-
Γεια σας.Οδηγω αρκετα χρονια,εχω δει και κανει παραβασεις του ΚΟΚ.Θα ηθελα μια δημοσια συζητση για το θεμα.Καποιες παραμετροι θα μπορουσαν να ειναι¨1Αντιστοιχια παραβασης-ποινης και2[σε περιπτωση τραυματισμου η θανατου] Ποινη στον δραστη - Αποζημιωση στο θυμα.
-
Γεια σας.Οδηγω αρκετα χρονια,εχω δει και κανει παραβασεις του ΚΟΚ.Θα ηθελα μια δημοσια συζητση για το θεμα.Καποιες παραμετροι θα μπορουσαν να ειναι¨1Αντιστοιχια παραβασης-ποινης και2[σε περιπτωση τραυματισμου η θανατου] Ποινη στον δραστη - Αποζημιωση στο θυμα.
-
Εχω την εξής ερώτηση:
Υπάρχουν ποινές στον νεο ΚΟΚ βάσει των οποίων σου αφαιρούν το δίπλωμα.
Η αφαίρεση γίνεται επι τόπου? ('Κύριε πρέπει να μας παραδώσετε το δίπλωμά σας')Αν ναι, τότε τι γίνεται αν αντι για το γνήσιο έχεις ένα επικυρωμένο ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ?
Πρωτα από όλα: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?
Και αν ΝΑΙ τότε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Η αφαίρεση γίνεται επι τόπου? ('Κύριε πρέπει να μας παραδώσετε το δίπλωμά σας').Εμενα δεν μου ειπαν τιποτε αρχικα οταν με σταματησαν και μετα απο 1 μηνα ηρθε αστυνομικος και μου ζητησε να το παραδωσσω.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Εχω την εξής ερώτηση:
Υπάρχουν ποινές στον νεο ΚΟΚ βάσει των οποίων σου αφαιρούν το δίπλωμα.
Η αφαίρεση γίνεται επι τόπου? ('Κύριε πρέπει να μας παραδώσετε το δίπλωμά σας')Αν ναι, τότε τι γίνεται αν αντι για το γνήσιο έχεις ένα επικυρωμένο ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ?
Πρωτα από όλα: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?
Και αν ΝΑΙ τότε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.
Αν πας στην αστυνομία να σου επικυρώσουν αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας ή του διπλώματος, θα αρνηθούν (δεν ξέρω για τα ΚΕΠ). Μου έχει συμβεί (παλιά, προ ΚΕΠ)
-
H Αστυνομία εκσυγχρονίζεται το δίπλωμα σου δεν είναι σε ισχύ για 1 μήνα... Αν σε σταματήσουν και δείξεις την copia χτυπάνε τους αριθμούς και αν σε βρούν τον ήπιες!!!!
Γενικώς προσοχή......... φίλος για φωτό του 08/05 στον Μαλιακό ...........του ήρθε 12/06 η πόζα και η κλήτευση για δικαστήριο για 06/07........ τον πήραν από το Τμήμα την προηγούμενη βδομάδα και κατέθεσε συνοπτικά πινακίδες και δίπλωμα για 1 μήνα!!
-
Άρα οι κάμερες δουλεύουν.
Ποιός ήταν τώρα, ...ο rantanplan, ή ο taurus που εν μέσω μπριζολομαχίας με διαβεβαίωνε ότι 'δεν παίζουν' λόγω νομικών προβλημάτων;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
H Αστυνομία εκσυγχρονίζεται το δίπλωμα σου δεν είναι σε ισχύ για 1 μήνα... Αν σε σταματήσουν και δείξεις την copia χτυπάνε τους αριθμούς και αν σε βρούν τον ήπιες!!!!Γενικώς προσοχή......... φίλος για φωτό του 08/05 στον Μαλιακό ...........του ήρθε 12/06 η πόζα και η κλήτευση για δικαστήριο για 06/07........ τον πήραν από το Τμήμα την προηγούμενη βδομάδα και κατέθεσε συνοπτικά πινακίδες και δίπλωμα για 1 μήνα!!
Με τι ταχύτητα τον τσίμπησαν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H Αστυνομία εκσυγχρονίζεται το δίπλωμα σου δεν είναι σε ισχύ για 1 μήνα... Αν σε σταματήσουν και δείξεις την copia χτυπάνε τους αριθμούς και αν σε βρούν τον ήπιες!!!!
Γενικώς προσοχή......... φίλος για φωτό του 08/05 στον Μαλιακό ...........του ήρθε 12/06 η πόζα και η κλήτευση για δικαστήριο για 06/07........ τον πήραν από το Τμήμα την προηγούμενη βδομάδα και κατέθεσε συνοπτικά πινακίδες και δίπλωμα για 1 μήνα!!
180 στο 206χλμ στο κατέβασμα προα Αθήνα.
-
180 στις κάμερες του Μαλιακού; Οκ.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να με συγχωρείς, αλλά και το αμάξι να του πάρουνε!
Με 180 στο Μαλιακό!!! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Με 180 στο Μαλιακό!!!Το ξέρω έχετε δίκιο, είναι μια μεγάλη ευθεία χωρίς διπλή διαχωριστική πριν ξεκινήσουν οι στροφές!!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με 180 στο Μαλιακό!!!Το ξέρω έχετε δίκιο, είναι μια μεγάλη ευθεία χωρίς διπλή διαχωριστική πριν ξεκινήσουν οι στροφές!!!!!
Γιατί δε θέλω να φανώ 'ηθοπλάστης', ξέρεις ποιο είναι το 'γαμώτο';
Ότι ακόμη και οι καλύτεροι άνθρωποι δε λένε να βάλουν μυαλό μερικές φορές. Δε χρειαζόμαστε μπάτσους, μπλόκα και πρόστιμα για να καταλάβουμε πού πάμε με 80 και πού με 180! Όσο μας τσιμπάνε να κάνουμε ταρζανιές (και μάλιστα σε εγκληματικό βαθμό), τόσο θα τους δίνουμε δικαίωμα να μας 'προστατεύουν' με πρόστιμα-χαράτσια. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Γιατί δε θέλω να φανώ 'ηθοπλάστης', ξέρεις ποιο είναι το 'γαμώτο';
Ότι ακόμη και οι καλύτεροι άνθρωποι δε λένε να βάλουν μυαλό μερικές φορές. Δε χρειαζόμαστε μπάτσους, μπλόκα και πρόστιμα για να καταλάβουμε πού πάμε με 80 και πού με 180! Όσο μας τσιμπάνε να κάνουμε ταρζανιές (και μάλιστα σε εγκληματικό βαθμό), τόσο θα τους δίνουμε δικαίωμα να μας 'προστατεύουν' με πρόστιμα-χαράτσια.Δυστυχώς, για πολλούς το γκάζι είναι πειρασμός και το 99% παρασύρεται εύκολα!!!
-
Και να που έγραψαν και τη γυναίκα μου για διπλοπαρκάρισμα
και θέλουν να τους πάει άδεια/δίπλωμα σήμερα.Ξέρει κανείς αν ισχύει το ότι παίρνεις πίσω
άδεια/πινακίδες/δίπλωμα αν πληρώσεις το διπλό πρόστιμο? -
Χτες το βράδυ, πήγαινα μια πολύ ήρεμη βόλτα στην παραλία. Σε cruising mode [6η και το μοτέρ να μην ακούγεται καν] και μιλώντας με τη συνοδηγό μου, ξαφνικά πετάγεται το στρουμφάκι από το βράχο [Ribas] και με σταματά...!
Ζώνη κι εγώ και η συνοδηγός, χαρτιά όλα ΟΚ, όμως...το ραντάρ έδειξε 105...'Και πόσο είναι το όριο;', ρώτησα...'60' μου είπε ο κατά τα άλλα ευγενέστατος τροχαίος...!!
'Τώρα την κάτσαμε', είπα...καθότι πήγαινα με περισσότερο από 50% πάνω από το όριο. Παρόλα αυτά, η κλήση ήταν 50 ευρώ και 3 πόντοι ποινής...
Είναι η δεύτερη φορά που τρώω κλήση σε φάση που απλώς πήγαινα ήρεμα τη βόλτα μου...
-
στο ribas σταματανε οτι κινειται με πανω απο 100
αποδειξη ειναι οτι χτες περασα απο εκει στις 22.40 με 95 σταθερα ... ημουνα το πιο γρηγορο απο τα 4 αυτοκινητα που κινουνταν παραλληλα με εμενα και στην αριστερη λωριδα με φλας προσπερασης...παρολαυτα ο τροχαιος δεν ασχοληθηκε μαζι μου
παρομοια σκηνικα εχουν πεχτειμεχρι στιγμης αλλες 4 φορες παντα με ταχυτητες απο 90-95κμ -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Και να που έγραψαν και τη γυναίκα μου για διπλοπαρκάρισμα
και θέλουν να τους πάει άδεια/δίπλωμα σήμερα.Ξέρει κανείς αν ισχύει το ότι παίρνεις πίσω
άδεια/πινακίδες/δίπλωμα αν πληρώσεις το διπλό πρόστιμο?Aπο που κι ως που αφαιρουν διπλωμα και αδεια για παρκαρισμα???
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Χτες το βράδυ, πήγαινα μια πολύ ήρεμη βόλτα στην παραλία. Σε cruising mode [6η και το μοτέρ να μην ακούγεται καν] και μιλώντας με τη συνοδηγό μου, ξαφνικά πετάγεται το στρουμφάκι από το βράχο [Ribas] και με σταματά...!Ζώνη κι εγώ και η συνοδηγός, χαρτιά όλα ΟΚ, όμως...το ραντάρ έδειξε 105...'Και πόσο είναι το όριο;', ρώτησα...'60' μου είπε ο κατά τα άλλα ευγενέστατος τροχαίος...!!
'Τώρα την κάτσαμε', είπα...καθότι πήγαινα με περισσότερο από 50% πάνω από το όριο. Παρόλα αυτά, η κλήση ήταν 50 ευρώ και 3 πόντοι ποινής...
Είναι η δεύτερη φορά που τρώω κλήση σε φάση που απλώς πήγαινα ήρεμα τη βόλτα μου...
Έχω φάει και εγώ μια ξέμπαρκη έτσι στην Βουλιαγμένης στο ύψος της Αλίμου πριν λίγα χρόνια. Με σταματάει εκπληκτικά όμορφη (και ευγενέστατη) τροχονόμος, μου ζητάει άδεια δίπλωμα κλπ. και μου ζητάει να περάσω στο ΤΟΤΑ για αλκοτέστ. Αφού το μηχάνημα γράφει 0 και έχω πάρει το πιο γοητευτικό μου χαμόγελο έτοιμος να της ζητήσω τηλέφωνο ( ) μου σκάει το παραμύθι:
- Σας δίνω και μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα...
- Σοβαρά μιλάτε; Με πόσα πήγαινα;
- Το ραντάρ στην γέφυρα σας κατέγραψε με 112 με όριο 70. Είναι 30 (και κάτι ψιλά) Ευρώ και έχετε 3 βαθμούς ποινής.
-
τελικα τηλ πηρες;αν ναι τοτε χαλαλι το προστιμο.
ετσι εγραψε περυσι μια κουκλαρα μπατσινα ενα φιλαρακι μου καπου ση περιοχη της χαλκιδας,εφαγε το προστιμο αλλα με το μπλα μπλα του πηρε το τηλ της,βρεθηκαν για καφε και ποτο και μετα για.....καταλαβαινεις.
την εφερε και κατερινη μια φορα για ενα διημερο και μας τα ειπε η μπατσινα απο πρωτο χερι.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.