-
Κατι τετοιο κανανε και σε ενα Top Gear. Ειχαν κρυφτει κατι χορευτριες και κατι αλλοι σε μια διασταυρωση και οταν καποιος την εκλεινε λογω κινησης μαζευοντουσαν γυρω του και τον κραζανε τραγουδιστα
-
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.
Στου Ψυρρή έχετε πάει; Να δείτε τα πεζοδρόμια κλεισμένα με διάφορες κατασκευές ή γεμάτα καρέκλες. Εκεί τι θα κάνετε; Θα κολλησετε αυτοκόλλητα στις καρέκλες ή στη τζαμαρία του μαγαζιού;
Έπειτα, φανταστείτε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:
[list:n29mtcuw][:n29mtcuw]Κάποιος ψάχνει φαρμακείο επειγόντως, παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, μπαίνει στο φαρμακείο και φεύγει στα 5 λεπτά.[/n29mtcuw]
[:n29mtcuw]Κάποιος θέλει να πάει τον παππού στο γιατρό (ο οποίος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του). Παρκάρει παρανόμως όσο πιο κοντα΄μπορεί στο σπίτι, επιβιβάζει τον παππού και φεύγει.[/n29mtcuw]
[:n29mtcuw]Κάποιος θέλει να μεταφέρει ένα βαρύ έπιπλο ή κιβώτιο. Πάλι θα παρκάρει όσο πιο κοντά μπορεί.[/n29mtcuw][/list:u:n29mtcuw]Κακά τα ψέματα, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Αν οι υπόλοιποι δεν ήταν ζώα τότε οι παραπάνω από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να φέρουν την πόλη στο χάλι το οποίο είναι.
Κάποιος 'έξυπνος' ζήτησε τη διεύθυνση μου για να τις φάει και να μου 'τα φάει'. Καταρχήν κύριε 'έξυπνε', αν τις φας και σακατευτείς τα λεφτά που θα πάρεις δεν θα τα χαρείς. Έπειτα, δες και τον ΠΚ τι αναφέρει για την περίπτωση που το θύμα έχει προκαλέσει το δράστη καθώς και για την υπάιτια κατάσταση άμυνας.
-
Η τρίτη περίπτωση που αναφέρεις πάντως δε μου φαίνεται αρκετά σημαντική.
Δε νομίζω να πέσει σε κανέναν ο κώλος αν μεταφέρει κάτι λίγο παραπάνω. -
Για πόσο βαρύ μιλάς και για πόσο παραπάνω; Εγώ περπατάω 500 μέτρα από το σπίτι μου ώστε να παρκάρω νομίμως; Πόσο θα ενοχλήσει αν παρκάρω 10 λεπτά (όχι τα ελληνικά 10 λεπτά τα οποία μεταφράζονται σε 3 ώρες);
Φαντάσου τον εαυτό σου να περπατάει 500 μέτρα με ένα καφάσι γεμάτο κρέατα στον ώμο. Μετά άλλα 500 μέτρα στο αμάξι και 500 μέτρα στο σπίτι με τον τενεκέ του λαδιού. Έπειτα 500 μέτρα στο αμάξι και άλλα 500 μέτρα με μια μεγάλη βαλίτσα ρούχα.
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.Χαλάρωσε μεγάλε,
δεν είναι αστυνόμοι να μην έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στην ζωή τους να γυρίζουν Σάββατο βράδυ να κολλάνε αυτοκόλλητα...το έχεις καταλάβει λάθος το θέμα.... -
Για πόσο βαρύ μιλάς και για πόσο παραπάνω; Εγώ περπατάω 500 μέτρα από το σπίτι μου ώστε να παρκάρω νομίμως; Πόσο θα ενοχλήσει αν παρκάρω 10 λεπτά (όχι τα ελληνικά 10 λεπτά τα οποία μεταφράζονται σε 3 ώρες);Φαντάσου τον εαυτό σου να περπατάει 500 μέτρα με ένα καφάσι γεμάτο κρέατα στον ώμο. Μετά άλλα 500 μέτρα στο αμάξι και 500 μέτρα στο σπίτι με τον τενεκέ του λαδιού. Έπειτα 500 μέτρα στο αμάξι και άλλα 500 μέτρα με μια μεγάλη βαλίτσα ρούχα.
Ανάλογα το δρόμο τα 10 λεπτά μπορούν να ενοχλήσουν από λίγο έως υπερβολικά.
Σε κάθε περίπτωση δε μου φαίνεται σοβαρός λόγος.
Αν δεν μπορεί κάποιος να κουβαλήσει μόνος του να φωνάξει βοήθεια. -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.
Χαλάρωσε μεγάλε,
δεν είναι αστυνόμοι να μην έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στην ζωή τους να γυρίζουν Σάββατο βράδυ να κολλάνε αυτοκόλλητα...το έχεις καταλάβει λάθος το θέμα....Ακριβως δεν ειναι αστυνομοι, οποτε ας καλεσουν τους αστυνονομους να κανουν αυτο για το οποιο πληρωνοντε!
-
Ρε Στέλιο, μην λέμε και μ@λακίες.
-
Ε καποιοι τις κανουν....αλλοι τις λενε...ετσι παει το θεμα
-
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.Η λογική του 'αφού δεν μπορείς/κοτεύεις να ... σε αυτόν, τότε σε κανέναν' δε με βρίσκει σύμφωνο. Είναι λογικό να λαμβάνει κάποιος υπόψη του τις δυνάμεις/δυνατότητές του στις πράξεις του. Δεν έχει να κάνει με τζάμπα μαγκιά, έχει να κάνει με κοινή λογική/αυτοσυντήρηση.
Παράδειγμα 1: Ζητάω απόδειξη σχεδόν πάντα (είτε για φαγητό, είτε για καφέ, είτε σε γιατρό, είτε ...). Ε, σε club δε ζητάω γιατί δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με φουσκωτούς/ξεφούσκωτους, νυχτόβιους/ημερόβιους. Αναγνωρίζω ότι οι δυνάμεις μου είναι μέχρι εκεί Με τι λογική σου μάλλον δε θα έπρεπε να ζητάω από κανέναν.Παράδειγμα 2: Είμαι μεσημεριάτικα στο κέντρο της Αθήνας και βλέπω αυτοκίνητο να καβαλάει πεζοδρόμιο κλείνοντας το ολόκληρο και αχργστεύοντας τη ράμπα αναπήρων. Αν ο οδηγός είναι μέσα, θα του κάνω παρατήρηση (ευγενική σε ένα βαθμό). Αν το ίδιο παρκάρισμα το δω νύχτα στο Ζεφύρι (τυχαίο παράδειγμα ), θά κάνω την πάπια για λόγους αυτοσυντήρησης Μήπως δεν έπρεπε να κάνω παρατήρηση ούτε στην πρώτη περίπτωση;
Υ.Γ.: Δεν έχω κολλήσει αυτοκόλλητο, ούτε πρόκειται να κολλήσω. Απλά διαφωνώ με το σκεπτικό σου ότι αφού δεν τολμάτε έξω από club, τότε πουθενά.
-
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.Στου Ψυρρή έχετε πάει; Να δείτε τα πεζοδρόμια κλεισμένα με διάφορες κατασκευές ή γεμάτα καρέκλες. Εκεί τι θα κάνετε; Θα κολλησετε αυτοκόλλητα στις καρέκλες ή στη τζαμαρία του μαγαζιού;
Έπειτα, φανταστείτε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:
[list:1p6nf1w5][:1p6nf1w5]Κάποιος ψάχνει φαρμακείο επειγόντως, παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, μπαίνει στο φαρμακείο και φεύγει στα 5 λεπτά.[/1p6nf1w5]
[:1p6nf1w5]Κάποιος θέλει να πάει τον παππού στο γιατρό (ο οποίος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του). Παρκάρει παρανόμως όσο πιο κοντα΄μπορεί στο σπίτι, επιβιβάζει τον παππού και φεύγει.[/1p6nf1w5]
[:1p6nf1w5]Κάποιος θέλει να μεταφέρει ένα βαρύ έπιπλο ή κιβώτιο. Πάλι θα παρκάρει όσο πιο κοντά μπορεί.[/1p6nf1w5][/list:u:1p6nf1w5]Κακά τα ψέματα, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Αν οι υπόλοιποι δεν ήταν ζώα τότε οι παραπάνω από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να φέρουν την πόλη στο χάλι το οποίο είναι.
Κάποιος 'έξυπνος' ζήτησε τη διεύθυνση μου για να τις φάει και να μου 'τα φάει'. Καταρχήν κύριε 'έξυπνε', αν τις φας και σακατευτείς τα λεφτά που θα πάρεις δεν θα τα χαρείς. Έπειτα, δες και τον ΠΚ τι αναφέρει για την περίπτωση που το θύμα έχει προκαλέσει το δράστη καθώς και για την υπάιτια κατάσταση άμυνας.
Μάλιστα... Πολλη μαγκιά μαζευτηκε στο φόρουμ και ξεχειλίζει...
Άκου φίλε. Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις οτι πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική του γραικύλου και να μπούμε σε αυτή του 'ευρωπαίου' Έλληνα, θα σε ενημερώσω για το εξής: και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το πάρκιν, σε καμία όμως δε θα δεις αυτά τα χάλια, ακόμα και για αυτές τις μικρες καθημερινές ανάγκες. Αυτή η αντιμετώπιση ('σιγά ρε φιλαράκι, για ένα λεπτό το άφησα μόνο, τι σε πείραξε?') είναι καθαρά ελληνική πατέντα και δε θα έπρεπε να είσαι καθόλου περήφανος γι' αυτό, αν δε σου το έχουν πει...
Αν όμως από την άλλη πρόκειται για κάτι τόοοοοσο επείγον, ώστε να έχεις τη συνείδησή
σου ήσυχη οτι καλώς πάρκαρες κλείνοντας το πεζοδρόμιο, τότε να υποθέσω οτι δε θα σε πειράξει ένα τόσο δα αυτοκολλητάκι, θα καταλάβεις και θα προσπεράσεις.
Αν βέβαια η νεοελληνική μαγκιά-πονηριά επικράτησε της συνείδησης και εξαιτίας της τσαντιστείς από το αυτοκολλητάκι, τότε ξύδι και να λες και ευχαριστώ που βρήκες το αυτοκίνητό σου με πινακίδες. Γκέγκε?Αν νομιζεις οτι καποιος που καιει ενα στοπ σε βαζει στον ιδιο κινδυνο με καποιον που παρκαρει στο πεζοδρομιο και σε αναγκαζει να κατεβεις στο δρομο για να περασεις, τοτε ουτε να οδηγεις πρεπει αλλα ουτε και να περπατας στο δρομο χωρις την συνοδεια-εποπτια καποιου ενηλικου.[...]
Τι λες ρε ratanplan σοβαρά; Κι αν μπορείς να το πεις για μένα π.χ. που είμαι αρτιμελής, μπορείς να το κάνεις με την ίδια ευκολία για έναν τυφλό; Για κάποιον σε καροτσάκι; Και το να γαμάς καθημερινά το επίπεδο ζωής μιας ήδη επιβαρυμένης ομάδας ανθρώπων -αφήνωντας έξω φυσικούς κινδύνους- πόσο εύκολα το χαρακτηρίζεις αμελητέο έναντι άλλων κινδύνων;
(το έχω ξαναγράψει) εδώ στη γειτονιά μου σηκώνουν καθημερινά 2-3 αυτοκίνητα με γερανό, και αφήνουν τουλάχιστον καμιά 10ριά κλήσεις ημερησίως. Ημερησίως. Ο χρονικός προσδιορισμός του 'φαινομένου' νομίζω υπονοεί και την αποτελεσματικότητά του.
Τέσπα, χωρίς διάθεση να εμβαθύνω, νομίζω πως έχουμε αποξενωθεί τόσο πολύ από οποιαδήποτε κοινωνική διαδικασία σε σημείο που πλέον φοβόμαστε και οποιαδήποτε βλέπουμε. Μοναδικό κριτήριο πια μια ιδεαλιστική θεώρηση του δικαιώματος στην ατομική ιδιοκτησία...
Δεν νομιζω να σε ειπα καπου 'ρε', αν πρόσεξες το κοματι που εχεις κανει quote αναφερεται στον taurus ο οποιος ΔΕΝ ειναι ΑΜΕΑ, οπότε προφανός ΔΕΝ αντιμετοπίζει τον ίδιο κίνδυνο, και για να τελειωνουμε δεν ειμαι με το μερος των ζωων που παρκάρουν παράνομα, αλλα αντιθετως με τους πανθηρες και την όλη κινηση. Μονος σου λες οτι στην γειτονια σου ριχνουν 10 κλησεις και παιρνουν 203 αμαξια οι γερανοι...και τα ζωα ξαναπαρκαρουν παρανομα....δεν βαζουν μυαλο με αυτο....θα βαλουν με το αυτοκολητο του γαιδαρου? ΕΛΕΟΣ δλδ.
Στέλιο, δεν ξέρω αν δε θες ή δεν μπορείς να καταλάβεις, αν όμως στο σπίτι έχεις/είχες και ανθρώπους με κάποια κινητικά προβλήματα (πχ υπερήλικους παππούδες/γιαγιάδες), τότε θα καταλάβαινες γιατί αυτός που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο είναι εν δυνάμει εξίσου επικίνδυνος με αυτόν που έσφαξε στοπ.
Και μη μου πεις δηλαδή οτι θα πρέπει ο παππούς μου να κυκλοφορεί μόνο με την εποπτεία άλλου ενήλικου, τότε θα πρέπει να βγάλω το συμπέρασμα οτι είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας και θα με στεναχωρήσει πολύ το να καταλήξω εκεί...Για τη χρήση των αυτοκολλητων τωρα... Με συγχωρείτε, αλλά όσοι λένε οτι για τυχόν κακή χρήση είναι υπεύθυνοι οι δημιουργοί τους και όχι κάποιοι ανεγκέφαλοι που πάνε να κοντραριστούν σε ανεγκεφαλιά (sic) τους παρανόμως παρκαρισμένους, και αυτοί εκτός πραγματικότητας είναι.
Δηλαδή, για παράδειγμα, να κάνω μήνυση στην αυτοκινητοβιομηχανία ή στην αντιπροσωπεία επειδή πούλησε το αυτοκίνητο σε λάθος άνθρωπο και χάθηκαν ζωές ή στην εταιρεία που πουλάει κυνηγετικές καραμπίνες επειδή κάποιος άχρηστος κυνηγός έφαγε δυο-τρεις. Να μη σας πω οτι θα κάνω μήνυση και στην Πανίνι επειδή κάποια τσογλανάκια κόλλησαν αυτοκόλλητα-στρουμφάκια στην πόρτα του σπιτιού μου. Έλεος δηλαδή! Γιατί σώνει και καλά πρέπει να είναι υπευθυνος ο δημιουργός του αυτοκόλλητου για τον κάθε τρελαντώνη και την κάθε Σελήνη που κάνουν του κεφαλιού τους, από τη στιγμή μάλιστα που έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την αποφυγή οποιασδήποτε υπερβολής?ΥΓ.: Για να σου φύγει η απορία Στέλιο, ναι το μηχανάκι σε πεζοδρόμιο το ανεβάζω. 1ον για να δώσω και σε εσένα χώρο να παρκάρεις το ΙΧ σου, 2ον για να αποφύγω ζημιές στο δίτροχό μου και στο ΙΧ σου από τον ατζαμή που θα το ρίξει πάνω σου κάνοντας όπισθεν και 3ον για να μην κλεινω και αυτόν τον ελάχιστο χώρο που έχει μείνει μεταξύ των αυτοκινήτων για να περάσουν οι πεζοί. Επιπλέον θα το δεις παρκαρισμένο μόνο σε αρκετά μεγάλα πεζοδρόμια και σε σημείο που θα χωράει να περάσει άνετα μια μαμά με το καροτσάκι του μικρού της ή ένα αναπηρικό καρότσι.
-
drdino....ειδες δεν λεω μονο εγω
Kαλημερα Κωστα.....το πεζοδρομιο πληροφοριακα ειναι για τους πεζους, αν θες τη μηχανη σου να την παρκαρεις παραλληλα στο δρομο και οχι καθετα, τωρα φαρδυ στενο πεζοδρομιο δεν μου κανει διαφορα.....ας πουμε το πεζοδρομιο απεναντι απο την ταβερνα στο χαλανδρι που παμε και τρωμε ειναι στενο....ενα θυμαμαι καλα!
-
Απίστευτο άδειασμα!
Ο Ντίνος μαλλον δεν εννοούσε το δικο σου πόστ ως μαλακία.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Kαλημερα Κωστα.....το πεζοδρομιο πληροφοριακα ειναι για τους πεζους, αν θες τη μηχανη σου να την παρκαρεις παραλληλα στο δρομο και οχι καθετα, τωρα φαρδυ στενο πεζοδρομιο δεν μου κανει διαφορα.....ας πουμε το πεζοδρομιο απεναντι απο την ταβερνα στο χαλανδρι που παμε και τρωμε ειναι στενο....ενα θυμαμαι καλα!Δεν μπορείς να αφήσεις μηχανή στο δρόμο. Θα τη ρίξουν κάτω και θα πάθει μεγάλη ζημιά. Ακόμα και τροχαίος να το δει, δεν θα κάνει τίποτε. Αναγκαστικά λοιπόν η μηχανή στο πεζοδρόμιο.
Με το ίδιο σκεπτικό, δεν είναι έγκλημα να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο. Όμως μια κλήση ή ένα αυτοκόλλητο πρέπει να μπαίνει στο τζάμι.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Απίστευτο άδειασμα!Ο Ντίνος μαλλον δεν εννοούσε το δικο σου πόστ ως μαλακία.
Εγώ εννοούσα ότι είναι μαλακία να λέμε ότι θα πάρουμε τηλέφωνο την τροχαία και θα έρθει σε εύλογο χρονικό διάστημα να ρίξει κλήση σε παράνομα παρκαρισμένο. Τουλάχιστον η δική μου εμπειρία λέει ότι στις 8 φορές που πήρα τηλέφωνο γιατί με είχαν κλείσει ή γιατί είχαν παρκάρει σε πεζοδρόμιο στενό αποκλείοντάς το εντελώς, ούτε μία δεν ήρθαν μέσα σε μια ώρα που έβλεπα τι γίνεται.
Από την άλλη, εγώ δεν θεωρώ τραγικό το παρκαρισμα μηχανής (ούτε καν αυτοκινήτου) πάνω σε φαρδύ πεζοδρόμιο, δεδομένου ότι δεν ενοχλεί πεζούς, αναπήρους, μαμάδες με καροτσάκια κτλ.
-
Eδώ πάντως τα αυτοκίνητα παρκάρουν και πάνω στα πεζοδρόμια σε ειδικά καθορισμένες εσοχές. Για το αν υπάρχουν προβλέψεις για αναπήρους...Ας μην το συζητάμε καλύτερα σε αυτό το θέμα ειναι 1500 χρόνια μπροστά απο εμάς....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
drdino....ειδες δεν λεω μονο εγωKαλημερα Κωστα.....το πεζοδρομιο πληροφοριακα ειναι για τους πεζους, αν θες τη μηχανη σου να την παρκαρεις παραλληλα στο δρομο και οχι καθετα, τωρα φαρδυ στενο πεζοδρομιο δεν μου κανει διαφορα.....ας πουμε το πεζοδρομιο απεναντι απο την ταβερνα στο χαλανδρι που παμε και τρωμε ειναι στενο....ενα θυμαμαι καλα!
Eπειδή μάλλον δε θυμάσαι καλά, στο Χαλάνδρι είχα παρκάρει στο δρόμο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ εννοούσα ότι είναι μαλακία να λέμε ότι θα πάρουμε τηλέφωνο την τροχαία και θα έρθει σε εύλογο χρονικό διάστημα να ρίξει κλήση σε παράνομα παρκαρισμένο. Τουλάχιστον η δική μου εμπειρία λέει ότι στις 8 φορές που πήρα τηλέφωνο γιατί με είχαν κλείσει ή γιατί είχαν παρκάρει σε πεζοδρόμιο στενό αποκλείοντάς το εντελώς, ούτε μία δεν ήρθαν μέσα σε μια ώρα που έβλεπα τι γίνεται.
Α,καλα.Δευτερη διευκρινηση: Θεωρεις μαλακια που το ζητησε ο Ρατ,ή μαλακια θα ειναι η πραξη αν θα γινει;
Διότι αν θεωρεις μαλακια απο καποιον να ζητησει απο το οργανο του κρατους να κανει τη δουλεια του,τότε μαλλον εχεις κλεισει εισητηριο για μια πτηση στο διαστημαΑπό την άλλη, εγώ δεν θεωρώ τραγικό το παρκαρισμα μηχανής (ούτε καν αυτοκινήτου) πάνω σε φαρδύ πεζοδρόμιο, δεδομένου ότι δεν ενοχλεί πεζούς, αναπήρους, μαμάδες με καροτσάκια κτλ.
Αυτο δεν απευθυνεται σε εμενα,έτσι δεν ειναι;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
.............................
Για τη χρήση των αυτοκολλητων τωρα... Με συγχωρείτε, αλλά όσοι λένε οτι για τυχόν κακή χρήση είναι υπεύθυνοι οι δημιουργοί τους και όχι κάποιοι ανεγκέφαλοι που πάνε να κοντραριστούν σε ανεγκεφαλιά (sic) τους παρανόμως παρκαρισμένους, και αυτοί εκτός πραγματικότητας είναι.
Δηλαδή, για παράδειγμα, να κάνω μήνυση στην αυτοκινητοβιομηχανία ή στην αντιπροσωπεία επειδή πούλησε το αυτοκίνητο σε λάθος άνθρωπο και χάθηκαν ζωές ή στην εταιρεία που πουλάει κυνηγετικές καραμπίνες επειδή κάποιος άχρηστος κυνηγός έφαγε δυο-τρεις. Να μη σας πω οτι θα κάνω μήνυση και στην Πανίνι επειδή κάποια τσογλανάκια κόλλησαν αυτοκόλλητα-στρουμφάκια στην πόρτα του σπιτιού μου. Έλεος δηλαδή! Γιατί σώνει και καλά πρέπει να είναι υπευθυνος ο δημιουργός του αυτοκόλλητου για τον κάθε τρελαντώνη και την κάθε Σελήνη που κάνουν του κεφαλιού τους, από τη στιγμή μάλιστα που έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την αποφυγή οποιασδήποτε υπερβολής?
.......................................Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά στα παραδείγματα που έγραψες Κώστα. Αυτά δεν είναι ενέργειες που προορίζονται για να συνετίσουν τον άλλον. Είναι απλά απερίσκεπτες ενέργειες ή αποτελέσματα λάθος χειρισμού. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να συγκριθούν με ένα αυτοκόλλητο και στο τι αποσκοπεί αυτό να κάνει.
Όμως ακόμα και στα παραδείγματα που έδωσες, πχ η εταιρεία που πουλάει καραμπίνες θεωρητικά ΔΕΝ θα πουλήσει όπλο σε κάποιον που δεν έχει άδεια και δεν ξέρει να το χειριστεί. Επίσης τα αυτοκόλλητα-στρουμφάκια ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να ΜΗΝ τα πουλήσει σε παιδιά μικρότερης ηλικίας από ότι αναγράφει η συσκευασία. Ακόμα και σε αυτά δηλ. υπάρχει έστω ένας στοιχειώδης ελεγκτικός μηχανισμός για να μην πέσουν σε χέρια που δεν πρέπει.
Στα αυτοκόλλητα των Πάνθηρων που συζητάμε, ένας τέτοιος έλεγχος απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Για αυτό και καταλήγουν σε χέρια κομπλεξικών ή ατόμων που την βλέπουν εξουσία με αυτά και προχωράνε σε υπερβολικές ή απερίσκεπτες ενέργειες.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α,καλα.Δευτερη διευκρινηση: Θεωρεις μαλακια που το ζητησε ο Ρατ,ή μαλακια θα ειναι η πραξη αν θα γινει;
Διότι αν θεωρεις μαλακια απο καποιον να ζητησει απο το οργανο του κρατους να κανει τη δουλεια του,τότε μαλλον εχεις κλεισει εισητηριο για μια πτηση στο διαστημαΘεωρώ μαλακία έτσι άχρηστη που είναι η αστυνομία πλέον (που δεν ασχολείται με κατά πολύ σοβαρότερα πράγματα, όχι με το αν έχει παρκάρει κάποιος στο πεζοδρόμιο) να έχει κανείς την πεποίθηση ότι θα κάνει το τηλέφωνο και θα γίνει κάτι ουσιώδες. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς πλέον, για πολλούς λόγους (αδιαφορίας σε καταγγελίες). Και ναι, πιστεύω ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα είτε γίνεται για τον καθαρισμό του φρεατίου είτε για την ελευθερία του να περπατάς στο πεζοδρόμιο.
Από την άλλη, εγώ δεν θεωρώ τραγικό το παρκαρισμα μηχανής (ούτε καν αυτοκινήτου) πάνω σε φαρδύ πεζοδρόμιο, δεδομένου ότι δεν ενοχλεί πεζούς, αναπήρους, μαμάδες με καροτσάκια κτλ.
Αυτο δεν απευθυνεται σε εμενα,έτσι δεν ειναι;
Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)