-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλά εσύ δεν έβαζες μετρήσεις 4Τ στις προηγούμενες σελίδες; Τώρα είναι δράκοι;
Μα δες κατανάλωση που λένε για το Τσιρότο
Την ώρα που το ελαφρύτερο Κούφρα έχει σημειώσει 14 φεύγα...
Αυτά τα σήματα της WV είναι οικονομικάΕγώ έχω πει εξ αρχής ότι οι καταναλώσεις περιοδικών δε μου φαίνονται ποτέ αξιόπιστες γιατί εξαρτώνται από ένα σωρό παράγοντες και στηρίζομαι σε δική μου γνώμη Με προβληματίζεις όμως που θεωρείς αξιόπιστο και παραθέτεις ένα τεστ που σε συμφέρει ενώ το άλλο του ίδιου περιοδικού το βγάζεις φίδια
Εμένα με προβληματίζει που ο ίδιος κινητήρας, αφού αποδίδουν το ίδιο όπως επικαλείται ο Gregory καταναλώνει 9 λίτρα στο τεστ και ο άλλος 15....και μάλιστα αυτός με το 15άρι έχει DSG7 και είναι ελαφρύτερο σαν αμάξωμα...κάτι βρωμάει και σίγουρα όχι τα πόδια μου
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αυτά τα σήματα της WV είναι οικονομικάΕγώ έχω πει εξ αρχής ότι οι καταναλώσεις περιοδικών δε μου φαίνονται ποτέ αξιόπιστες γιατί εξαρτώνται από ένα σωρό παράγοντες και στηρίζομαι σε δική μου γνώμη Με προβληματίζεις όμως που θεωρείς αξιόπιστο και παραθέτεις ένα τεστ που σε συμφέρει ενώ το άλλο του ίδιου περιοδικού το βγάζεις φίδια
Το Cupra βγαζει μεση 12,7l/100km/h, με οδομετρο μολις 909χλμ, οταν το GP SS με 12,4/100km/h αντιστοιχα ειχε στις μετρησεις 2.297χλμ.
Ασε, GP, καλυτερα μην πεις περισσοτερα. Οι διαφορες αυτες δεν 'μαζευονται' με τιποτα... -
Θεωρητικά, τα πηγαίνανε με διαφορετική οδήγηση. Το 15άρι με φουλ γκάζι και το 9άρι με νορμάλ οδήγηση όπου είναι το δυνατό σημείο του κομπρεσσοράτου TSI
Αλλά επειδή πρακτικά που να ξέρουμε εγώ κι εσύ πως οδηγήθηκε το κάθε αμάξι απ τους δημοσιογράφους και αν οδηγήθηκαν δίκαια και σωστά για να βγει συγκρίσιμο αποτέλεσμα, αποφάσισε αν θα υιοθετείς συγκρίσεις περιοδικών ή όχι Γιατί αν συγκρίνουμε μόνο τα άρθρα που συμφέρει τον καθένα ζήτω που καήκαμε -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το Cupra βγαζει μεση 12,7l/100km/h, με οδομετρο μολις 909χλμ, οταν το GP SS με 12,4/100km/h αντιστοιχα ειχε στις μετρησεις 2.297χλμ.
Ασε, GP, καλυτερα μην πεις περισσοτερα. Οι διαφορες αυτες δεν 'μαζευονται' με τιποτα...Και με 2.000 χλμ είνα στρωμένο εεε? Τελικά σήμερα είνα στρωμένα ή όχι? Γιατί εμείς που έχουμε ιταλικά, μέχρι τις 20.000χλμ ανοίγουν τα moteur μας, αν δεν έχει ή είχες ποτέ σου ιταλικό και δη AR δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό, όσοι όμως έχουν το ξέρουν....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μα δες κατανάλωση που λένε για το Τσιρότο:lol:
Εμένα με προβληματίζει που ο ίδιος κινητήρας, αφού αποδίδουν το ίδιο όπως επικαλείται ο Gregory καταναλώνει 9 λίτρα στο τεστ και ο άλλος 15....και μάλιστα αυτός με το 15άρι έχει DSG7 και είναι ελαφρύτερο σαν αμάξωμα...κάτι βρωμάει και σίγουρα όχι τα πόδια μου
O ενας καταναλωνει 9,3 και ο αλλος 12,7 , αλλα υπαρχει (απο την πλευρα μου τουλαχιστον) απαντηση και σε αυτο. Η πιο αμεση αγρια αποκριση στο ηλεκτρικο γκαζι του Cupra (πλεον τα εχω οδηγησει και τα δυο ) οπως επισης το ανεβασμα των στροφων σε καθε κατεβασμα σχεσης -αλα αγωνιστικο σειριακο-, στο χειροκινητο mode, το οποιο ειναι επιλογη μονοδρομος για γρηγορες βολτες.
Σε χαλαρη μετακινηση, το βαζεις στο D και πεφτεις κατω απο 8λιτρα, τιμη που πετυχαινει
με αρκετη αυτοσυγκρατηση και δυσκολια ενα rocco αντιστοιχα. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θεωρητικά, τα πηγαίνανε με διαφορετική οδήγηση. Το 15άρι με φουλ γκάζι και το 9άρι με νορμάλ οδήγηση όπου είναι το δυνατό σημείο του κομπρεσσοράτου TSI
Αλλά επειδή πρακτικά που να ξέρουμε εγώ κι εσύ πως οδηγήθηκε το κάθε αμάξι απ τους δημοσιογράφους και αν οδηγήθηκαν δίκαια και σωστά για να βγει συγκρίσιμο αποτέλεσμα, αποφάσισε αν θα υιοθετείς συγκρίσεις περιοδικών ή όχι Γιατί αν συγκρίνουμε μόνο τα άρθρα που συμφέρει τον καθένα ζήτω που καήκαμεΔεν υιοθετώ καμιά άποψη του Τύπου...Απλά μέσα σε μερικές σελίδες έχουν έρθει τα πάνω κάτω με τις ανακρίβειες που γράφουν....Τι να δω? Την δυναμομέτρηση της Spider/TT???
Έχω πει ότι οι T-jet/TB είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους TSI....
Μην μου πεις για το Bravo/Delta σε σχέση με το Golf...To 1ο είναι 100κιλά βαρύτερο και το 2ο 200κιλά -
busso οι δοκιμαστες τα λιωνουν και στο δικο μου εβλεπα κατι καταναλωσεις εξωφρενικες που γινονται μεν , αλλα οταν πας πατημενος οχι νορμαλ..
εγω στη πραξη εχω 13.5-14 συνολικη μεση. στο παω και 30 μεση σε μια βολτα αλλα γενικα εχω τοσο.
το 1400αρι δε γινεται να εχει την ιδια καταναλωση και μαλιστα με μικροτερο βαρος και τριβες -
Ασε, GP, καλυτερα μην πεις περισσοτερα. Οι διαφορες αυτες δεν 'μαζευονται' με τιποτα...Και με 2.000 χλμ είνα στρωμένο εεε? Τελικά σήμερα είνα στρωμένα ή όχι? Γιατί εμείς που έχουμε ιταλικά, μέχρι τις 20.000χλμ ανοίγουν τα moteur μας, αν δεν έχει ή είχες ποτέ σου ιταλικό και δη AR δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό, όσοι όμως έχουν το ξέρουν....
Oχι, το εβαλα απλα ενδεικτικα, πιο πολυ με την εννοια οτι ειναι πιθανο στο cupra να μην εχει σταθεροποιηθει η καταναλωση...
Μην πας να ξεφυγεις απο την ουσια της συζητησης. -
Δεν υιοθετώ καμιά άποψη του Τύπου...Απλά μέσα σε μερικές σελίδες έχουν έρθει τα πάνω κάτω με τις ανακρίβειες που γράφουν....Τι να δω? Την δυναμομέτρηση της Spider/TT???
Έχω πει ότι οι T-jet/TB είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους TSI....
Μην μου πεις για το Bravo/Delta σε σχέση με το Golf...To 1ο είναι 100κιλά βαρύτερο και το 2ο 200κιλάΜα τότε για τι να σου πω; Και πως έχεις καταλήξει ότι οι T-Jet είναι οικονομικότεροι; Εγώ σου λέω τι έχω οδηγήσει και τι έχω δει, εσύ μου βγάζεις αποτελέσματα απο περιοδικά που τα παίρνεις πίσω όταν δεν βγάζουν το αποτέλεσμα που θες
Οπότε άκρη δε βγαίνει και για να σου κάνω τη χάρη επειδή το φέρω βαρέως που ειρωνεύτηκα στις προηγούμενες σελίδες (κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω):
οκ οι T-Jet είναι οι οικονομικότεροι και σούπερ-σύγχρονοι κινητήρες, τα TSI χρέπια και ειδικά το διπλοσυμπιεσμένο έχει ξεπεραστεί γιατί ήταν λάθος απ την αρχή του και όταν βγει το multiair θα φροντίσω να ρίξω το μπρίκι μου από ένα γκρεμό στην ερημιά για να μη με δει ανθρώπου μάτι ξανά με αυτό και νιώσω συθέμελα την ντροπήover and out!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μα τότε για τι να σου πω; Και πως έχεις καταλήξει ότι οι T-Jet είναι οικονομικότεροι; Εγώ σου λέω τι έχω οδηγήσει και τι έχω δει, εσύ μου βγάζεις αποτελέσματα απο περιοδικά που τα παίρνεις πίσω όταν δεν βγάζουν το αποτέλεσμα που θεςΟπότε άκρη δε βγαίνει και για να σου κάνω τη χάρη επειδή το φέρω βαρέως που ειρωνεύτηκα στις προηγούμενες σελίδες (κάτι που δεν συνηθίζω να κάνω):
οκ οι T-Jet είναι οι οικονομικότεροι και σούπερ-σύγχρονοι κινητήρες, τα TSI χρέπια και ειδικά το διπλοσυμπιεσμένο έχει ξεπεραστεί γιατί ήταν λάθος απ την αρχή του και όταν βγει το multiair θα φροντίσω να ρίξω το μπρίκι μου από ένα γκρεμό στην ερημιά για να μη με δει ανθρώπου μάτι ξανά με αυτό και νιώσω συθέμελα την ντροπήover and out!
Μακάρι να έκανε mea culpa η WV να γλιτώναμε τουλάστιχον
Μικρέ έχει περάσει η άποψη ότι οι T-jet είναι ρουφήχτρες, ενώ δεν είναι....δεν καίνε παραπάνω από τους TSI....ΟΚ? -
οι tjet μια χαρα οικονομικοι ειναι και ο neos παλιοτερα (που θυμαμαι δηλαδη) ειχε μιλησει για ενα λιτρο παραπανω στα 100..δεν ειπε ποτε οτι ειναι ρουφηχτρες..
ο 155 που ξερω εγω κινειται γυρω στο 10αρι και ανετα παει στο 8αρι
παιρνεις το τοσο και το κανεις τοοοοοοοοοοοοοοοσο
-
Ρε Γρηγόρη την παλεύεις? Τι είναι αυτά που μου λες βραδιάτικα σε παρακαλώ?
Δεν είδες τι γράφω πιο πάνω, και με αναφορές? Απάντησεις με πρακτικά και όχι ρητορικό κείμενο....
Το αναφέρω ξανά λοιπόν για όσους δεν έγινε κατανοητό....
Η ΔΙΠΛΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΩΝΟ T-jet και γραμμικός είναι και οικονομικός είναι.
Για την επίτευξη 150-200 ίππους από 1.4 λίτρα είναι άχρηστη η διπλή υπερτροφοδότηση, διότι τέτοιες ιπποδυνάμεις επιτυγχάνονται εύκολα από μονοτούρμπινα, πετυχαίνεις γραμμικότητα με τουρμπίνα διπλής εισόδου, και εξαφανίζεις το lag με την υψηλή σχέση συμπίεσης και direct injection για το καύσιμο...απλά και ωραία....για όποιον έχει στοιχειώδης γνώσειςΈτσι είναι.Ακόμα και οι παράμετροι ρυθμίσεων στα τσιπαρίσματα εκτός απο την πίεση που 'φυσάει' το τούρμπο αφορουν και αυτες τις πληροφορίες .
Να υποθέσουμε ότι οι μηχανικοί του group vag δεν τα γνωρίζουν η μήπως διάλεξαν αυτή την μέθοδο για να ροπιάζουν χαμηλά τα μοτερ τους πράγμα αφύσικο δεδομένου το κόστος της κατασκευης!To εχω ξαναπει, και θα το πω και παλι! Μερικες φορες η ελλειπης πληροφορηση
(η μιση αληθεια δηλαδη ) ειναι χειροτερη και απο τα ψεματα...
Οι αριθμοι ειναι ξεκαθαροι. Οποιος καταλαβε, καταλαβε.Μεση καταναλωση:
Scirocco 160: 9,3l/100/km/h
GP SS 180: 12,4l/100km/hΕκπομπες ρυπων:
Scirocco 160: 154g.CO2/km
GP SS 180: 183g.CO2/km(πηγη: 4τροχοι Οκτωβριος, Νοεμβριος 2008, Σεπτεμβριος 2009)
'Τραγουδηστε' οσο θελετε!
Ο Twincharger ειναι καλυτερος σε επιδοσεις με οικονομικοτερη καταναλωση και χαμηλοτερους ρυπους! -
- τεχνολογικα ξεπερασμενος
-
Μακάρι να έκανε mea culpa η WV να γλιτώναμε τουλάστιχον
Μικρέ έχει περάσει η άποψη ότι οι T-jet είναι ρουφήχτρες, ενώ δεν είναι....δεν καίνε παραπάνω από τους TSI....ΟΚ?φςςςςς
(βαριά εισπνοή-εκπνοή, σαν χαλασμένος tsi)Υes master
φςςςςςς
Youtube VideoΟ Twincharger ειναι καλυτερος σε επιδοσεις με οικονομικοτερη καταναλωση και χαμηλοτερους ρυπους!
Διάβασε την 18τομη ιστορία της Alfa Romeo να μάθεις τι πάει να πει μοτέρ και μετά κρίνε τους κινητήρες **μας **:rtfm:
Ανιστόρητοι Γερμανοί
( )
-
'Τραγουδηστε' οσο θελετε!
Ο Twincharger ειναι καλυτερος σε επιδοσεις με οικονομικοτερη καταναλωση και χαμηλοτερους ρυπους!Εμείς τραγουδάμε, και έχουμε ωραία τραγουδάκια
http://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM
εσείς ακούστε κανά trance από τους ξυλοκόπουςΤα υπόλοιπα τα βγάζεις από το μυαλό σου μαν, αλλά για πόσο ακόμα...MultiAir και C635 DDCT είναι καθ'οδον
-
'Τραγουδηστε' οσο θελετε!:lol::lol::lol:
Ο Twincharger ειναι καλυτερος σε επιδοσεις με οικονομικοτερη καταναλωση και χαμηλοτερους ρυπους!Εμείς τραγουδάμε, και έχουμε ωραία τραγουδάκια
http://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM
εσείς ακούστε κανά trance από τους ξυλοκόπουςΤα υπόλοιπα τα βγάζεις από το μυαλό σου μαν, αλλά για πόσο ακόμα...MultiAir και C635 DDCT είναι καθ'οδον
Tα διαγραμματα τα 'ζωγραφισα' εγω πριν λιγο...Τα νουμερα, τα ειδα
στον 'υπνο μου' και ειπα να τα παραθεσω, οχι αλλο, εκανα κοιλιακους απο τα γελια!!!
-
Γρηγόρη τώρα έχω πιει 3 ποτηράκια Skinos οπότε καταλαβαίνεις
λέγε ότι θες -
Μεση καταναλωση:
GP SS 180: 12,4l/100km/hαυτές οι καταναλώσεις είναι σε συγκριτικό? σε ασχετα τεστ? σε τεστ μακρειας διαρκείας? σε τι?
στα cupra και το golf gt δεν έδιναν καταναλώσεις?
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Μεση καταναλωση:
GP SS 180: 12,4l/100km/hαυτές οι καταναλώσεις είναι σε συγκριτικό? σε ασχετα τεστ? σε τεστ μακρειας διαρκείας? σε τι?
ρε παιδια ψαχνετε να βρειτε ακρη σε καταναλωση απο περιοδικα? αν ημουν δοκιμαστης θα πηγαινα ολη την ωρα κοφτες με τσαμπα βενζινη και αυτοκινητο που δεν ειναι δικο μου
επισης δεν ξερουμε σε τι συνθηκες εγινε η καθε δοκιμηγια καταναλωση μονο απο ενα κατοχο μπορεις να μαθεις αξιοπιστα νουμερα και αυτο αφου λαβεις υποψιν τι σοι οδηγος ειναι και σε τι συνθηκες συνηθως κινειται..
το scirocco χαλαρα μπορει να κινειται στο 9αρι και στο ss σε καμια περιπτωση δε μπορει να εχει τοσο μεγαλη μεση καταναλωση. σαν 1400αρι σιγουρα και αυτο μπορει να πεσει στο 9-10
μην τρελαινομαστε χωρις λογο
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Μεση καταναλωση:
Σε συγκριτικο το GP SS, σε δοκιμη (μονο του το Scirocco 160)
σε παρομοια εποχη (Οκτωβρη-Νοεμβρη), και προκειται για ΜΕΣΗ καταναλωση
του τεστ...
Για του Cupra την εγραψα πιο πανω, 12,7l/100km...
Mην ξεχναμε βεβαια και τον παραγοντα βαρος...
Το GP SS στην ζυγαρια των 4τροχων εδειξε 1241 κιλα, ενω το Scirocco 160 manual
1317 κιλα, 76 ολοκληρα κιλα βαρυτερο.
Fiat Grande Punto ABARTH