-
ξέρεις ότι δεν το κάνω για τις εντυπώσεις αλλά για να μην παραπλανούμε τον κόσμο...είναι αλήτες εκείνοι στις αντιπροσωπίες σε τέτοια θέματα να μην γινόμαστε και εμείς...στην τελική το αυτοκίνητο δεν είναι dvdplayer με 29
-
εχω κουραστει να τα γραφω
και οχι τιποτε αλλο, αλλα ρωτανε και αυτοι που θα επρεπε -πλεον- να το εχουν εμπεδωσει...
διαβαστε....
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 810#620810
Thanks to the knock control, unleaded four star (at least
95 RON) can be used instead of unleaded Super plus. In order to
achieve maximum fuel consumption benefits on the FSI engine,
Ultra Low Sulphur Petrol (ULSP) must be used.πρακτικα δεν λεει οτι πρεπει να χρησιμοποιειται βενζινη διαφορετικη απο 95 οκτανια, απλα για να εκμεταλλευτει κανεις τα πλεονεκτηματα του FSI δηλαδη χαμηλη καταναλωση θα πρεπει να χρησιμοποιειται βενζινη με χαμηλη περιεκτηκοτητα σε θειο...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ξέρεις ότι δεν το κάνω για τις εντυπώσεις αλλά για να μην παραπλανούμε τον κόσμο...ποιός παραπλανεί τον κόσμο, ο κατασκευαστής ;;;
πίστευα ότι το θέμα των καυσίμων -τουλχ- εσύ, το είχες εμπεδώσει.
-
ναι βρε Σπύρο δεν είπα ότι χαλάει το αυτοκίνητο απλά εφόσον θα έχει μειωμένη απόδοση(δεν ξέρει κανείς πόσο) και αντίστοιχα μειωμένη οικονομία με 95αρα ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος τέτοια στο νέο του αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ξέρεις ότι δεν το κάνω για τις εντυπώσεις αλλά για να μην παραπλανούμε τον κόσμο...
ποιός παραπλανεί τον κόσμο, ο κατασκευαστής ;;;
εφόσον δεν σου λέει πόση θα είναι η μείωσησε απόδοση και οικονομία ναι σε παραπλανεί...και φυσικά δεν έχει σχέση με vw μόνο αυτό...
-
πίστευα ότι το θέμα των καυσίμων -τουλχ- εσύ, το είχες εμπεδώσει.ναι βρε Σπύρο δεν είπα ότι χαλάει το αυτοκίνητο απλά εφόσον θα έχει μειωμένη απόδοση(δεν ξέρει κανείς πόσο) και αντίστοιχα μειωμένη οικονομία με 95αρα ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος τέτοια στο νέο του αυτοκίνητο;
απ' ότι φαίνεται, τζίφος!
-
ναι βρε Σπύρο δεν είπα ότι χαλάει το αυτοκίνητο απλά εφόσον θα έχει μειωμένη απόδοση(δεν ξέρει κανείς πόσο) και αντίστοιχα μειωμένη οικονομία με 95αρα ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος τέτοια στο νέο του αυτοκίνητο;και τα 2 που ειχα οδηγησει ειχαν 95αρα και μονο αργα δεν ηταν. Ουτε καταλαβα κατι περιεργο στη λειτουργια του κινητηρα. Ουτε μπορω να πω οτι εκαψαν περισσοτερο απο οσο περιμενα. Αντιθετα θα ελεγα.
ο λογος για να βαλει καποιος 95αρα ειναι το μικροτερο κοστος με μικρη θυσια στις επιδοσεις. Πρακτικα δεν βλεπω λογο να βαλεις 100αρα. Αρκει βεβαια να βρεις βενζιναδικο που να πουλαει καθαρη 95 και οχι λασπονερα.
100αρα μπορεις να βαλεις σε ταξιδια ή οταν θελησεις να κινηθεις γρηγορα γενικοτερα.
εδω αλλοι βαζουν 100αρα σε αυτοκινητα που δεν αντιλαμβανονται ΚΑΝ τη διαφορα 95/100 (στους κινητηρες τους αναφερομαι).
-
ναι βρε Σπύρο δεν είπα ότι χαλάει το αυτοκίνητο απλά εφόσον θα έχει μειωμένη απόδοση(δεν ξέρει κανείς πόσο) και αντίστοιχα μειωμένη οικονομία με 95αρα ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος τέτοια στο νέο του αυτοκίνητο;
δηλαδή είναι το ίδιο για σένα και δεν υπάρχει μείωση στην απόδοση και στην οικονομία...το να ειρωνεύεσαι με την βοήθεια από τον όχλο που δημιουργείτε ενίοτε δεν σε τιμάει φίλε μου...αν μπορείς να απαντήσεις κάνε το για να ενημερώσεις εμένα και οποιονδήποτε άλλο αν όχι παρέθεσε την γνώμη σου αλλά όχι με ειρωνείες.
@spiro...δεν σε έχω ξεχάσει...αναζητώ απαντήσεις στα λινκ που μου έδωσες και θα επανέλθω όταν βρω κάτι αξιόλογο προς συζήτηση
-
@spiro...δεν σε έχω ξεχάσει...αναζητώ απαντήσεις στα λινκ που μου έδωσες και θα επανέλθω όταν βρω κάτι αξιόλογο προς συζήτησηδεν αγχωνομαι, δε εχω και λογο αλλωστε...
αλλα εντελως φιλικα, δλδ 2 μερες δε μπορεσες να διασταυρωσεις/διαψευσεις κατι τοσο απλο που εγω βρηκα σε 5' ??
-
ακόμα ψάχνουμε τη βενζίνη και τις τουρμπίνες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και τα 2 που ειχα οδηγησει ειχαν 95αρα και μονο αργα δεν ηταν. Ουτε καταλαβα κατι περιεργο στη λειτουργια του κινητηρα. Ουτε μπορω να πω οτι εκαψαν περισσοτερο απο οσο περιμενα. Αντιθετα θα ελεγα.
ο λογος για να βαλει καποιος 95αρα ειναι το μικροτερο κοστος με μικρη θυσια στις επιδοσεις. Πρακτικα δεν βλεπω λογο να βαλεις 100αρα. Αρκει βεβαια να βρεις βενζιναδικο που να πουλαει καθαρη 95 και οχι λασπονερα.
100αρα μπορεις να βαλεις σε ταξιδια ή οταν θελησεις να κινηθεις γρηγορα γενικοτερα.
εδω αλλοι βαζουν 100αρα σε αυτοκινητα που δεν αντιλαμβανονται ΚΑΝ τη διαφορα 95/100 (στους κινητηρες τους αναφερομαι).
το θέμα της βενζίνης που θίγεις είναι μεγάλο και σοβαρό δυστυχώς...πρέπει να την ψάχνεις και να πηγαίνεις πάντα στα ίδια καλά βενζινάδικα...αν Σπύρο η μείωση είναι μικρή όπως λες τότε φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα και τσάμπα αναλωνόμαστε...δεν θα ήταν φρόνιμο όμως να το αναφέρει ο κατασκευαστής; Ας πει λόγου χάρη με 95 έχουμε 2% μείωση στην απόδοση και 0,5 λίτρα παραπάνω κατανάλωση...που είναι το μεμπτό; εγώ προσωπικά αν έπαιρνα γκολφ θα έβαζα μόνιμα 98αρα+ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
-
δηλαδή είναι το ίδιο για σένα και δεν υπάρχει μείωση στην απόδοση και στην οικονομία...το να ειρωνεύεσαι με την βοήθεια από τον όχλο που δημιουργείτε ενίοτε δεν σε τιμάει φίλε μου...αν μπορείς να απαντήσεις κάνε το για να ενημερώσεις εμένα και οποιονδήποτε άλλο αν όχι παρέθεσε την γνώμη σου αλλά όχι με ειρωνείες.
η μείωση στην απόδοση, ναί, είναι ανεπαίσθητη, από προσωπική εμπειρία.
Στην κατανάλωση δεν είδα καμιά διαφορά.Σου απάντησα,
έχεις ενημερωθείς πολλάκις, αλλά μάλλον εσύ δε θέλεις να καταλάβεις. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
@spiro...δεν σε έχω ξεχάσει...αναζητώ απαντήσεις στα λινκ που μου έδωσες και θα επανέλθω όταν βρω κάτι αξιόλογο προς συζήτηση
δεν αγχωνομαι, δε εχω και λογο αλλωστε...
αλλα εντελως φιλικα, δλδ 2 μερες δε μπορεσες να διασταυρωσεις/διαψευσεις κατι τοσο απλο που εγω βρηκα σε 5' ??
έχω παρατηρήσει ότι σε βόρειες χώρες τα διαστήματα σέρβις είναι μεγαλύτερα...αυτό που θα κάνω πέρα από το να ρωτήσω τον ντίλερ9λογικά αύριο) είναι να δω τα αντίστοιχα διαστήματα σε μεσογειακές χώρες με ανάλογο κλίμα(ισπανία-ιταλία αλλά και τουρκία)Στις σελίδες τους δεν βρήκα κάτι και θα το ψάξω...φυσικά θα έχεις νέα μου
-
και τα 2 που ειχα οδηγησει ειχαν 95αρα και μονο αργα δεν ηταν. Ουτε καταλαβα κατι περιεργο στη λειτουργια του κινητηρα. Ουτε μπορω να πω οτι εκαψαν περισσοτερο απο οσο περιμενα. Αντιθετα θα ελεγα.
το θέμα της βενζίνης που θίγεις είναι μεγάλο και σοβαρό δυστυχώς...πρέπει να την ψάχνεις και να πηγαίνεις πάντα στα ίδια καλά βενζινάδικα...αν Σπύρο η μείωση είναι μικρή όπως λες τότε φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα και τσάμπα αναλωνόμαστε...δεν θα ήταν φρόνιμο όμως να το αναφέρει ο κατασκευαστής; Ας πει λόγου χάρη με 95 έχουμε 2% μείωση στην απόδοση και 0,5 λίτρα παραπάνω κατανάλωση...που είναι το μεμπτό; εγώ προσωπικά αν έπαιρνα γκολφ θα έβαζα μόνιμα 98αρα+ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
για μενα τζαμπα αναλλωνομαστε.
δεν εχει λογο να αναφερει ο κατασκευαστης τοσο μικρες διαφορες στην αποδοση, πχ 2%. Ο λογος? Υπαρχουν αλλοι 10 παραγοντες που μπορει να οδηγησουν ενα μοτερ στο να εχει μια παροδικη αυξηση/μειωση της ταξης του 2%. Πχ θερμοκρασια περιβαλλοντος. -
Η παραπάνω αναφορά για την βενζίνη αναφέρει όμως τον FSI και οχι τον TSI. O FSI ειναι ίδιος με τον TSI? Σε τι είναι ίδιοι? Στα turbo η την συμπιεση?
Και οταν λέμε θα χτυπάει πειράκια μέχρι ν απροσαρμοστεί ο κινητήρας τι εννούμε? Τα πειράκια δε βλάπτουν τον κινητήρα? Επίσης εάν χρησιμοποιήσεις μετά σουπερ και αλλες φορές απλή θα συμβαίνει το ίδιο ακόμα και μετά την πρώτη 'προσαρμογή'? Δε θα τα παίξει ο κινητήρας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα?
Και τέλος η απλή 95αρα έχει όντως 95 οκτάνια στην ελλάδα όπως αντίστοιχα η σουπερ έχει όντως 100 η 98? Εδώ στα 10 βενζινάδικα που κανουν έλεγχο τα περισσότερα νοθευμένη βενζίνη έχουν. Και πόσες φορές σε έρευνες του Πολυτεχνείου που συχνά δημοσιεύονται δεν έχουμε διαβάσει εκτός από νοθείες αλλά και για βενζίνες εκτός προδιαγραφών?
Κάπου διάβασα οτι οταν χρησιμοποιείς βενζίνη απλή σε κινητήρα υψηλής συμπίεσης ο κινητήρας υπερθερμαίνεται. Αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα μακροπρόθεσμα?
-
δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις απλά υποτίθεται ότι οι εργοστασιακές μετρήσεις γίνονται υπό ίδιες συνθήκες και έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια...εκτός αν ισχύει τελικά αυτό που γράφετε και οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες που δεν ασχολούνται...
-
Δεν υπάρχει περίπτωση ο εγκέφαλος να θέλει παραπάνω από 2-3 δευτερόλεπτα να διαγνώσει πειράκια και να περάσει σε άλλο χάρτη πιέσεων και αβάνς, άμεσα. Και λογικά θα κάνει και το αντίστροφο μόλις διαπιστώνει ξανά ύπαρξη καλής βενζίνης. Φόβος για πρόβλημα στον κινητήρα λόγω προανάφλεξης δεν υφίσταται, για αυτό είμαι σίγουρος.
Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος για την κατανάλωση και την ιπποδύναμη με την 95άρα. Αν όντως η διαφορά είναι μηδαμινή όπως λέτε, η VW θα ανακοίνωνε νούμερα και με 95άρα. Για να μην λέει, δεν την θεωρεί μηδαμινή και σφυράει κλέφτικα.
Πόσο φτωχός ταξιδεύει ο FSI με την 98άρα? 20:1, 22:1, πόσο? Μπορεί να κάνει το ίδιο με 95άρα, ή πρέπει να κατέβει στο 17-18:1 για να γλυτώσει τα πειράκια?
-
Το θέμα με την 95 και την 98+/100 είναι πολύ απλό και έχει να κάνει με κάποιους παράγοντες.
Από τα μηνύματά μου στα Γιατί ΔΕΝ πρέπει να σας πολυ-ενδιαφέρει η κατανάλωση ! ! ! ! και Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6, θα επαναλάβω:
Ας υποθέσουμε ότι οι FSi θέλουν απαραίτητα την 98_/100 και οι άλλοι ζουν μια χαρά με την 95.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ η μέση τιμή της 95 είναι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Thanks to the knock control, unleaded four star (at least 95 RON) can be used instead of unleaded Super plus.Με τη φυσιολογική χαρτογράφηση που κάνει τον κινητήρα διαμάντι,** χτυπάει πυράκια**. Αλλά βάλαμε έναν έλεγχο που την αλλάζει σε 'κάτι υποδεέστερο' ώστε να μη χαλάσει με 95αρα.
Κατάλαβα κάτι λάθος;
-
Καλά όλα αυτά που λες όμως στηρίζεσαι σε μια πολύ μεγάλη υπόθεση.Ότι θα βάζεις 98+/100 οκτάνια στο TSi.Μήπως όμως μπορείς να το κινείς και με 95άρα?Γιατί εμένα οι πληροφορίες μου (περιοδικά κτλ) λένε ότι μια χαρά πάει και με την 95άρα απλά μειώνεται κάπως η απόδοση του κινητήρα.Πράγμα προφανές και σίγουρα ισχύει και για τον 1.6 της Corolla απλά δεν σου λέει ότι με 100άρα βενζίνη αυξάνεις λίγο την ιπποδύναμη.
Ή μήπως κάπου κάνω εγώ λάθος?
Γιατί αν δεν κάνω λάθος τότε εξισορροπούνται οι διαφορές.
Συν του ότι είπαμε...Εσείς πιστεύετε ότι αν κινείται με τον ίδιο ρυθμό με την Corolla και μετά με τον ίδιο ρυθμό (ταχύτητα κτλ) με το TSi ότι η Corolla θα κάψει λιγότερο?Εγώ αμφιβάλω πάντως... (οι διαφορές είναι πολύ μικρές για να είναι κανείς σίγουρος)ΥΓ:Θα φέρω ένα παράδειγμα για να δείξω έμμεσα αυτό που θέλω να πω.Έχουμε στην οικογένεια ένα Golf 1.6FSI.σε συνθήκες μεγάλης κίνησης και από το Κορωπί ως το Π.Φάληρο (όπου μένουμε) και τούμπαλιν, η μητέρα μου φέρνει το Gοlf με καταλανώσεις από 5,7 ως 5,9lt/100km (το βλέπω στον υπολογιστή ταξιδίου ανα γέμισμα).Μιλάμε για ώρες που πραγματικά πήζει η Βάρης-Κορωπίου.(Γκαντέμο η μαμά) Σε οποιαδήποτε διαδρομή, όσο αργά και οικονομικά κι αν έχω προσπαθήσει εγώ να το κάνω ή οποιοσδήποτε άλλος από την οικογένεια,κανείς δεν έχει δει αυτά τα νούμερα ούτε στην Εθνική.(Το ελάχιστον που έχω πετύχει είναι Εθνική και 6,1lt/100km)Σε κανονική-ήρεμη οδήγηση βλέπω καταναλώσεις γύρω στο 7.5-8.0lt/100km.Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι λένε τα περιοδικά αλλά και πώς το οδηγείς το αμάξι.Με άλλα λίγια θέλω να πω,πως πιστεύω ότι η μάνα μου θα έκανε στο Tsi παρόμοια καταλάνωση παρότι είναι 140 ίππους και όχι 115 (που είναι ο 1.6FSI).Δεν ξέρω αν πιάνετε το νόημα.Σημασία έχει πώς το πάει-οδηγεί ο άλλος.
Όταν δυο τέτοια αμάξια (corolla+Tsi Jetta) έχουν σχετικά κοντά καταναλώσεις και με διαφορετικές τεχνολογίες, το 'βάρος' της επιπλέον κατανάλωσης πέφτει μόνο στον οδηγό.(προσωπική άποψη), καθώς εδώ στο ίδιο αμάξι και πετυχαίνουμε τεράστιες διαφορές στην οικογένεια...που να βάζαμε και διαφορετικά αμάξια...
JETTA TSI - COROLLA