-
Το οποιο ισχυει για ολα τα κρασια ανεξαρτητως ετικετας, ποικιλιας και χωρας προελευσης
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το οποιο ισχυει για ολα τα κρασια ανεξαρτητως ετικετας, ποικιλιας και χωρας προελευσηςSent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Ο Αμέθυστος του Λαζαρίδη πχ μου φαίνεται πιο σταθερό σε ποιότητα απο χρονιά σε χρονιά.
-
Ο Λαζαρίδης πάντως χρησιμοποιεί και σταφύλια εκτός δικής του παραγωγής
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ο Λαζαρίδης πάντως χρησιμοποιεί και σταφύλια εκτός δικής του παραγωγήςΟ κώστας ή ο νίκος
Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό αν είναι ποιότητας τα σταφύλια.
-
Aπ τα πηγάδια κατάγομαι
-
Τα 3-5
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ποια κρασιά απο τα 'ακριβά' δεν αξίζουν τα λεφτά τους? Και ποιοι κάνουν αυτά που περιγράφεις μια και ξέρεις απο πρώτο χέρι.ποιοι κάνουν αυτά που περιγράφω??? ολοι οι μεγάλοι,αλλα οχι απευθείας,χρησιμοποιούν μικρότερους οινοποιούς που κάνουν τα διάφορα παντρέματα και βαφτήσια και μετα τα διάφορα χαρμάνια τα μεταπωλούν στους μεγαλύτερους.Δυστηχώς κάτι ανάλογο γίνεται και με το λάδι στο οποιο εμπλέκονται,οπως και στο κρασί και οι γειτονες Ιταλοί.Για την περιοχή της Νεμέας ,αν έρθεις σε περίοδο τρύγου,αλλα και τώρα και δεις τι γίνεται στα διάφορα οινοποιία που έχουν ξεφυτρώσει απο το 2000 και μετα,θα χάσεις το ποτήρι σου στην κυριολεξία.
-
Eίναι πολύ συνηθισμένο ένας εμφιαλωτής να αγοράζει σταφύλια και από άλλους παραγωγούς. Η αμοιβή των άλλων παραγωγών γίνεται ανάλογα με την ποσότητα, την ποικιλία και τα γράδα του μούστου.
-
οταν ο εμφιαλωτής τα σταφύλια που έχει αγοράσει του αποδίδουν π.χ. 100 τόνους κρασί και αυτός διαθέτει στην αγορά 200+ τόνους τι παίζει Η αμοιβή των παραγωγών οπως έχω ξανα γράψει γίνεται ανάλογα με τα κέφια του κάθε οινοποιού.Η φετινή χρονιά που είναι ελιπέστατη σε σταφύλι,είναι ελιπέστατη και σε πληρωμή.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τα 3-5κόψε κάτι
τα καινούργια του
και τα δικά μας
-
οταν ο εμφιαλωτής τα σταφύλια που έχει αγοράσει του αποδίδουν π.χ. 100 τόνους κρασί και αυτός διαθέτει στην αγορά 200+ τόνους τι παίζει
Eίχε και ίδια παραγωγή άλλους 100 τόννους. 100+100 = 200.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
οταν ο εμφιαλωτής τα σταφύλια που έχει αγοράσει του αποδίδουν π.χ. 100 τόνους κρασί και αυτός διαθέτει στην αγορά 200+ τόνους τι παίζει
Eίχε και ίδια παραγωγή άλλους 100 τόννους. 100+100 = 200.
αν είχε παραγωγή δική του λες να μην το έγραφα??? Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα
-
Ianos Cabernet Sauvignon 2004 Από την άλλη, το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012» κατέκτησε ο οίνος παλαίωσης Ianos Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη. To ερυθρό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης έκλεψε τις εντυπώσεις των ειδικών καθώς βρέθηκε στην «χρυσή» κατηγόρια ανάμεσα από 6.019 κρασιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.
Οι 303 κριτές έκαναν «τυφλή» δοκιμή σε κρασιά από 46 διαφορετικές χώρες, αξιολόγησαν και βράβευσαν τις καλύτερες ποικιλίες όσον αφορά στην εμφάνιση, το άρωμα, τη γεύση και τη γενική εντύπωση του κρασιού. Ο Ianos Cabernet Sauvignon -ο οποίος διακρίνεται για τα τυπικά αρώματα του Cabernet με χαρακτηριστικά την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, καραμέλας σοκολάτας αλλά και μαρμελάδας φρούτων του δάσους- δεν αποτελεί το μοναδικό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη που διακρίνεται σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό.
Ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν κέρδισαν και τα κρασιά όπως το Ασπρολίθι το 2010, ο Μικρός Βοριάς Riesling το 2009 κ.α.
http://www.nooz.gr/gourmet-suntages/dio ... -oinopoiia
-
-
Για πιο λογο το ανοιξες πες
-
Γιατί δεν μπορούσα να κρατηθώ άλλο.
Έχω ακόμα συνολικά καμιά 15αριά επιλεγμένες φιάλες που φυλάω από παλιά, κ τις ανοίγω γύρω στα 8 - 10 χρόνια από τη σοδειά τους.
Επίσης, από την εσοδεία του 2005 μιας συγκεκριμένης ποικιλίας (το έχουν δοκιμάσει κ μερικοί από το 4τφ) έχω κρατήσει μερικές (πάνω από 100) κ ανοίγω μία μία τόσο, για να ελέγχω την ωρίμανση. -
Εχω και εγώ ένα τέτοιο του 03.
Όπως και κάτι Μαγικά Βουνά της ίδιας χρονιάς.
-
Νομίζω πως πρέπει να αρχίσετε να ανοίγετε τα 2003 σας σιγα σιγά.
Που φυλάτε τα κρασιά σας; -
έτσι πες
Γενικά πάντως δεν ισχύει ότι όσο παλιότερο τόσο καλύτερο, και δεν γνωρίζω καθόλου την καμπύλη ωρίμανσης αυτών των ποικιλιών..
Πχ τα περισσότερα bordeaux ( haute medoc ας πούμε) λένε ότι στα 5-6 χρόνια αν δεν κάνω λάθος δίνουν το περισσότερο άρωμα.Και προφανώς το να το έχεις σε ένα κελάρι που το καλοκαίρι έχει +40 και το χειμώνα -10 δεν συνιστά ωρίμανση
-
Κρασιά