-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μιλας για τους κανονισμούς ή για το site της ΕΘΕΑ ?Ποιο site βρε nass , αστο αυτο δεν βλεπεται .....
Το χαλι το μαυρο με τους κανονισμους και οτι αλλαζει πρεπει να χανεις κανα δυο ημερες μεχρι να βρεις αυτο που χρειαζεσαι , ειναι κατασταση αυτη ? να μπορει καποιος να κανει δουλεια ?Πρεπει να ριχνεις τα χαρτια , για να βρεις μια πληροφορια που βρησκεται ..
Επι τελους καποτε δεν πρεπει να φτιαχτει αυτο το χαλι ?Τι θα πει εγκυκλιος 19\6\08 ? δεν μπορουν να βαλουν τιτλο περιεχομενου να μην σπαμε τα απ'αυτα μας με τις ωρες ...ανοιγοντας ολες τις παπαροεγκυκλιους .....
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Μιλας για τους κανονισμούς ή για το site της ΕΘΕΑ ?
Ποιο site βρε nass , αστο αυτο δεν βλεπεται .....
Το χαλι το μαυρο με τους κανονισμους και οτι αλλαζει πρεπει να χανεις κανα δυο ημερες μεχρι να βρεις αυτο που χρειαζεσαι , ειναι κατασταση αυτη ? να μπορει καποιος να κανει δουλεια ?Πρεπει να ριχνεις τα χαρτια , για να βρεις μια πληροφορια που βρησκεται ..
Επι τελους καποτε δεν πρεπει να φτιαχτει αυτο το χαλι ?Λοιπον το θεμα ειναι απλο.Τεχνικοι εφοροι, ως εχουν, κειμενο το γαλλικο η το αγγλικο, συμφωνια δηλαδη, καλυτερα στο αγγλικο, καθ'οσον οι περισσοτεροι ξερουν Αγγλικα, πλην των αρχοντων που μιλουν Γαλλικα.
Θα ελεγχουν οι τεχνικοι εφοροι και θα υπαρχει πιστοποιημενος μεταφραστης απο το υπουργειο εξωτερικων να μεταφραζει τους κανονισμους.Ετσι λυεται πασα παρεξηγηση.
Απλο.Βεβαια πρεπει να πληρωνεται ο μεταφραστης η οι μεταφραστες που θα τρεχουν σε καθε αγωανα, αυτο ειναι κακο.Θα αυξηθει το παρaβολο.
Κατα τα αλλα γεροξεκουτη φιλε μου, Gr.N , Gr A & R1,2,3,4 by the book, σχολαει ο γαμος.
Κι αμα εχεις φερνε και κανα δικηγορο μαζι σου καλου κακου.
Ρε ανθρωπε οι τεχνικοι εφοροι δικαζουν η οι ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????
Ακομα δεν εχεις καταλαβει τι γινεται?????????????????????/
Δειξε ενα μπουζι σ'εναν αγωνοδικη και ρωτα τον τι ειναι αυτο.Κι ελα πες μου εσυ μετα. -
κοιτα να δεις που γραφω τα ιδια απο...κει
-
Ο χρήστης Babis Koligiannis έγραψε:
πλην των αρχοντων που μιλουν Γαλλικα.
Δειξε ενα μπουζι σ'εναν αγωνοδικη και ρωτα τον τι ειναι αυτο.Κι ελα πες μου εσυ μετα......ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Επι τελους καποτε δεν πρεπει να φτιαχτει αυτο το χαλι ?Τι θα πει εγκυκλιος 19\6\08 ? δεν μπορουν να βαλουν τιτλο περιεχομενου να μην σπαμε τα απ'αυτα μας με τις ωρες ...ανοιγοντας ολες τις παπαροεγκυκλιους .....
Ως προς το site έχεις δίκιο, ενώ έχει πληροφορίες, είναι πολύ δύσκολο να τις βρεις. Θέλει ξαναφτιάξιμο.
Ως προς τις ονομασίες των εγκυκλίων κτλ. πάλι έχεις δίκιο εν μέρει όμως διότι κάποιες είναι με τίτλο και κάποιες με νούμερα.
Ως προς τους τεχνικούς κανονισμούς γενικότερα, η άποψή μου είναι ότι είναι όσο απλοί γίνονται. Η μέθοδος είναι η εξής:
1α. (Αν έχουμε Ν-Α) Διαβάζουμε τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA για μοντέρνα αυτοκίνητα, δηλ. ασφάλειας (J 253), ομάδα Ν, ομάδα S2000 , ομάδα Α.
1β. (Αν έχουμε Ε) Διαβάζουμε τον τεχνικό κανονισμό Ε
1γ. (Αν έχουμε ιστορικό) Διαβάζουμε τα αντίστοιχα J του 1969, 1975, 1981 καθώς και το Παράρτημα Κ.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο τεχνικών κανονισμών για να μάθουμε ποιές είναι οι διαφορές των διεθνών κανονισμών από τους ελληνικούς.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο διαδικασιών τεχνικών ελέγχων για να μάθουμε τις διαδικαδίες που τα διέπουν όλα αυτά
Ε δε νομίζω ότι είναι τόοοοσο δύσκολα αυτά (άπαξ και τα βρεις στο site φυσικά). Ούτε οι μεταφράσεις των J είναι κακές ούτε οι εγκύκλιοι κακογραμμένες (άποψη μου). Αν διαφωνείς, πες τι θέλει διόρθωση.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ως προς το site έχεις δίκιο, ενώ έχει πληροφορίες, είναι πολύ δύσκολο να τις βρεις. Θέλει ξαναφτιάξιμο.
Ως προς τις ονομασίες των εγκυκλίων κτλ. πάλι έχεις δίκιο εν μέρει όμως διότι κάποιες είναι με τίτλο και κάποιες με νούμερα.
Ως προς τους τεχνικούς κανονισμούς γενικότερα, η άποψή μου είναι ότι είναι όσο απλοί γίνονται. Η μέθοδος είναι η εξής:
1α. (Αν έχουμε Ν-Α) Διαβάζουμε τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA για μοντέρνα αυτοκίνητα, δηλ. ασφάλειας (J 253), ομάδα Ν, ομάδα S2000 , ομάδα Α.
1β. (Αν έχουμε Ε) Διαβάζουμε τον τεχνικό κανονισμό Ε
1γ. (Αν έχουμε ιστορικό) Διαβάζουμε τα αντίστοιχα J του 1969, 1975, 1981 καθώς και το Παράρτημα Κ.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο τεχνικών κανονισμών για να μάθουμε ποιές είναι οι διαφορές των διεθνών κανονισμών από τους ελληνικούς.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο διαδικασιών τεχνικών ελέγχων για να μάθουμε τις διαδικαδίες που τα διέπουν όλα αυτά
Ε δε νομίζω ότι είναι τόοοοσο δύσκολα αυτά (άπαξ και τα βρεις στο site φυσικά). Ούτε οι μεταφράσεις των J είναι κακές ούτε οι εγκύκλιοι κακογραμμένες (άποψη μου). Αν διαφωνείς, πες τι θέλει διόρθωση.
Μην ξεχνας και τον μεταφραστη...
Ρε Νασο αφου ειπαμε ειναι παραπονιαρης, τι να τον κανουμε, αλλα ειναι και εγκυκλοπαιδεια ο π................!
Καλημερα!
-
-
Και σίγουρα ο τρόπος που παρέθεσε ο ΝΑΣΟΣ στο προηγούμενο post είναι πολύ απλός και εύκολος, και καθόλου χρονοβόρος. Με ένα τικαρισμα μπαίνεις κατ’ ευθείας, στο ζητούμενο.
Είναι παράδοξο το γιατί δεν έχει γίνει ακόμη αυτό.
Εάν ολοκληρωθεί, δεν θα χρειαζόντουσαν τυπογραφεία και εξτρα έξοδα. Ο καθένας θα κατέβαζε αυτό που θέλει και μόνον, θα το τύπωνε, και θα το είχε μαζί με την homologation μέσα στο αγωνιστικό, για ευκολία και του ΤΕ. Έτσι και σίγουρα, δεν θα ήταν δύσκολο να αποδείξει στον ΤΕ ότι δεν είναι ελέφαντας.
Antonis-team. -
O TE δεν οφειλει να εχει μαζι του τους Τεχ. κανονισμους που αφορουν τον αγωνα στον οποιο παρισταται???
Επιβάλλεται ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ διαβασει και ο αγωνιζόμενος Ο ΙΔΙΟΣ ( κι ας τους εχει και μαζι του) αλλα νομιζω οτι κατ' αρχην ειναι υποχρεωση του ΤΕ...
Ετσι τουλαχιστον με εμαθε ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ μου..
( εγω απλά τους εχω στο λαπιτοπι που εχω μαζι μου κι οχι σε χαρτι !!!!) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
O TE δεν οφειλει να εχει μαζι του τους Τεχ. κανονισμους που αφορουν τον αγωνα στον οποιο παρισταται???
Επιβάλλεται ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ διαβασει και ο αγωνιζόμενος Ο ΙΔΙΟΣ ( κι ας τους εχει και μαζι του) αλλα νομιζω οτι κατ' αρχην ειναι υποχρεωση του ΤΕ...
Ετσι τουλαχιστον με εμαθε ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ μου..
( εγω απλά τους εχω στο λαπιτοπι που εχω μαζι μου κι οχι σε χαρτι !!!!)
…και βεβαίως φίλε μου, έχεις δίκιο!.
Μα για ευκολία και ταχύτητα μιλάω.
Σίγουρα και εγώ τους έχω στον φορητό μου υπολογιστή!!.
Μα κάνω όπως καταλαβαίνεις και προτάσεις βελτιώσεις….
ΑΝΤΩΝΗΣ -
εγω απλά τους εχω στο λαπιτοπι που εχω μαζι μου ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ κι οχι σε χαρτι !!!!)Κι αυτο γιατι μου ειναι πιο γρηγορο αν θελω να κοιταξω κατι να πληκτρολογώ την σχετικη λεξη στην ανευρεση...
και να τυπώνω και την αναφορά μου ταυροχρονα... -
«….πληκτρολογώ την σχετικη λεξη στην ανευρεση...»
ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!. Τον τρόπο της αμεσότητας δεν έχω…..βοήθεια, στο προσωπικό μου mail.
auto-service@antonis-team.grΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Ευκολο
Acrobat reader και Microsoft Word να υποθεσω?
Επισεις γινεται ΚΑΙ με τον οποιοδηποτε explorer, οταν το κειμενο δεν το εχετε ανοιξει απο τοπικη αποθυκευση αλλα μεσω διαδικτυου
Μεσα στο SK σας στελνω ενα PM το τηλεφωνο μου ωστε να ειμαι κι εγω μπροστα σε PC
( ναι... ΚΑΠΟΙΕΣ ωρες ΔΕΝ ειμαι!!! αχαχαχα) -
Ευκολο
Acrobat reader και Microsoft Word να υποθεσω?
Επισεις γινεται ΚΑΙ με τον οποιοδηποτε explorer, οταν το κειμενο δεν το εχετε ανοιξει απο τοπικη αποθυκευση αλλα μεσω διαδικτυου
Μεσα στο SK σας στελνω ενα PM το τηλεφωνο μου ωστε να ειμαι κι εγω μπροστα σε PC
( ναι... ΚΑΠΟΙΕΣ ωρες ΔΕΝ ειμαι!!! αχαχαχα)Ευχαριστώ, Α.
-
Όσον αφορά τη λίστα κρανών, στο site της ΕΘΕΑ βρίσκω αυτό http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=84&page_id=1169
Επειδή αυτό δημοσιεύτηκε πριν 2 χρόνια και απ' όσο ξέρω (προφορικά) υπάρχουν για παράδειγμα νέα SNELL, μήπως ξέρει κανείς έγκυρα τι ισχύει; Έχουν μπει ή βγει ομολογκασιόν από αυτή τη λίστα; -
Υπάρχει και του 2010 εδώ που έχει και τα καινούργια, καθώς και αυτά που λήγουν το 2013 (BSI 'κόκκινη καρδιά') και το 2014 (SNELL 2000). Του 2011 θα έχει μικροδιαφορές μόνο.
-
Ευχαριστώ.
-
Καλησπερα!
Τον τελευταιο καιρο εχω ξεκινησει την προετοιμασια ενος Ford Fiesta Mk1 για την κατηγορια των Ιστορικων και θελω να κανω μια ερωτηση οσον αφορα τα καρμπυρατερ.Συμφωνα με την ομολογκασιον εποχης, για το 1,1 του Gr.1 οι επιλογες που εχω για καρμπυρατερ ειναι το μαμα 30αρι ή δυο 2πλα 36αρια DCNF.
Το προβλημα μου ειναι οτι τοσο τα 36αρια αλλα ΚΥΡΙΩΣ η πολλαπλη εισαγωγης τους ειναι σχεδον ΑΔΥΝΑΤΟ μα βρεθει.
Εχω ενα 2πλο 28/36 DCD με την εισαγωγη του, αγορασμενο πριν 30 χρονια απο το RS Center απο τον πατερα μου που το φορουσε στο δικο του Fiesta.
Υποθετωντας οτι ξεκιναω με αυτα, το αυτοκινητο θεωρειται Gr. E και οχι ιστορικο πλεον?
-
Κατα την γνωμη μου, δεν βγαζει ΗΤΡ. Νομιζω οτι μπορω να σε βοηθησω, αν και η εμπειρια μου με το Φιεστα δεν ηταν η καλυτερη. Μπορεις να **καλύτερα να μη δημοσιεύουμε στοιχεία επικοινωνίας και ιδιαίτερα κινητά τηλέφωνα στο forum. Φίλε pyrgiotisRS δοκίμασε να στείλεις ΡΜ [Mod] ** Χρ. Πλατης.
-
Χρήστο καλημέρα καλή χρονιά.
Γύρισε πίσω το παλιό μου ΜΚ1!!!... αυτό που τρέχαμε και στο συρκουϊ του βόλου!.
Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο. Θα ψάξω, μα εάν με φωτίσεις εσύ, θα κερδίσω χρόνο. (και έτσι θα γίνω πάλη μέλος του ΣΟΑΑ!!!!!!.....)
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Εχεις Π.Μ
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON