-
Ο χρήστης van έγραψε:
Οι Ερωτήσεις ήταν οι εξείς:
1ον, με ποιό σκεπτικό μπήκαν τα κιτκαρ, στην Α6?
2ον, γιατι η κατηγορία ΕΕ, δεν συμμετέχει στην F2?
3oν, γιατι τα wrc, προσμετρούν φέτος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, εφόσον ζητάμε οικονομία και συναγωνισμό?
4ον, Γιατι τα WRC, εχουν πάρει απο μια κατηγορία παραμάσχαλα στις αναβάσεις, εφόσον είναι ιδια αυτοκίνητα?
5ον, γιατι η Formula Sallon, επιτρέπει αυτοκίνητα που εχουν Δελτίο αναγνώρισης ήδη, ενώ θα έπρεπε να ειναι το ανάποδο?
6ον, ποιος είχε την φαϊνή ιδέα, να επαναφέρει την κατηγορία national, εφόσον δεν δούλεψε ποτέ, και εφόσον, υπάρχει η FS?
7ον, γιατι τα S1600, πάνε με τα A7 και οχι και τα κιτ καρ 1600, που είναι ιδια αυτοκίνητα?
8ον, που πήγε η κατηγορία F3?Και οι απαντήσεις ποιες ήταν;;;;
-
Μα van, τα περισσότερα απ΄όσα λες δεν είναι θέμα της Τεχνικής Επιτροπής, δηλ. το σε ποιά κλάση μετράει κάθε αυτοκίνητο, προκηρύξεις κτλ. Η Τεχνική Επιτροπή βγάζει τεχνικούς κανονισμούς με βάση γενικές αρχές που παίρνει από την ΕΘΕΠΑ από εκεί και πέρα η ίδια η ΕΘΕΠΑ είναι που καθορίζει πως αυτοί οι κανονισμοί εφαρμόζονται... Η (όποια) επιτροπή εισηγείται, η ΕΘΕΠΑ όμως αποφασίζει.
(Και κάποιες φορές η ΕΘΕΠΑ έχει την άποψή της, άσχετα με την όποια εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής. Πχ. το θέμα με τις κλάσεις στα σπριντ, η εισήγηση της Επιτροπής εδώ και χρόνια είναι να υπάρχουν κλάσεις ή αν μη τι άλλο, μόνο για τα Ν, αλλά η απόφαση που λαμβάνεται είναι διαφορετική. Ακόμα και σε 'βαθιά' τεχνικά θέματα μερικές φορές...)
Σχετικό-άσχετο, με ειδοποίησε άλλος χρήστης του Forum, τον οποίο και ευχαριστώ, για το εξής:
Στο άρθρο 1.2 της εγκυκλίου 11/2012, στο σημείο που αναφέρεται στις επιπλέον ελευ¬θερίες της ομάδας Ν μόνο για εθνικούς αγώνες, καταργείται η ακόλουθη πρόταση:
“ Επιτρέπεται στα ράλλυ και τύπου ράλλυ η χρήση περιοριστικού στομίου του Turbo στα αυτοκίνητα της ομάδος Ν με διάμετρο 34 mm, σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο συμμετέχει στην κλάση Α/8 .Πχ. αυτό θα έπρεπε να είναι θέμα Τεχνικής Επιτροπής.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα van, τα περισσότερα απ΄όσα λες δεν είναι θέμα της Τεχνικής Επιτροπής, δηλ. το σε ποιά κλάση μετράει κάθε αυτοκίνητο, προκηρύξεις κτλ. Η Τεχνική Επιτροπή βγάζει τεχνικούς κανονισμούς με βάση γενικές αρχές που παίρνει από την ΕΘΕΠΑ από εκεί και πέρα η ίδια η ΕΘΕΠΑ είναι που καθορίζει πως αυτοί οι κανονισμοί εφαρμόζονται... Η (όποια) επιτροπή εισηγείται, η ΕΘΕΠΑ όμως αποφασίζει.Μα αυτό ήθελα να διαπιστώσω, διοτι η ΕΘΕΠΑ, μου είπε προσωπικά,μέσω αντιπροσώπου, οτι η Τεχν.Επιτροπή τα πρότεινε ('και κακώς που δεν δεχτήκαμε να σημετάσχουμε',είπε) και η ΕΘΕΠΑ πήρε τις αποφάσεις...(Ευτυχώς, για φαντάσου τι θα γινόταν με τέτοια εγκλήματα...)
Τελικά δεν εγινε ετσι...Η ΕΘΕΠΑ έδωσε εντολή στην τεχν.επιτροπή, να ετοιμάσει κανονισμούς για αυτό το μπ...λο(μπάχαλο)!Το θέμα είναι τώρα...ποιος ειχε αυτές τις φαϊνές...Ποιος είναι ο φωστήρας ποιός είναι ο ...(βάλτε ο,τι θέλετε). Ποιος απο τους τρείς? και οι τρεις? Δεν νομίζω, για το δεύτερο...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο άρθρο 1.2 της εγκυκλίου 11/2012, στο σημείο που αναφέρεται στις επιπλέον ελευ¬θερίες της ομάδας Ν μόνο για εθνικούς αγώνες, καταργείται η ακόλουθη πρόταση:
“ Επιτρέπεται στα ράλλυ και τύπου ράλλυ η χρήση περιοριστικού στομίου του Turbo στα αυτοκίνητα της ομάδος Ν με διάμετρο 34 mm, σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο συμμετέχει στην κλάση Α/8 .Πχ. αυτό θα έπρεπε να είναι θέμα Τεχνικής Επιτροπής.
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το άρθρο αυτό, εχω μια πολύ απλή ερώτηση να κάνω...
Αν ενα mitsubishi 9, ή ενα 10αρι ή ενα Subaru N12 kai N14, εμφανιστούν με τέτοιο στόμιο, τότε πως γίνετε αυτά τα αυτοκίνητα να συμμετέχουν στην κατηγορία Α και δεν είναι εκτός αγώνα? Αφού ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ Group A, παραμόνο Group N και R4.
Κατι δεν καταλαβαίνω, ή κάτι εχει γίνει εσκεμένα?
Δεν πιστεύω να εχει βάλει το χεράκι του πάλι κάποιος απο την 'Ιστορική' Ομάδα Κύρκου ετσι?Λέω! -
Ετσι και αλλιώς καταργήθηκε το άρθρο.
Η ιδέα είναι ότι μπορεί την κλάση να τη λένε 'Α/8' αλλά αν προσέξεις συμμετέχουν Α/8 'κανονικά', S2000, R4, N/4 με 34άρι στόμιο (ΟΚ αυτά είναι που καταργήθηκαν), WRC, Α/7 κιτ καρ οπότε μόνο κατ΄όνομα είναι 'Α/8'. -
Βρεθηκα σε πολυ δυσκολη θεση αυτες τις ημερες....
επεσα επανω σε ενα αυτοκινητο που στα θεματα που 'επρεπε' τηρουσε την χαμηλωτερη κατηγορία αλλα στα θεματα που ειναι ελευθερα ηταν μια κλαση ( τι μια δηλαδη...) πανω....
αρτια τεχνικά κατασκευη μεν... αλλα..... εκμεταλευομενος τα τεχνικά 'τερτιπια' καθεται στη χαμηλωτερη κατηγορια ( ο αγωνιζομενος καλα κανει...)
-
-
Οχι δεν είναι (είτε σαν J 253.16 είτε σαν Εγκύκλιο 11 τεχνικών κανονισμών), πρέπει να πιάνει σε μαρσπιέ και κεντρικό τούνελ.
-
-
Πάντως σήμερα απαγορεύεται και αυτό.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως σήμερα απαγορεύεται και αυτό.E βεβαια , ακομα δεν τους το εστειλαν οι τεχνικοι της peugeot να δουν οτι γινεται κι ετσι στερεη και ευκολη τοποθετηση
-
ΙΜΗΟ είναι λάθος αλλά δεν έχω χρόνο να το συζητήσω.
Και δεν το έχω δει αυτό σε κανένα 'εργοστασιακό' αυτοκίνητο της Peugeot (πχ. S2000, S1600 ή ακόμα και τα R)
Υπάρχουν ένα σωρό δυνατότητες για σωστή και σύμφωνη με τους κανονισμούς τοποθέτηση, για ποιό λόγο ψάχνουμε πάντα την εξαίρεση... -
χαχα βρηκα το εν λογω αμαξι του APR...βρε γμτ...ανεπισημο μεν,επισημα απο την πεζο σπορτ δε.... ειπαμε ειμαστε εδω και χρονια η εποχη του φαινεσθαι και οχι της ουσιας(ανεξαρτητα αμα κατι ή και το συγκεκριμενο ,ειναι επικινδυνο ή οχι)....
-
Τι ΙΜΗΟ και Ιμνια , θα το δεις ,γιατι τωρα ασχολουντε με αυτο το R οι πεζεοι , μην βιαζεσαι !
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
χαχα βρηκα το εν λογω αμαξι του APR...βρε γμτ...ανεπισημο μεν,επισημα απο την πεζο σπορτ δε.... ειπαμε ειμαστε εδω και χρονια η εποχη του φαινεσθαι και οχι της ουσιας(ανεξαρτητα αμα κατι ή και το συγκεκριμενο ,ειναι επικινδυνο ή οχι)....Κοίτα, οι κανονισμοί υπάρχουν σε ένα βαθμό επειδή δεν υπάρχουν πολλοί (είτε ελεγχόμενοι είτε ελέγχοντες) με τις γνώσεις και την εμπειρία να κρίνουν την ουσία.
Αν είχαμε όλοι διδακτορικό σε πχ. αντοχή υλικών δεν θα χρειαζόταν να έχουμε κανονισμούς που να λένε πως πρέπει να είναι οι βάσεις καθισμάτων και οι κλωβοί ασφαλείας. Επειδή όμως ΔΕΝ έχουμε, προτιμώ να έχω έναν κανονισμό που να μου λέει το 'φαίνεσθαι' και ας χάσω λίγη από την ουσία. Μπορεί να αδικήσω τον έναν 'γάτο' με το διδακτορικό αλλά ταυτόχρονα θα προφυλάξω και τους εννέα άσχετους.
Πάντως το συγκεκριμένο, ασχέτως κανονισμών, δε φαίνεται σωστό για πολλούς λόγους, ο κυριότερος εκ των οποίων ότι αντικαθιστά μια συμπαγή ατσάλινη βίδα με μία κόλληση ως το κύριο / μοναδικό στοιχείο σύνδεσης του καθίσματος με τη δοκό καθώς επίσης ότι η αντοχή σε πλάγιες φορτίσεις είναι λίαν αμφισβητούμενη, αλλά δε θέλω και δεν έχει νόημα να να ανοίξω αυτή τη συζήτηση. -
Δεν μπορεις να ποσο πιο ειναι αυτο που βλεπεις , απο ολους τους μεχρι τωρα τροπους της τοποθετησης των καθισματων μας .
Δεν μας συμφερει καθολου βεβαια τους τεχνικους αυτη η κατασκευη γιατι πρεπει να γινουν αρκετα πραγματα σωστα ,πριν αρχισουν οι κολλησεις , αλλα θα σε παραπεμψω φιλε μου Νασο σε εικονες-σχεδια πισω απο τα πιο πολλα μπροστοκινητα αυτοκινητα , που ειναι καιρια σημεια που δεχοντε πολλα κιλα δυναμεων καμψης , συνθλιψης ,και εφελκισμου .
Μην ξεχνας οτι οι μεχρι τωρα στερεωσεις γινοντε και στις καθετες δυναμεις και στις οριζοντιες επανω σε αλλουμινιο !
Εδω οπως διακρινεις το παχος (και σε σιδερο !!!) ειναι πανω απο 5mm και η πλακα αλουμινιου δεν περιλαμβανει ...γωνια !!!Προσωπικα , μ'αρεσει καλυτερα , και εξυπηρετει τα συγχρονα αυτοκινητα περισσοτερο στις ρυθμισεις ..............
Με το αρπακολλατζιδικο που τελευταια μας (κι αυτο απο τους Γαλλους ειχε ξεκινησει βεβαια ), δεν μπορεις να βαλεις σε σωστη θεση τις περισσοτερες φορες τον συνοδηγο .
-
ασχετο,ο πυροσβεστηρας εκει στα ποδια του οδηγου επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οχι δεν είναι (είτε σαν J 253.16 είτε σαν Εγκύκλιο 11 τεχνικών κανονισμών), πρέπει να πιάνει σε μαρσπιέ και κεντρικό τούνελ.Ο κανονισμός δειχνει σαφής μα ακόμα και η μονοκομματη σωλήνα / κοιλοδοκος ειναι κολλημενη ΚΑΙ στο τουνελ και μάλιστα και με εξτρα πλακα.
Το τόυνελ στο δικό μου αυτοκίνητο ειναι πάρα πολύ κοντο και εχω προβληματιστει.
Σε ιδιο αυτοκίνητο που το έχω δει με χωριστές μπάρες κανει μεγάλη γωνία και θέλει πού τριμάρισμα για να πατησει η πλάκα στο τουνελ.Επιμένω στην ερώτηση γιατι ο ''παράνομος'' τρόπος δειχνει πιο ανθεκτικός
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
ασχετο,ο πυροσβεστηρας εκει στα ποδια του οδηγου επιτρεπεται?Αρκει που εχει προσβαση απ'το πληρωμα !
και ωφελει μονον αν ο συνοδηγος ειναι παχουλουτσικος -
@PyrgiotisRS
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η μεγάλη γωνία της βάσης δε φαίνεται σωστή, παρότι σύμφωνη με τους κανονισμούς.
Από την άλλη ούτε η μονοκόματη σωλήνα μήκους 1.5 μέτρου από μαρσπιέ σε μαρσπιέ φαίνεται σωστή και έχει το κακό ότι μία αστοχία θα ξηλώσει τις βάσεις και των δύο.
Οπότε δεν έχω κάτι να σου προτείνω. Αλλη σύννομη εναλλακτική είναι να στηρίξεις απευθείας στο πάτωμα του αυτοκινήτου με μεγάλης επιφάνειας πλάκες ενίσχυσης.@Amaxopoulos
Ναι μια χαρά είναι ο πυροσβεστήρας, ποιό είναι το πρόβλημα ?@APR
Για ποιό αρπακολατζίδικο τρόπο λες, με τις εγκάρσιες ράβδους / κοιλοδοκούς ? (Η παραλλαγή που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα με κολλημένες και όχι βιδωμένες ράβδους προηγήθηκε των κανονισμών της FIA, οι βιδωμένες είναι κανονισμός της FFSA που υιοθέτησαν αργότερα και στη FIA). Γιατί είναι αρπακολατζίδικο ? Δεν είσαι υποχρεωμένος να βάλεις τις εγκάρσιες ράβδους στο ίδιο σημείο αριστερά-δεξιά ή στο ίδιο ύψος, μπορείς να βάλεις το συνοδηγό πιο πίσω και πιο χαμηλά αν θέλεις.
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON