-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Επειδή θα απλώσει τα κωλόχερα του στο όχημα μου το οποίο απέκτησα μετά μυρίων κόπων. Αυτοκόλλητα να κολλησει στο δικό του.Τα δικαστήρια δεν δέχονται ότι με το κόλλημα αυτοκόλλητου στο τζάμι, παθαίνει μόνιμη ζημιά το αμάξι. Βγαίνει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα σπάσεις στον ξύλο κάποιον επειδή σου κόλλησε αυτοκόλλητο; Πωπω.Και οπως τον κοβω μετα θα τον πυροβολησει στο χαλαρο.
Ο καθενας πράττει αναλογα με τη παιδεία που εχει εισπράξει. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν νομιζεις οτι καποιος που καιει ενα στοπ σε βαζει στον ιδιο κινδυνο με καποιον που παρκαρει στο πεζοδρομιο και σε αναγκαζει να κατεβεις στο δρομο για να περασεις, τοτε ουτε να οδηγεις πρεπει αλλα ουτε και να περπατας στο δρομο χωρις την συνοδεια-εποπτια καποιου ενηλικου.[...]
Τι λες ρε ratanplan σοβαρά; Κι αν μπορείς να το πεις για μένα π.χ. που είμαι αρτιμελής, μπορείς να το κάνεις με την ίδια ευκολία για έναν τυφλό; Για κάποιον σε καροτσάκι; Και το να γαμάς καθημερινά το επίπεδο ζωής μιας ήδη επιβαρυμένης ομάδας ανθρώπων -αφήνωντας έξω φυσικούς κινδύνους- πόσο εύκολα το χαρακτηρίζεις αμελητέο έναντι άλλων κινδύνων;
(το έχω ξαναγράψει) εδώ στη γειτονιά μου σηκώνουν καθημερινά 2-3 αυτοκίνητα με γερανό, και αφήνουν τουλάχιστον καμιά 10ριά κλήσεις ημερησίως. Ημερησίως. Ο χρονικός προσδιορισμός του 'φαινομένου' νομίζω υπονοεί και την αποτελεσματικότητά του.
Τέσπα, χωρίς διάθεση να εμβαθύνω, νομίζω πως έχουμε αποξενωθεί τόσο πολύ από οποιαδήποτε κοινωνική διαδικασία σε σημείο που πλέον φοβόμαστε και οποιαδήποτε βλέπουμε. Μοναδικό κριτήριο πια μια ιδεαλιστική θεώρηση του δικαιώματος στην ατομική ιδιοκτησία...
Δεν νομιζω να σε ειπα καπου 'ρε', αν πρόσεξες το κοματι που εχεις κανει quote αναφερεται στον taurus ο οποιος ΔΕΝ ειναι ΑΜΕΑ, οπότε προφανός ΔΕΝ αντιμετοπίζει τον ίδιο κίνδυνο, και για να τελειωνουμε δεν ειμαι με το μερος των ζωων που παρκάρουν παράνομα, αλλα αντιθετως με τους πανθηρες και την όλη κινηση. Μονος σου λες οτι στην γειτονια σου ριχνουν 10 κλησεις και παιρνουν 203 αμαξια οι γερανοι...και τα ζωα ξαναπαρκαρουν παρανομα....δεν βαζουν μυαλο με αυτο....θα βαλουν με το αυτοκολητο του γαιδαρου? ΕΛΕΟΣ δλδ.
Θα σπάσεις στον ξύλο κάποιον επειδή σου κόλλησε αυτοκόλλητο; Πωπω.
Οχι θα του καθαρισω το τζαμι να μην εχει σκονες και δεν κολησει καλα το αυτοκλλητο...καλα ειμαστε σοβαροι? Στον παραλογισμο και στην γαιδουρια αυτων που παρκαρουν σα ζωα απανταμε με μια κινηση η οποία καταλύει την εννοια της ιδιοκτησιας και μαλιστα απο ατομα τα οποια δνε μπορεις να ελενξεις? Αν εχουν το μεσο νου ή αν ειναι χειροτερα ζωα ας πουμε? Γιατι μιλατε ρε παιδια για τζαμι? Το λινκ που λεει ο αλλος για uhu κολλα και οτι ΔΕΝ τα κολαει σε τζαμι δεν το διαβασατε?
Λοιπον κοιτα, επειδη μου λειπουν μερικα χιλιαρικακια, πες μου που μενεις. Θα ερθω και θα σου κολλησω αυτοκολλητα, και μετα θα κατσω να τις φαω. Και μετα θα χασεις ΚΑΙ το αυτοκινητο μεταξυ αλλων, οταν θα δικαιολογηθεις ως 'ακουμπησε το αυτοκινητο μου και ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, του κολλησε αυτοκολλητο και το χαλασε'
Και εγω αφου κατσεις και σε σαπισω στο ξυλο, θα σπασω και τους δυο καθρεφτες θα βαλω μεσα την πορτα και θα σπασω και το παρμπριζ, όντως θα εχει πλακα στο δικαστηριο.
Να κρινω απο το nickname σου οτι εισαι και εσυ λεβεντοπαιδο της Κρητης? Απο αυτους που προασπιζουν 'την τιμη τους' πυροβολωντας πισωπλατα αοπλους? Πολυ αγριαδα ρε παιδι μου για το ιερο και οσιο αυτοκινητο σου που μαγαριστηκε απο το αυτοκολλητο (ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙ, το οτι σου δηλωσαν οτι εισαι καραγκιοζης ειναι που σας πειραζει...)
Γενικευοντας ετσι, μου θυμιζεις τους μπατσους που βλεπουν σαξοραλλο και το γραφουν...ε για να εχει σαξοραλλο ειναι καγκουρας, γραψτον.
Τα δικαστήρια δεν δέχονται ότι με το κόλλημα αυτοκόλλητου στο τζάμι, παθαίνει μόνιμη ζημιά το αμάξι. Βγαίνει.
Με το ξεφουσκωμα τον ελαστικων? Με το κολημα με uhu στο αμαξωμα? Ουτε με αυτα?
Ενταξει τοτε να τραβηξουν και μια με το κλειδι στην πορτα γιατι ούτε ετσι παθαινει ΜΟΝΙΜΗ ζημια το αμαξι....μπορεις να πας και να το βαψεις.Μαλλον δεν εκανε κανεις τον κοπο να διαβασει το φορουμ με τα κατορθωματα των πανθηρων.
Και οπως τον κοβω μετα θα τον πυροβολησει στο χαλαρο.
Ο καθενας πράττει αναλογα με τη παιδεία που εχει εισπράξειΕνω το να γραφεις στα @@ σου τη νομιμη αρχη που ειναι υπευθυνη και να αυτοδικεις ειναι το απαυγασμα της δημοκρατιας και του πολιτισμου.
-
Ρε Στελιο, δεν ξερω τι κολλημα εχετε φαει, αλλα το εχετε παραγαμησει με το αυτοκολλητο. Το εχετε αναγαγει σε μεγιστο προβλημα της ελληνικης κοινωνιας επειδη μερικοι αποφασισαν οτι δεν γουσταρουν να τρωνε ολους αυτους τους καφρους στην μαπα. Και μην μου αντιπαραθετεις ως επιχειρημα στο αυτοκολλητο (που δημιουργηθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ για να περναει το μηνυμα χωρις ζημια) το οτι καποιοι δεν μενουν στο αυτοκολλητο αλλα το πανε παραπερα. Ελεος πια...
-
Ε πως ρε φιλε δεν θα στο θεσω σαν επιχειρημα, οταν τους προμηθευεις με τετοια αυτοκολλητα εισαι υπολογος για τις πραξεις τους. Δεν μπορει να δινεις τετοια αυτοκολλητα σε χειροτερα ζωα απο αυτα που πας να βαλεις στον ισιο δρομο.
Για εμενα ειναι τελειως λαθος σαν κινηση, στο φιναλε μπορει να εχω ενα γειτονα που δεν γουσταρω και να του κολαω γαιδαρακια συνεχεια
-
Ναι ρε συ Κώστα. Και αυτό γιατί η διάθεσή τους γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτα όπως και η χρήση τους. Αυτό από μόνο του βάζει εμπόδια και αναιρεί την αρχική ιδέα-χρήση των αυτοκόλλητων. Γιατί αρχικά υποθέτω ήταν μια ομάδα μελών που γνωριζόντουσαν και ενεργούσαν βάσει κάποιων συγκεκριμένων κανόνων. Από τη στιγμή όμως που τα αυτοκόλλητα άρχισαν να διατίθονται free και χωρίς κανέναν έλεγχο στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, τότε αυτό από μόνο του είναι λογικό να προκαλεί τις όποιες αμφιβολίες για την σωστή εφαρμογή και χρήση του μέτρου αυτού.
Άλλο να ήταν ένας επίσημος και οργανωμένος φορέας, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ομάδα μελών που ενεργούν (και υπάρχει ένας υποτυπώδης έστω έλεγχος), και άλλο να καταλήγουν στα χέρια του κάθε πικραμένου και κομπλεξικού. Γιατί για μένα αυτός που ξεσπάει σε ένα άψυχο αντικείμενο (ότι και αν είναι αυτό) για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του, αυτό υποδηλώνει απίστευτο κόμπλεξ. Δες τα παραπάνω παραδείγματα. Είναι πράξεις εκδίκησης και όχι μόνο ένα απλό κόλλημα αυτοκόλλητου.
Έπειτα ρίξε μια ματιά στο φορουμ τους. Κάνουν λες και συναγωνίζονται στο ποιος θα σπάσει το ρεκόρ να κολλήσει τα περισσότερα. Αυτός είναι ο σκοπός του αυτοκόλλητου λοιπόν; Να γυρνάς τις γειτονιές και να τα κολλάς αβέρτα ή για να κάνεις μια επισήμανση-παρατήρηση σε κάποιο ακραίο περισταστικό που θα συναντήσεις;
Δες και πόσοι μπαίνουν και ρίχνουν καντήλια. Ο άλλος γράφει πως παρκάρει κανονικά και χωρίς να παρανομεί, και κάποιος τον έχει ταράξει στα αυτοκόλλητα. Αυτός αμα τον πιάσει τον 'πάνθηρα' στα χέρια του θα φταίει να τον αρχίσει στις γρήγορες;
-
Οπως θα εχετε δει, εγω τοσο καιρο μιλαω για την πραξη και οχι για την ομαδα...
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Όσο για το αυτοκόλλητο, αν σου περισσεύουν δόντια να σου δώσω τη διεύθυνση μου. Έτσι και σε κάνω τσακωτό, θα φτύσεις μπόλικα.
Κάτι περίπου ίδιο αλλά από την αντίθετη πλευρά μου έτυχε εμένα...
Ενας κάφρος είχε παρκάρει σε αναπηρική ράμπα, του κόλλησα αυτοκόλλητο αλλά με είδε από το μπαλκόνι και αμέσως κατέβηκε κάτω τσαμπουκαλεμένος. Μου όρμηξε να με χτυπήσει αλλά τελικά το μετάνιωσε γιατί τον πλάκωσα στα μπουνίδια... -
Κριμα που εχω δικο μου γκαραζ και ο ροπαλο του μπειζμπολ σκουριαζει.
-
Εγώ κουβαλάω και τα γάντια του μπειζμπολ μαζί μου για να πιάνω καλύτερα και να βαράω πιο δυνατά με το μπαστούνι...
-
Το γαντι του μπειζμπολ που ειναι για να πιανεις την μπάλα ΔΕΝ κανει για να κρατας το ροπαλο...επισης δεν βοηθαει οταν προσπαθεις να μαζεψεις δοντια απο το δρομο.
-
Εχεις δίκο...Δεν κάνουν για να πιάνω γερά το μπαστούνι...Αφού είναι καλό μόνο για να πιάνω την μπάλα, θα τον αρπάξω από τα ....μπαλάκια....
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Εχεις δίκο...Δεν κάνουν για να πιάνω γερά το μπαστούνι...Αφού είναι καλό μόνο για να πιάνω την μπάλα, θα τον αρπάξω από τα ....μπαλάκια....Οπως νομιζεις προσεξε ετσι οπως θα τον εχεις πιασει απο τα μπαλακια μην του αρεσει και σου ζητησει και αλλα.....και οπως λεει το ανεκδοτο θα σου πει μετα...ελα παραδεξουτε δεν ερχεσαι για τα παρανομα παρκαρισμενα εδω
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν νομιζω να σε ειπα καπου 'ρε', αν πρόσεξες το κοματι που εχεις κανει quote αναφερεται στον taurus ο οποιος ΔΕΝ ειναι ΑΜΕΑ, οπότε προφανός ΔΕΝ αντιμετοπίζει τον ίδιο κίνδυνο, και για να τελειωνουμε δεν ειμαι με το μερος των ζωων που παρκάρουν παράνομα, αλλα αντιθετως με τους πανθηρες και την όλη κινηση. Μονος σου λες οτι στην γειτονια σου ριχνουν 10 κλησεις και παιρνουν 203 αμαξια οι γερανοι...και τα ζωα ξαναπαρκαρουν παρανομα....δεν βαζουν μυαλο με αυτο....θα βαλουν με το αυτοκολητο του γαιδαρου? ΕΛΕΟΣ δλδ[...]
Όταν λες κάποιον 'ρε' ( ) τι ακριβώς δείχνει δλδ που σε προσέβαλε;
Εν προκειμένω, για να πιστεύει κάποιος ότι η παραβίαση ενός STOP μπορεί να έχει εξίσου (ή και λιγότερο) τραγικά αποτελέσματα με τις κατειλλημένες ράμπες και τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι τυφλός αλλιώς δεν δικαιούται... Μιλάμε για φοβερή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο Με τη λογική αυτή εσύ γιατί λες ζώα αυτούς στη γειτονιά μου; ΑΜΕΑ είσαι εδώ γύρω και σε δυσκόλεψαν;
Τέσπα, εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι πιστεύω πως είναι αποτελεσματικό το σύστημα με τα αυτοκόλλητα. Κάτι άλλο επεσήμανα αλλά τρέχα γύρευε...
Ειρήσθω εν παρόδω όλα αυτά τα ψυχάκια τους 'πάνθηρες' περίμεναν για να βρουν 'ανεξέλεγκτα' αυτοκόλλητα; Δλδ τι παραπάνω βρίσκουν από όσα υπήρχαν και πριν τους 'πάνθηρες'; Εικόνες από το net δεν 'μοιράζουν' που τις τυπώνει καθένας μόνος του;
Και στην τελική αν η 'ανεξέλεγκτη' προσφορά εικόνων που προορίζονται -υποτιθέμενα- για μια κάποια χρήση χαρακτηρίζεται ως αντιδημοκρατική μια που πέφτει στα χέρια ορισμένων οι οποίοι με την όποια κρίση τους ή και εμπάθειά τους καταλήγουν σε ζωώδεις συμπεριφορές, τότε αυτό σε τί διαφέρει με την ανεξέλεγκτη πώληση π.χ. αυτοκινήτων τα οποία μπορεί να πάρει στα χέρια του το κάθε ζώο και να σκοτώσει, να κλείσει δρόμους, να ξερνάει καρκίνο κ.ο.κ.;
Και στις δυο περπτώσεις -κατα τα ειωθώτα- ο μόνος υπεύθυνος για να σταματήσει το υποτιθέμενο ζώο είναι ο μπάτσος. Και το ζώο με το αυτοκόλλητο και το ζώο με το αμάξι.
'Εσείς' λοιπόν γιατί να μην καλέσετε τον μπάτσο -τη 'δημοκρατική' νόμιμη οδό- όταν δείτε τον πάνθηρα, αλλά δικαιούστε να τον σαπίσετε στο ξύλο, ενώ ο πεζός δεν έχει δικαίωμα να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο αλλά υποχρεούται να καλέσει τον μπάτσο; Ο Kacey τουλ. είναι συνεπής στη λογική του.Α ξέχασα, στη μία περίπτωση είναι η δική 'σου' ατομική ιδιοκτησία ενώ στην άλλη χέστηκες γιατί δεν είσαι 'εσύ' που έχεις το πρόβλημα.
[το δεύτερο πρόσωπο είναι 'ποιητική αδεία' και όχι προσωπικό]
-
Εν προκειμένω, για να πιστεύει κάποιος ότι η παραβίαση ενός STOP μπορεί να έχει εξίσου (ή και λιγότερο) τραγικά αποτελέσματα με τις κατειλλημένες ράμπες και τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι τυφλός αλλιώς δεν δικαιούται... Μιλάμε για φοβερή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο Με τη λογική αυτή εσύ γιατί λες ζώα αυτούς στη γειτονιά μου; ΑΜΕΑ είσαι εδώ γύρω και σε δυσκόλεψαν;
Eιναι δυσκολο να καταλαβεις οτι η παραβιαση του στοπ με το να παρκαρει καποιος πανω στο πεζοδρομειο δεν ειναι εξισου επικυνδηνες παραβασεις? Το οτι δεν συμφωνω με τους πανθηρες δεν σημαινει οτι ειμαι με τα ζωα που παρκαρουν οπου να ειναι. Οταν καποιος αρτιμελης μου λεει οτι διατρεχει τον ιδιο κινδηνο απο καποιον που παραβιαζει στοπ και με καποιον που κληνει μια ραμπα ε απλα δεν υπαρχει συνενοηση. Οπως επισης καποιος που παραβιαζει κοκκινο ειναι 2 φορες πιο ζωο απο καποιον που παραβιαζει στοπ κλπ.
Και στην τελική αν η 'ανεξέλεγκτη' προσφορά εικόνων που προορίζονται -υποτιθέμενα- για μια κάποια χρήση χαρακτηρίζεται ως αντιδημοκρατική μια που πέφτει στα χέρια ορισμένων οι οποίοι με την όποια κρίση τους ή και εμπάθειά τους καταλήγουν σε ζωώδεις συμπεριφορές, τότε αυτό σε τί διαφέρει με την ανεξέλεγκτη πώληση π.χ. αυτοκινήτων τα οποία μπορεί να πάρει στα χέρια του το κάθε ζώο και να σκοτώσει, να κλείσει δρόμους, να ξερνάει καρκίνο κ.ο.κ.;
Ψυχακιδες υπαρχουν πολλοι...απλα καποιος τους οργανωσε ή τελος παντων καποιος ξεκινησε κατι με καλο σκοπο και εχουν μπει μεσα ψυχακιδες. Δλδ αν καποιος ξεφουσκοωσει και τα 4 λαστιχα σε ενα αμαξι και αυτο κανει 3-4 ωρες να φυγει απο εκει ποιο το κερδος? Κανενα απλα αυτος θα νιωσει μαγκας και γαμω τους πανθηρες να ουμ.....θα μου πεις εσυ θα πεις ενταξει οι πανθηρες καλα παιδια....απλα ο συγκεκριμενος ειναι μαλακας.
παρτε αλλο ενα λινκ
http://streetpanthers.7.forumer.com/viewtopic.php?t=144
Καποιος λεει οτι του κολησανε αυτοκολητο και ηταν παρκαρισμενος σε ιδιωτικο χωρο. Μερικοι ειπαν οτι πρεπει να γινεται προσεκτικη παροχη των αυτοκολλητων και αλλοι αρχισανε να λενε τα δικα τους......ο αλλος παρακατω για ενα ζωο (εχει οντως δικιο για τον χαρακτηρισμο) λεει βαλτου 10 αυτοκολλητα αφου το ενα που του κολας δεν πιανει....ρε μαγκες τα αυτοκολητα τα γραφουν στα @@ τους....τους μαλακες τους μπατσους γιατι τους πληρωνουμε? Αφου ο συγκεκριμενος παρκαρει καθε μερα πανω στο πεζοδρομειο....το αυτοκολλητο το γραφει στα @@ του....τελικα θελει πολυ μυαλο να σκεφτεις οτι δεν πιανει το κολπακι εμ τα αυτοκολλητα να παρεις τους μπατσους μπας και βαλει μυαλο? Απλα ειναι η αισθηση της εξουσιας που καυλαωνει τους Ελληναρες, του εβαλα και σημερα αυτοκολητο του ζωο....λες και του εκοψε κληση ας πουμε!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ειρήσθω εν παρόδω όλα αυτά τα ψυχάκια τους 'πάνθηρες' περίμεναν για να βρουν 'ανεξέλεγκτα' αυτοκόλλητα; Δλδ τι παραπάνω βρίσκουν από όσα υπήρχαν και πριν τους 'πάνθηρες'; Εικόνες από το net δεν 'μοιράζουν' που τις τυπώνει καθένας μόνος του;
Μα τωρα υπάρχει άλλοθι και ηθική υποστηριξη.Οτι καλύτερο μπορούσε να συμβει στον καθε κομπλεξικο για να δικαιολογησει τις πραξεις του και να γινει και πρωτος μαγκας.Κοιτα τα θρεντ που εστειλε ο ραταπλάν,και δες πώς κοκορευονται εκδηλώνοντας τη χαρα του να το κανουνε υποστηριζομενοι
Ειναι αλλο να το κανουν νοιώθοντας κυνηγημενοι και άλλο να το κανουν επιβραβευόμενοι απο την ίδια τους την 'κλίκα' εστω,που ο ενας συγχαιρει τον άλλον (και μετα τα πιστευουν)Και στις δυο περπτώσεις -κατα τα ειωθώτα- ο μόνος υπεύθυνος για να σταματήσει το υποτιθέμενο ζώο είναι ο μπάτσος. Και το ζώο με το αυτοκόλλητο και το ζώο με το αμάξι.
'Εσείς' λοιπόν γιατί να μην καλέσετε τον μπάτσο -τη 'δημοκρατική' νόμιμη οδό- όταν δείτε τον πάνθηρα, αλλά δικαιούστε να τον σαπίσετε στο ξύλο, ενώ ο πεζός δεν έχει δικαίωμα να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο αλλά υποχρεούται να καλέσει τον μπάτσο; Ο Kacey τουλ. είναι συνεπής στη λογική του.Σε περίπτωση που στραφει μια δραση αποκλειστικά απέναντι σε εσενα (σου βαλουν το αυτοκόλλητο) το θεμα γίνεται προσωπικο.
Εκτος αυτού,το να καλέσεις την αστυνομια χωρις να υπάρχει τρόπος να βρεθει ο 'γενναίος' 'πάνθηρας' που σου κόλλησε το γαιδούρι ειναι αχρηστο.
Γι'αυτο λέω πώς δεν υπάρχει δημοκρατική αντίδραση στη δραση μιας ομάδας κρυμμένων τιμωρων.Αυτοί 'τιμωρούν' και εξαφανιζονται χωρις να κινδυνευουν να λογοδοτησουν πουθενα.
Σε αντιθεση με το παρκαρισμενο όχημα,που μπορει να ερθει η τροχαια και να τιμωρησει εκεινη. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μα τωρα υπάρχει άλλοθι και ηθική υποστηριξη.Οτι καλύτερο μπορούσε να συμβει στον καθε κομπλεξικο για να δικαιολογησει τις πραξεις του και να γινει και πρωτος μαγκας[...]
Στο βαθμό που η πράξη γίνεται ως αλητεία, είμαι βέβαιος πως την ίδια επιβράβευση και μαγκιά νιώθουν όταν χαρακώνουν με ένα κλειδί, όταν στραβώνουν ένα καθαριστήρα, όταν ξεριζώνουν ένα καθρέφτη κ.ο.κ. Άσε που το περί κυνηγημενου ή μη λειτουργεί και αντίστροφα. Η παρεΐστικη επιβράβευση της αλητείας στους ανάλογους κύκλους και ηλικίες δεν νομίζω να ψάχνει ή να ενιδαφέρεται για ηθική επιχειρηματολογία.
Σε περίπτωση που στραφει μια δραση αποκλειστικά απέναντι σε εσενα (σου βαλουν το αυτοκόλλητο) το θεμα γίνεται προσωπικο[...]
Εκεί είναι η ουσία και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Στο ότι 'προσωπικό' γίνεται το θέμα μόνο όταν στρέφεται (έστω δυνητικά) κατά της ατομικής μου ιδιοκτησίας.
Γιατί να είμαι τόσο ακοινώνητος ώστε να μην νιώθω προσωπική τη βλάβη από τις κατειλλημένες ράμπες; Γιατί δεν νιώθω καμιά σύνδεση με τις ομάδες που πλήτονται.
Γιατί νιώθω ότι στρέφεται αποκλειστικά σε μένα μια 'επίθεση' κατά της περιουσίας μου;
Γιατί νιώθω ότι ο πλούτος μου δεν αφορά και δεν σχετίζεται με την κοινωνία αλλά με εμένα και μόνο εμένα.Αυτό έγραψα στο πρώτο post και καλά απάντησες. Αλλά δυστυχώς με λανθασμένα κριτήρια ό,τι και να πούμε εξίσου αληθινό θα είναι (μαθηματικά μιλώντας). Αληθινό, αλλά αδιάφορο.
Εκτος αυτού,το να καλέσεις την αστυνομια χωρις να υπάρχει τρόπος να βρεθει ο 'γενναίος' 'πάνθηρας' που σου κόλλησε το γαιδούρι ειναι αχρηστο[...]
Θεωρητικά υπάρχει τρόπος. Ο ίδιος του να βρεθεί ο δράστης του οποιοδήποτε μη αυτόφωρου εγκλήματος.
Αν είναι στο πρακτικό το ζήτημα, της αποτελεσματικότητας της νομίμου οδού, αντιστρέφεται αυτόματα το επιχειρήμα καθότι και οι συνεχείς καταγγελίες εξίσου άχρηστες είναι αφού κι αυτές δεν αλλάζουν κάτι (παράδειγμα της γειτονιάς μου). Αν νομιμοποιείς εσύ μια 'αυτοδικία' έναντι της ανικανότητας της νομίμου οδού, τότε έτσι μπορεί να κάνει και ο 'πάνθηρας'. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο βαθμό που η πράξη γίνεται ως αλητεία, είμαι βέβαιος πως την ίδια επιβράβευση και μαγκιά νιώθουν όταν χαρακώνουν με ένα κλειδί, όταν στραβώνουν ένα καθαριστήρα, όταν ξεριζώνουν ένα καθρέφτη κ.ο.κ. Άσε που το περί κυνηγημενου ή μη λειτουργεί και αντίστροφα. Η παρεΐστικη επιβράβευση της αλητείας στους ανάλογους κύκλους και ηλικίες δεν νομίζω να ψάχνει ή να ενιδαφέρεται για ηθική επιχειρηματολογία.
Να όμως που τωρα εμφανιζονται να καμαρωνουν τις πραξεις τους στο διαδύκτιο.Πές μου εσυ,γιατί όχι μεχρι σημερα;Γιατι στο φόρουμ των 'πανθηρων';Διότι εκει υπάρχει στηριξη (ή έστω προσπάθεια για την ανευρεση στηριξης) και αίσθηση ηθικής επιβράβευσης.
Εκεί είναι η ουσία και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Στο ότι 'προσωπικό' γίνεται το θέμα μόνο όταν στρέφεται (έστω δυνητικά) κατά της ατομικής μου ιδιοκτησίας.
Γιατί να είμαι τόσο ακοινώνητος ώστε να μην νιώθω προσωπική τη βλάβη από τις κατειλλημένες ράμπες; Γιατί δεν νιώθω καμιά σύνδεση με τις ομάδες που πλήτονται.
Γιατί νιώθω ότι στρέφεται αποκλειστικά σε μένα μια 'επίθεση' κατά της περιουσίας μου;
Γιατί νιώθω ότι ο πλούτος μου δεν αφορά και δεν σχετίζεται με την κοινωνία αλλά με εμένα και μόνο εμένα.Αυτό έγραψα στο πρώτο post και καλά απάντησες. Αλλά δυστυχώς με λανθασμένα κριτήρια ό,τι και να πούμε εξίσου αληθινό θα είναι (μαθηματικά μιλώντας). Αληθινό, αλλά αδιάφορο.
Δυστυχως,εφ'όσων η περιουσία μας δεν έπεσε απο τον ουρανο αλλα παλαιψαμε για να την αποκτησουμε (κατω απο το συστημα που ορίζει τις ζωές μας),αρα,το μονο που μπορούμε να κανουμε οταν καποιος την απειλει ειναι να την προστατεψουμε.
Οι κατηλλειμενες ραμπες (κ.λ.π) δεν ειναι προσωπικες επιθεσεις.Ειναι επιθεσεις κατα ενος ευρύτερου κοινωνικου συνόλου,το οποίο θα επρεπε να αντιδρασει και αυτο συνολικά.Με τρόπο που θα ελέγχεται και αυτός συνολικά.Οπως όλες οι πραξεις μας ελέγχονται απο κρατικες (αποδεκτες απο κοινού) υπηρεσίες,έτσι και αυτοΘεωρητικά υπάρχει τρόπος. Ο ίδιος του να βρεθεί ο δράστης του οποιοδήποτε μη αυτόφωρου εγκλήματος.
Αν είναι στο πρακτικό το ζήτημα, της αποτελεσματικότητας της νομίμου οδού, αντιστρέφεται αυτόματα το επιχειρήμα καθότι και οι συνεχείς καταγγελίες εξίσου άχρηστες είναι αφού κι αυτές δεν αλλάζουν κάτι (παράδειγμα της γειτονιάς μου). Αν νομιμοποιείς εσύ μια 'αυτοδικία' έναντι της ανικανότητας της νομίμου οδού, τότε έτσι μπορεί να κάνει και ο 'πάνθηρας'.Δεν υπάρχει κανενας τροπος να βρεθει,διότι η πραξη ειναι κρυφη.
Και να ξαναπώ ότι,η αυτοδικία όταν υπάρχει προσωπικη επίθεση εναντίον σου ειναι ενστικτωδης πραξη άμυνας,και όχι μια πραξη που γινεται κατόπιν οργανωμενου σχεδίου.Μην τα μπερδεύεις αυτα τα δυο.Ο μεν καλειται να αντιδρασει για να υπερασπίσει την περιουσία του,ενω ο άλλος εχει στησει επιχειρηση τυπώματος αυτοκολλήτων και τα κουβαλάει μαζι του.Αρα,για την τελική πραξη της αυτοκόλλησης,έχει προηγηθει σκέψη και οργανωση.Είναι έτοιμος ο 'πάνθηρας' να τιμωρησει όποιον του κατεβει*,και όχι όποιον του επιτεθηκε προσωπικα.
*Το θεμα αυτο ειναι που με απασχολει περισσότερο,διότι όλοι μας μπορει να γινουμε θυματα ενός ηλιθίου που γουσταρει να κολλάει παπαριές (ή να προχωρησει παραπέρα-κοιταξτε τα θρεντ),και στη θεση του θυματος μπορει να βρεθειτε και εσεις.Παρ'όλα αυτα,ούτε το σχολίασε κανενας άλλος.
Φιλοσοφικά μιλώντας (mjacob) η αδιαφορία όλων μας στους δημοκρατικούς θεσμους/υποχρεώσεις/δικαιώματα και η προσπάθεια να δικαιολογησουμε την 'εξτρα' αστυνόμευση απο παρα-αστυνομικές μοναδες (αμφιβόλου ηθικής ή και νοημοσυνης)τις οποίες ηθικά στηρίζουμε εμεις οι ίδιοι (για τους 'πάνθηρες' μιλάω),μόνο επικίνδυνη μου φαινεται.
Πιστευω οτι θα σκαψουμε μόνοι μας τον λάκο μας. -
στη βάση αυτού που έγραψες Hunter αρχή αρχή (στην απάντησή σου προς εμένα εννοώ) νομίζω πως σκαμμένο τον έχουμε το λάκο καιρό τώρα !
Και οι πάνθηρες, και τα ζώα και όλα αυτά εκφάνσεις του ίδιου προβλήματος είναι...
-
viewtopic.php?p=1201639#p1201639
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα,
κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι
πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν
παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα.
Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους.
Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για
παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την
τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του.Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε. Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε 'υπερπολίτης' και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας
ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος.
Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως
δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους.
** Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροϊδία, παρά τα πρόστιμα.**
Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή
νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν
νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.
Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα
βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε.. 700.000 γυναίκες
γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν
γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο;
Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι
έπρεπε τελικά.Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί
που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του
γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή.Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο
δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του
υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν
παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλος,
προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε
κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το
αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.
Όχι, δεν είναιπαραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της
Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος,
ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα.
Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις
να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο
έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.
Όλο το άρθρο και τα αποτελέσματα των
πρακτικών του σε νούμερα, εδώ:
http://www.hno.harvard.edu/gazette/2004/03.11/01-mockus.html
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)