-
- Εκδοση ΔΤΤ 'ιδιωτικά', κατόπιν συννενόησης. Διαδικασία που προβλέπεται από τους κανονισμούς (εγκύκλιος 10), γνωστό παράβολο (€80) αποδιδόμενο εξ΄ολοκλήρου στην ΕΘΕΑ (πρώην) με απόδειξη, ο τεχνικός έφορος δεν παίρνει τίποτα.
- Σε ιστορικά αυτοκίνητα επειδή πολλές φορές έχουν πρόβλημα με τη χωρητικότητα των κινητήρων τους λόγω ρεκτιφιέ, μια συνήθης διαδικασία ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ είναι, σε φάση ανοιγμένου μοτέρ, να ελέγχεται η διάμετρος-διαδρομή από τεχνικό έφορο και, αν είναι σωστό, να κλείνει το καπάκι παρουσία του και να το σφραγίζει και να γράφει την όλη πράξη στο ΔΤΤ ή το HTP. Αυτό δεν αφαιρεί από επόμενο τεχνικό έφορο το δικαίωμα να ψάξει το ζήτημα, απλά είναι μια διευκόλυνση και προς τους τεχνικούς εφόρους και προς τους αγωνιζομένους και βέβαια 'κλείνει στόματα', που σε διαφορετική περίπτωση, θα είχαν να λένε.
antonis-team σε παρακαλώ να σταματήσεις τις διαβολές σε βάρος ΠΡΩΗΝ συναδέλφων σου που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα και έχουν άμεμπτο παρελθόν.
@APR
Για τα 'κολλητιλίκια' έχεις δίκιο. Απλά όπως καταλαβαίνεις αυτό που περιγράφω είναι μια στάνταρ διαδικασία, δεν είναι κάποια χάρη ούτε, πολύ περισσότερο, κάποιας μορφής συνδιαλλαγή. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
2. Σε ιστορικά αυτοκίνητα επειδή πολλές φορές έχουν πρόβλημα με τη χωρητικότητα των κινητήρων τους λόγω ρεκτιφιέ, μια συνήθης διαδικασία ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ είναι, σε φάση ανοιγμένου μοτέρ, να ελέγχεται η διάμετρος-διαδρομή από τεχνικό έφορο και, αν είναι σωστό, να κλείνει το καπάκι παρουσία του και να το σφραγίζει και να γράφει την όλη πράξη στο ΔΤΤ ή το HTP. Αυτό δεν αφαιρεί από επόμενο τεχνικό έφορο το δικαίωμα να ψάξει το ζήτημα, απλά είναι μια διευκόλυνση και προς τους τεχνικούς εφόρους και προς τους αγωνιζομένους και βέβαια 'κλείνει στόματα', που σε διαφορετική περίπτωση, θα είχαν να λένε.@APR
Για τα 'κολλητιλίκια' έχεις δίκιο. Απλά όπως καταλαβαίνεις αυτό που περιγράφω είναι μια στάνταρ διαδικασία, δεν είναι κάποια χάρη ούτε, πολύ περισσότερο, κάποιας μορφής συνδιαλλαγή.Θα συμφωνισω γιαυτα που λες γιατι πραγματι οταν προκειτε για ενα μοτερ π.χ. BRM F1 του 60 που δεν διανοειτε να ανοιξει καποιος μετα απο ενσταση με το οποιο κοστος .... μπορει να γινοντε αυτα .Αλλα με τιποτα δεν συμβαινουν πουθενα για τα ιστορικα σαν τα δικα μας .
Οοοοοχι χαρη ειναι , και μαλιστα κακως γινεται , και την υποπτευθησα συνδιαλαγη , δεν την ελεγχης !(η επα φυσικα)
-
Ωπα, Ωπα.ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Πολλοι φιλοι αναφερονται σε μενα και το Σταρλετ μου. Κακως παρεξηγηθηκε η διαδικασια και κακιστα καποιοι μεμφονται τους ΤΕ. Προσωπικα, καβαλησα το Σταρλετακι και ΠΗΓΑ ΕΓΩ στη Μεσογειων οπου γινοταν το σεμιναριο τεχνικων εφορων και τους ζητησα (καλωσυνη τους) να του ριξουν μια ματια ωστε να διορθωσω τυχον ατελειες , κυριως σε θεματα ασφαλειας. Μαλιστα βρεθηκαν 3-4 σημεια οπου ειχα κανει λαθος, και φυσικα βοηθηθηκα στο να τα διορθωσω, ωστε να μην εχω προβλημα στον τεχνικο ελεγχο του 1ου αγωνα του αυτοκινητου. Κατοπιν ελεγθηκε το αυτοκινητο ως προς την συμβατοτητα με το ΗΤΡ, κι αυτο ηταν ολο. Ουτε σφραγισεις εγιναν, ουτε κολητιλικια που ψυχανεμιζονται μερικοι. Κριμα, σε καθε κινηση του καθενα μας, να ψαχνουμε να βρουμε τη βρωμια. Υπαρχουν ακομη ευτυχως και καποιοι ανθρωποι που ειναι καθαροι. Αν τωρα εχουμε καταντησει να ποινικοποιουμε την 'καλημερα' η την φιλικη σχεση με τους ανθρωπους του σπορ, λυπαμαι αλλά μερικοι φαινεται οτι κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια
Σε σχεση τωρα με τις σφραγιδες. Μακαρι να γινοταν να μπαινουν ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ σφραγιδες σε ανυποπτο χρονο, κι οταν κινητηρες και σαζμαν θα ειναι λυμενα. Θα αδειαζαν τα 'καφενεια' απο τους θαμωνες τους. Και βεβαια θα γλυτωναν πολλοι τις σοβαρες συνεπειες ενος λυσιματος. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ!
Επιπλεον, κανω εκπτωση 100% σε οποιον θελησει να λυσει το δικο μου και να το ψαξει, με την προυποθεση οτι αν βρεθει ενταξει, θα δεχθει να του κανω 2-3 σφραγισματα κι εναν καθαρισμο, παλι με εκπτωση 100% -
Το να ανοίξεις καπάκι δεν είναι απλό ή φτηνό σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και σίγουρα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις συνήθεις εργασίες σε έναν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ τεχνικό έλεγχο. Αν δεν έχει μπουζί στο κέντρο, ώστε να είναι απλή η ογκομέτρηση, η διαδικασία αυτή διευκολύνει τη ζωή όλων και 'κλείνει στόματα'. Η υποψία για συνδιαλλαγή είναι απρεπής, θα έπρεπε ένας τεχνικός έφορος να αντιμετωπίζεται καλόπιστα και με βάση το τεκμήριο της αμεροληψίας και όχι κακόπιστα με βάση το ό,τι τα παίρνει κάτω από το τραπέζι.
Στο κάτω-κάτω, είτε χωρίς σφράγιση ('αυτός είναι μαϊμουδιάρης, έχει υπερκυβισμένο κινητήρα') είτε με ('αυτός είναι μαϊμουδιάρης, τα έχει κάνει πλακάκια με τον τεχνικό έφορο') αυτός που είναι να διασπείρει βρωμιές θα το κάνει. Και πάντοτε υπάρχει το όπλο της ένστασης οπότε, αν έχει δίκιο, ξεμπροστιάζει και το μαϊμουδιάρη και τον τεχνικό έφορο. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.
Σε λίγο θα βγάλουμε ότι έχει δίκιο ο antonis-team που ρίχνει μπηχτές περί ηθικής...
Μήπως να μη βγαίνουν και ΔΤΤ και ΗΤΡ εκτός πλαισίου αγώνων τότε ?
Μήπως ο 18άρης πιτσιρικάς που, μετά το τέλος ενός τεχνικού ελέγχου για ένσταση πέρισι, με παρακάλεσε να πάμε στο καλύβι του (χωρίς πλάκα) στο Πέραμα να δω το roll cage που έφτιαχνε μέσα σε ένα παράπηγμα-γκαράζ σε ένα ιστορικό Κορόλα, και αυτός ύποπτος είναι και εγώ μαζί του και κακώς πήγα να δώσω καμιά συμβουλή στο παιδί ?
Νομίζω έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου και βλέπουμε παντού φαντάσματα.@platis
Υπάρχουν διαδικασίες που αναγκαστικά φέρνουν έναν τεχνικό έφορο σε 1-1 σχέση με έναν αγωνιζόμενο: ΔΤΤ, ΗΤΡ. Σιγά μην τις ποινικοποιήσουμε κιόλας. Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Εννοείται βέβαια ότι τα κολλητηλίκια και οι εκτός 'αυστηρού αγωνιστικού' πλαισίου σχέσεις καλό είναι να αποφεύγονται, γυναίκα του Καίσαρα είναι αυτή... -
Ναι Νασο μου, μονο που δεν υπαρχει τροπος να μαθεις αν η γυναικα του Καισαρα το εκανε χτες το βραδυ, ενω με μια ενστασουλα μπορεις να διαπιστωσεις αν υπαρχει αποτελεσμα εκ του κολητικίου. Θελω να πω οτι για να παμε μπροστα, αφου κοιταξουμε πρωτα την καμπουρα μας, καλο ειναι και να παψουμε να υποπτευομαστε ως και ...την μανα μας η τις ανθρωπινες σχεσεις.
Επαναλαμβανω οτι ειμαι απολυτα συμφωνος με το...προγαμιαιο πιστοποιητικο. Αρκει να μην υπαρχει περιπτωση να το μαιμουδεψω μετα και να εκτεθει ο ΤΕ κι ολο το συστημα. -
Μα δε διαφωνώ, ίσα-ίσα...
-
Το καταλαβα. Το γραφω για οσους διαφωνουν.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστρο Αντωνη, καπου σε εχω χασει...ΓΙΑΤΙ 'ζοριζεσαι'??????
στο κατω κατω ΔΤΤ βγαζουν, δεν παιρνανε 'σφεντονα' τους επομενους 100 τεχνικους ελεγχους...............
κι εξ οσων γνωριζω η 'διαδικασια προβλεπεται'...
Και στο σταρλετακι του Κου Πλατή ημουν εκει...εκτός κι αν εννοεις κατι που δεν αντιλαμβανομαι...
Και βεβαίως κάλε μου Φωκίωνα, όταν οι τάξεις των αγωνιζομένων βοά, ότι η αδικία είναι εδώ, δεν είναι δυνατόν να γίνετε σφράγισης στο σπίτι!!!!!!........ εκθέτει παράφορα τους κανονισμούς, της ευταξίας, της ισονομίας, της δημοκρατικής διαδικασίας. Τότε ο ΤΕ σε κάποιο χώρο εποπτευόμενο πριν τον αγώνα, που ο διοργανωτής ορίζει, τι σημασία θα είχε?. Καταλύουμε του θεσμούς, καταλύουμε την εύνομο τάξη, προωθούμε διαδικασίες ευάλωτες στην κινεί λογική, γινόμαστε σφετεριστές των δημοκρατικών διαδικασιών που όλοι θα πρέπει να απολαμβάνουν.
Τότε αυτοκίνητο με πρώτη κυκλοφορία το 2007, θα μπορεί να τρέξει το 2009, με σφραγίδα σπανιόλικη του 2005!!!!..... κάλε μου φιλέ δεν λογοτεχνώ, μα παραθέτω τεκμηριωμένα τα γεγονότα.
Είσαι καλό παιδί, μα εγώ δεν είμαι, και έτσι εγώ είμαι εκτός……. Φάρος μου η σύννομη τάξη, η δημοκρατική διαδικασία, η ισονομία, και από εκεί και πέρα όποιος πάρει το τσιγκακη…… δεν διαμορφώνω τα αποτελέσματα, μα περιμένω την ανακοίνωση τους μέχρι έσχατων. Και τότε χειροκροτώ τον νικητή.
Πρώτα τα αυτοκίνητα του Χρήστου?, μαγκιά του…
Πρώτα τα αυτοκίνητα του Στέλιου?, μαγκιά του….
Μα συρκουϊ με συγκρουόμενα και χεστικε η φοράδα στο αλόνη, είναι απαράδεκτο.
Να είσαι καλά φίλε μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα συρκουϊ με συγκρουόμενα και χεστικε η φοράδα στο αλόνη, είναι απαράδεκτο.
Wpa wpa kyrie Antwnh.... Edw milate gia TE kai elegxoys.Ayto poy kollaei?
Anyway...Kai ta sirkoyi exoyne tis epafes toys kai xwrizonte se motorsport incidents kai eskemena gia na kerdisei kapoios 8esh. Alla ayto to krinei o ekastwte clerk of the course kai an apofasisei oti einai eskemeno tote pianoyn doyleia oi agwnodikes en wra agwna panta ektws kai an einai pros to telos opoy didetai post race poinh.... Rikse mia matia sta enniaia eksw, sta WTCC, BTCC kai genikotera se agwnes pistas ektws ths Elladitsas kai des ti paizei.... -
Ωπ!
Μολις μπηκα ιατρειο και βλεπω οτι το ποστ προκαλεσε εκρηξεις.
Δυστυχως κυριοι APR, antonis-team δεν μπορω να παρακολουθησω τη λογικη σας.
Περυσι ηταν η πρωτη χρονια που ετρεξα με ενα μοτερ 1600.
Σε καθε αγωνα το αυτοκινητο ως πρωτο της κατηγοριας 1 ελεγχθηκε απο τους ΤΕ με homologation ανα χειρας.
Παρ'ολα αυτα δεν απεφυγα διακριτικες και μη διακριτικες νυξεις οτι το μοτερ ειναι μαιμου!
Μετα το Παλλαδιο που ακουσα διαφορες βλακειες αποφασισα το διλιτρο μοτερ που εβαλα φετος να ογκομετρηθει ωστε τουλαχιστον απο πλευρας κυβισμου να μην υπαρχουν υποψιες. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.
Ξεχασα να αναφερω κατι πολυ σημαντικο για μενα.
Στο Αχαιος πηγαμε, γραψαμε, δοκιμασαμε κλπ και και στο τελος κοπηκα στον τεχνικο ελεγχο για το παρμπριζ, που δεν ηταν laminated.
Εχοντας καει απο αυτο θεωρησα λογικο αφου οι ανθρωποι μου το προτειναν, να ελεγχθει το αυτοκινητο και να μπει σφραγιδα στο καπακι, πριν την εναρξη της φετεινης χρονιας.
Λογικα δεν ακουγονται αυτα? -
Ο χρήστης bericocker έγραψε:
Ωπ!
.....................
Παρ'ολα αυτα δεν απεφυγα διακριτικες και μη διακριτικες νυξεις οτι το μοτερ ειναι μαιμου!
Μετα το Παλλαδιο που ακουσα διαφορες βλακειες αποφασισα το διλιτρο μοτερ που εβαλα φετος να ογκομετρηθει ωστε τουλαχιστον απο πλευρας κυβισμου να μην υπαρχουν υποψιες. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.
........
Εχοντας καει απο αυτο θεωρησα λογικο αφου οι ανθρωποι μου το προτειναν, να ελεγχθει το αυτοκινητο και να μπει σφραγιδα στο καπακι, πριν την εναρξη της φετεινης χρονιας.
Λογικα δεν ακουγονται αυτα?Δε μπορω να καταλαβω γιατι οποιος εχει αμφιβολίες και σπερνει 'νυξεις' δεν παει 'χαρτι-ταμειο-ζεμπιλι' για να μαθει
Τουλαχιστον αυτο απαντουσα ( κι αυτο με εμαθε ο δασκαλός μου στο 'αθλημα') οταν ακουγα για υπερκυβισμενο μοτερ συγκεκριμενου αυτοκινητου ή να σταματησει να ειναι 'κατινα'. Αυτο σημαινει κοτσια ΑΚΟΜΑ κι αν αποδειχτεις οτι πιστευες λαθος,το αυτοκινητο ειναι απολυτος συννομο, κι απλά ο τυπος ηταν πιο χερας απο σενα.Διαφωνω επεισεις με την λογικη οτι πρεπει να αποδειξεις οτι εισαι αθωος ειτε ως οδηγος ειτε ως ΤΕ.
αντιθετα , θα πρεπει πρωτα να αποδειχτει η οποια λαμογια και τοτε να κατηγορουμε προσωπα και πραγματα
ή να το πω αλλιως, ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας...
Δεν μπορει εξ ορισμου να θεωρουμε τους παντες 'κανιβαλλους' που 'απλά δεν εχουν πιαστει' στα πρασσα ή τα λαχανα..( το παρον δεν στοχευει πουθενα και κανεναν συγκεκριμενα - το 'κλιμα' που νιωθω μονο..)
-
Ο χρήστης bericocker έγραψε:
Ωπ!
Λογικα δεν ακουγονται αυτα?Λογικότατα είναι, μονο που αφορούν προσωπική σου κατανάλωση.Δλδ, απο τι στιγμή που εσύ αποφάσισες να σφραγίσεις ενα μοτέρ, ή και οτιδήποτε αλλο, δεν σημαίνει αυτόματα οτι είσαι και νομιμος περι αυτών.Εφόσον δεν εχει θεσμοθετηθεί κανονισμός που να λέει οτι οι σφαργίσεις αυτ/των σημαίνουν ταυτόχρονα και νομιμοποίηση, αρα ειναι ανούσιο.Με αυτόν το τρόπο απλά θα είσαι σιγουρος εσύ, οτι ο μηχανικός σου (ας πούμε) δεν εχει προσθέσει τα μαγικά του. Μόνο αυτό και τιποτα αλλο.Για ολους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σου, παραμένεις και εσύ αλλα και οι υπόλοιποι, ετοιμοι προς κάθε ελεγχο.
Αν υπήρχε τέτοιος κανονισμός περι σφραγίδων, να είσαι σίγουρος οτι δεν θα γινοταν απλά μια ογκομέτρηση, αλλα θα μονταριζόταν ολόκληρο το μοτέρ παρουσία ΤΕ σε συγκεκριμένο χώρο-οχι δικό σου- και ουτε δευτερόλεπτο δεν θα εμενες μονος σου...
Αυτά, προσοχή, δεν στα λέω επειδή σε θεωρώ παράνομο, αλλα επειδή δεν στηρίζονται τα λεγόμενά σου βάση κανονισμών.Αρα και πραγματικότητας... -
Συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου!
Σαφως και το αυτοκινητο ειναι διαθεσιμο, οσο και τα υπολοιπα για καθε λογης ενσταση, ελεγχο κλπ. -
Δε μπορω να καταλαβω γιατι οποιος εχει αμφιβολίες και σπερνει 'νυξεις' δεν παει 'χαρτι-ταμειο-ζεμπιλι' για να μαθειΔιότι είναι οικονομικότερο να 'λές', πιο ευχάριστο να 'φωνάζεις' και δικαιολογει και τέλεια την κουλαμάρα στους φίλους και γνωστούς...
-
ναι προφανως...
αλλα να.... αντε και το λες μια αντε και το λες δυο αντε και το λες τρεις... αμα δεν ΚΑΝΕΙΣ και κατι επι τουτου ακομα και οι πιο καλοπροαιρετοι φιλοι σου, αρχιζουν να 'υποψιαζονται'... -
Για να ξαναγυρίσουμε στο θεμα της σφραγίδας, καλός ή κακός, η σφραγίδα δημιουργεί ενα κλίμα.Και εμμεσα προτρέπει τον οποιοδήποτε αλλον ΤΕ να νομιμοποιεί και αυτός το σφραγισμένο κομμάτι χωρίς απαραίτητα να ειναι σιγουρος για την νομιμότητά του.
Π.Χ Ο Αλέξης μέτρησε και σφράγισε ενα μοτέρ στο Γκαράζ μου. Στο ράλι Λαμίας λοιπόν κερδίζω και αυτεπάγγελτα πρέπει να με ελέγξουν.ΤΕ εκεί λοιπόν είναι ο Νάσος.Οταν θα δει την σφραγίδα στο μοτέρ και γνωρίζει απο συνομιλία με τον Αλέξη οτι το ειχε μετρήσει στο παρελθόν, θα πάει σε παρακάτω ελέγχους και δεν θα σταθεί εκεί.Αυτό ομως είναι λάθος...Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και τελικά μονο προβλήματα δημιουργεί.
(Τα ονοματα ειναι τυχαία. Απλά τα αναφέρα διοτι κανενας ΤΕ δεν θα θελήσει να ακυρώσει τον Προηγούμενο). -
Βασιλη ( μια που πισω απο το VAN εχω και τον ανθρωπο πλεον)
η ιδια 'λογικη' διεπει και το οποιοδηποτε σφραγισμα εξαρτηματος κατα την διαρκεια του αγωνα, ετσι δεν ειναι?
Γιατι 'αυτο' το σφραγισμα σου κανει σωστο?
προσεξε αναφερωμαι σαν 'λογικη' -
Βασιλη ( μια που πισω απο το VAN εχω και τον ανθρωπο πλεον)
η ιδια 'λογικη' διεπει και το οποιοδηποτε σφραγισμα εξαρτηματος κατα την διαρκεια του αγωνα, ετσι δεν ειναι?
Γιατι 'αυτο' το σφραγισμα σου κανει σωστο?
προσεξε αναφερωμαι σαν 'λογικη'Αν αναφέρεσαι στα TURBO, συμφωνώ...Αλλα δεν νομίζω οτι δεν ελέγχονται τα TURBO μετά τον Αγώνα.Αλλο σφράγισμα δεν μου ερχεται στο μυαλό, τώρα!
-
«Το να ανοίξεις καπάκι δεν είναι απλό ή φτηνό σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και σίγουρα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις συνήθεις εργασίες σε έναν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ τεχνικό έλεγχο. Αν δεν έχει μπουζί στο κέντρο, ώστε να είναι απλή η ογκομέτρηση, η διαδικασία αυτή διευκολύνει τη ζωή όλων και 'κλείνει στόματα'. Η υποψία για συνδιαλλαγή είναι απρεπής, θα έπρεπε ένας τεχνικός έφορος να αντιμετωπίζεται καλόπιστα και με βάση το τεκμήριο της αμεροληψίας και όχι κακόπιστα με βάση το ό,τι τα παίρνει κάτω από το τραπέζι.»
Μα η ανεπάρκεια θεσμών είναι η αιτία των όσον για εσένα είναι «κακόπιστα».
Πρέπει να καταλάβετε, ότι είναι λογικό και επιβεβλημένο, μια δυο φόρες την εβδομάδα, πχ στην μεσογείων, να υπάρχουν για 2 ώρες 2 ΤΕ, επιλεγμένοι κυλιόμενα, οπού ο αγωνιζόμενος να προσέρχεται, φέρνοντας τα κομμάτια της μηχανής του, να ελέγχονται και να σφραγίζονται. Και αυτό να καταστεί υποχρεωτικό, διότι, ο δεύτερος πάντα θα έχει υπόνοιες, ότι ο πρώτος δεν κέρδισε γιατί ήταν ‘χεράς’, μα κλέπτης!. Η ανέχεια πιθανόν του δεύτερου, να κάνει ένσταση, με δαπανηρά παράβολα, διαιωνίζει και αποδιώχνει τους οικονομικά αδύναμους αγωνιζόμενους.
«υποψία» = «απρέπεια»?.
«αμεροληψία» de fakto ?.
…..τι άλλο θα μάθω χριστέ μου, σε αυτόν τον κόσμο….«Σε λίγο θα βγάλουμε ότι έχει δίκιο ο antonis-team που ρίχνει μπηχτές περί ηθικής...»
«μπηχτές»… της ευθείες βολές, κάλε μου ΝΑΣΟ?.
Μπηχτές φίλε, ‘ρίχνουν τα ‘τσακλοκουδουνα’ , και γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είμαι…..Και για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.
ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΙΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΘΙΚΗ ΤΩΝ :
Platis – nass – APR- και άλλων πολλών που ποστάρουν στην ενότητα. Μα το κρίμα μου το ΓΡΑΦΩ «ΠΡΩΗΝ συναδέλφων σου»?. ΕεεεεΝΑΙ. Δεν έγινα ‘ΠΡΩΗΝ’ γιατί διαπίστωνα?!........ και μου έκοβαν και την καλημέρα.
Σε τι υστερούσα αποδειγμένα μέχρι το 2002?. Και όχι ότι υστερώ σήμερα που εξακολουθείτε να περνάτε ΤΕ δικά μου αυτοκίνητα, μα δεν τα ‘σημαίνω’, για να μην τους κάψω….
Antonis-team. -
Ο χρήστης van έγραψε:
Ωπ!
Λογικα δεν ακουγονται αυτα?Λογικότατα είναι, μονο που αφορούν προσωπική σου κατανάλωση.Δλδ, απο τι στιγμή που εσύ αποφάσισες να σφραγίσεις ενα μοτέρ, ή και οτιδήποτε αλλο, δεν σημαίνει αυτόματα οτι είσαι και νομιμος περι αυτών.Εφόσον δεν εχει θεσμοθετηθεί κανονισμός που να λέει οτι οι σφαργίσεις αυτ/των σημαίνουν ταυτόχρονα και νομιμοποίηση, αρα ειναι ανούσιο.Με αυτόν το τρόπο απλά θα είσαι σιγουρος εσύ, οτι ο μηχανικός σου (ας πούμε) δεν εχει προσθέσει τα μαγικά του. Μόνο αυτό και τιποτα αλλο.Για ολους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σου, παραμένεις και εσύ αλλα και οι υπόλοιποι, ετοιμοι προς κάθε ελεγχο.
Αν υπήρχε τέτοιος κανονισμός περι σφραγίδων, να είσαι σίγουρος οτι δεν θα γινοταν απλά μια ογκομέτρηση, αλλα θα μονταριζόταν ολόκληρο το μοτέρ παρουσία ΤΕ σε συγκεκριμένο χώρο-οχι δικό σου- και ουτε δευτερόλεπτο δεν θα εμενες μονος σου...
Αυτά, προσοχή, δεν στα λέω επειδή σε θεωρώ παράνομο, αλλα επειδή δεν στηρίζονται τα λεγόμενά σου βάση κανονισμών.Αρα και πραγματικότητας...Συμφωνώ μαζί σου. Απλά να εξηγήσω τη λογική, που είναι απλή:
Αν ο 'επόμενος' τεχνικός έφορος είναι τεμπέλης, δεν πρόκειται να ασχοληθεί έτσι και αλλιώς, σφραγίδα-ξεσφραγίδα. Μην ξεχνάς ότι ο τεχνικός έφορος που δεν ασχολείται δεν έχει και προβλήματα με τους οργανωτές και τον φωνάζουν και την άλλη χρονιά στον αγώνα τους (sad but true)
Αν ο τεχνικός έφορος είναι σωστός και έχει μυαλό στο κεφάλι του να καταλαβαίνει τη σημασία της γυναίκας του Καίσαρα, τότε κάποια στιγμή αγνοεί τη σφραγίδα και προχωρά στον έλεγχο, αν αυτός είναι από αυτούς που γίνονται εύκολα (πχ. ογκομέτρηση με κεντρικό μπουζί). Αν είναι από αυτούς που έτσι και αλλιώς ΔΕΝ γίνονται στα πλαίσια ενός αυτεπάγγελτου ελέγχου (πχ. ογκομέτρηση με πλαϊνό μπουζί) τότε έτσι και αλλιώς ΔΕΝ θα τον έκανε τον έλεγχο και όποιος θέλει να μάθει πρέπει να πληρώσει (χαρτί-ταμείο-ζεμπίλι όπως σωστά είπε ο fokion_sportage).Κατά συνέπεια η σφραγίδα διευκολύνει το σωστό αγωνιζόμενο στο να μην αποτελεί τόσο συχνά/εύκολα αντικείμενο κακόβουλων σχολίων, είναι ψιλοουδέτερη ως προς τον τεμπέλη τεχνικό έφορο και δεν τον προφυλάσσει από το σωστό τεχνικό έφορο. Ο λάθος αγωνιζόμενος από την άλλη σίγουρα δε θα θέλει μια σφραγίδα στα πόδια του, οπότε δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Αρα εν ολίγοις η όλη ιστορία γίνεται για διευκόλυνση του σωστού αγωνιζόμενου. Δεν αφαιρεί αρμοδιότητες από τεχνικούς εφόρους, δεν αφαιρεί δικαιώματα από συναθλητές (εκτός του ό,τι μειώνει κάπως το 'δικαίωμα' της διασποράς φημών) άρα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να υπάρχει πρόβλημα.
Προϋπόθεση: η όλη ιστορία να γίνεται (α) δωρεάν (β) από τεχνικούς εφόρους που καταλαβαίνουν τι και πως (γ) με πλήρη ενημέρωση των προϊσταμένων τους (Τεχνική Επιτροπή ΕΘΕΠΑ) (δ) με τεκμηρίωση πάνω σε επίσημο έγγραφο (ΔΤΤ/ΗΤΡ)
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON