-
Για μένα, ένα από τα συγκλονιστικότερα μουσεία ή και σημεία, γενικώς, στον κόσμο, (ακόμα καλύτερα αν δεν είσαι του κλασικού 'μουσείου') είναι το μουσείο της μετανάστευσης στο Ellis Island, όπου γενιές απελπισμένων ανθρώπων πέρασαν ως υποψήφιοι μετανάστες από καραντίνα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την υλική εξαθλίωση, για να πέσουν στην ηθική και πνευματική εξαθλίωση (εξαμερικανισμό).
Είχε περάσει από κει και ο παππούς μου το 1904, αλλά ευτυχώς γύρισε το ΄11.
Τη νυχτερινή Νέα Υόρκη, ειδικά αν είσαι σκουλήκι-καπνιστής, ξέχνα την.
Ο νεο-Πουριτανισμός είναι πανταχού παρών. Η Νέα Υόρκη δεν ζει πια εκεί.
Ο Satchmo (Louis Armstrong), ο Pres (Lester Young), η Lady Day (Billie Holliday) θα είχαν μεταναστεύσει στην Αθήνα σήμερα.
Η Νέα Υόρκη είναι εδώ, σε 5-6 μπαρ και κλαμπ που δεν θα αναφέρω δημοσίως. -
Mήπως υπερβάλλεις λίγο;
Προχθές έτυχε να διαβάζω ένα άρθρο για τη νεοϋρκέζικη ροκ σκηνή και έλεγε ότι υπάρχουν πολλά νέα και ενδιαφέροντα πράγματα.
Μάλλον καμία σχέση με την Αθήνα, δηλαδή. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Για μένα, ένα από τα συγκλονιστικότερα μουσεία ή και σημεία, γενικώς, στον κόσμο, (ακόμα καλύτερα αν δεν είσαι του κλασικού 'μουσείου') είναι το μουσείο της μετανάστευσης στο Ellis Island, όπου γενιές απελπισμένων ανθρώπων πέρασαν ως υποψήφιοι μετανάστες από καραντίνα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την υλική εξαθλίωση, για να πέσουν στην ηθική και πνευματική εξαθλίωση (εξαμερικανισμό).Είχε περάσει από κει και ο παππούς μου το 1904, αλλά ευτυχώς γύρισε το ΄11.
Κι εμενα ο προ-παππους μου!
Εχω φωτογραφησει και το ονομα του! -
Νάσο στείλτο με pm
Με ολυμπιακή πετάω -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο αίθριο του Financial Center (εκείνος ο 'μικρός' θόλος ανάμεσα) είναι πολύ ωραία για το snack μετά από βόλτα στη γύρω περιοχή και φέρυ για Staten :Και επίσης λίγο παρακάτω στο Battery Park, αν έχει ήλιο είναι θαυμάσια.
-
Το βάζω εδώ, δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει μνεία και στο ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Μόλις έλαβα το εξής mail από φίλο, που έχει ζήσει πολλούς μήνες ΝΥ ο ίδιος (ίσως να βγαίνουν και χρόνια με τόσες επισκέψεις που έχει κάνει), και ζήτησε από δικούς του φίλους, χρόνια πλέον μονίμους κατοίκους ΝΥ, πληροφορίες για πράγματα που με ενδιαφέρουν
Ο τίτλος του mail του 'YOUR NY FOOD KNOWLEDGE IS REQUIRED -PLEASE RESPOND!!'Molis pas pare kai mia karta starbucks, vale $50 mesa gia na min asxoleisai me psila kathe fora po theleis kafe.
Exo kanei include kai ta dika mou. Κoitaxe sto Woodbury gia sentonia satin (Calvin Klein, Hotel, Ralph Lauren).
Addresses you will find at Zagat.com.Bars:
235 fifth - must go
La bottega
Bar at the Ace hotel
The bar at the hudson hotel (Philip Starck) - must go
The roof terrace bar at the peninsula hotel
Son Cubano sto meatpacking districtBrunch:
CBGB
Locanda Verde (make resn asap)
Alices tea cup - must go
Golden unicorn for authentic chinatown dim sum experience
Bryant Park restaurant mesa sto Bryant Park behind the libraryRestaurants
Locanda Verde - the place to see and be seen
Momofuku (ssam bar) - need to go early to get a place - no resn
Blue Smoke (for BBQ) - still great
David burke townhouse (new american) - foodies love it
Wolfgangs (steakhouse) - new and getting great reviews no need to trek to peter lugers
DB Bistro Moderne - MUST GO and order the hamburger
Any other daniel baloux restaurant
Bateau Ivre - Very nice solution for a quiet dinner close to the hotel (50th or 51st and Second Avenue)
The restaurant at the Museum of Modern Art (needs a reservation) for lunchΑύριο φεύγω, ο δικός μου σχολιασμός από Ιούνη πια κι αν δε βαρεθώ να γράφω
-
καλά να περάσεις
ελπίζουμε να γυρίσεις, σόρταρε στο NYSE for revengeYΓ τελικά παίζει visa waiver?
-
Merci beaucoup
Βεβαίως και παίζει http://travel.state.gov/visa/temp/witho ... _1990.html*ESTA Updates:
GREECE: On March 9, 2010, the Department of Homeland Security designated Greece as a member of the Visa Waiver Program (VWP). Greek nationals can travel on the VWP beginning April 5, 2010. However, potential Greek travelers may apply for travel authorization approval under the Electronic System for Travel Authorization (ESTA) beginning immediately.*
Κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση, παίρνεις αριθμό αίτησης και έγκριση επί τόπου (το οποίο όμως δε σου εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ ) και έτοιμος να ταξιδέψεις.
(από το Ελ.Βενιζέλος γράφω )
-
(μάλλον αργά) καλά να περάσεις ρεεεεεεεε
Αν το κλείσουμε το μαγαζί στο μεταξύ (την Ελλάδα δλδ), θα στείλω μήνυμα να κρατήσεις θέση σε κανά χοτέλι να έρθουμε
-
Απο τον ελ Βενιζελ εκανες συνδεση για να μπεις στο 4ΤΦ!!!
Και σε ειχα και για σοβαρό ατομο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και σε ειχα και για σοβαρό ατομογια τον koutsan μιλάμε
[μπορούμε να υποπτευτούμε όμως ποιες θα ήταν οι άλλες επιλογές ενασχόλησης, που τον οδήγησαν στο 4τφ ]
-
Βράζει ο τόπος σήμερα Ν. Υόρκη, καμίνι...Είπαμε να κάνει καλό καιρό, αλλά αυτό δεν παλεύεται
Πρέπει να χτύπησε 32-33 Κελσίου...
Φεύγω για Avenue Q, φυσικά καμία τύχη για φτηνά εισητήρια σήμερα : ποιος καθόταν στις ουρές του TKTS για να τα πάρει -40%. Όχι τζάμπα, ακόμα και αμοιβή να μου δίνανε, ουρά με αυτη τη ζέστη δεν έκανα -
Διαβασα το τοπικ απ'την αρχη και ειδα τις απειρες προτασεις που κανατε στον Σταυρο για την NYC.
Μα καλα ρε παιδια, ουτε ενας δεν του ειπε του ανθρωπου να παει στο MSG να δει τους Knicks ? Ντροπη !
Νέα Υόρκη-Οδηγίες