-
80 χλμ/ώρα στα σημεία που η Λ. Μαραθώνως περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές (με παρκαρισμένα, με κόσμο να περνάει τον δρόμο κλπ) είναι πραγματικά υπερβολική ταχύτητα;
-
Ο ΚΟΚ λεει πως σε κατικημενες περιοχες το οριο δεν πρεπει να περναει τα 50 χλμ. εκτος και αν θυμαμαι λαθος
-
Έυχομαι να φάει ένα πρόστιμο για ζώνη και ο πατέρας μου μπάς και αποφασίσει να την φορέσει,όσο και να με βλέπει να την φοράω,όσο και να του το λέω,οσο και να βλέπει τι γίνεται καθημερινά τίποτα
Και το πρόστιμο δεν θα τον τσούξει,πινακίδες και δίπλωμα για κάνα μήνα...
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
80 χλμ/ώρα στα σημεία που η Λ. Μαραθώνως περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές (με παρκαρισμένα, με κόσμο να περνάει τον δρόμο κλπ) είναι πραγματικά υπερβολική ταχύτητα;Mά άμα πάς με λίγοτερα θα σε πατήσουν....
Προσωπικά ο πατέρας μου πάει με 60-70 ανάλογα με την κίνηση,και πέφτουν κόρνες κλπ....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ο ΚΟΚ λεει πως σε κατικημενες περιοχες το οριο δεν πρεπει να περναει τα 50 χλμ. εκτος και αν θυμαμαι λαθοςΔεν ξέρω τι θυμάσαι, πάντως η παραπάνω διατύπωση είναι λάθος...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
80 χλμ/ώρα στα σημεία που η Λ. Μαραθώνως περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές (με παρκαρισμένα, με κόσμο να περνάει τον δρόμο κλπ) είναι πραγματικά υπερβολική ταχύτητα;Με κοσμο να περναει τον δρομο, ναι προφανως ειναι υπερβολικη ταχυτητα.
Και γενικα αν υπολογισουμε τι ειναι ασφαλες και τι οχι,ολα καταληγουν στο οτι πρεπει να κινουμαστε αργα (αν κινουμασταν με 30 χλμ/ώρα ποσα ατυχηματα θα ειχαμε;),αλλο εαν εχουμε μαθει αλλιως γιατι στηριζομαστε στο τι συμβαινει στο 99% των περιπτωσεων και οχι στο υπολοιπο 1%,αυτο το 1% ειναι ενας φορος αιματος που ειμαστε ολοι εμμεσως διατεθειμενοι να πληρωσουμε -
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Έυχομαι να φάει ένα πρόστιμο για ζώνη και ο πατέρας μου μπάς και αποφασίσει να την φορέσει,όσο και να με βλέπει να την φοράω,όσο και να του το λέω,οσο και να βλέπει τι γίνεται καθημερινά τίποταΤα ίδια τραβάω κι εγώ με φλη μου, ετών 29, με 106 Ραλί που δεν έχει ούτε ABS ούτε αερόσακους [όχι ότι αν είχε θα ήταν δικαιολογία, απλά το αναφέρω] η οποιία έχει πέσει 2 φορές επάνω σε μπροστινό της που φρέναρε απότομα γιατί ήταν αφηρημένη (ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει)...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έυχομαι να φάει ένα πρόστιμο για ζώνη και ο πατέρας μου μπάς και αποφασίσει να την φορέσει,όσο και να με βλέπει να την φοράω,όσο και να του το λέω,οσο και να βλέπει τι γίνεται καθημερινά τίποτα
Τα ίδια τραβάω κι εγώ με φλη μου, ετών 29, με 106 Ραλί που δεν έχει ούτε ABS ούτε αερόσακους [όχι ότι αν είχε θα ήταν δικαιολογία, απλά το αναφέρω] η οποιία έχει πέσει 2 φορές επάνω σε μπροστινό της που φρέναρε απότομα γιατί ήταν αφηρημένη (ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει)...
Πόσο είναι το πρόστιμο για ζωνη,ποσο διπλωμα σου περνουν?
Απο την μία νερκώνει λόγω δουλειάς χωρίς αυτοκίνητο,μπορεί να ξέρω οτι δεν θα τρακάρει,αλλα φοβάμαι τους στόκους(ποιομένους,αφημερημένους,κοιμισμένους) που κυκλοφορούν.....
-
Γνωρίζει κανείς που λέει στον ΚΟΚ πως αν έχεις περάσει κτέο και σου έχουν σημειώσει δευτερεύουσες ελλείψεις και δεν τις έχεις επιδιορθώσει μέσα σε δύο μήνες ότι τρώς 400€ πρόστιμο????
Γράψανε έναν φίλο μου σε μπλόκο τροχαίας-εφορίας!!! Νταβατζιλίκι εισπρακτικό μου μυρίζει... -
Xωρίς να θέλω να το παίξω ηθικός, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει νταβατζιλίκι με την έννοια ότι αφού υπάρχουν ελλείψεις (πρωτέυουσες, δευτερεύουσες, δεν έχει σημασία), τότε ΠΡΕΠΕΙ να συμμορφωθείς. Γι'αυτό περνάμε ΚΤΕΟ, αν το αμάξι έχει ελλείψεις, σημαίνει πως είναι κατά κάποιο τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια του οδηγού, των επιβατών και των υπολοίπων αυτοκινήτων.
-
Ανάλογα με το είδος των ελλείψεων που διαπιστώνονται από τον Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο, το ΙΚΤΕΟ προβαίνει στις ακόλουθες, κατά περίπτωση, ενέργειες:
α) Σε περίπτωση μη διαπίστωσης ελλείψεων ή διαπίστωσης δευτερευουσών ή σοβαρών ελλείψεων δεν απαιτείται η διενέργεια επανελέγχου, αλλά μόνο η υποχρέωση σχετικής ενημέρωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος από το ΙΚΤΕΟ. Παράλληλα, όπου αυτό προβλέπεται από την υπουργική απόφαση 44800/123/85, ενημερώνονται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες
β) Σε περίπτωση διαπίστωσης επικίνδυνων ελλείψεων το όχημα ακινητοποιείται, δηλ. του αφαιρείται επί τόπου άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών , 44800/123/85 (Β'781) και 71703/8028/03 (Β'1824), όπως ισχύουν, μέχρι την αποκατάσταση των ελλείψεων που διαπιστώθηκαν. Επιπρόσθετα ακυρώνεται το ισχύον ΔΤΕ του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, με το οποίο τυχόν είναι εφοδιασμένο το όχημα και αποκολλάται από την οπίσθια πινακίδα κυκλοφορίας το ενδεικτικό σήμα. Κατά τον επανέλεγχο το όχημα ελέγχεται στα σημεία των επικίνδυνων ελλείψεων που αναγράφονται στο Πρακτικό Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ) του αρχικού εκούσιου τεχνικού ελέγχου. Αν έχει ακυρωθεί ΔΤΕ και εφόσον στον επανέλεγχο διαπιστωθεί ότι οι επικίνδυνες ελλείψεις αποκαταστάθηκαν, εκδίδεται ΔΤΕ αντί ΠΕΤΕ, στο οποίο σημειώνεται ως ημερομηνία επόμενου ελέγχου η ημερομηνία που αναγραφόταν στο ακυρωμένο ΔΤΕ και επικολλάται στο όχημα ενδεικτικό σήμα.
Από το: http://www.ikteokor.gr/yp-ekousios.htm
Ευχαριστώ.
-
Νταβατζιλίκι επειδή τηρείται ο νόμος...?
-
Ο χρήστης kostasfz6 έγραψε:
Γνωρίζει κανείς που λέει στον ΚΟΚ πως αν έχεις περάσει κτέο και σου έχουν σημειώσει δευτερεύουσες ελλείψεις και δεν τις έχεις επιδιορθώσει μέσα σε δύο μήνες ότι τρώς 400€ πρόστιμο????
Γράψανε έναν φίλο μου σε μπλόκο τροχαίας-εφορίας!!! Νταβατζιλίκι εισπρακτικό μου μυρίζει...Kαι πως πιστοποιείται οτι δεν τις εχεις ήδη διορθωσει;
Με δευτερεύουσες ελλειψεις περνας κανονικα τον ελεγχο,παιρνεις το σηματακι κτλ,ολα τελεια. -
Παιδιά το αμάξι πέρασε το κτεο με 2 δετερεύουσες ελλείψεις. Η μία αφορά την απόκλιση (4μ/χλμ) και η άλλη τα αμορτισερ (κακή απόδοση εμπρός αριστερά και δεξιά 30%). Το αμάξι είναι ένα smart και από ότι μου είπαν το 98% των smart για να μην πω όλα βγάζουν αυτήν την έλλειψη επειδή είναι πολύ ελαφριά.Επίσης και στο κτέο που ρώτησε ο φίλος μου αλλά και στην αντιπροσωπία του είπαν πως είναι απολύτως φισιολογικές τιμές για τα αμορτισερ. Και καινούργια να βάλουμε πάλι τα ίδια θα δείξει. Μάλιστα στο κτέο πέτυχε και ένα smart και έβγαλε και αυτό τα ίδια.Όσον αφορά την απόκλιση πάλι η μέτρηση είναι εξαιρετικά χαμηλή σε βαθμό που να μην μπορεί καν να πάρει βελτίωση.Αψίζει να σημειωθεί πως στην αντιπροσωπία (είναι mercedes-smart) του είπαν πως και τα mercedes λόγω πίσω κίνησης έχουν από μόνα τους μία μικρή απόκλιση,εργοστασιακή.
Η απορία μου είναι η εξής:αν έλεγε ότι τα έχει φτιάξει ο φίλος μου όλα αυτά θα τον γράφανε? Θα του ζητούσαν κάποιο αποδεικτικό? Και ακόμα χειρότερα αν είχε βάλει καινούργια τακάκια και δεν είχαν στρώσει ακόμα και έβγαζαν και αυτά κάποια έλλειψη τί θα πρέπει να κάνει?Να τα ξανα-αλλάξει???
Να τηρούμε τον νόμο δεν λέω αλλά μήπως ο νόμος μπάζει? -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ανάλογα με το είδος των ελλείψεων που διαπιστώνονται από τον Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο, το ΙΚΤΕΟ προβαίνει στις ακόλουθες, κατά περίπτωση, ενέργειες:
α) Σε περίπτωση μη διαπίστωσης ελλείψεων ή διαπίστωσης δευτερευουσών ή σοβαρών ελλείψεων δεν απαιτείται η διενέργεια επανελέγχου, αλλά μόνο η υποχρέωση σχετικής ενημέρωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος από το ΙΚΤΕΟ. Παράλληλα, όπου αυτό προβλέπεται από την υπουργική απόφαση 44800/123/85, ενημερώνονται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες
β) Σε περίπτωση διαπίστωσης επικίνδυνων ελλείψεων το όχημα ακινητοποιείται, δηλ. του αφαιρείται επί τόπου άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών , 44800/123/85 (Β'781) και 71703/8028/03 (Β'1824), όπως ισχύουν, μέχρι την αποκατάσταση των ελλείψεων που διαπιστώθηκαν. Επιπρόσθετα ακυρώνεται το ισχύον ΔΤΕ του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, με το οποίο τυχόν είναι εφοδιασμένο το όχημα και αποκολλάται από την οπίσθια πινακίδα κυκλοφορίας το ενδεικτικό σήμα. Κατά τον επανέλεγχο το όχημα ελέγχεται στα σημεία των επικίνδυνων ελλείψεων που αναγράφονται στο Πρακτικό Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ) του αρχικού εκούσιου τεχνικού ελέγχου. Αν έχει ακυρωθεί ΔΤΕ και εφόσον στον επανέλεγχο διαπιστωθεί ότι οι επικίνδυνες ελλείψεις αποκαταστάθηκαν, εκδίδεται ΔΤΕ αντί ΠΕΤΕ, στο οποίο σημειώνεται ως ημερομηνία επόμενου ελέγχου η ημερομηνία που αναγραφόταν στο ακυρωμένο ΔΤΕ και επικολλάται στο όχημα ενδεικτικό σήμα.
Από το: http://www.ikteokor.gr/yp-ekousios.htm
Ευχαριστώ.
Δεν τα λέει σωστά. Σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων το όχημα πρέπει να επανελεχθεί εντός ενός μήνα. Στον επανέλεγχο, το αυτοκίνητο ελέγχεται μόνο για την αποκατάσταση των σοβαρών ελλείψεων, όπως αυτές διαπιστώθηκαν στον αρχικό έλεγχο, και το συνοδευτικό φύλλο επιτυχούς επανελέγχου επισυνάπτεται στο αρχικό φύλλο τεχνικού ελέγχου ώστε να βεβαιώνεται η αποκατάσταση.
-
Παιδια ξερεις κανεις τι παιζει με αυτα τα προστιματα?
Εχω ακουσει οτι οι περισσοτεροι δεν τα πληρωνουν!!!
Εφαδα προχθες μια κληση απο μαλακια γιατι δεν οτι εκει που παρκαρα ηταν μαρκαρισμενο με κιτρινη γραμμη!!!!
Το θεμα ειναι οτι ειναι 80 ευρω η μαλακια!!! -
Ο χρήστης puma1991 έγραψε:
Παιδια ξερεις κανεις τι παιζει με αυτα τα προστιματα?
Εχω ακουσει οτι οι περισσοτεροι δεν τα πληρωνουν!!!
Εφαδα προχθες μια κληση απο μαλακια γιατι δεν οτι εκει που παρκαρα ηταν μαρκαρισμενο με κιτρινη γραμμη!!!!
Το θεμα ειναι οτι ειναι 80 ευρω η μαλακια!!!Δωστα! Αν σου κοψει η τροχαια για υπερβολικη ταχυτητα τι θα κανεις?? Εμ και παρανομουμε εμ και να την γλιτωσουμε?? Δεν παει νομιζω...............
-
Δεν ηταν η τροχεα!!!Ηταν ο Δημος!!!Και δεν ηταν για υπερβολικη ταχυτητα!!!Παρανομο παρκαρισμα που ουτε καν ηξερα οτι ηταν ,γιατι αμα ηξερα δεν θα το αφηνα!!!!Εγω δλδ τι φταιω που οι γραμμες ειχαν σχεδον εξαφανιστει....πρεπει δλδ προν παρκαρω να βγω απο το αμαξι με το φακο να ψαξω αμα εχει η οχι γραμμες!!!!
ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ!!!απλα εδω ειναι ο δημος!!! -
Καλοπλήρωτα: viewtopic.php?p=1447363#p1447363
-
Μπουρδελο κρατος!!!!Μας τρωνε με τα εργα τους(δεη,ευδαπ κλπ) ολες τις θεσεις για παρκινγκ...και δεν υπαρχει σωστη σημανση και μας ζητανε να πληρωσουμε μετα!!!Στο διαολο!!!!Πληρωνεις φορους κλπ και δεν σου προσφερουν ουτε μια θεση παρκινγκ!!!!
-
Καναδυό κλήσεις από το Δήμο Κοζάνης δεν τις πλήρωσα ποτέ (και ούτε πρόκειται να έρθουν) αλλά με το Δήμο Αθηναίων δεν παίζω...
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.