-
Eντυπωσιακα τα σχολια των Krusenstern & Pai Mei για τα οδικα χαρακτηριστικα της Κορολα. Πραγμα που δειχνει ποσο σημαντικο ειναι να οδηγησεις 3-4 αυτοκινητα πριν επιλεξεις και κυριως να μην εισαι κολημενος στο 'κακο' ή 'καλο' παρελθον μιας εταιριας και ενος μοντελου.
Θαααα κανω μια βολτα να δω και εγω πως στριβει...
Η sedan εχει αλλο σεταπ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η sedan εχει αλλο σεταπ?Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ Σπύρο...
Όταν μάθω, θα επανέλθω.
-
Μα δεν είπα για την αντοχή τους. Είπα το πολύ απλό πράγμα ότι ΜΥΡΙΖΟΥΝ!!!!! Και νομίζω η μύτη δεν καταλαβαίνει από στερεότυπα.
-
Moυ κάνουν μεγάλη εντύπωση τα θετικότατα σχόλια για την οδική συμπεριφορά της Κορόλλα. Μπράβο στην Toyota!
-
Μάλιστα! Γιατί τόσος ρατσισμός με τους ταρίφες? Και εάν του φίλου EDDIE147 του φαίνεται 'ταξίλα' και λοιπόν? Πόσες Mercedes ταξίλες κυκλοφορούν? κακό είναι αυτό? Και εαν το πάμε και πιο πέρα για ρωτησε φίλε αντιταξιλικέ τους ταρίφες ποια είναι τα ποιο αξιοπιστα ταξίλικα αυτοκίνητα, γιατί οι ταρίφες κάνουν και τα περισσότερα χιλιόμετρα όλων μας. Το ΤΟΥΟΤΑ CORONA (Avensis) θα σου πούνε όλοι ακόμα και αυτοί που κυκλοφορούν Oktavia κλπ.
Οσο για την μυρωδιά της ταξίλας πάλι έχω να σου πω οτι γούστα είναι αυτά, ακόμα και η ακριβή και πιο διασημη και πολυφορεμένη ανδρική κολώνια του κόσμου KOUROS του YVES SAINT LAURENT σε πολλούς μυρίζει σαν αποχωρητήριο..... Και λοιπόν? Αντε ο cctop βρήκε το ταιρι του... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μα δεν είπα για την αντοχή τους. Είπα το πολύ απλό πράγμα ότι ΜΥΡΙΖΟΥΝ!!!!! Και νομίζω η μύτη δεν καταλαβαίνει από στερεότυπα.Μηπως ρε φίλε οταν μπήκες μέσα στο αμαξι έκλασες κιολας και μπερδεύτικες?
Εγώ που πήγα σήμερα το πρωί να δω τη νέα Corolla και μπήκα και μέσα μια χαρά μυριζε όπως ολα τα νέα αυτοκίνητα... Πρόσεχε άλλη φορά να μη σου ξεφεύγουν και χωρίς να το καταλάβεις... -
Ακόμα προσπαθώ να γαργαληθώ για να γελάσω με τη μ@λ@κία που έγραψες...
Τίποτα ακόμα...
Επειδή ακόμα μια φορά το θέμα κατέληξε πάλι σε κοινωνικό ρατσισμό κατά των TAXI δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
Ελπίζω να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι μια Mercedes ΤΑΧΙ είναι ένα και το αυτό με μια Corona ΤΑΧΙ. Μην μπερδεύουμε τις Λούτσες με τις Βούρτσες. Όταν είπα ΤΑΞΙΛΑ εννοούσα αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά πλαστικού που πετυχαίνουμε σε Τoyota, Nissan κλπ
Αμα εσύ το γουστάρεις το τογιοτάκι αγόρι μου τράβα πάρτο και προσοχή... ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ. -
Μα δεν είπα για την αντοχή τους. Είπα το πολύ απλό πράγμα ότι ΜΥΡΙΖΟΥΝ!!!!! Και νομίζω η μύτη δεν καταλαβαίνει από στερεότυπα.Παρότι με 2 corolla στην οικογένεια ποτέ δεν το πρόσεξα αυτό...
(μια corolla sedan 1.3 από το 1998-2004, μια corolla sedan 1.4 από το 2004-σήμερα και μια corolla G6 1.4 από το 2005-σήμερα) Έχω την εντύπωση ότι όταν πρωτομπήκα μέσα 'μύριζε καινούργιο', πλέον όμως δε μυρίζω κάτι όταν μπαίνω μέσα.
Σίγουρα η αίσθηση πολυτέλειας που σου δίνει το ταμπλώ τους δεν είναι αντίστοιχη των γερμανών ανταγωνιστών τους (Golf 4, Golf 5, κτλ), από άποψη αντοχής όμως σίγουρα δεν πάσχουν και είναι γεγονός ότι χαρακτηρίζονται από έλλειψη τριγμών ακόμα και μετά από πολλά χρόνια και πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη τους.
Αυτά τα αναφέρω για τα προηγούμενα μοντέλα. Το νέο το έχω δει μόνο εξωτερικά, βάση πιθανοτήτων όμως κάποια στιγμή θα αποτελέσει και αυτό 'μέλος' της οικογένειάς μας -
Τίποτα ακόμα...
Επειδή ακόμα μια φορά το θέμα κατέληξε πάλι σε κοινωνικό ρατσισμό κατά των TAXI δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
Ελπίζω να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι μια Mercedes ΤΑΧΙ είναι ένα και το αυτό με μια Corona ΤΑΧΙ. Μην μπερδεύουμε τις Λούτσες με τις Βούρτσες. Όταν είπα ΤΑΞΙΛΑ εννοούσα αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά πλαστικού που πετυχαίνουμε σε Τoyota, Nissan κλπ
Αμα εσύ το γουστάρεις το τογιοτάκι αγόρι μου τράβα πάρτο και προσοχή... ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.OK ευχαριστώ για την συμβουλή και εγώ να σε συμβουλέψω με τη σειρά μου όταν μπαίνεις μέσα σε καινούργια αυτοκίνητα να μη κλάνεις....
-
Μα δεν είπα για την αντοχή τους. Είπα το πολύ απλό πράγμα ότι ΜΥΡΙΖΟΥΝ!!!!! Και νομίζω η μύτη δεν καταλαβαίνει από στερεότυπα.Οντως τα Ιαπωνικα εχουν μια χαρακτηριστικη μυρωδια στο εσωτερικο τους, το ειχα παρατηρησει και στην κορολλα που ειχαμε παλια,αλλα και στο σταρλετακι της μητερας μου.Πρεπει να μυριζουν τα πλαστικα τους.
Οσο αναφορα τη συγκριση, πειτε με προκατειλημμενο αλλα ή λεξη jetta μου θυμιζει βρωμικο κιτρινιαρικο θορυβωδες ντιζελοκινητο ταξι δεκαετιας '80. -
Κάθε αμάξι έχει χαρακτηριστική μυρωδιά πλαστικών (οι αναθυμιάσεις αυτές μάλιστα ειναι καρκινογόνες και συνολικά σε ενα νέο μοντέλο ειναι περι τις 300! αν θυμάμαι καλά σχετικό άρθρο)....
Είτε ειναι VW είτε ειναι Άλφα είτε ειναι Τογιότα...
-
Και μια ερώτηση προς PaiMei και Krus:
Πως θα κατατάσσατε οδηγικά την νέα Κορόλλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Δηλαδη Mazda 3 Sedan, Volvo S40, Mondeo κ.λ.π.
Η λογική λέει επίσης πως και το Auris θα ειναι εξίσου προσεγμένο... right?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Moυ κάνουν μεγάλη εντύπωση τα θετικότατα σχόλια για την οδική συμπεριφορά της Κορόλλα. Μπράβο στην Toyota!και σε μένα...ιδιαίτερα τα σχόλια τους ότι ο ημιάκαμπτος δεν κοπανάει αφού στην αντίστοιχη υλοποίηση στο σιβικ έχω διαβάσει διάφορα σχόλια...Μπ΄ραβο τους και από μένα...γι' αυτό και αγγίζουν κορυφή σε όλο τον κόσμο...
Αλήθεια τι διαστάσεις ελαστικών έχει η νέα κορόλα (υποθέτω καμία σχέση με τα 225/45/17 του σιβικ;). -
Για τα πλαστικά μην ανησυχείτε! Ο Technik θα μπεί σε μια νέα Corolla και θα κάνει τον ποιοτικό του έλεγχο, αμερόληπτα.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και μια ερώτηση προς PaiMei και Krus:Πως θα κατατάσσατε οδηγικά την νέα Κορόλλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Δηλαδη Mazda 3 Sedan, **Volvo S40, Mondeo **κ.λ.π.
Volvo S40 και Mondeo,δεν είναι μια κλάση πάνω??(Avensis)
-
To S40 ειναι μια κατηγορια πανω μονο στην τιμη. Και στην ποιοτητα θα τρεξουν να πουν καποιοι. Κατα τα αλλα, εχει το ιδιο πατωμα με το φοκους και το μαζντα 3, μικρους χωρους και αναιμικους κινητηρες.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για τα πλαστικά μην ανησυχείτε! Ο Technik θα μπεί σε μια νέα Corolla και θα κάνει τον ποιοτικό του έλεγχο, αμερόληπτα.Αμερόληπτα; Αφου εισαι γνωστός εγκάθετος...
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Τίποτα ακόμα...
Αμα εσύ το γουστάρεις το τογιοτάκι αγόρι μου τράβα πάρτο και προσοχή... ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.OK ευχαριστώ για την συμβουλή και εγώ να σε συμβουλέψω με τη σειρά μου όταν μπαίνεις μέσα σε καινούργια αυτοκίνητα να μη κλάνεις....
Επειδή βλέπω τη συνεχίζεις τη μαλακία δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Μάθε να διαβάζεις ελληνικά για να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος. Όταν είπα βρωμάει εννοούσα ότι μυρίζει έντονα. Δεν είπα ότι βρωμάει βοθρίλα. Φίλε μου με μέτρο γιατί τυφλώνει...
-
Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, το πρόβλημα της Toyota δεν είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί. Μπορεί δηλαδή να μην τρίξουν ποτέ ή να μην παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αίσθηση. Πχ μπαίνεις στο Yaris και νομίζεις ότι οδηγείς playmobil. Είναι σαν ψεύτικο. Ξέρεις ότι δεν θα σπάσει δεν θα χαλάσει αλλά δεν νιώθεις ότι οδηγείς αμάξι.
Γι αυτό είπα ότι το Jetta είναι πιο αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και μια ερώτηση προς PaiMei και Krus:Πως θα κατατάσσατε οδηγικά την νέα Κορόλλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Δηλαδη Mazda 3 Sedan, Volvo S40, Mondeo κ.λ.π.
Μεταξύ αυτών, που ανέφερες και μόνο, Θέμη, και με καθαρά οδηγικά κριτήρια, καλύτερο, πιο εστιασμένο, πιο οδηγοκεντρικό είναι το Mondeo.
Διαθέτει ένα υπέροχο τιμόνι και μία πολύ σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, που έχει επιτύχει μία θαυμαστή ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και ευελιξίας.Τα Mazda/Volvo ως παραγώγα του πατώματος P1/C1 του Focus, είναι πολύ ωραία οδηγικά, αν και δείχνουν ελαφρώς 'αμβλυμένα' ως προς την οδηγική απόλαυση, σε σύγκριση με το Mondeo.
Που βρίσκεται το Corolla τώρα...
Για να απαντήσω με βεβαιότητα, θα ήθελα να τα ξαναοδηγήσω όλα εναλλάξ για να μπορέσω να εντοπίσω με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τις διαφορές τους στους διάφορους τομείς.
Είναι σίγουρο όμως, ότι το Corolla έχει πλησιάσει πολύ τα κορυφαία της κατηγορίας του (είπα ήδη ότι το θεωρώ καλύτερο σε στήσιμο από το Jetta), στα οποία ανήκουν Mazda3/Volvo S40/Focus.
JETTA TSI - COROLLA