-
Γρηγόρη.....με το ιδιο τρόπο που ευθυγραμμίζουν τώρα το αμάξι προς τον τοίχο....απλώς θα χρειαστούν 2 γραμμές μεταφοράς αντι μίας......είναι πάρα πολυ εύκολο........(δές το βίντεο) με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα μπορούν να τα κάνουν αυτα με ακρίβεια χιλιοστού.........απο πότε οι εξομοιώσεις ειναι πιο αξιόπιστες απο την πραγματικότητα?......... τα ατυχήματα που γίνονται στους δρόμους γίνονται με εξομοίωση?...... αν ήθελαν πραγματικά να μας δείξουν πόσα απιδια πιάνει ο σάκος θά έπρεπε να καταργήσουν τις εξομοιώσεις και να αρχίσουν τα πραγματικά κράς τεστ........το βίντεο που βάζω παρακάτω επειδή ειναι πραγματικό και όχι εξομοίωση με πείθει.....γιατί είναι ένα πραγματικό πλαγιομετωπικό τρακάρισμα και όχι μια εξομοίωση. Εδω φαίνεται η καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο θέμα της ασφάλειας αλλα δέν φτάνει μόνο αυτό. Στον δρόμο κυκλοφορούν αυτοκίνητα διαφορετικών όγκων, κιλών με διαφορετικό ύψος κ.α.
τα περισσότερα σαβλάκια έχουν πάρει 4 αστέρια αλλα ενδεχομένως τα 4 αστέρια του RAV4 (πχ) να είναι αρκετά σε περίπτωση σύγκρουσης με ένα fiat500 που έχει 5 αστέρια?.....πολλοί λένε οτι αγοράζουν SUV γιατι είναι ογκώδη και οτι οδηγώντας ένα τέτοιο αμάξι νιώθουν ασφάλεια.....είναι αλήθεια?.....αν ναι.....ας μας το δείξουν.......νομίζω οτι έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε πια είναι τα πραγματικά ασφαλή αυτοκίνητα σε σχέση με την πραγματικότητα των δρόμων. Ενα fiat 500 είναι 5 αστέρων αλλα κάτω απο ποιές συνθήκες?......της κατηγορίας του? (σούπεμίνι)......και άν συγκρουστεί με μικρομεσαίο?.....τα 5 γίνονται 4?......κι’άν συγκρουστεί με μεγάλο?.......τα 5 γίνονται 3?.......κι’άν συγκρουστεί με SUV?.......τα 5 γίνονται 2?.......ισχύει κάτι απόλα αυτά?........δέν έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε?
Youtube Video -
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Γρηγόρη.....με το ιδιο τρόπο που ευθυγραμμίζουν τώρα το αμάξι προς τον τοίχο....απλώς θα χρειαστούν 2 γραμμές μεταφοράς αντι μίας......είναι πάρα πολυ εύκολο........(δές το βίντεο) με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα μπορούν να τα κάνουν αυτα με ακρίβεια χιλιοστού.........απο πότε οι εξομοιώσεις ειναι πιο αξιόπιστες απο την πραγματικότητα?......... τα ατυχήματα που γίνονται στους δρόμους γίνονται με εξομοίωση?...... αν ήθελαν πραγματικά να μας δείξουν πόσα απιδια πιάνει ο σάκος θά έπρεπε να καταργήσουν τις εξομοιώσεις και να αρχίσουν τα πραγματικά κράς τεστ........το βίντεο που βάζω παρακάτω επειδή ειναι πραγματικό και όχι εξομοίωση με πείθει.....γιατί είναι ένα πραγματικό πλαγιομετωπικό τρακάρισμα και όχι μια εξομοίωση. Εδω φαίνεται η καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο θέμα της ασφάλειας αλλα δέν φτάνει μόνο αυτό. Στον δρόμο κυκλοφορούν αυτοκίνητα διαφορετικών όγκων, κιλών με διαφορετικό ύψος κ.α.
τα περισσότερα σαβλάκια έχουν πάρει 4 αστέρια αλλα ενδεχομένως τα 4 αστέρια του RAV4 (πχ) να είναι αρκετά σε περίπτωση σύγκρουσης με ένα fiat500 που έχει 5 αστέρια?.....πολλοί λένε οτι αγοράζουν SUV γιατι είναι ογκώδη και οτι οδηγώντας ένα τέτοιο αμάξι νιώθουν ασφάλεια.....είναι αλήθεια?.....αν ναι.....ας μας το δείξουν.......νομίζω οτι έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε πια είναι τα πραγματικά ασφαλή αυτοκίνητα σε σχέση με την πραγματικότητα των δρόμων. Ενα fiat 500 είναι 5 αστέρων αλλα κάτω απο ποιές συνθήκες?......της κατηγορίας του? (σούπεμίνι)......και άν συγκρουστεί με μικρομεσαίο?.....τα 5 γίνονται 4?......κι’άν συγκρουστεί με μεγάλο?.......τα 5 γίνονται 3?.......κι’άν συγκρουστεί με SUV?.......τα 5 γίνονται 2?.......ισχύει κάτι απόλα αυτά?........δέν έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε?
Youtube VideoΟσο δεν διαβαζεις τα resources του Ncap θα συνεχιζεις να λες αστοχα πραγματα... εισαι foul all the way...
Οι συνθηκες τις οποιες επελεξαν να διεξαγουν crash test, ειδικα η πλαγιομετωπικη, ειναι απο τα χειροτερα ειδη ατυχηματων που μπορουν να σου κατσουν. Ουτε το ειδος, ουτε η ταχυτητα, ουτε αλλες παραμετροι των crash test επιλεχτηκαν τυχαια... επειδη ετσι τους την καρφωσε ενα πρωι.
Κατσε και διαβασε... γιατι δημιουργεις λανθασμενες εντυπωσεις και σε τριτους.
-
andykar, και αν συγκρουστεί με αεροπλάνο, τι γίνεται;
Πέρα από την πλάκα, κάτσε και διάβασε το faq που έχουν στην σελίδα τους. Θα καταλάβεις πολλά πράγματα, θα βοηθήσεις περισσότερο την συζήτηση, και σίγουρα θα βρεις καλύτερα επιχειρήματα για να στηρίξεις τις θέσεις σου.
-
Ναι ρε παιδιά δεν γίνεται να τρακάρουμε τα αμάξια μεταξύ τους. Καταρχάς θα χρειαστούμε κάμποσα φανταστικομμύρια για να τρακάρουμε όλα τα μοντέλα μεταξύ τους (ο αριθμός τους νομίζω θα είναι το παραγοντικό του αριθμού των μοντέλων!!!!) Αφετέρου δε θα δώσουμε πάτημα στους σουβίστες για να σκοτώνουν με τη βούλα κόσμο όταν ταυτόχρονα δεν θα είναι ασφαλείς οι ίδιοι σε σταθερά εμπόδια (παραδόξως είναι λίγα τα 5άστερα σουβ και στατιστικές έρευνες στην αμερική λένε ότι τα σουβ δεν είναι ότι πιο ασφαλές μπορείς να έχεις)
**Είπαμε άν θέλεις να έχεις ασφαλές αμάξι μεταξύ συγκρούσεων οχημάτων βάλε πέντε σακιά πατάτες στο καπώ του οχήματος σου με τρόπο που να μην σου κρύβουν την ορατότητα. **
-
Κατ αρχήν δέν μιλάμε εδω για υποστήριξη θέσεων με επιχειρήματα κτλ.....μιλάμε για απορίες.......τα πιο πάνω που έγραψα είναι ερωτηματα που ψάχνουν απάντηση και όχι θέσεις που ψάχνουν τεκμηρίωση. τα έχω διαβάσει αυτά που λέτε και δέν αμφισβητώ τα συμπεράσματα τους. σαφεστατα και μου δίνουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Ειναι κακό όμως που θέλω να τα βλέπω αντι να τα διαβάζω?
Πως να το κάνουμε είμαι οπτικός τύπος.
Για μένα ειναι πιο πειστικά αυτα τα τέστ car to car παρα η εξομοίωση στον τοίχο και τα ψυχρά λόγια σε μιά κόλα χαρτι.
Εχω δεί τεστ της ρενώ με το σενίκ και το κλιό......αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας που τα τέσταραν για να δουν τι γίνεται. Το ιδιο και η μερσεντες με το σμάρτ και μια Ε. Το βλέπεις και το φχαριστιέσαι ρε παιδί μου........είναι πιο πειστικό απο ένα ξερό μπάμ στον τοίχο. Καταρρίπτονται κάποιοι μύθοι και φυσικά άλλο είναι να στο λένε και άλλο να το βλέπεις.
Δέν καταλαβαίνω λοιπον που είναι το κακό σε αυτό που λέω.......γιατι να μη βλέπουμε περισσότερα τέτοια τεστ? -
Είναι απλό! Μπορεί να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να ενισχύσουν την αγορά επικίνδυνων για τους άλλους οχημάτων!!!
(καλά έχουμε καραβγεί όφ τόπικ)
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ναι ρε παιδιά δεν γίνεται να τρακάρουμε τα αμάξια μεταξύ τους. Καταρχάς θα χρειαστούμε κάμποσα φανταστικομμύρια για να τρακάρουμε όλα τα μοντέλα μεταξύ τους (ο αριθμός τους νομίζω θα είναι το παραγοντικό του αριθμού των μοντέλων!!!!) Αφετέρου δε θα δώσουμε πάτημα στους σουβίστες για να σκοτώνουν με τη βούλα κόσμο όταν ταυτόχρονα δεν θα είναι ασφαλείς οι ίδιοι σε σταθερά εμπόδια (παραδόξως είναι λίγα τα 5άστερα σουβ και στατιστικές έρευνες στην αμερική λένε ότι τα σουβ δεν είναι ότι πιο ασφαλές μπορείς να έχεις)**Είπαμε άν θέλεις να έχεις ασφαλές αμάξι μεταξύ συγκρούσεων οχημάτων βάλε πέντε σακιά πατάτες στο καπώ του οχήματος σου με τρόπο που να μην σου κρύβουν την ορατότητα. **
που ειναι λοιπον το κακο στο να δουμε ενα σμάρτ να σκάει επάνω σε ενα RAV4?.......εγω πιστευω οτι θα δούμε πολλά πράγματα......
-
που ειναι λοιπον το κακο στο να δουμε ενα σμάρτ να σκάει επάνω σε ενα RAV4?.......εγω πιστευω οτι θα δούμε πολλά πράγματα......
Δεν υπαρχει κανενα κακο... απλα συγκρινεις πατατες με τουλιπες... Εχει ενδιαφερον να δεις κατι τετοιο αλλα καθαρα ακαδημαικα, μιας και ειναι σιγουρο πως το RAV4 θα υπερτερει. Τα μεγεθη των 2 αυτοκινητων διαφερουν κατα πολυ...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν υπαρχει κανενα κακο... απλα συγκρινεις πατατες με τουλιπες... Εχει ενδιαφερον να δεις κατι τετοιο αλλα καθαρα ακαδημαικα, μιας και ειναι σιγουρο πως το RAV4 θα υπερτερει. Τα μεγεθη των 2 αυτοκινητων διαφερουν κατα πολυ...
+1 Απλα θα συμβει το αυτονοητο..
@andykar [Ευφανταστο παραδειγμα Mode on].. Για να καταλαβεις πιο ευκολα τι συμβαινει, φαντασου οτι θες να καρφωσεις κατι στον τοιχο, αν παρεις το σφυρι θα δωσεις μια στο καρφι και θα μπει 1mm στον τοιχο(πχ) Αν παρεις την βαρια θα μπει 5mm μεσα.. Με πιανεις?
(το παραδειγμα ειναι εντελως ακυρο αλλα τεσπα )
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ενα τέτοιο κράς τεστ δέν ονομάζεται συγκριτικό.......
Μπορούν να βγουν όμως συμπεράσματα όπως πχ για το πώς συμπεριφέρεται ενα σούπερ μίνι απέναντι σε ένα ογκώδες σάβ η το αντίθετο....δηλαδή πως ένα ογκώδες σάβ συμπεριφέρεται απέναντι σε μια σκατουλα τύπου σμάρτ.......θα την λιώσει?......η θα συμπεριφερθεί έτσι ώστε εκτός απο την ασφάλεια των δικών του επιβατών να δίνει προσοχή και στην ασφάλεια των απέναντι?.....κάτι σαν το pedestrian test δηλαδή αλλα αντί για πεζούς .......με αυτοκίνητα.......δύσκολο μεν αλλα και τα συμπεράσματα ..... συμπεράσματα. Πάντως το σμάρτ συμπεριφέρθηκε άψογα απέναντι στην Eclass ....... το ίδιο και αυτή προς το σμάρτ......απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της κινητικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι επιβάτες του σμαρτ (οι κούκλες δηλαδή) να βγουν με λίγα κιτρινάκια (τίποτα δηλαδή). Ε....οπως και να το κάνουμε είναι ενα καλό τεστάκι απο το οποίο βγήκαν κάποια συμπερασματα. Εγω θα ήθελα να το δώ και με ένα σαβλάκι......δέν κακό....δέν κακό..... -
Εγώ θυμάμαι και ένα χάρο φονιά με το όνομα fiat croma.
αν λές για το 1, αυτο σταματησε το 1996 οποτε δέν έχουμε κράς τεστ απο αυτο.
.Δεν έχεις ΕΣΥ , το auto motor und sport εκείνης της εποχής το είχε δοκιμάσει. Πάτωσε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα και οι μειωμένες πωλήσεις το εξαφάνησαν ώσπου οι Ιταλοί αποφάσισαν οτι το γεγονός ξεχάστηκε αφού πέρασε αρκετός καιρός και τόλμησαν να το αναστήσουν.
-
Ε.....συγνωμη να κανω μια ερωτηση;Εδω ειναι το forum για το ceed;
-
Ο χρήστης sakis_m έγραψε:
Ε.....συγνωμη να κανω μια ερωτηση;Εδω ειναι το forum για το ceed;Ναι βρε!!Μην φοβασαι,περνα μεσα!!!
-
Ο χρήστης sakis_m έγραψε:
Ε.....συγνωμη να κανω μια ερωτηση;Εδω ειναι το forum για το ceed;Καλά είσαι τρελός????
Εδώ αναλύουμε παθητικές ασφάλειες, αστέρια και αστεράκια, δημιουργήματα της ιταλικής βιομηχανίας και εσύ έρχεσαι να μας μιλήσεις για το σίντ σου?
Είσαι τελείως οφ τόπικ!!!!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ε.....συγνωμη να κανω μια ερωτηση;Εδω ειναι το forum για το ceed;
Καλά είσαι τρελός????
Εδώ αναλύουμε παθητικές ασφάλειες, αστέρια και αστεράκια, δημιουργήματα της ιταλικής βιομηχανίας και εσύ έρχεσαι να μας μιλήσεις για το σίντ σου?
Είσαι τελείως οφ τόπικ!!!!
-
το καναν οικο ανοχης παλι!!!
-
Μα για την ΚΙΑ δε μιλαμε;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μα για την ΚΙΑ δε μιλαμε;Καλό
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μα για την ΚΙΑ δε μιλαμε;πιο πολλα posts βλεπω για αλλα θεματα παρα για το ceed
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
Μα για την ΚΙΑ δε μιλαμε;
πιο πολλα posts βλεπω για αλλα θεματα παρα για το ceed
ε....αφου το έφερε η κουβέντα ........ τι να κανουμε?:whistlink:
ετσι είναι οι συζητησεις......ξεκινάς για το βουνο και καταλήγεις στη θάλασσα.
Kia Cee'd 2007