-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Το πρώτο ήταν το 1300 - 1500. Ήταν πραγματικά σκυλί
Το δεύτερο 1301 - 1501, αδικήθηκε από τους κινητήρες που ήταν παλαιάς τεχνολογίας, αν εξαιρέσεις τις βαλβίδες που ήθελαν κάθε λίγο ρύθμισμα, και αυτά σκυλιά ήταν.
Το τρίτο το horizon ήταν κοντά στην συγχώνευση με το όνομα talbot, αλλά και αυτό φορούσε τον ίδιο κινητήρα με τα προηγούμενα.Αυτό που έλεγα εγώ, ήταν αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Simca_Aronde' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Aυτό ειλικρινά δεν το ήξερα!!
Πόσο χρονών είσαι φίλε μου?Πάντως για τις βαλβίδες ναι,όλα χτυπούσαν και τα μοτέρ είχαν έναν χαρακτηριστικό ήχο που τα καταλάβαινες από χιλιόμετρα μακριά,δεν ήταν όμως τόσο στο θέμα της σχεδίασης των κινητήρων όσο στο ότι έρωγαν έκεντροφόρους εύκολα,αλλά εκτός τούτου δεν είχαν άλλα προβλήματα.....
Εδώ και 1 μήνα 49... Δεν ήταν τόσο οι εκκεντροφόροι όσο τα ωστήρια.
Αυτό το octavia είχε αφήσει εποχή, έβγαινε και cabrio. Η Skoda ήταν από τις αρχαιότερες βιομηχανίες και αν την είχε αφήσει η Σοβιετική ένωση θα είχε γράψει λαμπρή ιστορία. Τέλος πάντων είμαστε
49....εμ γι αυτό,λέω κι εγώ
Ε νεογνά θα τον προσέχετε τον μπαρμπα τσάργκυ
Ναι είναι γεγονός ότι η σκοντα έβγαζε αμάξια.
Ακόμα και τα target που προλαβα εγώ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ανατολικό μπλοκ τότε και σε θέμα αξιοπιστίας αλλά και κατασκευής.
Τα ίδια μοτέρ φορέθηκαν και στα μπροσθιοκίνητα skoda απ την εξαγορά της VW.
Τρομερά μοτερ είχαν μια μαλακία όμως.
Απαξ και τα ανοιγες για φάντζα κεφαλής μην τυχόν κουνούσες τα χιτώνια.....τον έπινες
Κατέβαζε νερά στα λάδια γιατί χανοταν η στεγανοποίηση απ τα χιτώνια που είχαν κάτι ψεύτικες αλουμινίου ροδέλλες
Κατα τα άλλα μιλάμε για μοτεράκια άτρωταΕDIT
Εκεντροφόροι/ωστήρια κανονικά πήγαιναν σετ αλλά το πρόβλημα ήταν η φθορά στα έκεντρα.
όπως πχ στα Μ40 μοτερ της BMW,9 στα 10 αν ανοίξεις καπάκι βαλβίδων παθαίνεις συγκοπή -
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Απ ότι βλέπω, κατά πλειοψηφία ,το Hyundai Accent είναι το ΑΧΑ (Απόλυτο Χρέπι Αυτοκίνητο)
Γύρω στο 92, πάμε με πιπίνι εκδρομή στο Ναύπλιο. Επέμενε να πάμε με το καινούργιο της Accent. Η φάση ήταν στο ψήσιμο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω, φαλλοκρατικά, σωβινιστικά σχόλια περί Ηyundai η γυναικείας οδήγησης. Μέχρι τη σήραγγα του Αρτεμισίου κράτησε η υπομονή μου.
Μηπως ηταν το EXCELL;Απο που ξεκινησατε για να πατε Ναυπλιο;
Γιά την χρονιά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πάντως ηταν πρίν το 95. Το Hyundai ήταν 1500cc (νομίζω) , δίπορτο (όχι S coupe). Accent δεν ήταν αυτό ? Από Αθήνα πήγαμε Ναυπλιο.
ΚΑι γιατι φτασατε Αρτεμησιο;Ειναι 20τοσα χιλιομετρα μετα την εξοδο για Αργος-Ναυπλιο .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΚΑι γιατι φτασατε Αρτεμησιο;Ειναι 20τοσα χιλιομετρα μετα την εξοδο για Αργος-Ναυπλιο .
Χα χα μπορεί να είχαν ξεκινήσει από Τρίπολη...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Χα χα μπορεί να είχαν ξεκινήσει από Τρίπολη...
Αφου γραφει οτι απο Αθηνα πηγαν Ναυπλιο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
seat arosa 1.0... πιο αργό και από γιούγκο 900αρι!
Με τα πόδια πήγαινες γρηγορότερα...έλεος!Ρε παιδιά το χειρότερο ή το καλύτερο αμάξι δεν κρίνετε μόνο απ τις επιδόσεις και στο κάτω κάτω χιλιάρι είναι και αυτοκίνητο ΠΟΛΗΣ,τι περιμένετε να κάνετε το γύρο του κόσμου με 1000αρι και μέση ταχύτητα 180km/h?
Eίναι κριτήριο αυτό?NAI! Ήταν επικίνδυνα αργό. για να πιάσει απο 100- 120 έκανε μια αιωνιότητα και μια ημέρα. Καλύτερα τα ματιζ και τα άτος που κάποιοι απέρριψαν παραπάνω. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ΤΑΦΟΣ! Αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις γιατί επιμένω.
-
Δεκτό υπό συνθήκες αυτό που λες, αλλά και πάλι... Μια 750iL ας πούμε δεν είναι το χειρότερο αυτοκίνητο επειδή αν πας να στρίψεις σε τπτ σοκάκια δεν θα χωράς...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΕDIT
Εκεντροφόροι/ωστήρια κανονικά πήγαιναν σετ αλλά το πρόβλημα ήταν η φθορά στα έκεντρα.
όπως πχ στα Μ40 μοτερ της BMW,9 στα 10 αν ανοίξεις καπάκι βαλβίδων παθαίνεις συγκοπήΕχεις δίκιο αλλά εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε κανονικά, αν πήγαινες σε συνεργείο και σου το έλεγε αυτό, μαζί με την τιμή, τον φώναζες κλέφτη...Και την δουλειά την έπαιρνε ο άλλος με μιά ρύθμιση.Όταν ξαναπήγαινες για ρύθμιση, σου έλεγε : τι να κάνουμε? είναι παθητικά!
Και έτσι σε είχε πελάτη συνέχεια... Και ο ψαγμένος ψαχνόταν γιατί δεν έχει δουλειά...Είναι ένας λόγος αυτός που δεν άνοιξα συνεργείο τότε. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
seat arosa 1.0... πιο αργό και από γιούγκο 900αρι!
Με τα πόδια πήγαινες γρηγορότερα...έλεος!Ρε παιδιά το χειρότερο ή το καλύτερο αμάξι δεν κρίνετε μόνο απ τις επιδόσεις και στο κάτω κάτω χιλιάρι είναι και αυτοκίνητο ΠΟΛΗΣ,τι περιμένετε να κάνετε το γύρο του κόσμου με 1000αρι και μέση ταχύτητα 180km/h?
Eίναι κριτήριο αυτό?NAI! Ήταν επικίνδυνα αργό. για να πιάσει απο 100- 120 έκανε μια αιωνιότητα και μια ημέρα. Καλύτερα τα ματιζ και τα άτος που κάποιοι απέρριψαν παραπάνω. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ΤΑΦΟΣ! Αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις γιατί επιμένω.
Δηλ με το σκεπτικό σου και το σειτσέντο το 900αράκι (και κάθε 1000άρι ή 900άρι) είναι για πέταμα
Ασχετα που διαφωνώ με το αμάξι σε επίπεδο αξιοπιστίας,αυτό είναι άλλο θέμα όπως είναι κι άλλο το θέμα του τίτλου του τοπικ που μάλλον μερικοί δεν καταλάβατε.
Το κάθε αμάξι εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες.
Τη δουλειά του Sei ή του Atos ή του arosa δεν μπορεί να την κάνει το Α6 και το αντίστροφο.
Αυτό δεν τα καθιστά κακά αμάξια.
Εδώ μιλάμε (ανεξαρτήτου κατηγορίας) για ΑΘΛΙΑ/ΠΑΝΑΘΛΙΑ/ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΑΜΑΞΙΑ.Θα ξαναυπογράψω και πάλι τον μουσάτο....καλομαθημένοι μου είστε
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
ΕDIT
όπως πχ στα Μ40 μοτερ της BMW,9 στα 10 αν ανοίξεις καπάκι βαλβίδων παθαίνεις συγκοπήΕχεις δίκιο αλλά εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε κανονικά, αν πήγαινες σε συνεργείο και σου το έλεγε αυτό, μαζί με την τιμή, τον φώναζες κλέφτη...Και την δουλειά την έπαιρνε ο άλλος με μιά ρύθμιση.Όταν ξαναπήγαινες για ρύθμιση, σου έλεγε : τι να κάνουμε? είναι παθητικά!
Και έτσι σε είχε πελάτη συνέχεια... Και ο ψαγμένος ψαχνόταν γιατί δεν έχει δουλειά...Είναι ένας λόγος αυτός που δεν άνοιξα συνεργείο τότε.+1000
Το αντιμετωπίζω ο ίδιος και κατα μια έννοια το μετάνιωσα που δεν έγινα λαμόγιοΜάκης
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
... Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ΤΑΦΟΣ! ...Βρέθηκε και ο δευτερος ταφος!!!
Ο πρώτος είναι το Qashqai 1,6 δικίνητο ... σε άλλο topic.
Το πλέον ευκολο είναι να βρεθεί και ο τρίτος ... του Μεγ. Αλεξάνδρου ... που τον ψάχνουν εδώ και χρόνια. -
Και το 407.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και το 407.... βαρετό και κουραστικό το είπα.
... Μικρούλης τάφος!!! -
Αν και έχω πει ότι δεν θα ασχοληθώ, το συγκεκριμένο που οδήγησες πρέπει να ήταν το απόλυτο χρέπι, καθώς τα σχόλιά σου δεν ισχύουν με την καμία, εκτός από την ανεπάρκεια του μοτέρ φυσικά. Ούτε αυτά περί ομοιότητας μεταξύ εσωτερικού 406 και 407.
Φιλικά, απλά το 406 και το 407 τα έχω φάει με το κουτάλι. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
+1000
Το αντιμετωπίζω ο ίδιος και κατα μια έννοια το μετάνιωσα που δεν έγινα λαμόγιο
ΜάκηςΦαντάσου ότι σήμερα υπάρχει μεροκαματάκι από τα σέρβις (τουλάχιστον όσο αφήνουν οι πενταετείς εγγυήσεις). Τότε δεν υπήρχε σέρβις. Λάδια άλλαζαν στο βενζινάδικο, πλατίνες, μπουζί στον ηλεκτρολόγο όταν δεν έπαιρνε μπροστά... και για βλάβη έρχονταν στον μηχανικό... αλλά είχαν συμβουλευτεί στο καφενείο τον γνωστό 'Ξερόλα' και έρχονταν με άποψη...
Αλλά μην μετανοιώνεις, στους δύσκολους καιρούς οι σωστοί μπορεί να αργούν, αλλά δικαιώνονται...Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο σε όλους τους κλάδους. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και το 407.Mου δίνεις μια ευκαιρία ακόμα να πω την κακία μου και να γίνω για ακόμα μια φορά πολύ μα πολύ κακός
Το λέω σε όλους όσους δήθεν δε φτάνουν τα άλογα ακόμα κι αν ειναι 300......Μάγκες και ειδικά οι πιτσιρικάδες, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ.
Τα αυτοκίνητα ακόμα και τα 1000 άκια έχουν δυνατότητες που ουτε καν μπορείτε να διανοηθείτε.
Εχω φάει ψωλιά νύχτα (φυσικά ο άνθρωπος ήξερε το δρόμο αλλά.....) από 406 ΜΑΜΑ στις ανηφόρες της Πελασγίας που έτριβα τα @ρχίδια μου.
180άρισε ο π@ύστης κι εγώ με 200 άλογα δεν μπορούσα να τον φτάσωΑιντε με τους χεράδες όλους που δε φτάνουν τα άλογα...........
-
Χα χα χα καλό...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
+1000
Το αντιμετωπίζω ο ίδιος και κατα μια έννοια το μετάνιωσα που δεν έγινα λαμόγιο
ΜάκηςΦαντάσου ότι σήμερα υπάρχει μεροκαματάκι από τα σέρβις (τουλάχιστον όσο αφήνουν οι πενταετείς εγγυήσεις). Τότε δεν υπήρχε σέρβις. Λάδια άλλαζαν στο βενζινάδικο, πλατίνες, μπουζί στον ηλεκτρολόγο όταν δεν έπαιρνε μπροστά... και για βλάβη έρχονταν στον μηχανικό... αλλά είχαν συμβουλευτεί στο καφενείο τον γνωστό 'Ξερόλα' και έρχονταν με άποψη...
Αλλά μην μετανοιώνεις, στους δύσκολους καιρούς οι σωστοί μπορεί να αργούν, αλλά δικαιώνονται...Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο σε όλους τους κλάδους.Ετσι είναι και το βιώνω άμεσα όπως ακριβώς τα λές,τι να το κάνεις όμως?
Ο κόσμος θέλει δούλεμα,είναι αποδεδειγμενο αυτό.
Μέχρι να γίνουμε θεοι θα πεθάνουμε.......... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απ ότι βλέπω, κατά πλειοψηφία ,το Hyundai Accent είναι το ΑΧΑ (Απόλυτο Χρέπι Αυτοκίνητο)
Γύρω στο 92, πάμε με πιπίνι εκδρομή στο Ναύπλιο. Επέμενε να πάμε με το καινούργιο της Accent. Η φάση ήταν στο ψήσιμο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην κάνω, φαλλοκρατικά, σωβινιστικά σχόλια περί Ηyundai η γυναικείας οδήγησης. Μέχρι τη σήραγγα του Αρτεμισίου κράτησε η υπομονή μου.
Μηπως ηταν το EXCELL;Απο που ξεκινησατε για να πατε Ναυπλιο;
Γιά την χρονιά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πάντως ηταν πρίν το 95. Το Hyundai ήταν 1500cc (νομίζω) , δίπορτο (όχι S coupe). Accent δεν ήταν αυτό ? Από Αθήνα πήγαμε Ναυπλιο.
Χέχε, το μυαλό έχει φυράνει, προφανώς δεν μπορεί να ήταν μετά τη σήραγγα. Τεσπά μετά από τόσα χρόνια δεν θυμάμαι το ακριβές σημείο που εξαντλήθηκε η υπομονή μου, αλλά τότε μου φάνηκε πως ταξιδεύαμε ώρες
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φιλικά, απλά το 406 και το 407 τα έχω φάει με το κουτάλι.6 χρόνια είχα το 406 (Ι.Χ.) και 1 μήνα μόνο το 407 (εταιρικό, βασική έκδοση). Αυτά διαπίστωσα και ξαναγύρισα στο 406 μου που σε οδική συμπεριφορά, επιδόσεις και εσωτερική εμφάνιση μου φάνηκαν καλύτερα έως ίδια.
Τεσπα, δεν αντιλέγω. Θα ξέρεις το 407 καλύτερα. Απλώς είναι διαπιστώσεις που έκανα πριν 2 χρόνια. -
Ενδιαφέρον... Απλά όπως είπα και πιο πριν, στο εσωτερικό πέρα από την μονάδα των διακοπτών (και αυτό μόνο με το 406 μκ2) δεν υπάρχει κάτι ίδιο. Το 407 σε δυναμική συμπεριφορά μοιάζει πολύ στο 406, αλλά εγώ θα έλεγα πως είναι καλύτερο στα σημεία, με σαφέστατα καλύτερο NVH. Βαρετό δεν το λες, ακόμα και με το μόνιμο esp. Εκεί ενίσταμαι.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ