινό με τον χιμπαντζή, που μέχρι πρόσφατα πιστεύονταν ότι είναι το ίδιο...) απέχουμε ελάχιστα. Το DNA μας διαφέρει μόνο κατά 1,5% περίπου... Και αυτό (το ότι είμαστε απλά ένα ζώο) προσωπικά το θεωρώ τόσο καταπληκτικό που μόνο από τότε που το συνειδητοποίησα, μπόρεσα να καταλάβω το μεγαλείο που μας περιβάλλει.
Σε ότι αφορά την υπόθεση της μεταθανάτιας ζωής και της ύπαρξης μίας υπερφυσικής οντότητας, έχει υποστηριχθεί ότι είναι μια 'παρενέργεια' του τρόπου με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Προφανώς και δεν είμαστε απολύρως σίγουροι και προφανώς ΔΕΝ έχουμε όλες τις απαντήσεις. Πάντως, προσωπικά θεωρώ πιο πιθανό κάποιος που παραδέχεται την άγνοιά του σε κάποια σημεία να βρει την αλήθεια κάποια στιγμή, παρά αυτός που θεωρεί ότι τα ξέρει όλα εκ των προτέρων, είτε από μία αυθεντία είτε από κάτι άλλο... Να σημειώσω βέβαια ότι ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι έχουμε αποκλειστικότητα σε θρησκευτική πίστη, μεταφυσικά φαινόμενα, κτλ, καθώς δεν μπορούμε να ρωτήσουμε πχ τους μπονόμπο ή τα δελφίνια... Πως είμαστε και τόσο σίγουροι;
-
Και κάτι ακόμα πολύ ωραίο για όσους συνεχίζουν να επιμένουν ότι είμαστε το μόνο ον με νοημοσύνη στον πλανήτη...
Και να σημειώσω ότι τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι άνθρωποι (προφανώς) ερευνητές βασίζονται στην ανθρώπινη λογική. Δεν νομίζω ότι ένα δελφίνι για παράδειγμα ή ένα χταπόδι θα έχει την ίδια λογική και τον ίδιο τρόπο σκέψης με έναν άνθρωπο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Α) εγω που τα πιστευω αυτα δηλαδη να ανησυχω;
Β) αληθεια...εδω που γραφετε τοσα ατομα...ποιος εχει τελειωσει βιολογικες επιστημες;
θα μου αρεσε να ξερωΑ) Τι να σου πω... Εφόσον συνδυάζεται με το:
Αν θες μερος του παραμυθιου στο οποιο πιστευω,εστω.... τότε θα έλεγα ότι πρέπει να ανησυχείς. Καλή η όποια πίστη, αλλά όταν μας κάνει να εθελοτυφλούμε στην πραγματικότητα, τότε υπάρχει πρόβλημα... Συγνώμη αν ακούγεται προσβλητικό, αλλά δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι κάτι που γράφηκε πριν 3000 χρόνια θα πρέπει να μας κάνει να αρνούμαστε την πραγματικότητα.
συζητηση κανουμε δεν υπαρχει προσβολη.
ισα ισα. -
Αυτό που είναι σίγουρα μπούρδα είναι το να παίρνεις τη Βίβλο κατά γράμμα, αυτό που κάνει ο Vassilis_1 και προκειμένου να το κάνεις αυτό στην πορεία να αγνοείς σχεδόν το σύνολο της σύγχρονης επιστήμης (περιλαμβανομένης και της Λογικής )
Οι πιο έξυπνοι Χριστιανοί λένε 'καλή η εξέλιξη αλλά είναι καθοδηγούμενη από το Θεό' και να και οι '7 ημέρες' ταυτιζόμενες με κάποιες βολικές γεωλογικές περιόδους κτλ.
(Οπου 'Θεός' μπορεί να είναι κάλλιστα και κάποιος εξελιγμένος εξωγήινος πολιτισμός)
Με άλλα λόγια όχι 'Creationism' (= καραμούφα παραμυθάκι για 5χρονα) αλλά 'Intelligent Design' (= δεν ξέρω πως αποδεικνύεται (ή όχι) ότι δεν ισχύει)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που είναι σίγουρα μπούρδα είναι το να παίρνεις τη Βίβλο κατά γράμμα, αυτό που κάνει ο Vassilis_1 και προκειμένου να το κάνεις αυτό στην πορεία να αγνοείς σχεδόν το σύνολο της σύγχρονης επιστήμης (περιλαμβανομένης και της Λογικής )Οι πιο έξυπνοι Χριστιανοί λένε 'καλή η εξέλιξη αλλά είναι καθοδηγούμενη από το Θεό' και να και οι '7 ημέρες' ταυτιζόμενες με κάποιες βολικές γεωλογικές περιόδους κτλ.
(Οπου 'Θεός' μπορεί να είναι κάλλιστα και κάποιος εξελιγμένος εξωγήινος πολιτισμός)
Με άλλα λόγια όχι 'Creationism' (= καραμούφα παραμυθάκι για 5χρονα) αλλά 'Intelligent Design' (= δεν ξέρω πως αποδεικνύεται (ή όχι) ότι δεν ισχύει)
σε μενα απευθυνεσαι;αν ναι να σου απαντησω.
Περί εξέλιξης των ειδών...[Διάσπαση]