-
αμα δεν την εχεις μαζι σου μπορεις να πας μετα με το ασφαλιστηριο (αρκει να εχει ημ/νια προγενεστερη τησ κλησησ) και να απαλλαγεις απο το 500αρικο και παραλαβεις και τα χαρτια σου.
Το 20αρικο τι ειναι, το παγιο?
εν τελει ειχες ασφαλεια η ειχεσ ξεχασει σπιτι το χαρτι-σημα?...φανταζομαι το β'
-
Αυτό έγραψα το 20 (δηλαδη 10) πλήρωσα για αμέλεια.
Αν δεν είχα ασφάλεια εκτός από τα πρόστιμα θα έπρεπε να τους παρουσιάσω και ασφάλεια για να πάρω τα χαρτιά μου πίσω; -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν δεν είχα ασφάλεια εκτός από τα πρόστιμα θα έπρεπε να τους παρουσιάσω και ασφάλεια για να πάρω τα χαρτιά μου πίσω;ΒΕΒΑΙΑ...διοτι αυτη ηταν η βασικη σου 'παραβαση'=500 + οτι θα 'εχανες' τα χαρτια σου για 10 μερες οπως προκυπτει απο αντιγραφη παρακατω.
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !
Published 12 Μαρτίου 2013.
Από 15 Απριλίου ισχύει ο νέος νόμος για την ασφάλεια των αυτοκινήτων.
Πρόστιμα και ποινές για τους οδηγούς κατόχους ΙΧ χωρίς ασφάλιση προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 1 Μαρτίου στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο, πάντως, δίνει διορία στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ακινήτων ώς τις 15 Απριλίου, για να τα ασφαλίσουν διαφορετικά μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων θα εντοπίζονται και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις που θα επιβάλουν πρόστιμα και υποχρέωση για ασφάλιση.
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις:
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.
Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν είναι υπότροπος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης. Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. -
φίλος μου μπλέχτηκε σε ατύχημα ανασφάλιστος και όντως του πήραν άδεια+πινακίδες για 2 χρόνια
το δίπλωμα για 10 μέρες και 500€ πρόστιμο
ότι λέει από πάνω δηλαδή ισχύει και εφαρμόζεται
τώρα για 2 χρόνια θα έχει ένα ντουβάρι στο γκαράζ του
-
Θα του βγηκε ο κουκος αηδονι...
για να παρει πισω την αδεια του, φανταζομαι παρουσιασε ασφαλιστηριο, και μετα το ακυρωσε για να γλυτωσει τα λεφτα, αφου το αμαξι θα ειναι αραγμενο.....αν εφταιγε ο αλλος, τον καλυψε η ασφαλιστικη του 'φταιχτη' παρολο που ο δικος σου ηταν ανασφαλιστος?
....αν εφταιγε ο φιλος σου, λογικα, θα πληρωσε και τις δικες του και του αλλου τις ζημιες.
....αν θελησει να το πουλησει θα 'κολλησει' λογω ελλειψησ χαρτιων και δεν θα μπορει?
....αν του πηραν αδεια + πινακιδες, θα πληρωνει τελη εισφορες,,,κλπ?
....στα τεκμηρια μετραει?
....αν ληξει το ΚΤΕΟ οσο ειναι σε καραντινα τι κανουμε?η κανει τις διαδικασιες, σαν να εχει καταθεσει πινακιδες προσωρινα στην εφορια?
οποιοσ ξερει ας ενημερωσει
-
Αν φταιει ο αλλος, το επιχειρημα 'δεν επρεπε να βρισκεται εκει γιατι ειναι ανασφαλιστος κ δεν επρεπε να κυκλοφορει' δεν στεκει πουθενα, τα δικαστηρια δεν το δεχονται = αν εφταιγε ο αλλος, πληρωνεται κανονικα τις ζημιες του ο ανασφαλιστος. Αν πχ ηταν σταματημενος σε ενα φαναρι κ ο αλλος πηγε κ τον διελυσε απο πισω, δεν εχει σημασια το ανασφαλιστος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν φταιει ο αλλος, το επιχειρημα 'δεν επρεπε να βρισκεται εκει γιατι ειναι ανασφαλιστος κ δεν επρεπε να κυκλοφορει' δεν στεκει πουθενα, τα δικαστηρια δεν το δεχονται = αν εφταιγε ο αλλος, πληρωνεται κανονικα τις ζημιες του ο ανασφαλιστος. Αν πχ ηταν σταματημενος σε ενα φαναρι κ ο αλλος πηγε κ τον διελυσε απο πισω, δεν εχει σημασια το ανασφαλιστος.u sure?
ο ανασφαλιστος δε θα επρεπε 'να μη κυκλοφορει'? -
φυσικα κ δεν θα επρεπε να κυκλοφορει, αλλα δεν εχει σημασια οταν καποιος απο δικο του λαθος πεσει πανω σου. Δηλαδη δεν παιζει το 'αν δεν ηταν στο δρομο αφου δεν επρεπε, δεν θα τον ειχαν ζημιωσει' αλλα το 'αφου ειναι στο δρομο, ειναι οχημα οπως ολα τα αλλα'. εχουν βγει αποφασεις (κ νομιζω υπαρχει κ καποια γνωμοδοτηση αρειου παγου) που λεει ακριβως αυτο, οτι το δικαστηριο ωφειλει να εξεταζει τα πραγματικα γεγονοτα+αιτιες του ατυχηματος. Εχει ξανασυζητηθει εδω μεσα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
φυσικα κ δεν θα επρεπε να κυκλοφορει, αλλα δεν εχει σημασια οταν καποιος απο δικο του λαθος πεσει πανω σου. Δηλαδη δεν παιζει το 'αν δεν ηταν στο δρομο αφου δεν επρεπε, δεν θα τον ειχαν ζημιωσει' αλλα το 'αφου ειναι στο δρομο, ειναι οχημα οπως ολα τα αλλα'. εχουν βγει αποφασεις (κ νομιζω υπαρχει κ καποια γνωμοδοτηση αρειου παγου) που λεει ακριβως αυτο, οτι το δικαστηριο ωφειλει να εξεταζει τα πραγματικα γεγονοτα+αιτιες του ατυχηματος. Εχει ξανασυζητηθει εδω μεσα.interesting!
-
Νομιζω οτι το περιστατικο που ειχε οδηγησει στη γνωμοδοτηση του αρειου παγου ηταν οτι καποιος που οδηγουσε χωρις διπλωμα ηταν σταματημενος σε ενα φαναρι κ καποιος ηρθε κ εσκασε πανω του απο πισω ή απο απεναντι = δεν θα μπορουσε να εχει κανει τιποτα κ το διπλωμα δεν επαιζε κανενα ρολο σε αυτο, κ η λογικη 'δεν επρεπε να ειναι στο δρομο αρα δεν τον αποζημιωνω' δεν γινεται δεκτη γιατι αφου ειναι στο δρομο, ειναι ενα υπαρκτο οχημα με οτι αυτο σημαινει για αυτον που επεσε με ευθυνη του πανω.
-
Και για μεθυσμένους ισχύει κάτι αντίστοιχο.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Αν δεν είχα ασφάλεια εκτός από τα πρόστιμα θα έπρεπε να τους παρουσιάσω και ασφάλεια για να πάρω τα χαρτιά μου πίσω;ΒΕΒΑΙΑ...διοτι αυτη ηταν η βασικη σου 'παραβαση'=500 + οτι θα 'εχανες' τα χαρτια σου για 10 μερες οπως προκυπτει απο αντιγραφη παρακατω.
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !
Πρόστιμα και ποινές για τους οδηγούς κατόχους ΙΧ χωρίς ασφάλιση προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 1 Μαρτίου στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο, πάντως, δίνει διορία στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ακινήτων ώς τις 15 Απριλίου, για να τα ασφαλίσουν διαφορετικά μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων θα εντοπίζονται και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις που θα επιβάλουν πρόστιμα και υποχρέωση για ασφάλιση.
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις:
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.
Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν είναι υπότροπος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης. Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.Εχει και δικαστήριο ,πταίσμα.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πριν από μέρες με σταμάτησαν για έλεγχο και πρώτη φορά μου ζήτησαν ασφάλεια (και πρώτη φορά που δεν την είχα στο αυτοκίνητο )Μου πήραν δίπλωμα, άδεια, πρόστιμο 500 ευρώ +20 (αυτό το πλήρωσα).
Το ίδιο με εσένα έπαθα. Πρόστιμο και σε εμένα 500 για την ασφάλεια + 20 που δεν την είχα μαζί μου αλλά εμένα μου πήραν και τις πινακίδες μαζί με το δίπλωμα και την άδεια. Την άλλη μέρα το πρωί που πήγα την ασφάλεια μου τα επέστρεψαν, έσβησαν το 500άρι και άφησαν το 20ρικο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.[/spoiler]
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης. Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.Εχει και δικαστήριο ,πταίσμα.
Μετα τα 2 ή τρία χρόνια για να πάρεις τις πινακίδες πίσω πρέπει να πας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να πληρώσεις και πρόστιμο; Ασφάλεια πως θα κάνεις αφού θα την έχουν πάρει;
-
Σου βγάζουν φωτοτυπία την άδεια .
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Πριν από μέρες με σταμάτησαν για έλεγχο και πρώτη φορά μου ζήτησαν ασφάλεια (και πρώτη φορά που δεν την είχα στο αυτοκίνητο )
Μου πήραν δίπλωμα, άδεια, πρόστιμο 500 ευρώ +20 (αυτό το πλήρωσα).
Το ίδιο με εσένα έπαθα. Πρόστιμο και σε εμένα 500 για την ασφάλεια + 20 που δεν την είχα μαζί μου αλλά εμένα μου πήραν και τις πινακίδες μαζί με το δίπλωμα και την άδεια. Την άλλη μέρα το πρωί που πήγα την ασφάλεια μου τα επέστρεψαν, έσβησαν το 500άρι και άφησαν το 20ρικο.
Προς τι το ?
-
Δεν αφορα παραβαση και προστιμο, αλλα δεν βρηκα πιο καταλληλο θεμα.
Ας υποθεσουμε το εξης:
Εχουμε δυο δρομους, διπλης κατευθυνσης αμφοτεροι. Ο ενας εχει προτεραιοτητα (δρομος Α) και ο αλλος εχει stop (δρομος Β) στην διασταυρωση τους.
Ο δρομος Β ειναι πλατους 2 αυτοκινητων, αλλα:
α) εχει εξοχες σε καθε γωνια (και προφανως και στην διασταυρωση με τον δρομο Α και
β) αναμεσα στις εξοχες παρκαρουν αυτοκινητα, αρα τελικα μενει κανονικα μια λωριδα.Η ερωτηση μου ειναι: αν κινεισαι επι του δρομου Α και θες να στριψεις στον δρομο Β, τι γινεται;
Επειδη μου συμβαινει πολλες φορες καθως τετοιο σεναριο υπαρχει κατω απο το σπιτι μου, προφανως αν καποιος περιμενει στον Β, σταματαω εγω για να περασει και να μπορεσω να μπω στον δρομο. Αν ομως δεν περιμενει καποιος, μπορει να κοιταξεις προς το στενο, να μην δεις κατι κοντα (πιο μακρια δεν μπορεις να διακρινεις γιατι υπαρχουν τα παρκαρισμενα ομως) και να συναντηθεις με καποιον που βρισκοταν 'πισω' απο τα παρκαρισμενα. Εκει τι γινεται; -
Ενα σκιτσο θα βοηθησει.
Αν συναντηθεις με καποιον οταν εχεις μπει στο δρομο που μπαινεις, τοτε ισχυει οτι ισχυει κ σε καθε στενο δρομο: ο εχων εμποδιο απο τη πλευρα του πρεπει να περιμενει. Επισης αυτος που στη πλευρα του στενευει ο δρομος, πρεπει να περιμενει. Αν εχει κλιση ο δρομος, προτεραιοτητα μεταξυ οχηματων της ιδιας κλασης (οπως αυτες οριζονται στα διπλωματα οδηγησης) εχει αυτος που ανεβαινει την ανηφορα, αλλιως το οχημα της μεγαλυτερης κλασης.
-
-
Ετσι οπως το εχεις ζωγραφισει, οι εσοχες δεν ειναι μερος του δρομου, δεν ειναι χρησιμοποιησιμη λωριδα δηλαδη. Εκτος αν υπαρχουν για αυτο το λογο (να χωραει να μπει ο ενας κ να περασει ο αλλος) κ καποιοι παρκαρουν παρανομα. Σε αυτη τη περιπτωση ΥΠΟΘΕΤΩ οτι το εμποδιο το εχει αυτος που κανονικα θα επρεπε να μπει στην εσοχη αλλα δεν μπορει λογω των παρκαρισμενων.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.