Ο χρήστης APR έγραψε:
Μιλας για τους κανονισμούς ή για το site της ΕΘΕΑ ?
Ποιο site βρε nass , αστο αυτο δεν βλεπεται .....
Το χαλι το μαυρο με τους κανονισμους και οτι αλλαζει πρεπει να χανεις κανα δυο ημερες μεχρι να βρεις αυτο που χρειαζεσαι , ειναι κατασταση αυτη ? να μπορει καποιος να κανει δουλεια ?
Πρεπει να ριχνεις τα χαρτια , για να βρεις μια πληροφορια που βρησκεται ..
Επι τελους καποτε δεν πρεπει να φτιαχτει αυτο το χαλι ?
Τι θα πει εγκυκλιος 19\6\08 ? δεν μπορουν να βαλουν τιτλο περιεχομενου να μην σπαμε τα απ'αυτα μας με τις ωρες ...ανοιγοντας ολες τις παπαροεγκυκλιους .....
Ως προς το site έχεις δίκιο, ενώ έχει πληροφορίες, είναι πολύ δύσκολο να τις βρεις. Θέλει ξαναφτιάξιμο.
Ως προς τις ονομασίες των εγκυκλίων κτλ. πάλι έχεις δίκιο εν μέρει όμως διότι κάποιες είναι με τίτλο και κάποιες με νούμερα.
Ως προς τους τεχνικούς κανονισμούς γενικότερα, η άποψή μου είναι ότι είναι όσο απλοί γίνονται. Η μέθοδος είναι η εξής:
1α. (Αν έχουμε Ν-Α) Διαβάζουμε τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA για μοντέρνα αυτοκίνητα, δηλ. ασφάλειας (J 253), ομάδα Ν, ομάδα S2000 , ομάδα Α.
1β. (Αν έχουμε Ε) Διαβάζουμε τον τεχνικό κανονισμό Ε
1γ. (Αν έχουμε ιστορικό) Διαβάζουμε τα αντίστοιχα J του 1969, 1975, 1981 καθώς και το Παράρτημα Κ.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο τεχνικών κανονισμών για να μάθουμε ποιές είναι οι διαφορές των διεθνών κανονισμών από τους ελληνικούς.
-
Διαβάζουμε την εγκύκλιο διαδικασιών τεχνικών ελέγχων για να μάθουμε τις διαδικαδίες που τα διέπουν όλα αυτά
Ε δε νομίζω ότι είναι τόοοοσο δύσκολα αυτά (άπαξ και τα βρεις στο site φυσικά). Ούτε οι μεταφράσεις των J είναι κακές ούτε οι εγκύκλιοι κακογραμμένες (άποψη μου). Αν διαφωνείς, πες τι θέλει διόρθωση.