-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το να κανεις τη σκεψη σου όμως πραξη,επειδη ΕΚΡΙΝΕΣ οτι συμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη αξιζει να τιμωρηθει καποιος απο τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χερια,καταλύοντας την οποιαδηποτε δημοκρατική διαδικασια θα μπορούσε να υπάρξει στο ενδιάμεσο για τετοιες περιπτωσεις,σε καθιστα,κατα τη γνωμη μου,επικίνδυνο για όλους μας.
Συμφωνώ με αυτή την άποψη. Όμως δεν μιλάμε για τον Charles Bronson στο 'Death Wish' αλλά για ένα αθώο αυτοκόλλητο.
Με ποιο δικαιωμα ο πανθηρας **ακουμπαει **ενα ξενο αμαξι? Ειναι ο αντικαταστάτης των οργανων τις ταξης οταν αυτα λοιπουν? Αν τον τσακωσει το ζωο ιδιοκτητης και τον αρχισει στις φαπες θα εχει αδικο?
Ακουμπάει; Αυτό είναι το πρόβλημα μας; Την ώρα που σκοτωνόμαστε στους δρόμους; Όταν τρακάρει ο άλλος πάνω στο παρκαρισμένο σου και σηκώνεται και φεύγει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα; Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο για να γράψω το πόσο άσχετη βρίσκω τη θέση σου χωρίς να σε προσβάλω εσένα προσωπικά, δεν το θέλω. Είναι τόσο παράλογη όμως, σαν να παραπονιούνται λχ. οι κινέζοι ότι οι θιβετιανοί τους χαλάνε την φιέστα με τους ΟΑ, με τι άλλο να το παρομοιάσω...
Τωρα τι πας να εξισωσεις δλδ τον αρχιμαλακα που τρακαρει ενα παρκαρισμενο και φευγει με καποιον που παει και κολαει ενα αυτοκολητο σε ενα ξενο αμαξι? και οι 3 για εμενα ειναι ζωα....χειροτερος αυτος που τρακαρει και φευγει μετα αυτος που παρκαρει οπου γουσταρει και μετα ο πανθηρας, ζωα ομως και οι 3.
Για τις θεσεις των ατομων με ειδικες αναγκες σε σουπερμαρκετ κλπ κυριως φταινε οι διοικησεις αυτων. Σε ωρες αιχμης εχουν ατομα στο παρκινκ, ας τους που να φροντισουν και αυτο το θεμα.
Πάντα οι άλλοι θα φταίνε; Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρα σημειωμένες, υπάρχουν πάντα άφθονες θέσεις για όποιον δεν θεωρεί απαράδεκτο το να περπατήσει 100m. Τι στο διάολο χρειάζεται για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παρκάρουν εκεί;
Ξεκαθαρα σημειωμενες ειναι, αφου ο Ελληνας ομως δεν καταλαβαινει τι να κανουμε? και στο ξαναλεω αν πας Σαββατο στο Mall, IKEA, και μεγαλα σουπερμαρκετ θα δεις ατομα που ασχολουνται με το παρκιν, και πες οτι στα 2 πρωτα τα παρκιν ειναι τεραστια και δεν μπορουν να εχουν επιβλεψη ολου του παρκιν....τις 4-5 πιο κοντινες θεσεις για ΑΜΕΑ δεν μπορουν να τις εχουν στο νου τους και να τις προσεχουν?
Η ενεργεια καποιου να παρκαρει σε ραμπα για αναπηρους ειναι απαραδεκτη...και γιαυτο το λογο υπαρχει η αστυνομια...αν θελει καποιος να κανει κατι γιαυτα τα αυτοκινητα ας κανει καταγγελια στην αστυνομια...αν το κανει αυτο ειμαι μαζι του!
Αλλα....
Αν κολλησει κατι σε αμαξι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ...και μπορει να κανει μηνυση εναντιον αυτου που το κολλησε!Το έχεις δοκιμάσει αυτό που προτείνεις; Γείτονας μου τηλεφώνησε στην αστυνομία για να μαζέψει το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει παράνομα μπροστά στην είσοδο του γκαράζ του όταν χρειάστηκε να πάει την έγκυο σύζυγο του στο μαιευτήριο. Η γυναίκα παραλίγο να γεννήσει στο ταξί...
Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται επειδή ακριβώς το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει τους νόμους οπότε και τα διάφορα ζώα ασυδωτούν ανενόχλητα. Αν υπήρχε σωστή αστυνόμευση/έλεγχος, δεν θα υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα in the first place!
Σε αυτο εχεις δικιο, το οτι η αστυνομια δεν κανει αυτο που πρεπει ομως τι πρεπει να κανεις εσυ?να αντικαταστησεις τον νομο?Φαντασου τι θα γινοτανε σε πιο σοβαρα θεματα! Για τον φιλο σου και το ζωο που του εκλεισε το παρκιν δεν εχω να πω κατι, εκτος αν πιστευεις οτι στο ζωο που τον εκλεισε αν ειχε κολησει καποια προηγουμενη φορα καποιος αυτοκολητο δεν θα το ειχε ξανακανει...πραγμα το οποιο δνε το πιστευω, τα ζωο αυτα δεν καταλαβαινουν τπτ, δεν εχουν ντροπη.
Όσο για την παρανομία ή μη του κολλήματος: http://www.streetpanthers.gr/stickers_legal.htm' target='_blank' target='_blank
Παραπάνω δεν ξέρω, αφού ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η μύνηση που έχω κάνει κατά της Superfast Ferries και του ΙΚΤΕΟ που πήγα το αμάξι και τόλμησαν να βάλουν αυτοκόλλητο στο υπερπολύτιμο περιουσιακό μου στοιχείο, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα την προσωπικότητα μου...Το παραλογο που ειναι? γιατι ο καθε λεχριτης μαουνιερης να κολαει αυτοκολλητα στο αμαξι μου? δεν του πληρωσα το εισητιριο? Στα Ι.ΚΤΕΟ παλι γιατι βαζουν μπροστα αυτοκολητο? με ρωτησε? Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου...εχουμε παρεξηγησει λιγο (για το θεμα με τα πλοια και τα Ι.ΚΤΕΟ μιλαω) το θεμα τις περιουσιας νομιζω.
-
Ο χρήστης christz έγραψε:
αλλά γνωρίζω ότι η απάντηση στην παρανομία δε νοείται ως παρανομία.
ChrisΗ απάντηση στην παρανομία,οφείλει να ερχεται απο τα οργανα του κρατους,διαφορετικα ειναι αυτοδικία.
Και η αυτοδικία κρυβει κινδυνους,διότι κανεις δε θα σου εξασφαλίσει οτι το άτομο που θα αυτοδικήσει θα εχει σωστη κριση.Μπορει να εχει μεχρι και φρενοβλάβεια.
Παραπάνω καποιος ειπε οτι βρηκε τρία αυτοκόλλητα στο ίδιο αυτοκίνητο.Ελα τωρα εσυ να μου εξηγησεις ότι το άτομο που του τα κολλησε είχε σωστη κριση και δικαιούται να κρινει με την τετραγωνη λογική του το ποιός οδηγος αξιζει το αυτοκόλλητοΕαν εχουμε παραπονα απο την κακη επιβολή των νόμων (που θα επρεπε να μας προστατευουν) τοτε θα'πρεπε να εναντιωθούμε σε αυτούς που θα'πρεπε να τους εφαρμόζουν (δικαστηρια αι αστυνομία)
Αλλα εκει,οι πάνθηρες αποδεικνύονται...όρνιθες. -
Δεν είναι αυτοδικία. Αυτοδικία θα ήταν αν έσπαγαν το αυτοκίνητο, έδερναν τον ιδιοκτήτη ή ακινητοποιούσαν με κάποιο τρόπο το όχημα.
Πρόκειται για μια υπενθύμιση προς τον οδηγό και μια έκθεσή του στην κοινωνική κριτική και χλεύη, που είναι απολύτως παραδεκτή ενέργεια. Αντικοινωνική συμπεριφορά ο οδηγός και να απαιτεί να μην τον εκθέσεις κοινωνικά; Με τίποτα.
Υπενθυμίζω ότι νομικά δεν εκτίθεται σε καμία περίπτωση αυτός που θα κολλήσει ένα αυτοκόλλητο ή, πολύ περισσότερο, που θ' αφήσει ένα γαϊδουράκι στο παρμπρίζ (το δεύτερο το έχω κάνει 2 φορές σε άτομα που έχουν πιάσει επιδεικτικά 2 θέσεις σε σούπερ-μάρκετ με τρόπο που να αποκλείει το να αναγκάστηκαν να το κάνουν επειδή άλλος είχε στραβοπαρκάρει, δηλ. δίπλα σε τοίχο). -
Γιατι λοιπον αφησες το χαρτακι και δεν κολησες τον γαιδαρο στο παραθυρο?
Τεσπα για εμενα το να ειναι ο μεσος μαλακας ελληνας κριτης των παντων και να κολαει γαιδουρια στα παραθυρα μου φαινεται τραγικο.
Εγω ας πουμε ΠΑΡΑ πολλες φορες στο σουπερμαρκετ μου παρκαρω σε 2 θεσεις....γιατι με αναγκαζουν ετσι οπως εχουν παρκαρει οι διπλανοι και εχουν καταργησει την διαγραμιση θα ερθει λοιπον ενα τετοιο ζωο να μου κολησει ενα γαιδαρο αν για κακη μου τυχη εχουν φυγει οπι διπλανοι...κια εγω θα φταιω αν τον πετυχω εκεινη την ωρα να τον αρχισω στα χαστουκια?
-
Eνα......γαιδουρακι;Πολυ χαριτωμένο το έκανες να ακουστει.
Πές μου λίγο,πόσες φορες πήγες και ενοχλησες την αστυνομία επειδη δεν εκανε σωστα τη δουλειά της;
Τον τυπο που κολλησε τρία αυτοκόλλητα στο ίδιο αυτοκίνητο,περιορίζοντας μαλιστα την ορατότητα του οδηγού του,πώς τον χαρακτηρίζεις;
Αποκλειεις την περίπτωση τα αυτοκόλλητα αυτα να χρησιμοποιηθούν για πλάκα απο το καθε τσογλανακι που μπορει να τα πάρει στα χερια του;
Αποκλείεις μηπως την περίπτωση που,αφου ενθαρυνθει μια μικρης εκτασης αυτοδικία (με χαριτωμενα μικρα και χνουδωτα γαιδουρακια) θα ερθει και μια άλλης μορφης περισσοτερο επικίνδυνης αυτοδικίας;
Γνωρίζεις μηπως το ποιόν του κάθε 'πάνθηρα' και εγγυάσαι για την εξέλιξή του;
Στα λεγόμενα του συνφορουμα για την εκπομπή που συμμετείχανε αυτοι οι 'ήρωες' και τη συμπεριφορά τους,τί έχεις να πείς;
τελικά,αποδεχόμαστε ή όχι,οτι την εξουσία για νόμους και επιβολή την έχουνε μονο οι εκπρόσωποι του κρατους;Αν δεν το αποδεχτεις αυτο,μου ανοίγεις την πόρτα να σε θεωρησω (ΕΓΩ) για την οποιαδηποτε πραξη σου που δεν μου άρεσε (ΕΜΕΝΑ) άξιο να τιμωρηθείς απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ χερια.
-
να συμπληρώσω πως στο νοσοκομείο παπαγεωργίου αν παρκάρεις σε μέρος που δεν επιτρέπεται, σου κολλούν ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του νοσοκομείου μπροστά στο τζάμι σου, σε εμφανές σημείο...
να σημειώσω για αυτούς που θέλουν να κάνουν μηνύσεις προς το νοσοκομείο πως το αυτοκόλλητο αυτό βγαίνει μόνο με βενζίνη..(το αναγράφει κ πάνω του, για να σας διευκολύνει).
λοιπόν, τί έχετε να πείτε για την 'παράνομη' πράξη της διοίκησης του νοσοκομείου? μήπως να τους μηνύσετε ομαδικά? έχετε σκεφτεί πως έχουν συμβουλευτεί νομικούς συμβούλους?
περιμένω απαντήσεις από όσους κατακρίνουν τους πάνθηρες... θα μου είναι πολύ ενδιαφέρουσες
-
Τι θες να πείς;Οτι αν δικαιούται νομιμα το νοσοκομείο* να σου τα κολλάει,το ίδιο ακριβως θα ισχύει και για τον καθε πικραμενο;
Ρωταω,χωρις να γνωριζω καν αν δικαιούται το νοσοκομείο,ή αν γνωριζει τους νομους κ.λ.π*το οποίο θα εχει ορισμενα όρια που ανηκουν στη δικαιοδοσία του,και φυσικά ανθρωπους που γνωριζουν τη δουλειά τους.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
να συμπληρώσω πως στο νοσοκομείο παπαγεωργίου αν παρκάρεις σε μέρος που δεν επιτρέπεται, σου κολλούν ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του νοσοκομείου μπροστά στο τζάμι σου, σε εμφανές σημείο...να σημειώσω για αυτούς που θέλουν να κάνουν μηνύσεις προς το νοσοκομείο πως το αυτοκόλλητο αυτό βγαίνει μόνο με βενζίνη..(το αναγράφει κ πάνω του, για να σας διευκολύνει).
λοιπόν, τί έχετε να πείτε για την 'παράνομη' πράξη της διοίκησης του νοσοκομείου? μήπως να τους μηνύσετε ομαδικά? έχετε σκεφτεί πως έχουν συμβουλευτεί νομικούς συμβούλους?
περιμένω απαντήσεις από όσους κατακρίνουν τους πάνθηρες... θα μου είναι πολύ ενδιαφέρουσες
Εισαι μεσα σε ιδιωτικο χωρο (του νοσοκομειου) ο οποιος εξυπηρετει κοσμο που βρισκεται σε αναγκη, φαντασου να μην μπορει το ασθενοφορο να πλησιασει τα εξωτερικα ιατρεια ας πουμε, δε νομιζω πως καποιο δικαστηριο θα δωσει δικιο στον παραβατη. Απο την αλλη πιστευω πως πολλοι πανθηρες θα τρωγανε καμπανα αν τους πηγαιναν στο δικαστηριο.
Δεν καταλαβαινω γιατι συζηταμε κατι τοσο απλο.....ο νομος ειναι ξεκαθαρος υπαρχουν οι μπατσοι για αυτη τη δουλεια...οι πανθηρες αντικαθηστουν τους μπατσους? Πηραμε το νομο στα χερια μας?Εγω σου λεω λοιπον οτι το ενα αυτοκολητο δεν στελνει το μυνημα στα ζωα και πρεπει να τους γεμιζουμε ολο το παρμπριζ αυτοκολητα, να καθονται καμποση ωρα εκει μεχρι να μπορεσουν να τα βγαλουν για να φυγουν πιο αποτελεσματικο δεν νομιζεις? Μεχρι βεβαια να ερθει καποιος αλλος και να πει...ναι αλλα αν τους σπαγαμε τα τζαμια θα ηταν ακομη καλητερα....και παει λεγοντας. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μεχρι βεβαια να ερθει καποιος αλλος και να πει...ναι αλλα αν τους σπαγαμε τα τζαμια θα ηταν ακομη καλητερα....και παει λεγοντας.Αυτο ακριβώς.Ατομα που νομιζουν οτι ο λόγος τους θα'πρεπε να ειναι νόμος για όλους,συντομα (και αφου διαπιστωσουν οτι οι 'κακοι' τούς εχουν γραμμενους) θα φτασουνε στο:'τωρα θα δείτε τι θα πάθετε',που τολμήασανε να μην τους δωσουν σημασία (διότι το μονο σίγουρο ειναι οτι τα παρανομα σταθμευμενα θα εξακολουθησουν να υπάρχουν)
Ειχα ξαναπαραλληλίσει και στο παρελθόν σε αυτη τη κουβέντα τους 'πάνθηρες' με εκεινον τον τυπο που πετούσε πέτρες στα παρμπρίζ των διερχομένων.Και εκεινος καποιο δικό του νόμο εφαρμοζε,και καποιους κακους τιμωρούσε -
Ελπιζω τουλαχιστον να εριχνε τις πετρες σε οπελ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τωρα τι πας να εξισωσεις δλδ τον αρχιμαλακα που τρακαρει ενα παρκαρισμενο και φευγει με καποιον που παει και κολαει ενα αυτοκολητο σε ενα ξενο αμαξι? και οι 3 για εμενα ειναι ζωα....χειροτερος αυτος που τρακαρει και φευγει μετα αυτος που παρκαρει οπου γουσταρει και μετα ο πανθηρας, ζωα ομως και οι 3.
Δεν εξισώνω, απεναντίας προσπαθώ να πω ότι από την στιγμή που υπάρχουν αυτά τα υπερζώα είναι τουλάχιστον άτοπο να θεωρείς σοβαρό ζήτημα τα αυτοκόλλητα.
Ξεκαθαρα σημειωμενες ειναι, αφου ο Ελληνας ομως δεν καταλαβαινει τι να κανουμε? και στο ξαναλεω αν πας Σαββατο στο Mall, IKEA, και μεγαλα σουπερμαρκετ θα δεις ατομα που ασχολουνται με το παρκιν, και πες οτι στα 2 πρωτα τα παρκιν ειναι τεραστια και δεν μπορουν να εχουν επιβλεψη ολου του παρκιν....τις 4-5 πιο κοντινες θεσεις για ΑΜΕΑ δεν μπορουν να τις εχουν στο νου τους και να τις προσεχουν?
Οι επιχειρήσεις καλούνται να παρέχουν πρόσβαση (θέσεις, ράμπες κλπ) αλλά δεν μπορούν να αστυνομεύσουν, και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Αν είχαμε διαφορετική νομοθεσία που να θεωρεί υπεύθυνο το εκάστοτε μαγαζί τότε ας έχει κι έναν υπάλληλο στο πάρκινγκ και όποιος δεν συμμορφώνεται, ας καλούν την αστυνομία, διαφορετικά θα πληρώνει η εταιρία το πρόστιμο αν γίνει καταγγελία.
Σε αυτο εχεις δικιο, το οτι η αστυνομια δεν κανει αυτο που πρεπει ομως τι πρεπει να κανεις εσυ?να αντικαταστησεις τον νομο?Φαντασου τι θα γινοτανε σε πιο σοβαρα θεματα! Για τον φιλο σου και το ζωο που του εκλεισε το παρκιν δεν εχω να πω κατι, εκτος αν πιστευεις οτι στο ζωο που τον εκλεισε αν ειχε κολησει καποια προηγουμενη φορα καποιος αυτοκολητο δεν θα το ειχε ξανακανει...πραγμα το οποιο δνε το πιστευω, τα ζωο αυτα δεν καταλαβαινουν τπτ, δεν εχουν ντροπη.
Ωραία. Τι έχεις να αντιπροτείνεις στον πολίτη που έχει βαρεθεί να κάθεται και να τον γ*μάνε κάθε λογής λαμόγια; Να γίνει κι αυτός ζώο, κι όποιος επιζήσει; Να μεταναστεύσει; Να πάρει ένα Starxidiamol 500mg; Να πάρει το 100 και να περιμένει όλη μέρα μέχρι να έρθει γερανός, αν έρθει; Να περιμένει μέχρι να έρθει ο οδηγός και να προσπαθήσει να του εξηγήσει ότι αυτό που κάνει για την δική του ευκολία δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα στους άλλους; Να περιμένει μέχρι να έρθει ο οδηγός και να τον αρχίσει στα μπουνίδια; DOT3 στο καπώ; Οξύ μπαταρίας; Ή έστω αυτοκόλλητο;
Το παραλογο που ειναι? γιατι ο καθε λεχριτης μαουνιερης να κολαει αυτοκολλητα στο αμαξι μου? δεν του πληρωσα το εισητιριο? Στα Ι.ΚΤΕΟ παλι γιατι βαζουν μπροστα αυτοκολητο? με ρωτησε? Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου...εχουμε παρεξηγησει λιγο (για το θεμα με τα πλοια και τα Ι.ΚΤΕΟ μιλαω) το θεμα τις περιουσιας νομιζω.
Κι εμένα με ενοχλεί αυτό. Όμως απλά το ξεκόλλησα. Αν είχα καμιά Alfetta GTV μπορεί να ήμουν και πιο μυγιάγγιχτος, τώρα όμως δεν αξίζει να αναλώνεσαι με αυτό.
Εγω ας πουμε ΠΑΡΑ πολλες φορες στο σουπερμαρκετ μου παρκαρω σε 2 θεσεις....γιατι με αναγκαζουν ετσι οπως εχουν παρκαρει οι διπλανοι και εχουν καταργησει την διαγραμιση θα ερθει λοιπον ενα τετοιο ζωο να μου κολησει ενα γαιδαρο αν για κακη μου τυχη εχουν φυγει οπι διπλανοι...κια εγω θα φταιω αν τον πετυχω εκεινη την ωρα να τον αρχισω στα χαστουκια?
Εγώ πάλι ποτέ δεν έχω παρκάρει έτσι. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά παρκάρω σε άλλη, κανονική θέση. Προστατεύεις και το αμάξι σου έτσι γιατί ποιός σου εξασφαλίζει ότι αυτός που ακολουθεί τις γραμμές στο περίπου παρκάροντας, δεν θα αποφύγει στο περίπου την πόρτα σου ξεπαρκάροντας; Αυτοκόλλητο πάντως δεν θα σου κολλούσαν, υποτίθεται ότι το κάνουν μόνο σε εντελώς κραυγαλέες περιπτώσεις κλεισίματος. Αν κολλούσαν σε κάθε στραβοπαρκαρισμένο θα έπρεπε να τυπώνουν αυτοκόλλητα πιο γρήγορα απ'ότι
τυπώνει χαρτονομίσματα τριτοκοσμικό κράτος με πληθωρισμό 110%. (Πάντως σε αυτή την περίπτωση δεν είσαι αθώος: μπορεί να μην ξεκίνησες το πρόβλημα, το συνέχισες όμως.)
Ένα παράδειγμα: στην γειτονιά μου υπάρχουν θέσεις για διαγώνιο παρκάρισμα. Στην άκρη του χώρου, το πεζοδρόμιο έχει διαγώνια κλίση οπότε μένει λίγο κενό για ένα Smart ή 1-2 μοτοσυκλέτες. Αρκετά συχνά, οδηγοί 'δημιουργούν' μια έξτρα θέση εκεί ανεβάζοντας το μισό αμάξι στο πεζοδρόμιο. Δεν πολυενοχλεί γιατί το πεζοδρόμιο εκεί είναι αρκετά φαρδύ, αν και πατάνε έτσι πάνω στην γραμμή για τους τυφλούς. Ο συγκεκριμένος όμως το αξίζει το αυτοκόλλητο γιατί έχει παρκάρει τόσο μέσα (και τόσο κοντά στο τρέιλερ που ήδη υπήρχε) που με το ζόρι χωράει μια μητέρα με καροτσάκι. Και δεν μιλάμε καν υποθετικά, βλέπεις μια μητέρα με καροτσάκι στη φωτογραφία που έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα. Ποιητική ειρωνία, ε;.
Στον white van malakas πάλι δεν αρκεί καν το αυτοκόλλητο, είναι για πολλές μπάτσες. Το ίδιο και στον μπάμια με το Virago που πάρκαρε κάθετα, λες και το έκανε επίτηδες.
Αυτός δεν είναι για αυτοκόλλητα αλλά για λύπηση. Η ανύπαρκτη σεξουαλική του ζωή είναι αρκετή για την που κουβαλάει στο κεφάλι... -
Το φορτηγακι,τι κακο έχει κανει ρε ζόρζ;
Α,ραμπα είναι απο κατω;Την εξαφανισε και δεν την πρόσεξα
Πάντως,για να καταλάβεις,ούτε εγω ούτε ο ρατ υποστηριζουμε το 'παρκαρω-όπου-να'ναι'
Μας ενοχλούνε όλους αυτοι οι τυποι
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
περιορίζοντας μαλιστα την ορατότητα του οδηγού του,πώς τον χαρακτηρίζεις;
Ξερεις, τα αυτοκόλλητα βγαίνουν!
Αποκλειεις την περίπτωση τα αυτοκόλλητα αυτα να χρησιμοποιηθούν για πλάκα απο το καθε τσογλανακι που μπορει να τα πάρει στα χερια του;
Όχι, φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο κατάχρησης. Αλλά βλέποντας ένα παρκαρισμένο με κολλημένο γαϊδούρι, είναι εύκολο για κάθε (?) περαστικό να διαπιστώσει αν το αξίζει το 'παράσημο' ή αν αυτός που το κόλλησε ήταν απλά κομπλεξάρα. Και η διάθεση των αυτοκόλλητων γαϊδάρων δεν λέει καν κάτι για τα τσογλανάκια του σεναρίου που αν ήθελαν θα κολλούσαν τα αυτοκόλλητα από το άλμπουμ του Χάρι Πόττερ.
Αποκλείεις μηπως την περίπτωση που,αφου ενθαρυνθει μια μικρης εκτασης αυτοδικία (με χαριτωμενα μικρα και χνουδωτα γαιδουρακια) θα ερθει και μια άλλης μορφης περισσοτερο επικίνδυνης αυτοδικίας;
Όχι. Θα ήταν πολύ κακό σημάδι για το που οδεύουμε σαν κοινωνία, φοβάμαι όμως ότι πάμε προς τα εκεί...
Γνωρίζεις μηπως το ποιόν του κάθε 'πάνθηρα' και εγγυάσαι για την εξέλιξή του;
Τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση; Ούτε πρόκειται να παντρέψω τη κόρη μου με έναν τέτοιο, ούτε να του δώσω εξουσίες δικαστή ώστε να πρέπει να εξασφαλιστεί η δίκαιη κρίση του.
Στα λεγόμενα του συνφορουμα για την εκπομπή που συμμετείχανε αυτοι οι 'ήρωες' και τη συμπεριφορά τους,τί έχεις να πείς;
Δεν την έχω παρακολουθήσει, αν όμως είναι όπως περιγράφηκε και έχουν τρελλαθεί με την 'εξουσία' τους, γρήγορα θα βρεθούν στο περιθώριο πιστεύω.
τελικά,αποδεχόμαστε ή όχι,οτι την εξουσία για νόμους και επιβολή την έχουνε μονο οι εκπρόσωποι του κρατους;Αν δεν το αποδεχτεις αυτο,μου ανοίγεις την πόρτα να σε θεωρησω (ΕΓΩ) για την οποιαδηποτε πραξη σου που δεν μου άρεσε (ΕΜΕΝΑ) άξιο να τιμωρηθείς απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ χερια.
Βασικά η ερώτηση είναι περιττή. Δεν χρειάζεται να αποδεχτεί εκείνος κάτι για να τον θεωρήσεις εσύ υπεύθυνο. Και αν όντως τον θεωρείς υπεύθυνο, το αν θα τον τιμωρήσεις εσύ εξαρτάται μόνο από το α) αν θέλεις να το κάνεις και β) αν φοβάσαι τις συνέπειες.
Κατ'αναλογία, τα ζώα α) είναι ανεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία και β) δεν υπάρχουν συνέπειες οπότε κάνουν ελεύθερα αυτό που κάνουν. Ενώ αν υπήρχε αυτή η 'συντεταγμένη πολιτεία' με νόμους κλπ θα κάθονταν ήσυχα, όχι από την δική τους ηθική αλλά έστω από τον φόβο των συνεπειών.Ειχα ξαναπαραλληλίσει και στο παρελθόν σε αυτη τη κουβέντα τους 'πάνθηρες' με εκεινον τον τυπο που πετούσε πέτρες στα παρμπρίζ των διερχομένων.Και εκεινος καποιο δικό του νόμο εφαρμοζε,και καποιους κακους τιμωρούσε
Παραλείποντας έστω εντελώς τα κριτήρια της 'αυτο-κρίσης' (δηλαδή ας υποθέσουμε ότι η αγανάκτηση των πεζών στον καθημερινό τους βιασμό είναι ίσης σοβαρότητας με τις φωνές που ακούει ο άλλος στο κεφάλι του) και εξετάζοντας μονάχα την 'τιμωρία' που επέλεξαν, καταλήγει κανείς στο ότι ο παραλληλισμός σου είναι εντελώς άστοχος. Κανενός το αυτοκίνητο δεν χάλασε και κανείς δεν τραυματίστηκε από τα αυτοκόλλητα. Μπορείς να πεις το ίδιο για τις πέτρες;
edit: κανονικό πεζοδρόμιο είναι, από το οποίο έχει αφήσει 10 εκατοστά ανάμεσα στον προφυλακτήρα του και το δέντρο και άλλα 30 που υπήρχαν ανάμεσα στο δέντρο και το τοίχο. Από που θα περάσω;
-
Αυτο που εχω πει απο την αρχη ειναι οτι η ολη κινηση ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ...απο εκει και περα οποιος καταλαβε καταλαβε...
Τα νομικα πλαισια που πιστεψε με πριν γραψω εμαθα αναφερουν οτι προκειτε για φθορα ξενης περιουσιας...πχ αν καποιος μου κολλησει κατι στο αμαξι και τον πετυχω θα του κανω μηνση και θα το τραβηξω πολυ το θεμα γιατι οσο γαιδουρια και ελλειψη παιδειας ειναι να παρκαρεις παρανομα αλλο τοσο ειναι νακαταστρεφεις κατι το οποιο ειναι περιουσια αλλουνου...
αυτα ... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επειδή αναφέρατε ΙΚΕΑ κτλ, τα πάρκινγκ των επιχειρήσεων θεωρούνται ιδιωτικός χώρος και δεν μπορεί να επέμβει η τροχαία.Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να επέμβει η τροχαία, αν ζητηθεί από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης.
-
Επαν'ερχομαι απλά και μόνο γι ανα ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την αυτοδικία. Μά φωτοτυπία στο τζάμι δείχνει με ευγενικό τρόπο μια αντίδραση. Αν οι Πάνθηρες ή όποιοι άλλοι κάνουν κατάχρηση της δύναμης μιας ομάδας τότε θα είναι το ίδιο καταδικαστέοι. Παρακαλώ όμως να με βοηθήσετε στα εξής γιατί σιγά σιγ΄αθα επιστρέψω κι εγώ στην πατρίδα. Πως μπορώ να αντιδράσω νόμιμα εγώ όταν κάποιος δε σέβεται τους νόμους και το ίδιο το κράτος δεν τους εφαρμόζει? Αποκλείω την αυτοδικία εξαρχής. Ποια είναι τα περιθώρια να κινηθώ ώστε ο ίδιος ο νόμος να μη μου στερεί τα βασικά μου δικαιώματα? Δε σκοπεύω να σκοτωθώ με κάποιον επειδή μου έκλεισε το πεζοδρόμιο ή το πάρκιν αλλά πώς μπορώ υγιώς να αντιδράσω για να έχω κι εγώ την αυτονόητη ελευθερία να κυκλοφορώ νόμιμα. Την ίδια ελευθερία που μου στερεί όποιος καταπατά τους νόμους και στη συνέχεια καλύπτεται πίσω από άλλους νόμους για την προστασία του. Ρωτάω ειλικρινά διότι είμαι σε αδιέξοδο. Παρακαλώ μη μου πείτε να καλέσω αστυνομίες και τα συναφή διότι όλοι ξέρουμε πως δυστυχώς δε θα έχω αποτέλεσμα. Πως λοιπόν μπορώ να αντιμετωπίσω κάποιον που δε με σέβεται χωρίς να πέσω στο επίπεδό του? Χωρίς να του χαρίσω το χώρο που μου στερεί , το χρόνο μου και την ηρεμία μου?
Chris -
Ο χρήστης christz έγραψε:
Επαν'ερχομαι απλά και μόνο γι ανα ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την αυτοδικία. Μά φωτοτυπία στο τζάμι δείχνει με ευγενικό τρόπο μια αντίδραση. Αν οι Πάνθηρες ή όποιοι άλλοι κάνουν κατάχρηση της δύναμης μιας ομάδας τότε θα είναι το ίδιο καταδικαστέοι. Παρακαλώ όμως να με βοηθήσετε στα εξής γιατί σιγά σιγ΄αθα επιστρέψω κι εγώ στην πατρίδα. Πως μπορώ να αντιδράσω νόμιμα εγώ όταν κάποιος δε σέβεται τους νόμους και το ίδιο το κράτος δεν τους εφαρμόζει? Αποκλείω την αυτοδικία εξαρχής. Ποια είναι τα περιθώρια να κινηθώ ώστε ο ίδιος ο νόμος να μη μου στερεί τα βασικά μου δικαιώματα? Δε σκοπεύω να σκοτωθώ με κάποιον επειδή μου έκλεισε το πεζοδρόμιο ή το πάρκιν αλλά πώς μπορώ υγιώς να αντιδράσω για να έχω κι εγώ την αυτονόητη ελευθερία να κυκλοφορώ νόμιμα. Την ίδια ελευθερία που μου στερεί όποιος καταπατά τους νόμους και στη συνέχεια καλύπτεται πίσω από άλλους νόμους για την προστασία του. Ρωτάω ειλικρινά διότι είμαι σε αδιέξοδο. Παρακαλώ μη μου πείτε να καλέσω αστυνομίες και τα συναφή διότι όλοι ξέρουμε πως δυστυχώς δε θα έχω αποτέλεσμα. Πως λοιπόν μπορώ να αντιμετωπίσω κάποιον που δε με σέβεται χωρίς να πέσω στο επίπεδό του? Χωρίς να του χαρίσω το χώρο που μου στερεί , το χρόνο μου και την ηρεμία μου?
ChrisΔεν επιστρεφεις!!!!! μενεις σε χωρα που εχει τον τροπο να επιβαλει τους νομους, και την Ελλαδα την επισκεπτεσαι για διακοπες μονο.... σε μερη μικρα καιι εκτος εποχης διακοπων γιατι τοτε και η επαρχια ειναι ανυποφρη απο τετοιες συμπεριφορες... !!! Πως μπορεις να υποχρεωσεις το κρατος ο μηχανισμος του να εφαρμοζει τους νομους ??? ωστε να μην χρειαζεται η αυτοδικια.... Αυτο ειναι το προβλημα κατα την γνωμη μου, αλλα βλεπεις το ψαρι βρωμαει αποτο κεφαλι.....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
περιορίζοντας μαλιστα την ορατότητα του οδηγού του,πώς τον χαρακτηρίζεις;
Ξερεις, τα αυτοκόλλητα βγαίνουν!
Ωραίο!Δηλαδη,αμα σου σκασουν λαστιχο θα αγορασεις άλλο,αμα σου γρατσουνίσουν το αυτοκίνητο,θα πάς να το βαψεις,και αμα σε μαχαιρώσουν θα πάς στο γιατρο να γινεις ξανα καλά
Αρκει να μη σε σκοτωσουν και δεν μπορει το κακο να ξε-γίνει:lol:Αποκλειεις την περίπτωση τα αυτοκόλλητα αυτα να χρησιμοποιηθούν για πλάκα απο το καθε τσογλανακι που μπορει να τα πάρει στα χερια του;
Όχι, φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο κατάχρησης. Αλλά βλέποντας ένα παρκαρισμένο με κολλημένο γαϊδούρι, είναι εύκολο για κάθε (?) περαστικό να διαπιστώσει αν το αξίζει το 'παράσημο' ή αν αυτός που το κόλλησε ήταν απλά κομπλεξάρα. Και η διάθεση των αυτοκόλλητων γαϊδάρων δεν λέει καν κάτι για τα τσογλανάκια του σεναρίου που αν ήθελαν θα κολλούσαν τα αυτοκόλλητα από το άλμπουμ του Χάρι Πόττερ.
Αλλο το να εχεις όμως την ηθική υποστηριξη,και να παριστανεις και τον ήρωα.
Και φυσικά το πώς θα κρινει ενας περαστικός κ.λ.π. δεν ειναι σημειο βασιμο για κουβεντα.Κανεις δεν ξερει το πώς θα το κρινει,αλλα και ούτε αποτελει η γνωμη του κάποιου ειδους νόμου για τους υπόλοιπουςΓνωρίζεις μηπως το ποιόν του κάθε 'πάνθηρα' και εγγυάσαι για την εξέλιξή του;
Τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση; Ούτε πρόκειται να παντρέψω τη κόρη μου με έναν τέτοιο, ούτε να του δώσω εξουσίες δικαστή ώστε να πρέπει να εξασφαλιστεί η δίκαιη κρίση του.
Μα αυτο ειναι το πρόβλημα.Οτι ο ίδιος εχει πάρει ήδη τη δικαστική εξουσία (και την εκτελεστική μαλιστα) χωρις να του το επιτρεψεις.
Δικάζει ο ίδιος (κρινει τον ένοχο) αποφασίζει την ποινή (αυτοκόλλητο) και εκτελει κολλώντας τοτελικά,αποδεχόμαστε ή όχι,οτι την εξουσία για νόμους και επιβολή την έχουνε μονο οι εκπρόσωποι του κρατους;Αν δεν το αποδεχτεις αυτο,μου ανοίγεις την πόρτα να σε θεωρησω (ΕΓΩ) για την οποιαδηποτε πραξη σου που δεν μου άρεσε (ΕΜΕΝΑ) άξιο να τιμωρηθείς απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ χερια.
Βασικά η ερώτηση είναι περιττή. Δεν χρειάζεται να αποδεχτεί εκείνος κάτι για να τον θεωρήσεις εσύ υπεύθυνο. Και αν όντως τον θεωρείς υπεύθυνο, το αν θα τον τιμωρήσεις εσύ εξαρτάται μόνο από το α) αν θέλεις να το κάνεις και β) αν φοβάσαι τις συνέπειες.
Κατ'αναλογία, τα ζώα α) είναι ανεύθυνοι απέναντι στην κοινωνία και β) δεν υπάρχουν συνέπειες οπότε κάνουν ελεύθερα αυτό που κάνουν. Ενώ αν υπήρχε αυτή η 'συντεταγμένη πολιτεία' με νόμους κλπ θα κάθονταν ήσυχα, όχι από την δική τους ηθική αλλά έστω από τον φόβο των συνεπειών.Δεν καταλαβες τι έγραψα μαλλον.Ρωταω αν αποδεχεται την αυτοδικία σαν δίκαιη μεθοδο απονομής της δικαιοσύνης,ή οτι η επιβολή της πρεπει να γινεται απο όργανα της ταξεως.
Εαν αποδεχτει την αυτοδικία,και αν κατοπιν αυτοδικήσει καποιος εναντίον του,τοτε θα πρεπει να σεβαστει το δικαίωμα του άλλου προς την αυτοδικίαΕιχα ξαναπαραλληλίσει και στο παρελθόν σε αυτη τη κουβέντα τους 'πάνθηρες' με εκεινον τον τυπο που πετούσε πέτρες στα παρμπρίζ των διερχομένων.Και εκεινος καποιο δικό του νόμο εφαρμοζε,και καποιους κακους τιμωρούσε
Παραλείποντας έστω εντελώς τα κριτήρια της 'αυτο-κρίσης' (δηλαδή ας υποθέσουμε ότι η αγανάκτηση των πεζών στον καθημερινό τους βιασμό είναι ίσης σοβαρότητας με τις φωνές που ακούει ο άλλος στο κεφάλι του) και εξετάζοντας μονάχα την 'τιμωρία' που επέλεξαν, καταλήγει κανείς στο ότι ο παραλληλισμός σου είναι εντελώς άστοχος. Κανενός το αυτοκίνητο δεν χάλασε και κανείς δεν τραυματίστηκε από τα αυτοκόλλητα. Μπορείς να πεις το ίδιο για τις πέτρες;
Για μενα τη διαφορα δεν την κάνει ο το μέσον (αυτοκόλλητο ή πέτρα) που θα χρησιμοποιήσεις για να τιμωρησεις τους 'ενόχους'.Σημασία εχει το κινητρο και η πραξη.
Και δε 'λέει' να παραλείπουμε διαφορες παραμετρους για να καταλήγουμε σε συμπερασματα που μας αρεσουν εμας.
Φυσικά θα υπήρχαν και πέτρες που δε θα βρηκαν στοχο και δε θα προξενισαν ζημιές.Ούτε κι αυτο όμως μου φαίνεται νομιμότερο του άλλου (που βρηκαν στόχο δηλαδη)
edit: κανονικό πεζοδρόμιο είναι, από το οποίο έχει αφήσει 10 εκατοστά ανάμεσα στον προφυλακτήρα του και το δέντρο και άλλα 30 που υπήρχαν ανάμεσα στο δέντρο και το τοίχο. Από που θα περάσω;
Αυτο που φωτογραφισες δειχνει να ειναι ραμπα για αναπήρους.Εαν δεν ειναι ραμπα,και το πρόβλημά σου ειναι η ροδα πάνω στο πεζοδρόμιο,τότε θα σε θεωρησω σαν το καταλληλότερο δείγμα για αυτούς που χωρίς να εχουν σωστη κριση θελουν να γινουν τιμωροί των εγκληματων των συνανθρωπων τους.
Και αν βρισκομουνα εκει σαν περαστικός και εβλεπα αυτο το παρκαρισμα να εχει τιμωρηθει με αυτοκόλλητο,σιγουρα θα ελεγα οτι αυτος που το κόλλησε έβγαλε το κόμπλεξ του για τα μεγαλα αμερικάνικα αυτοκίνητα.
Προσωπική μου άποψη και μονο -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Αυτο που εχω πει απο την αρχη ειναι οτι η ολη κινηση ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ...απο εκει και περα οποιος καταλαβε καταλαβε...
Τα νομικα πλαισια που πιστεψε με πριν γραψω εμαθα αναφερουν οτι προκειτε για φθορα ξενης περιουσιας...πχ αν καποιος μου κολλησει κατι στο αμαξι και τον πετυχω θα του κανω μηνση και θα το τραβηξω πολυ το θεμα γιατι οσο γαιδουρια και ελλειψη παιδειας ειναι να παρκαρεις παρανομα αλλο τοσο ειναι νακαταστρεφεις κατι το οποιο ειναι περιουσια αλλουνου...
αυτα ...Αν καταλαβα καλα, μιλαμε για το αυτοκολλητο στο τζαμι?
Για εξηγησε μου ακριβως πως ειναι φθορα. Τι ακριβως φθειρεται και τι ζημια παθαινει το αυτοκινητο που πρεπει να αποκατασταθει?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Επειδή αναφέρατε ΙΚΕΑ κτλ, τα πάρκινγκ των επιχειρήσεων θεωρούνται ιδιωτικός χώρος και δεν μπορεί να επέμβει η τροχαία.
Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να επέμβει η τροχαία, αν ζητηθεί από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης.
Πρέπει να του κάνεις μήνυση Σπύρο. Είχε γίνει σε εταιρεία που ήμουν. Δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Μόνο αν κινηθεί η εταιρεία (επιχείρηση-ιδιοκτήτης του χώρου) νομικά εναντίον του. Πράγμα που φυσικά καμία επιχείρηση δεν το επιθυμεί (από τη στιγμή που αυτός που παρανομεί κατά πάσα πιθανότητα είναι πελάτης της).
Η μόνη λύση είναι να βάζουν παρκαδόρους να ελέγχουν την κατάσταση.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)