-
α! δεν μου είπατε πια είναι η αποψή σας για τα άλλα που αναφέρω??!!!
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
α! δεν μου είπατε πια είναι η αποψή σας για τα άλλα που αναφέρω??!!!Αν εξαιρέσεις τους πίσω χώρους (επιβάτες και αποσκευές) σε όλα τα άλλα θα είναι ανώτερο του GPA.
Τα μετατρόχια των sport Α segment,όπως 500 και ΜΙΝΙ έχουν φτάσει τα επίπεδα αυτοκινήτων της κατηγορίας C 10-15 χρόνια πριν.Η αυξημένη στρεπτική ακαμψία,η γνώση στο στήσιμο,η αλματώδης εξέλιξη στα ελαστικά και η χρήση ηλεκτρονικών,έχουν δημιουργήσει τις βάσεις για σημαντική βελτίωση των επιδόσεων,με υψηλότατα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. -
Εφτασαν τα πρωτα! Απ'οσο γνωριζω εχει παραδοθει ηδη ενα κ κατα πασα πιθανοτητα αυτη τη βδομαδα παραλαμβανει ενας φιλος μου κ την επομενη κ εγω κανεις αλλος απο εδω που να εχει ειδοποιηθει;
-
εμενα δεν με έχει ειδοποιήσει κανένας ακόμα. Σας είπαν ότι θα τα παραλάβετε σίγουρα η ότι θα έρθουν ελλάδα;
-
160 ιππους θα εχει το 500ΣΣ και απο οτι λενε 930κιλα με 0-100 σε 7.3-7.4δλ.
Το Γκ.Π.Αμπαρθ με τους 155 εχει βεβαια 0-100 σε 7.75-7.8δλ μετρημενα. το ΣΣ περιπου 7.2-7.3. Το κακο με το ΣΣ ειναι οτι κανει 5500ευ
-
Πηγα χθες απο το Σφακιανακη να ρωτησω για το Punto τιμη 18900ε ολα μαζι.ΟΚ.Ρωταω και για το ss και μου λεει οτι πρωτα πρεπει να τοποθετηθει το asseto 2500ε(κιτ αναρτησης),μετα το essesse 4500ε(κιτ κινητηρα) συν τοποθετηση 1560ε.Δηλ.8560ε επιπλεον.Συνολικα θα βγει 27460ε!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?Τρελαθηκα.Στα περιοδικα λεγαν για 4500ε ολα μαζι.Ποιος θα το βαλει σε αυτην τη τιμη?
-
βλακειες σου ειπε!!2500 ευρω κανει μονο το κιτ χωρις μηχανικη βελτιωση.
4500 ευρω περιπου θα κοστιζει ολο το κιτ με την μηχανικη βελτιωση οχι μονο η μηχανικη βελτιωση!
Σε αυτα τα 4500 πρεπει ομως να προσθεσεις και οτι σε χρεωσουν για την τοποθετηση οποτε με τις τιμες που σου εδωσε το κοστος φτανει τα 6060 ευρω.
Το μπερδεμα γινεται διοτι οταν καποιος τα διαβασει αυτα βγαζει το συμπερασμα οτι η μηχανικη βελτιωση που ενδιαφερει και τους περισσοτερους κοστιζει 2000 ευρω ομως ΔΕΝ υπαρχει δυνατοτητα να κανεις μονο την μηχανικη βελτιωση. -
Εντάξει τα 4.5Κ αλλά αυτό το 1.5Κ του μάστορα είναι σπάσιμο αν το θες απ' την αρχή SS.
Κοιτούσα καταναλώσεις στο Auto Bild (για το SS, στο οποίο βγάζουν 7.6' για το κλασικό 0-100): 14.9 πόλη, 11.1 εκτός, 13.0 l/100km μέση, λέει. Και παίρνει μόνο σούπερ αμόλυβδη. Μάλλον κάπου έχουν κάνει λάθος, δεν παίζει να καίει 11.1 λίτρα 100άρας/100km εκτός πόλης.
Επίσης για τιμή λένε 18.400 το απλό, 22.900 το SS. Τι είναι αυτό το 22.900? 25Κ το βγάλαμε πιο πάνω...
-
καλα οι 4 τροχοι γραφανε για το bravo κατι νουμερα που εγω δεν εχω δει ποτε και αργα δεν παω!
Ειναι λογικο ομως οταν σε καθε ευκαιρια τερματιζεις το γκαζι να βλεπεις τετοια νουμερα... -
Καλημέρα σε όλους!
Ενδιαφέρομαι όπως έχω πει και παλιότερα για το punto abarth σαν τρελός και σκεφτόμουν να το παραγγείλω, όταν το έκανα test drive είδα ότι είναι φοβερό αμάξι… Φυσικά, θέλω να βάλω και το κιτ SS για γίνει κορυφαίο. Όλα αυτά καλά! Το πρόβλημα μου το οποίο με έβαλε σε κάποιες σκέψεις είναι το εξής: Χτες αγόρασα το περιοδικό Drive το οποίο έχει ένα φοβερό συγκριτικό μεταξύ των 5 κορυφαίων GTI ( corsa OPC, clio RS, 207 RC, John Cooper S WORKS) και αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ότι ήταν και το Punto Abarth SS μέσα στη σύγκριση….! Όταν το είδα φυσικά.. το πήρα αμέσως! Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει διαβάσει, αλλά ουσιαστικά όταν το διάβασα απογοητεύτηκα γιατί το SS βγήκε τελευταίο… Διαβάστε το και εσείς το συγκριτικό αυτό, γιατί θεωρώ ότι κάποιος που ενδιαφέρετε να αποκτήσει το punto abarth, πρέπει να δει αυτή την κόντρα… Θα ήθελα επειδή λατρεύω αυτό το ‘’άθλημα’’ (όπως και σεις φαντάζομαι…) την βοήθεια κάποιου που να ξέρει και έχει περισσότερη εμπειρία σχετικά με το punto SS, γιατί δεν σας κρύβω ότι έπεσα απτά σύννεφα… Τελικά είναι καλό αυτοκίνητο ή μόνο φήμη? Πως τα πάει στον ανταγωνισμό? Η γνώμη όλων σας μου είναι πολύτιμη..
Ευχαριστώ.
-
ριξε μια ματια και εδω:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=24463&st=0&sk=t&sd=a
-
Φιλε μου εχου γραφτει πολλα στο θεμα που σου εδειξε ο spiros παραπανω. Εγω ξαναβαζω τη δημοσιευση μου εδω περα... Μην κοιτας μονο τους χρονους κοιτα το πως επετευχθηκαν αυτοι για να καταλαβεις...
Το μηνυμα μου:
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Απο το Drive:
''Mε το καλυμερα εισπρατεις την υπερπροστατευτικοτητα του μη απενεργοποιουμενου ESP που μπορει να σωζει απο κακοτοπιες , πνιγει ομως το φιλοτιμο του essesse για διακριση.Υπαγορευει τον τροπο με τον οποιο πρεπει να το οδηγεις και με λιγα λογια σου ξεκαθαριζει να ξεχασεις πλασαρισματα και ''αγωνιαρικες'' τεχνικες οδηγησης''-''Αν εισαι ομως κυνηγος του δρομου , του χρονου και της συμμετοχης απο πλευρας οδηγου , ο ηλεκτρονικος φυλακας ειναι το αυταρχικο αφεντικο.Ετσι χανεται μια παρτιδα που σιγουρα δεν θα τελειωνε με αυτη τη διαφορα των 6'' απο το κορυφαιο Works και των σχεδον 3''(2.76'') απο το προτελευταιο OPC.''Διαβαζοντας την πολυ καλη δοκιμη του Drive δεν κρυβω οτι περιμενα περισσοτερα απο το SS. Σιγουρα σε αισθηση και σε απολυτη προσφυση το SS πρεπει να ειναι ανωτερο απο το Corsa OPC οπως ειχαμε διαβασει και απο το τευχος των 4Τ, αλλα τελικα το ESP δεν ειναι τοσο διακριτικο οσο νομιζαμε μεχρι τωρα. Δυστυχως οι ιταλοι ενω αυτη τη φορα κατασκευασαν ενα πολυ καλοστημενο αυτοκινητο δεν το ελευθερωσαν ωστε να μπορεσει να δειξει τις δυνατοτητες του, ετσι εκει που παει να πλασαρηστει ομορφα και ζυγισμενα μπαινει ο ηλεκτρονικος δυναστης και του ρειχνει χρονους και γοητρο... Βεβαια για να πω την αληθεια εγω δεν θα μπορουσα να οδηγησω στο απολυτο οριο, οπως και ενα τεραστιο ποσοστο απο μας, οπως οδηγουν οι συντακτες του DRIVE και των 4Τ οποτε αυτη η διαφορα σε καθημερινες, γρηγορες αλλα γηινες συνθηκες, δε νομιζω οτι θα ειναι εμφανεις γιατι σχεδον κανενας μας δεν μπορει να παει στο οριο οπως οι τρελοι συντακτες (**οσοι εχουν το τευχος του DRIVE ας πανε στη σελιδα 80 και ας δουν οτι ο Τσιγκρης περναει τον μπροστα δεξιο τροχο maximum 10-15 cm απο τον τσιμεντενιο τοιχο ** ) . Το παραπανω βεβαια δεν αποτελει δικαιολογια και ειναι απαραδεκτο ενα τετοιο αυτοκινητο να περιοριζεται απο το παρεμβατικο, εν τελει, ESP του. Τωρα οσον αφορα τις ιπποδυναμεις ολα τα αυτοκινητο αποδιδουν παραπανω απο τις ονομαστικες με το Punto και το Renault να αποδιδουν ακριβως οτι λεει ο κατασκευαστης .Εντυπωση μου εκανε οτι το SS εχει 20,8 ιππους απωλειες ενω βγαζει 160,8 στον τροχο την ιδια ωρα που μεχρι τις 4400 στροφες ειναι δευτερο αναμεσα στα 5, στη συνεχεια ομως φυσιολογικα υποχωρει... Απο επιδοσεις δεν υπαρχει κανενα παραπονο με 0-100: 7,3 και 80-110 με 3η: 3,3 την ιδια στιγμη που γραφει τη δευτερη μεγαλυτερη τελικη με 144,79 χλμ/ωρα πισω απο το Clio RS... Συμπερασμα; Για μενα τουλαχιστον στιφο, δηλαδη αφου την κανετε που την κανετε την καλη δουλεια κυριοι της FIAT μην και κοβετε ενα τοσο καλο αυτοκινητο που, οπως εχω υπογραμμισει και πανω στο κειμενο που παρεθεσε ο Evgenios απο τον επιλογο του DRIVE, θα μπορουσε να βρισκεται πολυ ψηλοτερα σε οριακους ρυθμους...
-
Καλημέρα σε όλους!
Ενδιαφέρομαι όπως έχω πει και παλιότερα για το punto abarth σαν τρελός και σκεφτόμουν να το παραγγείλω, όταν το έκανα test drive είδα ότι είναι φοβερό αμάξι… Φυσικά, θέλω να βάλω και το κιτ SS για γίνει κορυφαίο. Όλα αυτά καλά! Το πρόβλημα μου το οποίο με έβαλε σε κάποιες σκέψεις είναι το εξής: Χτες αγόρασα το περιοδικό Drive το οποίο έχει ένα φοβερό συγκριτικό μεταξύ των 5 κορυφαίων GTI ( corsa OPC, clio RS, 207 RC, John Cooper S WORKS) και αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ότι ήταν και το Punto Abarth SS μέσα στη σύγκριση….! Όταν το είδα φυσικά.. το πήρα αμέσως! Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει διαβάσει, αλλά ουσιαστικά όταν το διάβασα απογοητεύτηκα γιατί το SS βγήκε τελευταίο… Διαβάστε το και εσείς το συγκριτικό αυτό, γιατί θεωρώ ότι κάποιος που ενδιαφέρετε να αποκτήσει το punto abarth, πρέπει να δει αυτή την κόντρα… Θα ήθελα επειδή λατρεύω αυτό το ‘’άθλημα’’ (όπως και σεις φαντάζομαι…) την βοήθεια κάποιου που να ξέρει και έχει περισσότερη εμπειρία σχετικά με το punto SS, γιατί δεν σας κρύβω ότι έπεσα απτά σύννεφα… Τελικά είναι καλό αυτοκίνητο ή μόνο φήμη? Πως τα πάει στον ανταγωνισμό? Η γνώμη όλων σας μου είναι πολύτιμη..
Ευχαριστώ.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από ένα test drive ολα αυτά που σε ενδιαφέρουν και να δεις ποιό σε βολεύει εσένα. Με τα δικά σου κριτήρια με τις δικές σου παραξενιές και μην ακούς το κάθε περιοδικό. Τώρα αν το Punto πχ είναι 1 δεύτερο ποιο αργό στα Μέγαρα κατά πόσο σε ενδιαφέρει αυτο? Το Punto είναι πιο ταξιδιάρικο από το OPC όμως. Βάλτα κάτω και διάλεξε. Τώρα κατά πόσο αξίζει το SS.. Για μένα είναι υπερ εκτιμημένο. Το Abarth είναι ήδη όμορφο , καλοστημένο. Τώρα αν θες άλογα υπάρχουν αξιόπιστες και φθηνές λύσεις (ΕCU) όπως και μεγάλη γκάμα σε αναρτήσεις. Ακόμα και μπλοκέ πετάς πάνω και τόσα λεφτά δε θα δώσεις.
-
Ναι έχετε δίκιο και στο θέμα του ESP αλλά και στις συνθήκες που τα οδηγούν αυτά τα αμάξια... το παρατήρησα και εγώ, η διαφορά του με τα άλλα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πραγματικά, στην καθημερινότητα σου θα το τρέχεις, θα το λιώνεις...αλλά τέτοια οδήγηση δεν θα του κάνεις! Πάντως στέκετε αξιοπρεπέστατα μπροστά στα άλλα και σε εκκινήσεις και σε ροπή! Από την άλλη πλευρά, είδα και την απώλεια σε ίππους που είχαν όλα τα αμάξια της δοκιμής και έπαθα πλάκα! Είναι δυνατόν το SS αποδίδει μόνο 160,8 ps με τέτοια μετατροπή, όταν το απλό abarth είναι στους 155ps??? δηλαδή πήρε μόνο 5 ίππους στο τροχό?!?!?!?
-
Ευτυχως που μας ανοιγετε τα ματια.
Γιατι ο Alain Prost ειναι καρα-ασχετος που εβγαλε το Abarth SS ανωτερο του Mini JCW..... -
πιστευω οτι η πορσε θα πρεπει να δοκιμασει το μινι να δει τι ακριβως συμβαινει με το αμαξακι...
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
Ναι έχετε δίκιο και στο θέμα του ESP αλλά και στις συνθήκες που τα οδηγούν αυτά τα αμάξια... το παρατήρησα και εγώ, η διαφορά του με τα άλλα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πραγματικά, στην καθημερινότητα σου θα το τρέχεις, θα το λιώνεις...αλλά τέτοια οδήγηση δεν θα του κάνεις! Πάντως στέκετε αξιοπρεπέστατα μπροστά στα άλλα και σε εκκινήσεις και σε ροπή! Από την άλλη πλευρά, είδα και την απώλεια σε ίππους που είχαν όλα τα αμάξια της δοκιμής και έπαθα πλάκα! **Είναι δυνατόν το SS αποδίδει μόνο 160,8 ps με τέτοια μετατροπή, όταν το απλό abarth είναι στους 155ps??? δηλαδή πήρε μόνο 5 ίππους στο τροχό?!?!?!?**
Φιλε μου στο ιδιο τευχος υπαρχει και δυναμομετρηση του απλου Abarth... Το απλο βγαζει 143,6 στον τροχο χωρις το Sport Boost πατημενο ενω βγαζει 147,3 με το κουμπι πατημενο. Ολα αυτα στον τροχο με απωλειες 17,2 ιππων απο το συστημα μεταδοσης... Αν αθροισεις τις ιπποδυναμεις στον τροχο με τις απωλειες βγαζεις την ιπποδυναμη στον στροφαλο που δηλωνει και η εταιρια... Δηλαδη 160,8 η 164,5 αναλογα αν εχεις η οχι το sport boost πατημενο. Τωρα το SS βγαζει 160,8 στους τροχους με 20,8 ιππους απωλειες αρα 181,6 στον στροφαλο επιβεβαιωνοντας τη FIAT... Κατανοητο; Καταλαβες;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Γιατι ο Alain Prost ειναι καρα-ασχετος που εβγαλε το Abarth SS ανωτερο του Mini JCW.....Ρε αγορι μου σου ανοιγουμε τα ματια η μηπως σου παραθετουμε τι διαβασαμε χωρις να το υιοθετουμε; Μαλιστα ακομα και μετα τα 2,75 στο κεφαλι απο τον προτελευταιο το DRIVE εστιαζει στο ESP και οχι στο στησιμο του SS το οποιο θεωρει καλο. Ενιωσες η οχι;
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Γιατι ο Alain Prost ειναι καρα-ασχετος που εβγαλε το Abarth SS ανωτερο του Mini JCW.....Ρε αγορι μου σου ανοιγουμε τα ματια η μηπως σου παραθετουμε τι διαβασαμε χωρις να το υιοθετουμε; Μαλιστα ακομα και μετα τα 2,75 στο κεφαλι απο τον προτελευταιο το DRIVE εστιαζει στο ESP και οχι στο στησιμο του SS το οποιο θεωρει καλο. Ενιωσες η οχι;
Χαλαρωσε μην το κανεις, που λεει και ο εθνικος σταρ....
Συμπληρωνοντας στα παραπανω μου
ευτυχως που μας ανοιγετε τα ματια εσεις στο Drive.Εσυ τον Alain Prost τον ξερεις?
Διοτι ρωτω και δεν τον ξερει κανεις.
Κολωνιες βγαζει αυτος ή μουσταρδα? -
Aπλα στα λενε τα πραγματα εσυ δεν καταλαβαινεις μπουσο
δεν ειπαν οτι τα πιστευουν αυτα...Ο prost βγαζει καλυτερο το ss απο το works?????
Fiat Grande Punto ABARTH