-
Ευχαριστώ KonstantinosV για την απάντηση σου. Το είχα υποψιαστεί, αλλά πραγματικά ταράζομαι και τέτοια μικροπεριστατικά είναι ικανά να σου χαλάσουν την μέρα σου πριν καν αυτή αρχίσει. Είναι μερικές φορές το μικρό λιθαράκι που μπορεί να...
-
Πράγματι είναι πάρα πολύ εκνευριστικό να δεις το αυτοκίνητό σου σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που σε εξοργίζει είναι το γεγονός της θρασύτητας του άλλου που ενώ βλέπει ότι δεν χωράει επιμένει να στριμώξει το χρέπι του (συνήθως) γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι προξενεί ζημιά στον άλλο αλλά αυτό δεν τον απασχολεί καθόλου . Προσωπικά έτσι για το γμτ. θα τον περίμενα και θα τον τραβούσα στα δικαστήρια ΑΦΟΥ πρώτα είχα φροντίσει να αποθανατήσω με φωτ. μηχανή τη σκήνη στενής επαφής.
-
Ο χρήστης jgy1 έγραψε:
Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση?
Μου έτυχε σήμερα (όχι για πρώτη φορά βεβαίως,βεβαίως). Πίσω από το αυτοκίνητο μου έχει κολλήσει άλλο αυτοκίνητο, και όταν εννοώ κολλήσει, εννοώ προφυλακτήρας με προφυλακτήρα. Τι έκανα εγώ? Του άφησα σημείωμα στους υαλοκαθαριστήρες που του έλεγα να σκεφτεί την επόμενη φορά που θα το κάνει το ενδεχόμενο κάποιος να του προξενήσει 10x την ζημιά που προξένησε στο δικό μου (γρατζουνιά που έγδαρε το χρώμα μέχρι στο σημείο να φαίνεται το άβαφτο λευκό του πλαστικού). Βασικά με ενδιαφέρει όχι το τι θα θέλατε να κάνετε σε αυτόν αλλά τι Η'ΔΗ έχετε κάνει μέχρι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο νόμος τι λέει? Και αν κάποιοι θεωρήσουν τη ζημιά αναμενόμενη στη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι και μάλλον μικρή, δεν θα διαφωνήσω απαραίτητα μαζί τους αλλά για το γαμώτο, δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι?
Προς τους moderators: Αν υπάρχει θέμα ίδιο παρακαλώ ή διαγράψτε το ή μεταφέρετε το στο σωστό topic. Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρον.Καλείς το '100' και τους ζητάς να έρθουν για καταγραφή ζημιάς στο όχημά σου από το πίσω σταθμευμένο όχημα. Θα έρθουν θα καταγράψουν το συμβάν, τα 2 εμπλεκομενα οχήματα, τα στοιχεία τους και θα έχεις ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια σου ότι όντως σε ακούμπησε και σου προξένησε ζημιά.
Μετά έχει δυο επιλογές: ή να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του και να σου καλύψει τις ζημιές ή να τα πληρώσει από την τσέπη του (και αν δεν θέλει το πας νομικά).
Επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα να τηλεφωνήσεις σε πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής σου να έρθει για καταγραφή του συμβάντος, θα σου βγάλει φωτογραφίες, θα συντάξει την δήλωση της ζημιάς και ειδικά σε περίπτωση που έχεις και νομική προστασία άστον να τρέχει μετά να πληρώσει τα σπασμένα...
-
Και πως φαίνεται στην φωτογραφία πως αυτός σε κοπάνησε και όχι εσύ;
Εγώ την τελευταία φορά που μου το έκαναν προτίμησα το 10χ ζημιά σε αυτόν παρά το τρέξιμο με αστυνομίες, ασφαλιστικές, τσακωμούς κτλ...
-
Βλέπετε, διαβάζοντας τα παραπάνω μπορώ να κάνω 2 διαπιστώσεις. Όταν καθημερινά παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, πόσοι από εμάς όταν πάμε να το πάρουμε γυρίζουμε να κοιτάξουμε τους προφυλακτήρες μας για ζημιές? Συνήθως το βλέπουμε στην -δύσκολη- ώρα του πλυσίματος... Και κάτι άλλο. Σε πόσες περιπτώσεις έχουμε την ευχέρεια να πούμε: ok, παίρνω το 100, το περιμένω και αφήνω τις δουλειές μου πίσω? Προσωπικά αποφεύγω να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο μου και όταν το παίρνω πάντα (ή σχεδόν) είναι για δουλειά... Και 1 τρίτο. Όταν θα γυρίσεις και θα δεις τον άλλο (η) να έχει ακουμπήσει το αυτοκίνητο σου θα θεωρήσεις δεδομένο ότι έχει παθεί ζημιά ο προφυλακτήρας σου? Γιατί αυτό το βλέπεις μόνο όταν μετακινηθεί το 1 εκ των 2 αυτοκινήτων. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση του αυτοκινήτου. Σκέψου να καλέσεις το περιπολικό και όταν έρθει και μετακινήσεις το αυτοκίνητο δεν φανεί τίποτα... Για ποιο λόγο θα του κόψουν κλήση και πως θα φαίνεσαι εσύ? Τελικά νομίζω ότι απλά (ή λιγότερο απλά) καταπίνεις το συμβάν ή προετοιμάζεσαι για... συγκινήσεις! Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο (σαν παθών τέτοιου περιστατικού όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορώ περισσότερες των 1 φορών) πως την συγκεκριμμένη απαράδεκτη συμπεριφορά δεν την έχουν μόνο οδηγοί παλιών ή απεριποίητων αυτοκινήτων...
-
Ο χρήστης jgy1 έγραψε:
Βλέπετε, διαβάζοντας τα παραπάνω μπορώ να κάνω 2 διαπιστώσεις. Όταν καθημερινά παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, πόσοι από εμάς όταν πάμε να το πάρουμε γυρίζουμε να κοιτάξουμε τους προφυλακτήρες μας για ζημιές? Συνήθως το βλέπουμε στην -δύσκολη- ώρα του πλυσίματος... Και κάτι άλλο. Σε πόσες περιπτώσεις έχουμε την ευχέρεια να πούμε: ok, παίρνω το 100, το περιμένω και αφήνω τις δουλειές μου πίσω? Προσωπικά αποφεύγω να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο μου και όταν το παίρνω πάντα (ή σχεδόν) είναι για δουλειά... Και 1 τρίτο. Όταν θα γυρίσεις και θα δεις τον άλλο (η) να έχει ακουμπήσει το αυτοκίνητο σου θα θεωρήσεις δεδομένο ότι έχει παθεί ζημιά ο προφυλακτήρας σου? Γιατί αυτό το βλέπεις μόνο όταν μετακινηθεί το 1 εκ των 2 αυτοκινήτων. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση του αυτοκινήτου. Σκέψου να καλέσεις το περιπολικό και όταν έρθει και μετακινήσεις το αυτοκίνητο δεν φανεί τίποτα... Για ποιο λόγο θα του κόψουν κλήση και πως θα φαίνεσαι εσύ? Τελικά νομίζω ότι απλά (ή λιγότερο απλά) καταπίνεις το συμβάν ή προετοιμάζεσαι για... συγκινήσεις! Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο (σαν παθών τέτοιου περιστατικού όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορώ περισσότερες των 1 φορών) πως την συγκεκριμμένη απαράδεκτη συμπεριφορά δεν την έχουν μόνο οδηγοί παλιών ή απεριποίητων αυτοκινήτων...Απλο, του χρεωνεις τα σημαδακια ολων των προηγουμενων που ξερεις οτι υπαρχουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βλέπετε, διαβάζοντας τα παραπάνω μπορώ να κάνω 2 διαπιστώσεις. Όταν καθημερινά παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, πόσοι από εμάς όταν πάμε να το πάρουμε γυρίζουμε να κοιτάξουμε τους προφυλακτήρες μας για ζημιές? Συνήθως το βλέπουμε στην -δύσκολη- ώρα του πλυσίματος... Και κάτι άλλο. Σε πόσες περιπτώσεις έχουμε την ευχέρεια να πούμε: ok, παίρνω το 100, το περιμένω και αφήνω τις δουλειές μου πίσω? Προσωπικά αποφεύγω να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο μου και όταν το παίρνω πάντα (ή σχεδόν) είναι για δουλειά... Και 1 τρίτο. Όταν θα γυρίσεις και θα δεις τον άλλο (η) να έχει ακουμπήσει το αυτοκίνητο σου θα θεωρήσεις δεδομένο ότι έχει παθεί ζημιά ο προφυλακτήρας σου? Γιατί αυτό το βλέπεις μόνο όταν μετακινηθεί το 1 εκ των 2 αυτοκινήτων. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση του αυτοκινήτου. Σκέψου να καλέσεις το περιπολικό και όταν έρθει και μετακινήσεις το αυτοκίνητο δεν φανεί τίποτα... Για ποιο λόγο θα του κόψουν κλήση και πως θα φαίνεσαι εσύ? Τελικά νομίζω ότι απλά (ή λιγότερο απλά) καταπίνεις το συμβάν ή προετοιμάζεσαι για... συγκινήσεις! Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο (σαν παθών τέτοιου περιστατικού όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορώ περισσότερες των 1 φορών) πως την συγκεκριμμένη απαράδεκτη συμπεριφορά δεν την έχουν μόνο οδηγοί παλιών ή απεριποίητων αυτοκινήτων...
Απλο, του χρεωνεις τα σημαδακια ολων των προηγουμενων που ξερεις οτι υπαρχουν.
Συν ότι δεν το μετακινείς. Όταν έρθει το περιπολικό πρέπει να το δουν ότι έχει παρκάρει ακουμπώντας το δικό σου. Όταν το καταγράψουν θα πεις πως για ότι ζημιά υπάρχει στον προφυλακτήρα ευθύνεται αυτός.
'Επειτα το άλλο που λες, ότι δεν έχεις χρόνο, μπορείς να ξαναγυρίσεις κάποια στιγμή πιο μετά (αν βρεις την ίδια θέση στο ίδιο σημείο) και κάνεις τότε τηλ στο 100 λέγοντας πως τον είδες να το κάνει και μετά έφυγε (έχοντας συγκρατήσει όμως το νούμερο της πινακίδας του).
Γνωστή σε σημείο που παρκάρουν κάθετα, είχε αφήσει την A-Class της και όταν πήγε να την πάρει την βρήκε με χτύπημα στο πλάι. Ο διπλανός της όπως είχε πάει να ξεπαρκάρει βιάστηκε να στριψει το τιμόνι και την ακούμπησε. Φυσικά όταν έφτασε εκείνη στο αυτοκίνητο, ο ίδιος είχε φύγει χωρίς να αφήσει σημείωμα. Εκείνη όμως είχε σημειώσει από πιο πριν τις πινακίδες των διπλανών της αυτοκινήτων. Το δήλωσε στην αστυνομία, έκανε δήλωση στην ασφαλιστική της, και ο άλλος ενώ αρχικά το έπαιζε κινέζος, μετά αναγκάστηκε και το παραδέχτηκε και την πλήρωσε κανονικά.
-
Καλα εκει ηταν βλακας ο αλλος. Απο την στιγμη που δεν ειδε το γεγονος, δεν μπορει να αποδειξει τιποτα αμα εχει φυγει ο αλλος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καλα εκει ηταν βλακας ο αλλος. Απο την στιγμη που δεν ειδε το γεγονος, δεν μπορει να αποδειξει τιποτα αμα εχει φυγει ο αλλος.Λάθος. Για δείξε μας τότε το αυτοκίνητό σου ότι δεν είναι χτυπημένο στην πλευρά που ακούμπησε το άλλο αποδεικνύοντας έτσι ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αερολογίες...
-
- το ίχνος χρώματος που μπορεί να ξέχασε να καθαρίσει!!!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
...Γνωστή σε σημείο που παρκάρουν κάθετα, είχε αφήσει την A-Class της και όταν πήγε να την πάρει την βρήκε με χτύπημα στο πλάι. Ο διπλανός της όπως είχε πάει να ξεπαρκάρει βιάστηκε να στριψει το τιμόνι και την ακούμπησε. Φυσικά όταν έφτασε εκείνη στο αυτοκίνητο, ο ίδιος είχε φύγει χωρίς να αφήσει σημείωμα. Εκείνη όμως είχε σημειώσει από πιο πριν τις πινακίδες των διπλανών της αυτοκινήτων. Το δήλωσε στην αστυνομία, έκανε δήλωση στην ασφαλιστική της, και ο άλλος ενώ αρχικά το έπαιζε κινέζος, μετά αναγκάστηκε και το παραδέχτηκε και την πλήρωσε κανονικά.1- αυτό τώρα είναι λογική;;;;
Δηλαδή ΟΠΟΥ παρκάρουμε να καθόμαστε και να σημειώνουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας από ΟΛΑ τα αυτοκίνητα που είναι εκεί γύρω ;;;;;;2- ακόμα και αν έχω σημειώσει τους αριθμούς ΠΩΣ θα αποδείξω ακριβώς ότι:
αυτό το όχημα έκανε την ζημια αφού δεν ήμουν μπροστά,
δεν γνωρίζω πότε έφυγε από εκεί,
δεν γνωρίζω αν ήρθε άλλο όχημα και πάρκαρε εκεί και προξένησε την ζημιά,
δεν έχω κάνει λάθος όταν σημείωσα το νούμερο ;;;;; -
Οκ, και εγώ σου λέω ότι ναι το αμάξι μου είναι όντως χτυπημένο αλλά το είχα χτυπήσει προχτές μόνος μου σε έναν τοίχο όπως ξεπάρκαρα....
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Οκ, και εγώ σου λέω ότι ναι το αμάξι μου είναι όντως χτυπημένο αλλά το είχα χτυπήσει προχτές μόνος μου σε έναν τοίχο όπως ξεπάρκαρα....Ήσουν παρκαρισμένος δίπλα μου, την τάδε μέρα, την τάδε στιγμή, αν τα πλευρίσουμε τα 2 οχήματα ταιριάζει το χτύπημα. Μετά από εσένα δεν πάρκαρε εκεί άλλο όχημα ιδιου χρώματος με το δικό σου. Αν δεν ήσουν εσύ παρκαρισμένος εκεί, τότε πως υπάρχουν όλες αυτές οι πληροφορίες και πως συγκράτησα την πινακίδα σου?
Και αν το πας τσάτσικα, ναι σε είδα από μακριά να το κάνεις και να φεύγεις και δεν σε πρόλαβα να σε σταματήσω.
-
Και απανταω εγω στο τελευταιο:
ειχες δει οτι το αμαξι μου ειναι χτυπημενο σε εκεινο το σημειο και οτι το σημειο του χτυπηματος ταιριαζει, και για να με χρεωσεις την ζημια που σου εκανε καποιος αλλος (αφου το δικο μου ηταν φυσικα απο πριν χτυπημενο), εγραψες το νουμερο μου και οταν εφυγα σκαρφιστηκες ολη αυτη την ιστορια.
Και για να μην νομιζεις οτι ειναι τρελο αυτο, εγω εχω μαλωσει με εναν για ακριβως αυτον τον λογο. Μαυρο με ασπρο σημαδι στο φτερο το δικο μου, ασπρο με μαυρο σημαδι στο φτερο το δικο του, διπλοπαρκαρισμενος εγω διπλα του, και ηθελε να με χρεωσει οτι του το εκανα εγω εκεινη την στιγμη. Αλλα ηταν ατυχος γιατι ο περιπτερας που τον ηξερε, ηταν και πελατης μου και ηρθε και του λεει 'κυρ τετοιε μου, χτες δεν μου εδειχνες το σημαδι και μου ελεγες κοιτα τι σου εκαναν?'...
Βαζω και τον κολλητο μου να πει οτι το χτυπημα το δικο μου το ειχαμε κανει πριν ενα μηνα και ηταν και αυτος μεσα στο αυτοκινητο, και αντε βγαλε ακρη μετα.
Αμα δεν εχεις μαρτυρα καποιον τριτο, μονο αμα τον ψαρωσεις και το παραδεχτει ισως να γινει κατι.
-
ΑΡΑ δεν βγάζεις άκρη με αστυνομίες κτλ. Η μόνη ελπίδα (πριν πάρεις το νόμο στα χέρια) είναι να τον ψαρώσεις, αν δεν ψαρώσει δεν βλέπεις $$
-
Κώστα παίζουν πολλά ρόλο. Το σημείο, η ώρα, το αν πάρκαρε άλλος στο ενδιάμεσο ή όχι, ακόμα η ίδια η ζημιά. Αν τα πλευρίσεις τα αυτοκίνητα (ή προφυλακτήρα με προφυλακτήρα αν είναι από μπροστά ή πίσω) και υπό ίδιες συνθήκες στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται αν στο έκανε ο ίδιος ή κάποιος άλλος.
Προσωπικά αν το παρκάρω σε επίφοβο σημείο (σπάνιο αλλά αναγκαίο κάποιες φορές) βγάζω photo που φαίνεται παρκαρισμένο το δικό μου και το άλλο όχημα μαζί με την πινακίδα του (και φαίνεται και αν έχουν ή όχι χτυπήματα ).
-
Τραβάς μια photo στην οποία φαίνονται:
1- και τα δύο αυτοκίνητα.
2- ο τρόπος με τον οποίο έχουν παρκάρει
3- φυσικά ο αριθμός κυκλοφορίας
4- το αν έχουν ή όχι κτυπήματα. -
Έχεις δει φωτογραφία από K800 (με ζουμάρισμα ή χωρίς) πόσο καθαρά στα βγάζει όλα?
-
Φίλε, θεωρώ ότι οι ενέργειες σου είναι υπερβολικές, παρόλα αυτά καλώς κάνεις ότι κάνεις αφού έτσι πιστεύεις ότι προστατεύεσαι.
Θεωρώ όμως ότι με μια φωτό δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα αν το «αντίπαλο» όχημα έχει ήδη φύγει από εκεί.
Μια τέτοια φωτό απλά πιστοποιείς ότι ένα αυτοκίνητο με ίδιο χρώμα με αυτό που σου έκανε την ζημιά βρίσκόταν κοντά στο δικό σου.
Όχι όμως και ότι αυτό το συγκεκριμένο φταίει.Όπως λοιπόν μπορείς εσύ να πείς ότι αυτός το έκανε, έτσι και ο άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι εσύ τον κτύπησες και τώρα θέλεις να του φορτώσεις την ευθύνη κατηγορόντας τον.
'Οπως είπαν και ποιό πριν ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι επιτόπου να καλέσεις την αστυνομία και να κάνεις δήλωση με το άλλο αμάξι παρόν φυσικά.
-
Ναι αλλά πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να σταματήσει η γαϊδουριά που κάνουν κάποιοι. Χτυπάω και εξαφανίζομαι.
Αν το δικό τους χρέπι τους αρέσει να το κυκλοφορούν χιλιοχτυπημένο πρόβλημά τους. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταντήσουν έτσι και το δικό μου. Είναι ξένη περιουσία και οφείλουν να τη σεβαστούν.
Έχω δώσει στεγνά έτσι 2-3 γαϊδούρια που χτύπησαν κάποιο παρκαρισμένο και εξαφανίστηκαν.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)