-
ακόμη και τα τελευταίας γενιάς, θέλουν σεβασμό τόσο στη χρήση,
μπορεις φιλε μου να το κανεις πιο λιανα το συγκεκριμενο??2 τουρμπο αυτοκινητα ειχα και εχω μεχρι στιγμης και καταλαβαινω νομιζω τι θελεις να πεις,αλλα εξηγησε μου και εσυ μηπως δεν ξερω κατι ζεσταμα,αρχη και κρυωμα στο τελος πχ??εγκληματουν οποιοι δεν το κανουν αυτο σε κινητηρα τουρμπο...ζεσταμα βεβαια στην αρχη εγκληματει ο καθενας σε οποιοδηποτε ειδος κινητηρα!
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
ακόμη και τα τελευταίας γενιάς, θέλουν σεβασμό τόσο στη χρήση,
μπορεις φιλε μου να το κανεις πιο λιανα το συγκεκριμενο??2 τουρμπο αυτοκινητα ειχα και εχω μεχρι στιγμης και καταλαβαινω νομιζω τι θελεις να πεις,αλλα εξηγησε μου και εσυ μηπως δεν ξερω κατι ζεσταμα,αρχη και κρυωμα στο τελος πχ??εγκληματουν οποιοι δεν το κανουν αυτο σε κινητηρα τουρμπο...ζεσταμα βεβαια στην αρχη εγκληματει ο καθενας σε οποιοδηποτε ειδος κινητηρα!
Αυτό που λες εννοώ, ακριβώς. Στους 10 οδηγούς τούρμπο, πόσοι νομίζεις ότι το κάνουν; Αν δε το τούρμπο λέγεται Cooper S, το ποσοστό αυξάνεται δραματικά
@ andykar: ναι, είπες κάτι διαφορετικό: ότι οι μικροί τούρμπο κινητήρες σπάνε πιο εύκολα από τους μεγάλους. Το οποίο φυσικά είναι λάθος. Πιο εύκολα σπάει ο κινητήρας που δεν μεταχειρίζεται σωστά ή αυτός που έχει κατασκευαστικό λάθος. Τα κυβικά δεν παίζουν ΚΑΝΕΝΑ ρόλο. Τέσπα, είμαστε οφτόπικ.
-
Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα με την δέουσα προσοχή θα δείς οτι λέμε ακριβώς τα ίδια:iconcool: . Εσυ απο όλο το κείμενο που έγραψα κράτησες μόνο δυο τρείς λέξεις και έβγαλες λάθος συμπεράσματα. Η κεντρική ιδέα (όπως λέγαμε στο σχολείο παλιά) των όσων έγραψα πιο πάνω είναι οτι ένα 1400άρι υπερτροφοδοτούμενο συνολάκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GT και γι’αυτό δέν μπορούμε να του συμπεριφερόμαστε όπως σε ένα πραγματικό 2λιτρο GT (πχ. S3) γιατι πολύ απλά θα το ΤΙΓΑΝΙΣΕΙΣ (όπως λέω εγώ). Αν εσυ τώρα επιμένεις να μου συγκρίνεις ένα punto t-jet 1.4 με 120 άλογα με ένα s3 2λιτρο με 265 άλογα τότε βάλε τα δύο αυτα αυτοκίνητα να κάνουν την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με επιστροφή και χωρίς να σηκωθεί το πόδι απο το γκάζι:whistlink: με 180 σταθερά (αυτο σημαίνει GT φίλε μου) και όταν επιστρέψουν τότε θα έχεις σαφή δείγματα για το πόσο μπορείς να πιέσεις το ένα και πόσο το άλλο. Για το S3 αυτό το ταξίδι είναι βούτυρο στο ψωμί του ενώ για το punto ενα τέτοιο ταξίδι και με αυτούς τους ρυθμούς απλώς ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ. Εξακολουθούμε όμως να είμαστε εκτός θέματος γι’αυτό ας επανέλθουμε εντός η ας μεταφέρουμε το θέμα αλλού.
-
kai Ποιος σου ειπε οτι δε προβλεπεται????
δηλαδη αν παρεις γκολφ gt και ανεβεις με 200 γερμανια θα σπασει 3 φορες στο δρομο???ενα μαμα αυτοκινητο ειναι τοσο καλα μελετημενο και τεσταρισμενο που δε σπαει ετσι για πλακα.......
ερωτηση στο θεμα μας.
το 1.6 ποτε ερχεται?
το εχει οδηγησει κανεις?
λενε οτι η διαφορα στα αλογα δεν αξιζει τα λεφτα της σε σχεση με το 1.4 -
to 1.6 εχει ερθει και το εχει παρει συγγενικο μου προσωπο εδω και δυο εβδομαδες~~ομως επειδη το pdi δεν ηταν προσεκτικο και γενικοτερα στην προετοιμασια του αυτοκινητου,το αμαξι δεν ειχε σταγονα λαδι και εμεινε στον δρομο μετα απο 60 χλμ!αμαξι 3 ωρων!
παει για αλλαγη μηχανης τωρα... -
to 1.6 εχει ερθει και το εχει παρει συγγενικο μου προσωπο εδω και δυο εβδομαδες~~ομως επειδη το pdi δεν ηταν προσεκτικο και γενικοτερα στην προετοιμασια του αυτοκινητου,το αμαξι δεν ειχε σταγονα λαδι και εμεινε στον δρομο μετα απο 60 χλμ!αμαξι 3 ωρων!
παει για αλλαγη μηχανης τωρα...απίστευτο!!!!!
-
παει για αλλαγη μηχανης τωρα...δέν γίνονται αυτά τα πράμματα:rant: .......έρε καντεμιά κρίμα το αμάξι
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
παει για αλλαγη μηχανης τωρα...δέν γίνονται αυτά τα πράμματα:rant: .......έρε καντεμιά κρίμα το αμάξι
**Η αλλαγή μηχανής σε ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μοντέλο είναι μια άσκηση θάρρους
από μόνη της. ** Οι μηχανικοί που θα ασχοληθούν, θα αποκτήσουν
εμπειρία μηνών σε χρόνο dt (άντε μια μέρα ή δύο). -
Δεν μπορεί να αξιώσει αντικατάσταση ολόκληρου του οχήματος; Μιλάμε για αυτοκίνητο ΗΜΕΡΑΣ (ούτε αυγό να ήταν!) με 60km στο οδόμετρο! Μόνο η ψυχική οδύνη φτάνει!
-
Εδώ όμως θα το παίξω και λίγο δικηγόρος του διαβόλου.
Ερώτηση 1. πώς διένυσε 60 χιλιόμετρα χωρίς λάδι?:whistlink:
Απο τα πρώτα 1-2 χιλιόμετρα κανονικά θα έπρεπε να είχε χτυπήσει κόκκινα.Ερώτηση 2. δέν άναβε η σχετική ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού?:hmmm:
Λίγο περίεργα μου ακούγονται τώρα που το ξανασκέφτομαι.
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Εδώ όμως θα το παίξω και λίγο δικηγόρος του διαβόλου.Ερώτηση 1. πώς διένυσε 60 χιλιόμετρα χωρίς λάδι?:whistlink:
Απο τα πρώτα 1-2 χιλιόμετρα κανονικά θα έπρεπε να είχε χτυπήσει κόκκινα.Ερώτηση 2. δέν άναβε η σχετική ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού?:hmmm:
-
ειναι εφικτο να τα γραψεις αυτα τα χλμ. Ο κινητηρας δεν ειναι απο βουτυρο. Εχει αντοχες και μπορει να λειτουργησει για καποια ωρα χωρις λαδι προτου καταστραφει. Τετοιες προδιαγραφες αντοχης για λειτουργια χωρις λαδι (30-45 λεπτα) υπαρχουν στην βιομηχανια αλλα οχι σε εφαρμογες αμαξιων. Απλα αντεξε λοιπον... δεν μου φαινεται απιθανο.
-
αυτες οι ενδειξεις καμια φορα λειτουργουν αφου επελθει η ζημια....
-
-
Η ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού ανάβει απο την ώρα που θα βάλουμε το κλειδί και δώσουμε ρεύμα.
Αφού βάλουμε μπρός την μηχανή μετά απο 1-2 δευτερόλεπτα σβήνει.
Αυτό θέλω να πώ.........πώς έσβησε η ένδειξη αφού δέν υπήρχε λάδι?
το λαμπάκι θα έπρεπε να ήταν αναμμένο συνέχεια.
Anyway αλλού θέλω να το πάω αλλά ........ άστο καλύτερα:whistlink: .........
πάμε στο θέμα μας γιατι πάλι εκτός βγήκαμε -
'Ω... τι ωραίο λαμπάκι είναι αυτό; Αλλά γιατί είναι κόκκινο; Καμιά ένδειξη θα είναι, ας το προσέξω αν σβήσει..'
-
Ερώτηση 1. πώς διένυσε 60 χιλιόμετρα χωρίς λάδι?
Απο τα πρώτα 1-2 χιλιόμετρα κανονικά θα έπρεπε να είχε χτυπήσει κόκκινα.Ερώτηση 2. δέν άναβε η σχετική ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού?
στα χιλιομετρα που εγιναν στην Αττικη οδο οπου και εμεινε ημουν μεσα,οποτε ξερω απο ρωτο χερι!το αυτοκινητο κατα την παραδοση ηταν αρτιο και τελικα κριμα που δεν μπορεσα ενω μου ειχε ειπωθει να ειμαι στην παραδοση,διοτι θα ελεγχα ολες σχεδον τις σταθμες υγρων και οτι αλλο πονηρευοταν το μυαλο μου...και τελικα οχι μονο δεν πηγα,αλλα σκεπτομενος οτι θα ειμαι και υπερβολικος δεν επεστησα την προσοχη και στο συγγενικο μου προσωπο!
το πηρε μια χαρα και με το που εσβησε η μηχανη και μετα απο λιγο ξανανοιξε...check engine...κλασσικη περιπτωση βλαβης αν το ειχαν δει λιγο πριν την παραδοση και το εσβησαν βιαστικα με τους πολους!στο μεθεπομενο ανοιγμα συνηθως ξαναναβει!παει καλαααα..λεγαμε θα το δουμε την επομενη...ισως και να μην ηταν κατι σημαντικο!στην πληρωμη διοδιων για επειστροφη πια και διανυθεντα χλμ καμμια 60ρια και ουτε οταν σταματησαμε ρεταριζε,βγαζει αμεσως ενδειξη πιεσης λαδιου και ετοιμο να σβησει,επαιξε η κουνιαδα μου με ντεμπραγιαζ και γκαζι να μην σβησει οσο γινεται...αλλα τελικα στην λεα παρεδωσε πνευμα!κατεβαινω κατω,ανοιγω μηχανη,οκ,βγαζω να δω σταθμη λαδιων πονηρευομενος απο την ενδειξη πιεσης,σκουπιζω την βελονα και μονο μαυριλα παιδια πανω στην ραβδο!ελαχιστο λαδακι...ουτε 50 γρ λαδιου δεν θα ηταν μεσα! -
Το λαδι ειναι τοσο ξανθο που δυσκολα το βλεπεις, αν εινα ινυχτα κλπ. Επισης αν τραβηξεις την βεργα και εχει κατω στην μυτη λαδι, δεν σημαινει οτι το καρτερ ειναι αδειο, απλα μπορει να ληπει και ενα λιτρο, και εναμισι, η και λιγοτερο αναλογα το αμαξι την χορητικοτητα λαδιου του κλπ.
-
σωστό αυτό που λέει ο rantanplan. άλλο δέν είχε λάδι σταγόνα και άλλο είχε αλλα ήθελε κανα λίτρο ακόμα. και φυσικά ούτε λόγος για αλλαγή κινητήρα για αυτό τον λόγο μιάς και πάρα πολλά αυτοκίνητα που καίνε λαδάκι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πολύ τακτικά χωρίς να βγάλουν κάτι. πχ. το φιατάκι μου πολλές φορές το ξεχνούσα και του έριχνα καμιά ματιά όταν έβλεπα το λαμπάκι. πολλές φορές η βέργα του λαδιού έβγαινε στεγνή, ούτε καν την μύτη, του έριχνα λαδάκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά μέχρι που του άλλαξα τσιμουχάκια και τώρα δέν καιει σταγόνα. να πάει λοιπον για πέταμα απο κάτι τετοιο.......τσ τσ τσ τσ τσ.......... κάτι άλλο έγινε.
-
ας δεχτω αυτες τις αποψις ομως επαναλαμβανω οτι εβγαλε μαυριλα και οχι ξανθο λαδακι
ουτε ενα λιτρο ελειπε ουτε 1,5 παιδες!!μιλαμε για εντελως αδειο και αυτο δεν το ειδα μονον εγω,αλλα και την επομενη μερα οι μηχανικοι! -
μας είπες για ελάχιστο λαδάκι που είδες στην βέργα γι'αυτό και είπαμε ότι είπαμε.
το θέμα είναι και επιμένω επάνω σε αυτό οτι το λαμπάκι της πίεσης λαδιού ήταν σβηστό
που σημαίνει οτι το αμάξι είχε το λιγότερο 2,5 λίτρα λάδι.
αφου όμως δέν βρέθηκε σταγόνα λάδι τότε μιλάμε για βλάβη του συστήματος προειδοποίησης
χαμηλής πίεσης το οποίο αν δούλευε σωστά το μοτεράκι δεν θα είχε πάθει τίποτα.
όπως και να'χει είναι κρίμα γιατί ήταν του κουτιού.
Επίσης μου έκανε εντύπωση που μας είπες για το κίτρινο λαμπάκι που ήταν απο την αρχή αναμμένο (check engine).
Το συγκεκριμένο λαμπάκι ανάβει κατόπιν εντολής του εγκεφάλου ο οποίος με την σειρά του
παίρνει εντολές απο 4-5 αισθητήρες.
Αφού το αυτοκίνητο δέν είχε καθόλου λάδι λογικό είναι οι αισθητήρες αυτοί να αρχίσουν
να στέλνουν συνέχεια βλάβες στον εγκέφαλο οπότε και να ανάβει συνέχεια.
Κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να μήν αγνοηθεί η ένδειξη αυτή και να γίνει
ένα επιτόπιο γρήγορο τσεκαρισματάκι (λάδια, παραφλού) -
Mωρέ και το λαμπάκι να άναβε, δεν θα ήταν όλα ρόδινα.
-
Καλα τωρα απλα λεμε καμια μαλακια να περασει η ωρα το θεμα εινα ιοτι εσπασες το μοτερακι σου καινουργιο αμαξι!
Καλα PDI δεν κάνει η ΚΙΑ? Τα υγρα δεν τα κοιτάνε?
Kia Cee'd 2007