-
Συγνωμη για την παρεμβαση και με ολο το θαρρος
αλλα 'τυπωμα' και φυλλαδια' την εποχη του internet????
mailing list λεγεται.
ΟΤΑΝ βγαινει κατι καινουργιο στελνεται σε οσους τους αφορα εμεσα ή αμεσα.
Υποθετω
οτι υπαρχουν λιστες και με τους αγωνιζομενους ( απο την εκδοση - ανανεωση της αδειας, ΣΟΑΑ κ.λ.π. )
και - προφανως.... - των ΤΕ ολων των βαθμιδων ( καθε φορα σε καθε σεμιναριο εδινα το mail μου - ασχετο αλλα ποτε δεν πηρα τιποτα)
και τον αρχηγων ομαδων.μολις προστεθει αλλαχτει κατι ενημερωνονται αναλλογως
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Συγνωμη για την παρεμβαση και με ολο το θαρρος..................................( καθε φορα σε καθε σεμιναριο εδινα το mail μου - ασχετο αλλα ποτε δεν πηρα τιποτα)
.........................Μα έδωσες την απάντηση μόνος σου...
Φιλικά
Γιάννης Λουκόπουλος
-
Ο χρήστης SPEEDY έγραψε:
Συγνωμη για την παρεμβαση και με ολο το θαρρος
..................................( καθε φορα σε καθε σεμιναριο εδινα το mail μου - ασχετο αλλα ποτε δεν πηρα τιποτα)
.........................Μα έδωσες την απάντηση μόνος σου...
Φιλικά
Γιάννης Λουκόπουλος
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
….ΦΑΡΜΑΚΙ…
«..τα λέω στην πεθερά, για να τα ακούει η νύφη..» μα έχει βγάλει τα ακουστικά βαρηκοΐας !!!!!!!!!!!!!!......Α.
-
Μηπως παρεξηγηθηκε τι εγραψα.
Καθε φορα εδινα το μαιλ μου ( και το κινητο μου ) αν και ποτε δεν πηρα τιποτα.
η λεξη 'ασχετο' χρησιμοποιηθηκε λογο του οτι ολο αυτο δεν αφορουσε αμεσα το θεμα
και για να το συνεχισωαληθεια
αυτη την λιστα την εχει καποιος??
αν ναι ποιος???
και αν ναι για ποιο λογο συμπληρονονταν???τελος παντων.
αν το ληξαμε αυτο εχω και μια αλλη ερωτηση επι θεματων ΤΕ. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Συγνωμη για την παρεμβαση και με ολο το θαρροςαλλα 'τυπωμα' και φυλλαδια' την εποχη του internet????
mailing list λεγεται.
ΟΤΑΝ βγαινει κατι καινουργιο στελνεται σε οσους τους αφορα εμεσα ή αμεσα.
Υποθετω
οτι υπαρχουν λιστες και με τους αγωνιζομενους ( απο την εκδοση - ανανεωση της αδειας, ΣΟΑΑ κ.λ.π. )
και - προφανως.... - των ΤΕ ολων των βαθμιδων ( καθε φορα σε καθε σεμιναριο εδινα το mail μου - ασχετο αλλα ποτε δεν πηρα τιποτα)
και τον αρχηγων ομαδων.μολις προστεθει αλλαχτει κατι ενημερωνονται αναλλογως
Ολοι οι κανονισμοί, εγκύκλιοι κτλ. είναι στο site της ΕΘΕΑ (όχι εύκολο να βρεθούν αλλά πάντως είναι)
Οποιος έχει περαιτέρω ανησυχίες, υπάρχει και το site της FIA
Τα mailing lists είναι ξεπερασμένη μέθοδος ενημέρωσης. Κάποτε (ως το 2005) χρησιμοποιούνταν αλλά το site είναι καλύτερο.
Το e-Mail είναι για προσωπική επικοινωνία, όχι για μαζική ενημέρωση, το ότι δεν έχεις λάβει e-Mail σημαίνει ότι κανείς δεν έχει χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί σου. Το ό,τι όμως εσύ έχεις το e-Mail του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει στην ΕΘΕΑ σημαίνει ότι μπορείς να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις, σωστά ? -
Νασσο ( απαντηση μετα απο 1,5 μηνα ) η προταση μου ηταν οσον αφορα την χρηση φυλλαδίων
-
Στην Πορταριά υπήρξαν 'γκρίνιες' για ζώνες που δεν είναι HANS compatible και δημιουργήθηκε η φήμη ότι από του χρόνου θα είναι υποχρεωτικές. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τέτοια πρόθεση;
-
Οι 'HANS compatible' ζώνες δεν είναι υποχρεωτικές. Και απλή ζώνη κάνει, αρκεί να εφαρμόζει σωστά και να είναι τοποθετημένη χιαστί. Συνιστάται η τήρηση των γωνιών, που προβλέπονται από το HANS.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι 'HANS compatible' ζώνες δεν είναι υποχρεωτικές. Και απλή ζώνη κάνει, αρκεί να εφαρμόζει σωστά και να είναι τοποθετημένη χιαστί. **Συνιστάται **η τήρηση των γωνιών, που προβλέπονται από το HANS.συγνωμη Νασσο μου αλλα το επισημαινω διοτι υπαρχει μεγαλη παρεξηγηση στο θεμα της στηριξης των ζωνων και ολοι πανε να κολησουν σιδερα στα ρολλ μπαρ τους θεορωντας οτι ειναι υποχρεωτικο κτλ
dimos
-
Νασο, ερωτηση για τα ...ιστορικα
Χρησιμοποιω στο Σταρλετ το ρεζερβουαρ παραγωγης. Τι και πως πρεπει να βαλω μεσα για να ειναι συμφωνο με τους διεθνεις κανονισμους? -
Ο χρήστης dimos έγραψε:
Οι 'HANS compatible' ζώνες δεν είναι υποχρεωτικές. Και απλή ζώνη κάνει, αρκεί να εφαρμόζει σωστά και να είναι τοποθετημένη χιαστί. **Συνιστάται **η τήρηση των γωνιών, που προβλέπονται από το HANS.
συγνωμη Νασσο μου αλλα το επισημαινω διοτι υπαρχει μεγαλη παρεξηγηση στο θεμα της στηριξης των ζωνων και ολοι πανε να κολησουν σιδερα στα ρολλ μπαρ τους θεορωντας οτι ειναι υποχρεωτικο κτλ
dimos
Οι γωνίες του HANS αναφέρονται σε ένα κείμενο χωρίς ισχύ κανονισμού, τον οδηγό χρήσης του HANS, άρα συνιστώνται.
Τα περί ζωνών και χιαστί κτλ. αναφέρονται σε ένα κανονισμό, το J, άρα είναι υποχρεωτικά.
Αυτό νομίζω (ελπίζω ?) είναι κατανοητό σε όλους τους τεχνικούς εφόρους και έτσι θα έπρεπε να τα εξηγούν στους αγωνιζόμενους.
Πέραν αυτών, θεωρώ θεμιτό όταν κάποιος αγοράσει ένα τόσο ακριβό αλλά και σημαντικό εξάρτημα ασφάλειας, να προσπαθήσει όσο μπορεί να το κάνει να λειτουργήσει με το βέλτιστο τρόπο, δηλ. να εφαρμόσει όσα συνιστώνται. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Χρησιμοποιω στο Σταρλετ το ρεζερβουαρ παραγωγης. Τι και πως πρεπει να βαλω μεσα για να ειναι συμφωνο με τους διεθνεις κανονισμους?Απαντώ στα γρήγορα χωρίς να είμαι σίγουρος: τίποτα, είναι ΟΚ και έτσι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι 'HANS compatible' ζώνες δεν είναι υποχρεωτικές. Και απλή ζώνη κάνει, αρκεί να εφαρμόζει σωστά και να είναι τοποθετημένη χιαστί.Το γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι υποχρεωτικές, όπως επίσης και ότι μια χαρά κάνει η απλή ζώνη. Να υποθέσω λοιπόν ότι η φήμη που δημιουργήθηκε στην Πορταριά για το 2011 είναι παραμύθι ή θα δούμε ξαφνικά αλλαγή κανονισμών και θα τρέχουμε για ζώνες HANS compatible;
-
Παραμύθι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χρησιμοποιω στο Σταρλετ το ρεζερβουαρ παραγωγης. Τι και πως πρεπει να βαλω μεσα για να ειναι συμφωνο με τους διεθνεις κανονισμους?Απαντώ στα γρήγορα χωρίς να είμαι σίγουρος: τίποτα, είναι ΟΚ και έτσι.
Νασο, διόρθωσε με αν κανω λάθος , αλλά το παράρτημα Κ στο 5.5.2 γράφει
*'Για όλα τα αυτοκίνητα της *περιόδου F εως Ι το ρεζερβουάρ ειναι ελεύθερο και πρέπει να είναι γεμισμένο με αφρώδες υλικό ασφαλείας σύνφωνα με τις Αμερικάνικες Στρατιωτικές Προδιαγραφές MIL-B-83054 ή D-STOP (αντιεκρηκτικά φύλλα). '
Στο τελευταίο Ακρόπολις , ο Αγγλος Τ.Ε. νομίζω είχε κόψει ενα αυτοκίνητο για αυτό το λόγο . -
Αυτο ξερω κι εγω, γι αυτο και ρωταω. Μπορειτε παρακαλω να το ψαξετε, αν εφαρμοζεται?
-
Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το αν εφαρμοζεται .......
Το υλικο και τις προδιαγραφες που αναφερει , εννοει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ δηλαδη την καυασκευη απο αλουμινιο η αλλο μεταλλο ,οπω συνηθιζαν να κανουν καποτε απ'τα gr2 και πανω , και ειχαν μεγαλα ανοιγματα τοποθετοντας φλοτερ και στομιο .
Στα εργοστασιακα ρεζερβουαρ αγορια μου ...μονον ο τυραμολας μπορει να τοποθετησει αφροδες υλικο αν δεν το κανει χαρτοπολεμο αρα και αχρηστο .......
-
Θα ρωτήσω κάποιον πιό σχετικό και θα επανέλθω.
-
@ APR. Μονο τυραμολας μπορεις νασαι σημερα για τα τρεχεις αγωνες...
Νασο ευχαριστω!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
..........................
........................................................................................................................................................................................
Στα εργοστασιακα ρεζερβουαρ αγορια μου ...μονον ο τυραμολας μπορει να τοποθετησει αφροδες υλικο αν δεν το κανει χαρτοπολεμο αρα και αχρηστο .......Γι' αυτό υπάρχει το D-STOP , που μοιάζει με αλουμινένια μπαλάκια αλουμινίου, μειώνει την χωρητικότητα καυσίμου λιγότερο απο 2% , δεν έχει διάρκεια ζωής όπως το 'σφουγγάρι' (MIL-B-83054), αλλά είναι λίγο 'αλμυρό' : 3-5 Eυρώ/λιτρο . Αν δέ, χρειαστεί ν΄αλλάξεις ρεζερβουάρ ,τα βγάζεις και τα βάζεις στο καινούργιο.
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON