-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μας περιμένουν Σάββατο πρωϊ για ξενάγηση στο οινοποιείο.Eiσαι σε πολυ καλο δρομο ,θα διαπιστωσεις οτι ειναι μια ευχαριστη κ χρησιμη εμπειρια οταν μαλιστα το θεμα σ'ενδιαφερει .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από πού το πήρες, στα super market στην πόλη μας δεν το έχω δει.
Χθες και σήμερα ο πρώην Champion και νυν Μαρινόπουλος Αλεξανδρούπολης έχει 20% έκπτωση στα κρασιά. Θα επισκεφτώ και θα αγοράσω μερικά αλλά η αλήθεια είναι ότι υστερεί σε ποικιλία.
Για το Σάββατο αν θέλεις πάμε μαζί (παίρνουμε και τον charmak66 αν θέλει).Πολύ πιθανόν να έρθω. Συνεννοήσεις από αύριο που τελειώνω με εξετάσεις.
-
Οκ, να συνεννοηθούμε για να τους πω τι ώρα θα είμαστε εκεί.
Το άφησα λίγο φλου είναι αλήθεια επειδή δε σας είχα ρωτήσει. Πρέπει να τους τηλεφωνήσω για επιβεβαίωση και πρέπει πάμε πριν το μεσημέρι.Πρέπει να μίλησα με την ίδια τη ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΣΣΟΥ αλλά δε θυμόμουνα το όνομά της εκείνη τη στιγμή και ντράπηκα να συστηθώ ο άχρηστος.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Οκ, να συνεννοηθούμε για να τους πω τι ώρα θα είμαστε εκεί.
Το άφησα λίγο φλου είναι αλήθεια επειδή δε σας είχα ρωτήσει. Πρέπει να τους τηλεφωνήσω για επιβεβαίωση και πρέπει πάμε πριν το μεσημέρι.Πρέπει να μίλησα με την ίδια τη ΜΕΛΙΝΑ ΤΑΣΣΟΥ αλλά δε θυμόμουνα το όνομά της εκείνη τη στιγμή και ντράπηκα να συστηθώ ο άχρηστος.
Κανονίστε με τον ονυξ που σας βλέπω σίγουρους. Εγώ είμαι λίγο ( ; ) γιούχου αυτόν τον καιρό και δεν θέλω να στήσω κανέναν.
-
Πήγα σε μία τοπική κάβα με έναν Ολλανδό φίλο και πήραμε δυό Γαλλικά Bordeaux Haute Medoc του 2003 τα οποία ήταν εξαιρετικά (η χρονιά του καύσωνα στη Γαλλία που ψόφησαν κάποιες χιλιάδες γέροι). Τιμή 14 και 17€ το μπουκαλι
Κουβέντιασα λίγο με τον τυπά που είχε την κάβα και τον ρώτησα γιατί δεν έχει ελληνικά κρασιά, και μου λέει δεν είναι της ποιότητας που θέλουμε
Βασικά τσαντίστηκα ελαφρώς με την απαξίωση, γιατί δεν δικαιολογείται απο κάποιον που ασχολείται με κρασιά να λέει τέτοιες μπαρούφες (λες και όλα τα γαλλικά ή τα ιταλικά είναι κορυφαία ) και του είπα να δοκιμάσει κάποια του Λαζαρίδη.
Έχετε να προτείνετε κάποια άλλα αντίστοιχα για να του βουλώσουμε το στόμα? -
Τα ελληνικά κρασιά τα θεωρώ ακριβά. Παρόλο που είμαστε κοντά στη παραγωγή τους, δεν είναι ανταγωνιστικά των εισαγόμενων όπου ένα σημαντικό ποσοστό της αξίας τους το παίρνει το δίκτυο διανομής. Ίσως γι αυτό να τα προτιμά η κάβα (βγάζουν περισσότερα).
-
Tί να σου πω... Ο συγκεκριμένος μου λέει, κρασί έτσι, όχι ρετσίνα, οπότε τον θεωρώ άσχετο.
Αν οι γνώσεις του για τα ελληνικά κρασιά περιορίζονται στις ρετσίνες... -
Είμαστε μικρή χώρα, οι παραγωγές είναι τόσο μικρές που δεν φτάνουν για να γνωρίσουν πολλοί το ελληνικό κρασί. Επίσης τίθεται και θέμα οικονομία κλίμακας, δεν μπορεί να είναι πολύ φτηνά. Σε άλλες χώρες με τεράστιες παραγωγές είναι πιθανότατα φτηνότερο από το εμφιαλωμένο νερό....
Μικρές παραγωγές σημαίνει και δυσκολία διατήρησης σταθερής ποιότητας για χρόνια που είναι απαραίτητο για να αποκτήσεις ένα όνομα.
Τα έξοδα μεταφοράς και διαφήμισης με την ελπίδα και μόνο ποιος παραγωγός ή ενδιάμεσος θα τα βάλει από την τσέπη του με μεγάλο ρίσκο;
Γενικά έχουμε καταφέρει όπως και με τα έντυπα να έχουμε πάρα πολλούς διαφορετικούς αλλά μικρούς παραγωγούς σε σχέση με τον αριθμό των καταναλωτών. Λόγω και ελληνικού καβαλήματος μερικοί παραγωγοί το παίζουν φοβεροί και τρομεροί και προσπαθούν να βγάλουν όσα μπορούνε... και καμιά φορά στην Ελλάδα βρίσκουν κορόιδα να τα πληρώνουν, στο εξωτερικό όμως όχι, εκεί δεν ισχύει το ολιγοπώλειο και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.
Λόγω των παραπάνω τα ελληνικά κρασιά βγαίνουν ακριβά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν οπότε και δυσκολεύονται. Όταν μπορείς να πάρεις κρασί όχι μόνο από Ευρώπη αλλά από την άλλη άκρη του κόσμου (Ν Αμερική, Ν Αφρική, Αυστραλία-Ν Ζηλανδία) που έρχεται εδώ και είναι πολύ φτηνότερο αλλά εξίσου καλό με το καλό ελληνικό τι να κάνεις, τα βάζεις κάτω και δεν κρύβεται, τα ελληνικά είναι ακριβά και ο ξένος δεν έχει λόγο να το προτιμήσει. Εγώ μετά από μερικές ευχάριστες και οικονομικές εκπλήξεις συνειδητοποιώ ότι τα ελληνικά δεν μου αρκούν. Αλλά καθώς είμαι ακόμα αρχάριος πρέπει σιγά σιγά να μάθω και τα ξένα.
Από την άλλη έχουμε κρασιά που προσφέρουν κάτι διαφορετικό όπως ένα καλό ασύρτικο οπότε αυτό έχει ελπίδες και αξίζει να προωθηθεί και μετά να τραβήξει από την αφάνεια και άλλα ελληνικά κρασιά. Επίσης έχει ειπωθεί από πολλούς σχετικούς η σημασία της σωστής επιλογής λίστας κρασιών, τιμολόγησης και καλής συντήρησης στα εστιατόρια στην Ελλάδα όπου έρχονται οι ξένοι.
Πάντως στην Αγγλία σε κάθε αποθήκη κρασιών (είναι πολύ απλά μαγαζιά για να τα πω κάβες) υπάρχει και τμήμα ελληνικών κρασιών. Και κατά καιρούς έχουν γραφτεί εγκωμιαστικά άρθρα για τον κρυμένο οινικό θησαυρό της χώρας μας. -
Μπουτάρη Grande Reserve, είδα να κυκλοφορεί νέα έκδοση.
Να προτιμήσω την έκδοση '01 που κυκλοφορεί ακόμα (και μάλλον φτηνότερα) οπότε να τρέξω να προλάβω ή η νεότερη '03 (πολύ καλή χρονιά για ελληνικά κόκκινα) είναι εξίσου καλή ή και καλύτερη (και αν είναι, αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με την '01??). -
Επιβεβαίωσα για τρίτη φορά την καλή μου γνώμη για την περιοχή Barolo της Βόρειας Ιταλίας. Ετικέτες δε θυμάμαι (ξεχνάω από το δεύτερο μπουκάλι και μετά... χικ ), αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμάσετε ένα Barolo, οι φίλοι του κόκκινου.
-
Ψηφο δική μου στα λευκά κρασιά, και αδυναμία μου στο Κτημα Βιβλια Χωρα- Οβηλος - Λευκος http://www.wineshop.gr/site/product.php?id=1961
Φυσικά κ δεν ειδική, αλλά απο αυτά που έχω δοκιμάσει το προτιμώ μακράν....
-
Μπορείτε να μου προτείνετε (koutsan σ' εσένα μιλάω.. ) ένα καλό κόκκινο, ευκολόπιοτο, για να πάρω για το Χριστουγενιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μην μου αρχίσετε (koutsan) τίποτα που να κάνουν μια περιουσία το μπουκάλι..
Οχι πολύ γλυκό. Κάτι σε Chardoneau?
-
Aν θες κάτι σε γαλλικό, Haute Meudoc που έχω δοκιμάσει τώρα τελευταία μου αρέσει πολύ.
Sec, με λίγα θειώδη, σε τιμές που παίζουν γύρω στα 15€ το μπουκάλι εδώ. (2005) -
To Chardonnay είναι κακή επιλογή για κόκκινο κρασί, κυρίως επειδή είναι λευκό.
Με τα χαρκτηριστικά που αναφέρεις μου αρέσει πολύ το μοσχόμαυρο τσάνταλη. -
-
kouk έλα να σε κεράσω ένα κρασάκι από το χωριό μου!
-
Θειώδη έχουν όλα τα κρασιά? (Εμφιαλωμένα εννοείτε) Και πως μπορούμε να ξέρουμε την ποσότητά τους?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε (koutsan σ' εσένα μιλάω.. ) ένα καλό κόκκινο, ευκολόπιοτο, για να πάρω για το Χριστουγενιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μην μου αρχίσετε (koutsan) τίποτα που να κάνουν μια περιουσία το μπουκάλι..Οχι πολύ γλυκό. Κάτι σε Chardoneau?
τι φαγητό θα παίζει? Κλασσική γαλοπούλα?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε (koutsan σ' εσένα μιλάω.. ) ένα καλό κόκκινο, ευκολόπιοτο, για να πάρω για το Χριστουγενιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μην μου αρχίσετε (koutsan) τίποτα που να κάνουν μια περιουσία το μπουκάλι..Οχι πολύ γλυκό. Κάτι σε Chardoneau?
Cabernet να υποθεσω εννοουσες...
Παρε ενα αγιωργίτικο. Τα κρασια του συνεταιρισμου νεμεας ειναι σε πολυ καλη τιμη (υπαρχει το απλο με 3,5 και το σπεσιαλ με 5,5 περιπου) και ειναι αρκετα καλα (σιγουρα καλυτερα απο αρκετα που ειναι στη διπλη τιμη). Εγω τα βρισκω στον Βασιλοπουλο. Βεβαια, το αγιωργιτικο πολλοι δεν το κατατασουν στα ευκολοπιοτα, αλλα ολα ειναι θεμα γουστου. Εγω το τσακιζω. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε (koutsan σ' εσένα μιλάω.. ) ένα καλό κόκκινο, ευκολόπιοτο, για να πάρω για το Χριστουγενιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μην μου αρχίσετε (koutsan) τίποτα που να κάνουν μια περιουσία το μπουκάλι..
Οχι πολύ γλυκό. Κάτι σε Chardoneau?
τι φαγητό θα παίζει? Κλασσική γαλοπούλα?
To menu έχει
- Σούπα
- Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
- Μοσχάρι σε τρίμματα με τυρί και κρέμα γάλακτος στον φούρνο
- Νουά σε φέτες με τυρί και ζαμπόν ανάμεσα, περιχυμένο με σάλτσα μουστάρδας
- Ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρια
- Σαλάτες
...α...και γαλοπούλα τελικά!!
Κρασιά