-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε θυμάμαι, δεν είμαι τόσο παλιός -
καλημερα.
μπωρει να καποιως να μου πει αν οι παρακατω βασης μπωρουν να τρεξουν..
http://www.motorsport-tools.com/index.p ... 0ead7003cb
γιατη πολλα ιστορικα εχουν αυτες στην αγγλια.
-
Πρακτικά σε εναν διεθνή αγωνα οι 'ελληνικές προσαρμογές' των κανονισμών της ΦΙΑ δεν ισχυουν αν δεν εχουμε ξεχοριστη Ελληνική καταταξη, σωστα?
-
Ακυρο το βρηκα που το ειχα διαβασει..
Γενικός κανονισμός Αγωνων ραλλυ
-
Επίσης να προσθέσω κάτι....μπορεί και λίγο off-topic (αν και πιστεύω όχι και τόσο)....
Στο τελευταίο σεμινάριο τεχνικών εφόρων δώσαμε το τριαντάρι....
Πήγα και σε αγώνα ως βοηθός τεχνικός έφορος....
Κάποιος είχε υποσχεθεί σχετικές ταυτότητες...
Ακόμα περιμένουμε....
Το τριαντάρι όμως...cash.....
Έτσι, για την τιμή των όπλων....
-
Δεν έγινε σχετική συζήτηση εδώ όπου φάνηκε ότι ο καθένας πρέπει να απευθυνθεί στη λέσχη του ?
-
viewtopic.php?f=3&t=33423&p=2240820#p2240820
δες εδω και πρως τα πισω..
-
με προλαβες Νασο..
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
:superman:Εχω κατι προσκλησεις για την Automechanika Middle East. Εισαι εδω να το συνδιασουμε με κανα μπριζολιδι?
-
Ερώτηση από φίλο: Το ομολογκέ σασμάν για το 106 Ν2 (ως σούπερ Ν) είναι ομολογκαρισμένο και για 106 ΕΝ1 στη σούπερ Ν;
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ερώτηση από φίλο: Το ομολογκέ σασμάν για το 106 Ν2 (ως σούπερ Ν) είναι ομολογκαρισμένο και για 106 ΕΝ1 στη σούπερ Ν;Όχι...Το Ν1 ή ΕΝ1 πλέον, δεν έχει ούτε μπλοκέ κανονικά σύμφωνα με την ομολογκασιον. Δεν έχει ομολογκαρισμένες σχέσεις και νομίζω ότι το μόνο που έχει είναι επιλογή σε τελικές σχέσεις μετάδοσης (κορώνα-πηνείο δηλ.)....
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ερώτηση από φίλο: Το ομολογκέ σασμάν για το 106 Ν2 (ως σούπερ Ν) είναι ομολογκαρισμένο και για 106 ΕΝ1 στη σούπερ Ν;
Όχι...Το Ν1 ή ΕΝ1 πλέον, δεν έχει ούτε μπλοκέ κανονικά σύμφωνα με την ομολογκασιον. Δεν έχει ομολογκαρισμένες σχέσεις και νομίζω ότι το μόνο που έχει είναι επιλογή σε τελικές σχέσεις μετάδοσης (κορώνα-πηνείο δηλ.)....
Σπυρο,
Δες τι νουμερο ειχε η δημοσιευση σου !!!!
Ξου απο εδω !!!Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Όχι...Το Ν1 ή ΕΝ1 πλέον, δεν έχει ούτε μπλοκέ κανονικά σύμφωνα με την ομολογκασιον. Δεν έχει ομολογκαρισμένες σχέσεις και νομίζω ότι το μόνο που έχει είναι επιλογή σε τελικές σχέσεις μετάδοσης (κορώνα-πηνείο δηλ.)....Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Όχι...Το Ν1 ή ΕΝ1 πλέον, δεν έχει ούτε μπλοκέ κανονικά σύμφωνα με την ομολογκασιον. Δεν έχει ομολογκαρισμένες σχέσεις και νομίζω ότι το μόνο που έχει είναι επιλογή σε τελικές σχέσεις μετάδοσης (κορώνα-πηνείο δηλ.)....
Σπυρο,
Δες τι νουμερο ειχε η δημοσιευση σου !!!!
Ξου απο εδω !!!Φιλικα,
'el-em'
Ασε, το είδα από εχθές και ήταν και νύχτα και....είπα να το περάσω στο ντούκου!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Για το κιβώτιο έχεις δίκιο, όπως και για τις τελικές σχέσεις.
Για το μπλοκέ έχεις άδικο, στην ΕΝ επιτρέπονται οι επιπλέον 'εθνικές' ελευθερίες της Ν. Δηλαδή:2.5 Επιπλέον ελευθερίες ομάδας ΕΝ
Σε όλους τους αγώνες:
Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε τύπου μηχανικού (δηλ. όχι τύπου σιλικόνης ή άλλου υδραυλικής λειτουργίας) διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ), ακόμα και αν δεν προβλέπεται τέτοιο διαφορικό στο δελτίο αναγνώρισης ή σε κάποια επέκτασή του, αρκεί να διατηρούνται οι αναγνωρισμένες τελικές σχέσεις μετάδοσης.
Επίσης επιτρέπεται η ενίσχυση της κορώνας του διαφορικού με προσθήκη υλικού, κόλληση – “ράψιμο” ή βίδες. Η επέμβαση αυτή απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε άλλη λειτουργικότητα, πέραν της αύξησης της αντοχής του διαφορικού. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για το κιβώτιο έχεις δίκιο, όπως και για τις τελικές σχέσεις.
Για το μπλοκέ έχεις άδικο, στην ΕΝ επιτρέπονται οι επιπλέον 'εθνικές' ελευθερίες της Ν. Δηλαδή:2.5 Επιπλέον ελευθερίες ομάδας ΕΝ
Σε όλους τους αγώνες:
Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε τύπου μηχανικού (δηλ. όχι τύπου σιλικόνης ή άλλου υδραυλικής λειτουργίας) διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ), ακόμα και αν δεν προβλέπεται τέτοιο διαφορικό στο δελτίο αναγνώρισης ή σε κάποια επέκτασή του, αρκεί να διατηρούνται οι αναγνωρισμένες τελικές σχέσεις μετάδοσης.
Επίσης επιτρέπεται η ενίσχυση της κορώνας του διαφορικού με προσθήκη υλικού, κόλληση – “ράψιμο” ή βίδες. Η επέμβαση αυτή απαγορεύεται να έχει οποιαδήποτε άλλη λειτουργικότητα, πέραν της αύξησης της αντοχής του διαφορικού.Νάσο, αναφέρθηκα στην ομολογκασιον Ν, όπως αυτή βγήκε αρχικά από τη FIA.
Απο εκεί και πέρα, όντως 'εθνικά' επιτρέπεται το μπλοκέ...
-
Μια προσπαθεια 'μαζεματος'.... ( αφορά τα 4χ4..)
Μέρος πρωτο
http://www.tetrakinisimag.gr/texnikos1_t67.htmκαι μερος δευτερο
http://issuu.com/TetrakinisiMag/docs/na ... geNumber=2
-
Σωστός (αν και η σειρά των φωτο λόγω σελιδοποίησης του περιοδικού είναι λίγο μπερδευτική)
Για τις ζώνες στηριγμένες στις 90 μοίρες πίσω από την πλάτη του καθίσματος το επιχείρημα είναι: σε περίπτωση ατυχήματος αυτού του είδους η στήριξη ενδέχεται να σπάσει το κάθισμα (εκεί που περνάνε οι ιμάντες ώμου) και τις κλείδες των επιβατών. Επίσης το επιχείρημα 'έτσι με προστατεύει να μη χτυπήσω στην οροφή' είναι ηλίθιο, αν η ζώνη είναι σωστά σφιγμένη (μέχρι ασφυξίας δηλαδή) τότε δεν πας πουθενά.
Οι πυροσβεστήρες -χειροκίνητοι ή αυτόματοι- στηρίζονται σωστά μόνο με 2 τσέρκια.
-
Η στήριξη με ζώνες στης 90 μοίρες περίπου, ισοσκελές τρίγωνο, δεν απαλείφουν την περίπτωση της μετατόπισης ενός σώματος, στην κορυφή ανισοσκελούς τριγώνου, λόγο ενός συμβάντος.
Έτσι η δύναμης του βάρους του σώματος, θα εκτονωθεί στης κλείδες κατά την μετατόπιση, και όχι στους ώμους και στο στήθος. Δεν συμφωνώ με την στήριξη.
Συμφωνώ με τον λόγο του προλαλήσαντα, ότι μια σωστή στήριξη των ιμάντων αυστηρά σε γωνία Γ με πόρπες σφιγμένες καλά, ακινητοποιούν το σώμα με το 100%.
Μια στήριξη Λ δεν έχει σημεία αδιατάρακτης στήριξης. Άλλωστε σε περίπτωση ανατροπής, βαστάμε το σώμα να μην εκτιναχτεί από τους γοφούς, οι ζώνες. Τους ώμους τους βαστάμε για να μην βγούμε από το παρ πριζ!. Έτσι η ζώνη, ‘δουλεύει’ σαν αιώρα!.
Α.
ΥΓ. συγγνώμη που γράφω στην ενότητα σας.
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON