-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μπα... Η μήνυση έχει πλέον ακριβό παράβολο (€100), δεν συμφέρει...
Τώρα που το σκέφτομαι, έχω υπογράψει κι εγώ στην κλήση όταν την παρέλαβα, οπότε ότι έγινε έγινε... Χορηγία 20 ευρώ στον Δήμο...το οτι εχεις υπογραψει δεν σημαινει τιποτα παραπανω απο το οτι την παρελαβες και ελαβες γνωση του τι γραφει, οχι οτι τα δεχεσαι (και φυσικα δεν αλλαζει το αν τα γραφομενα ειναι λαθος ή η κληση εχει τυπικες παραληψεις).
-
Για διαφωτίστε με λίγο.Ειμαι σε στενό που βγαινει σε κεντρικό και περιμένω στη διασταύρωση να μπω στον κεντρικό.Πεζος πάει να περάσει απο πίσω και με το που ξεκινάω τσουλάει προς τα πίσω το αμαξι λόγω ανηφόρας.Αν τη χτύπαγα θα ευθυνομουν;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Για διαφωτίστε με λίγο.Ειμαι σε στενό που βγαινει σε κεντρικό και περιμένω στη διασταύρωση να μπω στον κεντρικό.Πεζος πάει να περάσει απο πίσω και με το που ξεκινάω τσουλάει προς τα πίσω το αμαξι λόγω ανηφόρας.Αν τη χτύπαγα θα ευθυνομουν;Φυσικά και ευθυνόσουν. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι το αυτοκίνητο μπορεί να τσουλίσει προς τα πίσω σε τέτοιες περιπτώσεις και να σιγουρευτείς ότι δεν περνάει κανείς. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτός που πέρασε από πίσω δεν έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης (έπρεπε να σιγουρευτεί πριν περάσει), αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσεις ή πόσο θα κυλίσει το αυτοκίνητο σου.
-
Δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει απο μπροστά όπως μπορούσε;
(Δεν αμφισβητώ ότι εγώ έχω ευθύνη) -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
(Δεν αμφισβητώ ότι εγώ έχω ευθύνη)Μα ειναι ακομη χειροτερα αν εσυ κοιτας απο τη μια μερια και ο πεζος σου ερθει απο την αλλη .....Θα τον παρεις χαμπαρι οταν ηδη τον εχεις χτυπησει....
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
(Δεν αμφισβητώ ότι εγώ έχω ευθύνη)Το να περάσει από μπροστά, είναι μεν θέμα κοινής λογικής, αλλά αυτήν (την κοινή λογική) δεν είναι σίγουρο ότι την έχει ο κάθε πεζός. Και δεν μιλάω μόνο για ηλίθιους (που δεν απαγορεύεται να κυκλοφορούν πεζοί), αλλά και για παιδιά. Αντίθετα, εσύ που χειρίζεσαι ένα όχημα, οφείλεις να έχεις την προσοχή σου τεταμένη για να αποφεύγεις τέτοιες καταστάσεις.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
(Δεν αμφισβητώ ότι εγώ έχω ευθύνη)Μα ειναι ακομη χειροτερα αν εσυ κοιτας απο τη μια μερια και ο πεζος σου ερθει απο την αλλη .....Θα τον παρεις χαμπαρι οταν ηδη τον εχεις χτυπησει....
Οφείλεις να ελέγξεις και τις 2 μεριές,όχι μόνο της κατεύθυνσης.Εγω την είχα δει αλλα σταμάτησε να χαιρετηθεί με κάποια άλλη και επειδή περίμενα καμποσο,έτυχε να ξαναξεκινησει και να περάσει απο πίσω δεξια στην τυφλη γωνια οποτε δεν την ειδα στον καθρεπτη.Τέλος πάντων,απ'οτι καταλαβαίνω το λογικό είναι να περνάμε απο μπροστά αλλα βαση νόμου δεν είναι υποχρεωτικό.Αντιθετα μόνο ο οδηγός οφείλει να δει.Ευχαριστω για τις απαντησεις και απο δω και πέρα θα προσέχω περισσότερο.
God bless hill hold -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Οφείλεις να ελέγξεις και τις 2 μεριές,όχι μόνο της κατεύθυνσης.Εγω την είχα δει αλλα σταμάτησε να χαιρετηθεί με κάποια άλλη και επειδή περίμενα καμποσο,έτυχε να ξαναξεκινησει και να περάσει απο πίσω δεξια στην τυφλη γωνια οποτε δεν την ειδα στον καθρεπτη.Τέλος πάντων,απ'οτι καταλαβαίνω το λογικό είναι να περνάμε απο μπροστά αλλα βαση νόμου δεν είναι υποχρεωτικό.Αντιθετα μόνο ο οδηγός οφείλει να δει.Ευχαριστω για τις απαντησεις και απο δω και πέρα θα προσέχω περισσότερο.
God bless hill holdΔεν κάνεις κανένα εξορκισμό ;Σε κυνηγάει κάτι περίεργο
-
Πραγματικά είναι με διαφορά οι χειρότερες μέρες που έχω ζήσει Ειδικά αν βάλεις στην εξίσωση και άλλα πράγματα που έχουν συμβεί
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μπα... Η μήνυση έχει πλέον ακριβό παράβολο (€100), δεν συμφέρει...
Τώρα που το σκέφτομαι, έχω υπογράψει κι εγώ στην κλήση όταν την παρέλαβα, οπότε ότι έγινε έγινε... Χορηγία 20 ευρώ στον Δήμο...Δε σου βάζουν πόντους ποινής (point system);
-
Αν έχει αξία για κάποιον...
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17803
ΣτΠ - Διαγραφή προστίμων από παράνομη στάθμευση οχημάτων, στις περιπτώσεις εσφαλμένου ή ελλιπούς περιεχόμενου των κλήσεων
Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, αμφισβητώντας πρόστιμα παράνομης στάθμευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιμο των ισχυρισμών τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε πραγματοποιηθεί πριν από πολλά έτη.
Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέδειξε στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των Δήμων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήματος- προκειμένου να ελέγξουν το περιεχόμενο αυτών. Συγκεκριμένα, τους προέτρεψε να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήματος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, με τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις. Επίσης, πληροφόρησε τους πρoσφεύγοντες να ελέγξουν το περιεχόμενο της κλήσης και κυρίως εάν ήταν όλα τα πεδία αυτής πλήρως συμπληρωμένα.
Από τον έλεγχο στο περιεχόμενο των κλήσεων που διενήργησαν οι πολίτες διαπιστώθηκε ότι: (α) είτε ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιμο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήματός τους (π.χ. αριθμός κυκλοφορίας, μάρκα, χρώμα), (β) είτε ότι δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήματος σε σχέση με τη περιοχή ισχύος της σήμανσης (π.χ. μη αναγραφή του αριθμού της οδού), ή/και (γ) ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης (π.χ. ποινή).
Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο (υπ΄ αριθμ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 και 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισμό του οχήματος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις εκείνες που το αρμόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη της ορθής αναγραφής στην κλήση όλων των στοιχείων που προβλέπει ο νόμος, αναγράφει εσφαλμένα ή ελλιπή στοιχεία, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα.
Συνεπώς, τόνισε ότι, όταν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, η αρμόδια για την είσπραξη αρχή οφείλει να μην προβαίνει στην είσπραξη του προστίμου, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης γίνεται αυτό αντιληπτό.
Κατόπιν των ανωτέρω οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων (Αθηναίων, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, Σιντικής, Βέροιας) αποδέχθηκαν τις προτάσεις της Αρχής και προέβησαν στη διαγραφή οφειλών από πρόστιμα παράνομης στάθμευσης.
-
φιλη της κορης μου περασε με κοκκινο και της εβαλαν 700 ευρω... 2 μηνες το διπλωμα 9 ποντους, και 20 μερες πινακιδες (το αυτοκινητο ηταν συγγενους και οχι δικο της.!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
φιλη της κορης μου περασε με κοκκινο και της εβαλαν 700 ευρω... 2 μηνες το διπλωμα 9 ποντους, και 20 μερες πινακιδες (το αυτοκινητο ηταν συγγενους και οχι δικο της.!!!Καλά της έκαναν.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
φιλη της κορης μου περασε με κοκκινο και της εβαλαν 700 ευρω... 2 μηνες το διπλωμα 9 ποντους, και 20 μερες πινακιδες (το αυτοκινητο ηταν συγγενους και οχι δικο της.!!!Περαστικά στον κάτοχο και καλα της έκαναν
Sent from Corsair's brick
-
Καλα της εκαναν αλλα αυτο το πραγμα με το να γαμας το κατοχο και (υπο κσ) κανονικο χρηστη του αυτοκινητου, ειναι απαραδεκτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καλα της εκαναν αλλα αυτο το πραγμα με το να γαμας το κατοχο και (υπο κσ) κανονικο χρηστη του αυτοκινητου, ειναι απαραδεκτο.Γιατι όχι? και για λιγο τις πηραν. Ας εχει και ο γονιος ευθυνη και τσουξιμο αν το σπλαχνο του ειναι ηλιθιο, οχι μονο 'το κρατος'.
Εκτος απο την περιπτωση επαγγελματικων αυτοκινητων. -
μα φυσικα καλα της εκαναν αν και δεν ξερω πως εγινε και ποσο στεγνα εσφαξε το κοκκινο και σε τι δρομο... τι ωρα και κ.λ.π. οχι οτι εχει σημασια στην ουσια αλλα αλλο να περασε κοκκινο στις 3 το βραδυ σε καποιο στενο πχ. και αλλιως σε κυριο δρομο με κυκλοφορεια. βεβαια για να την δουν και να την γραψουν μαλλον σε ωρα κυκλοφορειας σε κεντρικο σημειο θα εγινε... Και ο πατερας της της τα εχωσε βεβαια αλλα ο θειος που εδωσε το αμαξι τι φταιει??
-
Δίκιο έχεις...Αν και μια παροιμία λέει '..η γυναίκα και το αμάξι δεν δανείζονται..'
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλα της εκαναν αλλα αυτο το πραγμα με το να γαμας το κατοχο και (υπο κσ) κανονικο χρηστη του αυτοκινητου, ειναι απαραδεκτο.
Γιατι όχι? και για λιγο τις πηραν. Ας εχει και ο γονιος ευθυνη και τσουξιμο αν το σπλαχνο του ειναι ηλιθιο, οχι μονο 'το κρατος'.
Εκτος απο την περιπτωση επαγγελματικων αυτοκινητων.Κατ' αρχας δεν μιλαμε μονο για γονιο και παιδια, ισχυει για τους παντες*.
κανεις δεν μπορει να (του ζητηθει να) εχει ευθυνη για την πραξη αλλων ενηλικων, εφ'οσον ο 'ατυχος' της υποθεσης δεν εκανε/εδωσε προς χρηση κλπ εν γνωσει του οτι ο χρηστης θα το χρησιμοποιησει λαθος. Δεν μπορεις ρε φιλε να μου φορτωνεις τη παραβαση του αλλου ενηλικου, και να με τιμωρεις για αυτη.
Μεταφραση γιατι δεν το εχω γραψει καλα:
αν καποιος δωσει το οχημα του σε καποιον για να το χρησιμοποιησει για ληστεια και αυτο ειναι εν γνωσει του, τοτε εχει ευθυνη. Αν καποιος δανεισει το οχημα του σε συγγενη/φιλο/γνωστο και αυτος εν αγνοια του ιδιοκτητη το χρησιμοποιησει για ληστεια εν αγνοια του ιδιοκτητη, τοτε ο τελευταιος δεν εχει καμμια ευθυνη (αυτο ισχυει στο νομο, και αυτο ειναι το λογικο). Γιατι στις τροχαιες παραβασεις να ισχυει το διαφορετικο και αυστηροτερο?
Μη λεμε μλκιες τωρα, ειναι ενα ηλιθιο συστημα γιατι η χωρα μας εχει ηλιθιους νομους. Βαλε προστιμο στον οδηγο, παρτου και το διπλωμα. Το οχημα ειναι ασχετο αν δεν ειναι δικο του.
*φαντασου να εχω πχ ενα Μ3 και να το παω για σερβις, να το βγαλει ο μαστορας για 'δοκιμη', και να του ξηλωσουν τα παντα και να μεινω εγω χωρις αμαξι. Αν θεωρεις οτι αυτο ειναι δικαιοσυνη και συνετηση (μου? που δεν εκανα τιποτα?), τοτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε.
-
Extreme το παραδειγμα με τις ληστειες, σεβομαι το σκεπτικο με την Μ3.
Ο Μ3 ο μαστορας καλο θα ειναι να φαει μηνυση και να πληρωσει τα μαλλιοκεφαλα του, για να μαθει να ειναι επαγγελματιας. Φυσικα αλλο πραγμα ο πελατης.
ΞΕΡΩ καλα τους φιλους μου (σιγουρα και εσυ αντιστοιχα), και οπως εγω, ξερω πως και αυτοι οδηγουν το 'ξενο' αυτοκινητο με διπλασια προσοχη απο το δικο τους, οπότε ηλιθια κοκκινα μπλε πρασινα φαναρια και ληστειες και χειροφρενα δεν παιζουν. Αν τους τρακαρει καποιος αλλος, οκ, αυτα συμβαινουν, θα πληρωσει αυτος. Δε θα δωσω το αυτοκινητο σε κάποιον που τυχαινει απλα να γνωριζω.
Ο 'θειουλης' και ο 'μπαμπάκας', ξερουν επισης πολυ καλα αν η κοπελιτσα** ειναι ζωντόβολο και εχουν υποχρεωση απεναντι στους εαυτους τους και την κοινωνια να μη την αφηνουν λυτή να κανει μαλακιες. Αμα ειναι τυποι που δε θελουν να χαλασουν το χατηρι στο παιδι, χεστηκα, ας του κανουν αλλο χατηρι, ας του δωουν λεφτα για ταξί, οχι να του δωσουν να οριζει τις τυχες αθώων. Τωρα θα παρουν ενα μαθηματακι τσουχτερο.
**Το 'ενηλικη' ειναι μια γραμμη που εχουμε ορισει εμεις ως κοινωνια αυθαιρετα, καπου επρεπε να μπει μια γραμμη, μπηκε εκει με καποια κριτηρια. Το περασμα απο τη γραμμη ομως δεν εγγυαται αυτοματη ωριμοτητα.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.