-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να μην υπαρχει οταν ο παραβατης δεν ειναι ο ιδιοκτητης.ετσι θα κυκλοφορουσαμε ολοι με δανεικα αυτοκινητα
και στη τελικη να μη κανεις τη παρανομια αν δε θες να μπλεξεις εσυ η ο ιδιοκτητης
και επισης αν εισαι ιδιοκτητης να μη δινεις το αυτοκινητο σου σε ατομα που δεν εμπιστευεσαι
γιατι στην ελλαδα ειναι πιο πιθανο να τρακαρεις παρα να σε γραψουνε. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό το να αφαιρούνται πινακίδες όταν το όχημα έχει εμπλακεί σε σοβαρές παραβάσεις.για μαθε τι γινεται, να δουμε ποσο λογικο ειναι ή αν ειναι ακομα μια ελληνικη πατεντα. Πως διαολο σας φαινεται λογικο παντως, δεν μπορω να καταλαβω.
-
Όταν δίνεις ένα όπλο σε κάποιον είσαι και εσύ υπεύθυνος αν το χρησιμοποιήσει λάθος. Έτσι μου φαίνεται λογικό. Όταν δίνω εγώ το αμάξι σε κάποιον μου και αυτός παρκάρει πάνω στους τσολιάδες στο σύνταγμα, πολύ καλά θα κάνουν να του αφαιρέσουν πινακίδες και να το στερήσουν και από εμένα. Το ίδιο και αν περάσει με κόκκινο, αν πηγαίνει με 70 στα στενά, ή έξω από σχολεία σε συνοικιακούς δρόμους κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
σε ποια αλλη πολιτισμενη χωρα του κοσμου αφαιρουνται τα στοιχεια κυκλοφοριας του οχηματος (εκτος απο τις περιπτωσεις που το οχημα ειναι ακαταλληλο προς χρηση - ρυποι, θορυβος, συντηρηση)?Αμερική και Μ. Βρετανία. Σε παρανομη σταθμευση αυτοκινητα ακινητοποιουνται με wheel clamps. http://en.wikipedia.org/wiki/Wheel_clamp 'Τιμωρειται' το οχημα και ο ιδιοκτητης του, και οχι αποκλειστικα ο οδηγος που εκανε την παραβαση.
Edit: Το ίδιο πράγμα φυσικά ισχύει και παντού όπου η παράνομη στάθμευση 'τιμωρείται' με απομάκρυνση με γερανό.
-
Και το αυτοκινητο επιστρεφεται στη χρηση μολις πληρωσεις το προστιμο. Ή στη χειροτερη περιπτωση, οταν ερθουν να στο απελευθερωσουν αφου εχεις πληρωσει το προστιμο. Αφηστε το, η ελληνικη πατεντα δεν υπαρχει πουθενα.
ΧΛ
οχι, δεν ειναι λογικο (και δεν ισχυει, σαφως και δεν εχεις ευθυνη για το τι θα κανεις με το οπλο ο αλλος ΕΝΗΛΙΚΟΣ = συμφωνα με το νομο αρμοδιος και υπευθυνος για τις πραξεις του). Δινεις κατι σε καποιον που μπορει να το εχει/χρησιμοποιει, οπως εχεις καθε δικαιωμα να του το δωσεις. ΔΕΝ γινεται να σε αφορα το αν αυτος θα το χρησιμοποιησει παρανομα, και δεν γινεται να ισχυει το αναποδο για τροχαιες παραβασεις οταν δεν ισχυει για πολυ σοβαροτερα πραγματα.
-
Αλλα πολλη υποκρισια ρε παιδακι μου...'Καλα να παθει για να μαθει που το δινει και να μην το ξαναδωσει σε καποιον που θα παραβιαζει το ΚΟΚ', απο οδηγους που οι ιδιοι κανουν παραβασεις...
-
Ρε Κωστη επειδη το χεις γραψει αρκετες φορες.
Που γραφει οτι μπορει καποιος που κατεχει οπλο (νομιμα) να το δωσει σε καποιον αλλο;:shock: -
παιδια, διευκρινησα παραπανω: μη κολλατε στο θεμα της αδειας οπλοφοριας/οπλοκατοχης που ειναι κατι πολυ ειδικο, δειτε τη λογικη πισω απο αυτο που λεω (που ισχυει). Αν εγω που εχω αδεια, το δωσω σε εναν αλλο που εχει αδεια*, τοτε δεν με αφορα αν θα το παρει και θα σκοτωσει καποιον εφ'όσον δεν το ηξερα οταν του το εδινα. Ακομα και αν δεν εχει αδεια, τοτε ειναι υπευθυνος για αυτο και μονο (οτι εδωσα το οπλο μου σε καποιον που δεν εχει αδεια/που δεν βεβαιωσα αν οντως εχει), οχι για τη παρανομη ΧΡΗΣΗ του.
*ναι, το ξερω οτι η αδεια παει με το οπλο. αλλο προσπαθω να πω παραπανω.
-
Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό το να αφαιρούνται πινακίδες όταν το όχημα έχει εμπλακεί σε σοβαρές παραβάσεις.Το όχημα έκανε την παράβαση?
Αν αύριο η μάνα μου μαχαιρώσει κάποιον με το κουζινομάχαιρο θα είναι λογικό να αφαιρέσουν όλα τα μαχαίρια από το σπίτι μου για να μην έχουν οι υπόλοιποι? -
Ε τωρα και εσυ, τι ψαχνεις, αφου ειπαμε: στο φονο δεν σε φορτωνουν με το εγκλημα επειδη παρειχες νομιμα το εργαλειο του φονου, στη τροχαια παραβαση ομως στο κανουν. Για να μαθεις...
-
Αν μαχαιρώσει κάποιον ο Kacey με το κουζινομάχαιρο που εσύ του δάνεισες, είναι απόλυτα λογικό να σου αφαιρεθεί τουλάχιστον το μαχαίρι.
Τέλος πάντων, ότι και να γράφουμε εμείς, ο νόμος είναι αυτός που είναι, οπότε καλά θα κάναμε να προσέχουμε σε ποιον δίνουμε το αυτοκίνητο μας.
-
Αν μαχαιρώσει κάποιον ο Kacey με το κουζινομάχαιρο που εσύ του δάνεισες, είναι απόλυτα λογικό να σου αφαιρεθεί τουλάχιστον το μαχαίρι.Τέλος πάντων, ότι και να γράφουμε εμείς, ο νόμος είναι αυτός που είναι, οπότε καλά θα κάναμε να προσέχουμε σε ποιον δίνουμε το αυτοκίνητο μας.
η διαφορα μαστορα ειναι οτι το μαχαιρι
α) θα αφαιρεθει ως εργαλειο τελεσης αδικηματος
β) θα κρατηθει για τη δικη (πειστηριο)
γ) θα αποδωθει στο κατοχο του μετα απο αυτη, εφ'οσον εχει το νομιμο δικαιωμα να το κατεχει.δεν θα σου αφαιρεθει για να σε τιμωρησουν για αυτο που ΔΕΝ εκανες εσυ.
-
Δεν έχει σημασία έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αυτοκινήτου για την αφαίρεση πινακίδων.
Όπως το γύρισε πίσω χωρίς πινακίδες θα μπορούσε να το είχε επιστρέψει με τον προφυλακτήρα τσαλακωμένο.
Το ίδιο είναι.
Ζημιά. -
Πραγματικά απορώ με τη λογική πίσω από κάποια πράγματα που διαβάζω κατά καιρούς!!!
-
Βέβαια, η λογική λέει να γράφουμε το αμάξι μας στο όνομα της μάνας μας, της θείας μας κλπ. ώστε να μην ισχύουν για ημάς οι ποινές του ΚΟΚ.
Να ισχύουν μόνο για τους άλλους βλάκες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν έχει σημασία έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αυτοκινήτου για την αφαίρεση πινακίδων.Όπως το γύρισε πίσω χωρίς πινακίδες θα μπορούσε να το είχε επιστρέψει με τον προφυλακτήρα τσαλακωμένο.
Το ίδιο είναι.
Ζημιά.Ναι, ειναι το ιδιο οτι αυτος που του εδωσες κατι, του εκανε ζημια, με το οτι το κρατος τιμωρει ΚΑΙ εσενα για κατι που εκανε καποιος αλλος. Να δω τι αλλη βλακεια θα γραψετε προκειμενου να στηριξετε κατι που δεν στηριζετε ουτε με τροικα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Να μην υπαρχει οταν ο παραβατης δεν ειναι ο ιδιοκτητης.
ετσι θα κυκλοφορουσαμε ολοι με δανεικα αυτοκινητα
και στη τελικη να μη κανεις τη παρανομια αν δε θες να μπλεξεις εσυ η ο ιδιοκτητης
και επισης αν εισαι ιδιοκτητης να μη δινεις το αυτοκινητο σου σε ατομα που δεν εμπιστευεσαι
γιατι στην ελλαδα ειναι πιο πιθανο να τρακαρεις παρα να σε γραψουνε.Και όχι μόνον με δανεικά αυτοκίνητα. Εγώ έχω μία καραμπίνα που είναι στα χαρτιά όπως η άδεια του αυτοκινήτου. Γράφει το όνομα της καραμπίνας και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της δλδ τα δικά μου. Αν τη δώσω δανεική σε εσένα και πας και τουφεκίσεις κάποιον άλλον έχω και εγώ ευθύνη που στην έδωσα. Κάποια πράγματα (αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, όπλο) είναι προσωπικά και την ευθύνη της χρήσης τους την έχει και ο ιδιοκτήτης.
-
Αν και γενικά έχουμε διαφορετικές απόψεις εδώ συμφωνώ με τον Kacey. Ο παραβάτης τιμωρήθηκε με την αφαίρεση διπλώματος. Ο ιδιοκτήτης δεν το βρίσκω λογικό να τιμωρηθεί για πράξεις 3ου. Δεν παρότρυνε την οδηγό να παρανομήσει ούτε μπορεί να είναι υπεύθυνος για το τι θα κάνει, εξυπηρέτηση μάλλον έκανε και τις δάνεισε το αυτοκίνητο. Αν ήτανε rent a car τι χρωστάει η εταιρία να έχει ζημιές; Πρέπει να εγγυάται για κάθε της πελάτη; οκ αν πάει στον διοικητή θα πάρει πίσω τις πινακίδες αλλά και ταλαιπωρία είναι και μπορεί να πάρει μερικές μέρες η διαδικασία.
-
Όλοι οι εξυπνάκηδες οδηγούν αυτοκίνητα που είναι σε άλλο όνομα για να μην τιμωρούνται σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
Πινακίδες παίρνουν μόνο από τους βλάκες που οδηγούν το δικό τους αυτοκίνητο. -
αρα να μην υπαρχει η αφαιρεση πινακιδων?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.