-
Και στα του πινιν, και στα του άστρα.
Αν πάει ως σετ, ας παραγγείλουν όλο το σετ.
Απορώ πως δέχτηκες να σου κάνουν τράμπα από άλλο αμάξι.
-
Σαρακάκης....γι αυτό η Volvo είδε άσπρη μέρα οταν έφυγε από τα χεράκια του...
Κανονικά έπρεπε να αλλάξει όλο το σετ βέβαια.... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απορώ πως δέχτηκες να σου κάνουν τράμπα από άλλο αμάξι.Φίλε drdino και τι ήθελες να κάνω? Να περιμένω μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό (αν ερχόταν ποτέ) με κίνδυνο να φύγει το πλαστικό και να έχουμε και τα χειρότερα? Αλλωστε από την στιγμή που το αυτοκίνητο είναι σε εγγύηση πολύ δύσκολα ο άλλος μπαίνει σε διαδικασία για παραγγελίες κλπ... Το ποιο πιθανό είναι να βρει 'μεσοβέζικες' λύσεις, ίσα-ίσα να κουκουλώσουμε το θέμα.
Αν αυτή είναι η πολιτική και η επιχειρηματικότητα των Ελληνικών επίσημων εμπόρων είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου...
υ.γ. για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι τα γνήσια πατάκια που μου έκαναν δώρο, περίμενα να έρθουν περίπου 2 μήνες!! Tα έχω αναφέρει όλα αυτά άλλωστε και στο coltclub.gr εκείνη την περίοδο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και στα του πινιν, και στα του άστρα.Για να μην αναφέρω και τα του Peugeot 206 και τα του Suzuki Swift Gti ...
Η μόνη εταιρία που δούλευε μόνο με ανταλλακτικά και παραγγελίες και την έζησα από κοντά ήταν η Hyundai και η αλυσίδα AutoPoint.Mέχρι και ελαστικό μου άλλαξαν εντός εγγύησης επειδή είχε εσωτερικό σκίσιμο από χτύπημα σε πεζοδρόμιο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Απορώ πως δέχτηκες να σου κάνουν τράμπα από άλλο αμάξι.
Φίλε drdino και τι ήθελες να κάνω? Να περιμένω μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό (αν ερχόταν ποτέ) με κίνδυνο να φύγει το πλαστικό και να έχουμε και τα χειρότερα? Αλλωστε από την στιγμή που το αυτοκίνητο είναι σε εγγύηση πολύ δύσκολα ο άλλος μπαίνει σε διαδικασία για παραγγελίες κλπ... Το ποιο πιθανό είναι να βρει 'μεσοβέζικες' λύσεις, ίσα-ίσα να κουκουλώσουμε το θέμα.
Αν αυτή είναι η πολιτική και η επιχειρηματικότητα των Ελληνικών επίσημων εμπόρων είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου...
υ.γ. για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι τα γνήσια πατάκια που μου έκαναν δώρο, περίμενα να έρθουν περίπου 2 μήνες!! Tα έχω αναφέρει όλα αυτά άλλωστε και στο coltclub.gr εκείνη την περίοδο.
Εγώ σε κάτι αντίστοιχο περίμενα σετ 2 βδομάδες στο 307 μου. Αφενός γιατί δεν γουστάρω μεσοβάζικες λύσεις, αφετέρου δεν θέλω να την φάει κάποιος άλλος.
-
2 εβδομάδες είναι πολύ καλά!
Αν σου έλεγαν για 3 μήνες και πάνω τι θα έκανες?Δυστυχώς τη (λαθεμένη) αυτή τακτική την συνηθίζουν πολλοί επίσημοι έμποροι.
Φίλος με Golf πήγε (εντός εγγύησης/2002) σε πολύ-πολύ γνωστό συνεργείο επίσημο με σοβαρό πρόβλημα στα σωληνάκια φρένων (ξεράθηκαν και έπεσε η απόδοση στα φρένα!). Αντί να του βάλουνε καινούρια και μάλιστα του ιδίου μοντέλου προτίμησαν να του βάλουν σωληνάκια από Polo που είχαν στην εμπορία επειδή δεν είχαν τα αντίστοιχα του Golf σε στοκ...
Φυσικά δεν του ανέφεραν τίποτα.
Το παληκάρι πήρε το απόγευμα το Golf και σε 10 χιλιόμετρα απόσταση τα φρένα σταμάτησαν να δουλεύουν και παραλίγο να είχε και σοβαρό ατύχημα.
Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και το πήρε γερανός πίσω στο συνεργείο.Τι έγινε? Τα σωληνάκια του Polo ήταν ποιο στενά από όσο θα έπρεπε και το Golf με την μεγαλύτερη πίεση τα 'έφτυσε' ... Φυσικά μετά το αυτοκίνητο έμεινε μέσα μία βδομάδα μέχρι να 'βρεθούν' από κάπου σωληνάκια φρένων για Golf...
-
Οι περισσότεροι είναι για τα μπάζα, ανεξαρτήτως εταιρείας...
Καταλήγεις να τα κάνεις όλα έξω και μόνος σου, να τα πληρώνεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
-
Καλά αυτά που λέτε δεν μου κάνουν εντύπωση, έχω ακούσει πολύ χειρότερα (κυρίως απο πελάτες που διαμαρτύρονταν για την προηγούμενη εταιρία που είχαν πάρει αμάξι) Για εκεί που δούλευα, μιας και δεν ξέρω τα του συνεργείου, απλά το τι έπεσε στην αντίληψη μου, το φόκους γκία έχει ντουλαπάκι μπροστά στο ταμπλό που ανοίγει, ένας πελάτης του έβγαλε τα μάτια (στο έκθεμα) ανταλλακτικό δεν υπήρχε (ήταν στις αρχές που είχε έρθει το φόκους, και σημείωστε η εταιρία πρέπει να έχεις την μεγαλύτερη αποθήκη φορντ απο πλευράς κωδικών στην Ελλάδα) ε τι να κάνουμε? Να το βλέπει ο πελάτης σπασμένο? Βγάλαμε απο ένα τεστ ντράϊβ, και περιμέναμε να έρθει άλλο! Και αρκετά ακόμα....τώρα στο θέμα παραλαβής αυτοκινήτου που λείπει εξάρτημα, θα σας πω 2 σκηνικά να φρίξετε.
Ο κολητός μου αγοράζει το 99 ένα Swift 1300 μετά απο 2-3 μήνες πάει για το πρώτο service (πήγαινε κάθε μερα ψαχνά) του λέει ο υπεύθυνος, έχετε βγάλει το φίλτρο αέρα, και θα πρέπει να χρεωθείται άλλο!
Ο φίλος τρελάθηκε, του λέει δεν το έχω βγάλει....γιατί να το κάνω άλλωστε, μου το δώσατε χωρίς φίλτρο, βάλτε ένα φίλτρο το οποίο φυσικά θα σας πληρώσω, να τελειώνουμε!
Μετά απο 2 χρόνια αγοράζουν ένα Swift sedan, για τον πατέρα του, απο τον ίδιο πωλητή, πάνε να το παραλάβουν, του λένε να ανοίξουμε τον παπά να δούμε το φίλτρο? Γελάει ο πωλητής....φυσικά λέει για πιο λόγο? Του εξηγούν, και όπως το ανοίξει ο φίλος μου....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΣΑ!!!!!!! Πάνω που πάει να δαγκώσει τον πωλητή, του λέει ο πατέρας του ότι έχει κολήσει στο κομάτι που σήκωσε, και όλα οκ.....μέχρι τη στιγμή, που πάνε να φύγουν, και λένε στων πωλητή δεν μας δείχνεις και την ρεζέρβα? Και δεν υπήρχε φυσικά ρεζέρβα....το τί έγινε....δεν το σχολιάζω!
-
Έχω να κάνω να πω 2 πράγματα καταγράφοντας την εμπειρία με την Καρέντα Ελλας:
1)Μέτά από 1 μήνα περίπου που είχα αλλάξει συμπλέκτη, έσπασε η χελώνα στο σασμάν γιατί μου έχασαν τα έκκεντρα σε αλλαγή συμπλέκτη (πάντα σε εξουσιοδοτημένο) και ήμασταν στα παζάρια για το τι ποσοστό έπρεπε να μας χρεώσουν για την αλλαγή του.Βέβαια στην αρχή έπρεπε να επιβέβαιώσουν ότι τον άλλαξα σε εξουσιοδοημένο.Χαρτιά είχα (κρατάω αρχείο άλλωστε).Μετά έπρεπε να βρουν τον υπάλληλο που μου τον έβαλε για τον ρωτήσουν αν είχε πρόβλημα το αμάξι και αν μου το είχε πει ότι κατι δεν πάει καλά εκεί.Λες και αυτός που επισκευάζει 10-12 αμάξια καθημερινά μετά από 1,5 μήνα θα μπορούσε να θυμάται.ΤέλοσπάντωνΑφού παρακάμφθηκε αυτό, άρχισαν τα όργανα.Μετά από 1,5 μήνα διαμάχης και ενώ τόσο καιρό είχα μείνει χωρίς αμάξι και ακούγοντας τις τρελές δικαιολογίες του στυλ 'δεν έχουμε σασμαν εδώ και τώρα κάνει απογραφή η αποθήκη και θα το έχουμε από βδομάδα' κτλ (ήταν κοντά τα χριστούγεννα βλέπετε-10/12 περίπου), έφτασα/φτάσαμε να απαιτήσουμε να στείλουν από έξω ένα σασμαν με δικά μας έξοδα αποστολής.Ευτυχώς στο τέλος μας δώσανε 100% απαλλαγή παρότι το αμάξι μου είναι 7,5 προς 8 ετών και φυσικά δεν είναι μέσα σε γραπτή εγγύηση.Βέβαια αφού έσπασε η χελώνα, πιτσιλίστηκε και ο καινούριος συμπλέκτης αλλά αυτό δεν μου το αναγνώρισαν με αποτέλεσμα να προσπαθήσει εκεί ο μηχανικός με δική του πρωτοβουλία να τον φάει στον τροχό όσο μπορεί και να φύγει το περισσότερο υπόστρομα που είχε ποτίσει με βαλβολίνες.Ας πούμε όλα καλά ως εδώ.Έλα όμως που δεν ήταν.Έμαθα μετά από 1 βδομάδα ήταν ότι το σασμάν δεν ήταν εντελώς καινούριο (παρότι στα χαρτιά το έγραφε ξεκάθαρα) και ήταν ανακατασκευή όπως μου είπε ένας μηχανικός που το είχα πάει όταν και το νέο σασμάν 'ίδρωνε' στις ενώσεις της χελώνας (κέλυφους) και ζητήσαμε εκ νέου αλλαγή από την Καρέντα.Μετά από επεικούς διαλόγους του στύλ 'μου λες μαλακίες τώρα' και'μα καινούριο σασμάν και έχει πρόβλημα μέσα σε 1 βδομάδα.μη μου λες μαλακίες ότι το σπάγαμε το αμάξι.' από τον πατέρα μου (δεν την πάλευα εγώ μετά από κάποια στιγμή με αυτά που άκουγα από τους υπεύθυνους), βρήκαμε το δίκιο μας.Όμως, ποιό ήταν το κόστος για μένα?1,5 μήνα χωρίς αμάξι και +1 βδομάδα μετά.Να σημειωθεί ότι δεν μου δώσανε αμάξι αντικατάστασης.Το γιατί ούτε που το θυμάμαι.Πάντως ήταν μια 'τρύπα' στους κανόνες του σερβις.Τρελά φτηνή δικαιολογία και η τελική φράση κάθε γραφειά.'Συγνώμη.Δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι γι'αυτό.' ή 'αυτό μου είπε ο υπεύθυνος και αυτό σας μεταφέρω' και μετά συμπληρώνει 'όχι,δεν μπορώ να σας τον δώσω.Γι'αυτό είμαι εγώ εδώ'.2)Μετά που πήρα το αμάξι στα χέρια μου (ήταν της μάνας μου-το πήρα στα χέρια μου όταν ήταν 5,5 χρονών), έκανε ένα θόρυβο τικ-τικ-τικ συνεχώς από τη μηχανή (το ακούς ακόμα και τώρα από μέσα).Όταν ρώτησα γιατί το κάνει κτλ ειπώθηκαν τα εξής
(Εγώ):κάνει ένα τικ-τικ και ακούγεται μάλλον από το διανεμητή.
(υπεύθυνος σερβις):είναι το δοχείο αναθυμιάσεων
(Εγώ):μπορούμε να το αλλάξουμε;Τι κόστος έχει?
(Υ.Σ.):δεν έχει ανάγκη.Το κάνει γιατί οι βενζίνες εδώ είναι νοθευμένες και κολλάει ένα μπαλάκι που έχει μέσα όταν ζεσταθεί και γι'αυτό ακούτε το τικ-τικ.
(εγώ):δεν μπορούμε να το αλλάξουμε?Δεν μπορώ να το ακούω.Αν και το καινούριο το κάνει μετά από λίγο, τότε ας το αφήσουμε έτσι.
(Υ.Σ.):πρέπει να περιμένετε την επόμενη φουρνιά παραγγελιών.Θα είναι σε κανένα μήνα εδώ.Σας είπα όμως.Δεν χρειάζεται να το αλλάξετε.Το κάνει σε όλα τα Golf 4 αυτό.Αν θέλετε να περιμένε και όταν μας το στείλουν.Βλέπετε κανείς δεν έχει παραπονεθεί και να θέλει να αλλαχτεί και πρέπει να έρθει απ'έξω.
(εγώ):καλά...
Φυσικά έφυγα.Τα σχόλια και στα 2 δικά σας.Πραγματικά έχω σκεφτεί να μην πάρω VW εξαιτίας των aftersales της Καρέντα.Πίστευα ότι αυτές οι βλακείες γίνονται παντού μέχρι που πήγα μια μέρα με τον πατέρα μου στην ΕΚΚΑ για service.Τρελή οργάνωση...Δέχονται και σέβονται τον πελάτη από αυτόν με την Α-class ως αυτόν με την SL65 AMG και του συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.Πραγματικά κρίμα για την VW group.Τέσπα.Κρίμα και πάλι
ΥΓ:Και το καινούριο σασμάν αρνήθηκαν επίμονα να μου πουν αν ήταν ανακτασκευή ή όχι.
ΥΓ2:Και μετά φωνάζετε εσείς για κάτι βίδες...
ΥΓ3:Με εξαίρεση το σασμάν δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα το αμάξι μου.Ευτυχώς θα έλεγα...που να μπλέξω πάλι σε τέτοιες ωραίες συζητήσεις.
ΥΓ3:Εντομεταξύ το post μου πρόσεξα ότι βγήκε τεράστιο.Δεν ξέρω ποιοί θα κάτσουν και θα βρουν την όρεξη να το διαβάσουν.Λες να το έγραψα τσάμπα? -
@__Κάβουρας.__
Εγώ το διάβασα... είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με αυτά…
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Έχω να κάνω να πω 2 πράγματα καταγράφοντας την εμπειρία με την Καρέντα Ελλας-
Τελικά πόσα πλήρωσες για κιβώτιο σε 8 ετών αυτοκίνητο με εγγύηση 2 ετών;
-
Μόνο η Καρέντα υπάρχει;
-
Τα ανακατασκευής ανταλλακτικά είναι ίδια με τα καινούρια. Αν νομίζεις κάτι διαφορετικό, απλώς έχεις άγνοια. Πολλές φορές δεν υπάρχουν καινούρια, μόνο ανακατασκευής.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
-
-
Μόνο η Καρέντα υπάρχει;
-
Τα ανακατασκευής ανταλλακτικά είναι ίδια με τα καινούρια. Αν νομίζεις κάτι διαφορετικό, απλώς έχεις άγνοια. Πολλές φορές δεν υπάρχουν καινούρια, μόνο ανακατασκευής.
-
Που κολλάει η εγγύηση? Άσχετο τελείως
-
ΤΥΧΑΙΝΕΙ εδώ το topic να αφορά την Καρέντα. Οι βλακείες των άλλων άλλωστε δεν αποτελούν κανενός είδους δικαιολογία για την Καρέντα ή κάθε άλη συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δηλαδή αν πάρεις νέο μοτέρ από το εργοστάσιο αυτό μπορεί να είναι ανακατασκευής, φέροντας την ταμπέλα του νέου?
-
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δηλαδή αν πάρεις νέο μοτέρ από το εργοστάσιο αυτό μπορεί να είναι ανακατασκευής, φέροντας την ταμπέλα του νέου?Ναι, μη σου φαίνεται παράξενο. Ένα ανταλλακτικό που έχει υποστεί εργοστασιακή ανακατασκευή (εφόσον φυσικά το είδος και η κατάσταση του ανταλλακτικού την επιτρέπουν) δεν διαφέρει -τουλάχιστον λειτουργικά- σε τίποτα από ένα καινούριο. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο είτε μιλάμε για μεμονωμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είτε για ολόκληρους κινητήρες αεροσκαφών!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
- Που κολλάει η εγγύηση? Άσχετο τελείως
Που κολλάει η εγγύηση;; δύο χρόνια έχουν εγγύηση τα αυτοκίνητα, λες να αλλάζονται δωρεάν κιβώτια στα 8 χρόνια όπου να 'ναι;
- ΤΥΧΑΙΝΕΙ εδώ το topic να αφορά την Καρέντα. Οι βλακείες των άλλων άλλωστε δεν αποτελούν κανενός είδους δικαιολογία για την Καρέντα ή κάθε άλη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ξαναδιάβασε πιο πάνω
- Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δηλαδή αν πάρεις νέο μοτέρ από το εργοστάσιο αυτό μπορεί να είναι ανακατασκευής, φέροντας την ταμπέλα του νέου?
που ζεις;
-
Mα το κιβώτιο αλλάχθηκε γιατί από λάθος του συνεργείου καταστράφηκε, δεν ήταν τμήμα ούτε εγγύησης ούτε κίνησης καλής θέλησης.
Του το χάλασαν και μετά από κάποια τραγελαφικά το έφτιαξαν.Τώρα για τα ανταλλακτικά οκ δε γνωρίζω. Είχα την εντύπωση πως 'νέο' σημαίνει νέο.
-
Αυτό με την ανακατασκευή είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το κάνουν και οι ταβερνιάρηδες με τη χωριάτικη καθώς και οι σουβλατζήδες με το γύρο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό με την ανακατασκευή είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το κάνουν και οι ταβερνιάρηδες με τη χωριάτικη καθώς και οι σουβλατζήδες με το γύρο. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
-
-
Μόνο η Καρέντα υπάρχει;
-
1)Την πρώτη φορά τίποτα, την δεύτερη την τοποθέτηση.Τι σου φαίνεται περίεργο.Αναγνώρισαν (έστω και μετά από κόπο) ότι η ζημιά δεν προήλθε από μένα-κάτοχο αλλά από το σέρβις.
Ο nickolas το είπε καλύτερα
'Mα το κιβώτιο αλλάχθηκε γιατί από λάθος του συνεργείου καταστράφηκε, δεν ήταν τμήμα ούτε εγγύησης ούτε κίνησης καλής θέλησης.
Του το χάλασαν και μετά από κάποια τραγελαφικά το έφτιαξαν.'
Δηλαδή δεν είχε σχέση με το ότι είναι 8 χρονών το αμάξι μου.Και 25 να ήταν το ίδιο έπρεπε να κάνουν.2)Η Καρέντα είναι ο κεντρικός αντιπρόσωπος/εισαγωγέας.Από εκεί παίρνουν όλοι το πράσινο φως για να γίνουν αλλαγές/αντικαταστάσεις.(Εγώ πήγα στν Αutonet όπου διαγνώστηκε το πρόβλημα και επισκεύασα το σασμαν.Από εκεί με παρέπεμψάν στην Karenta.
3)Δεν είναι τα ίδια φίλε μου.Τα ανακατασκευής χρησιμοποιούν εξαρτήματα γερά από διάφορα σασμάν (που έσπασαν ας πούμε? ) και τα συναρμολογούν και φτιάχουν ένα.Το καινούριο έχει καινούρια/ολοκαίνουρια/μη χρησιμοποιημένα υλικά στα σωθικά του.Έχω άδικο?
Δεν με πείραξε που μου βάλανε ανακατασκευής.Με πείραξε που προσπάθησαν να μου το κρύψουν και να μου απαντούν με μισόλογα.Δηλαδή δεν ξέρουν να μου πουν με ένα ναι ή όχι?
Επίσης το ότι είναι ανακατασκευή-χρησιμοποιημένα σωθικά- δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο χρόνος ζωής τους?Άλλο το καινούριο και άλλο το μεταχειρισμένο...κι ας το βαφτίζουν καινούριο αυτοί. -
-
lkar, απο την στιγμή που αλλάζεις στην αντιπροσωπεία κάποιο εξάρτημα έχει εγγύηση 1 χρόνο, για παράδειγμα, αν αλλάξεις ιμάντα σε ένα αμάξι 10ετίας, και ο ιμάντας σπάσει και καρφώσει, φυσικά έχεις εγγύηση!
Το ανακατασκευής είναι ανακατασκευής και το καινούργιο καινούργιο, με αυτή τη λογική που έχεις, αν πας σε 2 χρόνια να πάρεις ένα Golf Gti, δεν θα σε πείραζε το μοτέρ του και το σαζμάν του να είναι κάποια που είχαν σπάσει μπήκαν εγγύηση, τα σπασμένα γύρισαν πίσω, τα έφτιαξαν και στα βάλανε πάνω στο αμάξι...........
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
1)Την πρώτη φορά τίποτα, την δεύτερη την τοποθέτηση.Τι σου φαίνεται περίεργο.Αναγνώρισαν (έστω και μετά από κόπο) ότι η ζημιά δεν προήλθε από μένα-κάτοχο αλλά από το σέρβις.
Ο nickolas το είπε καλύτερα
'Mα το κιβώτιο αλλάχθηκε γιατί από λάθος του συνεργείου καταστράφηκε, δεν ήταν τμήμα ούτε εγγύησης ούτε κίνησης καλής θέλησης.
Του το χάλασαν και μετά από κάποια τραγελαφικά το έφτιαξαν.'
Δηλαδή δεν είχε σχέση με το ότι είναι 8 χρονών το αμάξι μου.Και 25 να ήταν το ίδιο έπρεπε να κάνουν.Σ' ένα ανεξάρτητο θα το αναγνώριζαν;
2)Η Καρέντα είναι ο κεντρικός αντιπρόσωπος/εισαγωγέας.Από εκεί παίρνουν όλοι το πράσινο φως για να γίνουν αλλαγές/αντικαταστάσεις.(Εγώ πήγα στν Αutonet όπου διαγνώστηκε το πρόβλημα και επισκεύασα το σασμαν.Από εκεί με παρέπεμψάν στην Karenta.
Μεγάλο λάθος Εισαγωγέας είναι ΕΝΑΣ κι αυτή είναι η Kosmocar που ΔΕΝ έχει συνεργείο για ιδιώτες. Η Αutonet/Karenta/Παζαρόπουλος και λοιποί είναι dealers/εξουσιοδοτημένα συνεργεία Ότι είναι η Karenta είναι κι η Autonet. Γιατί η δεύτερη δεν ήθελε/μπορούσε/ήξερε να το φτιάξει και σε παρέπεμψε να τους ρωτήσεις.
Επίσης μία βόλτα από http://www.vw.gr στο 'ΔΙΚΤΥΟ' για να διαπιστώσεις τα παραπάνω που γράφω.
3)Δεν είναι τα ίδια φίλε μου.Τα ανακατασκευής χρησιμοποιούν εξαρτήματα γερά από διάφορα σασμάν (που έσπασαν ας πούμε? ) και τα συναρμολογούν και φτιάχουν ένα.Το καινούριο έχει καινούρια/ολοκαίνουρια/μη χρησιμοποιημένα υλικά στα σωθικά του.Έχω άδικο?
Δεν με πείραξε που μου βάλανε ανακατασκευής.Με πείραξε που προσπάθησαν να μου το κρύψουν και να μου απαντούν με μισόλογα.Δηλαδή δεν ξέρουν να μου πουν με ένα ναι ή όχι?
Επίσης το ότι είναι ανακατασκευή-χρησιμοποιημένα σωθικά- δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο χρόνος ζωής τους?Άλλο το καινούριο και άλλο το μεταχειρισμένο...κι ας το βαφτίζουν καινούριο αυτοί.Επειδή έχει τύχει να πάω σε γραμμή παραγωγής ανακατασκευής κινητήρων/κιβωτίων και αντλιών πετρελαίου, καμία σχέση
Καρεντα after-sales service...για τα μπάζα!!