-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ο ΕΣ δεν εχει καμια διαφορα απο τη κοινωνια μας...οι μαπες και τα τουβλα που υπαρχουν εκει μεσα κυκλοφορουν αναμεσα μας απλως φορανε πολιτικα και υπαρχουν και γυναικες...ειτε εφεδροι ειτε μονιμοι...Ε όχι δα...Μιλώντας για αξιωματικούς έχεις ποτέ καθήσει με 10, 20, 30 υποστρατήγους και αντιστρατήγους να κουβεντιάσεις έτσι περί ανέμων και υδάτων ένα βράδυ? (εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές)...Θες να μου πεις ότι το βράδυ που προανέφερα είναι το ίδιο με βράδυα που περνάω με συνομηλίκους τους μηχανικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, δημόσιους υπαλλήλους? Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση...
Αυτό που δέχομαι είναι ότι οι σημερινοί αξιωματικοί έχουν βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν μπορείς να είσαι αξιωματικός και να κάνεις καριέρα αν δεν έχεις εκπαιδευτεί γερά σε αυτό που κοινώς ονομάζεται χαζομάρα : ο στρατός έχει ανάγκη την έλλειψη φαντασίας (και δη σε χαμηλά κλιμάκια μέχρι συνταγματάρχες τουλάχιστον) και τη βλακεία και εκπαιδεύει τα στελέχη του συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση...(οι πιθανές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και φυσικά είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα)... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ε όχι δα...Μιλώντας για αξιωματικούς έχεις ποτέ καθήσει με 10, 20, 30 υποστρατήγους και αντιστρατήγους να κουβεντιάσεις έτσι περί ανέμων και υδάτων ένα βράδυ? (εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές)...Θες να μου πεις ότι το βράδυ που προανέφερα είναι το ίδιο με βράδυα που περνάω με συνομηλίκους τους μηχανικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, δημόσιους υπαλλήλους? Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση...
Εεε μα και συ πηγες και βρηκες τους ποιο πηγμενους....
Καλα να παθειςΚοιτα ναι, οι στρατιωτικοι... ειδικα δε οι 'ψημενοι χρονια' εχουν διαφορετικη νοοτροπια και τροπο αντιληψης των πραγματων... χωρις ομως αυτο να σημαινει πως ειναι 'χαζοι', οχι αναγκαστικα τουλαχιστον. Δεν νομιζω πως ειναι θεμα εκπαιδευσης τους τοσο η οποια συμπεριφορα η λογικη... αλλα ποιο πολυ θεματα καθημερινοτητας στην δουλεια τους τα οποια τους οδηγουν σε συγκεκριμενες νορμες συμπριφορας.
Θα ειχε ενδιαφερον σε αυτο το σημειο να ακουγαμε και την αντιθετη αποψη, μιας και αν δεν σφαλλω εχουμε μερικα μελη του φορουμ οι οποιοι ειναι στις ενοπλες δυναμεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ε όχι δα...Μιλώντας για αξιωματικούς έχεις ποτέ καθήσει με 10, 20, 30 υποστρατήγους και αντιστρατήγους να κουβεντιάσεις έτσι περί ανέμων και υδάτων ένα βράδυ? (εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές)...Θες να μου πεις ότι το βράδυ που προανέφερα είναι το ίδιο με βράδυα που περνάω με συνομηλίκους τους μηχανικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, δημόσιους υπαλλήλους? Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση...
Εεε μα και συ πηγες και βρηκες τους ποιο πηγμενους....
Καλα να παθειςΚοιτα ναι, οι στρατιωτικοι... ειδικα δε οι 'ψημενοι χρονια' εχουν διαφορετικη νοοτροπια και τροπο αντιληψης των πραγματων... χωρις ομως αυτο να σημαινει πως ειναι 'χαζοι', οχι αναγκαστικα τουλαχιστον. Δεν νομιζω πως ειναι θεμα εκπαιδευσης τους τοσο η οποια συμπεριφορα η λογικη... αλλα ποιο πολυ θεματα καθημερινοτητας στην δουλεια τους τα οποια τους οδηγουν σε συγκεκριμενες νορμες συμπριφορας.
Θα ειχε ενδιαφερον σε αυτο το σημειο να ακουγαμε και την αντιθετη αποψη, μιας και αν δεν σφαλλω εχουμε μερικα μελη του φορουμ οι οποιοι ειναι στις ενοπλες δυναμεις.
Περί καθημερινότητας :
Ο πατέρας μου έλεγε μια φράση, που έχει μεγάλη δόση αλήθειας, για τους αξιωματικούς : 'Δεν μπορούμε να έχουμε σοβαρές απαιτήσεις από ανθρώπους που για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής τους μετράγαν σώβρακα και σκελέες' ...
Στην καθημερινότητα την οποία ανέφερες έχεις φυσικά δίκιο και αποτελεί στοιχείο της 'εκπαίδευσης' των αξιωματικών, ίσως μάλιστα το ισχυρότερο...Σε αυτό το περιβάλλον και με τις 'ειδικές' συνθήκες του στρατού πόσοι νομίζεις μπορούν να ξεφύγουν και να είναι όπως οι άλλοι άνθρωποι γύρω τους? -
Αγαπητε... εγω περασα και απο ΠΝ και απο ΣΞ.... εχω μια πολυ καλη εικονα στο τι γινετε και στα 2 σωματα, και η δικη μου εμπειρια μου λεει πως υπαρχουν μαχιμοι αξιωματικοι-υπαξιωματικοι σε πολυ καλα ποσοστα.
Μακαρι μαλιστα την γνωση τους να την περνουσαν σε μεγαλυτερο ποσοστο και στον φανταρο...Σιγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι καλοι αξιωματικοι (και εγω γνωρισα ΕΝΑΝ),αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι αυτοί ειναι ο κανονας.
Κατα συνεπεια, προσωπικα τουλαχιστον δεν μπορω να χαντακωσω ενα σωμα ολοκληρο (ας μην ξεχναμε πως ειναι καθρεφτης της κοινωνιας μας) και ουτε να αρχιζω να 'σκοτωνω'. Δεν μπορω να μπω σε αυτη την λογικη... Ο 'καθωςπρεπισμος' και η 'ευθυνοφοβια' στον ΣΞ, ξερω να σου πω πως ειναι αρκετα ποιο εντονα και ισως δημιουργουν μια στρεβλη εικονα, παραυτα ομως δεν θα προεβαινα σε συμπερασματα περι του αξιομαχου.
Μιλησα αποκλειστικα για εκει που υπηρετισα απ'ότι ειδες,αποφεύγοντας να γενικεύσω.Εσυ πάντως το τολμάς να γενικεύεις οτι ειναι αξιόμαχοι ακομα και αυτοι που δεν γνωρισες.
Εγω μιλησα για πραγματικα ανικανους αξιωματικους τους οποίους γνωρισα και μαζι τους πέρασα μηνες ολόκληρους με ασκήσεις και συντηρίσεις.
Σε όλους τους τομείς,ΠΑΤΩΣΑΝ.
Σε όλους τους τομείς θα ειχαν να διδαχτούν πολλά απο τους φανταρους,και τίποτα να διδαξουν
ΔΥΟ (λοχιες απο πενταετία) ήταν ο μόνοι που ειχαν γνωση επι των αρμάτων μας,και τον εναν τον κανανε....αποθηκάριο.Με εκείνους τους αξιωματικους που εγω γνωρισα,θα πηγαινα στη μαχη ΜΟΝΟ αν κάποιους τους πυροβολούσε.
-
Εγω δεν μιλησα ολιστικα, και φυσικα θα μου ηταν αδυνατο να ξερω τον καθενα. Εγω αυτο που ειπα, ειναι πως ΝΑΙ, εχουμε αξιομαχο προσωπικο και δεν αποτελει το 0,1% αλλα πολυ παραπανω. Τωρα αν αυτο το λες γενικευση... πασο...
Επισης τονιζω... πως φαινετε να κρινετε με πολυ προσωπικα κριτηρια το αξιομαχο η μη. Εγω γι αυτο σας λεω πως ισως και να ειστε λαθος. Ολοι μας προβαινουμε σε υπερβολικες δηλωσεις (δεν εξαιρουμαι και γω) καμια φορα...
Εγω γνωριζω πως το 'αξιομαχο' εχει κριτηρια, πολυ συγκεκριμενα και με το οποιο μετραται. Φυσικα οπως ειπες και συ, καποια πραγματα μπορεις να τα αντιληφθεις και συ.... αλλα ως ενα σημειο ομως θα πω εγω.
Δεν ειναι δυνατον αυτοι εκει μεσα στον στρατο να ειναι ολοι ηλιθιοι και μεις ολοι εξω οι εξυπνοι. Ειναι πολυ εγωιστικο.
-
Εγω δεν μιλησα ολιστικα, και φυσικα θα μου ηταν αδυνατο να ξερω τον καθενα. Εγω αυτο που ειπα, ειναι πως ΝΑΙ, εχουμε αξιομαχο προσωπικο και δεν αποτελει το 0,1% αλλα πολυ παραπανω. Τωρα αν αυτο το λες γενικευση... πασο...Κοίτα,απο τη στιγμη που μιλησες για το αξιόμαχο των αξιωματικών παραπάνω (και μαλιστα χρησιμοποιώντας τη φατσούλα 'τσιφτη' ) σαφεστατα μιλησες ολιστικα
Το επανελαβες ξανα όταν ειπες οτι το πέρασμα σου απο το ΠΝ και ΣΞ σου εδωσε μια καλή εικονα (καταλαβαινεις οτι ειναι αυθαίρετο αυτο ε; )Επισης τονιζω... πως φαινετε να κρινετε με πολυ προσωπικα κριτηρια το αξιομαχο η μη. Εγω γι αυτο σας λεω πως ισως και να ειστε λαθος. Ολοι μας προβαινουμε σε υπερβολικες δηλωσεις (δεν εξαιρουμαι και γω) καμια φορα...
Τα προσωπικα κριτηρια,ειναι και τα μονο που θεωρούνται (για τον εαυτό μας) αξιόπιστα
Το τι γραφει η 'ΠΤΗΣΗ' μπορει να ειναι ωραιοποιημενο,στρογγυλοποιημένο,μεροληπτικο κ.λπ
Τα προσωπικα κριτηρια που ερχονται απο την ΔΙΚΗ ΜΑΣ εμπειρία,τα θεωρούμε πάντα αξιοπιστοτερα απο αυτα που προέρχονται απο τρίτες πηγεςΕγω γνωριζω πως το 'αξιομαχο' εχει κριτηρια, πολυ συγκεκριμενα και με το οποιο μετραται. Φυσικα οπως ειπες και συ, καποια πραγματα μπορεις να τα αντιληφθεις και συ.... αλλα ως ενα σημειο ομως θα πω εγω.
Δεν ειναι δυνατον αυτοι εκει μεσα στον στρατο να ειναι ολοι ηλιθιοι και μεις ολοι εξω οι εξυπνοι. Ειναι πολυ εγωιστικο.
Εγω δεν μιλησα για 'ηλίθιους'.Μιλησα για ΝΤΑΚΟΤΕΣ.Ανθρωποι που στο στρατο δεν μαθανε να λύνουν το τζι-τρία,και κοιμούνται με αυτο στο μαξιλάρι τους για δεκαπέντε χρόνια
ΔΕΝ μπορει να θεωρηθει 'αξιόμαχος' ο αξιωματικός που σαν αρχηγός πληρώματος ενος αρματος διαταζει την πτωση του σε γκρεμο
ΔΕΝ μπορει να θεωρηθει αξιόμαχος αρματιστης αυτός που σε ασκηση πυροβολει τη δικη του ομαδα
ΔΕΝ μπορει να ειναι αξιόμαχος αυτος που σε 'υπερβαση αντικατασταση' οδηγει το αρμα του να λάβει μερος στη μαχη στο πλευρό των εχθρών του (αληθεια ειναι αυτο παιδια,το ουλαμαγικο μας αρμα βρεθηκε να πολεμαει εναντίον μας και στο πλευρο των 'εχθρων' μας-ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕ αυτα τα πραγματα
)
Και εκατονταδες αλλες περιπτώσεις τραγικών λαθων,που θα οδηγούσανε μια μαχιμη υλη αρματων στην αυτοκαταστροφη,πολύ πριν βρεθούν αντιμέτωποι με εχθρικα πυρα
Εχω να πώ πολλές ιστορίες που θα μετρούσαν ΠΟΛΛΑ θυματα στη διαρκεια της ΔΙΚΗΣ μου μονο θητείας,ΣΤΗ ΔΙΚΗ μου μόνο μοναδα,ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣτο κωλοφαρδία μας βαρεσε και δεν χασαμε κόσμο και κοσμακη ρε παιδια (κι'εγω κόντεψα δυό φορες) απο αξιωματικους που αντι να γινουν αγγαρειομάχοι σε κανενα μαγειρίο,έγιναν διοικητες ουλαμων και ιλών
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Την δευτέρα παρουσιάζομαι στο Μάλεμε Κρήτης και έχω μια απορία: στο χαρτί που συμπλήρωσα για τη διακοπή της αναβολής, στο θρήσκευμα έβαλα 'ΑΝΕΥ'.Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με κανα στραβόξυλο ή δεν τους νοιάζει?
Επίσης γίνονται ακόμα υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί στο στρατό και αν ναί μπορώ να τους αποφύγω?
Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι να σου κλ..oyn τη γνωστή μάντρα. 1-2 φορές να ασχοληθεί κανείς μαζί σου και μετά ούτε που θα το θυμούνται.
Εκκλησιασμός υποχρεωτικός δε γίνεται. Εγώ ας πούμε απλά παρευρισκόμουν (προσοχή κλπ). Μετά την έκανα.
Στο κέντρο θα σε ξαναρωτήσουν για το θρήσκευμα για να σε βάλουν ανάλογα που θα ορκιστείς, χ.ο. ή αλλόθρησκοι κλπ (δεν ξέρω ακριβώς πως γίνεται ο διαχωρισμός).Καλή κατάταξη και καλός πολίτης (αν και πολίτης παραμένεις με όλα τα δικαιώματα, να το θυμάσαι αυτό).
-
Hunter... ξερεις υπαρχουν και οι αξιολογησεις πληρωματων (αρματων, πλοιων, ασκησεων κλπ κλπ....) τα οποια δεν διεξαγονται μονο απο εμας, αλλα και απο ξενους φορεις... και ναι σημειωνουμε αξιολογες επιδοσεις. Οτι λεω δεν ειναι μονο η δικη μου παρατηρηση αλλα στοιχεια επισημα.
Απο εκει και περα... τα οσα λες... περι εκπαιδευσης λαθων κλπ κλπ... ρε Αντρεα τι να σου πω? Αυτα που αναφερεις γινονται και στους καλυτερους στρατους. Βεβαια εχει σημασια και η συχνοτητα τους Απο εκει και περα ειναι θεμα εκπαιδευσης... και ως γνωστον η εκπαιδευση σε τετοια μοναδα στοιχιζει. Δεν περιμενω θαυματα..., απλα ελπιζω ο 'εχθρος' να τα βαψει κοκκινα τα δικα του αρματα για να μην μπερδευομαστε Αυτα που αναφερεις δεν ειναι θεμα αποκλειστικα των αξιωματικων, αλλα και των διατηθεμενων μεσων και κονδυλιων προς εκπαιδευση.
Το οποιο προβλημα υπαρχει δεν ειναι μονοδιαστατο... εγω γι αυτο θα ηθελα να μιλησει και καποιος απο τους συμφορουμιτες-στρατιωτικους.
-
Hunter... ξερεις υπαρχουν και οι αξιολογησεις πληρωματων (αρματων, πλοιων, ασκησεων κλπ κλπ....) τα οποια δεν διεξαγονται μονο απο εμας, αλλα και απο ξενους φορεις... και ναι σημειωνουμε αξιολογες επιδοσεις. Οτι λεω δεν ειναι μονο η δικη μου παρατηρηση αλλα στοιχεια επισημα.Οι αξιολογήσεις πληρωματων,δεν αμφιβαλω,οτι θα κερδιζουν καλές θεσεις.
Στη δικη μας μοναδα,που παρατηρησα τα τοσα στραβα παραπάνω,υπήρχαν πάρα πολύ καλοι οδηγοι και πυροβολητες.
Σαν πληρωματα αρματων,καταφεραμε θαυμαστες επιδόσεις σε ασκήσεις.
ΠΟΤΕ δεν εγινε αυτο όμως υπο την καθοδηγηση ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ.
Πάντα αναλαμβαναμε μόνοι μας,διότι ΔΕΝ υπήρχε εμπιστοσυνη ΠΟΤΕ στις ικανότητες του αξιωματικου αρχηγου πληρωματος
Σαν πληρωματα πιστευω οτι ήμασταν εξαιρετικοι (οδηγοι,πυροβολητες ασυρματιστες και αρχηγοι εφεδροι) με φοβερες επιδόσεις σε επιδείξεις και ασκησεις
Η επιτυχία μας βασιζοτανε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις δικες μας δυναμεις (των στρατιωτων) και όπου ανακατευτηκε αξιωματικος ΜΑΣ ΤΑ'ΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ.Απο εκει και περα... τα οσα λες... περι εκπαιδευσης λαθων κλπ κλπ... ρε Αντρεα τι να σου πω? Αυτα που αναφερεις γινονται και στους καλυτερους στρατους. Βεβαια εχει σημασια και η συχνοτητα τους Απο εκει και περα ειναι θεμα εκπαιδευσης... και ως γνωστον η εκπαιδευση σε τετοια μοναδα στοιχιζει. Δεν περιμενω θαυματα..., απλα ελπιζω ο 'εχθρος' να τα βαψει κοκκινα τα δικα του αρματα για να μην μπερδευομαστε Αυτα που αναφερεις δεν ειναι θεμα αποκλειστικα των αξιωματικων, αλλα και των διατηθεμενων μεσων και κονδυλιων προς εκπαιδευση.
Το οποιο προβλημα υπαρχει δεν ειναι μονοδιαστατο... εγω γι αυτο θα ηθελα να μιλησει και καποιος απο τους συμφορουμιτες-στρατιωτικους.
Η εκπαίδευση στοιχίζει;Μα η εκπαίδευση συνεχιζει να γινεται.
Τους αξιωματικους όμως,ποιός θα τους εκπαιδευσει;
Τα λαθη που σου ανεφερα παραπάνω δεν ήταν μικροπαραλειψεις της στιγμης,αλλα αποτελέσμα βλακωδους ΑΓΝΟΙΑΣ των αξιωματικων που μας διοικούσαν.
Πάθαμε τρομερα ατυχηματα επειδη ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωριζε σημαντικα χαρακτηριστικα των αρματων,τα οποία σιγα-σιγα ερχόντουσαν στο φως.Τα μαθαιναμε λόγω της συνεχούς ενασόλησής μας με αυτα,ΧΩΡΙΣ να μας δείξει κανενας ή να μας αναφερει κατι σχετικο
Κοντεψαμε να εχουμε αποκεφαλισμους και διαμελισμους ανθρωπων,επειδη ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήξερε να μας πει οτι η Υδραυλικη του πύργου εαν 'έκλεινε' αυτομάτως σταματούσαν να λειτουργούνε και τα φρενα του.
Σε μιλάω οτι το κεφαλι του οδηγού κόντεψε να φυγει (τελικα τραβηχτηκε στα 'τσακ' και συνθλίφτηκε μονο το κρανος του) και το δικο μου πόδι βρεθηκε μεταξυ κινούμενου πύργου και σκαφους,ενα δεκατο του δευτερολέπτου πριν κοπει πάνω απο το γόνατοοταν αναφεραμε το περιστατικο (επρεπε να εξηγησουμε την κατασταση του κρανους,και την υστερία του οδηγου) ΟΥΔΕΙΣ γνωριζε τα παραπάνω χαρακτηριστικα του αρματος
Ουτε οι συνταγματαρχαίοι,ουτε οι Ιλαρχαίοι,ούτε οι δεκανεις.Και υπάρχουν πολλα ακομα να σου εξιστορησω για αξιωματικους (που εγω γνωρισα) τα οποία θελουν πρωτα τεχνικη επεξηγηση για να σου δωσω να καταλάβεις για τι ΟΡΓΙΑ μιλάμε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ο ΕΣ δεν εχει καμια διαφορα απο τη κοινωνια μας...οι μαπες και τα τουβλα που υπαρχουν εκει μεσα κυκλοφορουν αναμεσα μας απλως φορανε πολιτικα και υπαρχουν και γυναικες...ειτε εφεδροι ειτε μονιμοι...
Αυτό που δέχομαι είναι ότι οι σημερινοί αξιωματικοί έχουν βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν μπορείς να είσαι αξιωματικός και να κάνεις καριέρα αν δεν έχεις εκπαιδευτεί γερά σε αυτό που κοινώς ονομάζεται χαζομάρα : ο στρατός έχει ανάγκη την έλλειψη φαντασίας (και δη σε χαμηλά κλιμάκια μέχρι συνταγματάρχες τουλάχιστον) και τη βλακεία και εκπαιδεύει τα στελέχη του συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση...(οι πιθανές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και φυσικά είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα)...λοιπον σε αυτο το φορουμ οποτε πω κατι αιρετικο καποιος θα πει το αντιθετο και θα πεσει στη περιπτωση...(εγω ειμαι η περιπτωση! )
τυχαινει η οικογενεια μου να χει απολα τα επαγγελματα αιχμης (τα λεγομενα κυριλε) και αρκετους αξιωματικους που υπηρετησαν σε ψηλα κλιμακια...ευτυχως η δυστυχως ακομα και οι υπηρετησαντες στα σογια μου δε κανανε θητεια γραφειων..
το συμπερασμα μου ειναι οτι οσο μαπες ειναι οι δικηγοροι του αρειου και οι γιατροι του ωνασειου αλλο τοσο μαπες ειναι και οι ταξιαρχοι, πλοιαρχοι κτλο κτλ....
αμα την εχεις τη βλακεια στο αιμα σου κουτσαν την εχεις....δε φταιει το χακι!
-
Ναι ρε κουλ-αδη...αλλα εσυ την εχεις στο ιαμα σου λιγο παραπανω!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι ρε κουλ-αδη...αλλα εσυ την εχεις στο ιαμα σου λιγο παραπανω!ναι αλλα ειμαι κουλ!
απλως μου τη σπανε λιγο μερικοι μυθοι που κυκλοφορουν..
-
και ποιος είπε ρε Αδη οτι οι δικηγόροι είναι καλύτεροι?
απλώς εδώ μιλάμε για τους στρατιωτικούς.οι μόνοι σοβαροί σε αυτόν το κόσμο είναι οι μηχανικοί_πολυτεχνίτες και ορισμένοι γιατροί που δεν τους την έχει βαρέσει ακόμα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι μόνοι σοβαροί σε αυτόν το κόσμο είναι οι μηχανικοί_πολυτεχνίτες και ορισμένοι γιατροί που δεν τους την έχει βαρέσει ακόμα.+1
-
το ίδιο λέμε
-
Εγκάθετε ΙΚΕ
-
Ρε τον λουλουδια!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και ποιος είπε ρε Αδη οτι οι δικηγόροι είναι καλύτεροι?
απλώς εδώ μιλάμε για τους στρατιωτικούς.οι μόνοι σοβαροί σε αυτόν το κόσμο είναι οι μηχανικοί_πολυτεχνίτες και ορισμένοι γιατροί που δεν τους την έχει βαρέσει ακόμα.
ναι ναι βλεπω!
-
ο ΕΣ δεν εχει καμια διαφορα απο τη κοινωνια μας...οι μαπες και τα τουβλα που υπαρχουν εκει μεσα κυκλοφορουν αναμεσα μας απλως φορανε πολιτικα και υπαρχουν και γυναικες...ειτε εφεδροι ειτε μονιμοι...
Αυτό που δέχομαι είναι ότι οι σημερινοί αξιωματικοί έχουν βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν μπορείς να είσαι αξιωματικός και να κάνεις καριέρα αν δεν έχεις εκπαιδευτεί γερά σε αυτό που κοινώς ονομάζεται χαζομάρα : ο στρατός έχει ανάγκη την έλλειψη φαντασίας (και δη σε χαμηλά κλιμάκια μέχρι συνταγματάρχες τουλάχιστον) και τη βλακεία και εκπαιδεύει τα στελέχη του συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση...(οι πιθανές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και φυσικά είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα)...λοιπον σε αυτο το φορουμ οποτε πω κατι αιρετικο καποιος θα πει το αντιθετο και θα πεσει στη περιπτωση...(εγω ειμαι η περιπτωση! )
τυχαινει η οικογενεια μου να χει απολα τα επαγγελματα αιχμης (τα λεγομενα κυριλε) και αρκετους αξιωματικους που υπηρετησαν σε ψηλα κλιμακια...ευτυχως η δυστυχως ακομα και οι υπηρετησαντες στα σογια μου δε κανανε θητεια γραφειων..
το συμπερασμα μου ειναι οτι οσο μαπες ειναι οι δικηγοροι του αρειου και οι γιατροι του ωνασειου αλλο τοσο μαπες ειναι και οι ταξιαρχοι, πλοιαρχοι κτλο κτλ....
αμα την εχεις τη βλακεια στο αιμα σου κουτσαν την εχεις....δε φταιει το χακι!
Απλά διαφωνώ, ξέρω ότι δεν πρόκειταi να σε πείσω ούτε εσύ εμένα : το δείγμα μου με τους αξιωματικούς ανέρχεται σε 100δες (δεν έχει καμία υπερβολή το νούμερο) γνωριμίες και φιλίες με ταξιάρχους, υποστρατήγους και αντιστρατήγους (αμφιβάλλω αν είχα γνωρίσει ποτέ μου συνταγματάρχη πριν γίνω 20 χρονών)... 30 χρόνια στου Παπάγου με πατέρα αξιωματικό θεωρώ ότι έχω δει όλο το δυναμικό των αξιωματικών που ηγήθηκαν του ελληνικού στρατού μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 80...Oι άνθρωποι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, τα διανοητικά τους όρια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού από 15 χρόνο έφηβο και η μόρφωσή τους αστεία για τόσο 'βαριές' θέσεις που υπηρετούσαν...Δεν μπορώ να τους συγκρίνω με καμία άλλη 'κοινωνική ομάδα'...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι ρε κουλ-αδη...αλλα εσυ την εχεις στο ιαμα σου λιγο παραπανω!Να σου δώσει λίγο από αυτό το 'ίαμα' μπας και γίνεις καλά.
Περί Θητείας [#2]