-
Κρίμα για το παλικάρι και ζωή σε σένα φίλε μου να τον θυμάσαι!
Όσο για τον στρατό πολλά διάβασα και πολλά έχουν υπερβολές αλλά και αλήθειες.
Το παλικάρι κακά τα ψέματα είχε πρόβλημα μόνο η αφορμή χρειαζόταν και βρέθηκε. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη.Τα στελέχη μόνιμα ή όχι είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είναι ψυχολόγοι. Υπάρχουν διαδικασίες για να μην στρατευτεί ή να μην έχει όπλο όποιος έχει πρόβλημα. Καμία όμως μέθοδος δεν είναι 1000 τα 100 σίγουρη και πάντα κάποιοι στρατεύονται ή κρατούν όπλο χωρίς να πρέπει. Επίσης ο στρατός έχει γραμμή τηλεφωνική που μπορεί να παρέξει ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επίσης έχει ιατρεία σε όλες τις μονάδες που μπορούν κάτι παραπάνω να κάνουν σε ώρες δύσκολες. Υπάρχουν και αρκετοί μόνιμοι ιδίως λόγω πείρας που μπορούν να δουν προβλήματα και να αντιδράσουν.
Υπάρχουν και οι άπειροι αλλά και οι αδιάφοροι τι να κάνουμε δεν είναι πουθενά και σε κανένα τομέα ο κόσμος πλασμένος αγγελικά.
Μην ξεχνάμε όμως ότι η μεγαλύτερη καζούρα και ενόχληση που δέχονται οι φαντάροι συχνά είναι από άλλους φαντάρους και σε ώρες και χώρους (βλέπε θάλαμο) που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.Μακάρι όλοι μας να σταματήσουμε να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά και να αξιολογούμε και να χαιρόμαστε κάθε τι καλό που μας τυχαίνει στη ζωή μας.
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας, ευτυχισμένη ζωή υπάρχει μόνο στις διαφυμήσεις βουτήρου και μαρμελάδων.
Μόνο ευτυχισμένες στιγμές υπάρχουν και αξίζει όχι μόνο να τις ζεις αλλά και να γεύεσαι την προσμονή τους.
Να είστε καλά φίλοι μου. -
@ Spartan
Όχι, κανείς δεν το υπαινίχθηκε, έχεις δίκιο! Ούτε πήρε κανείς ακραία θέση σε αυτό το thread, κάθε άλλο, απλά ίσως έπρεπε να διευκρινήσω πως αναφέρομαι γενικότερα σε αντιλήψεις περί στρατού τις οποίες έχω συναντήσει, και όχι σε όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα- ελπίζω να μην προσεβλήθει κανείς!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα να χάσω ένα χρόνο από την ζωή μου για να πάω στρατό. Δεν με νοίαζει αν θα με διατάζει ένα 18χρονο...ποσός με ενδιαφέρει βασικά...Αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να έχουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε στρατιωτική και κοινωνική θητεία με προσφορά εθελοντικής εργασίας όπως στην Γερμανία για παράδειγμα?Από τις πιο λυπηρές και κυριολεκτικά τριτοκοσμικές σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας είναι το ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης...Πραγματικό όνειδος για την Ελλάδα και διασυρμός της στα διεθνή fora για πάρα πολλά χρόνια...Ευτυχώς πλέον ισχύει από 1-1-1998 ο ν. 2510/1997 που ρυθμίζει τα σχετικά με την άοπλη θητεία και την εναλλακτική πολιτική - κοινωνική υπηρεσία των αντιρρησιών συνειδήσεως.
Προβλέπεται ότι «όσοι επικαλούνται τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, προκειμένου να μην εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις για λόγους συνείδησης, μπορούν να αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης... » , καλούνται δε «να προσφέρουν είτε άοπλη θητεία είτε εναλλακτική κοινωνική - πολιτική υπηρεσία...» .
Περαιτέρω, το άρθρο 19 του ιδίου νόμου ορίζει, ότι «οι αναγνωριζόμενοι ως αντιρρησίες συνείδησης υποχρεούνται να εκπληρώσουν άοπλη θητεία ή πολιτική υπηρεσία ίση με εκείνη που θα εκπλήρωναν αν υπηρετούσαν ενόπλως, **προσαυξημένη κατά δώδεκα (12) μήνες για τους υποχρέους άοπλης θητείας **και κατά δεκαοκτώ (18 ) μήνες για τους υποχρέους πολιτικής υπηρεσίας» ότι «η εναλλακτική πολιτική - κοινωνική υπηρεσία εκπληρώνεται σε υπηρεσίες φορέων του δημοσίου τομέα... και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας σε περιοχές εκτός των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων καθώς και εκτός των μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας αστικών κέντρων...»Το extra χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετήσεις αποτρέπει τους μη πραγματικούς αντιρρησίες συνείδησης από το να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου για να κάνουν είτε άοπλη είτε εναλλακτική - κοινωνική υπηρεσία...
-
Tον νόμο τον ξέρω και πάλι καλά που υπάρχει κι αυτή η δυνατότητα πλέον...γι αυτούς που για ιδεολογικούς ή θρησκευτικούς λόγους δεν θέλουν να υπηρετήσουν. Εγώ δεν ανήκω σε καμιά από τις 2 κατηγορίες και δεν έχω πρόβλημα εν καιρώ να υπηρετήσω όπως όλοι ( χάνοντας 12 μήνες από την ζωή μου έστω ) την μαμά πατρίδα αλλά θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για όλους.
Κατα τα άλλα κρίμα για το παιδί και την οικογένεια του -
Θα ήταν ενδιαέρον να μαθαίναμε πόσοι τελικά έκαναν χρήση των διατάξεων. Γιατί από 'ιδεολόγους' στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλά, όμως δεν είδαμε και τίποτα το ιδιαίτερο.
Όσον αφορά το παρελθόν, με casus belli να μας απειλεί τόσα χρόνια και με τέτοιους γείτονες, ο και καλά 'διασυρμός στα ξένα fora' δεν μας ενδιέφερε ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα ήταν ενδιαέρον να μαθαίναμε πόσοι τελικά έκαναν χρήση των διατάξεων. Γιατί από 'ιδεολόγους' στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλά, όμως δεν είδαμε και τίποτα το ιδιαίτερο.Όσον αφορά το παρελθόν, με casus belli να μας απειλεί τόσα χρόνια και με τέτοιους γείτονες, ο και καλά 'διασυρμός στα ξένα fora' δεν μας ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Δεν είχα καμία αμφιβολία περί τούτου...Ενώ με τους 150 φαντάρους που στρατεύαμε παραπάνω το χρόνο πριν το νόμο του 1997 είμασταν ασφαλέστεροι απέναντι στην Τουρκία... Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα
Πολύ σωστή στάθμιση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του νόμου :πλεονέκτημα του νόμου = αποφυγή του ρεζιλικιού σε όλη την Ευρώπη με τις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας να μας κάνουν ρόμπα
μειονέκτημα του νόμου = 150 φαντάροι λιγότεροι!!
Σωθήκαμε...
-
Το πρόβλημα δεν έγινε ποσοτικό γιατί δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα.
Μη μετράς τους 150. Μέτρα πόσους λέγεται ότι πήραν Ι5 με πλάγια μέσα (χιλιάδες) και σκέψου πόσοι θα προτιμούσαν να παραστήσουν τους ιδεολόγους τότε που η θητεία ήταν πραγματικά δύσκολη, όχι σαν τη σημερινή με τα κινητά και τα αερόθερμα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
....ενόπλως, **προσαυξημένη κατά δώδεκα (12) μήνες για τους υποχρέους άοπλης θητείας **και κατά δεκαοκτώ (18 ) μήνες για τους υποχρέους πολιτικής υπηρεσίας» ...αυτό τιμάει άραγε μια χώρα που κινδυνεύει από τους Τούρκους, τους Βούλγαρους, τους (Πρώην Γιουγκοσλάβους Δημοκράτες) Μακεδόνες, τους Αλβανούς, τους Εβραίους, τους εξωγήινους, τις ακρίδες, την παγκοσμιοποίηση, τον κακό λύκο και τον δρακουμέλ (όχι δεν εννοώ τον επίτιμο)
κρίμα το παιδί
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
....ενόπλως, **προσαυξημένη κατά δώδεκα (12) μήνες για τους υποχρέους άοπλης θητείας **και κατά δεκαοκτώ (18 ) μήνες για τους υποχρέους πολιτικής υπηρεσίας» ...
αυτό τιμάει άραγε μια χώρα που κινδυνεύει από τους Τούρκους, τους Βούλγαρους, τους (Πρώην Γιουγκοσλάβους Δημοκράτες) Μακεδόνες, τους Αλβανούς, τους Εβραίους, τους εξωγήινους, τις ακρίδες, την παγκοσμιοποίηση, τον κακό λύκο και τον δρακουμέλ (όχι δεν εννοώ τον επίτιμο)
- την brera
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα ήταν ενδιαέρον να μαθαίναμε πόσοι τελικά έκαναν χρήση των διατάξεων. Γιατί από 'ιδεολόγους' στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλά, όμως δεν είδαμε και τίποτα το ιδιαίτερο.Όσον αφορά το παρελθόν, με casus belli να μας απειλεί τόσα χρόνια και με τέτοιους γείτονες, ο και καλά 'διασυρμός στα ξένα fora' δεν μας ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Σωστός!!!
-
Πάντως ρε παιδιά, στα έχω διαβάσει μέχρι τώρα εδώ, από αυτούς που δεν έχουν πάει φαντάροι, διακρίνω ένα τεράστιο φόβο.
Γιατί; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά, στα έχω διαβάσει μέχρι τώρα εδώ, από αυτούς που δεν έχουν πάει φαντάροι, διακρίνω ένα τεράστιο φόβο.
Γιατί;δεν ειναι φοβος (οσον αφορα εμενα τουλαχιστον, προφανως δε μιλαω εκ μερους οσων δεν εχουν παει ακομα φανταροι στο φορουμ) ειναι βαρεμαρα και ξενερα, νιωθω οτι θα'ναι χαμενος χρονος που θα προτιμουσα να κανω κατι διαφορετικο που θα το θεωρω εγω πιο δημιουργικο
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γιατί;δεν ειναι φοβος (οσον αφορα εμενα τουλαχιστον, προφανως δε μιλαω εκ μερους οσων δεν εχουν παει ακομα φανταροι στο φορουμ) ειναι βαρεμαρα και ξενερα, νιωθω οτι θα'ναι χαμενος χρονος που θα προτιμουσα να κανω κατι διαφορετικο που θα το θεωρω εγω πιο δημιουργικο
Ωραία, αλλά δεν έχεις πάει ακόμα πως προεξοφλείς ότι θα είναι βαρεμάρα και ξενέρα;
Άμα δεις τα κείμενα αυτών που έχουν πάει φαντάροι θα δεις ότι είναι σχεδόν μοιρασμένα ίσως λίγο περισσότερα αυτά που είναι με θετικές αναμνήσεις.
Άμα πας κάπου με την πεποίθηση ότι θα περάσεις χάλια τέλικά δεν θα περάσεις καλά. -
Δεν υπάρχει κανενας λογος να παει καποιος φανταρος. Καποιος μπορει να περναει καλα και στη φυλακη, δε σημαινει οτι προτεινεται σαν επιλογη. Ειναι αχρηστο, ειναι υποχρεωτικο, ενω και το περιβαλλον ειναι αρρωστο. Αυτα αρκουν...
ΥΓ. Υπηρετησα στη Λημνο, Ι1, με μερικες χιλιαδες ( ) ωρες σκοπιας στην πλατη
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Καποιος μπορει να περναει καλα και στη φυλακη, δε σημαινει οτι προτεινεται σαν επιλογη.Να με συγχωρείς, αλλα πρόκειται γι΄ακραία κι άτοπη τοποθετηση...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
**Δεν υπάρχει κανενας λογος **να παει καποιος φανταρος. Καποιος μπορει να περναει καλα και στη φυλακη, δε σημαινει οτι προτεινεται σαν επιλογη. Ειναι αχρηστο, ειναι υποχρεωτικο, ενω και το περιβαλλον ειναι αρρωστο. Αυτα αρκουν...ΥΓ. Υπηρετησα στη Λημνο, Ι1, με μερικες χιλιαδες ( ) ωρες σκοπιας στην πλατη
Πολύ Ακραία η τοποθέτηση σου . . .
Καταρχήν, όπως λες και εσύ δεν τίθεται θέμα επιλογής, αλλά είναι υποχρεωτικό. Και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να το κάνεις.
Κατα δεύτερον, όπως και να το κάνουμε, είναι τιμητικό να εκτελέσει κάποιος στο ακέραιο την στρατιώτική του θητεία.
Είναι το ίδιο να λες 'είμαι με 5ημερη άδεια από το 96 ΤΥΠΕΘ' με το
'είμαι με 5ημερη άδεια από τις φυλακές κορυδαλλού'?
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα κύριοι . . . -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Γιατί;Φοβός? Δεν είναι αυτό που με απασχολεί, τουλάχιστον εμένα...Απλά δεν βλέπω τον λόγο να χάσω 1 χρόνο παραγωγικής ζωής σε κάτι που μου φαίνεται ανούσιο και με βάση ιστορίες που ακούω είναι πραγματικά ανούσιο και δεν είναι η δική μου εντύπωση ως εξωτερικού παρατηρητή. Κατα τα άλλα σκοπεύω να το απολαύσω όσο μπορώ χάνω που χάνω ένα χρόνο ας περάσω όσο το δυνατόν -και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν- καλύτερα.
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
**Δεν υπάρχει κανενας λογος **να παει καποιος φανταρος. Καποιος μπορει να περναει καλα και στη φυλακη, δε σημαινει οτι προτεινεται σαν επιλογη. Ειναι αχρηστο, ειναι υποχρεωτικο, ενω και το περιβαλλον ειναι αρρωστο. Αυτα αρκουν...
ΥΓ. Υπηρετησα στη Λημνο, Ι1, με μερικες χιλιαδες ( ) ωρες σκοπιας στην πλατη
Πολύ Ακραία η τοποθέτηση σου . . .
Καταρχήν, όπως λες και εσύ δεν τίθεται θέμα επιλογής, αλλά είναι υποχρεωτικό. Και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να το κάνεις.
Κατα δεύτερον, όπως και να το κάνουμε, είναι τιμητικό να εκτελέσει κάποιος στο ακέραιο την στρατιώτική του θητεία.
Είναι το ίδιο να λες 'είμαι με 5ημερη άδεια από το 96 ΤΥΠΕΘ' με το
'είμαι με 5ημερη άδεια από τις φυλακές κορυδαλλού'?
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα κύριοι . . .Τι θεωρεί καθείς τιμητικό για τον εαυτό του είναι προσωπική του υπόθεση...Άλλος θεωρεί τιμητικό να βγάλει φράγκα, άλλος να γίνει βουλευτής, άλλος να υπηρετήσει τη θητεία του και άλλος να γίνει αρχηγός ΓΕΣ...Υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι δεν βρίσκουν τίποτα το τιμητικό σε όλα αυτά...Μπορεί απλά η πλειοψηφία να συμφωνεί ότι το τάδε 'είναι τιμητικό' αλλά δεν είμαι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένος να υιοθετήσω αυτή την οπτική γωνία και δεν βλάπτω κανένα κανόντάς το..
Και φυσικά μπορώ να τα 'ισοπεδώνω' όλα και να εξισώνω εγώ προσωπικά το στρατό με τη φυλακή...Έμένα έτσι μου φαίνεται στο μυαλό μου, γιατί σε πειράζει εσένα?
Πρέπει σώνει και καλά να θεωρήσω τιμή μου τη θητεία μου σαν το Γιακουμάτο και τον Κουλούρη? -
Ας σκέπτεται ο καθένας τι είναι τιμητικό βάσει των προσωπικών του κριτηρίων και συμφερόντων, αυτό είναι κατανοητό.
Όχι όμως να κάνουμε το άσπρο μαύρο, έτσι;Πχ έχω ακούσει υποψήφιο δήμαρχο της Γλυφάδας σε παρατήρηση αντιπάλου του ότι ήταν υπάλληλος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων της περιοχής να απαντάει 'Τιμή μου και καμάρι μου'.
Ομοίως κάποια πόρνη πολυτελείας λέει όταν της καταλογίζουν ότι ζει πουλώντας το κορμί της 'Τιμή μου'.ΟΚ, για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ο προδότης είναι καθίκι, ό,τι κι αν θεωρεί ο ίδιος για τον εαυτό του (δεν εννοώ ότι αυτός που δεν πηγαίνει στρατό είναι προδότης βέβαια). Ταυτόχρονα για τους πολλούς αυτός που θυσιάζει τη βολή του για 1 χρόνο ή περισσότερο για την άμυνα της πατρίδας είναι άξιος συγχαρητηρίων. Εμένα αυτά μου φαίνονται σωστά.
-
Προφανώς μιλάω για πράγματα που 'κάνεις' - 'υπηρετείς' εντός των ορίων της νομιμότητας...Όχι για φονιάδες, κλέφτες, μπράβους και φοροφυγάδες...
Αντίο