-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Το νεο SS, χαρις και το TTC (σαν το eq2 της AR), αλλα και τον εξισου ισχυρο (στα χαρτια, στην πραξη ισως να ειναι και πιο ισχυρος) και πιο γραμμικο, -σε σχεση με το προηγουμενο μοτερ-, multiair, το κανει ιδανικη επιλογη για τον 'ανησυχο' πιτσιρικα (στην ψυχη κυριως) που θελει ολη την δυνατη ευχαριστηση και ελεγχο ταυτοχρονα του αυτοκινητου του,
σε καθε περιπτωση, σε αντιθεση με το αποτελεσματικο και ταχυτατο μεν Cupra, το οποιο ομως στερει την μεγιστη δυνατη συμμετοχικοτητα...Με esp που δε βγαίνει...για ποιό έλεγχο μιλάμε;
ποιο εννοεις?
για το punto abarth μιλάω
οχι οτι το άλλο πάει πίσω, αλλά δν πολυ γνωρίζω
Στο θεμα της μεταδοσης...Στο abarth με το χειροκινητο κανεις οτι θελεις, στο Cupra, ακομα και στο χειροκινητο Mode, οι αλλαγες κοντα στο οριο περιστροφης γινονται αυτοματα, οπως επισης και το kickdown ενεργοποιειται, αν ξεχαστεις και πατησεις τερμα το γκαζι αποτομα... Τελος δεν ειναι λιγες οι φορες που για χ, ψ λογους (πχ περασμα απο κακοτεχνια, μικρη λακουβα), την στιγμη που δινεις εντολη στο paddle για αλλαγη, μπορει να υπαρξει καθυστερηση μεγαλυτερη απο την αναμενομενη, κατι που σε αποσυντονιζει οταν κινεισαι γρηγορα...
Το ESP στο Abarth πραγματι δεν βγαινει εντελως, αλλα επιτρεπει μεγαλυτερες γωνιες-παιχνιδι σε σχεση με το Cupra. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε πίστα ρίχνει Και η 155αρα μιτο στο κούπρα...
Το ss ξέρεις τι του κάνει;;Στο δρόμο υπάρχουν και τα κατευασματα ταχυτήτων ξέρεις...
πες μου τι του κανει γιατι θελω να το ακούω...!
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
Το ένα έχει χειροκινητο 6αρη και το άλλο αυτόματο 7αρη...
Έχει νόημα η ρεπριζ με 3τη;; Σκέψου λίγο πριν γράψεις...εεε χμμμμ......... δηλαδη εσυ το σκεφτηκες αυτο που εγραψες???
τι με νοιαζει εμενα αν το ενα εχει 6 αρη κ το αλλο αυτοματο 7 αρη?
2 αμαξια συγκρινω.........το αποτελεσμα κρινω!
το abarth ss μπορει να ειναι πιο απολαυστικο στην οδικη συμπεριφορα κ το cupra απλα αποτελεσματικο.......αλλα μεσα σε πιστα η διαφορα σε sec ειναι απειροελαχιστη υπερ του abarth ss!
το value/money που εχει το cupra ειναι αξεπεραστο ....(ασχετα αν εγω δεν θα το αγοραζα ποτε!)
α τωρα 2 αμαξια συγκρινεις..το λες επιδη σε συμφέρει! πριν που μου ελεγες οτι δεν ειναι (και καλα) ιδια τα αυτοκινητα, οτι δλδ το ενα ειναι abarth SS και το αλλο κουπρα δεν συμφωνουσες..!
-
Ο χρήστης kostaras84 έγραψε:
σε πίστα ρίχνει Και η 155αρα μιτο στο κούπρα...
Το ss ξέρεις τι του κάνει;;Στο δρόμο υπάρχουν και τα κατευασματα ταχυτήτων ξέρεις...
πες μου τι του κανει γιατι θελω να το ακούω...!
ανα χαθεις...
Αισχε... -
Έχει νόημα η ρεπριζ με 3τη;; Σκέψου λίγο πριν γράψεις...εεε χμμμμ......... δηλαδη εσυ το σκεφτηκες αυτο που εγραψες???
το abarth ss μπορει να ειναι πιο απολαυστικο στην οδικη συμπεριφορα κ το cupra απλα αποτελεσματικο.......αλλα μεσα σε πιστα η διαφορα σε sec ειναι απειροελαχιστη υπερ του abarth ss!
το value/money που εχει το cupra ειναι αξεπεραστο ....(ασχετα αν εγω δεν θα το αγοραζα ποτε!)
α τωρα 2 αμαξια συγκρινεις..το λες επιδη σε συμφέρει! πριν που μου ελεγες οτι δεν ειναι (και καλα) ιδια τα αυτοκινητα, οτι δλδ το ενα ειναι abarth SS και το αλλο κουπρα δεν συμφωνουσες..!
Στο θεμα τιμη δεν συμφωνω......το ενα 20χιλ κ το αλλο 23 !
Ασε που το καινουργιο abarth ss θα εχει 24+......χιλ!
Καλα δεν ειχες ανεβασει βιντεακι σε πιστα abarth ss με cupra????
που ειναι η διαφορα????στα κλασματα δευτερολεπτου που τερματιζει πρωτο το abarth????
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στο θεμα της μεταδοσης...Στο abarth με το χειροκινητο κανεις οτι θελεις, στο Cupra, ακομα και στο χειροκινητο Mode, οι αλλαγες κοντα στο οριο περιστροφης γινονται αυτοματα, οπως επισης και το kickdown ενεργοποιειται, αν ξεχαστεις και πατησεις τερμα το γκαζι αποτομα... Τελος δεν ειναι λιγες οι φορες που για χ, ψ λογους (πχ περασμα απο κακοτεχνια, μικρη λακουβα), την στιγμη που δινεις εντολη στο paddle για αλλαγη, μπορει να υπαρξει καθυστερηση μεγαλυτερη απο την αναμενομενη, κατι που σε αποσυντονιζει οταν κινεισαι γρηγορα...
Το ESP στο Abarth πραγματι δεν βγαινει εντελως, αλλα επιτρεπει μεγαλυτερες γωνιες-παιχνιδι σε σχεση με το Cupra.Δε μιλάω για το κιβώτιο Γρηγόρη.
Μιλάω γισ το esp, για το οποίο θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη απο εσένα.
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
Στο θεμα τιμη δεν συμφωνω......το ενα 20χιλ κ το αλλο 23 !
Ασε που το καινουργιο abarth ss θα εχει 24+......χιλ!
Καλα δεν ειχες ανεβασει βιντεακι σε πιστα abarth ss με cupra????
που ειναι η διαφορα????στα κλασματα δευτερολεπτου που τερματιζει πρωτο το abarth????
μα σε κλασματα δευτερολεπτου τερματιζουν ολα...το θεμα είναι ποσο γρηγορα το ενα απο το αλλο καθως και την δυναμη που βγαζει στο δρομο..!
λογικα το νεο SS θα κανει γυρω στο 23αρι οχι παραπανω.. γιατι δεν εχει τουρμπο οπότε το κοστος θα το αυξησουν οι ζαντες.. -
Το ESP στο Abarth πραγματι δεν βγαινει εντελως, αλλα επιτρεπει μεγαλυτερες γωνιες-παιχνιδι σε σχεση με το Cupra.Δε μιλάω για το κιβώτιο Γρηγόρη.
Μιλάω γισ το esp, για το οποίο θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη απο εσένα.
Tα εχεις οδηγησει / πιεσει εστω και λιγο, και τα δυο?
-
@ QsisVTSτο νεο abarth punto evo φοράει ήδη την gt1446 και οχι την IHI που φοραγε το παλιο το ίδιο και η mito QV... οπότε μια χαρα βελτιωνοντε αμφοτερα...
η συγκεκριμενη τουρμπίνα παρολο που δεν εχουν βρεθει οι χάρτες της και δεν γνωροζουμε απολυτα τι κανει, εχει υπολογιστει οτι αβιαστα φτανει τους 230... ως τουμπίνα πάντα.οκ δεν το γνωριζα
-
Tα εχεις οδηγησει / πιεσει εστω και λιγο, και τα δυο?Δεν κάνω σύγκριση...Για το seat δεν μπορώ να πώ πολλά.
Το abarth το έχω οδηγήσει αρκετά σε επαρχιακούς δρόμους...
Μου άρεσε πολύ, αλλά το esp του δεν την πάλευε καθόλου.
Επίσης το τιμόνι του ηταν μέτριο...
-
Tα εχεις οδηγησει / πιεσει εστω και λιγο, και τα δυο?
Δεν κάνω σύγκριση...Για το seat δεν μπορώ να πώ πολλά.
Το abarth το έχω οδηγήσει αρκετά σε επαρχιακούς δρόμους...
Μου άρεσε πολύ, αλλά το esp του δεν την πάλευε καθόλου.
Επίσης το τιμόνι του ηταν μέτριο...
Το τιμονι του ειναι οντως μετριο, αλλα στην κατηγορια, δεν υπαρχει και κατι το εξαιρετικο, ωστε να αναζητησεις αντ' αυτου. Το στησιμο του ομως ειναι καλυτερο απο τον ανταγωνισμο (τιμης-ιπποδυναμης).
Το ESP του, επισης μπαινει αρκετα πιο σπανια απο αυτο του Cupra, και γενικοτερα στην κατηγορια του και παλι, με πρωταγωνιστη την Mito και το DNA, τα δυο αυτα Ιταλικα hot-hatch εχουν απο τα πιο 'ελευθερα' μη απενεργοποιουμενα ESP που υπαρχουν στην αγορα.
Παιζει ομως σημαντικο ρολο, κατω απο ποια βαση μιλας για το ESP.
Αν οδηγεις με στυλ οπως στην συναντηση που ειχαμε προς Σουνιο, , κυριως off balance δηλαδη ή εντονες προσπαθειες για κατι τετοιο, το εχουμε ξανασυζητησει, ΚΑΝΕΝΑ προσθιοκινητο με μη απενεργοποιουμενο ESP δεν προκειται να σε ευχαριστησει.
Καποια πραγματα, καλως ή κακως κρινονται με βαση την κατηγορια τιμης-ογκου-ιπποδυναμης στην οποια ανηκουν, και εκει το Abarth και ειδικα το SS παιζει σε δικη του κατηγορια...
Με αυτα τα δεδομενα (κατηγοριας τιμης-ιπποδυναμης-ογκου) τοποθετηθηκα στα περι μεγιστης δυνατης ευχαριστησης και ελεγχου του αυτοκινητου, που θεωρω οτι ισχυουν για τα Abarth / SS...P.S Αυτη την στιγμη, μονο δυο προσθιοκινητα (απο το παρελθον) πιστευω οτι προσφερουν
αυτο που δυστυχως δεν υπαρχει σημερα πουθενα, και οπως και εσυ, αρκετοι αναζητουν σε καποιο νεο hot-hatch αλλα ματαια, (εκτος απο τα clio RS / Cooper S σε ενα βαθμο) το ενα ειναι το Integra Type R με τον 1.8 / 190ps και στανταρ μηχανικο μπλοκε, και το αλλο ειναι το Peugeot 306 GTI / Race με τους 167ιππους και ενα απο τα καλυτερα τιμονια-πλαισια που εχουν βγει ποτε σε μικρομεσαια hatchback... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ QsisVTS
το νεο abarth punto evo φοράει ήδη την gt1446 και οχι την IHI που φοραγε το παλιο το ίδιο και η mito QV... οπότε μια χαρα βελτιωνοντε αμφοτερα...
η συγκεκριμενη τουρμπίνα παρολο που δεν εχουν βρεθει οι χάρτες της και δεν γνωροζουμε απολυτα τι κανει, εχει υπολογιστει οτι αβιαστα φτανει τους 230... ως τουμπίνα πάντα.οκ δεν το γνωριζα
no problem
-
Αν οδηγεις με στυλ οπως στην συναντηση που ειχαμε προς Σουνιο, , κυριως off balance δηλαδη ή εντονες προσπαθειες για κατι τετοιο, το εχουμε ξανασυζητησει, ΚΑΝΕΝΑ προσθιοκινητο με μη απενεργοποιουμενο ESP δεν προκειται να σε ευχαριστησει.
Καποια πραγματα, καλως ή κακως κρινονται με βαση την κατηγορια τιμης-ογκου-ιπποδυναμης στην οποια ανηκουν, και εκει το Abarth και ειδικα το SS παιζει σε δικη του κατηγορια...
Με αυτα τα δεδομενα (κατηγοριας τιμης-ιπποδυναμης-ογκου) τοποθετηθηκα στα περι μεγιστης δυνατης ευχαριστησης και ελεγχου του αυτοκινητου, που θεωρω οτι ισχυουν για τα Abarth / SS...Γρηγόρη η προσωπική μου άποψη πλέον είναι οτι δε θα ξαναέπαιρνα αμάξι με μη απενεργοποιούμενο (τελείως) esp. Το ίδιο προτείνω και σε αυτούς που θέλουν να οδηγάνε...
Οσο καλό και να είναι ένα αμάξι ΕΓΩ θα πάω στο χειρότερο προκειμένου να έχω τη δυνατότητα να παίζω μαζί του. Και το abarth ειναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι καλό αμάξι, έχει ωραίο μοτέρ (που ψιλοκαίει για τα κυβικά του), μέτριο τιμόνι (σε αίσθηση, γιατι κατα τα άλλα ειναι άμεσο), είναι όμορφο και ξεχωριστό, αλλά δεν μπορείς να το πλασάσρεις, δεν μπορείς να το γυρίσεις, δεν μπορείς να το τοποθετήσεις.P.S Αυτη την στιγμη, μονο δυο προσθιοκινητα (απο το παρελθον) πιστευω οτι προσφερουν αυτο που δυστυχως δεν υπαρχει σημερα πουθενα, και οπως και εσυ, αρκετοι αναζητουν σε καποιο νεο hot-hatch αλλα ματαια, (εκτος απο τα clio RS / Cooper S σε ενα βαθμο) το ενα ειναι το Integra Type R με τον 1.8 / 190ps και στανταρ μηχανικο μπλοκε, και το αλλο ειναι το Peugeot 306 GTI / Race με τους 167ιππους και ενα απο τα καλυτερα τιμονια-πλαισια που εχουν βγει ποτε σε μικρομεσαια hatchback...
Το παρελθόν θα φέρει και άλλα κουσούρια μαζί του.
Το clio RS είναι πολύ καλό...Με αυτα τα δεδομενα (κατηγοριας τιμης-ιπποδυναμης-ογκου) τοποθετηθηκα στα περι μεγιστης δυνατης ευχαριστησης και ελεγχου του αυτοκινητου, που θεωρω οτι ισχυουν για τα Abarth / SS...
Δε μπορώ να ακούω για ευχαρίστηση και έλεγχο με μη απενεργοποιούμενα esp.
-
Τα μόνα προσιτά σπορ αυτοκίνητα που σου κάνουν τότε dimgster είναι τα Mazda RX8 (ήδη σταμάτησε η παραγωγή) και MX5, Mini Cooper S, Peugeot 207 RC, Renault Clio και Megane RS (ακριβό το τελευταίο αλλά άπιαστο!) και το Honda Type R.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα μόνα προσιτά σπορ αυτοκίνητα που σου κάνουν τότε dimgster είναι τα Mazda RX8 (ήδη σταμάτησε η παραγωγή) και MX5, Mini Cooper S, Peugeot 207 RC, Renault Clio και Megane RS (ακριβό το τελευταίο αλλά άπιαστο!) και το Honda Type R.Μα εδώ δεν ψάχνουμε αυτοκίνητο για εμένα.
Απλά ανέφερα τις εντυπώσεις μου για το abarth...
Εγώ αυτό θέλω
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/766660/
αλλά δεν έχω τι να κάνω το GTI.
-
εχοντας οδηγησει ενα τετοιο μεγαρα και ενα φειςλιφτ νιρμπουρινγκ και τα δυο καπ εκδοσεις σου λεω οτι ουτε αυτο θες.....
ενα s2000 για μενα σε προσιτα μπατζετ ειναι η μονη λυση
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εχοντας οδηγησει ενα τετοιο μεγαρα και ενα φειςλιφτ νιρμπουρινγκ και τα δυο καπ εκδοσεις σου λεω οτι ουτε αυτο θες.....ενα s2000 για μενα σε προσιτα μπατζετ ειναι η μονη λυση
Ακριβως αυτο του εχω προτεινει και εγω εδω και καιρο...
@dimgster
Σε σχεση με το post που μου απαντησες:
Μπορεις, ΚΑΙ να το τοποθετησεις, ΚΑΙ να το πλασαρεις το Abarth, τουλαχιστον
σε λιγο μεγαλυτερη γωνια απ' οτι το cupra (το οποιο και ειχα την ευκαιρια να το δω και σε
πιστα ως συνοδηγος στην παρουσιαση του, και δεν αφηνε σχεδον καθολου 'ελευθερη' την ουρα...), αλλα φυσικα οχι 45μοιρες και αλλα τετοια τυπου 'κανιβαλου' , το οποιο περα απο εξτρα αδρεναλινη, και μεγαλυτερη πιθανοτητα ζημιας σε δρομο, δεν σε μετακινει επ' ουδενι πιο γρηγορα...
Εχω την αισθηση, απο τα λιγα που ειδα στην διαδρομη προς Σουνιο, και την κουβεντα που ειχα με vell για το 'κυνηγητο' σας , οτι οδηγεις με στυλ που αρμοζει σε ισχυρο πισωκινητο, το οποιο θελεις να οδηγεις 'ξεκολλημενο', κανεις επιθετικα μπασιματα δηλαδη, κατι που στα συγχρονα καλοστημενα, -αλλα και με ESP που δεν βγαινει- αυτοκινητα, δεν
'λειτουργει'.
Ισως σου εχει μεινει και απο το MR2 που ειχες, το οποιο εχει εντελως διαφορετικη φιλοσοφια-προσεγγιση, και χρειαζεται αλλο στυλ οδηγησης απο αυτο των περισσοτερων προσθιοκινητων hot hatch.
To clio RS ειναι πραγματι πολυ καλο, αλλα το μοτερ του 'ακουει' απο τις 5κ σαλ και μετα.
Οταν ειδικα εχεις συνηθησει με 28χλγμ ροπης και 211ιππους απο turbo, δεν προκειται
'να την ακουσεις', τουλαχιστον σε δημοσιο δρομο με τα 166πραγματικα αλογα που βγαζει στον τροχο, τουλαχιστον η προ Fl γενια των Clio, ακομα και αν στριβει τελεια...
Τελος, υπαρχει αρκετη ευχαριστηση-ελεγχος KAI σε μη απενεργοποιουμενο ESP, οσο και αν δεν μπορεις να ακους κατι τετοιο , απο την στιγμη που σε αφηνει εστω και λιγο να παιζεις με μικρες γωνιες, αφου ετσι κι αλλιως με μεγαλυτερες γωνιες πιο γρηγορα ΔΕΝ ΠΑΣ, και πλεον στην αγορα και μεχρι τα 30κ-35κ περιπου, ή θα πρεπει να συμβιβαστεις με λιγοτερο γκαζι -σε σχεση με αυτο που εχεις πχ- για να μην εχεις καθολου ESP (swift sport, DS3 THP, 207 RC, Clio RS, Civic Type R, Megane 250 RS +3k για το Cup), ή θα πρεπει να βαλεις ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ το χερι στην τσεπη. -
-
http://www.youtube.com/watch?v=vP7Oe3tP ... r_embedded
-
http://www.youtube.com/watch?v=Iz_6qs9K ... re=related
Fiat Grande Punto ABARTH