-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η επιβάρυνση στην κατανάλωση είναι μικρή (νομίζω κάτω από 1λίτρο/100χιλ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ψάξτο κι αυτό!) , αλλά η ευκολία, τεράστια!γιατί εγώ πιστεύω ότι την ρίχνει κιόλας, μιας και επιλέγει για σένα τη βέλτιστη ταχύτητα ώστε ανάλογα με το πως πας να κάνει και τους αντίστοιχους χειρισμούς.Ειδικά να πας κυριλέ σχεδόν κόβω το...χέρι μου ότι θα συμβεί!Τώρα σε 'κόντρα' (κωλοκοντράκια! ) δεν ξέρω.Μπορεί να την αυξάνει λίγο.
Πάντως σε επίπεδο βόλτας στάνταρ ρίχνει την κατανάλωση.Ένας γνωστός που δουλεύει στην Καρέντα μου είπε ότι όταν πήρε το test drive με το DSG είδε και 1,5 λίτρο διαφορά όταν πήγαινε χαλαρά σε σχέση με τον χειροκίνητο πάντως.(Υπόψην ότι αυτός έχει γενικά βαρύ πόδι. ) -
νομιζω οτι σε ρυθμους κανονικης οδηγησης το dsg ειναι πιο οικονομικο.
γιατι δεν βαζεις και μια ψηφοφορια στο θεμα?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πως ξέρεις από τώρα την κατανάλωσή του κι ότι θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο οικονομικό; Ούτε το ένα κυκλοφόρησε, ούτε το άλλο!χωρίς ν' αμφισβητώ την αξιοπιστία της Toyota, πως ξέρεις επίσης ότι θα είναι 'σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο' Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!!!!
Βέβαια σε σχέση με τον TSI που θα σπάσει κάθε 10.000 ε ναι θα ναι πιο αξιόπιστο
πως έχει πιο φτηνή συντήρηση, ξέρεις πόσο ΘΑ κοστίζουν τα σέρβις; ακόμα δεν πάτησε άσφαλτο!
δηλαδή θες να πείς ότι:
- ένα toyota (θα) είναι λιγότερο αξιόπιστο από ένα vw,
- ένας κινητήρας toyota 1.6 ατμοσφαιρικός (θα) έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από έναν vw με turbo και compressor,
- το service ενός corolla (θα) είναι πιο ακριβό από ενός vw
εμένα δεν με πείθεις ότι τα παραπάνω (θα) ισχύουν...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[Η επιβάρυνση στην κατανάλωση είναι μικρή (νομίζω κάτω από 1λίτρο/100χιλ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ψάξτο κι αυτό!) , αλλά η ευκολία, τεράστια!
.καμιά επιβάρυνση
7,1 lt/100km μέση κατανάλωση για χειροκίνητο & DSG
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
δηλαδή θες να πείς ότι:
- ένα toyota (θα) είναι λιγότερο αξιόπιστο από ένα vw,
Δεν είπα αυτό προφανώς. Σε ρώτησα πως γνωρίζεις ότι ΘΑ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ αξιόπιστο;
- ένας κινητήρας toyota 1.6 ατμοσφαιρικός (θα) έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από έναν vw με turbo και compressor,
Έχουν δοκιμαστεί τ' αυτοκίνητα; έχεις οδηγήσει κάποιο από τα δύο σε πραγματικές συνθήκες; Κατανάλωση 1,4 TSI με Corolla 1,6 έστω τη σημερινή έχει συγκρίνει;
- το service ενός corolla (θα) είναι πιο ακριβό από ενός vw
Αναφέρεσαι σε ΕΝΑ μεμονωμένο σέρβις ή σε όλη τη συντήρηση; τα διαστήματα σέρβις παίζουν ρόλο ή όχι; Αν αλλάζεις λάδια κάθε 7,5 με 50 ευρώ κι ο άλλος κάθε 15 με 100 ευρώ, ποιος είναι πιο ακριβός;
εμένα δεν με πείθεις ότι τα παραπάνω (θα) ισχύουν...
αφού είσαι πεπεισμένος ότι ισχύουν ΟΛΑ και σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να έχει δοκιμαστεί κανένα αυτοκίνητο, κανένα πρόβλημα
-
corolla φυσικά
το άλλο θα σπάσει...
-
klar: βεβαίως και δεν τα έχω δοκιμάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
στις προδιαγραφές είδα ότι το corolla θα έχει μέση κατανάλωση 6,9 λίτρα/100 χλμ. και το jetta tsi 7,1 λίτρα/100 χλμ. Ακόμα και στις πραγματικές τιμές που μάλλον θα είναι αυξημένες, δεν θα διατηρηθεί μια παρόμοια σχετική θέση; ρωτάω κάποιον που ξέρει επειδή ίσως να κάνω και λάθος.
Επισης, για την συντήρηση στηρίζομαι σε αυτά που ακούω στο forum ότι το service της VW έχει γίνει υπερβολικά ακριβό τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για polo κτλ. Αντίθετα, για toyota δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Βέβαια έχεις δίκιο ότι το τoyota θα θέλει πιο συχνά λάδια, αλλά μόνο λάδια.
Όσο για την αξιοπιστία, πιστεύω θα είναι μεγάλη έκπληξη άμα η Toyota χαλάσει την καλή της συνταγή που έχει τόσα χρόνια. Βεβαίως, σε λίγο θα φανεί...
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
klar: βεβαίως και δεν τα έχω δοκιμάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.στις προδιαγραφές είδα ότι το corolla θα έχει μέση κατανάλωση 6,9 λίτρα/100 χλμ. και το jetta tsi 7,1 λίτρα/100 χλμ. Ακόμα και στις πραγματικές τιμές που μάλλον θα είναι αυξημένες, δεν θα διατηρηθεί μια παρόμοια σχετική θέση; ρωτάω κάποιον που ξέρει επειδή ίσως να κάνω και λάθος.
Επισης, για την συντήρηση στηρίζομαι σε αυτά που ακούω στο forum ότι το service της VW έχει γίνει υπερβολικά ακριβό τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για polo κτλ. Αντίθετα, για toyota δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Βέβαια έχεις δίκιο ότι το τoyota θα θέλει πιο συχνά λάδια, αλλά μόνο λάδια.
Όσο για την αξιοπιστία, πιστεύω θα είναι μεγάλη έκπληξη άμα η Toyota χαλάσει την καλή της συνταγή που έχει τόσα χρόνια. Βεβαίως, σε λίγο θα φανεί...
μου αρεσει που η σιγουρια σου μετατραπηκε σε: διαβασα, δεν οδηγησα, ακουσα...
τα πραγματα ειναι απλα:
καταναλωση, θα ξερουμε σε λιγο καιρο, παντως ο tsi καιει λιγο και δινει εξαιρετικες επιδοσεις. Μενει να δουμε πως θα τα παει η Κορολα.κοστος συντηρησης, δεν ειμαι σιγουρος για το πιο θα ειναι πιο φθηνο. Δε φανταζομαι ομως οτι θα εχουν τραγικες διαφορες. Τουλαχιστον οχι τοσες ωστε να αποτελει ουσιαστικο πλεονεκτημα υπερ καποιου απο τα 2.
αξιοπιστια, εκει λογικα η Κορολα θα τα παει πολυ καλα. Δεν υπαρχουν ομως και σοβαρα παραπονα για το golf. Σε after sales ναι, η Τογιοτα ειναι σαφως καλυτερη.
απο εκει και περα υπαρχουν θεματα βεβαια, οπως χωροι, οδικη συμπεριφορα, ποιοτητα, εξοπλισμος, τιμη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παντως ο tsi καιει λιγο και δινει εξαιρετικες επιδοσεις. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
παντως ο tsi καιει λιγο και δινει εξαιρετικες επιδοσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
(έτσι για να μάθετε...)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-
...θα το συνεχίσουμε μέχρις εξαντλήσεως των emoticons?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:iconcool: ...θα το συνεχίσουμε μέχρις εξαντλήσεως των emoticons?εξαντλούνται ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:iconcool: ...θα το συνεχίσουμε μέχρις εξαντλήσεως των emoticons?έχεις δίκιο...αποσύρομαι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παντως ο tsi καιει λιγο και δινει εξαιρετικες επιδοσεις.Η απορια μου ειναι η εξης: κανει και τα 2 ταυτοχρονα? Δλδ. οταν καιει λιγο δινει εξαιρετικες επιδοσεις?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η απορια μου ειναι η εξης: κανει και τα 2 ταυτοχρονα? Δλδ. οταν καιει λιγο δινει εξαιρετικες επιδοσεις?
μήπως έτσι....;
'δίνει εξαιρετικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου'
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η απορια μου ειναι η εξης: κανει και τα 2 ταυτοχρονα? Δλδ. οταν καιει λιγο δινει εξαιρετικες επιδοσεις?
μήπως έτσι....;
'δίνει εξαιρετικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου'
ξαναρωταω: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ?
-
-
Προς το παρόν κλεινω προς corolla γιατι..
1)Είναι ένα εντελώς νέο αμάξι το οποίο θα κυκλοφορεί για καμιά 5αριά χρόνια σίγουρα στο εμπόριο, αντίθετα το νέο golf και συνεπώς λίγο αργότερα το Jetta αλλάζει στις αρχές του 2008 συμφωνα με αυτά που διάβασα σε περιοδικά και στο διαδικτυο...
2)2 φίλοι έχουν golf 1.6FSI και ο άλλος 1.4 8v και με απέτρεψαν (!!!!) να προχωρίσω σε αγορά VW γενικώς λόγω του κόστους των σερβις και ανταλλακτικών που είναι απαράδεκτα ανεβασμενο. Χαρακτηριστικά ο ενας μου ειπε οτι του ζήτησαν 350 ευρώ για αλλαγή τακακίων!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα δε απλά σερβις (λαδια φιλτρα γενικός ελεγχος) δεν πέφτουν ποτέ κάτω από τα 300 ευρώ...........
3)Επίσης 2 φιλοι με corolla μου είπαν οτι οι τιμές ανταλλακτικών είναι πολύ χαμηλές όπως και τα σερβις. Μόνο το μεγάλο των 100.000 χλμ σου πιάνει τον κώ... Μάλιστα και οι δυο ηταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους σε αντίθεση με τους αλλους δυο φιλους με τα golf που μου είπαν οτι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στα ηλεκτρικά, καίνε λάδια και τέλος οι πόρτες του 2θυρου fsi έχουν πέσει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4)Το corolla εχει 6 χρόνια εγγυηση σε αντίθεση με το Jetta που έχει μόνο 2 και πληρώνεις για άλλα 2....
5)Το Jetta καιει super αμολυβδη ενώ το corolla τουλάχιστον σε ερώτηση μου σήμερα το απόγευμα σε αντιπροσωπεια καιει απλή. Σημαντικότατο σημερα που η super ειναι ακριβότερη κατα 20% της απλής και όταν η βενζίνη γενικώς κοστίζει πολύυυυυυυ....
Corolla λοιπόν τουλάχιστον προς το παρόν αν και η τελική απόφαση μάλλον θα παρθει μόλις κλεισω test drive και με τα δυο. Εξάλλου δε τίθεται θέμα συγκρισης κατανάλωσης μεταξύ των 2 πιστεύω. Το διπλό turbo καιει στην πράξη περισσότερο από κάθε ατμοσφαιρικό και ας λεει η VW για 7,1. Φουμαρα.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν.
JETTA TSI - COROLLA